Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdal Erzincan

ilerici_gençlik_derneği
20.02.2005, 04:42
Erzurum ili Aşkale ilçesinde 2 Mayıs1971 yılında doğdu. 7 yaşında usta-çırak geleneğiyle bağlama çalmayı öğrendi. 1985 yılında sistemli olarak ASMde (Arif Sağ Müzik Okulu) bağlama dersleri almaya başladı. 1989 yılında İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Türk Müziği Devlet Konservatuarına girdi ve yine bu yıllarda ?Şelpe Tekniği? ile ilgili çalışmalara başladı. 1994 yılında müzik çalışmalarına merhaba diyen sanatçının bugüne kadar " Garip, Gurbet Yollarında, Anadolu (enstrüman)" adlarında 3 solo albümü yayınlandı. Ayrıca Arif SAĞ ve Erol PARLAK ile Köln Flarmoni Orkestrası eşliğinde Almanya Cumhurbaşkanı Sn: Roman HERZOG himayesinde Köln Flarmoni Salonundaki ?Concerto For Bağlama? isimli konserleri 1997 yılında albüm olarak yayınlandı. Bu konserler Avrupanın çeşitli ülkelerinde devam etti. 1998 yılında Tolga SAĞ ve İsmail ÖZDEN ile beraber yaptıkları bir çalışma olan " Türküler Sevdamız 1", 2001 yılında ise Tolga SAĞ ve Yılmaz ÇELİK ile beraber yaptıkları "Türküler Sevdamız 2" isimli albümleri yayınlandı.
Erdal ERZİNCAN kendi adını taşıyan özel müzik okulunda ise genç kuşaklara halk müziği alanında hizmetlerini sürdürmektedir.

Arif Sağ, 1945 yılında Aşkalenin Sos köyünde doğdu. 7 yaşında bağlama çalmaya başladı.14 yaşına dek aşıklık geleneğinde türküler öğrenip çaldı. Sonraki yıllarda İstanbula gelerek Nida Tüfekçiden ders aldı, 1965de İstanbul Radyosuna girdi, 3 yıl sonra oradan ayrıldı.1974e dek değişik türlerde yaklaşık 200 beste yapıp 45 plak doldurdu. Yüzlerce sanatçıya bağlama çaldı. 1975de İstanbul Teknik Üniversitesine öğretim görevlisi olarak çağrıldı. 1987 -1991 yılları arasında Ankara milletvekili olarak parlementoda görev yapan Arif Sağın tüm halk çalgılarını çalabileceği konusunda belgesi bulunmaktadır.

patasana24
25.07.2005, 20:18
GerÇektende Çok SevdİĞİm Ve Çok DeĞer VerdİĞİm İkİ İsİm.alanlarinda Çok BaŞarili Ve Usta Olan Bu SanatÇilarin ÖĞrencİsİ Olmayi ,onlardan Azda Olsa Bİr Şeyley ÖĞrenmeyİ Çok İsterdİm.ne Yazikkİ Şartlar El Vermİyor .onlara Hayat Dolu BaŞarilar Dİlİyorum....
Muhammet

tumi24
27.09.2005, 15:33
bende cok begeniyorum, cok guzel soyliyor...

mustojen
30.08.2006, 19:20
kimse bişe demesin erdal abim benim adamım o kadar beğenior ve seviorum kendime örnek ladığım bir insan burdan daona sesleniyorum hayatında basarılar

ehranerz
15.09.2006, 16:06
bu ses kimde war kardeşim adam süper ya....

gulsum_58
15.09.2006, 21:07
bu ses bu saz kimsede yok yaw.ne kadar güzel söylüyor erdal.keşke bende erdal erzincan gibi çalabilsem

almuslu_tuna
27.10.2006, 09:02
bağlama da örnek aldığım tek isim! sesi ve çalmasıyla kendini hayran bırakıyor!

Rüzgarınoğlu
28.10.2006, 19:41
aslında söylemesinden ziyade bağlamada gerçektende çok usta bir sanatçı.bağlamada ki hüneri bence türkiyede tartışılmaz.türküleri hiç bozmadan en iyi şekliyle yorumlamasıda başka güzel.

