ibrahimcan
07.02.2006, 21:17
Bu konu hakkında bilgisi olan yardım etsin.
Duyduğum kadarıyla atatürk aleviydi
Duyduğum kadarıyla atatürk aleviydi
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : AtatÜrk Alevİ Mİydİ? ibrahimcan 07.02.2006, 21:17 Bu konu hakkında bilgisi olan yardım etsin. Duyduğum kadarıyla atatürk aleviydi barabar 07.02.2006, 21:20 bir fikrim yok ama zannetmiyorum..keşke olsa diyemeden de edemiyorum ibrahimcan 07.02.2006, 21:28 Şimdi şunu buldum kesinlikle ben yazmadım sadece bi bakın Aleviler Atatürk'ten "O da bizden" diye bahsederler. Atatürk'ün Alevi olduğuna mı inanıyorlar? -Şöyle. Geçmişte Anadolu Türkmenleri'nin tümü Aleviydi. Yavuz Sultan-Şah İsmail çatışmasına kadar yüzde doksan Aleviydi. Sonra Fars ve Arap uleması doldu. Bugün birçok ailenin birkaç jenerasyon geçmişine bakarsanız Aleviler'e Mevleviler'e rastlayabilirsiniz. Atatürk'ün ailesi de Orta Anadolu'dan Batı'ya sürülen Türkler'- den. Atatürk'ün soyu Türkmen. İkinci neden ise Aleviler 700 yıl boyunca Osmanlı'nın koyu, teokratik Sünni imparatorluğuna karşı çıkmışlar. Atatürk de çıkıp bunların hilafetine, saltanatına karşı mücadele verince Aleviler yanında yer alıyor. Hem soyu hem de mücadelesi yüzünden Aleviler Atatürk için "Bizdendir" ifadesi kullanırlar. Yakapınarlı 07.02.2006, 21:32 ATATÜRK bildiğim kadarıyla alevi değil bektaşidir bu felsefeyi benimsemiş bir kişidir yanlış bilmiyosam buydu Hüseyin69 07.02.2006, 21:38 Şimdi şunu buldum kesinlikle ben yazmadım sadece bi bakın Aleviler Atatürk'ten "O da bizden" diye bahsederler. Atatürk'ün Alevi olduğuna mı inanıyorlar? -Şöyle. Geçmişte Anadolu Türkmenleri'nin tümü Aleviydi. Yavuz Sultan-Şah İsmail çatışmasına kadar yüzde doksan Aleviydi. Sonra Fars ve Arap uleması doldu. Bugün birçok ailenin birkaç jenerasyon geçmişine bakarsanız Aleviler'e Mevleviler'e rastlayabilirsiniz. Atatürk'ün ailesi de Orta Anadolu'dan Batı'ya sürülen Türkler'- den. Atatürk'ün soyu Türkmen. İkinci neden ise Aleviler 700 yıl boyunca Osmanlı'nın koyu, teokratik Sünni imparatorluğuna karşı çıkmışlar. Atatürk de çıkıp bunların hilafetine, saltanatına karşı mücadele verince Aleviler yanında yer alıyor. Hem soyu hem de mücadelesi yüzünden Aleviler Atatürk için "Bizdendir" ifadesi kullanırlar. atatürk pir sultan abdalin yeni verziyonu(dur)ymus . herseferinde bu formda ilginc ilginc iddialar atiliyor ortaya bakalim haftaya hangi ünlüyü alevi yapacaz merakla bekliyorum halitseyfi 07.02.2006, 22:31 ATATÜRK bildiğim kadarıyla alevi değil bektaşidir bu felsefeyi benimsemiş bir kişidir yanlış bilmiyosam buydu Merhaba canlar Nerden edindiğimi şu an hatırlamıyorum fakat o devirlerde Selanik'te ve Arnavut'ta olmak üzere iki Alevi/bektaşi ocağının var olduğnu,arnavut ocağının teorisyen, selanik ocağının pratisyen yetiştirdiği bilgisi aklımda kalmiş. Atatürk'ün selanik ocağında eğitim gördüğü söylenir. Bu nedenledirki kurtuluş savaşında aleviler aktif olarak Atatürk'ü desteklemişlerdir. Tabiki sırf bu nedenle değil. Sevgili YAKAPINARLI yukarıdaki yazında Alevi , Bektaşi ayrımına girmişsin bunun nedeni hakkında bilgi verirsen sevinirim. Saygılar Yakapınarlı 07.02.2006, 22:32 Merhaba canlar Nerden edindiğimi şu an hatırlamıyorum fakat o devirlerde Selanik'te ve Arnavut'ta olmak üzere iki Alevi/bektaşi ocağının var olduğnu,arnavut ocağının teorisyen, selanik ocağının pratisyen yetiştirdiği bilgisi aklımda kalmiş. Atatürk'ün selanik ocağında eğitim gördüğü söylenir. Bu nedenledirki kurtuluş savaşında aleviler aktif olarak Atatürk'ü desteklemişlerdir. Tabiki sırf bu nedenle değil. Sevgili YAKAPINARLI yukarıdaki yazında Alevi , Bektaşi ayrımına girmişsin bunun nedeni hakkında bilgi verirsen sevinirim. Saygılar evet girdim çünkü alevilik ve bektaşilik aynı şey değil benim bildiğim salo02 07.02.2006, 22:43 Atatürk alevi değildir izmirksk 07.02.2006, 22:46 benim bildiğim atatürk alevide değil, bektaşide değil ama ailesinin yaşadığı çevre ve onun çocukluğu bektaşiler ararsında geçmiş bu yüzden bektaşilere sempatisi var diye biliyorum halitseyfi 07.02.2006, 22:56 evet girdim çünkü alevilik ve bektaşilik aynı şey değil benim bildiğim Sevgili can Bu bilgini bir gözden geçirsen iyi olacak. Çünki son zamanlarda alevi ve bektaşi ayrımı bazı gerici güçler tarafından özellikle halk arasında gündeme getirilmeye başlanmıştır. Bildiğim kadarıyla yeniçeriliğin kaldırılmasından sonra bektaşi ocaklarının başına osmanlı tarafından getirilen nakşibendi şehleride bu konuyu işlemiş yerleşik düzende(Bektaşi), göcebe(Tahtacı, yörük,vb) alevilerin bir birinden ayrıştırma çabasına girmişlerdir. Özellikle deyişleri inelerseniz hiç bir farkın olmadığını görürsünüz. Saygılar Kemal 07.02.2006, 22:59 Aşağıdaki link Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesindeki Atatürk'ün hayatının anlatıldığı sayfa... ilgilenenlere belki bir fikir verebilir.. http://www.tsk.mil.tr/anitkabir/hayati.html Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu. Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım'dır. Baba tarafından dedesi Hafız Ahmet Efendi XIV-XV. yüzyıllarda Konya ve Aydın'dan Makedonya'ya yerleştirilmiş Kocacık Yörüklerindendir. Annesi Zübeyde Hanım ise Selânik yakınlarındaki Langaza kasabasına yerleşmiş eski bir Türk ailesinin kızıdır. Milis subaylığı, evkaf katipliği ve kereste ticareti yapan Ali Rıza Efendi, 1871 yılında Zübeyde Hanım'la evlendi. Atatürk'ün beş kardeşinden dördü küçük yaşlarda öldü, sadece Makbule (Atadan) 1956 yılına değin yaşadı. Demali 07.02.2006, 23:01 Atatürk alevi değil sanırım ancak her sunni onun gibi olsa, binlerce kitap okumuş bir devlet adamından öte bence düşünür ve zeki biri. seher.yeli 07.02.2006, 23:11 BENDE BILMIYORUM GUZEL BIR SORU ? izmirksk 07.02.2006, 23:15 çok kötü bir savaştan çıktıktan sonra atatürk ün önüne serilen yunan bayrağını çiğnemeyip 'kaldırın bunu' demesi bende her zaman hayranlık uyandırmıştır şimdi bayrak yakmayı marifet sayan milliyetçilere bakınca atatürk ü anlamamışlar diyorum Demali 07.02.2006, 23:20 çok kötü bir savaştan çıktıktan sonra atatürk ün önüne serilen yunan bayrağını çiğnemeyip 'kaldırın bunu' demesi bende her zaman hayranlık uyandırmıştır şimdi bayrak yakmayı marifet sayan milliyetçilere bakınca atatürk ü anlamamışlar diyorum eee Atatürk ne diyor "Beni görmek demek, Mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, Benim Duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir!" bu zamanın insanları Atatürk'ü anlayamıyor.Görmekmi lazım illa schafbock 07.02.2006, 23:29 arkadaşlar benim ulaştığım bilgiye göre M.Kemal Atatürk alevi değil ama alevilerin çok destiğini görmüş bir kişidir. Bence sizde bir gözatın http://www.geocities.com/yusufgunes/cumhur.html AleviKürt 07.02.2006, 23:32 Atatürk "Benim dinim yok, bazen de bütün dinlerin denizin dibinde olmasini istiyorum" demis. Alevi olacagini sanmiyorum, olsa tarikatlari (icinde Bektasilik de var) yasaklamazdi, Dersimi Tunceli yapmak ve Dersim düzenini bozmaya okadar zaman harcamazdi. Dersimin onbinlerce masum ALEVI insanlarini katliama ugratmazdi. (Dersim isyani tek isyan degildi, sünnilerin arasinda da isyanlar oldu). Dersim katliaminda Atatürkü destekleyen asiretler bile katledilmis. (Bunlarin hepsi Martin van Bruinessen'in yazilarinda var, ve Turkey's Alevi Enigma kitabinda). Ama duyduguma göre annesinin kökünde Alevilik olabilirmis. Ama bu tek bir tahmin (alevism.com sitesine maille sormustum bi kere). Andrew Mango'nun kitabi cok güzelmis, kendim henüz okuyamadim. Ama mevlevi semahcilari gibi semah dönmüs gencliginde "Hû" diyerek (dikkat, bizim gibi HÜ degil). Saygilar. izmirksk 07.02.2006, 23:33 dersim katliamından atatürk değil ismet inönü sorumlu diye okumuştum ama elimde net bilgi yok araştırmam lazım AleviKürt 07.02.2006, 23:39 dersim katliamından atatürk değil ismet inönü sorumlu diye okumuştum ama elimde net bilgi yok araştırmam lazım tunceli kanununu ve "bu isi kökten halletmek lazim" diyen Atatürktü. Turkey's Alevi Enigma. Kitap elimde olmadigi icin sayfa söyleyemem.. epikurus 08.02.2006, 00:02 Ben de Atatürk'ün Bektaşi olduğunu duymuştum. Hatta bu duyumda şöyle desteklemeler de yapılıyordu: Atatürk'ün babasının adı Alirıza, bu isim sadece alevilerde var. Ayrıca bir alevi sitesinde Atatürk'ün alevilere yaklaşınını yansıtan bir yazıokudum. O yazıdan bir kesiti sizlerle paylaşıyorum. "3. Ordu Müfettişi Fahri Yaver Mustafa Kemal Sivas Kongresi sonrası bağımsızlık savaşına merkez olarak Ankara seçilmişti. Bu kongrenin yürütme organı durumunda olan Temsil Heyeti Ankara'ya gitmeden Hacıbektaş'a uğrayıp bu nüfuzlu merkezin kesin desteğini sağlamak istiyordu.Atatürk'ün yanında Hüseyin Rauf, Mazhar Müfit, Hakkı Behiç, Ahmet Rüstem Beyler vardı. 21-22 Aralık'ta Mucur'da kalan heyet Mucur Kaymakamı Cevat Bey'i de alarak 23 Aralık 1919 günü Hacıbektaş'a geldi.Hacı Bektaş Dergahı, Mustafa Kemal ve diğer heyet üyelerine çok sıcak davrandı. Daha önce İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin güçlü isimleri Enver ve Talat Paşalar da iktidara geldikten sonra da, Hacı Bektaş Dergahı'nı ziyaret etmişler ve Çelebi onları Dergah Selamlığı'nda karşılamıştı.Cemalettin Çelebi, Atatürk'ü Beştaşlar'da karşıladı. Buraya siyah kupa bir arabayla gelmiş, Atatürk'ü ve diğer heyet üyelerini konağa götürmüşlerdi. Cemalettin Efendi'nin oğlu Hamdullah Efendi'nin odasında bir "Cem" düzenlendi. Atatürk Hacıbektaş'da bir gece kaldı. 24 Aralık'ta heyet Dergahı gezdi. Hacı Bektaş Veli Türbesi ve diğer önemli yerler ziyaret edildi.Sonra o sırada Dedebaba postunda oturan Salih Niyazi Baba ziyaret edildi. Dergahta Atatürk, Cemalettin Efendi, Salih Niyazi Baba ve diğer ileri gelenlerle özel bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda bağımsızlık savaşı konuşuldu.Hacıbektaş görüşmesinde en ilginç konuşmayı sonradan Veliyettin Çelebi şöyle aktarmıştır. " Çelebi Cemalettin Efendi Mustafa Kemal Paşa'ya 'Paşa Hazretleri cesaretli ve basiretli idarenizde Türk Milletinin düşmanı kahredeceğine inancım sonsuz.Yüce Allahın milletimize müyesser edeceği zaferden sonra Cumhuriyet ilanı düşünüyor musunuz? Mustafa Kemal Paşa bunun üzerine "O mutlu günün ilanına kadar aramızda kalmak kaydıyla, evet Çelebi Efendi Hazretleri " diye yanıtlıyor.Savaş sırasında ayni yardımların yanısıra Dergah kasasında bulunan 1800 altın lira da verilmiştir. Bağımsızlık Savaşı sırasında Alevi-Bektaşi kitleler tam destek vermişlerdir.Atatürk'ün Hacı Bektaş Dergahı'nın nüfuzuna oldukça önem verdiği görülüyor. Bütün gelişmeler Hacı Bektaş Çelebisi'ne hemen bildiriliyor. Atatürk bunu NUTUK'ta şöyle belirtiyor:" 2 Ocak 1920 günü cemiyetin merkez kurullarına ve Hacıbektaş'ta Çelebi Cemalettin Efendi'ye, Mutki'de Hacı Musa Bey'e ayrıca bir bildirim yaptık. "Cemalettin Çelebi ,TBMM çalışmalarına hastalığı nedeniyle katılamamış, ancak halkı kurtuluş Savaşı'na destek vermeye çağıran mektuplar taşıyan ulaklar yurdun dört bir yanına gönderilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk özel doktoru ve başka doktorlar Çelebi'nin tedavisi için görevlendirmişti.Cemalettin Çelebi 1922'de vefat edince yerine kardeşi Veliyettin Efendi çelebi postuna(29. Çelebi) oturdu. İkinci TBMM'nin açılışı sırasında (25 Nisan 1923) Veliyettin Çelebi de yayınladığı bildiri ile Atatürk'ü açıkça destekliyordu. Maraş Miletvekili Prof. Hasan Reşit Tankut da CHP'ye sunduğu 19 Mart 1949 tarihli raporda Alevilerin cumhuriyet rejiminin yanında olduklarını belirtmektedir.Bu arada Atatürk?