Orijinalini görmek için tıklayınız : Kirklar kimdir?
dem_dost 27.04.2005, 23:30 Hic kendinize sordunuzmu... bu aleviligin temeli olan kirklar kimlerdir?
ben size yaniti vermeye calisayim:
dedemiz bunu söyle belirtiyor:
6 cihan peygamberleri:
Hz Adem,
Nuh peygamber,
?brahim Peygamber,
Musa peygamber,
?sa peygamber ve
Hz. Muhammed.
Bundan başka 5 bacılar:
Hz Havva.
Hz. Meryem,
Hz. Asiye,
Hz. Hatice,
Hz. Fatıma.
12 imamlar,
Imam Aliyün Mürteza
Imam Hasan-ül Mücteba
Imam Hüseyin dest-i kerbela
Imam Muhammed Bakir-ül baka
Imam zeynel-aba
Imam Cafer-i sidki sefa
Imam Musayi Kazim cismi pak
Imam Ali Riza piri Horasan
Imam Aliyül naki
Imam Muhammed Taki
Imam Hasan-ül Askeri
Imam Muhammed Mehdi sahip zaman
17 kemerbestler’dir. Bunların hepsi temiz, masum, pak, salih ve muttakidirler.
Ø 1-Selmanı Farisi
Ø 2-Ebubekir’in oğlu Muhammed
Ø 3-Malik Eşter
Ø 4-Yaser’in oğlu Ammer
Ø 5-Veysel Karani
Ø 6-Ebuzer Gaffari
Ø 7-Haris’in oğlu Huzeyme
Ø 8-Bedil Hazani’nin oğlu Abdullah
Ø 9-Tihan’ın oğlu Ebul Heysemut
Ø 10-Adil Haris’in oğlu Abdullah
Ø 11-?ebani’nin oğlu Haris
Ø 12-Utbe’nin oğlu Haşim
Ø 13-Ebu Huzeyfe’nin oğlu Muhammed
Ø 14-Kamber Ali Sultan
Ø 15-Vezza’nın oğlu Murtefi
Ø 16-Kays Hemedani’nin oğlu Sa’tt
Ø 17-Abbas’ın oğlu Abdullah’tır.
Insallah sizi aydinlatabildim
saygilarimla
Burası ?iir bölümü olmadığı için Hanci Pervane'de olmak üzere şiir yazmak uygun değildir. Postunuz editlenmiştir, anlayışınız için teşekkürler.
Ayrıca Pervane için bir başlık mevcut, tüm şiirleri orda toplanmıştır...
KABEN?N RABB?N?N ADIYLA
Selam kardeşlerim hiç bir tarihi kaynakta kırklardan bahsetmez. Kaldıki bunlardan ?ia kaynakları bahsetmesi gerekir ve verilen isimlerin hepside Ehli-Beyt mektebinden olan zatlardır ama bu sıralamayı yapan yada bunları işte Kırklar bunlardır diye hiç bir tarihi dayanağı yok. Eğer var diyenler var ise bu kaynakları bize göstersin.
Ha sakın sanmayın ki ben bunlara karşıyım hayır ben bunlar için seve seve canımı feda ederim ve hayatımı bunların yoluna adadım.
EYVALLAH
dem_dost 26.05.2005, 01:26 Selam kardeşlerim hiç bir tarihi kaynakta kırklardan bahsetmez.
Nesimi sirrini fars etme sakin
bu sorunu acikliyordur diye düsüniyorum
Kaldıki bunlardan ?ia kaynakları bahsetmesi gerekir ve verilen isimlerin hepside Ehli-Beyt mektebinden olan zatlardır ama bu sıralamayı yapan yada bunları işte Kırklar bunlardır diye hiç bir tarihi dayanağı yok.
olabilir,
türabi baba ocagi dedelerinden bu bilgi
dogru veya yanlis bilemiyorum
hal ehli olmak icin yazili kaynaga gerek yoktur
insanin cemalini okumak daha faydali gelebilir, bilsen iyi edersin
Eğer var diyenler var ise bu kaynakları bize göstersin.
bu bilgiler hal ehlinin bilgisidir
nitekim hz peygamberin miracta hz alinin sirrina ermesi, bir sir idi
erenler cusa gelerek bu sirri fars eylemislerdir
bizim bilgimiz de bu erenlerden gelmektedir
Ha sakın sanmayın ki ben bunlara karşıyım hayır ben bunlar için seve seve canımı feda ederim ve hayatımı bunların yoluna adadım.
kendi nefsini bunlarin adina körelt, yeter
saygilarimla
Arama uzakta vardir yakini
Gercek olan talip bulur hakkini
sen bu konuda kaynak ariyorsan gönlünde ara
saygilarimla
Burası ?iir bölümü olmadığı için Hanci Pervane'de olmak üzere şiir yazmak uygun değildir. Postunuz editlenmiştir, anlayışınız için teşekkürler.
