Orijinalini görmek için tıklayınız : Dini bir sitede Alevi -Sünni evlenebilir mi diyen kadına verdiğim cevap....!

platonika
03.07.2008, 03:37
Şu yorumlara bakıyorumda gercekten halkımızın ne kadar okumamıs kultur duzeyının dusuk oldugunu görüyorum.Kadın alevi bir erkeği sevmiş size sormuş.Sizde alevilik hakkında olumsuz yorumlarla doldurmuşsunuz.öncelikle Alevilik Hz.Alinin soyundan gelmek demektir.Hz Alinin soyuda Ehlibeyte dayanır.Pegamberimiz (s.a.v) derki:ben size iki şey bırakıyorum birincisi Kuran,diğeride Ehlibeytimdir.
daha sonra ne mi oldu,tüm ehlibeyti yok edildi,Hz.Ali damadı amcasının oğlu en çok sevdiği kişi öldürüldü.öpmeye doyamadığı Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin şehit edildi hemde canice.işte bunu kınayan ali taraftarları yezit tarafından nice işkenceler gördü,öldürüldü,göç ettirildi.camilerde yüzyıllarca küfürler edildi.şimdi bazı sorular soralım ama hakikaten kendinize sorunuz.

1- Sivasta 1993 yılı ,cuma günü, camilerden cıkıpta 37 kişiyi vahşice yakan kişiler müslüman mı? eger gercekten onlar camiye gidiyor müslüman diyorsanız.düşünün biraz daha.
2- Alevi-sünni aşkına hayır diyenler dolu türkiyede.ama birinin oğlu yada kızı yurtdışından bir yabancı ile evlendiği vakit hele bu biraz zenginse neden kimse hayır demiyor.biraz düşünün, hiristiyan birine hayır demediklerini.
3-Hiristiyanlık şu anda milyonlarca inananı olan bir din.onun icindede katolik ve protestanlık gibi bölümler var.bunlardan potestanlık bir kralın kendini boşamayan papaya karşı kurduğu bir hiristiyan yorumu iken,ve milyonlarca inananı varken.1400 yıldır özünü koruyan allah,pegember ve ali diyen aleviler neden hor görülüyor.
3-Alevilerin inanışları islamın özüyle aynıdır.mesela siz ramazanda oruç tutarsınız biz muharremde ikiside oruç mu evet.siz kurban kesersiniz kurban bayramında,bizde keseriz.bizde fakire yardıma muhtaca yardım ederiz sizde,siz camiye gidersiniz biz cemevine.şunu demeden gecemeyeceğim.
4-Alevilikte hz.ali yok pegamberleştiriliyor deniliyor.bu tamamen asılsız.bunu nerden mi bileceksiniz bakın gidin bir cem evine oraya gitmekle kimseyede bir sey olmaz bakın orda söylenenelere.anlayacaksınız.
5-Aleviler kurana inanır.çünkü cem evlerinde yapılan dini törenlerde kurandan sürekl,i sureler okunur.
6- Sizce türkiyede sürekli birileri cıkıyor ve ben haşa pegamberim diyor ve onlara binlerce kişi inanıyor halbuki alevilikte bu günah olarak görülürken.öenemli olan halkın bilincli olması beş parmagın beside aynı degıl.herkezde farklı ınsanlar vardır.namaz ise şöyle düşünün.sürekli namaz kılan biriyim ama camiden cıkısta herseyı unutan biriysem.çünkü cevremde cok gordum keske herkez o namaz kılarken ki temızlıgınde nuryuzlulugunde kalsa.ama olmuyor cıktıktan sınra ınsanlar degısıyor ve dedııgımız gıbı 37 ksııyı yakıyor.

bana namaz kılmaz diyen ben kıluram namazımı
kılurısam kılmazısam ol hak bilür niyazımı

Yunus Emre

Allah’a yakın olunan heryer kabedir bu bir barakada olabilir Pegamberimizin başınada geldiği gibi mağarada olabilir.cami kavramı türkler tarafından minarenin eklenmesiyle yani minareyi türk kültürü eserlerinde uygulamıstır.
burdan konuyu başlatan arkadaşa diyorum ki.sev sevdikten sonra kalpler mutluluğa attıktan sonra onun sözü bunun sözü senin hayatını etkilemesin.insanı sevelim yaradandan ötürü ama sana diyeceğim herkezin dini herkezi ilgilendirir.yarın mahşer alanında anne,baba kendi derdine düşüp kimse bir birini düşünemezken.burda karışamak cok gereksiz.eğer seviyorsan onunla birlikte önce allahımızı sonra pegemberimizi sevin.bu sevginin yolları Alevilik olabilir,sünnilik olabilir ama sonucta aynı kapıya cıkmıyor mu? sevelim sevilelim bakın dünya kimseye kalmaz.zaman gecer ve bir daha geri gelmez.

dali
03.07.2008, 03:39
Vayy iyi taktik:biggrin::biggrin:

Funky Caner
03.07.2008, 03:40
Harfler küçülmüş. :biggrin::biggrin:

YoRuM78
03.07.2008, 03:53
Edit

dali
03.07.2008, 03:55
Kopy'den kazan bu sefer:lol: :lol:

Yunus Emre yazısından sonra gelen arkadaşımızın yorumu değilmi acaba ?:whistling

PirO_62
03.07.2008, 03:56
Kendi cevabı sanırım arkadaşlar. Kopyala yapıştır değil.