ün Alevi-Bektaşi olan yakın çalışma arkadaşlarından bazıları şunlardır: Cemalettin Efendi'yi(Kırşehir Mebusu) TBMM Başkanvekilliğine, Albay Hüsamettin Ertürk'ü Gizli Haberalma Örgütü'nün başına, İkisi de bektaşi babası olan Dr. Ragıp Evrensel'i özel doktorluğuna, Ali Naci Baykal'ı PTT Gizli şifre amirliği'ne getirmişti. Sonraki Çelebi Veliyettin Efendi'yle de yakın dostluk kurmuş milletvekili olması için ısrar etmişti. Festoolaa 08.02.2006, 00:08 Atatürkün annesi yunanistan serifçe bölgesindendir...Bu bölge yüzde yüze yakın bektaşilerden oluşuyordu...Annesinin bektaşi olduğunu birçok yerde okudum...Babasının ise sünnü olduğunu bazı kaynaklardan okudum namaz kıldığını felan filan... Bu toprakları güzelleştiren iki kişiden biri olan atatürkün(diğeri Hacı bektaşı velidir)mezhebi benim gözümde önemsizdir... izmirksk 08.02.2006, 00:12 bizim evdede her odada bir atatürk portresi vardır alevi olsun olmasın atatürke tapılır(ben hariç) ben severim bizimkiler tapar ibrahim-ch 08.02.2006, 00:14 Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.! önemli olan icraatlaridir. Allah ondan razı olsun. Mekanı CENNET olsun. AleviKürt 08.02.2006, 15:13 Birisi bana "atartürk sevmeninz gerekmiyor , çamur sıçratmamanız gerekiyor.saygılarımla." yazmis. Hic bir yerde CAMUR ATTIGIMI göremiyorum. Subjektif olmayan kitaplari okumak CAMUR ATMAKSA ozaman evet, CAMUR ATIYORUM. Malesef Alevilikte de artik fazismin izleri görünüyor.. Hic Atatürkü sevdigimi ya da sevmedigimi yazmadim. Herhalde rumuzum "aleviKÜRT" oldugu icin bunu hemen boynuma taktiniz. Tesekürler. eyhayat 08.02.2006, 15:25 ALEVİ-BEKTAŞİ AYRIMI YAPAN ARKADAŞLAR "HER BEKTAŞİ ALEVİDİR" BEKTAŞİLİK 13-14 yy ORTAYA ÇIKMIŞ BİR ALEVİ TARİKATIDIR.ZAMANIN SİYASETİ BEKTAŞİ TEKKELERİNİ NAKŞİLEŞTİRMEYE ÇALIŞMIŞTIR.BU SEBEPLE KARŞI MESHEPTEN İNSANLAR VE YA YÖNETİM YANLILARI BEKTAŞİLİĞİ ALEVİLİKTEN AYRI GÖSTERMEYE ÇALIŞMIŞLARDIR.BU BİR OYUNDU VE DE BOZULDU BAŞARILI OLAMADILAR. "HATTA AMSYAYA DA Kİ BEKTAŞİ TEKKELERİNE GÖREVLENDİRİLEN NAKŞİ ŞEYHLERİN BİR ÇOĞU ALEVİLİĞİN ÖZÜNÜ ÖĞRENİNCE ÖYLESİNE ETKİLENDİLERKİ TAM TERSİ ONLAR BEKTAŞİLEŞTİ",BU AYRIMI YAPAN LAR ALEVİ/ BEKTAŞİ OLAMAZLAR GELİN CANLAR BİR OLALIM. Festoolaa 08.02.2006, 18:28 Alevikürt neden kürtsün diye öyle bişey olsun ki bir çok kürt atatürkü sevmektedir, ama ben türk olupta apoyu seven görmedim şu ana kadar herhalde bu cümle yeter... barabar 08.02.2006, 21:37 Alevikürt neden kürtsün diye öyle bişey olsun ki bir çok kürt atatürkü sevmektedir, ama ben türk olupta apoyu seven görmedim şu ana kadar herhalde bu cümle yeter... türk olupta terör örgütüne yardım eden var... saygılarımla Serkan_Devrim 08.02.2006, 21:42 Herhalde rumuzum "aleviKÜRT" oldugu icin bunu hemen boynuma taktiniz. Tesekürler. öyle olmadığını umarım. bu sitede, alevilikte, bu ülkede ve dünyada ırkçılığa geçit yok. sana kürtlükten eksi verildiğini sanmıyorum. eksileri kafana çok dert etmemeye çalış. ne türk milliyetçiliğine nede kürt milliyetçiliğine izin verilmez bu sitede. Adam 08.02.2006, 22:16 Arkadaşlar Atatürk Alevi de değildir Bektaşi de değildir. Biz kendimize her dönem kendisini yakın görmüşüzdür, o yüzden kendimizden saymışızdır. Yine annannemin lafına geliyor olay. -Atatürk çok iyi adammış ama.. -Aması ne annanne? -ama bir de alevi olsaydı :) Atatürk ve inançları hakkında çok çeşitli söylentiler olmakla birlikte kendisinin sabateyist(kimileri bunu hakaret olarak algılıyor, ben kesinlikle o şekilde görmüyorum) olduğunu da iddaa edenler var hangisi doğrudur bilinmez. Bektaşi olduğu iddasını da ilk Fermanı Altun denilen zattan duymuştum fakat o şahsiyet bir kaynak olamaz, nitekim kendisi her olguyu işine geldiği gibi yorumlayan ve birilerine yaranma gayretinde olan bir şahsiyettir. isis 08.02.2006, 22:46 vay be amma spekulasyonlarla dolu ve hararetli gecmis bir konu , guzel yani insanlarin tartisarak fikirlerini belirtmesi ve ortaya cikan sentezlerden de ben gibi daha yeni gozleyenlerin faydalanmasi. ataturkun alevi olmasi konusunda bir de ben nacizhane bir yorum yapayim, arkadaslar alevilik bir irk midir? insan alevi mi dogar? bu inanisi benimseyen, seven kisi buna yaklasamaz mi? yaklasirsa veya tavirlari ve hareketleri boyle izlenimler verirse, bu onun gecmisine mi baglanir, yoksa aklin yolu birdire mi baglanir? gerci cok buyuk bir laf oldu son dedigim ama. bugun kanalturkte Kemal Kutay diye unlu bir tarihcimizle kisa bir soylesi yapilmis, yazdigi kitaplardan, tarihe olan katkilarindan, ataturku ne kadar sevdigi ve bagli oldugundan soz edilmis. bir arkadasim, bir almanin ataturkun icinde bahsinin gectigi bir kitabi ornek vermis, ben de cok yabanci kitap okudum, onun hakkinda yazilan, kimileri diktator diyor, kimileri, fasist diyor, yunanli yazarlara bakarsaniz, cocuk sevici, oglanci yazilarini bile gorebilirsiniz, **** bu adam hakkinda kim gercegi soyluyor o zaman. tabii o bizlerin objektif olarak okuyup, asil gercegi yakaladigimiz hissetigimi ana bagli, ya da yazarin bize kendi dogrularini yutturma ustaligina bagli. Ataturk demis ki, tarih yazmak tarih yapmak kadar onemli bir husustur, yazan yapana sadik kalmazsa beseriyet kendini sasirir. Ataturkun yazdigi osmanli tarihi kitaplari cumhuriyet doneminde okutuluyormus, sonra okutmasi durdurulmus. bir kac amerikali ve turkten olusan milli egitim komisyonunun uygun gordugu kitaplar okutulmaya baslanmis. su gune kadar da bu komisyon bastadir. kendi kaynaklarimiz ne diyordur acaba, Kemal Kutay demis ki, mustafa kemalin adini alip kemalismciyiz diye kullananlarin Ataturkle yakindan uzaktan alakasi yoktur, ataturkun getirdigi cumhuriyet 10 kasim 1938'de onun olumuyle orda kaldi, 602 tane imam hatip lisesinden 55 bin tane imam cikiyor her sene, onun o kadar bastirdigi tarikatcilik hortlatildi, boyle devam ediyor. Ataturkun Dersim konusunda soyledigi laf icin, ben o konuda birsey bilmiyorum ama Sagir Ismet Inonu denen softanin neler yaptigini biliyorum. Ataturk keske Alevi olsaymis demek lafi bence alevilik inancini benimsemis bir insan icin basit bir laf, o zaman biz de sunnileri kendimizden ayirmis oluruz, oysa biz alevi sevgisi sevgilerin en yucesi degil, insan sevgisi sevgilerin en yucesi diyoruz. o zaman bir soru sorucam, bir sunni diyelim ki bu Ataturk , alevi inanisin gordu, ve cok benimsedi, o insan alevi olarak anilabilir mi ondan sonra? yoksa alevi anne veya babadan mi gelmesi lazim? o adam alevi dostu sunni midir namaz kilmasa ve rakiyi da cok sevse :) zaman gecer , bizler bilmemiz gerekenleri ogretilmezsek veya ogrenmemiz gereken kaynaklar bizden gizlenir, sonra yerine yalan yanlis kaynaklar gelir, tarihimiz elimizden alinir ve capulcularin hakkimizda yazdiklarina inanmaya baslariz, sonra aynen Ataturkun dedigi gibi, karmasalara duseriz, hos adi cumhuriyet kalmis turkiyedeki yonetim seklinde bir karmasaya dusmeyen bizler kaldik sanirim, konu ozunden tasmadi insallah, Ataturkun arkadaslarimdan birinin izah ettigi gibi sevilmeye ihtiyaci yok, onun yapmaya calistiklarini anlayip, bizi getirmek istedigi yeri gorursek, onun bizden daha alevi bir alevi oldugunu goruruz, gecmisi her neyse. AleviKürt 08.02.2006, 23:20 Alevikürt neden kürtsün diye öyle bişey olsun ki bir çok kürt atatürkü sevmektedir, ama ben türk olupta apoyu seven görmedim şu ana kadar herhalde bu cümle yeter... Cünkü aramizda gizli gizli dolasan milliyetciler (kürt + türk) var. Atatürke kritik bir gözle baktigimizda, onlar, fasistler gibi saldiriya geciyorlar ve "bölücü" damgasini vuruyorlar. Saygilar Adam 08.02.2006, 23:31 Cünkü aramizda gizli gizli dolasan milliyetciler (kürt + türk) var. Atatürke kritik bir gözle baktigimizda, onlar, fasistler gibi saldiriya geciyorlar ve "bölücü" damgasini vuruyorlar. Saygilar AleviKürt bunu derken milletini nickinde belirtmen milliyetçilik değil midir?? Yaren44 09.02.2006, 00:11 benim bildiğim kadarıylada alevi değil alevi olması şart değil yeterki bizim varolduğumuzu kabul edip inançlarımıza saygı duysunlar. Festoolaa 09.02.2006, 00:25 Vallahi son iki kişinin ADAM ve Yaren44' nin yazdıklarının altına imzamı atarım... Alevioğlu 09.02.2006, 00:30 Alevikürt eğer benim nickim ALEVİTÜRK olsaydı bu seni rahatsız eder miydi?Eğer yazdıklarına bakarak kişiliğini tahmin edecek olursak evet bu seni rahatsız ederdi dostum.Bence bu tür olaylara fazla girmeden asıl konuya konsantre olmak en iyisi. Saygılar... isis 09.02.2006, 09:26 alevioglunun yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum cemalettin 09.02.2006, 12:16 ATATÜRK bildiğim kadarıyla alevi değil bektaşidir bu felsefeyi benimsemiş bir kişidir yanlış bilmiyosam buydu katılıyorum ve hatta "dört kapı"dan da geçip çıkmış olabilir.zira gördükleri,söyledikleri,yaptıkları zamanımızın ötesine bile hitap etmektedir. gören gözlere,hisseden gönüllere sahip herkes kendilerinden saysalar gerek... sevgiler cemalettin 09.02.2006, 12:22 sağolasın. kişileri kılık,renk,meşreb,mezhep diye ayırımlar ile değil de yaptıklarına göre değerlendirenlere selam olsun... cemalettin 09.02.2006, 12:25 sağolasın "festoolaa" kişileri kılık,renk,meşreb,mezhep diye ayırımlar ile değil de yaptıklarına göre değerlendirenlere selam olsun... cemalettin 09.02.2006, 12:40 Birisi bana "atartürk sevmeninz gerekmiyor , çamur sıçratmamanız gerekiyor.saygılarımla." yazmis. Hic bir yerde CAMUR ATTIGIMI göremiyorum. Subjektif olmayan kitaplari okumak CAMUR ATMAKSA ozaman evet, CAMUR ATIYORUM. Malesef Alevilikte de artik fazismin izleri görünüyor.. Hic Atatürkü sevdigimi ya da sevmedigimi yazmadim. Herhalde rumuzum "aleviKÜRT" oldugu icin bunu hemen boynuma taktiniz. Tesekürler. selam, a kardeşim,sen bu tip bir rümuz sahiplenip de boynunu uzatmışsın eşik dışına,ne küsersin "boynuna bir şeyler takmaya kalkana" hayatım boyu karşımdaki ne olduğunu söylememiş ise sorduğumu hatırlamıyorum. kişi kendi kendini farklı yorumlayıp da ilan eder ise böylesine hatalar olabilir her halde. din kimliği+ırk+hemşehrilik+yaşanılan semt+okunulan okul+yapılan iş+taraftarı olunan spor kulübü+ila... sonuçta insanları birliğe değil de ayrımlara götürür.kimseye de faydası olmaz sanırım sevgiler skandinava 09.02.2006, 13:09 peki yakapınarlı alevilikle bektaşilik arasındaki farkı açıklarsan sevinirim.hemde aydınlanmış oluruz... ibrahimcan 10.02.2006, 00:23 atatürk pir sultan abdalin yeni verziyonu(dur)ymus . herseferinde bu formda ilginc ilginc iddialar atiliyor ortaya bakalim haftaya hangi ünlüyü alevi yapacaz merakla bekliyorum kardeşim atatürk alevi daye biliyorum hatta bunun için kitap yazılmış okudum da ibrahimcan 10.02.2006, 00:26 Atatürk "Benim dinim yok, bazen de bütün dinlerin denizin dibinde olmasini istiyorum" demis. Alevi olacagini sanmiyorum, olsa tarikatlari (icinde Bektasilik de var) yasaklamazdi, Dersimi Tunceli yapmak ve Dersim düzenini bozmaya okadar zaman harcamazdi. Dersimin onbinlerce masum ALEVI insanlarini katliama ugratmazdi. (Dersim isyani tek isyan degildi, sünnilerin arasinda da isyanlar oldu). Dersim katliaminda Atatürkü destekleyen asiretler bile katledilmis. (Bunlarin hepsi Martin van Bruinessen'in yazilarinda var, ve Turkey's Alevi Enigma kitabinda). Ama duyduguma göre annesinin kökünde Alevilik olabilirmis. Ama bu tek bir tahmin (alevism.com sitesine maille sormustum bi kere). Andrew Mango'nun kitabi cok güzelmis, kendim henüz okuyamadim. Ama mevlevi semahcilari gibi semah dönmüs gencliginde "Hû" diyerek (dikkat, bizim gibi HÜ degil). Saygilar. kardeş bi yanlışın olmasın atatürk ki savaş ancak zorunluysa olur diyen biri ne diye katliam yapsın electronicsmemo 10.02.2006, 12:18 Atatürk'e böyle çamur atar bazı insanlar. Bence Atatürk gibi yüce bir insan Tunceli'de bölyle şeyleri boşu boşuna yapmaz muhakkak bir nedeni vardır. Bir de öyle yabancı kaynaklı ve Avrupanın Türklüğü bozmak için yazdığı kitapları tavsiye etmem Roşna 10.02.2006, 13:00 Atatürk'e böyle çamur atar bazı insanlar. Bence Atatürk gibi yüce bir insan Tunceli'de bölyle şeyleri boşu boşuna yapmaz muhakkak bir nedeni vardır. Bir de öyle yabancı kaynaklı ve Avrupanın Türklüğü bozmak için yazdığı kitapları tavsiye etmem kafayı bozmuşsunuz Atatürk'ün alevi olup olmadığı çok önemli değil alevi olunca dahamı çok seveceksiniz.dersim katliamına bu şekilde kimse göz ardı edemez onlar yaşandı ve birçok insan öldürülüp ve sürgüne gönderildi.hiç kimse bunu inkar edemez.