Orijinalini görmek için tıklayınız : Cemevi başkanının cemdeki isteği..
serçeşme 26.09.2008, 23:39 Şu dönemlerde dini ;yaşları 7-8'i bulan çocuklara empoze etmeye çalışan bir sistem içerisindeyiz.bu yaştaki çocuklar hem kuran kurslarına,hem de camiilere ailelerinin isteği ile gönderiliyor.Bir cemevi başakanı ;Cem tutulan bir günde mikrofonu eline alıp :Çocuklarınızı getirmeyin.Söylemi bana çok acı geldi.Umarım bu başkan bunları söylerken bizleri yozlaştırmaya çalışanlara katkı sunduğunun farkına varır.
heykeltraş 02.10.2008, 11:43 yazdığınız yazıyı okuduktan sonra;yazık yaa Alevileri temsil eden bir kurumun başkanının bu şekilde konuşması.Ne demek çocuklarınızı getirmeyiniz.Ne olursa olsun çocuklarımızla cemlere katılmamız gerekir.Küçük yaşta ne öğrenirsen ne görürse onu uygulamaya devam eder ileriki yaaşlarında.Bizim 2 kızımız var ;Ezgi 10,Özge 4 yaşlarında.Biz kızlarımıza elimizden geldiğince kendi kültürümüzü,inancımızı,ibadet şelimizi öğretmeye çalışıyoruz.Büyük kızımın bir şiir yazmıştı.Hacı Bektaş Veli isimli bir şiir.Okuduğumuzda hem kendimizle hem de kızımızla grur duyduk.Şiirin içeriği felsfemimizi bütünü ile anlatıyordu.Buradan tüm cemevi başkanlarına sesleniyorum.Lütfen ailelerin çocukları ile beraber gelmeleri için her cemde ananos yapınız.Getirmeyin diyen cemevi başkanını da kınıyorum
Sanırım Mersin'de ki durumdan söz ediyorsunuz? Bunun bir nedeni olabilirmi bilemiyoruz, ama her ne olursa olsun bir cem evi başkanından "çocuklarınızı getirmeyin" gibi bir çağrı duymak çok şaşırtıcı, üzücü ve düşündürücü bir durum.
Tüm değerlerin temeli gelecek nesillere aktarılması ile başlar. Eğer buna en baştan taş koyarsanız, ya bu inanca bir kastınız vardır, ya da bu işten zerre kadar anlamıyorsunuz demektir. Bildiğiniz gibi cem evleri başkanlık seçimleri'de dernek usullerine göre üye oylaması üzerinden yapılır, itikatla gönülden hizmet için değilde rant için yuvalanmaya çalışanların korsan üyelerle kazandıkları seçimlerin sonucunda, Mersin'deki seçim öncesi yaşanan entrika ve çekişmeleride göz önüne alınca böyle neticelerle karşılaşmak hiç şaşırtıcı gelmiyor.
nihat 61 02.10.2008, 12:39 böyle bir istegi cem evi başkanından duymak üzüntü verici
Ben ilmin şehriyim, Ali de onun kapısıdır.
İlim öğrenmek isteyen bu kapıya gelsin.”
bu sözü cemevi başkanına hatırlatmak gerekir temsil ettigi degerin ilkelerine ters bir davranış
Kendine göre haklı olabilir..
Etrafta kafa sallayıp mollalar misali,"Allah Allah" diye bağıran tipler;etrafına anlamsız gözlerle bakan çocuklar için ürkütücü olabilir.Ben de çocukken gitsem,bende korkardım öyle ibadet edenlerden..
barışgüvecini 02.10.2008, 14:01 Bizleri böyle asimile etmeye çalışıyorlar.Bir tarafta diyanet işleri başkanı bardakçıoğlu diyor ki çocukları camiye getirin bir tarafta da cem yürüten kişiler çocuklarınızı getirmeyin diyor yazık gerçketen yapmak istedikleri nedir anlamak mümkün değil biride yazmış kafa sallıyanlar var,kendine gelmeni istiyorum senden insanları neyle itham ettiğiin farkında ol.
serçeşme 05.10.2008, 23:51 Kendine göre haklı olabilir..
Etrafta kafa sallayıp mollalar misali,"Allah Allah" diye bağıran tipler;etrafına anlamsız gözlerle bakan çocuklar için ürkütücü olabilir.Ben de çocukken gitsem,bende korkardım öyle ibadet edenlerden..
