Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk'ün Silüeti

eyhayat
09.02.2006, 23:54
Damal Dağlarında her yıl 15 Haziran-15 Tariheri arasında Tabiat ananın çizdiği ve Damal halkına bahşettiği bu gölge tıpa tıp Atatürk'ün Silüetini andırmaktadır .Bu sebeple her yıl Haizran ayının son haftasında Damal'da "ATATÜRK'ÜN İZİNDE GÖLGESİNDE DAMAL ŞENLİKLERİ" düzenlenmektedir.Şenliklere katılan Ünlü sanatçılarımızdan bazıları "Arif SAĞ,Musa EROĞLU,Yavuz TOP,Sabahat AKKİRAZ,Belıs AKKALE,Erdal ERZİNCAN,Tolga SAĞ,Hüseyin TURAN,Edip AKBAYRAM,Yavuz BİNGÖL,Özlem ÖZDİL ,Faruk DEMİR (Milletvekilimiz thm sanatcısı),Neşe DİLEKÇİOĞLU,Sivİl Toplum örgütleri genel başkanları vs.Atatürk Silüetini ve yöremizi merek eden görmek isteyen dostlarımızı Haziran ayının son hafta sonunda Damal'a bekliyoruz.

Lamekan
10.02.2006, 00:47
Evet ben geçen kış oradaydım ve bu yadıklarını duymuştum. Kış oldugundan görememiştim :) Kışı soguk bir yer. karsdan da Ardahandan da soguk bir yer. Ama karlar eriyip heryer yeşile büründüğünde de ayrı bir güzel oluyor...

Yakapınarlı
10.02.2006, 05:46
evet bende bir takvimde görmüştüm bunu ilk başta fotomontaj diye düşünmüştüm ama gerçekmiş çok ilginç gerçekten

eyhayat
20.03.2006, 22:50
15- Hazİran-15 Temmuz' Da Damal'da Olmak

Ezo
20.03.2006, 23:39
Ben çok gormek isterdim ilginç, bir razdaha biligilendirirseniz sevinirim benim çok ilgimi çekti....O göruntu nasil olusmus...

volkansuslu
20.03.2006, 23:43
ben de gormeyi cok isterim. gercekten de cok hos bir olay:yamukgul:

eyhayat
21.03.2006, 10:12
Ben çok gormek isterdim ilginç, bir razdaha biligilendirirseniz sevinirim benim çok ilgimi çekti....O göruntu nasil olusmus...
Görüntü tamamen doğal olarak dağdaki kayalar ve tebeciklerin karşı tepeye yansımasıyla oluşmaktadır.
Oluşan bu silüetin ne zaman dan beri görüldüğü ile ilgili herhengi bir bilgi yok Ancak 1958 yılında Y.Gündeş Köyünde ikamet eden Adıgüzel KIRMIZIGÜL(Hacıbektaş'a göçmüşlerdir.Şuan hayatta değil) tarafından fark edilimiş olup, 1980 li yıllarda resimlenerek çeşitli kurumlara gönderilmiştir. 1990 lı yıllardan itibaren "Atatürk'ün İzinde-Gölgesinde Damal Şenlikleri " Adı altında etkinlikler düzenlenerek ulusal bazda tanıtımı yapılmaktadır. 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arası hergün saat 17:50- 18:10 arası Y.Gündeş Köyünden seyredilmektedir.Ayrıca Aralık Ayında dolunayın oluştuğu günlerde hava açıksa gece seyredilebiliyor Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.atasilueti.com (http://www.atasilueti.com) adlı siteyi ziyaret edebilirsiniz

Özgür-Taylan
02.04.2006, 00:20
Dogal bir olay, ama acayip etkileyici bence... o yüce insanin ilkelerine sonsuza bagli oldugumuza bir yanittir bu... izindeyiz Pasam !!!

derviscemal
02.04.2006, 00:20
çok güzel birşey ya değilmi..

Canan58
02.04.2006, 00:34
çok ilginç inanlımazz gerçekten :ilgili:

eyhayat
14.05.2006, 21:01
--------------------------------------------------------------------------------

Atatürk 'ün Silüeti Bu Sene;
Mustafa Kemal Mahallesi (Y.Gündeş Köyü) Silüet izleme alanından 15 Haziran tarihinden itibaren açık havada saat :17:50 ile 18: 05 arası bir ay boyunca izlenebilecek.

7-8 Temmuz 2006 tarihlerinde "Atatürk'ün İzinde Gölgesinde Damal Şenlikleri"
yapılacaktır.

