Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzurum / Aşkale / Kükürtlü Köyü
Selam arkadaşlar bu yöreden olan tüm canlarla tanışıp iletişim kurmayı çok istiyorum çok hoş bi forum sitesi olmuş bu siteyi en iyi şekilde değerlendirerek hem kültür hem bilgi hem arkadaşlık yönünden güzel paylaşımların olabilecegine inanıyorom.
Merhaba selpe ben de aşkale dallı köyündenim eski adıyla sos. Hoşgeldin foruma
selam can çok sevindim. Şenliklere hiç geldin mi ?
1999 senesinde gelmiştim. Ondan sonra hiç fırsat olmadı.
Aynı ortam da bulunmuşuz 99 da bende oda idim:)
Hadi ya görmüşüzdür o zaman birbirimizi. :)
arkadaş sizin köyden samimi bir arkadaşım vardı onunla beraberdik adı ÜNAL ATEŞ belki tanırsın şenliklerde beraberdik
gardaş bende taşlıçayırlıyım tanışırız istersen.
msn varmı gardaş
dogdeniz 03.04.2006, 17:08 selam cdraytir bende taşlıçayırlıyım
Selam bende Aşkale'liyim .Ocaklı köyünden bende Aşkale'lilerle tanışmak istiyorum.90 dan beri gitmesemde burnumda tütüyor.
gardaş bende taşlıçayırlıyım tanışırız istersen.
msn varmı gardaşolur gardaş :) tanışalım
msn
Selam bende Aşkale'liyim .Ocaklı köyünden bende Aşkale'lilerle tanışmak istiyorum.90 dan beri gitmesemde burnumda tütüyor.
slm taşlıçayır köyünün eski adı penek değilmi bence eski adını kullanırsanız daha iyi olur.bende kükürtlü köyündenim
denizkocak 16.04.2006, 02:51 kükürtlülü kardeş penek sizin yanınızdaki çatalbayır ın eski adı nasıl bilmezsin komşu bende oralıyım.ocaklı persor un adı
Pardon komşu düzelttim. Karıştırmışım
Helinaroje 01.05.2006, 03:39 fransa'dan kükürtlü köyüne selamlar..
kükürtlü köyünden de fransaya selamlar
erkandoğan 31.05.2006, 17:22 merhabalar hepinize.selpe hemende köylüleri toplamışsın başına.seni özledim biliyorsun değilmi?izmire gelince Somaya gel.Arkadaşlar bende kükürtlülüyüm bu selpeyle beraber büyüdük sayılır özel ilgim ondan.selpe yalnız forumun bu kısmı güzel diğer taraflar tam bir vakıa...sen anladın ne dediğimi
yılmaz kaya 04.06.2006, 10:53 Selam arkadaşlar bu yöreden olan tüm canlarla tanışıp iletişim kurmayı çok istiyorum çok hoş bi forum sitesi olmuş bu siteyi en iyi şekilde değerlendirerek hem kültür hem bilgi hem arkadaşlık yönünden güzel paylaşımların olabilecegine inanıyorom.
merhaba ben balımpertek köyündenim aşkaleli bütün üyelerle tanışım bir araya gelelim tanışalım
murat kumas 20.06.2006, 22:32 slm arkadaşlar arnıza bir erzurum aşkaleli daha alıp sohbete katmak istermisniz
crewchif 23.06.2006, 23:31 arkadaşlar bende çatalbayır köyünden(penek)hepinize selemlar
yılmaz kaya 25.06.2006, 23:12 merhaba selpe ben gürkaynak köyündenim eski ismi balımpertek gelin tüm aşkale köylülerini bir araya toplayım yemek düzenliyelim
Selam arkadaşlar bu yöreden olan tüm canlarla tanışıp iletişim kurmayı çok istiyorum çok hoş bi forum sitesi olmuş bu siteyi en iyi şekilde değerlendirerek hem kültür hem bilgi hem arkadaşlık yönünden güzel paylaşımların olabilecegine inanıyorom.
bende kükütlüdenim
nerede oyuruyorsun
ben seferihisardayım
bende kükütlüdenim
nerede oyuruyorsun
ben seferihisardayım
bucada oturuyorum tanışalım
murat akyol
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
merhaba selpe ben gürkaynak köyündenim eski ismi balımpertek gelin tüm aşkale köylülerini bir araya toplayım yemek düzenliyelim
Ah keske kardesim ama önce bizim köye bir dernek kurmayı başarayım onuda en kısa zamanda gerçekleştirelim.
ulupınar 22.08.2006, 02:20 selam selpe sizin köyün derneyi bildiyim kadarıyle vardı yanılıyormuyum
maalesef bi dernegimiz yok onun için uğraşıyoruz da biraz zor görünüyor
Köyümden bir kaç güzel resim
71827183
71847185
71867187
7188
Köyümün resimlerin devamı
7189 7190
7191 7192
Biraz özlem giderelim :001_rolle
selam.asgalamin guzel insanlari.bende gurkaynak(balimpetek) koyundenim.her yaz gıderım askaleye.
kensanhaz 17.12.2006, 19:44 merhaba can ben kukurtluden
dostseven 28.12.2006, 15:25 :thumbup1: :thumbup1: Selam Murat (selpe) !!!!!
ben cafer almanyadan sana selam, babana cok selam söyle !!!! yüksel abi<e.
beraber amcamlarda saz calmistik umarm hatirlarsin.müslüm top un damadiyim.:thumbup1: :
Kükürtlülere ve cevre köylerine bol selamlar. annem pirnakabanli, babaannem persorlu ve kivralarimiz haci hamzali.
dostseven 29.12.2006, 02:47 selam !!!
ya kükürt köyüne gidecek varsa sahan amcama benden bol selamlar!!
almanyadan yegeni cafer den dersiniz !!!!
ulaş_cagdaş 18.01.2007, 18:11 slm bende kükürtlü köyündenim ya ne yazıkki okadar köylümüzvar kimse burya uye olmuyo eyer tanış mak isteyen varsa bu adresim saygılar herkese
AleviKürt 18.01.2007, 18:31 Selamlar
Gûler Duman da Askaleli, fakat hangi köylü oldugunu bilmiyorum. Siz bilirmisiniz?
dostseven 20.01.2007, 03:56 selamlar-benim bildigim güler duman tozlucali olmasi lazim arif sagin köyün karsisinda!!
polatcan 30.01.2007, 17:31 merhaba bende kükürtlü köyünden Ali POLAT ın oğluyum. Adım tolga
Tanıyan varsa selamlar.
ulaş_cagdaş 01.02.2007, 19:44 merhaba bende kükürtlü köyünden Ali POLAT ın oğluyum. Tanıyan varsa selamlar.
slm tolga bende ist çok iyi tanıyom baban çokçok saygılarımı ilet zeynal amcanın oglu dersin çetin bana ulaşmak istersen birdost_976@hotmail.com .. :?
musa canpolat 05.02.2007, 18:24 merhaba canlar ben musa canpolat cınarlıyım üryan hızır ocağında sızın köy bize çok yakın görüşmek dileyile
dostseven 05.02.2007, 21:22 selam canpolat !!
ya benim bacanak yaylacikli elo lardan.
almanyada taksici frvzinin oglunan tanistim.
bizim kivranin damadi da sizin köylü musa demir.
anliyacagin
kükürt yalacik-cinar icli disli dir.
saygilar
ekorkmazarslan 09.04.2007, 22:07 slm kardeş ben kükürtlü penek hacıhamza sos yeniköy heryerini bilirim aslımkükürtlüdür tanışmak isterim
ekorkmazarslan 09.04.2007, 22:15 slm kardeş zeynel emi nasıl iyiimi bende o köydenim msn adresim unabsehbar@hotmail.com
ekorkmazarslan 09.04.2007, 22:18 slm canlar ben aşkalenin tecer,karasu ve cevredeki köylerden olanlarla tanışmak ısterim msn adresim unabsehbar@hotmail.com tabi bu siteyi hazırlayanlarada ayrıca teçekkür ederim
ekorkmazarslan 09.04.2007, 22:25 slm kardeş bende o köydenim seninle tanışmak erkandoğan
o köy ve çevre köyler birbiriyle akraba 80 göç verdigi için dagılmış ben her yaz 3 aylıgına giderim kendine iyi bak görüşmek dilegi ile
ekorkmazarslan 09.04.2007, 22:32 kardeş ben çatalbayır köyünü bilirim bu yaz ordaydım gerçektende muhtar ali abi köyü güzelleştirmiş
ekorkmazarslan 14.04.2007, 10:32 slm canlar günlerdir tanışmak için mesajlarınızı bekliyorum tabi suyun butarafında olanlarla
ben kükürtlü,hazıhamza,penek,persol,sos,karasu,yeniköy ,yaylacık,ve bütün aşkalenin köylerinden olanlarla tanışmak isterim
RaP_erdinc 14.04.2007, 19:31 herkese
ben ERDİNÇ ÖZDEMİR erzurum /aşkale/kükürtlü köyünen den imm herkeze slm lar
köyümüz ün derneği kurulduğundan çoook mutluyum bu msj ııı okuyan kükürtlülaere slm olsun derneğimize katkılarınızı bekleriz
haaaaa bu arrada annem de çatalbayırlı(penekli) ::D:D:D:D:D
RaP_erdinc 14.04.2007, 19:53 abiiiiii ben de kükürlülüyümmm selpe ye
RaP_erdinc 14.04.2007, 20:17 ben de kükürtlülü erdinç
ekorkmazarslan 14.04.2007, 20:25 slm erdiç sen kimlerdensin
RaP_erdinc 14.04.2007, 20:33 ben erdinç bütün alevilere bve herhangi meshepten olan bu msjıı okuyan herkese slm ben erdinç kükürtlülüyüm annem peneklidir benle konuşmak isteuyenler [email]erdinc_25_1992@hotmail.com
ğellolardan erdinç
RaP_erdinc 15.04.2007, 16:01 benim yazımı okuyan larrrrr lütfen kükürtlü köyündenseniz derneğiimiz kuruldu izmir de hekese slm ğellolarda erdinç erkek torun
ekorkmazarslan 17.04.2007, 14:32 slm erdinç derneginizin web adresi varmı yazarsanız sevinirim
caner TOP 18.04.2007, 12:59 slm arkadaşlar ben caner top şelpe beni iyi tanır böyle bir site açtığı için teşekkür ederim inşallah amacına ulaşırsın...
ekorkmazarslan 18.04.2007, 13:54 slm caner sen kimlerdensin seni tanıyamadım kendini tanıtırsan sevinirim
caner TOP 18.04.2007, 14:00 slm ben kükütlü köyünden eski muhtar mustafa top' un torunuyum diger dedem cemal top tanırsan belki bunları tanırsın sen kimlerdensin kükürtlü köyündenmisin
ekorkmazarslan 19.04.2007, 15:18 slm caner ben hasan öztürkün torunuyum msn adresim burda unabsehbar@hotmail.com senlen beraber kükürtlüden bu sitede 6 kişiyle tanıştım bu akyol sizle akrabalıkları varmı
bu forumu ziyaret eden tüm canlara selamlar uzun bir aradır giriş yapamadım şu an kırklarelinde askerlik yapıyorum son 25 günüm kaldı allahın izni ile bitirince daha sık görüşme imkanı bulabiliriz.