Cemlerimizde molla misali insanlar olmaz sayın frankly.Cem'e bir kere katılmanızı tavsiye ederim.Cem'de zikir törenleri olmaz.Bir çocuğa küçükken ne verirseniz ilerleyen yaşlarında mutlaka verdiklerinizin meyvelerinden birini de olsa alırsınız.
serçeşme 05.10.2008, 23:59 Sanırım Mersin'de ki durumdan söz ediyorsunuz? Bunun bir nedeni olabilirmi bilemiyoruz, ama her ne olursa olsun bir cem evi başkanından "çocuklarınızı getirmeyin" gibi bir çağrı duymak çok şaşırtıcı, üzücü ve düşündürücü bir durum.
Tüm değerlerin temeli gelecek nesillere aktarılması ile başlar. Eğer buna en baştan taş koyarsanız, ya bu inanca bir kastınız vardır, ya da bu işten zerre kadar anlamıyorsunuz demektir. Bildiğiniz gibi cem evleri başkanlık seçimleri'de dernek usullerine göre üye oylaması üzerinden yapılır, itikatla gönülden hizmet için değilde rant için yuvalanmaya çalışanların korsan üyelerle kazandıkları seçimlerin sonucunda, Mersin'deki seçim öncesi yaşanan entrika ve çekişmeleride göz önüne alınca böyle neticelerle karşılaşmak hiç şaşırtıcı gelmiyor.
Sevgili Can;sanırım mersin'deki cem'de vardınız.Teşhisleriniz çok doğru.Mersin'de olan bitenden haberdarsınız.Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim.
çok üzücü bir durum.5-6 yaş arası çocuklar kuran kurslarına camilere yollanırken bizim inanç ve değerlerimizi yansıtan bir kurumun başkanının bu sözleri sarfetmesini sadece cehaletle yorumluyorum.evet bu tavır yozlaşmamızı isteyenlere destek niteliğinde.diğer arkadaşların da dediği gibi bu insanın o derneğimizin başkanı olması da üzücü ve tartışılmaya değer bir durum.
tek kelimeyle kınıyorum cemevi başkanını
sayın frankly ben çok küçük yaşlardan beri ceme katılan insanım molla misali kafa sallamayız biz, ne ürkütücü bi olay gördüm nede orda korktum tam tersine çok sewmiştim ilk gittiğimde,şimdi alevi felsefesini özünü gören bilen we hala öğrenmeye çalışan biriyim.galiba siz ceme hiç gitmediniz.
Alıntı yapan üyelere tek bir link yolluyorum..
http://ktunnel.com/index.php/1010110A/7c94263ce28da6cc26862151e9c95dfe8384fb08aea990d552 6bd81cc5407d6f110b60e4aff4857619726
link açılmazsa,youtube'a ümraniye ıhlamurkuyu cemevi yazın ve izleyin videoyu..
Cem,eğer bu videodaki gibi haremlik-selamlık düzende ise,
bu videodaki gibi "la ilahe illallahdan" ibaretse
ve kafasını sallayıp "allah allah " diye kendinden geçen insanlarsa
ben aleviliği reddediyorum...=)
Benim babam alevi köyünde büyüdü,asla böyle bir şey olmadı diyor.O da bunların yozlaşma olduğunu söylüyor..
serçeşme 06.10.2008, 01:56 sayın frankly;Alevilik bu görüntülerden ibaret değildir.Bizler'de cem'e katılıyoruz fakat Erkek-Kadın bir arada ibadetimizi gerçekleştiriyoruz.Bu görüntülerden dolayı ben Alevi değilim demeni doğru bulmuyorum.Aleviliği araştırıp öğrenmeni tavsiye ederim.Alevilik o kadar derin bir olgudur ki;Bir umman gibidir.Ucu Bucağı olmayan.Bu görüntüler seni yanıltmasın.Eğer bu tip görüntüler ya da Aleviler içinden bazı yoz ve antidemokratik uygulamaları yapan şahıslardan dolayı Alevi değilim dersek bu çok büyük bir yanılma olur.Cem'e katıldığımızda ;Kadın-Erkek olarak nitelendirilmiyoruz.Artık hepimiz CAN oluyoruz.Eline,Beline,Diline sahip olmak,Dört Kapı Kırk Makamı uygulamak'tır Alevilik.Pir Sultan Abadal direnci gibi,Hacı Bektaş Veli'nin insan sevgisi,Aşık Veysel'in,Mahsuni Şerif'in,Hasret Gültekin,Muhlis Akarsu'nun,Ruhi Su'nun,Nesimi Çimen ve daha nice adını sıralayamdığım ozanlarımızın sazlarından ve sözlerinden de belirttiği gibi bir DERYA'dır Alevilik.
http://ktunnel.com/index.php/1010110A/7c94263ce28da6cc26862151e9c95dfe8384fb08aea990d552 6bd81cc5407d6f110b60e4aff4857619726
Benim babam alevi köyünde büyüdü,asla böyle bir şey olmadı diyor.O da bunların yozlaşma olduğunu söylüyor..