Ayrıca Pervane için bir başlık mevcut, tüm şiirleri orda toplanmıştır...
sayın alevi men nikindeki kardeşim yukardaki kırklar kimdir diye konu acan arkadaşımıza benim amacım cevap vermekti şiir konumuna gelince erenlerin üyeleri ve erenlerden olan hak aşıklarına kelamı kibriyadan her konu şiir forumunda gelir bunu yüce Allah kendisi gönderir hak aşığının elinde değildir
hancı pervanenin sözlerinin ve gecmiş hak aşıklarının sözlerinin anlanmadığı için bu gün o sözlerle düğünlerde ve eğlencelerde okunmaktadır bu sözler kuranı kerimi ihtiva edip bunu yapanlar ve dinliyenlere rahmet yoktur hırıstıyanlar incildeki pazaşlarla oynamıyorlar bundan örnek alıp öyle davranılması lazımdır! umarım bazı konuları anlatmaya calışmışımdır selam eder ehlibeyitin sevgisine mahzar olmanızı dilerim
Alevimen 26.05.2005, 23:01 sayın alevi men nikindeki kardeşim yukardaki kırklar kimdir diye konu acan arkadaşımıza benim amacım cevap vermekti şiir konumuna gelince erenlerin üyeleri ve erenlerden olan hak aşıklarına kelamı kibriyadan her konu şiir forumunda gelir bunu yüce Allah kendisi gönderir hak aşığının elinde değildir
hancı pervanenin sözlerinin ve gecmiş hak aşıklarının sözlerinin anlanmadığı için bu gün o sözlerle düğünlerde ve eğlencelerde okunmaktadır bu sözler kuranı kerimi ihtiva edip bunu yapanlar ve dinliyenlere rahmet yoktur hırıstıyanlar incildeki pazaşlarla oynamıyorlar bundan örnek alıp öyle davranılması lazımdır! umarım bazı konuları anlatmaya calışmışımdır selam eder ehlibeyitin sevgisine mahzar olmanızı dilerim
Kim kime ne gönderiği BURDA ikinci planda yer alır. düzen ve kalite mümkün olduğu kadarıyla üst seviyede tutmak istiyoruz bu nedenle çeşitli bölümler yaratılmıştır, elbette şiir'in bazı bölümlerini yazmak yanlış olarak görmüyoruz (dem_dost'un yaptığı gibi) ama siz komple şiiri kopyala&yapıştır usulu ile gönderiyorsunuz bu yöntem uygun görülmez o nedenle şiirleri şiir bölümünde bırakalım teşekkürler.
munzur_hozat 18.07.2005, 00:23 dost dem bilgiler için sağol bilmiyorduk öğrendik
evet kirklar diyee bise duydum alevilikte hende cok yakinnimda biz burdaki eda opumuzla kirklar bacisiyizz cemlerde falan semah donerizz kirklar bacisinin sorumluluklarinida biliyoruzz ve biz bunu seve seve kabul ettikk ......
saygilarrrr...
A-L-E-V-İ 05.08.2005, 21:01 KABEN?N RABB?N?N ADIYLA
Selam kardeşlerim hiç bir tarihi kaynakta kırklardan bahsetmez. Kaldıki bunlardan ?ia kaynakları bahsetmesi gerekir ve verilen isimlerin hepside Ehli-Beyt mektebinden olan zatlardır ama bu sıralamayı yapan yada bunları işte Kırklar bunlardır diye hiç bir tarihi dayanağı yok. Eğer var diyenler var ise bu kaynakları bize göstersin.
EYVALLAH
Sayın "Eşşter"...
