bolşevik_partizan
11.02.2006, 17:57
Site yöneticlerinden bir ricam var. Lütfen insanları derecelendirip insanlar arası ayırım yapmayalım. Ayrıca alevi geleneklerine de akırı olan şeyler yapmamak lazım. Forum dedesi örneğin. Dedelik o kadar ucuz bir makam değildir. Dedelik öyle herkese verilecek bir makam değildir. dolayısyla bu konuda da ciddi bir yanlış içerisindeyiz.
Ayrıca deniliyor ki, utandırıcı davranışlar.....
bu kadar ağır bir itham kullanmak zorunda mısınız?
Burda kimse yüz kızartıcı bir suç işlemiş değil. Fikirlerini beyam ediyor. O fikirleri beğenmeyenlerde negatif puan veriyor. Bu puanlamanın neticesinde kişi utandırıcı davranışlar sergilemiş oluyor.
El insaf yani.
Utandırıcı davranış nedir biliyor musunuz? Irza geçmek, ahlaksızlık yapmak, taciz, hırsızlık vs...
Lütfen site yöneticileri insanların onurunu rencide eden bu etiketleri yapıştırmaktan kaçınsın! İnsanların onurlarını rencide eden söylemlerden kaçının!
derviscemal
11.02.2006, 18:03
Aslında bu olay bahsettiğin kadarda kötü birşey değil yanlızca yanlış olan şey bence arkadşların mesaj yazmak için mesaj yazıp mesaj sayılarını yükseltmek istemeleri..
Süpürgesi, talip, sakkacı, gözcü, kapıcı, bunlar cemelde 12 himet sahiplerinin adlarıdır bundan rahatsız olacak birşey olduğunu sanmıyorum..
Bu benim şahsi düşüncemdir tabiki..
sevgielrimle..
Alevimen
11.02.2006, 18:05
Site yöneticlerinden bir ricam var. Lütfen insanları derecelendirip insanlar arası ayırım yapmayalım. Ayrıca alevi geleneklerine de akırı olan şeyler yapmamak lazım. Forum dedesi örneğin. Dedelik o kadar ucuz bir makam değildir. Dedelik öyle herkese verilecek bir makam değildir. dolayısyla bu konuda da ciddi bir yanlış içerisindeyiz.
Ayrıca deniliyor ki, utandırıcı davranışlar.....
bu kadar ağır bir itham kullanmak zorunda mısınız?
Burda kimse yüz kızartıcı bir suç işlemiş değil. Fikirlerini beyam ediyor. O fikirleri beğenmeyenlerde negatif puan veriyor. Bu puanlamanın neticesinde kişi utandırıcı davranışlar sergilemiş oluyor.
El insaf yani.
Utandırıcı davranış nedir biliyor musunuz? Irza geçmek, ahlaksızlık yapmak, taciz, hırsızlık vs...
Lütfen site yöneticileri insanların onurunu rencide eden bu etiketleri yapıştırmaktan kaçınsın! İnsanların onurlarını rencide eden söylemlerden kaçının! Sizin terim açıklamalarınız farklı olabilir, TDK'ya göre: gülünç olacak bir duruma düşmek, demektir.
Ve burası bir forumdur, yazışma platformu! Cem yeri deyil!
Ayrıca biz, yöneticiler, ayrım yapmıyoruz tamamen forum halkın kişiye göre görüşleridir eğer onca kişi aynı fikirdeyse demekki bir bildikleri vardır. Bu değerlendirme sayesinde sözkonusu kişileri yakın takibe alıyoruz ve izliyoruz, çünkü bizim hedefimiz (sanırım son haftalarda ve aylarda defalarca tekrarladım) KALİTE/SAYGI/DÜZENDİR!
cedrik bu vesile ile yeşillendin...:yamukgul:
bende kırmızıda olsam alınırım herhalde... senin ki umut altınçağ meselesinde oldu galiba. o daha çok birilerini rahatsız eden düşüncelerinin olduğunu gösterir.
rockçı turna
11.02.2006, 18:24
cedrik davut sulari ve ilkay akkaya dinliyormusun... gecmiş msj larına baktım... ayrıca yazdıgın yazıdan dolayı da kendimi senin yerine koydum ve ben de sana +repud verdim,kırmızıdan kurtulman için... umarım bundan sonra yazı yazarken daha dikkatli olursun... iyi forumlar!
bende kırmızı reputluydum, burada itirazda bulundum aslında benim meselem kırmızılıktan kurtulmak yada sıkıntım kırmızı olmak ve yöneticilerce dikkatle izlenmek değildi.Senin bahsettiğin gibi "geçmişte utandırıcı davranışlar sergilenmiş" gibi tanımlamalara karşı çıkmıştım, bir arkadaş bana + reput vermiş, teşekkür ediyorum ancak ben yanlış olduğunu halen söylüyorum tabi karar yöneticinindir.
Aslında itibar puanlarının gayesi forumda oto kontrol mekanizması kurmaktır. güzel de bir sistemdir ama alevimenin bir üst bölümde "duyurularda" dediği gibi istismara açıktır.
Birileri itibarı puanlarını yanlış yere kullandığında bende şu izlenim oluşuyor, köşeli ve keskin uçları olmayan yuvarlak ve paralel bir fikir ortamı oluşturmak, herkes aynı görüşte olacak, biri yazacak diğeri haklısın diyecek sonra sıkıntıdan geyiğe başlanacak.
Oysa oto kontrol sitemi, forumu veya kişileri zan altında bıracak yada saygı sınırını aşacak şekilde yazılan mesajların sahiplerinin belirlenmesi için uygulanmalı.Bu mesajlara göre reput veren diğer üyeler dolaylı yoldan yöneticilere saygı sınırını aşan kişileri dikkat çektirmiş olacaktır.
Benim - reput aldığım mesajlarımı baktığımda,
biri yazdığıma çok sinirlenmiş ve islamcı üye istemiyoruz demiş<
Diğeri başka bir şey,
birde yeni (-) reput almışım yakapınarlının reputunda eleştiri mesajı haklı ama reputlukmu tartışılır ve o topikteki mesajımı düzelteceğim.
Türk insanı internet yaygınlaştıkça, forumları kullanma alışkanlığı edindikçe herşey yerine oturacaktır.
saygılarrr.
aslında artı eksi olayları iyi ama gerçekten kötü niyet taşıyan insanlara karşı uygulanmalı. yani fikirini savunurken amaçladığı niyete göre değerlendirilmeli.. böylece hem kötü niyetimiz varsa onları da sorgulamış oluruz. hem de insanları bu konuda teşvik etmiş oluruz. burada hata bence bu olayı abartan arkadaşlarda. mesela ben ne zaman dini konularda bişey yazsam hemen eksi puan gelir. ama bana cevap olarak ne demek istediğim sorulmaz. bunun bence itibarı da yok. boş yere verilen bir puan oluyo. yapıcılığı kalmıyo. ama dediğim gibi güzel olarakta kullanılabilir. bu da bize bağlı. hayatta her şeyi engellesek ve herşeyi reddetsek bizim de cahil insanlardan farkımız kalmaz. bunda da seviye lazım.
derece olayı da beni ilgilendirmiyo. burada arkadaşlarla beraber paylaşacak bişey bulabildiğim sürece kendimi can derecesinde görüyorum. zaten derecelerinde anlamını bilmiyorum.