köyün dernegi kuruldu inşallah en kısa zamanda sitesini faaliyete geçirecegiz bundan emin olun yeni email adresim muratakyol_25@hotmail.com iletişim kurabiliriz istegi olan arkadaşlarıma ise 25 gün sonra cevap verebilirim kendinize iyi bakın
caner TOP 23.04.2007, 14:09 mrb zaten benim amacımda köylülerimle tanışmak akyol ailesini sormuşsun bu siteyi kuran murat akyolla sadece anne tarafından akrabayız annesiyle benim babam amca çocukları babasıda sadece kükürtlülü yani baba tarafıyla akrabalık yok
caner TOP 23.04.2007, 14:15 şelpede bitirdi sayılırır askerliği şimdiden hayırlı teskereler murat abi...ayrıca msn adresim asker_caner84@hotmail.com
ekorkmazarslan 30.04.2007, 19:07 sizde köyün fotorafları varmı
caner TOP 01.05.2007, 13:28 maalesef yok daha dogrusu yanımda degil zaten tek resim varköyün tüm evlerinin çekildigi bir resim köye epey bir özlem var anlaşılan valla bende 7 senedir gitmiyorum bende bayagı özledim vallahi bakalım nasip belki görmem yakındır bu arada çalışıyormusun okuyormusun..
caner TOP 01.05.2007, 13:30 bu arada selpenin askeriliginin bitmesine 16 gün kaldı hayırlısı olsun atarsa 15 başka yok
ekorkmazarslan 02.05.2007, 20:24 ben okuyorum her sene köye giderim ama yinede özlüyorum lisedeyim yavaş yavaş köylü gençleri buluyorum çogu hiş gitmemiş onlara fotoraflarını yolluyorum
caner TOP 10.05.2007, 15:14 valla bende dedigim gibi 6-7 senedir gitmiyorum özledim ama heralde uzun bir zaman daha gidemeyecegim bakalım yinede herşey nasip ama ilk fırsatta gidecegim sen bir ay içinde gidersin okullar tatile girmek üzere...
ekorkmazarslan 11.05.2007, 14:00 bende agustosta ançak giderim sınava hazırlandıgım içiv 1 ay kalacam
ekorkmazarslan 17.05.2007, 17:17 artık herkes bu siteyi unuttu galıba sizden istegim özel olmadıkça siteyi kullanınız
ekorkmazarslan 17.05.2007, 19:45 size köyün uydu fotorafları
bu siteden ulaşabilirsiniz
dostseven 23.05.2007, 00:56 Selm arkadaslar !!!
ben almanya doguluyum ama hic bir zaman köyümü untmadim "kükürtlü köy" ve cevre köylernlende baglantilarimz var !!!
msn de yazismak isteyenlere "caferguel@hotmail.de
selam arkadaşım bende kükürtlülüyüm tanışmak isterim
caner TOP 26.05.2007, 13:47 slm arkadaşlar eskisi gibi artık kimse önemsemiyor bu siteyi neden kükürtlülü olanlarla arkadaş olmak için ugraşıyoruş ama yok inşallah bu durum degişir sadece 2-3 kişi var ne ayak..
caner TOP 26.05.2007, 13:49 meraba serap hoşgeldin siteye linkte de yazdıgı gibi adım caner sen kimlerdensin nerede yaşıyorsunuz...
caner TOP 26.05.2007, 13:51 dost seven senide kaydettim msn ye inşallah karşılaşıpta konuşma fırsatımız olur...
slm tüm canlara kükürtlü köyünün dernegi yavaş yavaş canlanmaya başlıyor biz köyün gençleri olarak şimdiye kadar başarılmamış olan birlik ve beraberliği sağlamaya çalışacagız şu an köyün sitesi ile çalışmalarımız başlamıştır köy ile düşünceleriniz-yazılarınız olursa muratakyol_25@hotmail.com email atabilirsiniz
desteklerinizi bekliyoruz köylülerim.......
caner TOP 10.06.2007, 12:15 slm kükürtlülüler bu siteyi tamamen unuttunuz zaten yeni birileri gelmiyor en azından siz devam ettirin kükürtlüler bu kadar vefasız olamaz muhabbet arkadaşlar muhabbet zor degil hadi bakalım...
ekorkmazarslan 12.06.2007, 10:38 zaten köyde öyle kimse köyü önemsemedigi gibi siteyide önemsemiyor
serap hoşgeldin siteye ben erdal
RaP_erdinc 12.06.2007, 16:34 bendeee kükürtlülüü yümm murat abiii yaa seninn msn ben bilmiyorudumm öğrendiğimm ii olduu be abii:D:D:D: ya bidee bişee orucamm şuu remii nasıll ekliyozz bbendee doluu remi varr abiii.....
ekorkmazarslan 12.06.2007, 23:11 Bu Msj Şahsi Bellİ Olmayan KİŞİye Cvp Olarak YazilmiŞ Ve Amacina UlaŞmiŞtir
Sİteyİ Bu Msj MeŞgul Ettİgİm İÇİn Bİrİ HarİÇ Herkesten ÖzÜr Dİlerİm Saygilarimla
E.k.a
ekorkmazarslan 12.06.2007, 23:11 Bu Sİteye Msj Atan Herkesİn Elİne Saglik
RaP_erdinc 13.06.2007, 17:28 Elİne,belİne,dİlİne Sahİp Ol :)
RaP_erdinc 13.06.2007, 17:29 Hz. Alİ İn Bİr SÖzÜ Vardir....
Kalp Kiripda Onu Kazanmayanda Vefa Yoktur.... Dİyee
İİŞte De Bu Daa San Örnek Olsun Murat
RaP_erdinc 13.06.2007, 17:34 hz. ali
ekorkmazarslan 13.06.2007, 22:40 canım beni köylülerin çogu tanır 9 ay köyde kaldım istanbuldaki tüm yaşantımı bırakarak bu sitedeki arkadaşlarda tanır hiç kimseye yalan söylemem bizde önemli olan özüne sözüne sahıp cıkmaktır biraz amcalarına çek
onu içinmi beni okulda gördügün zaman kacıyordun
dönen dönsün yolundan ben dönmezem yolumdan
bütün arkadaşlara iyi akşamlar özünüz söünüz bir olsun saglıcakla kalın
ekorkmazarslan 13.06.2007, 22:41 bu arada yeni kalıtlan arkadaşımız sana e-mail attım ama cvp yazmıyorsun
ekorkmazarslan 13.06.2007, 22:42 canım HZ ALİ BÜYÜK harlerle yazılır şunu düzelt
ekorkmazarslan 13.06.2007, 22:57 lütfen bu gibi saçma konularla forumu meşgul etme
benim elimde kanıtım var canım ne yaprsam yapım pc kayediyor format cekmedikçe
biz burda kendi insanımızı tanımak için arkadaşlar açtı
zamanında köde büyük göçler oldugu için akrabalar birbirini tanımaz oldu bu bizim için büyük fırsat
RaP_erdinc 14.06.2007, 10:57 Hz. Alİ
slm bende dallı köyündenim
RaP_erdinc 14.06.2007, 11:11 Olcay yılmaz abi annem sana teşeşkürr ediyorr annemdee siznn köylüüü bir sürü video vermişsinn bizimm köylee ilgili çok saol :D
Çatalbayır köyü
KÜKÜRtlü, Aşkale
Tarihi [değiştir]Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Ancak köy isminin Kükürt maddesi ve Kükürt kömürmadeni Arazisinden bolmiktarda bulunmaktadir buradan aldığı tahmin edilmektedir.
Kültür [değiştir]Köy Alevi Köyüdür ve Hormekli Aşiretine mensuptur Alevi inanç ve kültürünü taşımaktadır.Köy Horasan Türklerden oluşmaktadır.Halk müziği sanatçısı olan Yavuz Top'un esas kökeni Kükürtlü köyüdür.Birinci Dünya savaşında Erzurumun Rus ve Ermeni işkalinde Kurtulmasında Özellikle Aşkalenin ve civar Köylerinin Düşmanişkalinden kurtulmasinda büyük Caba ve Gayret Sarfetmiştir.
Coğrafya [değiştir]Erzurum iline 69 km, Aşkale ilçesine 16 km uzaklıktadır.
İklim [değiştir]Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus [değiştir]Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 93
1997 86
Ekonomi [değiştir]Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Muhtarlık [değiştir]Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Yavuz Polat
1999 - Hıdır Akyol
1994 - Hıdır Akyol
1989 -
1984 -
Altyapı bilgileri [değiştir]Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır
ekorkmazarslan 14.06.2007, 15:35 erdiçmisin nesisn siteyi boşa kullanma saçma şeylerle herkes kimin adam olugunuda olmadıgınıda biliyor yarın karne alıyoz gel okula sabah erken görelim kimin kim oldugunu saat 07.00 okulda ol bakalımki adammış görelim
ekorkmazarslan 14.06.2007, 15:37 verdigin nufus sayımları yanlış köyün 200 yılında 93 kişi yoktur nufus sayım merkezinin resmi sitesine bak net olmayan bilgileri siteye sokma
ekorkmazarslan 14.06.2007, 15:38 slm bende dallı köyündenim
slm kardeş sen kimlerdensin dallı köyünü bilirim ben orda polatları tanırım
RaP_erdinc 14.06.2007, 22:22 hrkesden coooooook özür dilerim
ekorkmazarslan 15.06.2007, 02:40 bak dogru bilgi yolluyorum siteye oku
ekorkmazarslan 15.06.2007, 02:41 Kükürtlü köyü tarihi en eski çağlara dayanır. Urartular dönemine ait oyuklar bulunur. köyün asıl yeri şimdiki yerinde değildir.urartular akbaba denilen yerde ainler yaparlar ve kutsal yerleri olarak görürler. Ermeniler ise buraya ak papa derler yani büyük papa Asfalttan itibaren köyün dalavlar denilen yere kadar yer yer mezarlıklar ve kemikler gözlenir. Köyün asıl yeri Urartular döneminde bugunkü akbaba denilen yatırın üst kısımlarıdır.urartular buralarda taşları oyarak evler ve magaralar yapmışlardır daha sonra diğer kavimlerin saldırılarına uğramış Bizans döneminde Ermeniler tarafında yerleşik hayata geçmiştir. Bu bölge önemi hem Kafkasya hem de orta doğuya giden önemli bir geçittir. İki kervan yolu vardır biri akbaba denilen yerin arka tarafından geçer diğeri ise ali bey denilen yerin yamaçtan gider. Burası daha sonraları daha korunaklı ve ulaşımı rahat olsun diye bu günkü yerine yerleşmeye başlamıştır ilk önce kilise ve evlerle başlamıştır. Daha sonraları maden olarak işlemeye devam etmiştir.sonra 1071 yılından sonra Türklerin istilasına uğramış ve Türklerin Anadolu’ya geçiş için bir duerğah olarak kullanmıştır ve köyün fiziksel ve yer altı kaynakları zenginliği nedeniyle kükürtlü ismini almıştır burada rus şirketler 1730 yıllarına kadar işletmişlerdir altın ve bakır madeni olarak bu tarihten sonra tam kesin olmasada manisadan kaçan birkaç aşiret buraya gelerek kükürtlü penek ve hazıhamzaya yerleşmişlerdir bu üç köy bunun için bir akrabalığı vardır.köy daha sonra asfalt yol ve demir yolu ile tam bir geçiş duzargahı olmuştur.atatürkün ölümünden sonra bu köyde demir yolu sökülmüştür. Köydeki evlerde halen bu denirler gözlenmektedir.1950 yılında Adnan menderes öncülügünde dışarıya göç başlamış ve kısa zamanda çevre köylere bu haber ulaşmıştır köyün nufusu 85 haneyken bu durum son 50 yılda 7 haneye düşmüştür genelde Almanya ,Fransa, Belçika.ve hollandaya göç etmişlerdir.şimdilerde ise köy ve Aşkale eski şaşalı günlerinden yoksun bir vaziyette köyün gecim kaynagı tarım ve hayvancılık yapılır
Tarihi yerleri
Akbaba yatırı: kimse ne olduğunu bilmez köyün ileri gelenleri şehitlerin yattıgı yer diye hitap ederler ama tarihini kimse bilmez birkaç rivayetten başka
Beyaztaş
Küçük akbaba
Toplumezar: bu mezarın: Osmanlı rus harbinden kaldıgı olarak gazi ünüversitesi tespit etmiştir mezarlıgın keşfi ve incelenmesi köyden geçen bakü-ceyhan boru hattının yapılmasıyla ortaya cıkmış yapılan karbon14 testiyle Osmanlı rus harbindenkaldıgı kesinleşmişti
Yer altı kaynakları: altın,bakır,kükürtsuyu,kömür,
Altın madeni hazıhamza sınırında olarak bilir ama bu yerin uzun zamandır işletilmedigi için açılması yasaktı
Kömür yüzyıllardır çıkartılır birkaç yıl önce talihsiz bir kaza sonucu kükürtlü madeni kaptılıp yerine mandra ve arıcılık yapılıyor
Geçen sene birmadencilik şirketi dalavlardan kömür damarı bulup tekrar açtılar iki desendere hazıhamzaya dogru ilerlerken bir tanesi ise kükürtlü köyüne dogru ilerlemeye devam etmiştir
Köyün altı boştur bunu kandilli rasathanesi dogrulamıştır. Köyü kaldırmak istemişler bir çok kez ama köylü kabul etmemiş
Köyün yukarı mezarlıgında gecen yaz bir çöküntü olmuş 8 metre derinliginde ve bunun maden bacası oldugu tespit edilmiştir
Köyde 5 tane deprem konut evi vardır
Köyde okul yoktur taşımalı sistemle aşkaledeki okullara aktarılmaktadır
Köyün kanalizasyon sitemi ile elektrik ve su tesisatıda vardır
Köyün sınırları çok büyüktür bir kasaba kadar
Akbabanın altından kavaklıktan ali bey tepesinden,beyaztaştan,dalavlara ait olan yerler kükürtlü köyünün sınırları içindedir
Bu bilgiler gazi ünüversitesi tarafında hazırlanmış ve kısaltılmıştır.