Şenlik alanı : Serhat Mahallesi Damal -ARDAHAN
Tüm forum dostlarına duyurulur.
Not: İstanbul'dan Damal'a ücretsiz otobüs seferleri yapılmakta (Esenyurt'tan)

Hüseyin69
15.05.2006, 01:20
dikkat ettimde baslik atatürk silüeti basligin olmasi gereken yer
yani atatürk kösesinde olacagina
neden alevi köyleri bölümüne alinmis merak ettim
her seferinde söyleriz
baslik acinca kategorileri iyi tayin etmek lazim
basligin yerini iyi bilmek lazim
forumun temizligi icin buna biraz daha dikkatli olunmasi gerek

eyhayat
15.05.2006, 19:25
her seferinde söyleriz

Değerli Dostum "Atatürk Silüeti" konusu Alevi Köyleri ile ilintili olduğundan Damal'la özdeşleştiğinden ,Damal Dağlarında oluşan bir tabiat olayı olduğundan bu bölümde açılmasını uygun gördüm.Bir kategori karmaşası olduğunuda düşünmyorum.Tamamen yöresel bir durum.
Ama site yöneticileri hangi bölümü uygun görürlerse oraya taşıyabilirler.

canugur
15.05.2006, 19:35
Buna benzer vizyon avciligina girdiginizde, ülkenin her yerinde daglarda ovalarda ne marxlar, Leninler, abdulhamitler cikar, sasar kaliriz:-)
Gölge oyunlarini birakip ta, o kisinin yaptiklarinin üzerine bir tugla da biz koyabiliyorsak ne ala:-)
dincilerin, keci üzerindeki benekleri, karpuz cekirdegindeki sekillerii allah yazilarina benzetmeleri gibi, batil inanclara giren konularla hic kafa yormaya gerek yok diye düsünüyorum.

Bu ülkenin; ne daglarda cikan atatürk gölgelerine, ne de keci sirtindaki allah yazsina benzer görüntülere asla ihtiyaci yoktur; zira altimizdaki hali cekilmek üzeredir.

Kemal
15.05.2006, 19:50
her seferinde söyleriz

Atatürk ile ilgili duygularınız, görüşleriniz ve bu konudaki kışkırtıcı mesajlarınız forumun tümüne sirayet etmişken bunu merak etmenizin son derece doğal olduğunu düşünüyorum sayın canerzincan...

ama forum temizliği deyiminiz yakışık almamış

eyhayat
15.05.2006, 21:57
Buna benzer vizyon avciligina girdiginizde, ülkenin her yerinde daglarda ovalarda ne marxlar, Leninler, abdulhamitler cikar, sasar kaliriz:-)
Gölge oyunlarini birakip ta, o kisinin yaptiklarinin üzerine bir tugla da biz koyabiliyorsak ne ala:-)
dincilerin, keci üzerindeki benekleri, karpuz cekirdegindeki sekillerii allah yazilarina benzetmeleri gibi, batil inanclara giren konularla hic kafa yormaya gerek yok diye düsünüyorum.

Bu ülkenin; ne daglarda cikan atatürk gölgelerine, ne de keci sirtindaki allah yazsina benzer görüntülere asla ihtiyaci yoktur; zira altimizdaki hali cekilmek üzeredir.

Canuğur dostum
Eğer Batıl inancım olsaydı bu konuyu Alevi Köyleri bölümünde açmazdım.Farklı bir bölüm açardım
Bu konu ile ilgili yazdığım her yorumumda tabiat olayı olduğunu vurguladığımı okuyabilirsiniz.
Olay; tamamen tarih boyunca unutulmuş ,ezilmiş, yok sayılmış ,yıldırlımış ,fakir ,aynı zamanda aydın , eğitim seviyesi yüksek bir toplumun yaşadığı, serhat boylarında 1800 m rakımlı coğrafyaya dikkat çekmek o bölgeyi forum dostlarına tanıtmak içindi.
Ayrıca bu coğrafyada Atatürk sevgisi o kadar yücedir ki ,Allah-Muhammed-Ali üçlemesinden sonra Atatürk gelir .Kadınlarımız çocuklarını Atatürk'üm-İsmet'im diye benzetmeler yaparak severler. Atatürk-İsmet bizde birer sevgi sözcüğüdür.Tuğla koymak ne kelime Serhatta etten duvarız biz

Nesimi
15.05.2006, 22:21
Bizim tuncelidede arap kızı dağı var baktığınız zaman bir kız görüntüsü var yatan

gizemli7575
15.05.2006, 22:23
bunu gidip yerinde görmek eminim ayrı bir güzel olurdu,ama burda görmek bile beni çok etkiledi.bizimle paylaştığınız için kendi adıma çok teşekür ediyorum.

crewchif
27.06.2006, 18:36
daha öncede görmüştüm fakat her görüşümde aynı heyacanı duyuyorum çok etkileyici

ezo.24
05.07.2006, 15:19
slm arkadaşlar ben Atatürk hayranı biriyim açıkçası keşke bende gidebilsem bu şenliklere çok isterdim

Köroglu
08.07.2006, 07:35
çok güzel birşey ya değilmi..
Olmaz mi yaa.. Kurban olurum..

