Orijinalini görmek için tıklayınız : atatürk
olmezozc 10.02.2006, 17:50 >>>>>>>>>>> >>>AB Uyum yasalari
geregince devlet dairelerinden
>>>>>>>>>>>Atatürk
>>>>>>>>>>> >>>resimlerinin kaldirilmasini protesto ediyoruz!
>>>>>>>>>>> >>>Milli bilincimizi yavas yavas yok etmelerine izin
>>>>>>>>>>>vermek
>>>>>>>>>>> >>>istemiyorsaniz herkese iletiniz! Listendeki herkese
>>>>>>>>>>>ilet lütfen
>>>>>>>>>>> >>>(ATATÜRK'e saygi
duyuyosan)
geçen ay böyle bi mail geldi bana doğru mudur acaba bilen var mı_?
izmirksk 11.02.2006, 01:40 peki atatürk posteri duvardan inerse kalbinizdende inecek mi?
Alevioğlu 11.02.2006, 01:47 O şekilde bakma neden karşı koymak varken eyvallah diyip boyun eğelim.
Evet böle bişey var. ama sadece resimlerine bakınca hatırlamak diye birşey olmadı için Atatürk resimlerinin indirilmesi unutulacak anlamına gelmez.Hatırlamak için hergün resmine bakmamız gerekiyorsa işte bunda bir yanlışlık var demektir zaten....
Bu saldırıdır,buyok etmektir,bu asimilasyondur,bu dezenformasyondur,bu linçtir,bu kafaları yok etmektir.
Poster indirilmesinin ne anlama geldiği bellidir.Mesele bu kadar basit değildir.Ancak ve ancak yerli ve yabancı uşaklar Atatürk'ü bizlerden daha fazla tanıyor ve daha fazla ciddiye alıyorlar.Ülkemizde boy veren her özgürlük hareketinin Atatürkçüleren çok farklı anlamları olmayan hareketler olduklarını görürsünüz.Atatürkçülük yok edilirken aslında tüm Antiemperyalistler,tüm Devrimciler,aydınlık savaşçıları yok edilmek isteniyor.Bunun delilleri ortadadır.
derviscemal 11.02.2006, 10:30 Evet böle bişey var. ama sadece resimlerine bakınca hatırlamak diye birşey olmadı için Atatürk resimlerinin indirilmesi unutulacak anlamına gelmez.Hatırlamak için hergün resmine bakmamız gerekiyorsa işte bunda bir yanlışlık var demektir zaten....
Olay şudur ki Türkiyede bunun olması bazılarının ekmeklerine yağ sürmek olacaktır. Buna tepkisiz kalmamalıyız. Yoksa dediğin doğru Atatürk bizim kalbimizde ama buna suskun kalamayız..
sevgilerimle
Olay şudur ki Türkiyede bunun olması bazılarının ekmeklerine yağ sürmek olacaktır. Buna tepkisiz kalmamalıyız. Yoksa dediğin doğru Atatürk bizim kalbimizde ama buna suskun kalamayız..
sevgilerimle
bence resimlerine bakmak yerine yaptıklarına bakılmalı ve ders alınacak şeyler oradan alınmalı. Asıl bence vahim olan ise dediğim gibi hatırlamak için resimlerine ihtiyaç duymamızdır....
O birileride ancak rüyalarında sevinirler. Kimsenin 100 yol geriye meraklı olmadıgına eminim bu ülkede...
celalkocairi 05.03.2006, 14:57 ataturkun resmi kalbimizden inmez demişiniz. avrupa duvarlardan indirin dedi ardından kkk brövesinden çıkarıldı.( bız bunun için çankaya ADD olarak imza topladık ve başardık) bunlar birer başlangıç sesimizi çıkarmazsak yakında kalbimizden de sokup atacaklar.........
derviscemal 05.03.2006, 14:59 bence resimlerine bakmak yerine yaptıklarına bakılmalı ve ders alınacak şeyler oradan alınmalı. Asıl bence vahim olan ise dediğim gibi hatırlamak için resimlerine ihtiyaç duymamızdır....
O birileride ancak rüyalarında sevinirler. Kimsenin 100 yol geriye meraklı olmadıgına eminim bu ülkede...
Sevgili Lamekan,
Böyle birşey olmasını en çok şuanki hümüt ister o nedenle bunun olmasına izin veremeyiz yoksa gerçekten türkiye yi zor günler bekler..
Yakapınarlı 05.03.2006, 15:03 amaçları zaten atatürkü tamamen söküp atmak olup;bunuda yavaş yavaş uygulamaya koymuşlardır bunu fırsat bilen kendini bilmezler oldukça bizlere çok görev düşüyor.mustafa kemalin yaptığı güzellikleri görmeyen kendi çıkarlarını düşünen insanlaa fırsat vermeyelim.
Kesinlikle Atatürk'ün resimleri kaldırılmamalı, kitaplardan bile, ki yeni nesil hep onun yaptıklarını hatırlasın, sorsun neler yaptı bu adam ki bu kadar önemli. Bizler de anlatalım ne büyük önder olduğunu...
Biz de kendi sitemizdeki tüm apartmandaki asansör girişinin üstüne Atatürkün çerçeveli resimlerini koymuştuk, ki sitemizin adı da Cumhuriyet sit.:yamukgul: , yönetici de bizi destekledi. Ama daha sonra bazıları ne gerek var burda bu resimlerin diye diye kaldırttılar :uhhm: Onu unutmadığımızı izinden giderek gösterebiliriz...
Atatürk'ün resimlerini kaldırmamalıyız...