RaP_erdinc 15.06.2007, 18:19 bazenn işe yarıyosunn ztenn ben o bilgiyii bir yerden bulmuşdumm yanii bir siteden:D ölnemlii deilll yaa nii zatenn seninn bulduğunn ir var sayımm yaa yyanii gerçekk deill....:S:S
ekorkmazarslan 16.06.2007, 09:40 senin buldugun siteyi serap arkadaşımız hazırlamıştır bu arkadaş kendisi sadece yazları köye giden bir arkadaşımız
varsayım dedigin yazı bilimsel olarak profosörler tarafından hazırlanmiştir
ekorkmazarslan 16.06.2007, 09:41 bu yorumu bırakta diger canlar yorumlasın
ekorkmazarslan 16.06.2007, 09:47 bir acı gercek bu olaydan sonra köy hızla boşalmaya yüz tutdu ve içcilerin toplu parası verilmedi
1979 AŞKALE DİRENİŞİ
“AŞKALE’DE MADENDEYİZ ÖLÜMLE BİR ARADAYIZ”
üretenin yönettiği, direnişin türküleştiği, üretimin eşit ve kardeşçe paylaşıldığı yer
Kükürtlü Linyit İşletmesinin geçmişi Türkiye işçi sınıfı ve maden işçileri tarihinde önemli bir yer tutmaktadır.
Kötü yönetim ve olumsuz çalışma koşullarına isyan eden işçiler 1979 yılında DİSK’e bağlı Yeraltı Maden-İş Sendikasına üye oldular. İşçilerin DİSK’e üye oluşu işverence tepkiyle karşılandı ve yönetim sendikayı tanımama kararı alarak işçilere baskı yapmaya başladı.
İşveren tehdit ve baskılar karşısında direnen işçileri ocağı kapatmakla tehdit etti. Bunun üzerine işçiler, “kömürü üretiyoruz biz yönetiyoruz” sloganıyla (zamanla bu slogan üreten biziz yönetende biz olacağız şeklinde değişime uğrayarak günümüze kadar gelmiştir) ocakta üretime el koyup yaklaşık 8 ay üretimi kendileri yaptı.Bu 8 ay süresince işyerinde en ufak bir olumsuzluk yaşanmadı, en küçük bir iş kazası bile olmadı. İşçiler birlikte ürettikleri linyit kömürünü halka pazarlayıp geliri eşit biçimde paylaştılar.
2. MC (Milliyetçi Cephe) iktidarı diye tanımlanan ve Süleyman Demirel’in Başbakanlık yaptığı o dönemde, muhalefet lideri Bülent Ecevit bir açıklamasında, “iktidar Aşkale’de ateşle oynuyor” diyerek Aşkale’de sendikal hak ve özgürlüklere dönük saldırıya dikkat çekmişti.
Aşkale Kükürtlü Linyit Ocağı’nda çalışan Yeraltı Maden-İş üyesi 310 işçi 12 Eylül sonrası gözaltına alındı, işkenceler gördü ve gerçek dışı, hayali suçlamalarla yargılandı
slm ben aşkale gümüşseren (şıhveren) köyünden kolobabanın torunu bi aşkaleliyi bu ortamda görmek çok güzel aşkaleli canlara selam olsun umarı güzel şeyler paylaşırız
ekorkmazarslan 16.06.2007, 10:22 slm ben aşkale gümüşseren (şıhveren) köyünden kolobabanın torunu bi aşkaleliyi bu ortamda görmek çok güzel aşkaleli canlara selam olsun umarı güzel şeyler paylaşırız
KARDEŞ SİZİN KÖYÜ DUYMUŞUM BEN TECERLİYIM
BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIK PAYLAŞIRIZ
caner TOP 17.06.2007, 15:44 slm arkadaşlar bu aranızda geçen tartışma iyi şeylere vesile olmuş nedeni kükürtlü köyü hakkında bilgi edinmişsiniz aferim size böyle yararlı şeyleri bu sitede görmek sevindirici inşallah devamı gelir bu arada yeni katılan arkadaşlarda siteye hoş geldi..
ekorkmazarslan 18.06.2007, 11:26 kardeş zaten amacımız bu köyümüzü daha iyi tanıtmak boş ver sen tartışmayı bizim köylüleri bilirsin akşam kavga edr sabah hiç bir şey olmamış gibi kunuşurlar
ekorkmazarslan 18.06.2007, 11:30 aşkale hakkında biraz bilgi
TARİHİ ve TURİSTİK YERLERİ
Aşkale, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum’un 53 km batısında yerleşik Doğu’nun güzel ilçelerinden birisidir. Tarih boyunca sahip olduğu coğrafi önemini, günümüzde de Doğu-Batı yönlü kara ve demir yollarının geçiş noktası olması sebebiyle korumaktadır. İlçemiz bu özelliği sebebiyle tarihin her döneminde çeşitli kavimler döneminde yerleşim alanı ya da geçiş noktası olarak kullanılmış, dolayısıyla zengin bir tarihi mirasa sahip olmuştur. Günümüzde bu zengin tarihi mirasın kalıntılarını İlçemizin her köşesinde görmek mümkündür.
Aşkale Kalesi :
Aşkale’nin ilk kuruluş yerinin ortasında bulunmaktadır.Kasabanın ilk yerleşim alanları bunun etrafında sıralanmaktadır.Kalenin yüksekliği 60 – 70 m dir.100 – 125 m uzunluğunda 30 – 40 m. Genişliğindedir.Zaman aşımına uğrayan kalede herhangi bir kalıntı mevcut değildir.Çevrede tepe diye adlandırılan bu kalıntıdan zaman, zaman çeşitli madeni paralar ve toprak kaplar çıkarılmıştır.
Çağdarıç (Küçükgeçit) Kalesi :
Aşkale’ye doğu yönde 7 km. mesafede,Karasu nehrinin kuzeyinde ( kıyısında) bulunan sarp kaya görünüşündedir. Miladi 1586, hicri 995 yıllarında III. Murat zamanında bu kalenin memur ve müstahkem olduğu bilinmektedir. Ayrıca kale yanında bir tarihi köprünün olduğu fakat köy civarından geçen Serçeme çayının taşması sonucu bu köprünün yıkılıp harap olduğu kayıtların tetkikinden anlaşılmıştır. Kale etrafında bulunan mağaraların kale içile çıkılabilen birer kapı görevi yaptığı sanılmaktadır.
Cinis (Ortabahçe) Kalesi Höyüğü (1. Derecede Arkeolojik Sit) :
Aşkale’nin doğu yönünde 18 km. mesafede bulunan köyün orta kısımda 30m. yüksekliğinde 270m. uzunluğundadır. Bu höyüğün Karaz kazısında çıkan eserlere benzer bir çok tarihi eser çıkmaktadır.Höyük altında tarihin karanlıklarını aydınlatacak eski eserler saklanmaktadır. Ayrıca Cinis köyünün etrafını saran kalenin olduğu fakat bu kalenin taş duvarlarının söküldüğü ve zamanında taş ocağı olarak kullanıldığı bu höyüğün, Urartular zamanında yapıldığı anlaşılmıştır.
Evrenli (Altınkonak) Kümbeti:
Aşkale’ye 25 km. mesafedeki Tazegül köyünün sınırları içerisinde Evrenli köyünün hemen karşısında ve tam kuzeyindedir. Dışı muntazam kesme taşla yapılmış, cenazelik ve mumyalık denilen alt katı bulunan bu kümbetin katlarında ne bir sanduka, ne bir mezar taşı ve nede kapısının üstünde kitabesi vardır.
Pırtın ( Güllüdere ) Kalesi :
Aşkele’nin güneydoğu yönünde ve 15 km. mesafede kurulmuş köyün 3 km. kuzeyinde yalçın kayalıklar üzerindedir. Bu kalenin 4 burçlu ve gözetleme kuleleri vardır. Görünüşü bir orta çağ kalesini andırmaktadır. Ayrıca kitabesi bulunmadığından hüviyeti bilinmeyen Akbaba yatırı bulunmaktadır.
Persor (Ocaklı)Köyü Kalıntıları:
Aşkale’ye 6 km. mesafede kurulmuş bulunan şimdiki Ocaklı köyünün güneyinde ve bu köye 2-3 km. mesafededir. Bu eski köy kalıntısı sarp kayalarla çevrili bir vadi ortasındadır. Halen eski ve bu evlerin duvarlarını kalıntıları mevcuttur. Bu kalıntıları çeviren vadinin giriş yerinde ve kayaların üzerinde insan ve hayvan şekillerini ortaya koyan belirtiler vardır.
Şehirdere ve Kalıntıları :
Aşkale’ye 7 km. mesafede Pırnakaban köyü sınırları içerisinde Kop dağının güneyinde bir düzlükte çok eski şehrin binalarına ait kalıntılar mevcuttur. Ayrıca kalıntıların kuzey tarafında sarp kayalar üzerinde kale yıkıntıları da bulunmaktadır. Ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı bilinmemektedir.
