Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler neden bu kadar sıcak insanlardır ?
İşsizliğe,Yoksulluğa,Çevresi tarafından gördüğü dini ve ahlaksal baskıya,Emeğinin sömürülmesine,Metropollerdeki onca strese rağmen,bizim insanımız nasıl güleryüzlü olmayı başarıyor daima ? Ben hayatımda hiçbir toplumsal tabakada bu kadar hoşgörü,bu kadar anlayış görmedim..
Hümanizm aşılanmış resmen hepsine..Her ne kadar şehirleşmeyle yozlaşmalar olduysa,hala tapılacak insanlar var.
Alevi olarak doğduğum için kendimi öyle şanslı hissediyorum ki,anlatamam..
sana çok teşekürler casn evet bizler çok sicak kanlı insanlarız bizler doguştan insancıl oldugumuz için olsa gerek güler yüzlerimiz solmasın inşallha degerli insanalr inı yüzleri sanırım solmaz allah herkesin gönlüne göre versin canalr saygılarımla.
Black_Love 03.10.2008, 02:09 Üniversitede, Lisede bir çok arkadaşımdan aynı tepkiler geldi bana bulundukları yerlerde yada önceki okullarında hep samimi oldukları arkadaşları Alevi inancına sahip kişilermiş. Ayrıca büyüklerinin anlattıkları(evlerine gidilmez, mum söndü vb.) ile yaşadıklarının arasındaki farklardan bahsediyorlar. Şaşırdıklarını belirtiyorlar hep. Buda sanırım bizim incinsende incitme felsefemizden ve tamamen iyi niyetimizden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Tokatlim_60 03.10.2008, 02:22 Evet arkadaslar bizler öleyizde, bence genelleme yapmak yalnis olur ki, insandan insana degisir bu, alevilerdede iyi olmayan insan vardir diger kesimlerdede, iyi olanda ayni sekilde bizlerde vardir ve diger kesimlerde!!! bunu unutmayalim....
ben biz alevilerin iyiliğini sıcaklığını seviyorum ya iyiki alevi doğmuşum ne mutlu aleviyim diyene diyorum
Benim suratim mahkeme duvari gibi Hicte sicak kanli guleryuzlu diilim :mad::biggrin::biggrin::biggrin:
ALuvi-Kartal 03.10.2008, 12:23 Benim suratim mahkeme duvari gibi Hicte sicak kanli guleryuzlu diilim :mad::biggrin::biggrin::biggrin:
....
Aşk ol... Hiç te öyle değil... Tam tersi...
....
Aşk ol... Hiç te öyle değil... Tam tersi...
:blushing: Afedersiniz piki:blushing:
Aletriste 03.10.2008, 13:10 Bizim Kanımızda var sıcaklık hoşgörü sevgi ne bu toplum ne büyük kentin getirdiği maddi manevi sıkıntılar biizm benliğimizi değiştiremez.
suskunmavi 03.10.2008, 14:23 bu sıcaklık aleviliğin felsefesi ile ilgili.. çünkü Aleviliğin özü insan sevgisine dayalıdır... insanları seven birinin soğuk olması mümkün değildir... sevgilerimle...
İsyanateşi 03.10.2008, 17:07 evet genel olarak alevi insanlar çok sıcak kanlı çok güler yüzlü oluyorlar...geçenlerde bankaya gitmiştim bir bayan personel vardı veznede o kadar sıcak o kadar güleryüzle karşılıyordu ki insanları sonra sıra bana geldi aynı güleryüzle karşıladı çok sempatik geldi bana sonra kimliğimde Tunceli yi görünce hemşeri olduğumuzu söyledi işte diyorum bizim insanımızın güler yüzü...
staj yaptığım yıllardı alevi bir bayan vardı ama suratı o kadar asıktı ki...hep ters tepki verirdi insanlara...demem o ki şeker gibi tatlı sıcak insanların yanı sıra duvar gibi buzdolabı insanlarda olabiliyor....(çok güzel anlattım tebrik ediyorum kendimi!!!...)