Adnan Önder
21.07.2006, 15:31
Damal da yillar önce daga yansiyan Atatürkün siluetinin ortaya cikmasindan bu yana yöre halkinin Atatürke verdigi önemi bir kez daha ortaya cikmistir.Ne yazikki Atatürkün kurdugu cumhuriyetin yöneticileri ilkelerine sahip cikmak yerine orta cag karanligina sürüklemayi kendilerine ilke edinmisler adata.Cumhuriyete sahip cikan biz Alevilerin osmanli zihniyetini devam ettiren inkarci, kiyimci mevcut yönetimin Atatürk ilkelerine sahip cikmak yerine sinsice ülkenin her kademesine kadrolarini yerlestirmektedir.O bakimdan Damal daglarina yansiyan ulu önder Atatürkü ancak cumhuriyete sahip cikanlar anlar ve deger verir.

Adnan Önder
22.07.2006, 23:58

degerli can Atatürkün damal daglarina yansiyan silueti tamamen ekolojik olaydir. Fakat cok ilginctirki Atatürkün ta kendisini yansitmasi bir doga harikasi olarakta saybilinir.Önemli olan o görüntüye bakildiginda ulu öndere benzemesiyle yöre halkinin Atatürkle bütünlesmesidir.Bende o yöreden biri olara cok kücüklügümde görmüstüm. Sizler kadar merak ediyorum.

canugur
23.07.2006, 16:30
Kecinin beneklerinde allah yazisi bulursaniz (!), dagda da, gölgelerden ATA silüeti pekala görebiliriz.
Böyle gölgeler yerinde, cumhuriyet ve demokrasi icin neler yapmak gerek, gibi sorunlarin tartisilmasi daha güzel degil mi.
dagdaki gölgeler her sey benzeyebilir.
Bu benzetmelere bakarak hos olmak, giderek mistik bir dünyanin, icinden cikilmaz subjektif gizemine atabilir bizleri.
saygilar

ody_seus
23.07.2006, 16:49
Gerçekten de ilginç bir ayrıntı. Paylaşımınız için yürekten teşekkürler...

eyhayat
25.07.2006, 18:49
Kecinin beneklerinde allah yazisi bulursaniz (!), dagda da, gölgelerden ATA silüeti pekala görebiliriz.
Böyle gölgeler yerinde, cumhuriyet ve demokrasi icin neler yapmak gerek, gibi sorunlarin tartisilmasi daha güzel degil mi.
dagdaki gölgeler her sey benzeyebilir.
Bu benzetmelere bakarak hos olmak, giderek mistik bir dünyanin, icinden cikilmaz subjektif gizemine atabilir bizleri.
saygilar

Evet doğru diyorsun ,1 boyunca ,yazarlar,çizerler, Akademisyenler,sosyalistler,koministler,Atatürkçül er,laikler vs.bu doğa harikası sayesinde Cumhuriyet,demokrasi,insan hakları,Atatürk konuları ile ilgili çeşitli konferanslar,paneller ,konserler verildi,sergiler açıldı .Yetmez mi Yoksa bu ucra beldeye kimler gelirdi, bu bölgede yaşayan halkı kimler aydınlatırdı.Olaylara çok yönlü bakmak gerek.

Adnan Önder
26.07.2006, 00:08
Dogal bir olay, ama acayip etkileyici bence... o yüce insanin ilkelerine sonsuza bagli oldugumuza bir yanittir bu... izindeyiz Pasam !!!

Sevgili özgür taylan almanyadan selamlar anlasilan sene damal yöresindensin.Bende damalliyim adnan önder bizlerin bizden yana olan insanliktan,sevgiden,baristan,esitlikten kisacasi insanlik icin var olan tüm degerler sahip cikan vede kendi öz benligi gibi koruyan degerlere sahip cikmasini Aleviler olarak hep basarmisizdir.Fakat nedense hep bizlere ninni söylemeyipe avutmaya calistilar zaman zaman bizlerde bu oyunlara geldik .Gecmisteki katliamlar birer örnegedir.Az zaman önce sivas sehitlerini andigimizda madimagin müze olmasi icin bizlerin gösterdigi gayrette malesef ortada.Atatürkün sivas kongresinde sonra kurmus oldugu Cumhuriyeti Yobaz fasist it sürürülerinin cumhuriyet burda kuruldu burda yikilacak tekbirleriye katliami yapilar . Ve o zihmiyet Atatürkün cumhuriyetini iste böyle örümcek kafalarla yönetiyor,dur demenin zamani geldi ve geciyor bile. Daha iyi bir türkiye istiyorsak gercek Atatürk cumhuriyetine sahip cikip o örümcek kafalari ordan defetmekten baska bir caresi yok .Bu vesileyle selamlarimi yollar esenlikler dilerim.