Topalçavuş Köyü Camii :
Aşkale’ye 8 km. mesafede bulunan Topalçavuş köyünün eski adı Gidiverek’tir. Bu köyün Aşkale’den önce bucak merkezi olduğu ve 1589 yılında yapılmış olan hala eski tarzını muhafaza eden yalnız birkaç defe restore edilen camii vardır. Eskiden bu köyün çok mamur ve büyük olduğu bize kadar gelen muhteşem ve büyük camiden anlaşılmaktadır. Bu mabedin yanında medresesi, imarethanesi ve 21 hamamı da var olduğu bilinmektedir. Yalnız bunlardan hepsi yıkılmış; yok olmuş fakat camii ayakta kalmıştır. Cami kapısının üstündeki kitabeden 37x19 cm. ebadındaki mermere kazılan üç satırlık kitabeden miladi 1589, hicri 998 yılında Ali Ağa oğul Hacı Halil isminde bir hayırsever tarafından yapıldığı anlaşılmaktadır. Cami yakınında yapılan kazılar neticesinde eski madeni paralar ile altınlar çıktığı söylenmektedir. Camii yaptıran zat’ın türbesi de cami bahçesinin sağ köşesinde bulunmaktadır. 1973-23 Temmuz doğu fuarı dergisinde çıkarılan altınların müzeye teslim edildiği yazılıdır.
Ağveyis Hanı ( Karasu Kervansarayı,Osmanlı Hanı) :
Aşkale’ye 32 km. mesafede Karasu vadisinde ve Karasu tren istasyonunun bulunduğu köydeki bu kervansaray kitabesinden anlaşılacağı üzere tamamen Osmanlı yapısıdır. Sonradan bir yangına maruz kaldığından köylülerce samanlık olarak kullanılmaktadır. 15x30 m. Ebadında 7 m. yüksekliğinde 3 salonlu, 8 kemerli olup birkaç tane ocağı bulunmaktadır. Bu kervansaray Osmanlı hükümdarlarından Yavuz Sultan Selim’in yaptığı bir sefer sonunda inşa edildiği,malzeme olarak taş, kum, kısrak sütü karışımından faydalanıldığı rivayet edilmektedir.
Hacıbekir Kervansarayı :
Aşkale’ye 34 km. mesafede Hacıbekir köyü yakınında bulunan 12-14. asırlarda yapıldığı tahmin edilen bu kervansarayın Bizanslılar tarafından yapıldığı ve sonradan da Selçuklularca tamir gördüğü anlaşılmaktadır. Yapının 870 yıl önce yapılan kapısı ile kitabesinin 1. Dünya savaşında Ruslar tarafından götürüldüğü söylenmektedir.
Ziravank Harabeleri ( Haltoyariç Şehri ) :
Aşkale’nin 16 km. doğusunda Koşapınar ve Merkez Gölören köyleri arasındadır. Ravank dağlarının güneydoğu yamacında bir şehir kalıntısıdır. Bu kalıntı Roma – Bizans- İran’lı ve İlhanlı ile Osmanlı devletinin izlerini gösteren kilise ,manastır ,camii , hamam kervansaray ve han gibi yapıların az da olsa kalıntıları vardır.
Şovuk ( Özler Köyü Kalıntıları ) :
Aşkale’ye 27 km. mesafede ve tren yoluna 1 km. uzaklıktaki şimdiki köyün 1 km. güneyinde Meryem dağları ile, Kılıçkaya dağları arasında bulunan Vezirhan isimli eski bir köy kalıntılarının mevcut olduğu bilinmektedir. Ayrıca Aşkale’nin güneydoğu yönünde olan Küçükova ( Karakilise) köyünün yerleşim alanının kuzeyinde köye 5 km. mesafede kilise kalıntıları vardır. I.Dünya Savaşı’ndan ilk yerleşim alanı olarak bilinen kalıntıların yerden 2 m. yüksekliğinde ve taşlarla yapıldığı dikkati çekmektedir. Bu yıkıntıların batı kısmında yıkıntılara beş dakika uzaklıkta bir çöküntü alanının mevcut olduğu bu çöküntü alanına konan kuşların öldüğü ve yer altından gelen gürültülerin eksik olmadığına dair efsaneler mevcuttur.
Ortabahçe Köyü Şehitlik Anıtı:
1918 yılı Şubat ayı sonlarında, Ermeniler tarafından köy camiine doldurulup yakılarak katledilen 587 şehit Türk’ün anısına, 07 Haziran 2003 tarihinde, Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından dikilmiştir.
Kop Şehitleri Abidesi:
1916 yılında I.Dünya Savaşı sırasında Osmanlı-Rus Muharebesi’nde vatanını kahramanca savunan yiğitlerin ebedi istirahatgahı olan Kop Şehitliği, Kop Dağı sırtlarında Aşkale’ye 27 km. uzaklıktadır. Kop Şehitleri anısına dikilen bu Abide, 1963 yılında Bayburt Garnizon Komutanı Kurmay Albay Bedrettin DEMİREL tarafından yaptırılmıştır.
Aşkale’nin Ziyaret Yerleri ve Yatırları :
Yeşilli Ziyaret: Aşkale’nin içerisinde kutsal sayılan bir mıntıkadır.
Kaban Dağı Yatırları: Aşkale’nin güneyinde Kaban dağının muhtelif yerlerinde bulunan yatırlardır.
Kandil Baba (Şeyh Mehmet Tekkesi) : Aşkale’ye 10 km mesafede Merdiven köyünün üzerindeki dağda bulunan biri erkek, biri kadın olmak üzere iki kardeşe ait olduğu bilinen iki mezardır.
Evrenli (Atlı Konak) Yatırları : Aşkale’ye 25 km mesafedeki Atlı Konak köyü üzerindeki dağda şehit olan çok sayıda askerimizin mezarlarıdır.
Huy Kesen Baba: Kaban dağında huysuz çocukların iyi huylu olmaları için götürülen bir yatırdır.
Akbaba Yatırı: Aşkale’nin Yeniköy ve Kükürtlü köyleri arasındaki dağda bulunan bir mezardır.
Şamlı Baba ve Gözlü Baba Yatırları :Aşkale’nin Karasu İstasyonu’nun karşısındaki Şamlı ve Gözlü dağlarının ismini alan ve dağın üzerinde birbirine karşı duran iki ayrı yatırdır.
Maram Baba Yatırı : Aşkale’nin Güllüdere köyünde bulunan bir yatırdır.
Ulus Hatun Türbesi: Aşkale’nin Pınakaban köyü sınırları içinde, tarihi Şehirdere mevkiinin güneyinde Osmanlı Dönemi’nde yaşamış ermiş kabul edilen bir kadının mezarıdır.
Süt Pınarı Ziyareti: Aşkale-Kandilli yolunun 4-5. km. sinde, sağ tarafta dağa yukarı kısımda, tahmini 50-60m yukarıda içme suyu gözesidir.
Sarıbaba Ziyareti: Aşkale’nin 6 km batısında, Sarıbaba köyü sınırları içinde bir tepenin eteğinde bulunmaktadır.
Divanenin Ocağı: Aşkale’nin batısında Sazlı köyünün içinde bulunan, Divane isimli ermiş bir zatın yaşadığı evdir.
ekorkmazarslan 18.06.2007, 11:33 bir acı gerçek daha
Gündem
09.08.2003
5 işçi öldü 2 işçi göçükte
Aşkale ilçesi yakınlarındaki Erzurum Çimento Sanayi (ERÇİMSAN) tarafından işletilen Kükürtlü Maden Ocağı'nda grizu patlaması sonucu meydana gelen göçükte, 7 işçi toprak altında kalarak yaşamını yitirdi.
500 metre derinlikte dün saat 10.30'da meydana gelen patlama sonucu ocağın büyük bir bölümü çöktü. 20 madenci göçük altında kalırken, patlama sırasında ocak girişi yakınında bulunan işçilerden 11'i kendilerini dışarıya attı. Aşkale Belediyesi İtfaiye ekipleri, ERCİMSAN'a ait Kurtarma Timi, 9'uncu Kolordu Komutanlığı arama kurtarma ekipleri ile Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği’nin müdahalesi ile 13 işçi göçük altından yaralı olarak çıkarıldı. Feci kazada Rüstem Aksakal (55), Mikail Yılmaz (35), Şafak Yörük (42), Güngör Ünal (31) ve Ersin Yılmaz'ın cesetleri çıkarıldı. Göçük altında Şinasi Güzel (33) ve Çetin Aktaş'ın (30) cesetleri bulunuyor.
ekorkmazarslan 18.06.2007, 23:27 LÜtfen Sİteyİ Unutmayiniz Bİz Bu Sİteyİ BoŞuna Kurulmadi Herkesİ Sİteye Davet Edİyorum
slm gençler birkaç gün uzak kaldım kusura bakmayın veriğiniz bilgiler için çok sağolun erdinç ve erdal sizlerle en kısa zaman da özel olarak görüşecegim sevgiyi saygıyı elden bırakmadan muhabbetimiz devam etsin....
RaP_erdinc 20.06.2007, 13:49 yaaa murat abii murat sen deil sin haa
murat akyolyaa ben bişi yapmadım kii abii bakk baştan berii okursan
benşm hiç bişe yapmadığımı görürsünn vaal bişe yaptıysam .........
bu siteyii sen yaptın herhal abii abii ölee yanlış bir durum varsaaa aslen kükürtlülüym ben tamam abii bir daha bişe yazmam
o adam daha kükürtlülü bile deil kii bana laf vuruyo yaaaa
neyse canlar hepiniz haytataa başarılar dilerim ebn bir dahaa bişe yasmıyorum herkese i günler:D
caner TOP 20.06.2007, 17:13 slm o söylediginin dogruluguna ben inanmıyorum nedeni bizde küsme işi iyi birşeymiş gibi yıllarca sürdürülmesi en azından sürekli küsmektense bir gece küs kalmak daha mantıklı aslında ama bizde o yok gönül isterki herkes birbiriyle dostane ilişkiler kursa bir şekilde birbirlerine saygı sevgi gösterse ortada hiç sorun kalmayacak ama maalesef herkes benim dedigim olsun diyor ee dogal olarak sorun oluşuyor neyse araştırmacı dostum sen devam et araştırmalarına biz şimdilik yorum yapalım kib
ekorkmazarslan 20.06.2007, 18:14 yaaa murat abii murat sen deil sin haa
murat akyolyaa ben bişi yapmadım kii abii bakk baştan berii okursan
benşm hiç bişe yapmadığımı görürsünn vaal bişe yaptıysam .........
bu siteyii sen yaptın herhal abii abii ölee yanlış bir durum varsaaa aslen kükürtlülüym ben tamam abii bir daha bişe yazmam
o adam daha kükürtlülü bile deil kii bana laf vuruyo yaaaa
neyse canlar hepiniz haytataa başarılar dilerim ebn bir dahaa bişe yasmıyorum herkese i günler:D
benim bilgisayarımda her şeyin kaydı tutuluyor erdinç düşün ben seni niye engelledim ben o yazıları bu siteyede veririm terbiyem müsade etmez
dogru benim annem kükürtlülü ama farketmez insan nerde huzur bulursa sıcaklık hissederse insanlardan saygı ve sevgi görürse o kişi oralıdır ben kükürtlülü hissediyorum ve hergün siz okuyun diye siteye yeni bilgiler sunuyorum yapabilirsen kendi köyünü sen tanıt bende saygı gösterim
saygılarımla
RaP_erdinc 20.06.2007, 19:45 bir daha bişe yazmam amam şu haberi bir okuyum haaa:(
Erzurum'da 3 Bin 369 Çocuk Okula Gitmiyor
Erzurum'da Oturan 3 Bin 369 Ailenin İlköğretim Çağındaki Çocuğunu Okula Hiç Göndermediği Belirlendi.
Erzurum'da oturan 3 bin 369 ailenin ilköğretim çağındaki çocuğunu okula hiç göndermediği belirlendi.
