Orijinalini görmek için tıklayınız : Arif Sağ

ilerici_gençlik_derneği
20.02.2005, 04:43
Arif Sağ, 1945 yılında Aşkalenin Sos köyünde doğdu. 7 yaşında bağlama çalmaya başladı.14 yaşına dek aşıklık geleneğinde türküler öğrenip çaldı. Sonraki yıllarda İstanbula gelerek Nida Tüfekçiden ders aldı, 1965de İstanbul Radyosuna girdi, 3 yıl sonra oradan ayrıldı.1974e dek değişik türlerde yaklaşık 200 beste yapıp 45 plak doldurdu. Yüzlerce sanatçıya bağlama çaldı. 1975de İstanbul Teknik Üniversitesine öğretim görevlisi olarak çağrıldı. 1987 -1991 yılları arasında Ankara milletvekili olarak parlementoda görev yapan Arif Sağın tüm halk çalgılarını çalabileceği konusunda belgesi bulunmaktadır.

Westside
07.06.2008, 01:05
bira+sigara+arif sağ

cok iyi gidiyo dostlar : )

Dede-baba
07.06.2008, 01:19
Arif Sağ, 1945 yılında Aşkalenin Sos köyünde doğdu. 7 yaşında bağlama çalmaya başladı.14 yaşına dek aşıklık geleneğinde türküler öğrenip çaldı. Sonraki yıllarda İstanbula gelerek Nida Tüfekçiden ders aldı, 1965de İstanbul Radyosuna girdi, 3 yıl sonra oradan ayrıldı.1974e dek değişik türlerde yaklaşık 200 beste yapıp 45 plak doldurdu. Yüzlerce sanatçıya bağlama çaldı. 1975de İstanbul Teknik Üniversitesine öğretim görevlisi olarak çağrıldı. 1987 -1991 yılları arasında Ankara milletvekili olarak parlementoda görev yapan Arif Sağın tüm halk çalgılarını çalabileceği konusunda belgesi bulunmaktadır.

Arif sağ... Asln Aşkaleli olsada...

Çocukluk dönemini Erzincan'ın çağlayan köyünün hemen yanında bulunan karatuş köyünde geçirdi...

Ailesi fakirdi...babası değirmencilik yapardı... kendide yanında çalışırdı.. Çok küçük yaşlarında bile değermeni süpürmek için kullanılan uzun saplı süpürgeyi saz yapar çalarmış.. birçok kez sohbetinde bulundum... Saygı duyduğum bir sanatçıdır..

Birçok derlemesi bulunan bağlama ustası... Arif Sağ.. bağlamaın gençler arasında sevilmesinde.. Erdal erzincan gibi nice sanatçıları yetiştirmesiyle Hocaların Hocasıdır...

Arif Sağ'ın bir diğer yönü ise.. Bir çok derlemeyi yapması.. Türkü Dünyasını zenginleştirmesidir..

Alevi-bektaşi kültürünün saygın sanatçılarından olan Arif Sağ yaşarken efsaneleşen sanatçılarımızdandır..

saygı ve sevgilerimle

renklikelebek
07.06.2008, 04:39
rakı+ sigara+ cansilan+ben+arif sağ+neşet ertaş+gulabi+mahsunı şerif:):):)iii gidiyo

yasemin38
07.06.2008, 11:22
rakı+ sigara+ cansilan+ben+arif sağ+neşet ertaş+gulabi+mahsunı şerif:):):)iii gidiyo

olayı anlamadım vallahi sevgili canlar :D

putikanli
07.06.2008, 11:24
Tekel Bayiisi misiniz ? Ne iştir arkadaşlar.