hüseyinhasanali
07.02.2006, 23:35
Din kültürü ödevi yardım edicek olan olursa şimdiden teşekürler
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : türk kültüründe ehlibeyt sevgisi hüseyinhasanali 07.02.2006, 23:35 Din kültürü ödevi yardım edicek olan olursa şimdiden teşekürler hüseyinhasanali 07.02.2006, 23:36 arkadaşlar bakıyorum bakıyorum bulamadım ama konu bizle ilgili dedim belki yardım edicek çıkar izmirksk 08.02.2006, 00:01 çok uzun bir konu arkadaş emevilerin müslüman olmayan türklere ve aynı zamanda ehli beyte yaptığı zulümler türklerin müslüman olunca ehli beyt tarafına geçmelerini sağladı hem ehli beytin ezilmişiiğine sahip çıkma hemde müslüman olmadan önce emevilerin türklere yaptıkları birleşince türkler ehli beyt saflarında yer almış ve ehli beyte gönül vermiştir. ve bu yerleşmiştir ehli beyt sevgisi olarak.öyleki başka müslüman kavimlerde muaviye yada yezid ismini bulurken türklerde sünnilerde bile yoktur ve olmamıştır bu bağlamda tarihçiler sünnilerin alevi meşrepli olduğunu söylerler ama dediğim gibi çok uzun bir konu.emevilerden başlarsan tarihi anlamda daha iyi sonuçlara ulaşırsın hüseyinhasanali 08.02.2006, 00:20 sağolasın herkes senin kadar bişeler sölese iki günde bitiririm çok sağol Alevioğlu 08.02.2006, 02:24 emevilerin müslüman olmayan türklere ve aynı zamanda ehli beyte yaptığı zulümler türklerin müslüman olunca ehli beyt tarafına geçmelerini sağladı hem ehli beytin ezilmişiiğine sahip çıkma hemde müslüman olmadan önce emevilerin türklere yaptıkları birleşince türkler ehli beyt saflarında yer almış ve ehli beyte gönül vermiştir. Hz.Ali'nin de Türklerin ehli beytliğe gönül vermesinde büyük rolü var.Türkler O'nun hikayelerini öğrendikten sonra bu yiğitlik sembolü arslanın kimin nesi olduğunu merak ediyor ve madem anadoluda hristiyan olamayız,e içki ve saz(kopuz) desen yasak, namaz desen kim uğraşır deyip müslümanlığın da ehli beyt inancını benimsiyorlar.Azeri Türkleri de buna dahildir. hüseyinhasanali 08.02.2006, 20:42 sende sağol arkadaşım pirsultanca 09.02.2006, 17:09 Dostum Alevi tarihine deyişleriyle, şiirleriyle yön vermiş, Alevi inancına bağlılıklarını yaşamlarıyla kanıtlamış olan yedi ulu ozana bakarsan ve incelersen Ehlibeyt Sevgisini orada rahatlıkla görebilirsin. Şah Hatayi Pir Sultan Abdal Kul Himmet Yemeni Virani Fuzuli Seyit Nesimi şavolanlı 23.02.2006, 15:29 genel olarak baktıgında ehlibeyt peygarber soyu anlamınada gelir.alevilerde ehlibeytte ayrı bir sevgi ve hürmet vardır çünkü alevi dedeleri yani seyitlerimiz onun soyundan gelmektedir.diyeceksinizki bu seyitler nereden geliyo onuda kısa bir dip notla acıklıyım kerbela vakası sırasında hz.yüseyinin bir oglu hastalandıgı için bu katliamdan kurtulmuştur.bu cocugununda tam 34 tane cocugu olmuştur.cocuklarının bir bölümü türk boylarının ileri gelenleri ile evlenmiştir ve günümüze kadar türkiyeye kadar gelmişlerdir.yani cenab-ı hak kureyş soyununda kırılmasına razı lmamıştır. |