Geçen öğretim yılında 5 binden fazla çocuğun okula gitmediği Erzurum'da, önümüzdeki 3 yıl içinde tüm çocukların okullu olması hedeflendi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce merkez, ilçe, belde ve köylerde yapılan taramalar sonucu 3 bin 369 çocuğun henüz ilköğretim okuluna başlamadığı saptandı. Çocukların okula başlamasını sağlamak amacıyla öğretmenlerden oluşan ekip, velilerle görüştü. Yapılan girişimlerin sonuç vermemesi üzerine yasal yaptırım uygulanması kararlaştırıldı. Velilere, çocuğunu okula göndermediği her gün için 10 YTL para cezası kesilmesi için çalışmalar tamamlandı. Hazırlanan tebligatların, köylerde jandarma, merkezlerde ise polis aracılığı ile dağıtılmasına önümüzdeki hafta başlanacak. Veli para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermezse bu kez savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.
Kayıtlara göre, Erzurum'un 18 ilçesinden Aşkale, Tortum, Oltu, Şenkaya, İspir, Uzundere, Pazaryolu, Olur'da ise okula gitmeyen tek çocuk bulunmuyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, şu bilgileri verdi:
“Hedefimiz Erzurum'da okula gitmeyen tek çocuk bırakmamak. Bu konuda eğitim camiamız arı gibi çalışıyor. Velilerle öğretmenlerimiz köy, ilçe ve merkezlerde sık toplantı düzenliyor. Okula gitmeyen çocuklar ve aileleriyle birebir görüşüyoruz. Para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen aileler hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunacağız
ekorkmazarslan 21.06.2007, 12:04 LÜtfen KÖyÜnÜze Sahİp Çikin ÇunkÜ TÜrkİye İle Ab Arasindakİ AnlaŞmaya GÖre Erzurumun AŞkale İlcesİne 2 MİlyÖn KİŞİlİk MÜltecİ Kampi Yapilacak Ve Bunun İÇİn Ab Bİrlİgİnden Fon AyrilmiŞtir
KÖyÜmÜzÜn CoĞrafİ Konumu Nedenİyle Lİstenİn BaŞlarindan Gelİyor
ekorkmazarslan 21.06.2007, 12:05 Yarin GeÇ Olabİlİr
RaP_erdinc 22.06.2007, 12:37 köye giden varmııı:D:D
ekorkmazarslan 22.06.2007, 13:21 ben bu sene gidemeyecem gidenler köydekilere saygılarımı iletsinler malesef öss hazırlanmam lazım
ekorkmazarslan 22.06.2007, 13:23 duyuru
arkadaşlar yeni yasayla cifcilere ödenen para 5 yılda uzatıldı yani tapu kadastro bu sene yine gececek yazdıramadıgınız arazileri yazdırın
saygılarımla
E.K.A
Anatolianman 22.06.2007, 16:22 duyuru
arkadaşlar yeni yasayla cifcilere ödenen para 5 yılda uzatıldı yani tapu kadastro bu sene yine gececek yazdıramadıgınız arazileri yazdırın
saygılarımla
E.K.A
Konu ile ilgili biraz daha detay verebilirmisin can?
Orda atıl durumda bayağı bir arazimiz var.
İnsanın çiftçi olası geliyor be.:sarkazm
ekorkmazarslan 22.06.2007, 17:38 Konu ile ilgili biraz daha detay verebilirmisin can?
Orda atıl durumda bayağı bir arazimiz var.
İnsanın çiftçi olası geliyor be.:sarkazm
kardeş senin arazin var bunu tapulu veya tapusuz araziyi hem yazdırıyorsun hemde topusuz arazini tapu yaptırıyon ve heryil sana para ödeniyor dönüm başına ne kadar arazin coksa okadar para alıyon
bu parayı geri ödemiyon yani aldıgın yanına kar ve arazilerin tapu cıkarıyon
arazi dedenin babanın kimin üstüneyse bunu kendi üstüne geciriyorsun
arazinin tapusunada gerek yok yeterki muhtar ve ya bir başka birisi bu arazı ahmet veya mehmetin desin
arazinin ekili olması gerekiyor ama bunu kimse araştırmyor yani ekili olmasınada gerek yok
öyle üç beş kuruş verilmiyor alan bilir parasıda iyii bir miktar
bu 5 yıldır böyle gecen sene bu yasayı 5 yılda uzattılar
E.K.A
ekorkmazarslan 23.06.2007, 11:44 artık o soğuk sularımızı yakında içemeyecegiz
Çevre köylerde yaşayan vatandaşlar, Karasu Nehri’ndeki bu korkunç olayın aydınlatılmasını istedi. Hayvancılık yaptıklarını söyleyen köylüler, korkudan artık Karasu Nehri’nin yanına bile yaklaşamadıklarını, hayvanlarına nehirden su içiremediklerini söyledi.
Su ve balık örneklerinin Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne teslim edildiğini belirten Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, "Gidip baktığımızda gerçekten yüreğimiz sızladı. Bu bir vahşetti. Bunu yapanlar elbetteki cezasız kalmayacak" dedi.
E.K.A
caner TOP 23.06.2007, 17:52 slm arkadaşlar görüşmeyeli nasılsınız
caner TOP 23.06.2007, 17:54 karasuya ne olmuşki sorun ne niye aratırma yapıyorlar
ekorkmazarslan 23.06.2007, 18:07 kardeş karasuda toplu balık ölümlerine raslanmış ve kimyasal maddelere raslanmış karasuya yakın köylerde insanlar hayvanlarının bu suda içmesine izin vermiyor
anlayacagın karasuda kirlenmeye başlanmıış uzmanlar araştırıyor
ekorkmazarslan 23.06.2007, 18:11 şeker fabrikasından çıkan zehirli atıklar yüzünden fıratın bir kolu olan karasu kirlenmeye başlanmış uzmanlar uzun süre bu suyun kullanılmamasını istemiş yani adamlar 3 kuruşluk atık temizleme merkezini kurmaktansa milletin canıyla oynuyorlar
RaP_erdinc 23.06.2007, 19:23 karasu yaa bir sürü insan giriyorr :S olmaz böle şeyyy......
ekorkmazarslan 23.06.2007, 23:25 canım sen haber okumuyormusun bir gir bak aşkle ile ilgili haberlere ben burda laf olsun diye yazmıyom
hiç bir şey yapmıyorsan aşkale gazetesi var haftalık ver 1ytl oku
saygılarımla
E.K.A
RaP_erdinc 25.06.2007, 16:57 yaa muratt sanane kii benimm gazete okuyup okumamam valaa yaa senn boşş doğruu diyosunn lafaa yasıyosun :@ git başımdann bana bir dahaa laff vurur vuraa konuşmaaa:S
ekorkmazarslan 25.06.2007, 17:12 benim yazdıgım yazılara o zaman sen yorum yapma yapacaksanda adam gibi yap ben burya yazdıgım her yazıyı resmi sitelerden bakıyorum kalkıpda benim yazılarıma varsayım deme hakkın yoktur
son yolladıgım msj şöyle yazmışsın ''karasu yaa bir sürü insan giriyorr olmaz böle şeyyy'' gidip baktınmı araştırdınmı milletin orda tek gecim kaynagı olan hayvanları ölüyor
sakın benim yazılarımı yorumlama ben sana böyle bir hak verdigimi hatırlamıyorum
saygılarımla
E.K.A
ekorkmazarslan 26.06.2007, 17:13 2 Temmuz Sİvas Katlİyamini Unutmadik Unutturmayacagizda
Herkesİ 2 Temmuzda Sİvasa Davet Edİyorum
Saygilarimla
E.k.a
RaP_erdinc 26.06.2007, 20:31 ya gitbaşımdaan yaa senlee mii uğraşşıcamm beeee
caner TOP 26.06.2007, 20:54 slmdogru söylüyorsunda varmı öyle çevreyi kirletmeden çalışma yapan fabrika o fabrikaları işletenler daha zengin olmak için çevreye ve insanlara zarar vermekten çekinmiyorlar
caner TOP 26.06.2007, 21:01 sivas katliamını unutma gibi bir lüksümüz yok zaten sivasa gitmeyede gerek yok önemli olan sesimizi her yerde duyurmak birlikte hareket ettigimizi göstermek böyle bizi sindirmeye çalışanlaın hiç bir zaman başarılı olamayacaklarını o geri kalmış kafalarına yerleştirmek bununda zaten yeri geldiginde msjını veriyoruz sizce
Slm gençler artık atışmalarınıza bi son verin yakışmıyor sizlere, bu aralar siz birbiriniz hakkında yorum yapmayın, verilmiş olan bilgilerin yanlış veya eksik olduğunu düşünüyorsanız verilen bilginin eksiğini veya yanlışını düzeltecek şekilde açıklama getirebilirsiniz fakat birbirinizi kırarak ve rencide ederek değil saygı sınırlarını aşmadan güzel bir üslup ile izah ederseniz hem bizi hemde sayfamızı ziyaret eden misafirlerimizi daha memnun edersiniz. Bilgi veren arkadaşlarımızın da yanlış ve eksikleri dogal olarak olmuş olabilir o arkadaşlarımız da alınmadan kendine yakışır biçimde verdiği bilgiyi düzeltip yayınlar zaten önemli olanda birbirimizin eksik yada yanlış olan bilgilerini böyle bir ortamda tabi saygı çerçevesinde tartışarak doğruyu bulmaya çalışmamızdır.
"Bugün halledemedigimiz bir sorunun nedeni, dün onu dogru yapmak için zaman ayirmamis olmamizdir."
ekorkmazarslan 27.06.2007, 13:43 aşkalenin bir çok gecim kaynagı vardı ama hepsi yavaş yavş tükendi en büyük krızleri atlatan aşkale çimento fabrıkasının bir başarı hikayesi bölgenin en büyük yatırımlarına imza atmaya çalışıyor ve hızlandırıyor
Gümüşhane Çimento Açılıyor
14 Yıl Önce Aşkale'de Çimento Fabrikasını Özelleştirme Yoluyla Satın Alan Erzurumlu Girişimciler, Bölgesel Yatırımlara da El Attı. Erzurum, Trabzon, Ağrı, Erzincan ve Aşkale'deki Yatırımların Ardından Atıl Durumda Olan Gümüşhane Çimento'da Hizmete Açılıyor.
14 yıl önce Aşkale'de Çimento fabrikasını özelleştirme yoluyla satın alan Erzurumlu girişimciler, bölgesel yatırımlara da el attı. Erzurum, Trabzon, Ağrı, Erzincan ve Aşkale'deki yatırımların ardından atıl durumda olan Gümüşhane Çimento'da hizmete açılıyor.
Bölgeye yatırım ve kalkındırma hedefi ile yola çıkan, Erzurumlu girişimciler önce Aşkale Çimento'yu satın aldı ve Türkiye'deki en büyük sanayi kuruluşları arasına soktular. Aşkale Çimento, 1993 yılından bu yana hayal denmesine rağmen yaklaşık 180 milyon dolarlık yatırım yapıldı ve aynı zamanda ortaklarına kar dağıttı. Aşkale'deki fabrika ile birlikte Trabzon çimento fabrikası, Erzurum, Aşkale ve Ağrı'da hazır beton tesisleri bulunan Aşkale Çimento, özellikle istihdam ve yatırıma yönelik projeleri ile dikkatleri çekti. Erzincan ve Aşkale'de kum eleme tesisleri açan Aşkale Çimento, önümüzdeki günlerde yıllardır atıl durumda bekleyen Gümüşhane Çimento Öğütme Tesisleri'ni devreye alıyor. Bununla ilgili hazırlıklar hızla devam ediliyor.