Kırklar kavramı yeni bir kavram değildir..kırklarla ilgili hadisleri evet "orjinal metninden" okumadım ama bir çok araştırmacının kitabında onlara atfen bilgiler verildiğini biliyorum...
mesela ;
Y.Nuri Öztürk bir kitabında "uydurma hadisler" başlıklı konuda KIRKLARLA ilgili hadisleri de uydurma olarak kabul ediyordu...Kitabın adı şu an aklımda değil...
diğer bir örnek Ali El Kari nin mevzu hadis olarak adlandırdığı bölümdede..."kırklar" ve "Abdallar" içeren hadisleri mevzu olarak kabul ediliyor...Burada Abdalları örnek olarak verdiğimi söylememe gerek yok herhalde ...kırklarla karıştırılmamalı
Ayrıca bir anektod yapmak gerekirse...şia da yada ehl-i sünnette olsun bazı itikadi unsurların yada inancın kaynağı YAZILI BİLGİLER DEĞİLDİR...
dedemin dizinin dibinde kırklarla ilgili sohbetlerle büyüdüm.o yüzden benim için alevi olmamında ötesinde çok ayrı bir anlamı vardır
A-L-E-V-İ 23.08.2005, 00:12 TASAVVUFTA ÜÇLER-BEŞLER-YEDİLER-KIRKLAR
Kutbun(Allah) sağ ve solunda iki imam bulunur. Sağdaki meleküt alemini, soldaki mülk alemini yönetir. Kutublardan biri vefat edince yerine soldaki geçer. Daha sonraki dört veli evtad (direkler) diye isimlenir. Dört yönün yöneticisidirler. Abdal, ahyar adini alan yediler ise, yedi iklimin idarecisidirler. Kirklar halka yardim eden kişilerdir.
Üçyüzler (nükeba), insanlari denetleyen ve gözetleyen velilerdir. Açikca görüldügü gibi “ üçler yediler kirklar” ifadesi de ricalu’l gayb anlayisindan kaynaklanmaktadir. Ricalu’l gayb içinde kadinlar da bulunabilir. (Kaynak:Tasavvuf ve Tarikatlar Tarihi, s. 251-252)
Abdullah ibni Mesu’d (radıyallahu anh)’dan rivayet eidlmiştir:
Allah’in halk arasinda, kalbleri Hz. Adem (a.s.)’in kalbi üzerinde olan üçyüz, Hz. Musa (a.s.)’in kalbi üzerinde olan kırk, Hz. Ibrahim (a.s.)’in kalbi üzerinde olan yedi, Hz. Cebaril (a.s.)’in kalbi üzerinde olan beş, Hz. Mikail (a.s.)’in kalbi üzerinde üç, Hz. Israfil (a.s.)’in kalbi üzerinde olan bir kul vardir. Bu sonucu vefat edince yerine üçlerden, üçlerden vefat edince beşlerden, beşlerden biri ölünce yedilerden, yedilerden biri ölünce kırklardan, kırklardan biri öldügünde üçyüzlerden, üçyüzlerden biri öldügün de, halktan biri onun yerine geçer. Onların sebebiyle Allah mahlukatı diriltir, öldürür, yağmur yagdırır, bitkileri yeşertir ve belalari defeder“.
(Ibni Asakir’in „Tarih'u Medinet'i Dimşaki“ ibn-i asakir C .1/s290-291 )
zapatistas 05.10.2005, 01:22 valla ben bunları bilmiyodum bak öğrendim iyi oldu saolun benim aklıma küçükkken duyduğumda kırk haramiler gelirdi hep tengrimne alaka
coskunk58 02.04.2006, 18:26 hz. muhammed mihrac(göge yükseliş) dönüşü yanlızca bir evde ışık görür ve