Burada cem'in her türlü ritüeli mevcut. Fakat siz enterasan bir şekilde cımbızla seçip bir tarafta takılıp kalmışsınız. Her cem'de aşk ile yaradan çağrılır, muhammed, ali ve ehlibeyt anılır. Bu kavramların aşkıyla canlar kendinden geçebilir, ağlar, dizlerine vurur, kafasını sallar, bir çeşit bu boyutu aşan ruhi bir devinim yaşandığı hissedilir ve zikre girilir. Bunun neresinde alevilik adına bir anormallik gördüğünüzü çözemedim.
La ilahe illallah kelimesi arapça "Allahtan başka ilah yoktur" demektir. Bu kelimenin söylenip erenlerin ve ehlibeytin çağrılmasında ne gibi bir sakınca gördünüz? Bu durumdan ötürü ordaki canları mollara benzetmek çok absürd ve haksız bir örnek olmuş.
Benimde tasvip etmediğim lakin anadolu'nun bazı bölgelerinde cemler haremlik selamlık yapılır, fakat bizim bölge gibi bir çok bölge'de de tüm canların cem ibadeti karışık gerçekleşir. Bu tamamen o bölgenin inancı kendi kültürel gerçekleri örtüştürme durumu ve kendi seçimleri.
Yobazların üzerimizde yarattığı ürpertiden ötürü onların uzaktan yakından herhangi bir durumu ile benzeşen her olaya karşı fobik bir bakış açısı geliştirmek alevilik adına pek olumlu bir veri olduğunu sanmıyorum!
şahkulu mame 06.10.2008, 02:25 şimdi söyleyeceğim bütün canlar bana kızacak ama yinede söyleyeceğim dayanamadım ; yav cem evi başkanı kim??? cem evinde dede miz vardır bizim, başkan ne?
yaşlanıyorum artık ben benim gençliğimde bizim cem evinin ( ki cem evi bile denmezdi ona " dame mezin ( büyük dam) " denirdi, dedemiz vardı orada, o söylerdi bize biz yapardık) başkanı yoktu yeminle...
ben olanları anlamıyorum, anlamlandıramıyorum... dedenin sözünün üzerine başkam kimmiş söz söyleyecek ki?
kusura bakmayın ben yaşlandım canlar, aklım ermiyor... kusuruma bakmayın...
yol bir sürek binbir. yani yolumuz HZ.ALİ yolu.tek yolda birleştik ama farklı yörelerde yaşayan tüm insanların aynı süreçten geçmesi ya da aynı şekilde örfünü uygulaması beklenemez.örneğin diyarbakır alevileri cemevinde yakınını defnetmesine rağmen,cenaze namazı kılınmasını istiyor.ama ben sivaslı birinde bu isteği hiç görmedim.bu arada senin "la ilahe illallah" deyip molla misali kafa sallıyorlar dediğin olay özel bir mersiyedir.ve ben bu mersiyede aleviliği damarlarımda hissediyorum.cemevi ortamında bulunmadığın bariz.ama cemevine bir kez gidip ceme katılmanı tavsiye ediyorum.şimdi eğer alevilik buysa ben aleviliği reddediyorum diyorsun ama orda reddettiğin alevilik damarlarını sarıyor.ve bu mersiyede alevi olmandan değil utanmak aleviliğin doruğuna ulaşıyor ve sahip olduğun kanın ne kadar değerli olduğu kanaatine varıyorsun.bence en sana en yakın cemevine git ve ceme katıl.daha sonra bu konu üzerine tekrar konuşalım.çünkü şu durumda boş kuyuya taş atmak gibi birşey oluyor bizimki....
serçeşme 06.10.2008, 14:08 sevgili Selda can,genç yaşına rağmen bu kadar yoluna bağlı olmandan dolayı seni tebrik ederim.Yaşının 21 olduğu yazıyor profilinde,Fikirlerinin de ne kadar büyük olduğunu yzdığın yazından anladım.Konfüçyüs'un bir sözü var:Büyük düşünen insanlar FİKİRLERLE,orta halli düşünen insanlar olaylarla,küçük düşünen insanlar İNSANLARla uğraşırlar.Ne kadar güzel bir söz.seni tekrar tebrik ediyorum Büyük Düşündüğün için .