BÖLGEYE UMUT SAÇIYOR
Aşkale Çimento, özellikle bölgesel istihdam ve yatırıma yönelik projeleri ile dikkatleri çekiyor ve bu anlamda bölgeye yönelik yatırımlarını sürdürüyor. 1. ve 2. kapasite artırımı yatırımlarının bitmesinin hemen ardından 2. döner fırın hattının yapımına start veren Aşkale Çimento, günlük klinker üretim kapasitesini 5 bin tona çıkaracak yatırımda sona doğru ilerliyor. Bu da yıllık 2,5 milyon ton çimento üretimi anlamına geliyor. Trabzon Çimento Fabrikası ile birlikte Aşkale Çimento'nun üretim kapasitesi 3,5 milyon tonu bulacak. Bu arada Aşkale Çimento'da Hammadde Kırıcı, Kapalı Stokhol ve Klinker Silosu, Klinker Nakil Sistemi ve Çimento Değirmeni projesi de Mart ayı içinde start aldı.
BAŞKAN YÜCELİK: GÜMÜŞHANE TESİSLERİ AÇILIYOR
Aşkale Çimento tarafından geçtiğimiz yıl TMSF'den satın alınan Gümüşhane Çimento Öğütme Tesisleri'nin kısa sürede yeniden işler hale getirileceğini söyleyen Aşkale Çimento Sanayii T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Tesis mevcut hali ile kullanılmaz halde. Arkadaşlarımız buranın bir an önce faaliyete geçirilmesi için kolları sıvadı. Aşkale Çimento ve dolayısıyla ERÇİMSAN Holding, bölgesindeki insanlara verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. Bu bölgenin kalkınması ancak buradaki insanları eliyle olacaktır. Bunu hep söyledik ve yatırımlarımızla sözümüzü tuttuk." dedi.
GENEL MÜDÜR KILIÇ; İNSANLARA AŞ VE İŞ İMKANI
Aşkale Çimento Sanayii T.A.Ş. Genel Müdür Nihat Kılıç, Gümüşhane'deki tesisin açılması ile birlikte sözkonusu çevrede ekonomik hareketliliğin sağlanacağını belirterek, "Buranın açılması ile birlikte hem onlarca gencimiz iş ve aş sahibi olacak, hemde bölgede yatırımlar açısından bir ivme kazanılmış olacak. Burada öğütülecek çimento aynı zamanda bölge insanının taleplerini daha seri ve rahat karşılama imkanı verecek."diye konuştu.
Öte yandan Aşkale Çimento tarafından Gümüşhane Çimento'nun faaliyete geçirilmesi,yöneticiler tarafından takdirle karşılandı.
VALİ SAHİLOĞLU; "AŞKALE ÇİMENTO BİR DEĞER"
Gümüşhane Valisi Enver Sahiloğlu ise; tesisin Özelleştirme İdaresi'nden alan firma tarafından çok kısa bir zaman sonra da üretimi durdurulan Gümüşhane Çimento'nun, TMSF tarafından satışa çıkarıldığını hatırlatarak, "Bu tesisi Aşkale Çimento da satın aldı. İlimiz için çok önemli bir gelişme. Biz sonuna kadar destek veriyoruz. Umarım, daha da geliştirip istihdam konusunda olumlu gelişmeler sağlanır. Buna kentimizin ihtiyacı var. Aşkale Çimento bizim için bir değerdir. İstihdama yapacağı katkıdan dolayı da ayrıca kutluyorum." şeklinde konuştu.
BELEDİYE BAŞKANI CANLI:" BU TESİS LOKOMOTİF OLACAK"
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, bu tip tesislerin Gümüşhane'de işletmeye geçmesinin büyük önem arz ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Yıllar önce Uzan grubu almıştı. Onlarda 2 yıl aradan sonra üretimini durdurdu. Ta bu zamana kadar işletme atıl bir şekilde enkaza doğru gidiyordu. Aşkale Çimento'ya bu konuda müteşekkiriz. Aşkale Çimento'nun almasını, önemli bir nokta operasyonu olduğu görüşündeyim. Lokomotif görevi olacak tesisin de ekonomiye katkısı çok büyük. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve ekibini kutluyorum.".
ODA BAŞKANI AKÇAY: MİLLİ SERVET KURTULUYOR
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay da , Gümüşhane ve ülke için sevindirici bir olay olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "İlimiz ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacağına inanıyorum. Biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Tabiî ki arz-talep meselesi. Yıllardır atıl durumda çürüyen milli ekonomi olarak gördüğümüz işletmeyi, yeniden hayatiyete geçirdikleri için başta Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile tüm yönetimine teşekkürü bir borç biliyorum."
BAŞKAN TANIŞ:BÖLGE İNSANI İÇİN MÜJDE
Gümüşhane Çimento tesislerinin bulunduğu Arzular Belediyesi Başkanı Yaşar Tanış, Aşkale Çimento'nun sözkonusu tesisi işletmeye açmasının en çok kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, "Bu tesis beldemizdeki insanlar için önemli. Yıllardır atıl durumda bekliyor. Aşkale Çimento'nun böylesi bir adım atması karşısında teşekkür ediyoruz. İnsanımız buradan ekmek yiyecek. Bundan güzel ne olabilir."şeklinde konuştu.
saygılarımla
E.K.A
ekorkmazarslan 27.06.2007, 13:50 sitedekilere duyuru bildiginiz gibi 2 yıl önce yeni bir yasa ile büyük şehirlere göçü durdurmak için bir yasa hazırlandı kiminin bundan haberi yoktur
köylere geri dönüşüm projesi
bu projeye göre köyüne dönenlere iki katlı evler yapılıyor alt katı hayvancılıkla ugraşanlar için ahır üst katıda ev olarak yapılmaktadır
amaç köylere geri döndürmek ve tarım ve hayvancılıgı geliştirmek
isteyenler baş vursun
bir kaç evde yapmıyorlar ne kadar istek olursa o kadar yapıyorlar bu evler aşkalenin bir çok köyünde yapıldı evler betondan yapılıyor
siz köylülerimize duyrulur gelin köyümüzü eski günlerine döndürelim
bunlar deprem evi degil karıştırmayın
saygılarımla
E.K.A
huzunbaz_24 27.06.2007, 13:59 fransa'dan kükürtlü köyüne selamlar..
as kıb kükürtlü koylü
Anatolianman 27.06.2007, 14:04 sitedekilere duyuru bildiginiz gibi 2 yıl önce yeni bir yasa ile büyük şehirlere göçü durdurmak için bir yasa hazırlandı kiminin bundan haberi yoktur
köylere geri dönüşüm projesi
bu projeye göre köyüne dönenlere iki katlı evler yapılıyor alt katı hayvancılıkla ugraşanlar için ahır üst katıda ev olarak yapılmaktadır
amaç köylere geri döndürmek ve tarım ve hayvancılıgı geliştirmek
isteyenler baş vursun
bir kaç evde yapmıyorlar ne kadar istek olursa o kadar yapıyorlar bu evler aşkalenin bir çok köyünde yapıldı evler betondan yapılıyor
siz köylülerimize duyrulur gelin köyümüzü eski günlerine döndürelim
bunlar deprem evi degil karıştırmayın
saygılarımla
E.K.A
Kükürtlü köyünün eski adı neydi?
Kurtmamuta yakın bir köymü?
RaP_erdinc 27.06.2007, 14:17 yaa benimm bildiğime göre kükürtlü köyünün asılındaa bir isminee yokduu hepsi kükürt madeni yanındaa olduğundan onun isminn almış olmabilir ama tam bilmiyorum :S:D
Anatolianman 27.06.2007, 14:22 Sen bilmeyebilirsin ama büyüklerin bilir.
Aşkalenin hemen hemen bütün köylerin isimleri değişti.
Kurtmahmut istisna tabi..
ekorkmazarslan 27.06.2007, 14:26 köyün eski ismi yok bu isim 1870 yıllından itibaren böyle ismini almasının nedeni ise kükürt suyu cıkması ve ilk yıllarda ruslar tarafından bakır daha sonraları kömür cıkarıldıgı için bu isimi almıştır. ama türkler yerleştikten sonra bu köyün ismi kükürtlüdür
saygılarımla
E.K.A
ekorkmazarslan 27.06.2007, 14:31 kurt mahmut köyünü o kadarda uzak degil sizin köylülerle pek fazla ticaret yapılmadıgı için kükürtlü köyünü sizinkiler belkİ bilmezler
bildigim kadarıyla sizin köy coğrafı bakımdan yüksek bir yer
sizin köy daha çok karasu yakın oldugunu biliyorum
E.K.A
Selamlar...Ben de Aşkaleliyim... Baba tarafım Bozburun (kom), soyadımız Polat... Anne tarafım Pırnakaban, soyadları Yaşık..Tanıyana tanımıyana selamlar...
ekorkmazarslan 28.06.2007, 01:23 kadeş bu sos yani dallı köyündeki polatlarla bir akrablıgın varmı
birde benim babaannemde Pırnakaban köyünden soyadı akbaş dı
saygılarımla
E.K.A
ekorkmazarslan 28.06.2007, 01:39 ben bu siteden üye olan birisi olarak bu siteyi diger sitelerden farklı olarak kuran alevi forum' teşekkür ediyorum
bu yazıyı herkes okusun
Forum'daki Kurdela / Rozet sistemi:
Forumun açıldığı ilk aylarda (özellikle 2004-2006 arası) forum içi kimlik ve reel insan mıdır sorusu çoğalmıştı. Yani kısacası her forumun yaşayabileceği 'çoçuk hastalıklar' olmuştur daha açıklayıcı olmak gerekirse: Birden fazla rumuz almak ve bu rumuzların ayrıntılı bilgileri birbirinden çok farklı olması, gene çoklu rumuz alımıyla birlikde forum'da bir dayatmacılık ve bir üstünlük tavrı göstermek gibi... Nede olsa bu forum aleviler tarafından açılan ilk alevi forumuydu... Birçok yabancı forumlar (Avurpa, Amerika) herkesin tek üyelik hesabı kullanması için farklı yöntemler uyguluyor gene örnek vermek gerekirse: Ev adresine eski usul postayla şifre gönderimi, cep telefonla kısa mesaj onayı göndermek, paralı üyelik.
Fakat son cümlede yazdığımız sistemleri uygulayacak imkanlarımız yoktu ve paralı üyeliğede geçmek pek mantıklı olmazdı (ama sonunda bir çözüm bulduk, yazıda biraz sonra gelecek) ve bu nedenlerden dolayı forumu daha kişiselleştirmek yani kişiyle bir identifikasyon kurma hedefi sayesinde Kurdela/Rozet sistemini seçmiştik.
Bize samimi gelen ve mesajları oldukça SKD (seviyeli, kaliteli ve düzeyli) ayrıca bilgilendirici olan üye arkadaşlarımızı tüm mücevherlerden biraz ayırtetmek için kurdela takmaya karar verdik.
Bir zamanlar kurdelalı üyeliği bulunan kişinin adres, kimliği ve samimiyetine inandığımız ve bildiğimiz kişiler olarak deklar etmiş olduk. Bir nevi üyeliklerin gelişmiş onaylığı gibi birşey oldu. Böylece daha büyük kaynaşma ve tanışmalara çok iyi bir zemin hazırlamış olduk.
Şimdi gelelim 2007 ye.. 2007'den itibaren her yeni Üye T.C. Kimlik numarsını bize göstererek kayıt olabiliyor bunu çoğumuz biliyoruz zaten. Yani bu sistem sayesinde kişilerin gerçek ve tek olduğunu nerdeyse garantilemeye başladık yani kurdela için adres/kimlik ön çalışmalara artık gerek kalmadı!
Bu sebep'den dolayı Kurdela sistemi devrim yaşamak zorunda kalıyor yani eskiden 'tek rumuz, gerçek insan, doğru profil, gerçek isim, adres' sloganıyla yaptığımız Kurdela reklamı artık değişecektir.