Evet! ancak iş bununla bitmiyor.
O resme bir duvar süsü gözüyle bakmak değil, anlayarak ve vazifemizi hatırlayarak bakmak gerek..
Mustafa Kemal insanlığın ismidir..
pirimunzur 05.03.2006, 17:19 olanlarin tek sorumlusu (Arap Partisi)akpnin işleridir bu admlar başimizdayken daha neler yaşiyacak ve gorecegiz bilinmez ama haddini aşşarsa ben bir birey olarak elimden geleni yaparim elimiz armut toplamiyor ya degilmi
Damaskrov 05.03.2006, 17:26 Bu olay gerçektir amerikalı bir bakan Türkiye'ye geldiğinde böyle birşey demiş Türk halkı ve Genel Kurmaydan sert tepkiler geldiğini görünce amerika o kişiyi görevinden uzaklaştırmış ve Türk halkından özür dilemiştir. Böyle birşey yapmaya kimse cesaret edemez Atatürk herzaman kalbimizde yaşıycak...Bunların hepsi oyun arkadaşlar sizlerde biliyorsnz bu oyunlara kanmayalım herkese saygılarla....
manifesto 09.03.2006, 17:45 :) arkadaşlar tartıştığınız şeylere bakınız resimler duvarlardan indirilmesin miş!!
Bugüne kadar duvarlarda olmasının ne faydası oldu?
millet daha bir atatürkçü falan mı oldu?
hem bu resimlerin asılması atatürkün isteğimidir baklalım.
Totaliter rejimlerde görülen bir uygulamadır.Demokratik toplumlarda böyle şeyler olmaz.
Atatürkçülük sağa sola onun resimlerini asmak değildir
Atatürkçülük küçücük çocuklara kışın karın soğuğun ortasında andımızı okutmakta değildir.
Bunlar baskıcı ve dayatmacı rejimlerin artık uygulamalarıdır
bende mahkemenin bu kararına katılıyorum
ama her kararı doğrudur demiyorum.
Gerçek Atatürk sevgisi vatan ve millet sevgisidir
Ah benim canım..
Tabi ya biz putperestiz, gardılop Atatürkçüleriyiz fark etmedin mi?..Biz onun mavi gözüne sarı saçına hayranız...
Bugün Atatürk büstünü kaldıran yarın Atatürk söylevini de kaldırı!
Amannn ya onu da kaldırsın ki sanki, iki satır yazı mıdır Atatürkçülük?!..
Atamın naciz vücudu evet toprak oldu ancak Türk milleti ebediyen yaşayacaktır..
*Atamın eserleriyle...
Serkan_Devrim 09.03.2006, 18:57 :) arkadaşlar tartıştığınız şeylere bakınız resimler duvarlardan indirilmesin miş!!
Bugüne kadar duvarlarda olmasının ne faydası oldu?
millet daha bir atatürkçü falan mı oldu?
hem bu resimlerin asılması atatürkün isteğimidir baklalım.
Totaliter rejimlerde görülen bir uygulamadır.Demokratik toplumlarda böyle şeyler olmaz.ben senin anlattığın demokrasiyi Suudi Arabistan'da, İran'da, Pakistan'da, Afganistan'da vb görüyorum. bizi mi kekliyorsun manifesto? bırak bu lafları.
Atatürkçülük sağa sola onun resimlerini asmak değildir
Atatürkçülük küçücük çocuklara kışın karın soğuğun ortasında andımızı okutmakta değildir.
Bunlar baskıcı ve dayatmacı rejimlerin artık uygulamalarıdır
bende mahkemenin bu kararına katılıyorum
ama her kararı doğrudur demiyorum.
Gerçek Atatürk sevgisi vatan ve millet sevgisidiryemezler imam efendi. :D demokrasi saflarında görünüp fırsatını bulunca solcuları kesmekten ve asmaktan çekinmeyenleri İran'da gördük. Atatürk'ün eleştirilmesine her zaman destek veririm ama onu senin veya şeriatçıların önüne yem olarak atmayacağım. çok beklersiniz.
manifesto 09.03.2006, 20:06 :) hımm şeriatçı demek bu ben oluyorum galiba
Doğrusu tespitlerine hayran oldum sizin gibi düşünmeyenler zaten ya şeriatçı olmalı yada yobaz çünkü sizin gibi düşünmüyorlar böyle bir şey olmamalı değilmi
ali_ekber sudi arabistan pakistan iran falan demişsiz konumuzla alakası yok ama genede anlatayım onlar demokrasi için örnek değiller sudi arabistan zaten krallık orada seçim falan olmaz ama halkın bundan pek şikayet ettiğini duymadım çünkü halk gayet müreffeh yani maddi sıkıntı olmayınca demokrasi arayışıda olmamış ama şimdi BOP var bakalım oralar nezaman kurcalanıcak
Nezaman Türkiye ile alakalı birşeyler söylense zaten Türkiye İran olmayacak gibisinden refleksler veriliyor.
Türkiyenin iran olması zaten söz konusu değil bin yıldır böyle birşey gerçekleşmemiş.
Mesele Atatürk dayatması, bir işte nekadar zorlama olursa o okadar antipati toplar yani gönüllere zorla birşeyleri yerleştiremezsin yasalarla yada kanunlarlada yapamazsın bunu özgür bireylerin kararına bırakmak lazım
Ve biz bugün Atatürkçülük adı altında neler çevirildiğinide çok iyi biliyoruz.
Serkan_Devrim 09.03.2006, 20:08 demokratik islam cumhuriyeti var mı manifesto? :yamukgul:
|