ALuvi-Kartal 06.10.2008, 14:17 yol bir sürek binbir. yani yolumuz HZ.ALİ yolu.tek yolda birleştik ama farklı yörelerde yaşayan tüm insanların aynı süreçten geçmesi ya da aynı şekilde örfünü uygulaması beklenemez.örneğin diyarbakır alevileri cemevinde yakınını defnetmesine rağmen,cenaze namazı kılınmasını istiyor.ama ben sivaslı birinde bu isteği hiç görmedim.bu arada senin "la ilahe illallah" deyip molla misali kafa sallıyorlar dediğin olay özel bir mersiyedir.ve ben bu mersiyede aleviliği damarlarımda hissediyorum.cemevi ortamında bulunmadığın bariz.ama cemevine bir kez gidip ceme katılmanı tavsiye ediyorum.şimdi eğer alevilik buysa ben aleviliği reddediyorum diyorsun ama orda reddettiğin alevilik damarlarını sarıyor.ve bu mersiyede alevi olmandan değil utanmak aleviliğin doruğuna ulaşıyor ve sahip olduğun kanın ne kadar değerli olduğu kanaatine varıyorsun.bence en sana en yakın cemevine git ve ceme katıl.daha sonra bu konu üzerine tekrar konuşalım.çünkü şu durumda boş kuyuya taş atmak gibi birşey oluyor bizimki....
"Yol bir sürek binbir..."
Bu Aleviliğin Pir Sultan Abdal desturudur...
Hıristiyan katolik-ortadoks kilisesinin ve Müslümanların
Alevileri yakıp, diri diri topraklara gömüp..
Katliam yaptıkları dönemde söylenmiştir...
4. Halife olan Hz. Ali ile ilgisi yoktur...
Varsa açık yazın rica ederim...
Aşk ile hû.
sır_kapısı 06.10.2008, 16:08 Sevgili Canlar
cem evinin başkanı da hata yapabilir. Bizler ne güne duruyoruz bir birimizi uyarmak birbirimizin eksiğini gidermek zor olmasa gerek. Evet yorumunuzda haklısınız küçücük çocukları kuran kurslarına yazdırıyorlar. bizim çocuklarımızın da ibadetlerini tanıması önemli ama bir sıkıntı gördüysek kulağına söyleyip daha olumlu çalışmalar yapabiliriz.
Saygılar
Eyvallah
serçeşme 07.10.2008, 11:36 hata yaptığını kabul eden biri olsa Eyvallah Can söylediğin doğru.Başkalarının aklı ile hareket eden birine hata yaptığını anlatamazsın çünkü seni dinlemez.
bu konuda serçeşmeyi destekliyorum.bizler uzlaşmacı insanlarız.... ;)
gulten_gursu 29.10.2008, 16:00 İşi gücü dedikodu olan basit düşünceli insanların ancak karalama kampanyası yapmak yakışıyor.Ben bütün cemlere katılıyorum başkanın bahsettiği cocuk olayını kasıtlı abartıyorsunuz başkanımız 2 ve 3 yaş gurubunu kast etmiştir. Doğru bir yaklaşımdır.Çünkü 2 ve 3 yaşındaki cocukların cemin ahengini bozduğu doğrudur.İyiki ihraç edilmişsiniz her şey ortaya çıkmıştır.Cemlerimizde sabah kahvaltılarımızda oldukça yoğun geçmekte,her gün daha da büyümekteyiz.
serçeşme 29.10.2008, 16:17 İşi gücü dedikodu olan basit düşünceli insanların ancak karalama kampanyası yapmak yakışıyor.Ben bütün cemlere katılıyorum başkanın bahsettiği cocuk olayını kasıtlı abartıyorsunuz başkanımız 2 ve 3 yaş gurubunu kast etmiştir. Doğru bir yaklaşımdır.Çünkü 2 ve 3 yaşındaki cocukların cemin ahengini bozduğu doğrudur.İyiki ihraç edilmişsiniz her şey ortaya çıkmıştır.Cemlerimizde sabah kahvaltılarımızda oldukça yoğun geçmekte,her gün daha da büyümekteyiz.