DERSİM_Gülay 03.10.2008, 17:11 evet genel olarak alevi insanlar çok sıcak kanlı çok güler yüzlü oluyorlar...geçenlerde bankaya gitmiştim bir bayan personel vardı veznede o kadar sıcak o kadar güleryüzle karşılıyordu ki insanları sonra sıra bana geldi aynı güleryüzle karşıladı çok sempatik geldi bana sonra kimliğimde Tunceli yi görünce hemşeri olduğumuzu söyledi işte diyorum bizim insanımızın güler yüzü...
staj yaptığım yıllardı alevi bir bayan vardı ama suratı o kadar asıktı ki...hep ters tepki verirdi insanlara...demem o ki şeker gibi tatlı sıcak insanların yanı sıra duvar gibi buzdolabı insanlarda olabiliyor....(çok güzel anlattım tebrik ediyorum kendimi!!!...)
:stuart::stuart::stuart:
hemşerim her zaman gel...seni ön sırlara alayım hemen...:whistling:whistling:whistling
İsyanateşi 03.10.2008, 17:17 :stuart::stuart::stuart:
hemşerim her zaman gel...seni ön sırlara alayım hemen...:whistling:whistling:whistling
tamam geliyorum hemşom güleryüzünü göster ama...:stuart::lol::biggrin:
ALEVİ oldukları için. ALEVİ doğdukları için . çünkü sonradan ALEVİ olunmuyor ALEVİ doğuluyor...
battalpaşa 03.10.2008, 23:44 Adı üstünde ALEV-i
gerçi üste az ve öz olarak açıkladım kendimce alevilerin neden sıcak insanlar olduğunu ama belki aranızda benim foruma katıldığım zaman ilk yazdığım mesajda sıcak olmaktan başka hangi özelliklere sahip olduğunuzu okumayan bazı arkadaşlar vardır. tekrarlama gereği duydum . sevgili moderatörlerin hoşgörüsüne ve iznine sığınarak.. buyrun dostlar: sevgili dostlar ben sunniyim ancak aklımın erdiği ve yaşadığım kadarıyla sizlere ALEVİ canları özetliyeyim ALEVİLER 25 milyondur dostlar hernekadar tayyipçiler inkar etsede.ALEVİLER bu ülkenin yüzakıdır.ALEVİLER aydındır,çağdaştır,içlerinden sadece1000de1 gibi bir kesim yobaz çıkabilir onlarda çıkarları için akp tarafından satın alınan düşkünlerdir.iyi vatandaşlardır,okuyan ,düşünen,dinleyen,bilen,anlayan,insanlardır.ALEVİL ERher zaman uygarlıktan yanadırlar,mümkün değil içlerinden göbeğini kaşıyan adam ,asalak profilleri çıkmaz çıkamaz.ALEVİLER inançlarında samimi oldukları için kimliklerini asırlardır acı çeke çeke koruyabilirler.ALEVİLER tarihin bir kanlı hesabını dahi sebep olanlara değil kendi dizlerine vura vura verirlerki ondandır işte İNCİNSENDE İNCİTME derler .ALEVİLER yiğit insanlardır, çalışkanlardır,doğaya saygılıdırlar,allahın yarattığı tüm canlıları severler,asla kendilerini kömür ve makarnaya teslim etmezler. bunu içindirki mevcut iktidar istediği kadar şirin görünüp kırmızı başlıklı kurt misali onlara yaklaşsada. ALEVİLER bu oyuna asla düşmezler tam tersi tayyipçileri kendi kazdıkları kuyulara düşürürler.ALEVİLER kadını ikinci sınıf vatandaş saymazlar ,bir mal gibi davranmaz,ona şüpheyle bakmaz,insan yerine koymayıpta kapalı kapılar arkasına asla hapsetmezler.kadına güvenirler onlardan meydana geldiklerini iyi bilirler,kadınıda erkeğide yobaz değildirler şimdiki azgın çoğunluk gibi asla davranmazlar .ALEVİLER çok güzel saz çalarlar,dans ederler,eğlenmesinide oturup