kirklar'in toplanti halinde olduklari toplanti yerine gelir ve kapiya vurur, kirklar'dan bir tek salman-i farisi icerde yoktur, o da tasraya yiyecek bulmaya gitmistir. kirklar kapinin calinmasi uzerine kim o diye sorarlar, hz. muhammed "ben resulum, acin kapiyi, iceri gireyim, mubarek cemalinizi goreyim" der, bunun uzerine erenler "bizim icimizde peygamberin yeri yok" diyerek kapiyi acmazlar, bu olay 3 kere tekrarlanir, 3 seferinde de uzulerek geri donen hz. muhammed'in kulagina allah'tan bir ses gelir ve her seferinde hz. muhammed'i geri dondurur. ucuncu calisinda kim o dedindiginde peygamber "kavmin seyyidi, yoksullarin hizmetcisiyim" der, bunun uzerine kirklar kapiyi acarlar. peygamber icerdikelere kimler olduklarini sorar, onlarda kirklar olduklarini soylerler. bunun uzerine hz. muhammed 39 kisi saydigini soyler, bunun uzerine kirklar "biz kirk kisiyiz, kirkimizda bir kisiyiz" diye yanit verirler. hz. muhammed sasirir bu sirada hz. ali koluna bir kesik atar ve otuz dokuz kisinin kolundan yere birer damla kan akar, bir damla kan da catidan duser. catidan dusen bir damla kan, disarida bulunan salmani farisi'nin kanidir. hz. ali kolunu sarar ve herkesin kani durur. sonra salmani farisi elinde bir uzum tanesiyle iceri girer ve uzum tanesini hz. muhammed'in onune koyup "ey yoksullarin hizmetcisi al bunu bizlere paylastir" der. hz. muhammed uzum tanesini cebrail'in cennetten getirdigi tabagin icinde ezer ve kirk kisiye pay eder. bu uzum suyundan icen kirk kisi kendilerinden gecer ve "ya allah" diyerek donmeye baslarlar, hz. muhammed'de onlara eslik eder. donme esnasinda hz. muhammed'in sarigi duser, kirklar sarigi kirka bolup bellerine sararlar."
kirklar'in oykusu boyledir, ilk cem'de boyle olusmustur buna "kirklar cemi" denir, donulen semah'ada "kirklar semahi" denir. tarihte bilinen ilk cem, ilk semah ve kirklar'in oykusu boyle anlatilir
iLK MESAJDAKİ YÜCELER KIRKLAR MI??? :O
vallahi kusura bakma ama sen kirklari sayarken biraz kafam karisi
söyleki yazdigin isimlerin bir cogu o dönemlerdee yasamiyorlardi
örnegin on iki imamlarin bir kismi ve ermis olanlar.....
ben öyle biliyorum yanlisim varsa düzeltirseniz memnun olurum
saygilar
slm arkadaslar ,arkadas coskunun dediklerin aynen katiliyom.yani sira o kadar sirlar varki hepsini sorgulamaya kalkarsak isin icinden cikamayiz. örnegin: NUH Peygamberimizin zamaninda sikindiya düsen NUH Peygamber, "Yetis ya ALI ya HÜSEYIN demistir. bunun ispadi da Rusya da bir muzede geminin parcalari üzerinde o zamanin yazisiyla yazilidir. saygilar
colddream 03.04.2006, 20:07 slm arkadaslar ,arkadas coskunun dediklerin aynen katiliyom.yani sira o kadar sirlar varki hepsini sorgulamaya kalkarsak isin icinden cikamayiz. örnegin: NUH Peygamberimizin zamaninda sikindiya düsen NUH Peygamber, "Yetis ya ALI ya HÜSEYIN demistir. bunun ispadi da Rusya da bir muzede geminin parcalari üzerinde o zamanin yazisiyla yazilidir. saygilar
Dostum ilginç bir mevzu yamışsın farkında mısın? eger bunun devamınıda getirisen seviniirm. Nerdedir Kaynak nedir bilmek isterim. teşekkürler.
Alpha_Phonixis 03.04.2006, 20:13 YanLız o yazının sahte oLduğunu duymuştum ben . Oynama faLan yani .
Gerçi benimki arkadaş arası duyum sadece . Ne derece doğrudur biLemem.