özellikle bunu kendilerine alevi diyen hiç kimse inkar edemez.o zaman yapılan katliamı savaş koşulları altında olağan görmek büyük bir hata.binlarce insan öldürülmüş,topraksız bırakılmıştır. AleviKürt 10.02.2006, 15:12 Atatürk'e böyle çamur atar bazı insanlar. Bence Atatürk gibi yüce bir insan Tunceli'de bölyle şeyleri boşu boşuna yapmaz muhakkak bir nedeni vardır. Bir de öyle yabancı kaynaklı ve Avrupanın Türklüğü bozmak için yazdığı kitapları tavsiye etmem Iste Fazism. AleviKürt 10.02.2006, 15:19 AleviKürt bunu derken milletini nickinde belirtmen milliyetçilik değil midir?? Neden olsun? "Kürt" ya da "Alevi" oldugumu belirtmek milliyetcilik mi oluyor? Yoksa bir adim ileriye gidip "bölücülük" mü? "Ne mutlu türküm diyene" milliyetcilik olmuyor da, Alevi, veya Kürt demek milliyetcilik mi oluyor? Nasil bir kimsenin nicki "Alevi" ise, ya da "Arnavut" ise, ayni hakla da "türk" veya "kürt" rumuzla girebilmemin mümkün olmasi gerek degilmi? Burasi fasist ya da irkci bir forum degildir herhalde? AleviKürt 10.02.2006, 15:21 Alevikürt eğer benim nickim ALEVİTÜRK olsaydı bu seni rahatsız eder miydi?Eğer yazdıklarına bakarak kişiliğini tahmin edecek olursak evet bu seni rahatsız ederdi dostum.Bence bu tür olaylara fazla girmeden asıl konuya konsantre olmak en iyisi. Saygılar... Hayir neden rahatsiz etsinki? Isterse AleviArap olsun, ne fark eder? Benim yazdiklarimin neresinden milliyetciligi cikartiyorsunuz? cemalettin 10.02.2006, 15:23 Iste Fazism. ne mene bir kumaştır bu faşizm, her kese uyacak bir don kesilir. sanırım terzisinde vardır egoizm, biçilen don onun keyfince verilir... AleviKürt 10.02.2006, 15:35 ne mene bir kumaştır bu faşizm, her kese uyacak bir don kesilir. sanırım terzisinde vardır egoizm, biçilen don onun keyfince verilir... Koçgiri başladı harba Sesi gitti şarka garba İki ordu asker geldi Dayanamadı bu harba Erê dilo yeman yeman Çîyan gırto berf û duman Mera bîşîn şahê merdan Ew dermanê hemu derdan Ovacıĝın aşireti Zapteyledi memleketi Geride imdat gelmedi Hozat çekmedi gayreti Erê dilo yeman yeman Çîyan girto berf û duman Mera bîşîn şahê merdan Ew dermanê hemu derdan İkrar verenler elmaya Zülfikari Murteza'ya Geriden teller çektiler Biz uymayız eşkiyaya Erê dilo yeman yeman Çîyan girto berf û duman Mera bîşîn şahê merdan Ew dermanê hemu derdan Koçgirili Alişer Efendi Serkan_Devrim 10.02.2006, 16:02 Atatürk'e böyle çamur atar bazı insanlar. Bence Atatürk gibi yüce bir insan Tunceli'de bölyle şeyleri boşu boşuna yapmaz muhakkak bir nedeni vardır. Bir de öyle yabancı kaynaklı ve Avrupanın Türklüğü bozmak için yazdığı kitapları tavsiye etmem öncelikle kaynağın ne olduğu önemli değil. çünkü sen zaten atatürk'ü hazret yapmışsın yüce diyerek. birde katliam yapmışsa bile sebebi vardır diyerek gelecek tepkilere set çekmeye çalışmışsın. yani katliamlara gerekçe olabilir mi? Atatürk'ün yaptığına inanmıyorum dersin. ne demek sebebi vardır? Atatürk'ü yüceleştirmekten de, yapıcı olmayan eleştirilerle yermekten de uzak durun. ne mene bir kumaştır bu faşizm, her kese uyacak bir don kesilir. sanırım terzisinde vardır egoizm, biçilen don onun keyfince verilir... alevikürt'e neden tepki verildiğini anlayamadım. alıntı yaptığı kişinin yazdıklarınıakılla bağdaştırmak mümkün değil. Atatürk katliam yapmışsa bile sebebi vardır sözü ne akıl ilkelerine ne de mantık ilkelerine uymaz. Atatürk'ün katliam yapıp yapmadığını bilmiyorum ama yapmışsa bir sebebi vardır sözünü nasıl kabul edebiliriz. anlayamıyorum. Oli 10.02.2006, 16:15 yine birileri farklılıklardan hoşnut kalmamış... AleviKürt, AleviTürk, ArapAlevi, ZazaAlevi gibi isimler alabilir kişiler... önemli olan diğerlerini dışlamadan fikir beyan edebilmesidir. Atatürkün Alevi olup olmadığı cumhuriyet döneminde çok yazılmıştır. Asılsız olmakla birlikte kavram kargaşası yaratma niyeti de seziliyor. DERSİMLİ_62 10.02.2006, 16:41 arkadaşlar konuyu nerden nereye getirmişsiniz bazı arkadaşları anlamıyorum araştırmadan etmeden herjkeis alevi yapmaktan vazgeçelim.bir arkadaşta yazı yazmış adını hatırlamıyorum atattürk tuncelide katliam yapmışssa bir bildiği vardır diye bu zihniyetle aynı forumu paylaştığım için utanç duyorum o arkadaşa sorum olacak sivastaki maraştaki çorumdaki alevi katliamlarada böylemi diyelim bir bildikleri vardır... biraz mantıklı yazın madem atatürk alevi cumhuriyet döneminde alevi ilerreine köylerine cami dikilmeyen yer kalmamamıştı nerde atatürk...alvi olsaydı müdahale ederdi heralde. biraz araştırın ondan sonra konu açın... izmirksk 10.02.2006, 16:45 haklısında arkadaş o tarz insanları muhatap kabul etmemk lazım.belliki ırkçılık heveslisi bunlar. ciddiye almaya bile değmez aslında çoğu zaman bende dayanamıyorum bu saçmalıklara ama son günlerde onların yazdıklarına bakınca gülüyorum hasan1 10.02.2006, 17:28 Atatürk'e böyle çamur atar bazı insanlar. Bence Atatürk gibi yüce bir insan Tunceli'de bölyle şeyleri boşu boşuna yapmaz muhakkak bir nedeni vardır. Bir de öyle yabancı kaynaklı ve Avrupanın Türklüğü bozmak için yazdığı kitapları tavsiye etmem dogru zaten isine gelmedigi icin yada gercekleri kabul edemedigin icin yoksa insanlari sürgün etmeseydi söylenmezdi demeki yapilmis böyle seyler yoksa asli olmayan seylerle insanlari kimse suclamaz diyorsunki tuncelide böyle seyler bosu bosuna yapmazdi mutlaka sebebi vardir ozaman aciklada bilelim sebebini insanlari neden sürgüne gönderdigini yerinden yurdundan edildigini yabanci kaynaklara bakmasak osmanlinin kaynaklatinami bakacagiz yada tc kaynaklarindada yazarlar yaziyor örnegin yalcin kücük ismail besikci yasar kaya bir cok isimler verebilirim sana herhalde bu yazarlarda avrupali deyiler türkler kızılırmak77 10.02.2006, 17:45 atatürk pir sultan abdalin yeni verziyonu(dur)ymus . herseferinde bu formda ilginc ilginc iddialar atiliyor ortaya bakalim haftaya hangi ünlüyü alevi yapacaz merakla bekliyorum Atatürkün alevi olmadığını ispatlayabiliyorsan ispatla bizlerde öğrenelim hasan1 10.02.2006, 17:50 Alevikürt eğer benim nickim ALEVİTÜRK olsaydı bu seni rahatsız eder miydi?Eğer yazdıklarına bakarak kişiliğini tahmin edecek olursak evet bu seni rahatsız ederdi dostum.Bence bu tür olaylara fazla girmeden asıl konuya konsantre olmak en iyisi. Saygılar... alevioglu sen ne dedigini farkindamisin buyur nikine ister alevitürk yap ister türkesin resmini koy senin elinde yalniz alevikürt dogru söylüyor biraz dogrulari söyleyince fasistler gibi saldiriya gecenler oluyor ama bizler aliskiniz fasistlerin saldirisina ates olsalar yerlerini yakarlar Serkan_Devrim 10.02.2006, 17:59 Atatürkün alevi olmadığını ispatlayabiliyorsan ispatla bizlerde öğrenelim olmadığı değil, olduğu ispatlanmalı. ben Atatürk'ün ezoterik bir kimliği olduğunu düşünüyorum ama alevi mi bilemiyeceğim. hasan1 10.02.2006, 18:10 [quote=kızılırmak77] Atatürkün alevi olmadığını ispatlayabiliyorsan ispatla bizlerde öğrenelim atatürk alevi deyil atatürk yunandir belki bir kac sefer bektasi dergahina gidende alevi olamaz olsaydi demirelde giti oda bende aleviyim derdi cok idah ediyorsan alevi oldugunu sen ispatla Adam 10.02.2006, 18:34 Neden olsun? "Kürt" ya da "Alevi" oldugumu belirtmek milliyetcilik mi oluyor? Yoksa bir adim ileriye gidip "bölücülük" mü? "Ne mutlu türküm diyene" milliyetcilik olmuyor da, Alevi, veya Kürt demek milliyetcilik mi oluyor? Nasil bir kimsenin nicki "Alevi" ise, ya da "Arnavut" ise, ayni hakla da "türk" veya "kürt" rumuzla girebilmemin mümkün olmasi gerek degilmi? Burasi fasist ya da irkci bir forum degildir herhalde? Arkadaşım Milliyetçiliğe hayır kısmında konu hakkındaki görüşlerimi belirtmiştim ben. Milliyetçiliğe karşı bir insan değilim. Ne mutlu türküm diyene milliyetci bir sözdür aksini mi idda ettim?? Nickinde bulunduğun etnisiteyi belirtmene de saygı duyarım fakat bunu diyip ben milliyetçi değilim deme. Saygılar schafbock 10.02.2006, 19:00 arkadaşlar benim ulaştığım bilgiye göre M.Kemal Atatürk alevi değil ama alevilerin çok destiğini görmüş bir kişidir. Bence sizde bir gözatın http://www.geocities.com/yusufgunes/cumhur.html ben daha önce bu yazıyı yazmıştım ama okuyan olmamış sanırım arkadaşlar neyi tartıştığınızın farkında mısınız? Atatürk alevi yada değil ne fark eder? Alevi ise ne değişecek değilse ne değişecek? Atatürk alevi olsada olmasada biz Atatürk'ün çocuklarıyız ve ona karşı büyük bir sevgi var içimizde... Alevioğlu 10.02.2006, 19:02 alevioglu sen ne dedigini farkindamisin buyur nikine ister alevitürk yap ister türkesin resmini koy senin elinde yalniz alevikürt dogru söylüyor biraz dogrulari söyleyince fasistler gibi saldiriya gecenler oluyor ama bizler aliskiniz fasistlerin saldirisina ates olsalar yerlerini yakarlar Böyle saçma bir yazıya yorum yapmaya bile ihtiyaç duymuyorumdum aslında ama bazılarının aydınlatılmaya ihtiyacı var sanırım.Sen niye üstüne alınıyorsun eğer faşist olsaydım derdim ki doğrudur tek bir kişiye söylemiş olsamda bu kişinin mensup olduğu kesimin doğrudan savunmaya geçmesi normal.Hoş beni de faşist yapmışsın ya helal olsun ne diyeyim.Yalnız biz solcularda yargısız infaz olduğunu bilmiyordum ya ben solcu değilim ya da sen. Alevioğlu 10.02.2006, 19:05 atatürk alevi deyil atatürk yunandirNe diyeyim gardaşım Allah akıl fikir versin... ibrahimcan 10.02.2006, 20:07 arkadaşlar konuyu nerden nereye getirmişsiniz bazı arkadaşları anlamıyorum araştırmadan etmeden herjkeis alevi yapmaktan vazgeçelim.bir arkadaşta yazı yazmış adını hatırlamıyorum atattürk tuncelide katliam yapmışssa bir bildiği vardır diye bu zihniyetle aynı forumu paylaştığım için utanç duyorum o arkadaşa sorum olacak sivastaki maraştaki çorumdaki alevi katliamlarada böylemi diyelim bir bildikleri vardır... biraz mantıklı yazın madem atatürk alevi cumhuriyet döneminde alevi ilerreine köylerine cami dikilmeyen yer kalmamamıştı nerde atatürk...alvi olsaydı müdahale ederdi heralde. biraz araştırın ondan sonra konu açın... ne diyosun kardeş ne bu konu tartışma konusu falan değil araştırma konusu bu konuyu ben açtım ve araştırılsın istedim. çünkü ben atatürkün alevi olduunu duydum. sen de bişey bilmeden alevi değil diyemezsin kimseyi alevi yaptığımız da yok. helal olsun zihniyetin harika schafbock 10.02.2006, 20:12 arkadaşlar benim ulaştığım bilgiye göre M.Kemal Atatürk alevi değil ama alevilerin çok destiğini görmüş bir kişidir. Bence sizde bir gözatın http://www.geocities.com/yusufgunes/cumhur.html ben daha önce bu yazıyı yazmıştım ama okuyan olmamış sanırım arkadaşlar neyi tartıştığınızın farkında mısınız? Atatürk alevi yada değil ne fark eder? Alevi ise ne değişecek değilse ne değişecek? Atatürk alevi olsada olmasada biz Atatürk'ün çocuklarıyız ve ona karşı büyük bir sevgi var içimizde... ibrahimcan 10.02.2006, 20:12 [quote=kızılırmak77] Atatürkün alevi olmadığını ispatlayabiliyorsan ispatla bizlerde öğrenelim atatürk alevi deyil atatürk yunandir belki bir kac sefer bektasi dergahina gidende alevi olamaz olsaydi demirelde giti oda bende aleviyim derdi cok idah ediyorsan alevi oldugunu sen ispatla ne demek yunan yok atatürk uruguaylı saçmalamayın gençler kendimize gelelim. YUNANLI DEDİĞİN ADAM OLMASA SEN PROTEİN BİLE OLAMAZDIN schafbock 10.02.2006, 20:15 Kendinize gelin arkadaşlar. Konuyu öyle bir hale getirdiniz ki farkında değilsiniz. Birbirinize hakaret ederek veya kırıcı kelimeler kullanarak konuyu saptırıyorsunuz. Yukarıda ikinci kez gönderdiğim yazıyı okuyun tekrar tekrar anlayana kadar... Yapmayın Allah aşkına yazdıklarınızı geriye dönüp bir okuyun. Ayıp yaptığınız... ibrahimcan 10.02.2006, 20:16 arkadaşlar benim ulaştığım bilgiye göre M.Kemal Atatürk alevi değil ama alevilerin çok destiğini görmüş bir kişidir. Bence sizde bir gözatın http://www.geocities.com/yusufgunes/cumhur.html ben daha önce bu yazıyı yazmıştım ama okuyan olmamış sanırım arkadaşlar neyi tartıştığınızın farkında mısınız? Atatürk alevi yada değil ne fark eder? Alevi ise ne değişecek değilse ne değişecek? Atatürk alevi olsada olmasada biz Atatürk'ün çocuklarıyız ve ona karşı büyük bir sevgi var içimizde... ya konunun başlığı atatürkün alevi olup olmadığı. yani ona olan sevgimiz değil ki ne olursa olsun atatürk ü herzaman seveceğiz kimse de unutmasın hep onun izindeyiz schafbock 10.02.2006, 20:21 ya konunun başlığı atatürkün alevi olup olmadığı. yani ona olan sevgimiz değil ki ne olursa olsun atatürk ü herzaman seveceğiz kimse de unutmasın hep onun izindeyiz Konu başlığı Atatürk'ün alevi olup olmadığı olabilir İbrahimcan ama yukarıda yazılanları bir oku bence konu yeterince saptırılmış. Arkadaşlar eğer Atatürk'ün Alevi olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorsanız araştırın gerçekten bilerek yazın lütfen. Kulaktan duyma laflarla birbirinizi kırmayın. ibrahimcan 10.02.2006, 20:24 Konu başlığı Atatürk'ün alevi olup olmadığı olabilir İbrahimcan ama yukarıda yazılanları bir oku bence konu yeterince saptırılmış. Arkadaşlar eğer Atatürk'ün Alevi olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorsanız araştırın gerçekten bilerek yazın lütfen. Kulaktan duyma laflarla birbirinizi kırmayın. çok çok haklısın ve dikkat ettim her konu başlığı altında yazılanlar saptırılıyor. bende araştırılmasından yanayım ve ben kulaktan dolma değil okuduum kitaptan atatürkün alevi