Gerçekten çok komiksiniz yalakalık da diz boyu....:001_tt2::001_tt2:
İşi gücü dedikodu olan basit düşünceli insanların ancak karalama kampanyası yapmak yakışıyor.Ben bütün cemlere katılıyorum başkanın bahsettiği cocuk olayını kasıtlı abartıyorsunuz başkanımız 2 ve 3 yaş gurubunu kast etmiştir. Doğru bir yaklaşımdır.Çünkü 2 ve 3 yaşındaki cocukların cemin ahengini bozduğu doğrudur.İyiki ihraç edilmişsiniz her şey ortaya çıkmıştır.Cemlerimizde sabah kahvaltılarımızda oldukça yoğun geçmekte,her gün daha da büyümekteyiz.
anlaşılan cemevinde sahip olduğunuz yeri kaybetmemek için elinizden gelen yalakalığı yapıyorsunuz.bahsetmiş olduğunuz insanı ya da insancıkları bizde tanıyoruz.hiçte cem bütününü koruma ve kollama yanlısı değiller.aksine cemevi gençliğini yıldırmak adına iftira ve suçlamalara gitmektedirler.dikkat ederseniz uzun bir süredir cemevi gençliği faaliyetlerine ara vermiş ve bu insanlar yönetimden ayrılana kadar faaliyette bulunmama kararı almıştır.hatta cemevi yönetiminde bulunan birkaç kişinin gençliğe saldırma politikasının iğrenç boyutlara ulaşması ve bunu iftiralara götürmesi üzücü ve bir okadar vahim bir durumdur.kaldıki bu konuyla ilgili gerekli adımlarda atılacaktır.alevi birlik ve bütünlüğünü yansıtan bir kurumun bu gibi insanların yönetiminde olması,sizin gibi şakşakçılar olduğu sürece de düzelmeyeceği gerçeğini görmek gerçekten çok üzücü bir durum.ancak sizi tebrik etmeden de geçemeyeceğim.zira sahip olduğunuz yeri koruma adına çok güzel gayretiniz olduğunu görüyor ve sadece alkışlıyorum.haaaaa bi de unutmadan yorumlarınıza ancak şu surat ifadesiyle tepki verebilirim :001_tt2::001_tt2::001_tt2:
Hakkaten de bu ne böyle? İmamlar nerdeyse bebkleri camiye getirtecekler bizimkilerin dediklerine bak ayıp!
ozgur1919 29.10.2008, 19:24 Alıntı yapan üyelere tek bir link yolluyorum..
Arkadaşım La ilahe illallah sözünden kasıt Aleviliği reddediyorsan
Yolun açık olsun
Sen zaten Alevi olamazsın olsa olsa Ateist olursun
aynen bu forumda
Allahsız Peygambersiz Hz.Alisiz Alevilik yaratmaya çalışanlar,,,
Hz.Ali ve Ehlibeytine küfür hakaret ederek hala kendini Alevi sıfatına koymaya çalışanlar gibi
Artık bir karar vermeniz gerekiyor,,,
Ya Alevisiniz Ya Ateist
Hem Alevi Hem Ateist olunamaz,,,
Ayrıca belirtmek istiyorum neye inanırsan inan yada inanma saygım sonsuz ama lütfen Aleviyim diye ortalıkta gezinme
Zaten reddettin,,
Ya Allah Ya Muhammet Ya Ali
balımsultan 29.10.2008, 20:07 İşi gücü dedikodu olan basit düşünceli insanların ancak karalama kampanyası yapmak yakışıyor.Ben bütün cemlere katılıyorum başkanın bahsettiği cocuk olayını kasıtlı abartıyorsunuz başkanımız 2 ve 3 yaş gurubunu kast etmiştir. Doğru bir yaklaşımdır.Çünkü 2 ve 3 yaşındaki cocukların cemin ahengini bozduğu doğrudur.İyiki ihraç edilmişsiniz her şey ortaya çıkmıştır.Cemlerimizde sabah kahvaltılarımızda oldukça yoğun geçmekte,her gün daha da büyümekteyiz.