Biz kendi aramızda Kurdelalılara: Güvenilir ve Onaylanmış Üyeler diyoruz. Onaylanmış ibaresi artık son dönemde üye olan herkes için geçerlidir. Ayrıca burda kurdelası olmayan güvenilir değildir demek istemiyoruz bu tamamen bizim kişisel bakış açımıza dayanmakdadır.
Bu foruma üye olan ve bu zorlu üye girşimini başarılı şekilde bitiren her üye güvenilir ve onaylanmış sayılır, kesinlikle!
Kurdela artık bu forumu daha derinden takip etmek isteyenler için uygun görülüyor. Yani haketten diğer kurdelalılarla gerçek hayatta'da tanışmaya hazır olan kişiler için ideal bir başlangıçtır. Ayrıca forum'da görev almak isteyen Üyeler içinde zorunlu bir adımdır.
Ve gene kurdelalı üyeler diğer üyelere karşı bir sorumluluk taşımakdadır, yardımseverdir, öğreticidir, örnekdir. Forumun gidişatını belirleyen ve resmen katkısı ve parmağı olan kişilerdir.
Sizde bu onur Kurdelasını taşımak istiyorsanız şu kriterler'den bir kaç tanesini mümkünse hepsini yerine getirmeniz gerekiyor:
- Forum'da en az 3 aylık ve 100 mesajlık geçminiz olmalı / Yada kurdelası olan yakın bir arkadaşınız veya akrabanız / Yada Alevi örgütlenme kurumunda görevli
- Yazmış olduğunuz mesajlar forum düzeyine yakışır olmalı.
- Daima düzgün Türkçeye dikkat etmelisiniz, burası bir forum olduğunu lütfen hiç unutmayın. Mimik yok jestik yok, ses yok, sadece yazılar var.
- Yardımsever ve anlayışlı olmanız gerekiyor, cana yakın ve yeni dostluk kurmaya hazırlıklı olmalısınız
- Eğer üye olurken T.C. Kimlik numaranızı yazmadıysanız lütfen Kurdela başvurusu yaparken Ad, Soyad, İkamet yeri belirtiniz
- Sürekli aktif ve sürekli mesaj yazmak zorunda değilsiniz
- Forum içi itibar puanı ve tecrübe seviyesi mühim değildir
- En az 18 yaşında olmalısınız
- Bu sayfayı okumuş olmalısınız :)
Ardından kırmızı ve veya yeşil renkli olan herhangi birine başvurunuzu yapın. Lütfen başvuru yaparken düzgün Türkçeye dikkat edin, eğer bu temel isteği yerine getirmezseniz size büyük ihtimal cevap bile yazılmaz. Ayrıca Kurdela isteği yaparken biraz kendinizi tanıtın, sizi önce biraz bir kaç cümleyle tanımak istiyoruz. Eğer kabul ederseniz gene özel birlik bölümünde gene kendinizi tanıtmak zorundasınız yani size tavsiyem baştan güzel bir mektup hazırlayın...
Başvuru yaptıkdan sonra size ilk etapda 'başvurunuz alındı ve diğer arkadaşlarla birlikde inceleyip cevap yazacağız' cevabı gelir. Lütfen sabırlı olun. Eğer 5 gün içinde (tecrübe göre genelde 1-2 gün bile sürmez..) başvuru ile kabul/red cevabı gelmediyse bize tekrar hatırlama mesajı gönderin.
Tüm iletişim ÖM'la yapılır.
Saygılar
Aleviforum.com Ekibi Adına Alevimen
SAYGILARIMLA
E.K.A
RaP_erdinc 28.06.2007, 15:11 arkadaşlar penek köyününn pikniği var herkesi davet ederim :D tabii bizim köyümüzdür ondan gelmek isteyen varsaa adresii veriyorum :kemerburgaz bahçeköy yolu
kemerburgaz/isttanbul
yer:binbaşı çeşmesi
otobüs kalkış noktaları:
sarıgazi:06:30
nurtepe:06:30 özen marketin önü
tarih:01.07.2007 pazar:D buyrunn herkes davetlidir:D
Tüm canlara selamlar içimden şöyle köyümüzde bulanan sülaleleri yazmak geldi şimdilik sadece isimlerini veriyorum inşallah site kurulunca detaylı bir şekilde soy kütüğü oluşturacagım sevgilerle
1- Zeynogil (Akyol)
2- Abogil(Cengizler)
3- Pelilgil(Şahin)
4- Garogil (Kılıç)
5- Polatlar (Polat)
6- Çerçemler (Güzel)
7- Durakbaba ( Koçak )
8- Kalkancı (Kalkan)
9- Elegil (çelik)
10- Mollagil ( Tacar )
11- Hellogil (Özdemir)
12- Tirkegil ( Öztürk )
13- Topogil (Top)
14- Hesgangil (Durmaz )
horasaneri 29.06.2007, 22:17 gençler kükürtlü veya herangi bir alevi köyü hakkında size yardımcı olabilirim aşkale gümüşserenliyim tozulcadan gurtmamuda penekten zaza köyüne kadar bilirim.
ekorkmazarslan 30.06.2007, 17:04 gençler kükürtlü veya herangi bir alevi köyü hakkında size yardımcı olabilirim aşkale gümüşserenliyim tozulcadan gurtmamuda penekten zaza köyüne kadar bilirim.
kardeş eski adı delihacılar yeni adı tecer olan yani orta tecer olan köyün hakkında bilgi bulabilirmisin
saygılarımla
E.K.A
RaP_erdinc 30.06.2007, 21:48 :D alevi forum yapanlarınn elinde sağlık:D yaa varyaa bütün tandıklarımlaa daha yakınn sohbetler edebiliyorum:.....:D
ulaş_cagdaş 01.07.2007, 21:06 slm selpe cano hoş güzel yapmışsın köyde kimler kimlerde diyede yanlız bizzim hellogil deyil xelogil olur tamam cano ok :)
ulaş_cagdaş 01.07.2007, 21:08 bizim birde kökenimiz kürttür ha ondan bizimkinlere xelogiler derler ..
bizim birde kökenimiz kürttür ha ondan bizimkinlere xelogiler derler ..
slm sizin sülalenin ismini hellogiller yazmamın sebebi büyüklerin bu şekilde telefuz ettikleri için bu şekilde dahada rahat bilinir diye yazdım,
ikincisi bizim köyde kürtçe bilen pek yok ve aşiretin kökenini bilmiyorum tabi bu konuda kaynak varsa paylaşır iseniz seviniriz bizimde bilgimiz olur.
ulaş_cagdaş 02.07.2007, 15:02 Tabiki paylaşmak güzel amaki bizim dönemimizde ben araştırdım tırke gilin rahmetli ali efendi derlerdi ben bire bir onla konuştum ve benim özüm daha dogrusu bizim dedelerimiz mardin kızıl tepeden gelme ve benim dedem baba annem kürtçe konuşuyorlarmış amaki bizim köyün kuruluşunda kimse konuş mayınca öyle gelmiş bugunlere ve bizlerde bilmiyoz ve xelogil dememe kızmıyorsundur umarım
ekorkmazarslan 02.07.2007, 22:29 kardeş ben okunuyu şu şekilde biliyorum
bizim köylüler mardin yada manisadan gelmeler orda 1000 lerce dönümlük arazisi var bunlar aşiret şeklinde yaşıyan insanlar kan davası yüzünden herşeylerini yerli yerinde bırakıp aşkalenin köylerine gelmişler tahninen 1870 olacak tırkegil den öyle anlatıyorlar
Tabiki paylaşmak güzel amaki bizim dönemimizde ben araştırdım tırke gilin rahmetli ali efendi derlerdi ben bire bir onla konuştum ve benim özüm daha dogrusu bizim dedelerimiz mardin kızıl tepeden gelme ve benim dedem baba annem kürtçe konuşuyorlarmış amaki bizim köyün kuruluşunda kimse konuş mayınca öyle gelmiş bugunlere ve bizlerde bilmiyoz ve xelogil dememe kızmıyorsundur umarım
Slm ya öyle bi düşüncen olamaz kızmak gibi sizin sülalenin daha önce dediğim gibi kökenini tam olarak bilmiyorum tabi sizin aşiretin adını sizler nasıl yazılmasını okunmasını isterseniz öyle yazarız, yanlız benim şöyle bi kaygım var bizim aşiret şadıllı aşireti ve araştırdığım ve buldugum kaynaklarda türk kökenli bi aşiret ama bazıları kürt kökenli göstermek için gayret gösteriyor kürtlere karşı bir tutumum yok ama öyle bi düşüncemde olamaz ama özellikle bizim alevi kesiminin büyük çoğunluğunun soyunun kürtlerden geldiğine karşı bir tutum sergileniyorbuna karşıyım.
RaP_erdinc 03.07.2007, 11:18 ya zaten allevilik taaa eskileree gidilirsee eğer iran lardan vee şi kesimlerinden gelmişdir... ya zaten şilerdee araplaraa yaşadıkları için oralardaa kürtlerin şii dönmesinden dolayıı alevilik kürt şilerinden gelmişdir....
RaP_erdinc 03.07.2007, 11:32 bir gün oldu ginee.......
RaP_erdinc 03.07.2007, 11:41 herkes günahların sevaplarını cekecekdir elbet..
RaP_erdinc 03.07.2007, 11:45 yaa zaten bizim köye alvilik resmen taşıma araçılıkğıyaa gelmiş ilkde alevilik erzincan-erzurum sınırıda başlamışdır ve böyle böylee dağılmışdır. ticaret sayesindee de tabikii dee olmuşdur..
saygılarımlaa
bazem ölçe biçe yazın ltfen bilip bilmeden atlamayın konuyaaa
caner TOP 03.07.2007, 21:12 slm yeni bir konu ile ilgili düşünceler paylaşılmış mardin ve manisayı ilk defa sizden duydum bende tunceliden geldiklerini biliyorum ama tabiki bütün köy degil tabi yinede iyice araştırmak gerekiyor ve araştırma sonuçlarını bu sitede paylaşırsak karşılıklı fikir alışverişinde bulunup gerçeyi bulabiliriz diye düşünüyorum
caner TOP 03.07.2007, 21:15 bu arada erdinç sen oyun oynamakmı istiyosun eger öyle bir niyetn varsa bundan vazgeç gereksiz yere sayfaları doldurup durma umarım anlarsın
RaP_erdinc 03.07.2007, 22:28 abi be youn oynamıyorumm zaten öyle bir derdimde yok.. ben murat abiyle sitede bişe yaptımm onuu deniyorumdaaa.. o yüzden.....:S
ekorkmazarslan 04.07.2007, 00:00 ben bildigime göre köyde iki takım var sülale olarak bunlar akraba ama annemgil tıkegilin soyunun mersinden geldigini söylüyor ama nekedar dogru bilemiyorum
ben bu aralar osmanlı arşifini arıyorum haftayada köye gidecem aşkale nufus müdürlügünden soy kütüğünü cıkaracam ordan belli olur zaten köydeki bir cok çayır dedelerimizin üzerine tapular bölünmemiş ordan belli olur
saygılarımla
E.K.A
RaP_erdinc 04.07.2007, 12:28 hadii kolay gelsin murat..:D
ben bildigime göre köyde iki takım var sülale olarak bunlar akraba ama annemgil tıkegilin soyunun mersinden geldigini söylüyor ama nekedar dogru bilemiyorum
ben bu aralar osmanlı arşifini arıyorum haftayada köye gidecem aşkale nufus müdürlügünden soy kütüğünü cıkaracam ordan belli olur zaten köydeki bir cok çayır dedelerimizin üzerine tapular bölünmemiş ordan belli olur
saygılarımla
E.K.A
İki tane sülale yok ben büyüklerden sordum şimdilik 14 tane var onların ismini yazdım zaten aşiret olarakda şimdi aklımda olan şadıllı bu bizim aşiret, hormekliler var diğerlerinide bi öğreneyim yazarım kaynak kişi çokda zaman bulamıyorum birebir görüşme şansım var ileriki günlerde ulaşır isem paylaşırım.