CAV_BELLA
28.10.2006, 20:53
Türkiye'deki en büyük saz ve türkü ustalarından biri

ONU®
28.10.2006, 21:03
Şelpe olarak isimlendirilmiş el ile bağlama çalma tekniğini Erol Parlak ile birlikte akademik olarak inceleyen kişidir ve hatta okuduğu İTÜ TMDK'daki lisans tezi şelpe ile ilgili çalışması olmuştur.Tıpkı şimdi olduğu gibi konservatuvarda da çalış stiliyle hocalarının dikkatini çekmiş ve THM solfeji derslerinde hocası ve arkadaşları solfej icra ederken hep o bağlamayla onlara eşlik etmiş.

MeRaLiNa
28.10.2006, 22:39
ben kendisini bir kere canli olarak dinleme firsatini bulmustum

Kivircik Ali ve diger bir kac sanatci ile (isimlerini hatirlamiyorum simdi) konsere gelmisti, yanliz ne yazikki konserlerde cocuklar bagirip etrafta kosusturur, herkes müzigi dinleecegine evdeki gibi sohbet eder, sesten, gürültüden kisacasi ortamin dogru olmamasindan pek birsey anliyamadim konserinden malesef

diger arkadaslara katiliyorum kesinlikle baglamada bir usta..... calmasini izlemek bile zevk veriyor

maymay
27.01.2007, 12:43
http://www.youtube.com/watch?v=8TTRCU5eMss

:)

gulyildiz
27.01.2007, 19:22
Nem Kaldı

Parsel Parsel Eylemişler Dünyayı
Bir Dikili Taştan Gayrı Nem Kaldı
Dost Köyünden Ayağımı Kestiler
Bir Akılsız Baştan Gayrı Nem Kaldı

Padişah Değilem Çeksem Otursam
Saraylar Kursam Da Asker Yetirsem
Hediyem Yoktur Ki Dosta Götürsem
İki Damla Yaştan Gayrı Nem Kaldı

Mahzuni Şerifim Çıksam Dağlara
Rastgelsem De Avcı Vurmuş Marala
Doldur Tüfeğini Beni Yarala
Bir Yaralı Döşten Gayrı Nem Kaldı

Oğul

Erdal Erzincan

Gömdüm Oğul Seni Toprağa Gömdüm
Kanlı Gözyaşımla Pınara Döndüm
Tabutun Üstünde Dirildim Öldüm
Seni Vuran Eller Kırılsın Oğul

Doymadım Sesine Fidan Boyuna
Kalın İp Taktılar İnce Boynuna
Gül Gibi Düştün Toprağın Koynuna
Seni Asan Eller Kırılsın Oğul

Giden Oğul Hiç Gelir Mi Yerine
Ah Evladım Yaram İndi Derine
Heke Bakın Zalımın Eserine
Seni Yakan Eller Kırılsın Oğul

gulyildiz
27.01.2007, 19:27
Al Mendil Sende Kalsın

Al Mendil Sende Kalsın
Sakla Koynunda Kalsın
Ben Murad Alamadım
Mendilim Murad Alsın

Oy Dağlar Zalim Dağlar
Kurbanın Olam Dağlar
Değmeyin Yaralıyam
Yaredir Sözüm Dağlar

Perçemin Yana Yatır
Kipriğin Bana Batır
Yar Benim Alın Yazım
Okunur Satır Satır

mustojen
17.03.2007, 13:59
çok şükür kendisiyle antep konseri sonrası sophbet olabnağını yakaladım ve mızrabını aldım foto da çektirmiştim amam film yandı maalesef.. gecen de duzgun tv kısas dayanısma gecesinde konser verdi siğer ünlü sanatçılarda var dı sabahat arif pınar vb köyümün dayanısma gecesinde çok sevindim inşallah bu seneki aşure şenliğimize gelir ve bizlere konser verir

mustojen
17.03.2007, 14:00
bu arada kervan albumu de mukemmel olmus

cihan_arslan
17.03.2007, 14:50
bende çok severim erdal erzincanı böyle bir bilginin verilmesi çok güzel olmuş

mustojen
18.03.2007, 18:01
sayın erdal erzincanı çok seven arkadasar onun adı altında grup kurup foto ve mp3 leri yayınlamya ne dersiniz ya da onunla olan anılar var sa eğer paylasmayı??

