Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas sanıklarına yanlış tahliye!

Demali
14.02.2006, 15:28
Mehmet Ali Ağca'dan sonra bir yanlış tahliye hesabı da Sivas katliamı davasında yapıldı.

Sivas katliamı davasında hüküm giyen ve daha önce tahliye edilen üç kişi, yeniden tutuklandı.

Yargıtay'ın yaptığı incelemede, mahkemenin sanıkların tahliye günlerinin hesaplanmasında yanlışlık yaptığı ortaya çıktı.
Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Yeni Türk Ceza Kanunu uyarınca tahliye ettiği Metin Yokuş, Yalçın Kepenek ve Yusuf Ziya Eliş tutuklanarak tekrar cezaevine konuldu.
‘Anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmaya iştirak’ suçundan 7 yıl 6'şar ay ağır hapis cezasına mahkum edilen Sivas davasının üç hükümlüsü, söz konusu düzenlemenin yeni TCK'da yer almadığı gerekçesiyle tahliye isteminde bulunmuştu.

Mahkeme, hükümlülerin taleplerini yerinde bularak tahliyelerine karar vermişti.

4 ay daha yatacaklar

Ancak Yargıtay, hesaplamada hata yapıldığını belirledi. Tekrar tutuklanan sanıklar 4 ay 8 gün daha cezaevinde kalacak.
Sivas'ta, 2 temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli'nin yakılması sonucu 37 kişi hayatını kaybetmişti.

http://www.cnnturk.com.tr/images/turkiye/madimak1ha1402.jpg
cnnturk

iyidost69
14.02.2006, 16:20
Sivas katilleri şerefsiz, kalleş ve kahpelerdir.

GSA
19.02.2006, 02:40
Yaparlar kardeşim yaparlar ellerinden gelse utanmasalar bu adamlara madalya bile takarlar bunlar.

Yakapınarlı
19.02.2006, 18:12
benim devletim böyledir ekmek çalan bir çocuk günü güünne cezasını çeker ama böyle işler de yanlış tahliye verilir nedense

bu nedir yaa nasıl adalettir.yazıklar olssun tek sölenmesi gereken bu

mercan
19.02.2006, 18:17
37 can ve 7 yıl inanamıyorum

aaa pardon burası türkiyeydi öğledeğilmi!!!!! düzeltiyorum ozaman inanıyorumm!!!!!!!!!!!

gazatede okuduğuma göre
sivas emniyet müdürlüğü yaptığı operasyonla 12 yıl sonra 2 sanık daha yakalanmış!! neden 12 yıl beklenildiğide ayrı bi soru ???!!!!!!!!!!!!

isteselerdi o yıl hemde hepsini yakalayabilirlerdi diyorum yaa istemek lazım!

derviscemal
19.02.2006, 18:20
Canlarımızı yakanların idam edilmeleri gerekiyordu, hakimler kaç defa kalem kırsalarda bu eşkiyalar idam edilmekten kurtuldu.. Bu siyasi bir olaydır bence insanları yakanları kurtaranlar ellerini vicdanlarına koymaları gerekiyor bu canilerin dışarıda dolaşmaları biz bu acıyı yaşayanların acısına acı katmaktadır.. Acımız yaramız ilk günkü kadar tazedir ve kanamaktadır...

Sivasta 37 canımızı yakanları kınıyorumm

sivası unutmayalım unutturmayalarım
yoksa tekrar hatırlatırlar...

avni
21.03.2006, 23:52
merhaba güven
nerelerdesin

astokomlu
21.03.2006, 23:58
yavv artık bu durum bana tuhaf gelmiyor...bu haberleri duydukça benim yüreğimde ki ateş daha da alevleniyo... yanlışlık mış...adım gibi eminim ki göz boyamak için yapılıyor bunlar...yazıklar olsun...

Hüseyin69
22.03.2006, 00:01
yahu daha kim kaldi icerde onlarida biraksinalr zavallilar bosu bosuna icerde hayat cürütüyorlar nede dönemin tansu cillerini erdal inönüsünü sülüman babasini ve daha yiginla diplomatlari yargilamiyrolarki aha pardon bende unuttum kendimi bir an icin almanyada sandim orasi türkiye imis dogru yaa olabilir bosverin takmayin kafaya yarin öbür gün devlet üstün hizmet madalyasi da alirlar hele durun acele etmeyin hersey sirayla