olduunu öğrendim saygılar ve de sevgilerimle kiseyi kırmak istemem ki kırdıysam da başta schafbock olmak üzere herkesten özür diliyorum isis 10.02.2006, 20:24 cok bela bir konu oldu bu ya. ama dikkatimi ceken birsey var, turkluk lafini agzina alan herkese direk fasist damgasi vuruluyor , neden ola ki? gercekten merak ediyorum, bu fasist lafinin anlamini bilip de mi vuruyoruz arkadaslar, benim babam kurt, annem turk. allah askine kim kurt kim turk bu alemde. simdi soy babadan geldigi icin kurt kabul etmem lazim kendimi, ben kendimi turk kabul ediyorum oysaki? ben fasistlerin oyununa mi geliyorum ? ne mutlu turkum diyene, turk gibi hissedene. bu lafima kurtler alinmasin, ermenilerin ve rumlarin ve yahudilerin alinmamalari gerektigi gibi. allah askina canlarim, her turkum diyene birisi durmamis patlatmis fasist lafini, turkiyenin %20 si alevi dersek bu %20 alevi toplulugun %10 ' u kurttur. bunlar okudugum yabanci kitaplar da yer alan veriler. yani 15 milyon alevi varsa bunun 1.5 milyonu kurt. ki alevilerden nefret eden cok kurt bilirim, katli vaciptir diyen cok insana denk gelmisimdir. bir diger konu kurt kokenli arkadaslarim oyle sesler cikartiyorsunuz ki sanki bu turkler barbar, sizi soyup sovana cevirmisler, etmedigini birakmamislar... kurtulus savasinda kurtler ingiliz ve fransizlarin kiskirtmasiyla ayaklandi ve bu ayaklanma da bastirildi, detaylarina girmiycem, polenik olsun diye de yazmiyorum. bugun askeriyede, devletin en ust duzeylerinde, buyuk sehirlerinde hemen hepsinde, kurtler var. ya bu turkler bu kadar fasist ve barbardi da nasil biraktilar bu kurtlerin buralara gelmelerine , allah allah. bak su aptal turklere sen, bu kadar milliyetci bir irk kurtlerin gelip buyuk sehirlere yerlesmelerine , tatil yorelerinde her isletmeye el atmalarina , devletin her kademesinde yukselmesine, hatta bir basbakan cikartmasina ki o askeriye tarafindan basa getirilmistir ses cikartmiyorlar, bu turkler harbici cok saf ? simdi burada bir kac arkadasim cikip bazen turklugu oven sozler diyince hemen ordan burdan yildirim gibi fasist , irkci, milliyetci sesleri cikiyor. bunu anlamakta zorluk cekiyorum arkadaslar, burada irkcilik ve milliyetcilik yapilmiycaktir diyorlar bazen, ama turk kokenli biri en ufak citlatsa hemen hurra fasist, irkci milliyetci laflari geliyor. bu fasist kelimesinin kullanimi birilerinin tekelinde mi? boyle keyfi fasist diyoruz. bu kelimenin anlamini bilmeden kullananlar icin fasism : guclu merkezi yonetimden yana olan ve muhalefeti desteklemeyen, asiri sagci politik sistem veya davranis . birisi turkluguyle ovunurse, bu onu fasist mi yapiyor simdi? adam kurtlere laf atmiyor, kurtlere siz kimsiniz, nerden ciktiniz da demiyor ki bu belli. ha eger siz turkleri kendini sagin temsilcisi diye gosteren saklabanlar grubuna dahil ederseniz, iste asil o zaman siz bu sozlerinizle turkleri bu saklabanlara itersiniz. tipki alevilerden faydalanmak isteyen saklaban solcular ve teror orgutleri gibi. Ataturk yapmistir diye dediginiz yorumlar, sonra Ataturke yunan yakistirmalari. Ataturk, menemende Kubilay astegmen sehit edilince de bircok insani astirdi, hatta o hiddetle biraksalardi, tum koyu katlettircekmis, bunlari da yazalim, yaptigi dogru mudur yanlis midir? bir suru tarikatciyi ipe gecirdi, turkce ezan ve ibadeti baslatti. kadinlara secme secilme hakkini veren ilk ulke turkiye oldu onun sayesinde. daha saymakla bitmez. dersim diyorsunuz, Tunceli diyorsunuz? benim bildigim baslibasina bir devlet gibiymis, son derece guclu toprak beylikleri varmis, ve altinda kalan halk acliktan ser sefil dokuluyormus. olaylari su ana bakarak yorumlamaya kalkiyor bazi arkadaslarim. o zamanin sartlari neydi, imkanlari gereklilikleri, onlari da goz onunde bulundurmamiz ve objektif olmamiz lazim. bir baska ornek vereyim size arkadaslarim dusunmeniz icin, biraz da tarihe o acidan bakmaniz icin, tek tarafli degil. Osmanlinin son derbedeleri artik, sirplar, bulgarlar, yunanlar hepsi ozgurluk istiyor. Osmanli unlu Ali pasasini sirp isyanini bastirmak icin balkanlara yolluyor ki bu Ali Pasa aslen Sirp asillidir. fakat Osmanlida boyle ayirimlar olmadigi icin herkes her kademeye yukselmekte, o katletmisizdir dediginiz Ermenilerin surekli osmanlinin disisleri bakanligini yaptigi gibi. neyse bu Ali Pasa sirp ayaklanmasini bastircam diye gidiyor Balkanlara ve Osmanliye en cok bagli olan Bosnaklari (muslumanlari) katlediyor ve sirplari da uzlasmalarla durduruyor ve geri geliyor . okudugum Balkanlar diye Misha Glenny tarafindan yazilmis bir kitaptandir. bir de olayin boyle bir boyutunu dusunun. Ataturkun yolladigi Pasanin emirleri bir baska sekilde uygulayip kendi yonetmiyle bastirmasi gibi, Cerkez Ethem ve topal osman orneklerini de goz onune alalim. Tarihimizi bilmedigimiz surece hep boyle baskalarinin bizi oradan oraya vurmalarina ve al asagi etmelerine seyirci kalacagiz ve kalmaya devam edecegiz bakalim simdi bu yazdiklarima ne yorumlar gelecek Suskun Adam 10.02.2006, 20:31 Ben Atatürk'ün alevi olduğunu sanmıyorum... schafbock 10.02.2006, 20:33 çok çok haklısın ve dikkat ettim her konu başlığı altında yazılanlar saptırılıyor. bende araştırılmasından yanayım ve ben kulaktan dolma değil okuduum kitaptan atatürkün alevi olduunu öğrendim saygılar ve de sevgilerimle kiseyi kırmak istemem ki kırdıysam da başta schafbock olmak üzere herkesten özür diliyorum Beni kırıp kırmaman önemli değil hem kırılmadım ve lafım sadece sana değildi yanlış anlama genel yazdım bu sadece bu konudada yok hemem hemen her konu başlığı altında okuyorum "duduğuma göre" diye anlatıyorlar o yüzden araştırılmasını istedim bana katıldığın içinde teşekkürler. derkano 10.02.2006, 20:44 hey selam Atatürkün alevi olup olmamasi hic birsey ifade etmez.Evet dogru Atatürk alevilere saygi duymustur.Veya kurtulus savasinda bircok Alevi onderi bizat onun yaninda en guvenilir kisiler arasindadir.Ama unutmamak gerekirki Alevi olsada kendini saklamis en kötüsüde dersim olaylarinda binlerce dersimli öldürülmüs sürgüne gönderilmistir. Bunlarin hepsine göz yummustur.Ha birde unutmamak gerekirki Atatürkün üvey kizi (Ilk ucak kullanan kadin pilot) Bizzat dersimin ustune alevilerin üstüne bombalari atmistir. Yani kendini saklayanlardan herzaman zarar geliyor.Eger aleviyse rockçı turna 10.02.2006, 20:56 Alevi olsada kendini saklamis en kötüsüde dersim olaylarinda binlerce dersimli öldürülmüs sürgüne gönderilmistir. Bunlarin hepsine göz yummustur.Ha birde unutmamak gerekirki Atatürkün üvey kizi (Ilk ucak kullanan kadin pilot) Bizzat dersimin ustune alevilerin üstüne bombalari atmistir. alevilerin dersim katliamından atatürk ü sorumlu tutmadıgını bilir( atatürk o dönemde hastadır ve yatıyordur... katliam ondan habersizce yapılmıstır,sorumlulugu yoktur derler) ve savunurdum; gerekçem de atatürk ün partisi chp nin tunceli de sürekli 1. parti olarak cıkıyor olması ve tabiiki ailemdeki ve cewremdeki deyim yerindeyse chp ''fanatiikliği'' ydi. ancak daha önce okullarda bize ögretilenlerin etkisiyle gurur duydugum ''ilk kadın pilotumuz'' sabiha gökçen in dersimi bombaladıgını ve bunun o dönemde cumhuriyet gazetesince adeta ''gurur kaynagı'' olarak görüldügünü bazı internet sitelerinde okuyunca 4 yıllık bir cumhuriyet okuru olarak beynim dumura ugramıstı ve bu dumur olayı hala dewam etmektedir... içimden bu iddianın dogru olmadıgını birilerinin bir gün acıklayacagını ümit etmekteyim... Serkan_Devrim 10.02.2006, 21:05 bu kelimenin anlamini bilmeden kullananlar icin fasism : guclu merkezi yonetimden yana olan ve muhalefeti desteklemeyen, asiri sagci politik sistem veya davranis . eksik tanım. faşizm:en genel tanımıyla bi ideoloji adı...temel sawunduu gorusleri, icinde bulunulan ırkın ustunluu we bunun oteki toplumsal alt gruplara (kliklere), zor we baskı yoluyla kabul ettirilmesidir...bu yuzden, fasist dewletler, uluslararası arenada oldukca saldırgan bi tutum izlerler... dunya siyaset tarihindeki en iyi ornegi kesinlikle, mussolini zamanı italyadır...mussolini iktidarına karsı cıkan butun ic we dıs gucler yok edilmistir... 80'lerin basından itibaren ise fasizm farklı bi yapıya burunmeye baslamıstır...artık ilk we en onemli hedef, ic guclerdir, cunku dıstaki somurgeci we yayılmacı gucler, fasist goruslerin yayılması icin en buyuk destei yapan gucler olmuslardır...ozellikle tek kutuplu dunyada bu boyle dusunulmek zorundadır...ayrıca, 80'lerde dogup, 90'larda gelisip bugunku sewiyesine ulasan bu yeni fasizm anlayısında klasik fasizme gore bircok deisiklikler de mewcuttur...ornegin, sistemin kendini fasizm diye adlandırması (oyle olduu halde), imkansız otesi biseydir...bir baska farklılık, yeni fasizmin cinayet we katliamlarını genelde gizli we bir sebebe (hayali de olsa), baglamasıdır...mussolini zamanında italyada yapılanları hatırlamak ne dediimi anlamak icin yeterlidir sanırım... sonuc olarak soylenmesede su anda dunyaya hukmeden yonetim sistemi... sozluk.sourtimes.org/ faşizm: 1 . İtalya'da 1922-1943 yılları arasında etkinliğini sürdüren, meslek kuruluşlarına dayanan, devlet sınırlarını genişletmeyi amaçlayan, yetkinin, tek partinin elinde toplandığı düzen. 2 . Demokratik düzenin yerine aşırı bir ulusçuluk ve baskı düzeni kurmayı amaçlayan öğreti. www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=fa%FEizm&submit1=Ara birisi turkluguyle ovunurse, bu onu fasist mi yapiyor simdi? adam kurtlere laf atmiyor, kurtlere siz kimsiniz, nerden ciktiniz da demiyor ki bu belli. ha eger siz turkleri kendini sagin temsilcisi diye gosteren saklabanlar grubuna dahil ederseniz, iste asil o zaman siz bu sozlerinizle turkleri bu saklabanlara itersiniz. tipki alevilerden faydalanmak isteyen saklaban solcular ve teror orgutleri gibi. inandırıcılığını yitiriyorsun. şaklaban solcu ne demek? kim türkleri nereye itiyor. tutarsız yazı örneği. ırkçı değilim diyen ama ırkçılık yapan biri daha. Ataturk yapmistir diye dediginiz yorumlar, sonra Ataturke yunan yakistirmalari. Ataturk, menemende Kubilay astegmen sehit edilince de bircok insani astirdi, hatta o hiddetle biraksalardi, tum koyu katlettircekmis, bunlari da yazalim, yaptigi dogru mudur yanlis midir? bir suru tarikatciyi ipe gecirdi, turkce ezan ve ibadeti baslatti. kadinlara secme secilme hakkini veren ilk ulke turkiye oldu onun sayesinde. daha saymakla bitmez. Atatürk'ün diyalektik bir şekilde değerlendirmeye çalışmak gerek. yaptığı iyi şeyleri zaten söylüyoruz. siz benden daha çok Atatürk savunucusu değilsiniz. ama yaptığı yalnış şeyleri söylemeyecek miyiz? dersim diyorsunuz, Tunceli diyorsunuz? benim bildigim baslibasina bir devlet gibiymis, son derece guclu toprak beylikleri varmis, ve altinda kalan halk acliktan ser sefil dokuluyormus. olaylari su ana bakarak yorumlamaya kalkiyor bazi arkadaslarim. o zamanin sartlari neydi, imkanlari gereklilikleri, onlari da goz onunde bulundurmamiz ve objektif olmamiz lazim. şimdi ben Atatürk'ün dersim olaylarını bilmiyorum ama eğer yapmışsa bunu haklı çıkaracak sebepler olamaz. kullandığınız kavramları kendinizde kullanın. objektif diyorsunuz ama sizde objektiflik hiç yok. nerdeyse Atatürk'ü ak kaşık yapacaksınız. bir baska ornek vereyim size arkadaslarim dusunmeniz icin, biraz da tarihe o acidan bakmaniz icin, tek tarafli degil. Osmanlinin son derbedeleri artik, sirplar, bulgarlar, yunanlar hepsi ozgurluk istiyor. Osmanli unlu Ali pasasini sirp isyanini bastirmak icin balkanlara yolluyor ki bu Ali Pasa aslen Sirp asillidir. fakat Osmanlida boyle ayirimlar olmadigi icin herkes her kademeye yukselmekte, o katletmisizdir dediginiz Ermenilerin surekli osmanlinin disisleri bakanligini yaptigi gibi. neyse bu Ali Pasa sirp ayaklanmasini bastircam diye gidiyor Balkanlara ve Osmanliye en cok bagli olan Bosnaklari (muslumanlari) katlediyor ve sirplari da uzlasmalarla durduruyor ve geri geliyor . okudugum Balkanlar diye Misha Glenny tarafindan yazilmis bir kitaptandir. bir de olayin boyle bir boyutunu dusunun. Ataturkun yolladigi Pasanin emirleri bir baska sekilde uygulayip kendi yonetmiyle bastirmasi gibi, Cerkez Ethem ve topal osman orneklerini de goz onune alalim. yani yaptıkları doğrumuymuş? tabi ayaklanacaklar. adamların topraklarını ele geçir. yıllarca yönet. sonra ayaklanınca şaşır. türklerde başka milletlerin egemenliğine girince ayaklanmadılar mı? bir de kendin örnek veriyorsun