Kırklarla ilgili farklı anlatımlar var. Ama bu zamanı,, mekânı farklı anlatımların hemen hemen hepsinin özü aynıdır. Bu ortak öze göre Kırklar; bir gün Muhammed, Medine’de yaptırdığı ibadethanenin bitişiğindeki toplantı yerine gelir ve kapıya vurur, içeride Kırklar toplantı halindedirler. Yalnızca bir iş için dışarıda bulunan Salman-i Farisi orada yoktur. Muhammed’e kapıyı açmadan kim olduğunu sorarlar. Peygamber olduğunu söyleyince, "bizim içimizde peygamberin yeri yok" diyerek kapıyı açmazlar. Muhammed üzülerek geri döner. Yolda, kulağına Tanrıdan bir ses gelir. Bu sese uyarak tekrar kapıyı çalar. Kim o dendiğinde "kavmin seyyidi, yoksulların hizmetçisiyim" karşılığını verir ve kapı açılır. İçerdekilere kimler olduğunu sorar. Onlar da "biz Kırklarız, toplandık, konuşuyoruz" derler. Muhammed, "siz kırk değil, otuz dokuz kişisiniz" deyince, onlarda "biz kırk kişiyiz, kırkımızda bir kişiyiz" karşılığını verirler. Muhammed kararsızlık geçirince Ali koluna bir kesik atar, otuz dokuz kişinin kolundan yere birer damla kan akar. Bu kan damlalarının ortasına bir damla kan da çatıdan düşer. Bu, dışarıda görevli olarak bulunan Salman-i Farisi’nin kanıdır. Sonra Ali kolunu sarar ve kanı durur. Bundan sonra Salman-i Farisi elinde bir üzüm tanesiyle içeri girer ve Muhammed’e; "al bunu pay et" der. Muhammed’de üzüm tanesini ezer ve suyunu kırk kişiye pay eder. Üzüm suyundan içen kırk kişi kendilerinden geçerek ayağa kalkıp dönmeye başlarlar. Muhammed’de onlara eşlik eder. Bir ara Muhammed’in takkesi yere düşer. Bunu alıp kırka bölerler ve kuşak yapıp bellerine sararlar.
İnanca göre diğer insanlardan farklı ama kim oldukları bilinmeyen erenler vardır. Bunlara "Gayb Erenler" de deniliyor. Kırklarında kim oldukları bilinmiyor. Ama Cem ibadetine kaynaklık ettiği de bir gerçek. yani yukarıda zikredilen isimlerdeki yaşam tahileriyle kırkların oluşum tahiri arasında ki süreç uzundur kırkların sadece bilinen isinleri hz ali hz muhammet ve hz selmandır ...
Imamlarimizdan günümüze kadar gelen yazilmis Makaleler veya Kitablardada
bu toplantidan bahsetmemekte.
En düsündürücüsüde Hz Ademle Imamlarimizin arasinda binlerce sene var, nasil olurda ayni zaman ve mekani paylasabilirler.
Saygilarimla
Dostum ilginç bir mevzu yamışsın farkında mısın? eger bunun devamınıda getirisen seviniirm. Nerdedir Kaynak nedir bilmek isterim. teşekkürler.tabiki her mevzunun bir kaynagi vardir,ama kaynaklarin ne kadar doru olduguna inanmak icin,biraz arastirmak lazim.dedigim gibi rusyada bir muzede, o zamanin yazisiyla yazilmis bir,Tarihi parcanin üzerinde eger yaziyorsa,"yetis ya Ali ya Hüseyin"INSANI Düsündürüyor.bütün ögrendiklerimiz dorumu,yoksa bize, istemeyerek yanlis mi anladilmis.sonunc da aradan en az bin yil gecmis.yanlis anlama bende bir Alevi yim, ama her seyin özünü arastirmak lazim.Dünya da o kadar sirlar ve sorular varki ögrenmek mümkün degil.ancak Tarihcilerimisin arastirip bize ispatladigi seylere inanmak lazim.AKSI TAKTIRDE DEDELERIMISIN BIZE ANLATTIKLARIYLA YETINMEMIZ LAZIM. SAYGILAR
S.A
Özür dilerim ama bu Kirklar vakasi bana pek inandirici gelmiyor cünki bunu
Anadolu Alevisinden baska Ehlibeyt dostu bilmemekte.
Imamlarimizdan günümüze kadar gelen yazilmis Makaleler veya Kitablardada
bu toplantidan bahsetmemekte.
En düsündürücüsüde Hz Ademle Imamlarimizin arasinda binlerce sene var, nasil olurda ayni zaman ve mekani paylasabilirler.
Saygilarimla ALLAH isterse her sey olur. Hatta, Hz.ALI nin CEBRAIL MELEKTEN. daha önce var oldugunu duymusmuydun.o kadar sorular ve sirlar varki,arkadasim isin icinden nasil cikacaz bilmiyom.:yapmabe
Bilgiler için teşekkür ederim..
Ancak bir şey sormak istiyorum.Ben bir yerde okumuştum ki, kırklar içinde Cebrail melek de varmış..Bu ne kadar doğrudur, var mıdır, yok mudur?
Bilgisi olana ricamdır..
AleviKürt 05.07.2007, 14:03 Bu konuyu tekrar tazelesek iyi olurdu.
