Orijinalini görmek için tıklayınız : Düzgün tv de Tunceli belgeseli
DERSİMLİ_62 09.02.2006, 16:57 arkadaşlar düzgün tv bu hafta boyunca tunceli belgeseli yayınlıyor.kanal programlı yayınlara pazartesi geçeceğinden hangi saatlerde olduğunu bilmşyoeum ama 2 gündür rast geliyor bana ama tahminen sabahları 10:00 akşamları:19:30 ve gece 22::00 veya 23:00 aralarında ama buda kesin değil ben hep bu saatlerde denk geldim... izlemek isteyenlere duyurulur.
evt bende rastgeldim o belgesele.çok güzel manzaralar vardı.kaçıranlar için üzüldüm walla.kaplcaları,mağraları,türbeleri falan gösteriyordu.Babam bile 50 senelik dersimli ama görmediği yerler warmış bu belgeseli izledikten sonra öyle dedi.
bende izledim çok güzel bir tanıtım olmuş emeği geçen tüm canlardan allah razı hızır yardımcıları olsun
atayselvi 14.02.2006, 12:11 Ben munzur vadisine hayran kaldım nefis yerler.Hele burası güney sahillerimiz de turizm bölgesi değil, burası mınzur vadisi yorumu farklı bir boyut kazandırmış belgesele.Böyle yerlerin barajların yapımıyla kaybolacağını duymak üzüyor insanı.
iyidost69 14.02.2006, 15:04 düzgün tv kanal 12 mi??
nasıl izlerim hotbird mü? turksat mı??
DERSİMLİ_62 14.02.2006, 17:07 evet düzgün tv geçici olarak kanal 12 de izleyebilrisin...
iyidost69 14.02.2006, 17:40 Tşk ederim.
Yaşasın Cem Tv, Su Tv ve Düzgün TV
..
bilgi için teşekkürler tv dende olsa memleketimizi görelim.
şavolanlı 17.03.2006, 17:21 çok güzel kaliteli bir program yapmışlar ve sıklıklada televizyona viriliyor.ilçeleri iyi tanıtmışlar.tarihi sosyal ve dini açıdan güzel yorumlarla harmanlanmış güzel bir belgesel yapanların eline saglık.
DersimVatan 17.03.2006, 17:25 bu kanallarda olmasa ne olacak bizim halimiz...saolsunlar...
Kanallarımıza sahip çıkalım ilerde daha güzel yayınlar yapacaklar sürekli yayına geçsinler...
Dersim...Günes altinda yüz fikir yüz cicek, tabiatana gibi dogurgan, sonsuz deyisimde ates közü bir meteroit..türkü türkü,siir siir uzaklara cok uzaklara gelen yankilarin dests deste..daha nice yazacagiz nice cizecegiz...daha yasaklara isyankar dir nice ömrümüz..daha yeni basliyor ilk baharimiz.. asacagiz
yaz iklimleriyle her türden zorluklari..adin gibi inada inat..
nice engeller
bu programlar baya fayda onuyor biz dersim halkına yayınlarının devam etmesi dilegiyle destegimizi eksitmeyecegiz.
by@oktay 07.08.2006, 01:33 arkadaşlar gzüel bi belgeseldi kısmettse bende yapacam munzur belgeselini ekimde izlersiniz belgesi artık
astare_dersim 09.08.2006, 13:57 bencede çok güzel seneye gidersem o yerleri görmeyi istiyorum inşallah her yeri görebilirim
zend_anarshist 10.08.2006, 19:35 ben de izledim sahaneydi
Merhaba Niksarlı Dostlar...Gurbettekilere Niksar'dan haberler yazmaya ben hazırım.Sizde hazırsanız hadi başlayın.Önce Niksar'ı çok özleyenler...
helige_62 23.09.2006, 08:36 Merhaba Niksarlı Dostlar...Gurbettekilere Niksar'dan haberler yazmaya ben hazırım.Sizde hazırsanız hadi başlayın.Önce Niksar'ı çok özleyenler...
siz yanlış yere konu açtınız ntokat tarafı burası değil can...
zelal_sultan 26.09.2006, 17:43 Slemlar..segİlİ Canlar.ben Bu Yaz Dersİmdey.dim.İnaninkİ Sİzlere De Tavsİye Edrİm.gİtsenİz Gelmek İstemezsİnİz Zaten..
Umarim Hepİnİzİn Bİr Gİtme Firsati Olur.. ÇÜnkİ Dersİmlİ Olmak Ayricaliktir Bencee
Tum Dersİmlİlere Sevgİler.....
zelal_sultan 04.10.2006, 16:19 .
.
Munzur'a
.
Yüreginden iki damla yas düsmüs
Sordum; nereye?
Dedi; Munzur’a...
Ait oldugum gözlere varmak için.
Dedim; bakar misin semaya?
Dedi; sema benim içimde,
Içim Munzur’dadir.
Dedim; Munzur nedir?
Dedi; Munzur benim,
Yürekten dökülen iki damla yastir Munzur,
Yaslar döküldügü yeri yesertir su gibi,
Munzur bir su’dur...
Dedim; Munzur neredir?
Dedi; kalbimin dogusudur
Yüreginin baktigi yerdedir
Munzur bir dag’dir...
Dedim; neden her zaman gözyasi?
Dedi; her zaman degil,
Tarih yeniden yazilana kadardir ömrü gözyasinin.
Dedim; ömür nedir?
Dedi; su’yun dag’a hayat vermesidir,
Ömür bir Munzur’dur...
Dedim; gurbet neredir?
Dedi; karninin doydugu yerdir.
Dedim; gurbet nereye kadar?
Dedi; karnin Munzur’da doyana kadar.
Dedim; Munzur nereye kadar?
Dedi; gözyasi son bulana kadar.
Dedim; sen bir göz yasisin,
Sen de son bulursun.
Dedi, ben gurbette baslarim, Munzur’da son bulurum,
Munzur bir efsanedir...
KURBAN OLURUM BEN DERSİME YAAA
Bu kent yüreği dolmuş da taşmış taşkın yüreklerden oluşmuş dağ
Ağır uykusunda hırıltılı nefes, ciğerleri dolmuş duman duman
Azametli
Ulu bir dağ
Lakin umarsız
Ölü uykusunda kıpırtısız
Sessiz
Yorganını siper etmiş
Kıçında pireler uçuşuyor
Pes etmiş
Bu kent dev, devasa,
öyle de…
böyle kolay teslim olmasa
Bu kent kocaman bir dağı andırır bana
Bu kent midemi bulandırır bana
Hani ya ısıracak öfke
Hani sıkışmışlığı kedinin duvara
Hani dönüp saldırması can havli ile adama
Bu şehrin ön ayaklığı
ödü patlamış it tavında
bu kent dağ
bu kent
bu kent yanar dağ
püskürürmüş
yazık
bu kent çoktan sönmüş
1980
doktor62 19.10.2006, 13:54 güzel belgeseldi,meğer bizim memlekette ne çok keşfedilmemiş yer varmış.gördük öğrendik yazın göremediğimiz yerlere gideriz.
ben izlemedim ama bende tunceli otogardan aldığım tunceli doğa ve kültür belgeseli var eğer oysa müthiş bir belgesel. valla şu kanallarda olmasa sesimizi nasıl duyuracağız
|