katliamlara. hangi katliam haklı sebeplere dayanır? alevilikte insan öldürmek nasıl bağdaşır. bir alevi olarak bu sözleri nasıl söylersin? Tarihimizi bilmedigimiz surece hep boyle baskalarinin bizi oradan oraya vurmalarina ve al asagi etmelerine seyirci kalacagiz ve kalmaya devam edecegiz bakalim simdi bu yazdiklarima ne yorumlar gelecek tarihi bilmek ama aynı zamanda tarihi objektif değerlendirmek lazım. tarihte kendi işimize gelen kısımları yazıp gelmeyenleri reddetmekle bir yere varamayız. size tavsiyem biraz nesnel olmanızdır. saygılar. izmirksk 10.02.2006, 21:08 o arkadaş üstün ve asil bir ırkın evladı ne desen boş ali ekber:D Alevioğlu 10.02.2006, 21:09 Doğru Dersim'i Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen bombalamıştır.Ama nedenini de sormak lazım NEDENNN????????? Alevioğlu 10.02.2006, 21:22 o arkadaş üstün ve asil bir ırkın evladı ne desen boş ali ekber:D Yapmayın Allah aşkına adam herkese faşist damgası vurulmaması gerektiğini yazıyor senin yaptığına bak.Bana da böyle bişey dendi cevabını verdim.Arkadaşlar birisini faşizmle suçlamak bu kadar kolay mı siz bunu şaka falan zannediyorsunuz herhalde.Hiç mi 70-80lerden öğrenmediniz faşizmin ne anlama geldiğini birisine faşist demeden önce fasitlerin kim olduğunu öğrenin. Saygılar... AleviKürt 10.02.2006, 21:24 Arkadaşım Milliyetçiliğe hayır kısmında konu hakkındaki görüşlerimi belirtmiştim ben. Milliyetçiliğe karşı bir insan değilim. Ne mutlu türküm diyene milliyetci bir sözdür aksini mi idda ettim?? Nickinde bulunduğun etnisiteyi belirtmene de saygı duyarım fakat bunu diyip ben milliyetçi değilim deme. Saygılar Öyleyse sana birsey söyleyim: Alevilikte milliyetcilik yoktur, var diyorsan da yanilirsin. Milliyetciyim diyip de Aleviyim deme. Ben milliyetci degilim, istersem nickimde "Yigit Alevi" de yazarim "Yakisikli Kürt" ismini de kullanirim. Benim kisiligimle, siyasi görüsümle hic bir ilgisi yoktur. "Milliyetci" olmamak icin birisi bana "sen kürtmüsün" sordugunda "hayir" demem mi lazim oluyor? izmirksk 10.02.2006, 21:24 arkadaşımn ne demek kürtler alevinlerin katli vaciptir demiş bizzat türkler maraşta çorumda hamile kadınları yaşlı neneleri katletmedimi bunları görmezden gel türkçülük yap sontrada kürtler şöyle böyle bırakın bunları yemezler Alevioğlu 10.02.2006, 21:28 Kaynak gösterebilir misin İzmirksk? AleviKürt 10.02.2006, 21:34 cok bela bir konu oldu bu ya. ama dikkatimi ceken birsey var, turkluk lafini agzina alan herkese direk fasist damgasi vuruluyor , neden ola ki? gercekten merak ediyorum, bu fasist lafinin anlamini bilip de mi vuruyoruz arkadaslar, benim babam kurt, annem turk. allah askine kim kurt kim turk bu alemde. simdi soy babadan geldigi icin kurt kabul etmem lazim kendimi, ben kendimi turk kabul ediyorum oysaki? ben fasistlerin oyununa mi geliyorum ? ne mutlu turkum diyene, turk gibi hissedene. bu lafima kurtler alinmasin, ermenilerin ve rumlarin ve yahudilerin alinmamalari gerektigi gibi. allah askina canlarim, her turkum diyene birisi durmamis patlatmis fasist lafini, turkiyenin %20 si alevi dersek bu %20 alevi toplulugun %10 ' u kurttur. bunlar okudugum yabanci kitaplar da yer alan veriler. yani 15 milyon alevi varsa bunun 1.5 milyonu kurt. ki alevilerden nefret eden cok kurt bilirim, katli vaciptir diyen cok insana denk gelmisimdir. bir diger konu kurt kokenli arkadaslarim oyle sesler cikartiyorsunuz ki sanki bu turkler barbar, sizi soyup sovana cevirmisler, etmedigini birakmamislar... kurtulus savasinda kurtler ingiliz ve fransizlarin kiskirtmasiyla ayaklandi ve bu ayaklanma da bastirildi, detaylarina girmiycem, polenik olsun diye de yazmiyorum. bugun askeriyede, devletin en ust duzeylerinde, buyuk sehirlerinde hemen hepsinde, kurtler var. ya bu turkler bu kadar fasist ve barbardi da nasil biraktilar bu kurtlerin buralara gelmelerine , allah allah. bak su aptal turklere sen, bu kadar milliyetci bir irk kurtlerin gelip buyuk sehirlere yerlesmelerine , tatil yorelerinde her isletmeye el atmalarina , devletin her kademesinde yukselmesine, hatta bir basbakan cikartmasina ki o askeriye tarafindan basa getirilmistir ses cikartmiyorlar, bu turkler harbici cok saf ? simdi burada bir kac arkadasim cikip bazen turklugu oven sozler diyince hemen ordan burdan yildirim gibi fasist , irkci, milliyetci sesleri cikiyor. bunu anlamakta zorluk cekiyorum arkadaslar, burada irkcilik ve milliyetcilik yapilmiycaktir diyorlar bazen, ama turk kokenli biri en ufak citlatsa hemen hurra fasist, irkci milliyetci laflari geliyor. bu fasist kelimesinin kullanimi birilerinin tekelinde mi? boyle keyfi fasist diyoruz. bu kelimenin anlamini bilmeden kullananlar icin fasism : guclu merkezi yonetimden yana olan ve muhalefeti desteklemeyen, asiri sagci politik sistem veya davranis . birisi turkluguyle ovunurse, bu onu fasist mi yapiyor simdi? adam kurtlere laf atmiyor, kurtlere siz kimsiniz, nerden ciktiniz da demiyor ki bu belli. ha eger siz turkleri kendini sagin temsilcisi diye gosteren saklabanlar grubuna dahil ederseniz, iste asil o zaman siz bu sozlerinizle turkleri bu saklabanlara itersiniz. tipki alevilerden faydalanmak isteyen saklaban solcular ve teror orgutleri gibi. Ataturk yapmistir diye dediginiz yorumlar, sonra Ataturke yunan yakistirmalari. Ataturk, menemende Kubilay astegmen sehit edilince de bircok insani astirdi, hatta o hiddetle biraksalardi, tum koyu katlettircekmis, bunlari da yazalim, yaptigi dogru mudur yanlis midir? bir suru tarikatciyi ipe gecirdi, turkce ezan ve ibadeti baslatti. kadinlara secme secilme hakkini veren ilk ulke turkiye oldu onun sayesinde. daha saymakla bitmez. dersim diyorsunuz, Tunceli diyorsunuz? benim bildigim baslibasina bir devlet gibiymis, son derece guclu toprak beylikleri varmis, ve altinda kalan halk acliktan ser sefil dokuluyormus. olaylari su ana bakarak yorumlamaya kalkiyor bazi arkadaslarim. o zamanin sartlari neydi, imkanlari gereklilikleri, onlari da goz onunde bulundurmamiz ve objektif olmamiz lazim. bir baska ornek vereyim size arkadaslarim dusunmeniz icin, biraz da tarihe o acidan bakmaniz icin, tek tarafli degil. Osmanlinin son derbedeleri artik, sirplar, bulgarlar, yunanlar hepsi ozgurluk istiyor. Osmanli unlu Ali pasasini sirp isyanini bastirmak icin balkanlara yolluyor ki bu Ali Pasa aslen Sirp asillidir. fakat Osmanlida boyle ayirimlar olmadigi icin herkes her kademeye yukselmekte, o katletmisizdir dediginiz Ermenilerin surekli osmanlinin disisleri bakanligini yaptigi gibi. neyse bu Ali Pasa sirp ayaklanmasini bastircam diye gidiyor Balkanlara ve Osmanliye en cok bagli olan Bosnaklari (muslumanlari) katlediyor ve sirplari da uzlasmalarla durduruyor ve geri geliyor . okudugum Balkanlar diye Misha Glenny tarafindan yazilmis bir kitaptandir. bir de olayin boyle bir boyutunu dusunun. Ataturkun yolladigi Pasanin emirleri bir baska sekilde uygulayip kendi yonetmiyle bastirmasi gibi, Cerkez Ethem ve topal osman orneklerini de goz onune alalim. Tarihimizi bilmedigimiz surece hep boyle baskalarinin bizi oradan oraya vurmalarina ve al asagi etmelerine seyirci kalacagiz ve kalmaya devam edecegiz bakalim simdi bu yazdiklarima ne yorumlar gelecek Alinmayin lütfen, ama bu yazinin icinde cok sacmaliklar ve yalanlar var. Bunun nedeni, kullandigin kaynaklarla ilgili olabilir. Saygilar. izmirksk 10.02.2006, 21:37 Kaynak gösterebilir misin İzmirksk? piyasalarda buna uygun çok kitap vardır.bunlar ceza almışlar suçları sabit görülmüşdür tüm dünyanın bildiği bir şeyi böyle kelime oyunları ile çarpıtmaya çalışmayın.git ara o döneme ait ilgili mahkeme tutanaklarında(hiç zorlanmayacaksın çünkü suçalrını itiraf etti bu türkçüler daha sonraki aftan yararlanarak çıktılar) gidin kürt düşmanlığınızı başka yerde yapın hayatımda bir alevinin(mahkemelerce uçları sabit görülen) türkçüler için bile kaynak arayacağı aklıma gelmezdi 75/80 arası olaylarla ilgili piyasada yüzlerce kaynak var.zaten bir teki bile yalanlanmadı nasıl yalanlanabilir ki mahkemede itiraf ettiler ve suçları sabit görüldü istersen o döneme ait mahkeme kayıtlarınıda araştırabilirsin (ya hiç aklıma gelmezdi bu türkçüleri savunacak bir alevi çıkacağı gidin kürt düşmanlığınızı başka sitelerde yapın AleviKürt 10.02.2006, 21:40 Doğru Dersim'i Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen bombalamıştır.Ama nedenini de sormak lazım NEDENNN????????? Bana soruyorsan, hic bir neden yeterli olamaz. Bir grup insanin isyanlari yüzünden, bu olaylarla ilgisi olmayan onbinlerce kisinin (kadin ve cocuk dair) cani alinmamali. Sen ne düsünüyorsun? Sen bir suc yaptiysan, köyünü ya da sehrini bombalamak hak midir? Eller hirsini akrabandan ailenden alsin mi? Alevioğlu 10.02.2006, 21:41 dedigimiz gibi ahmet yesevi ocagından iki kol ayrılmıstır yerlesik birimleri tercih edenler bu gün biz onları sünni diye adlandırıyoruz yerlesik olmayan türkmenler ise islamiyeti samanizmin üzerine motive eden türkmenler. Artık oguz ata nın yerini ali umay ananın yerini ise fatma ana almıstır. arap milliyetciliginin fasizan yayılmacımacılıgın önüne set ceken ve karsı cephe acan iranlılara yani haricicilerede ayrıca destekte vermislerdir. BÜTÜN ZAMANLARIN TANRISI bizi anadolu topraklarına kadar sürüklemistir.Anadoluya 1040 ve 1071 yılında girislerimiz bizi buralarda bırakmıstır.Anadoluda kurulan selcuk devleti döneminde toprakların ve devlet bürokrasisinin farslılaara paeskes cekilmesi ve Törelerden taviz verilmesi ve ekonomik nedenlerle beraber gelen bir ayaklanma olmustur.Baba ilyas ayaklanması neticede selcuklu devleti yıkılmıs BÜTÜN TÜRKMENLER AYRI GAYRI GÖZETMEDEN tekrar bir araya gelmis bu gün osmanlı dedikleri devleti kurmuslardır.Orhan gazinin rum bir hatunla evlenmesiyle baslayan türkmenin kendine yabancılasması yabancıya yakınlasması anadoluda yeni bir olusumlara neden olmustur.baba ilyasla baslayan ayaklanma gelenek halıne gelmistircelali ayaklanması ve sey haydar baslıcaları. KIZILBASLIGIN DOGUSU : SAH İSMAİL in babası olan seyh haydar müritlerinin birbirini tanıması icin kızıl börk lerinin etrafın 12 imamları simgeleyen beyaz pusu baglatmıstır. o tarihden itibaren adları KIZILBAS olarak kalmıstır. Kızılbaslar sah ismailin etrafında toparlanmıs ve sah ismail iranda safevi TÜRK devletini kurmus ve kendi bölgesinde sünni anlayısa yasam hakkı tanımamıs anadoluda ise yavuz sultan selim sah ismail yandaslarına yasam hakkı tanımamıstır.1500 lü yılların hemen basında savas hazırkıkları yapılmıs 1513 yıkında ÇALDIRAN Savası olmustur bu savasta İDRİS BİTLİSİ VE 24 KÜRT ASİRETİ YAVUZ SULTAN SELİM YANINDA YER ALMISTIR(PKK bunu MHP GENEL BASKANLIGINA YAZDIGI MEKTUOTA TEYİT ETMİSTİR). kÜRTLER YAVUZUN EMRİ İLE TAKRİBİ 70 BİN KIZILBASI KATLETMİTİR.Dolaysıyla dünkü kızılbaslıgın bu günkü aleviligin icinde kürtlerin olması mümkün degildir.BU GÜN KENDİLERİNİ KÜRT DİYE ADLANDIRAN ALEVİLER KENDİLERİNİ ÖYLE ZANNEDEDEN KÜRT ALEVİLERİ aslında canların kurtarmak icin daglara kacan daha sonra ölüm korkusu yüzünden ve osmanlının kürtlere tanımıs oldugu haklardan yararlanmak icin bende KÜRDÜM DEMİŞ öylr kalmıslardır. osmanlı döneminin sah ismailden sonra kücük capta ayaklanmalar cıkmasına ragmen bu ayaklanmalar bir yere varmamıstır.16 yüzyılda ise osmanlı idaresi alevisiyle sünnisiyle devlet idaresinden kopmus osmanlı devleti tamamen Türk olmayanların eline gecmistir.DÖNEMİN ENDERUNLARINA(ÜNİVERSİTE) TÜRKLER ALINMIYORDU. 185 ile 1875 li yıllarda kızılbas saair ve ozanlarına alevi lakabı takılmıs ve bu güne kadarda öyle gelmistir. NOT : OSMANLININ SON DÖNEMLERİNİ YASAYAN SEVKET SÜRREYYA AYDEMİR DİYORKİ O DÖNEMLERDE TÜRKLERE KIZILBAS DENİYORDU. Osmanlı imparatorlugu teslim olmus ve GENC OSMANIN yapamadagını M.K. ATATÜRK gercekleştirmis ve alevisiyle sünnisiyle bütün türkmenleri tekrar biraraya getirmeyi basarmıstır. Evet yeni bir günes TÜRKMENLERİN üzerine dogmustur.Alevilerin beklemis oldugu mehdi ATATÜRK olarak karsılarına cıkmıs köle haline gelmeye yüz tutmus toplumdan silinmis ve sindirilmis aptal yerine konan Türkmenleri esaretten özgürlüge tasımıstır. ATATÜRK ASLINDA ALEVİLERİN PEYGAMBERİDİR. Bu yazı Ali Karslıoğlu tarafından KaracaAhmet Sultan Alevi Forumu'nda yayınlandı.Saygı çerçevesi içinde görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar... rockçı turna 10.02.2006, 21:45 Doğru Dersim'i Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen bombalamıştır.Ama nedenini de sormak lazım NEDENNN????????? sorayım o zaman NEDENN?? bakın ben olaya su acıdan bakıyorum... öncelikle bazı gercekleri kabul etmeliyiz; 1) taraflardan bir tanesi devlet ve her devlet sınırları içerisinde herkesin, kendisini tanımasını ister. dolayısıyla türkiye cumhuriyeti de ulusal sınırlar içerisindeki herkesin, kendi otoritesine baglanması ister. bu cok dogal bir şeydir. 