Ben de mersin cemevi üyesiyim.önce bu yazdığınız yazının doğru olmadığını mersinde yaşayanlar iyi biliyor.cemlerimiz de ,kahvaltılarımızda eskisi gibi dolu dolu geçmiyor.Katılım azaldı.sizi de biliyoruz,''iyi ki İhraç edilmişsiniz''dediğiniz kişiyi de.Cemevimize çok büyük emeği geçen kişiler hakkında böyle konuşmanız hiç doğru değil.herkes bu yöneticinin gerçekten cemevi için çalıştığını ve oradaki bir kaç kişinin iftiralarla yöneticilik yapmaya kalktıklarını herkes biliyor.size de iyiliği dokunmuştur mutlaka.Nankör olmamak lazım diyorum. Haksızlıklar önünde eğilmeyin hakkınızla beraber ŞEREFİNİZİ DE kaybedersiniz.(Hz.ALİ)
serçeşme 30.10.2008, 09:38 Sevgili balımsultan can doğruları hiç çekinmeden yazdığınız için teşekkür ediyorum.Mahir Çayan'ın söylediği bir sözü yazmak isterim ve konuya noktayı koyacağım.
Onların bugün büyük görünen güçleri ve imkanları bizlere vız gelir. Onlar bir avuç biz ise milyonlarız. Kaybedeceğimiz hiçbirşey yoktur ama;kazanacağımız koca bir dünya vardır
oniki-imam_33 30.10.2008, 18:50 evet arkadaşlar bende aynı sorunları yaşıyorum ve utanıyorum böyle bir adamların orada yönetici olmasını ben mersın hacı bektaş veli kültür merkezinde 5 yıldır semah ekibinde yim ama bu yönetim geldiğinde tabiki ehpsini suçlamak doğru olmaz ama bazıları oraya yakışmayan hareketler yaptı.Beni cem evinden uzaklaştırdı ve nedeninide ben orada çöpçatanlık yapıyormusum bunu bir yönetici şube sekreteri söylüyor canlar bu kadar iğrençlik olamaz bu tür dedikoduları yönetimin uyarması durdurması gerekirken şube sekreteri kendi ortaya laf çıkartıyor artık iğreniyorum o ve onun gibi insanlardan.Bilgisiz cahil gerici faşist zihniyetli karektersiz insan nasıl yönetici oluyor biz bu kadar acınacak haldemıyız.Evet o kadar cahil ki Yönetici "biz derneğimizin önünde(yazları semah dönebileceğimiz yer) yaklaşık 10 kişi ile semah dönüyorduk hiçbir gürültü ses çıkmıyordu zaten cihazımız yok bağlamayı çalan arkadaşımız çığlak sesle ve bağlama ile semahlarımızı söylüyordu birden bekçi telefona sarıldı 10 dakıka sonra 2 araba derneğe geldi ve semahın ortasında bizi durdurmaya çalıştı tabiki biz semahımızın bitmesini bekliyorduk birden sinirli hareketle yöneticinin biri bize ne yapmaya çalışıyorsunuz dedi. bizde sizde ne yapıyoruz dedik.etraftan rahatsız oldular bızı aradılar dedı.yönetici(derneğe en yakın apartman 150 metre ileride bir site)biz insanların rahatsız olacakları şekilde hareketle etmiyoruzki nereden çıktı bu şube yöneticisi.siz neyi protesto edişyorsunuz dedi.(biz bir kere protesto edersek sizin gibi inançlarımızı koymayız).ardından siz semahın anlamını biliyormsunuz. semah semah kıyafeti olmadan dönülmez.(semah kıyafetinden kastı yöresel kıyafetlerin gösterilerde kullanıldığı kıyafetten kasdediyor.)dedi bizde güldük bu kişiliği neden ciddiye alalom dedik ve çıktık şimdi söz sizde ne yapmalı?
devriminsesi 04.11.2008, 01:36 serçeme can değindiğin konulara sonuna kadar katılıyorum.biz alevi toplumu olarak önce şunu iyi bilmeliyiz:bizi yukarılara taşıyacak kadroları iyi seçmeli ve asla yörecilik(tunceli,malatya,sivas,maraş,vs....)oy unu oynamamalıyız.Hani bir atasözü vardır ya 'ağaç yaşken eğilir'tam da bu bağlamda bizler de çocuklarımıza sadece cem evlerinde değil aile ortamında da bu kültürü hatırlatmalı ve yaşatmalıyız.ben bir alevi olarak Mersin Cem Evinde yaşanan bu konuyu aleviler bir talihsizlik olarak görüyorum.Dilerim ki bu ve buna benzer yanlışlar tekrarlanmaz aksi taktirde bu bir talihsizlik olarak kalmaz .Aksine alevi toplumunun gelmek istediği noktayı engeller ve zedeler.Bu tür yanlışlıklara hep birlikte dur diyecek yürekli,mert,donanımlı ve genç insanlara ihtiyacımız var.bütün canlara saygılar
|
|