Alevilik ile ilgili bölüme taşıyorum.

YoRuM78
03.07.2008, 03:58
Yunus Emre yazısından sonra gelen arkadaşımızın yorumu değilmi acaba ?:whistling

Sonradan fark ettim...:sweatdrop

dali
03.07.2008, 03:58
Kendi cevabı sanırım arkadaşlar. Kopyala yapıştır değil.

Alevilik ile ilgili bölüme taşıyorum.

O zaman böle önemli bir konu ise, Acaba bizim kazanlık mı kazanlık değilmi diye tartıştığımız yazıları silebilirimisiniz ?:) Daha iyi olur bence...

Funky Caner
03.07.2008, 04:01
O zaman böle önemli bir konu ise, Acaba bizim kazanlık mı kazanlık değilmi diye tartıştığımız yazıları silebilirimisiniz ?:) Daha iyi olur bence...

Bence de! Arkadaştan da özür diliyorum ayrıca. Bu konuyu bizimle paylaşmak için o çok çabalıyor ama biz sanki yüzeysel davrandık biraz, ben veya.

platonika
03.07.2008, 04:46
Arkadaşlar ben buna bir sitede rastladım yani bir kadın sormuş cok sevdiğim biri var alevi diye onu cok seviyorum acaba bir sorun olur mu diye.Baktım herkez alevileri kötüleyici mesaj yazmış bende bunu yazdım o sitede hepsi kişisel yorumum benim.belki o site yayınlamaz ama olsun ben gercekleri yazdım.tşkler

platonika
03.07.2008, 04:47
http://www.zehirliok.com/evlilik-aile/-alevi-bir-kimse-ile-evlenebilirmi.html#comment-9050

Burdan bakın bana hak verebileceksiniz bu devirde hala bu kafalar var yani.

dali
03.07.2008, 04:59
http://www.zehirliok.com/evlilik-aile/-alevi-bir-kimse-ile-evlenebilirmi.html#comment-9050

Burdan bakın bana hak verebileceksiniz bu devirde hala bu kafalar var yani.

Evet bu kafalar bellidir.. Bunları biz insan yerine koymuyoruz daha doğrusu biz koysak onlar insan değiliz diye diretiyorlar..

Anlıyorumki sizi; haklı olarak baya duygusal yaklaşıp konuyu buraya taşımışsınız.. Bizim yapmamız gereken bu gibi insanları fazla takmamak...

Bu forumda sürekli bunlar gibilerini eleştiriyoruz zaten.. İyi niyetli insanlar hangi dinden olursa olsun zaten aleviliği benimsemekle birlikte her türlü karalamaya karşı çıkarlar...

Şu anda elimiz kolumuz şartlar gereği bağlıdır.. Ama ben inanıyorum mutlaka yakın gelecekte bizim de sıramız gelecektir.. O zaman böle yobaz-faşist zihniyetteki insanlar bizim her türlü bilgi ve kültür düzeyimizce ezilecek ve yok olacaklardır...

Yobaz ve faşistin sölemlerinin bizi üzmemesi dileği ile

saygılar...

duygu_24
03.07.2008, 19:12
Arkadaşlar ben buna bir sitede rastladım yani bir kadın sormuş cok sevdiğim biri var alevi diye onu cok seviyorum acaba bir sorun olur mu diye.Baktım herkez alevileri kötüleyici mesaj yazmış bende bunu yazdım o sitede hepsi kişisel yorumum benim.belki o site yayınlamaz ama olsun ben gercekleri yazdım.tşkler

valla tebrik ederim seni çok güzel bi cvp vermişsin...malesef türkiye böyle geri kafalı insanlarla dolu...ama unutmayınki ne kadar zor olsada bunu değiştirmek bizim elimizde...aleviler türkiyenin batıya bakan yüzüdür...lisede bi edebiyat hocam vardı bi ara derste bize : '' arkadaşlar, müslüman olmayan bi insanı ancak alevi bir vatandaş müslüman yapabilir...çünkü bizler herşeye günah diyoruz adım atsak günah oluyor,oysa onların inanışlarının temelinde sevgi ve hoşgörü var,benim ablamın kocası alevi ve onların arasına girince gördümki aslında aleviler çok iyi insanlar...bizim bilinçaltımızda yıllardan beri kalıplaşmış düşünceler var...'' demişti ben bunları duyunca çok sevinmiştim...o günden sonra en sevdiğim öğretmenlerimden biri olmuştu :D :D :D en azından aydın görüşlü bi insan...keşke herkes onun gibi olabilse...