2) tunceli-dersim bölgesi ise tarihten gelen otonom bir özelliğe sahiptir 1937 ye kadar. yani o güne kadar üzerinde bir devlet ''baskısı'' hissetmeden yasamıs. kendi içerisinde dinsel otoriteler ve aşiretlerden olusan bir yapısı var. dolayısıyla süregelen düzen in bozulması muhakkak birilerini rahatsız edecektir. ayrıca daha önce direk bir devlet otoritesi altında bulunmamıs insanların bir devlet otoritesini tanımama hakkıda saklıdır bana göre. işte olay burada dügümleniyor. buraya kadar har iki tarafta kendi acısından haklı. her iki tarfta carpısacak ve güçlü olan kazanacak... ancak olay bununla sınırlı degil... saldırı baslayıpta 'devlet dersime girdiginde' ortalık kan gölüne dönüyor. adeta 2. yavuz vakası diyebiliriz... binlerce insan öldürülüyor, sürgüne gönderiliyor... dersim darmadağın ediliyor ve üstelik insanların bu olaylarla bir ilgilerinin olup olmaması pek bir önem arzetmiyor...dersimli olmak, alevi olmak yetiyor öldürülmek için...bunun kaynagı ise 1934 te genel kurmayca yayınlanan gizli bir rapor... burada yavuz un kızılbaşlara yaptıklarının az bile oldugu dersim im tam bir kızılbas yuvası oldugu ve bir an önce kızılbaslara hadlerinin bildirilmesi gerektiği (en azından buna yakın seyler) vurgulanıyor. işte olayın bu kısmı beni rahatsız ediyor arkadaslar...devletle isyan edenlerin ne yaptıkları beni pek ilgilendirmiyor.( ilgilendirmiyordan kasıt sen isyan edersen birileri de seni bastırmaya kalkar, bunda sasıracak bişey yok.) isyan bahane edilerek bir kızılbas katliamına girismek rahatsız ediyor. ayrıca metin kemal kahraman ın '' yaşlılar dersim türküleri söylüyor'' albümünü dinleme fırsatı bulursanız yöre insanının hala olayın etkisinde oldugunu rahatlıkla anlayabilirsiniz... peki gelinen noktada ne olacak?? ewet köprünün altından cok sular aktı, baska olaylarında etkisiyle dersimliler dünyanın dört bir yanında yeni hayatlar kurdular, bu arada tunceli de türkiyenin 81 ilinden farksız bir sekilde yasamını sürdürüyor... bana kalırsa bu saatten sonra yapılacak en akıllıca sey artık yapılanların tarihteki yerini aldıgını kabul etmek ve yöneticilerin dersimlilerden ve alevilerden özür dilemesini sağlamaktır. ewet benim konu hakkındaki görüslerim bunlardır... umarım kendimi ifade edebilmişimdir ve yazımın yanlış anlasılmasını saglayacak bir sey yazmamısımdır. Alevioğlu 10.02.2006, 21:45 piyasalarda buna uygun çok kitap vardır.bunlar ceza almışlar suçları sabit görülmüşdür tüm dünyanın bildiği bir şeyi böyle kelime oyunları ile çarpıtmaya çalışmayın.git ara o döneme ait ilgili mahkeme tutanaklarında(hiç zorlanmayacaksın çünkü suçalrını itiraf etti bu türkçüler daha sonraki aftan yararlanarak çıktılar) gidin kürt düşmanlığınızı başka yerde yapın hayatımda bir alevinin(mahkemelerce uçları sabit görülen) türkçüler için bile kaynak arayacağı aklıma gelmezdi 75/80 arası olaylarla ilgili piyasada yüzlerce kaynak var.zaten bir teki bile yalanlanmadı nasıl yalanlanabilir ki mahkemede itiraf ettiler ve suçları sabit görüldü istersen o döneme ait mahkeme kayıtlarınıda araştırabilirsin (ya hiç aklıma gelmezdi bu türkçüleri savunacak bir alevi çıkacağı gidin kürt düşmanlığınızı başka sitelerde yapın Kardeşim sen ne diyorsun ya ben ne soruyorum sen ne yazıyorsun?Neden polemik yaratıyorsun ne Türkçüleri savunması kaynak sordum söyleyeceksen söyle söylemeyeceksen sözlerin havada kalır bu kadar basit AleviKürt 10.02.2006, 21:46 Bu yazı Ali Karslıoğlu tarafından KaracaAhmet Sultan Alevi Forumu'nda yayınlandı.Saygı çerçevesi içinde görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar... Git KaracaAhmet Sultan sitesine "arastirmalar" bölümüne gir. Bunlarin kullandigi kaynaklarin cogu hep ayni görüse sahipler (mesela Cemal Sener). Neden acaba? Yazinin tek 4'de birini okudum. Hepsini okumamin gerekmedigini ilk %25'de anladim. Serkan_Devrim 10.02.2006, 21:49 Kardeşim sen ne diyorsun ya ben ne soruyorum sen ne yazıyorsun?Neden polemik yaratıyorsun ne Türkçüleri savunması kaynak sordum söyleyeceksen söyle söylemeyeceksen sözlerin havada kalır bu kadar basit bir dakika merakettim şimdi. maraştaki katliamı türkler yapmadıda kim yaptı? lütfen cevap verin. kürtler mi? araplar mı? yoksa başka bir millet mi? Alevioğlu 10.02.2006, 21:54 Düşüncene böyle güzel ifade etmenden dolayı çok teşekkür ediyorum rockercrane.Ben Elazığlıyım o yüzden benim de bir miktar birikmiş bilgim var bu konuda.Söylediklerinin bir tanesi dışında hepsine katılıyorum o da dersim katliamının Alevilerle doğrudan ilgisi olduğunu belirtmen.Ben buna katılmıyorum Dersim katliamı çoğunlukla oradaki Kürt aşiretlerine yapılan baskı ve zulüm gösterisinden fazlası değildi. Git KaracaAhmet Sultan sitesine "arastirmalar" bölümüne gir. Bunlarin kullandigi kaynaklarin cogu hep ayni görüse sahipler (mesela Cemal Sener). Neden acaba? Yazinin tek 4'de birini okudum. Hepsini okumamin gerekmedigini ilk %25'de anladim. Öyle olduğunu bilmiyordum bu aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederim. bir dakika merakettim şimdi. maraştaki katliamı türkler yapmadıda kim yaptı? lütfen cevap verin. kürtler mi? araplar mı? yoksa başka bir millet mi? Arkadaşlar sanırım aramızdaki bu anlaşmazlıklar anlama eksikliğnden kaynaklanıyor.Ben başkası yaptı ya da Türkler yaptı demiyorum.Kahraman Maraşlı değilim ve o günlerde de orada bulunmuyordum.Dolayısıyla bu iddiayı kanıtlıyacak bir kaynak olup olmadığını soruyorum benim de çok işime yara çünkü.Biri der Türkçüleri savunuyorsun biri der avatar resmine Türkeşin resmini koy biri der Türkler yapmadıysa kim yaptı...Bırakın arkadaşlar birbirimize saldırmanın bir alemi yok.Tamam sorumu geri aldım maraşıda Türkler katletti dünyayı da Türkler yaktı. AleviKürt 10.02.2006, 22:03 Öyle olduğunu bilmiyordum bu aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederim. Önemli degil. Bu arada, nickim AleviKürt'ün sebebini ögrenmek istiyorsaniz: Bu foruma kaydolmadan önce, Türk milliyetciligini savunan, ve kürtlerle ilgili kötü yazi bulmustum. Bunlarin inadina bu ismi secmistim. Milliyetcilikle ilgisi yok. Milliyetci olsaydim, Sah Ismaili mi koyardim avatarima? Saygilar. isis 10.02.2006, 22:04 yazdiklarima mantikli buldugum ve pek cogu da mantiksiz ve sacma buldugum yorumlar yazilmis. laf olsun torba dolsun diye de yazila yazilmis. benim annem turk babam kurttur. ben de kendimi turk addediyorum, Ataturk ilke ve inkilaplarinin sadik takipcisiyim, bir arkadasimin dalga ile yazdigi ama gercekte dogru dedigi asil milletin bir evladiyim. bu gercegi bulundugum cok yerde gordum, cok yerde yasadim. bu milletki kendi hakkini hic savunamamis mazlum kalmis bir millet. Bu sitede sesleri biraz fazla diye de Alevilik gibi guzel bir ahlaki toreyi kurt milliyetciliginin golgesine almak isteyenler ugrassin dursun. yukarida yazdim, birisi yazdigim seylerin cok sacma oldugunu yazmis, bir arastirsin bakalim, aleviligi bulundugu yere getirenler kimlermis. bu ulkenin %20si alevi bu %20lik alevilerin de %10u kurttur. Yavuz Sultan Selim Iran uzerine seferler yaptiginda bircok kurt asiretleri, alevi turkleri katlettiler. buna da sacma ve yalan deyin. Alevilik inancinin asil onderleri ve oldugu gune getirenleri turklerdir, turk milletinin evlatlaridir. yolumuzdan giden kurt kardeslerimize selam olsun ama aramiza giripde bizi turkculukle suclayip tepemize cikmaya calisanlar da allahindan bulsun. Atam yerinde rahat uyusun, bu milletin bekcileri hep vardir hep de olacaktir bundan sonra ne yazarsaniz da umurumda degil. Serkan_Devrim 10.02.2006, 22:05 Arkadaşlar sanırım aramızdaki bu anlaşmazlıklar anlama eksikliğnden kaynaklanıyor.Ben başkası yaptı ya da Türkler yaptı demiyorum.Kahraman Maraşlı değilim ve o günlerde de orada bulunmuyordum.Dolayısıyla bu iddiayı kanıtlıyacak bir kaynak olup olmadığını soruyorum benim de çok işime yara çünkü.Biri der Türkçüleri savunuyorsun biri der avatar resmine Türkeşin resmini koy biri der Türkler yapmadıysa kim yaptı...Bırakın arkadaşlar birbirimize saldırmanın bir alemi yok.Tamam sorumu geri aldım maraşıda Türkler katletti dünyayı da Türkler yaktı. saçmalamanın bir anlamı yok. bir arkadaş neden türkçülere faşist diyorsunuz dedi. biz ona cevap verirken siz o arkadaşı savundunuz. biz her milletin iyisi kötüsü var dedik. kürtlerin yaptıkları var da türklerin maraş katliamını niye düşünmüyorsun diye sorduk. siz kalktınız kaynak var mı dediniz. peki kürtlerin yaptıklarıyla ilgili kaynak istediniz mi? sizin söylemleriniz türkleri kurtarma çabası olduğu için karşı çıktık. ve maraş katliamıyla ilgili yargılananları inceleyin hepsinin türk olduğunu görürsünüz. rockçı turna 10.02.2006, 22:05 .Söylediklerinin bir tanesi dışında hepsine katılıyorum o da dersim katliamının Alevilerle doğrudan ilgisi olduğunu belirtmen.Ben buna katılmıyorum Dersim katliamı çoğunlukla oradaki Kürt aşiretlerine yapılan baskı ve zulüm gösterisinden fazlası değildi. hayır dostum bilirsin ki dersim in ayırdedici özelliği etnik durumu degil inançsal durumudur... yani ezici cogunluguyla kızılbas orjinli insanlardan olusuyor olmasıdır... ayrıca bahsettiğim genelkurmay belgesi de benim tezimin dogrulugunu destekler nitelikte sanırım... bu belge elimde yok ama internetten ararsan bulabilirsin . ayrıca sanırım katılırsın ki, senin dediğini dogru olarak kabul etsek bilene (kürt aşiretlerine yapılan baskıdır...) yine de orada yapılan zulümü haklı cıkarmaz... o zaman kürtlerden özür dilenmelidir... rockçı turna 10.02.2006, 22:13 Milliyetcilikle ilgisi yok. Milliyetci olsaydim, Sah Ismaili mi koyardim avatarima? Saygilar. eheheh alevikürt şah ismail in de artık türkçüler ( en azından bir bölümü) tarafından yeni keşfedilmiş:p bir ''başbuğ'' oldugunu öğrenmenin vakti gelmiştir yawrumm... metin olmalısın....( affına sıgınıyorum:) ) Serkan_Devrim 10.02.2006, 22:15 yazdiklarima mantikli buldugum ve pek cogu da mantiksiz ve sacma buldugum yorumlar yazilmis. laf olsun torba dolsun diye de yazila yazilmis. benim annem turk babam kurttur. ben de kendimi turk addediyorum, Ataturk ilke ve inkilaplarinin sadik takipcisiyim, bir arkadasimin dalga ile yazdigi ama gercekte dogru dedigi asil milletin bir evladiyim. bu gercegi bulundugum cok yerde gordum, cok yerde yasadim. bu milletki kendi hakkini hic savunamamis mazlum kalmis bir millet. Bu sitede sesleri biraz fazla diye de Alevilik gibi guzel bir ahlaki toreyi kurt milliyetciliginin golgesine almak isteyenler ugrassin dursun. bakıyorumda sesiniz biraz yükselmiş. kim kürt milliyetçiliği yapıyor? milliyetçilik yapan sizsiniz. aleviliği kürt milliyetçiliğinin gölgesinden korurken türk milliyetçiliğinin gölgesine çekiyorsunuz. yukarida yazdim, birisi yazdigim seylerin cok sacma oldugunu yazmis, bir arastirsin bakalim, aleviligi bulundugu yere getirenler kimlermis. bu ulkenin %20si alevi bu %20lik alevilerin de %10u kurttur. bana bu alıntının mantığını açıklarmısınız? alevi kürtlerin az olması neyi değiştirecek. niye durmadan bu rakamlartı veriyorsunuz. yani alevi kürt az o zaman boşverin kürtleri haydin türkçülük oynayalım mı demek istiyorsunuz? allah allah alevi kürt alevilerin yüzde 20 siymiş. ne olacak? Yavuz Sultan Selim Iran uzerine seferler yaptiginda bircok kurt asiretleri, alevi turkleri katlettiler. buna da sacma ve yalan deyin. yalan değil doğru olabilir. ama onlara bunu yaptıran yavuz da kürt müydü? 