Nasil olur da Kirklarin arasinda, birbirinden ayri zamanlarda yasamis insanlar olabilir?
Alevi kaynaklarinda cevabini bulabilirmiyiz acaba? :p
mahmet ali 19.07.2007, 23:59 kırklar vardır doğrudur
ispat mı istiyorsunuz
tamam
tabi kaynakta isteniyor
ENUMA ELİŞ - vaktiyle yukarda -
(babil yaratılış destanı)
ayraç kitap evi
yazar Alexander Heidel
bu kitapta çivi yazılarından tercüme edilmiş olan babil yaratılış destanları vardır
burada kırklar cemini bulabilirsiniz hem de fazlasıyla tabi kırklar olarak değil tanrılar konseyi olarak. epey isim var sayamadım
zaten tabletlerde kırık çok olduğundan bilgiler tam değil (orda dünya nasıl yaratılıyor ayrıca bir tanrı kurban edilip toprakla karıştırıp insan yaratılıyor vs konular işlenmiş)
inancımızdaki bazı konuları tabi başka isimler ve olaylar altında bulabilirsiniz
yani
alevi inancını islamiyetin bir kolumu diye soruyorlardı
bu kitabı okuyunca göreceksinizki
alevi inancındaki bazı olaylar
insan yaratılmadan evvel olmuştu
yani yıldızların arasında gezinen tanrılar arasında...
tabi ben kitabı okurken hep kendi gözlüğümle baktım o nedenle ilişki kurdum
ancak
ufak bir rica
o kitabın çivi yazılarından tercüme edildiğini unutmayın yani milattan binlerce yıl önce
ben bir yazımda bizim yaratılış öyküsünden bahsetmiştim belki okuyanınız olmuştur
kainatın yaratılmasına yedi yıldızın ortasındaki makam karar verdi ve her şey oradaki nur (ışık) ile başladı ve ona dönecektir vs.....
ben öğretimizi ilk öğrendiğimde saçma bulmuştum ama sonra baktım ki
bahsedilen yer orion takım yıldızının ortalarında belli belirsiz görünen bulutsu yer
oraya yıldızların kuluçkalığı diyorlar-ve hala yıldız oluşumu devam ediyor(astronomi)
ya o zamanlar teleskop falanda yoktu nerden buldular burayı,
işte ben bizim metafizik(batın) bilgilerini saklı tutanlara bazen kızıyorum
dediğim gibi kafayı bozmadan okuyun ama taşları yerine koyun çünkü bizim inancımızda binlerce yıldır epey değişime uğramış
ayrıca bizim inancımıza göre ali ve ehli beyt her kubbede değişik isimler altında gelmiştir
zaman ve mekan kavramı ışık insanlarında olmaz
olur ya belkide şimdi aramızdadırlar neden olmasın
Bu seçkinler topluluğu 17’si kadın ve 23’ü erkek , ama okudugum isimlerde o kadar kadin yok, anlamadim...??? bir arkadas kanit istemis....ne yani Hz. Muhammedin tum yaptiklarini kanitlayabiliyormu bu arkadas??
mahmet ali 22.07.2007, 14:26 bir sistem kurulmuş ve bu sistemi kuran bir konsey mevcut
dikkat vederseniz bu kırk kişi aynı zamanda bir kişi
bu güzel
daha evvelki yazımdada bahsetmiştim babil yaratılış destanını anlatan çivi yazılarında bile bu konseyden söz ediliyor
ayrıca
kaçı kadın kaçı erkek?
şimdi fizik veya insan gözüyle bakarsak bir kısmının erkek bir kısmının kadın olması gerek tabii olan da budur(üçüncü bir tür mevcut değildir)
bu durumda onlar birer insan oluyor dolayısıyla cinsel organlarıda var (ben biraz aykırı düşünüyorun galiba daha ileri gitmeyeceğim)
cinsel organlar insan vaya bedenler için geçerlidir ilahi varlıklar veya ruhlar için değil
ben kırkların insan olduğuna inanmıyorum onlar birer nur (ışık)tır
bu erkeklik dişilik kavramı bizlere yani beden içinde yaşayanlara mahsustur
yani biz fizik gözüyle ve insan olarak baktığımızda bizim gözümüzle görürüz
ha
yunan inancında tanrılar erkek ve dişiydi hatta izmit konseyinde o tanrılarla isa da meryemde tanrılaştırıldı, onlarla örtüştürüldü ve meryemi tanrının karısı yaptılar
ayrıca sünni inancında allah hep erkek temasıyla işlenir çünkü eski asur inancında anadolunun aksine asur tanrısı erkekti
ilahi kişilerin erkeklik dişiliği yunan veya kıbele inancından bizim inancımıza geçmiş olacağına inanıyorum
sonuçta kırklar meclisi varmıdır yokmudur
kanıtlı olarak vardır inkar edilemez
(yerlerini söyleyemem çünkü tarihi kanıt yok ediciler nerde bir çivi yazısı tableti görürlerse yok etmeye kalkarlar):no:
ferhat_gs 22.07.2007, 14:56 Hic kendinize sordunuzmu... bu aleviligin temeli olan kirklar kimlerdir?