by uffuks
23.03.2007, 18:18
Erdal erzincan byük adam vallahi.______________Hatırladıım kadarıyla saz çalmıyor tellere dil takmış konuşturuordu.Her türküsünde mızrap ağlıyordu.(yanlış hatırlıo olabilirim)hele Al mendili dinlerken Uçuyorum resmen

alicem_kisas
02.04.2007, 13:24
katılıyorum hastayım walla bende

Bella
03.04.2007, 20:58
http://www.youtube.com/watch?v=b4s1GGitvIQ&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=v-CJJJaNuqE&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=sUxU7jNh9EY&mode=related&search=

zazaozgun
05.04.2007, 17:28
erdal erzincan ı dinlemeyi seviyorum farklı bir sesi var...en çok da 'al mendil' i söyleyince beni bu diyardan alıyor.yok böyle bir türkü,yorum...

Gülom
06.04.2007, 04:34
Daha cok sesi dogal ve saf oldugundan begeniyorum Erdal'i

dursuncetinkaya
22.04.2007, 20:23
Erdal erzincan ı çok seviyorum, benim örnek aldığım bir insan.bir gün onun yarısı kadar bağlama çalabilirsem ne mutlu bana.

hüseyin1907
22.04.2007, 21:33
Şu anda (22 nİSAN pAZAR, 21:33)Su Tv de Türküler Sevdamız ile Erdal Erzincan var.

çeşm-i naz
22.04.2007, 22:05
erdal erzincan'ı bizzat tanıma fırsatım olmuştur maltepe de bağlama evi ve kursu vardı orda tanışmıştık kendisiyle gençlere ço önem veriyor eğitimlerine yaşamlarına eşi mercan erzincan da çok iyi bir ses ikiside çok başarılı yürekleri temiz insanlar şelpe tekniğini de çok iyi uyguluyor saz çalışına hayranım:clap: :thumbup1:

alevikiz
07.06.2007, 14:49
erdal erzincan dan al medili dinlemek bi baska oluyor. cok güzel yorumluyor. hele bide o saz calisi yokmu

Alevv
07.06.2007, 16:19
Erdal Erzincan mükemmel bir ses ya hele şelpe çalışına hayranım:thumbup1:

bağlamayı konuşturuyo resmen süper yaa dinlemekten hiç bıkmadığım dinledikçe içimde daha çok istek uyandıran sanatçılardan Erdal Erzincan :thumbup1:

simard
07.06.2007, 19:16
erdal erzincan komple bir sanatçıdır.

toprak62
26.06.2007, 16:11
erdal erzincan tolga sağ ve arif sağ benim hocalarımdır... arif hocanında herzaman söylediği bir şey var erdal bizi solladı der herzaman. transpozeyi bağlamaya uyarlıyan(kelepçe takmadan kelepçe takmış gibi çalan) ilk müzisyendir. o kendi ve dünya çapında bir numaradır. gençlere kendi kültürünü sevdiren mükemmel bir insandır. hayat boyu başarılar erdal hoca...

mustojen
28.06.2007, 20:36
biligisayarımda 64 tane videosu var her birinde de ayrı guzellikte bir performans sergilemiş burdan ona yureğine sağlık diorum

mustojen
28.07.2007, 17:35
gune reyhan ekerime taktım şimdide sürekli dinliorum dinledikçe dinleyesim gelior erdal hocamızdan

Kaptan75
01.08.2007, 00:24
Arkadaşlar Erdal Erzincan ın son Albümü nü dinleyeniniz varmı?
Albüme isim verdiği Kervan parçasını çok güzel yorumluyor.

hazannn
01.08.2007, 11:27
Teşekkürler...

vartolu49½
09.04.2008, 15:17
Erdal'ın o bağlamanın tellerine vuruşu yok mu? İşte o beni yakıp, kavuruyor...