Orijinalini görmek için tıklayınız : Zİyaret Nedİr?

ibrahimcan
11.02.2006, 23:18
slm antakyalılar ve bu konuda bilgisi olanlar. bilindiği gibi antakyada çok fazla ziyaret var. ama ziyarette sadece kuran mı okunuyo bilmiyorum bilen varsa yardım.

Alevimen
11.02.2006, 23:25
alevilerin kutsal saydığı yerler Ziyaret'tir.

Serkan_Devrim
11.02.2006, 23:26
ziyaret Nusayrilerin(arap alevisi) türbe, yatır vb gibi yerlere verdikleri isimdir. çok önemli kişilerin makamları olarak kabul edilir. Nusayriler için çok önemli olan kişilerin geçtikleri ve ya konakladıkları yerler, çok önemli kişilerin mezarları yada nur düştüğüne inanılan yerlere ziyaret yapılır. ibadet yeri değildir ama içinde ibadette edilir. Nusayrilerin ibadet yerleri evlerdir. ziyaretler ibadet için yapılmazlar. hatayda çok sayıda ziyaret vardır ve sadece 51 tanesi hızır makamlıdır. geniş bilgiyi aşağıdaki linkte daha sonra yazacağım.
www.aleviforum.com/showthread.php?t=4550

saygılar.

ibrahimcan
11.02.2006, 23:26
ya tamam ondan başka sadece antakyada rastladığım ziyaretler var farklı bunlar

sagol ali ekber

derviscemal
11.02.2006, 23:28
slm antakyalılar ve bu konuda bilgisi olanlar. bilindiği gibi antakyada çok fazla ziyaret var. ama ziyarette sadece kuran mı okunuyo bilmiyorum bilen varsa yardım.

Sevgili can biz alevi toplumunda kutsal sayılan yerlere denir. Örneğin Hz. Hızırın atının ayak izlerinin olduğu yer Erzincan, örneğin sütlü pınar erzincan, daha önceden bu çeşmeden süt aktığı ama köylülerden birinin bu sütte bebeğinin bezini yıkamasından dolayı suya dönüştüğünü ve bu ziyaretin sahiplerinde iki yılan olduğu söylenir. ve bu iki yılanı görenin dileklerinin kabul olduğu söylenir..

rsdk24
11.02.2006, 23:36
Evet arkadaşlar alevi inancında ziyaret çok geçer .ziyaret büyük ermişlerin türbesi veya alevi kesimin kutsal saydığı kişilerin medet umduğu yerler ziyaret olarak kabul ederler örnek :coçuğu omayanlar veya hastalanıp iyleşmesi için vs o ziyaretlere gidip o dileğin yerine geldiğine inanırlar. tabiki burdaki dualar yalvarış yakarış yine Allahadır örnek ankarada hüseyin gazi türbesi ,tuncelide düzgün baba türbesi ,tercanda oğul veren türbesi,tuncelide munzur gözeleri

Sema
12.02.2006, 23:02
ziyarette sadece kuran mı okunuyo bilmiyorum bilen varsa yardım.

Ben Tokatlıyım, bizim oralarda da ziyaret yeri çoktur. Bizler ziyarete giderken lokma yaparız ve orada dağıtırız. Tabi çoğuları oralara dilek dilemeye giderler. Dilekler olurmu olmaz mı bilmiyorum, herkezin inancı kendine ama bizde ziyaretler ermişlerin türbelerine, kerameti olduğuna inanılan yerlere yapılır ve bu bizde önemlidir. Çocukluğumda ilk ziyaret yeri olarak Turhal da bulunan Kad'a götürülmüştüm ve Turhala her gidişimde devamlı ziyaret ederim (gerçi orası bir çay bahçesine dönmüş)