17 yaş altı hariç bütün türkmenleri katleden selçuklu devleti kürtmüydü? peygamberin torunlarını öldürenler arap değildide kürtmüydü? siz iyice saçmalamaya başladınız. Alevilik inancinin asil onderleri ve oldugu gune getirenleri turklerdir, turk milletinin evlatlaridir. heh gelelim işin özüne. demek siz faşist değilsiniz? vay be belki hz Ali de türktü. yada on iki imam da türktü. yolumuzdan giden kurt kardeslerimize selam olsun ama aramiza giripde bizi turkculukle suclayip tepemize cikmaya calisanlar da allahindan bulsun. Atam yerinde rahat uyusun, bu milletin bekcileri hep vardir hep de olacaktir bundan sonra ne yazarsaniz da umurumda degil. yavaş yavaş ağır ol. kimden koruyon bay bekçi milleti. ırkçılığın agabeyini yap, milletin bekçiliği diyerek şovenlik yap sonrada niye faşist diyorsunuz? ayrıca kürtler türklerin yoluna girmiyor efendim. çünkü alevilik türklük değildir. karıştırdınız. burası ocak değil. side tarkan değilsiniz. Alevioğlu 10.02.2006, 22:20 saçmalamanın bir anlamı yok. bir arkadaş neden türkçülere faşist diyorsunuz dedi. biz ona cevap verirken siz o arkadaşı savundunuz. biz her milletin iyisi kötüsü var dedik. kürtlerin yaptıkları var da türklerin maraş katliamını niye düşünmüyorsun diye sorduk. siz kalktınız kaynak var mı dediniz. peki kürtlerin yaptıklarıyla ilgili kaynak istediniz mi? sizin söylemleriniz türkleri kurtarma çabası olduğu için karşı çıktık. ve maraş katliamıyla ilgili yargılananları inceleyin hepsinin türk olduğunu görürsünüz. Benim asıl amacım o kişiyi savunmak değildi birisine faşist damgası vurmadan önce iyi düşünülmesi gerektiğine dikkat çekmek istedim.Ayrıca takdir edersinki o yazı başlı başına tartışma konusu. Maraşla ilgili kaynak sorduğum için kendimden utanmam gerekiyor herhalde.Bütün dünyadan hatta evrende özür diliyorum böyle bir soru sorduğum için.Sonra da Türkiye'de cahillik var araştırma yok derler."kürtlerin yaptıkları"ndan kastınız karacaahmetten getirdiğim yazıysa altına eklediğim notu bir daha okumanızı rica ederim.Yalnızca görüş almak istedim.(Saygı çerçevesi içinde:bunun sizin için anlamı var mı?)Söylemlerim Türkleri kurtarma çabası içindeymiş:1-Neyden kurtarma?2-Bunu nerden çıkardınız?3-Yazmadan önce bir okuyun öyle karar kılın bizde yargısız infaz yoktur ve olamaz... altobelli 10.02.2006, 22:23 atatürk tabiki alevi değildi olamasda dedesi konyalı ünlü bi alimdir hocadır ayrıca alevi olsa onlarca aleviyi ve alevikürdü örneğin koçgiri aşiretini yok etmes sürgün yollamasdı artık tarihi gerçekleri görün !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AleviKürt 10.02.2006, 22:23 yazdiklarima mantikli buldugum ve pek cogu da mantiksiz ve sacma buldugum yorumlar yazilmis. laf olsun torba dolsun diye de yazila yazilmis. benim annem turk babam kurttur. ben de kendimi turk addediyorum, Ataturk ilke ve inkilaplarinin sadik takipcisiyim, bir arkadasimin dalga ile yazdigi ama gercekte dogru dedigi asil milletin bir evladiyim. bu gercegi bulundugum cok yerde gordum, cok yerde yasadim. bu milletki kendi hakkini hic savunamamis mazlum kalmis bir millet. Bu sitede sesleri biraz fazla diye de Alevilik gibi guzel bir ahlaki toreyi kurt milliyetciliginin golgesine almak isteyenler ugrassin dursun. yukarida yazdim, birisi yazdigim seylerin cok sacma oldugunu yazmis, bir arastirsin bakalim, aleviligi bulundugu yere getirenler kimlermis. bu ulkenin %20si alevi bu %20lik alevilerin de %10u kurttur. Yavuz Sultan Selim Iran uzerine seferler yaptiginda bircok kurt asiretleri, alevi turkleri katlettiler. buna da sacma ve yalan deyin. Alevilik inancinin asil onderleri ve oldugu gune getirenleri turklerdir, turk milletinin evlatlaridir. yolumuzdan giden kurt kardeslerimize selam olsun ama aramiza giripde bizi turkculukle suclayip tepemize cikmaya calisanlar da allahindan bulsun. Atam yerinde rahat uyusun, bu milletin bekcileri hep vardir hep de olacaktir bundan sonra ne yazarsaniz da umurumda degil. Bi kere Türkiyenin %20'sinin Alevi oldugunu nerden biliyorsun? Kaynak maynak yok ortada? Ve toplam 1.5 milyon Alevi Kürt var diyorsun. Dersim isyani öncesinde Dersimin nüfusu 300.000 imis. Dersimin dünyadaki nüfusu bile artik 1 milyonu (kimi 800 bin diyor) asiyormus. Aleviler Sah Ismail zamaninda Yavuz Sultan Selimi mi destekliyormus? Sana birsey sorayim. "yolumuzdan giden kürt kardeslerimiz" diyorsun. Senin yolun nedir? Sen bir kürdistanda yasamis olsan, ve orda milliyetci kürtler senin kendine "kürt" olarak hitap etmeni isteseydiler, senin gibilerine "türkler diye birsey yoktur, dag kürtleri var. onlar degisik bir kürt lehcesi konusuyorlar" deseydiler, ve senin "onlarin yolunu" takip etmen istenseydi sen bunlara katlanirmiydin? sanmiyorum. evet dersen, ne bicim bir kisi oldugun belli olur. Saygilar. AleviKürt 10.02.2006, 22:26 eheheh alevikürt şah ismail in de artık türkçüler ( en azından bir bölümü) tarafından yeni keşfedilmiş:p bir ''başbuğ'' oldugunu öğrenmenin vakti gelmiştir yawrumm... metin olmalısın....( affına sıgınıyorum:) ) hehehe.. dogru ya.. bi sitede görmüstüm. hatta yazi yazmistim. beni banladilar. ozturkler.com sitesi miydi neydi. Ama sakin o sitelere girip ortaligi karistirmayin, onlar tehlikeli adamlardir. Buralara girip bizimle ugrasmasinlar. :buyukgoz: Alevioğlu 10.02.2006, 22:26 hayır dostum bilirsin ki dersim in ayırdedici özelliği etnik durumu degil inançsal durumudur... yani ezici cogunluguyla kızılbas orjinli insanlardan olusuyor olmasıdır... ayrıca bahsettiğim genelkurmay belgesi de benim tezimin dogrulugunu destekler nitelikte sanırım... bu belge elimde yok ama internetten ararsan bulabilirsin . ayrıca sanırım katılırsın ki, senin dediğini dogru olarak kabul etsek bilene (kürt aşiretlerine yapılan baskıdır...) yine de orada yapılan zulümü haklı cıkarmaz... o zaman kürtlerden özür dilenmelidir... Belki haklısındır ama neden Atatürk'ün Alevilere böyel bir şey yapılmasına izin verdiğini yahut göz yumduğunu aklım almıyor.Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Son söylediğinde de kesinlikle haklısın ne amaçla ve kim tarafından olursa olsun cinayet cinayettir.Bu yapılan cinayet değil Atatürk'ün de belirttiği gibi bir cinayettir(!) altobelli 10.02.2006, 22:26 arkadaşlar yapmayın lütfen 2004 yılında alman routersin yaptığı bir araştırmaya göre 60 milyonluk türkiyede 20 milyon alevi var yani 3 de 1 lik bi oran tabii burdaki aleviler kabul edenler kabul etmeyenler veya soy olarak alevi olanlardır. bilgilerinise ahan size kaynak :D Serkan_Devrim 10.02.2006, 22:28 Benim asıl amacım o kişiyi savunmak değildi birisine faşist damgası vurmadan önce iyi düşünülmesi gerektiğine dikkat çekmek istedim.Ayrıca takdir edersinki o yazı başlı başına tartışma konusu. Maraşla ilgili kaynak sorduğum için kendimden utanmam gerekiyor herhalde.Bütün dünyadan hatta evrende özür diliyorum böyle bir soru sorduğum için.Sonra da Türkiye'de cahillik var araştırma yok derler."kürtlerin yaptıkları"ndan kastınız karacaahmetten getirdiğim yazıysa altına eklediğim notu bir daha okumanızı rica ederim.Yalnızca görüş almak istedim.(Saygı çerçevesi içinde:bunun sizin için anlamı var mı?)Söylemlerim Türkleri kurtarma çabası içindeymiş:1-Neyden kurtarma?2-Bunu nerden çıkardınız?3-Yazmadan önce bir okuyun öyle karar kılın bizde yargısız infaz yoktur ve olamaz... bakın sizin söylemleriniz isis adlı üyeyi korur ve onu destekler nitelikteydi. şimdi soruyorum size. neden kürtlerin yaptığı şeyler konu bahsi olunca kaynak sorulmuyorda türklerin yaptığı şeylerde kaynak soruluyor. maraş olayı çok basittir. heryerde bu konuyla ilgili kitap bulabilirsiniz. adliyeden bu olaya karışan kişilerin isim listesini alabilir, o kişilerin türk olup olmadığını görebilirsiniz. bunu inkar etmek gülünçtür. amacım türklüğe karşı çıkmak değildir. ben her milletin iyi kötü şeyler yaptığını ve burda milliyetçilik yapılmaması gerektiğini söylüyorum. kürtlerin yaptıkları anlatılıyor da türklerin veya arapların yaptıklarından niye bahsedilmiyor? ayrıca sizin sorularınıza gelince 1. sorunuz: yaptıklarından kurtarma. bir nevi aklamaya çalışma. 2. sorunuz: yazdıklarınızdan ve bilhassa kürtlerin yaptıkları için kaynak istemeyip sadece türklerin yaptıkları iin kaynak istemenizden 3. sorunuz: asla yargısız infaz yapmadım. yazdıklarınızı eleştirmiyelim mi? ayrıca okumda yazıyorum. saygılar rockçı turna 10.02.2006, 22:35 yukarida yazdim, birisi yazdigim seylerin cok sacma oldugunu yazmis, bir arastirsin bakalim, aleviligi bulundugu yere getirenler kimlermis. bu ulkenin %20si alevi bu %20lik alevilerin de %10u kurttur. Yavuz Sultan Selim Iran uzerine seferler yaptiginda bircok kurt asiretleri, alevi turkleri katlettiler. buna da sacma ve yalan deyin. Alevilik inancinin asil onderleri ve oldugu gune getirenleri turklerdir, turk milletinin evlatlaridir. yolumuzdan giden kurt kardeslerimize selam olsun ama aramiza giripde bizi turkculukle suclayip tepemize cikmaya calisanlar da allahindan bulsun. Atam yerinde rahat uyusun, bu milletin bekcileri hep vardir hep de olacaktir bundan sonra ne yazarsaniz da umurumda degil. bu sözü papağan gibi tekrar etmen sana nasıl bir tatmin saglıyor anlamadım dogrusu:) ee nedir yanii hadi rahatliicaksann %1 i kürt olsun alevilerin bu neyi degistirir, ne alaka...:yaw aleviliği bu günlere türkler getirmişşşş, bak sennn:yaw aleviliği bu günlere ne türkler ne kürtler getirmiştir.... alevilerin kendileri getirmişlerdir ve üstelik bu işi yaparkende kendi aralarındaki dil farklılıgını da( sen istersen ırk farklılıgıda diyebilirsin) hiç bir zaman sorun etmemişlerdir. simdi merak ettim aleviği bu günlere türkler getirmiş derken tarihin görmüş oldugu bilimum türk kökenli alevi düşmanlarını da bu gruba dahil etmiş ve aynı anda, kendisini kürt, zaza, arap,arnavut,acem v.s. olarak gören alevileride dıslamış oldugunun farkındamısın acaba??? bence deilsin:olmadi aleviliğin ne türklükle ne kürtlükle ne bilmem ne ile bir ilgisi yoktur... alevilik bir yoldur... ve aleviliğin bendeleri tarihte bir cok ırktan insanın katliamına ugramıstır... su ırk mevzuunu kafanızdan cıkarın artık!!! ( bu konuda tekrar böyle bir yazı yazacagımı hiç düsünmemiştim... kendimi tekrar etmek istemiyorum artık!!!) izmirksk 10.02.2006, 22:36 yani mehmet ali ağca nın katil olduğuna kaynak istense idi bu kadar şaşırmazdım ama maraşın ve çorumu türkler mi yaptı kaynak isterim sorusu ve hele hele bir alevinin bunu söylemesi beni şaşkına çevirdi üstelikde 70 li yılları 80 li yıllardan faşizmin ne anlama geldiğini öğrenmedinizmi diyen bir arkadaş daha o devirdeki olayı kimin yaptığını bilmiyor daha ilkokul çocuğunun bildiği ve yüzlerce kaynak bulunabilecek bir konuda bir şey istemesi gerçekten beni şaşırtı ve üzdü türkçüleri aklama operasyonu başlamadan bitti çünkü mahkemece suçları sabittir bu faşistlerin Alevioğlu 10.02.2006, 22:37 Sayın Ali Ekber hâlâ şu "kürtlerin yaptığı" lafından bir şey anlamış değilim.Eğer böyle bir konu arada geçti de ben görmediysem beni mazur görün.Yani ne yaptıkları söylendi de ben doğrudan kabul ettim orayı anlayamadım.En sonunda maraş olayıyla ilgili düzgün ve ilk soruma cevap olabilecek nitelikte bir yazı yazdığınız içinde teşekkür ederim.Gelelim benim Türklüğü veya vs. kavramları savunma olayıma.Ben nerede ve ne zaman böyle bir şey yazmışım ya da bunu belirtmişim.Burada milliyetçilik yapılmaması gerektiğini söylüyorsunuz da ben farklı birşeymi söylüyorum.İstemeden ve farkında olmadan Türk Milliyetçiliği yaptıysam affola ne diyeyim... yani mehmet ali ağca nın katil olduğuna kaynak istense idi bu kadar şaşırmazdım ama maraşın ve çorumu türkler mi yaptı kaynak isterim sorusu ve hele hele bir alevinin bunu söylemesi beni şaşkına çevirdi üstelikde 70 li yılları 80 li yıllardan faşizmin ne anlama geldiğini öğrenmedinizmi diyen bir arkadaş daha o devirdeki olayı kimin yaptığını bilmiyor daha ilkokul çocuğunun bildiği ve yüzlerce kaynak bulunabilecek bir konuda bir şey istemesi gerçekten beni şaşırtı ve üzdü türkçüleri aklama operasyonu başlamadan bitti çünkü mahkemece suçları sabittir bu faşistlerin Ben sadece böyle bir kaynak varsa ve söylerseniz işime yarar dedim ama bunun için de özür diliyorum cahilliğime verin ne kaynağı.böyle birşeyin sorulması bile ayıp hiiii!!!! adama faşist derler sonra aman ha! Serkan_Devrim 10.02.2006, 22:40 Sayın Ali Ekber hâlâ şu "kürtlerin yaptığı" lafından bir şey anlamış değilim.Eğer böyle bir konu arada geçti de ben görmediysem beni mazur görün.Yani ne yaptıkları söylendi de ben doğrudan kabul ettim orayı anlayamadım.En sonunda maraş olayıyla ilgili düzgün ve ilk soruma cevap olabilecek nitelikte bir yazı yazdığınız içinde teşekkür ederim.Gelelim benim Türklüğü veya vs. kavramları savunma olayıma.Ben nerede ve ne zaman böyle bir şey yazmışım ya da bunu belirtmişim.Burada milliyetçilik yapılmaması gerektiğini söylüyorsunuz da ben farklı birşeymi söylüyorum.