Anatolianman 04.07.2007, 15:56 ben bildigime göre köyde iki takım var sülale olarak bunlar akraba ama annemgil tıkegilin soyunun mersinden geldigini söylüyor ama nekedar dogru bilemiyorum
saygılarımla
E.K.A
Aşiret ismi ne? Ordan yola çıkarak daha kolay kökenlere ilişkin bir takım bilgilere erişebilirsin.
Bizimkilerin bir kısmı çarıklı (çarek-çarekhan)(kutmamutlular) bir kısmıda şadıllı (eski ismi zaza yeni ismi hasankale sanırım) aşiretinden geliyor. Öküz nerde yorulursa oraya yerleşirlermiş eskiler.
ekorkmazarslan 04.07.2007, 23:59 ben çarşanba günü köydeyim köyün ileri gelenleri ile görüşecem ama onların verdigi bilgi ne kadar dogru oldugunu bilmiyorum
yinede aşkalede nufus kayıtlarını inceleyecem en dogrusu orda belli olur
SAYGILARIMLA
E.K.A
ekorkmazarslan 05.07.2007, 10:11 galiba bu sene köyden kimse çayır biçmiyor
köyün 15 yıllık çobanlarıda degişmiş
birde aşkalede fotoraf makınasi kiralanan yer varmı diye soracaktım gitmişken köyün tüm fotoraflarını çekmek isterim
bu soy kütügünü araştırırken dikkat edin bazen büyüklerimiz bize birşey anlatırken bazı şeyleri söylemiyorlar demekki bir şey biliyorlar dikkat edin
SAYGILARIMLA
E.K.A
RaP_erdinc 05.07.2007, 12:26 keşke köye gidebilsem ....
kükürtlü köyü.
ekorkmazarslan 05.07.2007, 12:43 bu sene niye köye gelmiyorsun
galiba köye kimse gitmemiş
SAYGILARIMLA
E.K.A
RaP_erdinc 07.07.2007, 20:27 murat anlaşılır yazdaa anlayalım be abiii...:S
ekorkmazarslan 07.07.2007, 23:25 diyorumki ben salı günü köydeyim sen niye gelmiyorsun
SAYGILARIMLA
E.K.A
RaP_erdinc 07.07.2007, 23:44 haaa yok yaa bu sene belkiii %0.5 gele bilirimm :D valaa yokyaa bizimm kilerr göndermiyoyaaa ama dedemii arasam babama söylerr gelirimm iştee o zaman:D....sana hayırlı yolculuklarr...
ekorkmazarslan 08.07.2007, 12:29 ben dedenle söylüyorum senide yollasınlar
SAYGILARIMLA
E.K.A
RaP_erdinc 08.07.2007, 13:55 valaa cok ii olur bu iyiliği yapp benim için köye gelirsem...eğer seni aşkaleye götürür istediğin şeyii ısmarlarım...:D
ekorkmazarslan 08.07.2007, 16:18 sen gel yeter zaten köyde kimse yok ve kimsede çayır biçmiyor galiba bir necdet abi birde celal abi
SAYGILARIMLA
E.K.A
RaP_erdinc 08.07.2007, 16:34 köydee kimsee yok yaa bu senee... :(
RaP_erdinc 10.07.2007, 15:52 :no: :no: barış seni hiç unutmucaz.....:no: :no:
H.BaranYıldırım 11.07.2007, 00:44 Selam arkadaşlar bu yöreden olan tüm canlarla tanışıp iletişim kurmayı çok istiyorum çok hoş bi forum sitesi olmuş bu siteyi en iyi şekilde değerlendirerek hem kültür hem bilgi hem arkadaşlık yönünden güzel paylaşımların olabilecegine inanıyorom.
Kardeş...
Kükürtlüsün ve İzmir'de oturuyorsun öyle mi?
Sakın benim gibi Çamlıkule'li olmayasın?
Kardeş...
Kükürtlüsün ve İzmir'de oturuyorsun öyle mi?
Sakın benim gibi Çamlıkule'li olmayasın?
Bak doğru bildin çamlıkulede oturuyorum, siz nerelisiniz büyük ihtimalle görmüşüzdür birbirimizi tanışalım.
H.BaranYıldırım 11.07.2007, 20:17 20 yıllık Çamlıkule'liyim... Seni kesin tanıyorumdur.
Kamer Bakkal'ın sokağındanım kardeş...
Kükürtlü en iyi tanıdığım kişi ise Kazım'dır...
Şimdi beni tanıdın mı?
RaP_erdinc 11.07.2007, 20:28 abi kükürtlüde zeynal emiyide tanırmısın bende onun torunuyum aliekberin oğlu erdinç özdemir...:D
abi kükürtlüde zeynal emiyide tanırmısın bende onun torunuyum aliekberin oğlu erdinç özdemir...:D
:001_rolle erdinç seni nerden tanısın yaw zeynal eminin torunu kökürtlü köyünden arkadaş bitlisli olması gerek.
kardeş bende muhtarın sokagında oturuyorum kazım abiyide çok iyi biliyorum ona sorarsan o beni çok iyi tanır. ya aynı sokaktayız tanımıyoruz birbirimizi neyse en kısa zamanda tanırız, hasan durmazı tanırsın büyük ihtimalle ümit çırak, tarık falan hepsi akraba karşılıklı oturuyoruz zaten......
seversenaliyi 12.07.2007, 21:19 slm canlar ben sayfaya yeni kayıd oldum sizlerin arasında olmakdan çok mutuluyum inşlah bundan sonra.. tanışırız, köyümün eski adı penek...
hepinize saygılar..
müşkinaz özdemir
H.BaranYıldırım 12.07.2007, 21:45 slm canlar ben sayfaya yeni kayıd oldum sizlerin arasında olmakdan çok mutuluyum inşlah bundan sonra.. tanışırız, köyümün eski adı penek...
hepinize saygılar..
müşkinaz özdemir
ahanda Penekli de gelmiş...
"Penek altın değnek" derdik biz...
Tarık'ı da Ümit'i de bilirim... Babaları apo Gurban'ı da Cazım Abi'yi de bilirim...
Ama senin adın ne?
seversenaliyi 13.07.2007, 09:46 müşkinaz özdemir..
H.BaranYıldırım 13.07.2007, 17:58 müşkinaz özdemir..
Çok afedersin, ben SELPE'ye sormuştum...
Ama olsun, seninle de tanıştığıma memnun oldum.
Penekli olan berimizden gelsin...
Çiçekler börtüler böcekler de gelsin..
RaP_erdinc 13.07.2007, 18:16 Çiçekler börtüler böcekler de gelsin..
cok komiksin :D:D hahaha diyorum başkada bişe demiyorum :D:D
Tarık'ı da Ümit'i de bilirim... Babaları apo Gurban'ı da Cazım Abi'yi de bilirim...
Ama senin adın ne? slm adım murat çocuklara söylerim bi akşam tanışırız.
seversenaliyi yazmış:
slm canlar ben sayfaya yeni kayıd oldum sizlerin arasında olmakdan çok mutuluyum inşlah bundan sonra.. tanışırız, köyümün eski adı penek...
aramıza hoşgeldin... bizim köylüler adına....
H.BaranYıldırım 20.07.2007, 11:21 slm adım murat çocuklara söylerim bi akşam tanışırız.
aramıza hoşgeldin... bizim köylüler adına....
Tamam da ben Murat diye birini hatırlamıyorum orda?
Sanırım yaş farkından dolayıdır...
Ben Tarık'a seni sorarım...
"Penek altın değnek, Kükürt dötünü püskürt" derdik biz... şimdiş hatırladım.
aytekinevrim 20.07.2007, 11:25 Selam arkadaşlar bu yöreden olan tüm canlarla tanışıp iletişim kurmayı çok istiyorum çok hoş bi forum sitesi olmuş bu siteyi en iyi şekilde değerlendirerek hem kültür hem bilgi hem arkadaşlık yönünden güzel paylaşımların olabilecegine inanıyorom.
nehaber selpe ben kükürtlülügüm
seversenaliyi 20.07.2007, 11:53 nehaber selpe ben kükürtlülügüm
amcaa ya sen misin kzıın ın isminde yazmışsın . haa...:D
Tamam da ben Murat diye birini hatırlamıyorum orda?
Sanırım yaş farkından dolayıdır... tanımaman dogal hiç uzun süre kalamadım izmirde 98-99 yılın da dershaneye gittim o yıl izmirde kaldım sonra ünv. kazanınca sadece yazarı bir ay kalabiliyordum, ama artık bir yere gitmiyorum kalıcıyım bugün bulurum seni aksilik çıkmazsa tabi...
nehaber selpe ben kükürtlülügüm
Aytekin bey hoş geldiniz sizi aramızda görmek bizi mutlu etti, babada olmuşsun duyduğuma göre allah bağışlasın artık sık sık uğrarsın buraya köylüümmmmm...
gonuliscisi 26.07.2007, 14:17 kükürtlülü dostlara selam
gonuliscisi 26.07.2007, 14:20 merhaba selpe
ekorkmazarslan 27.07.2007, 08:44 muhabbetiniz bol olsun kükürtlü köyünden herkesin size selamı var
köy busene boş yazlıkcılardan çogu gelmemiş artık köyün eski tadı tuzu yok
SAYGILARIMLA
E.K.A
ekorkmazarslan 27.07.2007, 08:48 Bu Arada
KÖyÜn 15 Yillik Çobanlik YapmiŞ Mehmet Özhan Ve Çocuklarina TeŞekkÜr Ederİm Malesef Kendİnİ Bİlmez Bİr KaÇ KİŞİ Gecen Sene KÖyden ÇikarmiŞlar
Yerİne KÖyÜn Çobanligini Madendekİler Yapiyor
Adam Karisini DiŞari Birakmiyor DaĞa Gİderken Karisinida Beraber GÖtÜrÜyor Karisida Hamİle BİrgÜn DaĞda Doguracak Ama Ne Zaman
KÖylÜlerden HİÇ Kİmseyle GÖrÜŞmesİnede İzİn Vermİyor
8-9 YaŞindakİ Çocuklar Nahira Gİdİyor
Saygilarimla
E.k.a
ekorkmazarslan 27.07.2007, 08:50 Ben Şu Anda KÖydeyİm
Bu Arada Soy KÜtÜgÜ AraŞtirmalarini Ve Haftaya Yollayacam
Şuda Varkİ KÖtdekİlerİn Çogu KÖye OrtakÇi Olarak Gelİp YerleŞmİŞ
Yanİ KÖylÜlerİn Bİr Çogu KÖyÜn Yerlİ Halki Degİl
Saygilarimla
E.k.a
seversenaliyi 27.07.2007, 19:33 murat ben erdinçç dedemin ellerindenn öperem herkesin tabiii ama önceliklee sana bişee sorucam yaa bu bizimm köynn çobanıı gerii gelecekmi??? valaa cvpp yazasrsann sevinirim...:D:D
şimdidenn tşk..:D
selam canlar bende aşkale ortabahçe köyündenim umarım formu beğenmişsinizdir canlar ozanbayrak@hotmail.com eklemek isterseniz 7/24 online
selam canlar. aşkale kükürtlü köyündenim aranıza yeni katıldım ve sizlerle tanışıp ileti# |