ben size yaniti vermeye calisayim:
dedemiz bunu söyle belirtiyor:
6 cihan peygamberleri:
Hz Adem,
Nuh peygamber,
?brahim Peygamber,
Musa peygamber,
?sa peygamber ve
Hz. Muhammed.
Can bu pegamberlerin hiç biri aynı dönemlerde yaşamamıştır.Bundan başka 5 bacılar:
Hz Havva.
Hz. Meryem,
Hz. Asiye,
Hz. Hatice,
Hz. Fatıma.
Bu şahısların hiçbiri de bir arada yaşammıştır.
12 imamlar,
Imam Aliyün Mürteza
Imam Hasan-ül Mücteba
Imam Hüseyin dest-i kerbela
Imam Muhammed Bakir-ül baka
Imam zeynel-aba
Imam Cafer-i sidki sefa
Imam Musayi Kazim cismi pak
Imam Ali Riza piri Horasan
Imam Aliyül naki
Imam Muhammed Taki
Imam Hasan-ül Askeri
Imam Muhammed Mehdi sahip zaman
Bu şahısların olması hiç mümkün değil.Birincisi miraç olayında hz.ali ve hz.fatıma evli değildi.O zaman nasıl hasan ve hüseyin vardı.Hasan hüseyin yoksa onların torunları nasıl oluyor.17 kemerbestler’dir. Bunların hepsi temiz, masum, pak, salih ve muttakidirler.
Ø 1-Selmanı Farisi
Selman-ı faris mekke de değil medine de müslüman oldu. Ø 2-Ebubekir’in oğlu Muhammed
Ebu bekir daha o zaman muhammedin(bin ebu bekir)in annesi ile evli bile değildi.O kadınla evlenmesi çok sonraki dönemleri bulur.Hz.cafer bir savaşta şehid düşer.Hanımı dul kalır.Ebu bekir le evlenir.Ve bu evlilikten muhammed doğar. Ø 3-Malik Eşter
Ø 4-Yaser’in oğlu Ammer
Ø 5-Veysel Karani
Ø 6-Ebuzer Gaffari
Ø 7-Haris’in oğlu Huzeyme
Ø 8-Bedil Hazani’nin oğlu Abdullah
Ø 9-Tihan’ın oğlu Ebul Heysemut
Ø 10-Adil Haris’in oğlu Abdullah
Ø 11-?ebani’nin oğlu Haris
Ø 12-Utbe’nin oğlu Haşim
Ø 13-Ebu Huzeyfe’nin oğlu Muhammed
Ø 14-Kamber Ali Sultan
Ø 15-Vezza’nın oğlu Murtefi
Ø 16-Kays Hemedani’nin oğlu Sa’tt
Ø 17-Abbas’ın oğlu Abdullah’tır.
Bu isimlerin hepsi de ali nin şiası diye tabir edilen kişilerdir.Bak dikkat et ali nin şiası.Aleviler değilInsallah sizi aydinlatabildim
saygilarimla
İnşallah ben de sizi aydınlatabildim...
AleviKürt 22.07.2007, 16:23 İnşallah ben de sizi aydınlatabildim...
ferhat_gs 12 imamlarin kirklar arasinda olamadigini öne sürmüssün. Bu yanlistir.
Onlar her zaman vardi, ve her zaman varolacaktir. Hz. Ali ve Hz. Muhammed de ayni nurdan yaratildi, fakat insani dogum tarihlerine bakarsan, Hz. Muhammed 570, Hz. Ali ise 598'de doguyor..
|
|