İstemeden ve farkında olmadan Türk Milliyetçiliği yaptıysam affola ne diyeyim... tamam can tamam. eğer milliyetçilik yapmadım diyorsan öyle olsun. zaten istemiyoruz. tamam. ama kalkıp maraşa ve çoruma kanıt istemen böyle bir izlenim uyandırdı. izmirksk 10.02.2006, 22:49 Ben sadece böyle bir kaynak varsa ve söylerseniz işime yarar dedim ama bunun için de özür diliyorum cahilliğime verin ne kaynağı.böyle birşeyin sorulması bile ayıp hiiii!!!! adama faşist derler sonra aman ha! sevgili arkadaşım herhangi bir kitapçıya gir gözlerini kapa rastegle bir kitaba elini at muhtemelen orda bile kaynak vardır sen bu olayı bile bilmeden nasıl 70 li yılların analizini yapacaksın hadi bunları geçelim tamam ama bu kişiler mahkemece suçalrı sabit görüldü(büyük bir çoğunluğuda türkçü ülkücü tabi) mahkemede suçlarınıda kabul ettiler fakat daha sonraki aftan yarralandılar vs... yani bu türkçüleri aklamaya çalışmasan o kadar güzel ortak noktada buluşacağız ki aramızda kürt -türk- zaza- arap ..o kadar değişik ırktan alevi var ki ve o kadar paylaşılacak güzel şey var ki sen ilk değilsin muhtemelen sonda olmayacaksın özellikle saçma sapan üstün türk ırkı martavalları ile alevi gençlerinide kandırmışlar ki üstün ve asil bir ırkın değil sadece ve sadece bir ırkın evlatları olduklarını anlatma zorlanıyoruz türk olmakla bir şey olacaklarını sanıyorlar.bizdee küçükken öğretirlerdi bir türk dünyaya bedeldir vs...bir büyüdük ki yok öyle bir şey neyse sağlıcakla rockçı turna 10.02.2006, 22:51 Belki haklısındır ama neden Atatürk'ün Alevilere böyel bir şey yapılmasına izin verdiğini yahut göz yumduğunu aklım almıyor.Sen bu konuda ne düşünüyorsun? atatürk ün böylee bir seye izin verdigini v.s. bende düsünmüyorum- en azından düsünmek istemiyorum, malum cemevlerimizde bile hz. ali nin yanında atatürk ün resmi vardır...katliamcısının resimlerini ibadethanesinin baş köşesine asacak kadar gerizekalı bir topluluk degilizdir herhalde-. ben kendilerine verilmiş sorumlulugu hor kullanan, içlerindeki alevi düsmanlıgını dizginleyemeyen insanların sucu olduguna inanıyorum. ve her ne olursa olsun sucsuz günahsız insanlar zulüm görmüştür( magaralara tıkıp bombalamaktan, munzur suyu nun kan akmasından bahsediliyor) ve onlardan özür dilenmelidir. Alevioğlu 10.02.2006, 22:53 İNSANLARIN ÖN YARGILARINI PARÇALAMAK ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA ZORDUR öyle değil mi izmirksk?sen de kal sağlıcakla. Serkan_Devrim 10.02.2006, 22:54 bak alevioğlu; isis adlı üye 71 nolu mesajı yazmış ve ben cevap vermişim. ardından izmirksk o arkadaş üstün ve asil bir ırkın evladı ne desen boş ali ekber bu yazıyı yazmış ve sen 79 nolu mesajda bu yazıyı alıntı yapıp Yapmayın Allah aşkına adam herkese faşist damgası vurulmaması gerektiğini yazıyor senin yaptığına bak.Bana da böyle bişey dendi cevabını verdim.Arkadaşlar birisini faşizmle suçlamak bu kadar kolay mı siz bunu şaka falan zannediyorsunuz herhalde.Hiç mi 70-80lerden öğrenmediniz faşizmin ne anlama geldiğini birisine faşist demeden önce fasitlerin kim olduğunu öğrenin. Saygılar... bu yazıyı yazmışsın. sonrada kalkıp onu savunmadım diyorsun. sonra izmirksk arkadaşımn ne demek kürtler alevinlerin katli vaciptir demiş bizzat türkler maraşta çorumda hamile kadınları yaşlı neneleri katletmedimi bunları görmezden gel türkçülük yap sontrada kürtler şöyle böyle bırakın bunları yemezler sana bu cevabı verince sende hemen; Kaynak gösterebilir misin İzmirksk? bu mesajı yazıyorsun. sonrada sana kızanlara kızıyorsun. şimdi söyle mantıklımı yaptığın? rockçı turna 10.02.2006, 22:55 alevioğlu arkadasım, elinin altında internet var; google a yazıver MARAŞ KATLİAMI die dökülsün önüne... bu sordugun sey; türkiyenin baskenti ankaraysa ispatlayın haydi, kaynak gösterin bana gibi birsey olmus... Alevioğlu 10.02.2006, 22:55 atatürk ün böylee bir seye izin verdigini v.s. bende düsünmüyorum- en azından düsünmek istemiyorum, malum cemevlerimizde bile hz. ali nin yanında atatürk ün resmi vardır...katliamcısının resimlerini ibadethanesinin baş köşesine asacak kadar gerizekalı bir topluluk degilizdir herhalde-. ben kendilerine verilmiş sorumlulugu hor kullanan, içlerindeki alevi düsmanlıgını dizginleyemeyen insanların sucu olduguna inanıyorum. ve her ne olursa olsun sucsuz günahsız insanlar zulüm görmüştür( magaralara tıkıp bombalamaktan, munzur suyu nun kan akmasından bahsediliyor) ve onlardan özür dilenmelidir. Haklısın bu insanlardan özür dilenmelidir.Sadece özür elbette yeterli değildir.Fakat Atatürk konusu en azından benim için hâlâ bir muamma.Düşüncelerini benimle paylaştığın için sağolasın. Adam 10.02.2006, 22:57 Alevikürt'e ; Arkadaşım milliyetçiyim demedim ben karşı değilim dedim ve milliyetçiliğe hayır kısmında bunu belirttim. http://aleviforum.com/showpost.php?p=41179&postcount=55 http://aleviforum.com/showpost.php?p=41183&postcount=56 burdan bakabilirsin. Kimliğini kimse sakla demiyor sana. Sorulduğu zaman elbette söyleyeceksin, yalnız biri kalkıpda Kürtlüğünü, Türklüğünü durup dururken aleni bir şekilde belirtirse bu milliyetçiliktir ve kötü bir şey de değildir. Nickinede saygı duyarım, şu ana kadar nickin hakkında en ufak bir eleştiri getirdim mi? Hayır Yalnız milliyetçiliğe karşı çıkıp aleni bir şekilde milletini belirtmen tutarsız bir davranıştır. Ama ne yazıkki sen de milliyetçilikle(ulusculuk) ırkçılığı bir tutuyorsun.Kimse sana ırkçı demedi zaten. Alevitürk olsaydı ve milliyetçiliğe hayır deseydi aynı tepkiyi veririm, çünkü bu büyük bir ikilem. Alevioğlu 10.02.2006, 22:57 bak alevioğlu; isis adlı üye 71 nolu mesajı yazmış ve ben cevap vermişim. ardından izmirksk bu yazıyı yazmış ve sen 79 nolu mesajda bu yazıyı alıntı yapıp bu yazıyı yazmışsın. sonrada kalkıp onu savunmadım diyorsun. sonra izmirksk sana bu cevabı verince sende hemen; bu mesajı yazıyorsun. sonrada sana kızanlara kızıyorsun. şimdi söyle mantıklımı yaptığın? Ah be Ali Ekber beni bir sen anladın sen de yanlış anladın. isis 11.02.2006, 00:15 bazi yerlere agir nufuz etmisim sanirim, ayrica bana alevi kurtlerin sayisi ile ilgili kaynak soran arkadasim, her yazdigina kaynak veren biri gibi konusuyorsun, nickine cok dikkat etmedim okurken kimdi hatirlamiyorum, biriniz iste... neyse, zaten suyu kacti bu tartismanin, burda isin ucu iyece kacti, benim buraya yaptigim ilk yorumla sonradan yazdiklarim arasinda cok fark var, kaptirmisim biraz, icimdeki milliyetci ruhum olsa gerek. once turkum sonra aleviyim. Ataturk ilke ve inkilaplarinin sonuna kadar takipcisi ve bekcisiyim, hos goruyorum ki o yuce insani anliyanlar pek kalmamis, Cemal Kutayin kitaplarini okumanizi tavsiye ederim. Aleviler cok defalar hep baskalari tarafindan kullanilmis, baska ideolojilerin ve pis emellerin ihtiyaclarina bir kapi olarak aralanmak istenmis. Ama televizyonlardan izledigim ve bildigim bir cok alevi buyugu ve dedesi Ataturkun ne kadar yuce bir insan olduguna cani gonulden inaniyor, o yuzden onun karsiti yazi yazanlar bana karsi hicbirsey ispatlayamadiniz, oturdugum yerde huzur icindeyim bunlari her zaman bildigim icin. Biris sabiha gokcenin Dersime bomba attigini yazmis :)))) guleyim de olmeyeyim gulmekten :)) Sabiha Gokcen ilk turk kadin pilotlardan, ama bir harp pilotu degildir. genellikle gosteri ucuslarinda ucmus, ve pilotlugu daha cok Ataturkun istegi uzerine yapmis bir insan. kendisi ile bizzat tanisma serefine eristim. ucurdugu ucaklar oyle bomba atacak kapasite de ucaklar degildir, beyler bayanlar. neden diyorum, cunku Havacilik tarihi bizzat ihtisas alanimdir. ne orumcek uydurmalar var su alemde :)) bu Sabiha Gokcenin bombalama olayini bir anlatayim yarin isyerinde biraz sasirip gulelim :) bana sesimi yukseltigimi soyleyen arkadasim sesini ne kadar yukseltirse ben de o kadar yukseltirim, burda kimse kimseden yuksek degil. ha siz gene varin bana yeni buldugunuz kalip olan turkculuk ismini takin, ne mutlu turkum diyene, rahat uyu atam. Alevioğlu 11.02.2006, 00:19 Gene başlamışsın be aslanım. Adam 11.02.2006, 00:30 bazi yerlere agir nufuz etmisim sanirim, ayrica bana alevi kurtlerin sayisi ile ilgili kaynak soran arkadasim, her yazdigina kaynak veren biri gibi konusuyorsun, nickine cok dikkat etmedim okurken kimdi hatirlamiyorum, biriniz iste... neyse, zaten suyu kacti bu tartismanin, burda isin ucu iyece kacti, benim buraya yaptigim ilk yorumla sonradan yazdiklarim arasinda cok fark var, kaptirmisim biraz, icimdeki milliyetci ruhum olsa gerek. once turkum sonra aleviyim. Ataturk ilke ve inkilaplarinin sonuna kadar takipcisi ve bekcisiyim, hos goruyorum ki o yuce insani anliyanlar pek kalmamis, Cemal Kutayin kitaplarini okumanizi tavsiye ederim. Aleviler cok defalar hep baskalari tarafindan kullanilmis, baska ideolojilerin ve pis emellerin ihtiyaclarina bir kapi olarak aralanmak istenmis. Ama televizyonlardan izledigim ve bildigim bir cok alevi buyugu ve dedesi Ataturkun ne kadar yuce bir insan olduguna cani gonulden inaniyor, o yuzden onun karsiti yazi yazanlar bana karsi hicbirsey ispatlayamadiniz, oturdugum yerde huzur icindeyim bunlari her zaman bildigim icin. Biris sabiha gokcenin Dersime bomba attigini yazmis :)))) guleyim de olmeyeyim gulmekten :)) Sabiha Gokcen ilk turk kadin pilotlardan, ama bir harp pilotu degildir. genellikle gosteri ucuslarinda ucmus, ve pilotlugu daha cok Ataturkun istegi uzerine yapmis bir insan. kendisi ile bizzat tanisma serefine eristim. ucurdugu ucaklar oyle bomba atacak kapasite de ucaklar degildir, beyler bayanlar. neden diyorum, cunku Havacilik tarihi bizzat ihtisas alanimdir. ne orumcek uydurmalar var su alemde :)) bu Sabiha Gokcenin bombalama olayini bir anlatayim yarin isyerinde biraz sasirip gulelim :) bana sesimi yukseltigimi soyleyen arkadasim sesini ne kadar yukseltirse ben de o kadar yukseltirim, burda kimse kimseden yuksek degil. ha siz gene varin bana yeni buldugunuz kalip olan turkculuk ismini takin, ne mutlu turkum diyene, rahat uyu atam. Atatürk'e saygı duyan ve gönülden seven bir insan olmama rağmen o benim gözümde bir insan. Yalnışlarıyla doğrularıyla. Hiç bir insan tamamiyle doğrulardan veya yalnışlardan oluşmaz. Atatürk'de yalnışlar yapmıştır. Ama senin bu tavrın Atatürk'ün yalnış yapamayacağı şeklinde ve bu doğru bir tavır değil. Sabiha Gökşen olayını ben de duydum fakat araştırmadım ve bir belge elimde olmadığından konu hakkında her hangi bir yorum yapmam söz konusu değil. Ne mutlu Türküm diyene bence doğru bir laf değildir. Atamız onun yerine Ne mutlu insan olmasını bilene deseydi daha humanist daha halkçı bir yaklaşım olurdu. Son noktayı sovenizmle koyarak havalı kapanışlar derdini bir kenara bırak biraz mantıklı düşün. arda24 11.02.2006, 00:36 arkadaşlar bütün yorumları okuyamadım ama size bu konuda şunları söyleyebilirim.(belki benden önce bir dost aynı şeyleri söylemiştir).Atatürk alevi değildi ama annesi Zübeyde hanımın ve babasının bektaşilerle çok iyi bi dostlukları olduğu ve özellikle annesinin bektaşi dergahına gittiğini biliniyor.Atatürk'ün kurtuluş savaşı zamanında Hacı Bektaşa uğrayıp orada yardım istemesi ve Yeneçeri Ocağından(Ocağı Bektaşiye denirdi) bektaşilerin çok güvenilir olduğundan bahsetmesi olayı vardır.orada destek isterken bir bektaşi dedesi desteklerinin karşılığı olarak ezilen bu toplumun daha rahat bi hayat sürmesi için Cumhuriyet fikrinde olduğunu belirtmesi ve Atatürk'den Cumhuriyet için söz almasının Atatürk'te çok daha büyük bi hürmet oluşturduğu belirtilir.Burada ilginç bi olayda Atatürk'ün fikir dünyasını oluşturan Namık Kemal'in bir bektaşi olmasıdır.yani Atatürk özde alevi deil annesi Bektaşi sayılabilir ama kesin sonuç yok,fakat Atatürk'ün bektaşilere karşı bi yakınlığı ve güvenmesi vardır. Bunları Reha Çamur'un araştırmaları ve gazi üniversitesinde bektaşilik ile ilgili yapılan tezlerde,aynı zamanda yazar Melikoff'un bektaşiliği anlatan eserlerinde okumuştum.bunlara güvenebilirsiniz bu konuda özellikle bi araştırma yaptım. Alevioğlu 11.02.2006, 00:38 ADAM: Masum bir soru sormak istiyorum Atatürk halkçı birimiydi ki sen O'na bu cümleyi yakıştıramıyorsun? (Gayet normal bir soru lütfen kimse başka bir manaya çekmeye çalışmasın) Adam 11.02.2006, 00:42 Evet halkçı bir insandı. Alevioğlu 11.02.2006, 00:43 Peki sağol. isis 11.02.2006, 11:46 "Ne mutlu Türküm diyene bence doğru bir laf değildir. Atamız onun yerine Ne mutlu insan olmasını bilene deseydi daha humanist daha halkçı bir yaklaş |