kalkmasınıda hepimizen gayet iyi bilirler turnalar gibi allah aşkı, muhammed aşkı, allahın arslanı HAZRETİ ALİ, aşkına semahlar dönerler.ALEVİLER ozanları,şairleri,yakmazlar,edebiyatçıları kovmaz. aydınları vurmazlar. ALEVİLER el,dil, bel sağlamlığı isterler. ALEVİLER çağdaş dünyanın reddettiği akıl dışı hurafelere batıl inançlara kanmazlar.ALEVİLER (GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜMÜZÜ) çok ama çok severlerki bende bu yönlerinden ötürü onların önünde saygıyla eğilirim naçizane bir yurttaş olarak.ALEVİLER ulusumuzu çağdaşlık kapılarını aralayan devrim yasalarına yürekten bağlıdırlar.atatürkün devrim yasalarını sizden bizden daha çok korur kollarlar , bazıları gibi çene altı üstü gibi bir metre bez şekilciliği ile asla uğraşmazlar.ALEVİLER cumhuriyetimizin olmazsa olmazı LAİKLİK ilkesine ölesiye sahip çıkarlar.ALEVİLER dönek değildirler,kendi çıkarları için hangi iktidar gelirse gelsin ona yanaşıp yalakalık yapmazlar.ALEVİLER küçük hesaplar yüzünden türkiyenin aydınlık yoluna ihanet etmediler etmezler. son olarak ALEVİLER vefalı insanlardır dürüsttür dürüst YİĞİTTİRLER dostlar.
VE BİR OKADARDA SICAKKANLI insanlardır aleviler...
Zemheri* 03.10.2008, 23:48 acılar insanları olgunlaştırır diye bir söz vardır ya işte biz Aleviler buna iyi bir örneğiz yıllardır hep katledilmişiz,yakılmışız,yurttan yurda göç etmişiz,susuz bırakılmışız ve şimdi kamil insan mertebesine erişmişiz kibir,tavır koyma,terslemegibi kavramlardan uzaklaşmışız,bunların boş şeyler olduğunu çözmüş daha yararlı işlerle uğraşmaya başlamışız.bu yararlı işlerde insana,hayvana,bitkiye sevgi,muhabbet,vs...
Not:cidden güzel açıkladım :D
İşsizliğe,Yoksulluğa,Çevresi tarafından gördüğü dini ve ahlaksal baskıya,Emeğinin sömürülmesine,Metropollerdeki onca strese rağmen,bizim insanımız nasıl güleryüzlü olmayı başarıyor daima ? Ben hayatımda hiçbir toplumsal tabakada bu kadar hoşgörü,bu kadar anlayış görmedim..
Hümanizm aşılanmış resmen hepsine..Her ne kadar şehirleşmeyle yozlaşmalar olduysa,hala tapılacak insanlar var.
Alevi olarak doğduğum için kendimi öyle şanslı hissediyorum ki,anlatamam..
gözlerinden öperim çok şanslıyız hepimiz niyee bu kadar hoşgörülüyüz belkide acıya gülmeyi bildiğimizdendir:cool:
şahkulu mame 03.10.2008, 23:55 valla sıcak kanlıyım, hiç yalan söyleyemem şimdi...ve evet bütün alevilerde sıcak kanlı bu konuda da yalan söyleyemem... ne yapalım böyleyiz...
kıskananlar çatlasın
valla sıcak kanlıyım, hiç yalan söyleyemem şimdi...ve evet bütün alevilerde sıcak kanlı bu konuda da yalan söyleyemem... ne yapalım böyleyiz...
kıskananlar çatlasın
abi tamamı için konuşma ben ne meşeler gördüm buz gibi:lol: burdada var:lol:masa atıp yazları gölgesinde piknik bile yaparsın:lol::lol:
şahkulu mame 04.10.2008, 00:08 abi tamamı için konuşma ben ne meşeler gördüm buz gibi:lol: burdada var:lol:masa atıp yazları gölgesinde piknik bile yaparsın:lol::lol:
can vito...
istisnalar kaideyi bozmaz... her ırkın , grubun, cümlenin az deformeli olanı çıkar arada...
ona bakarsan ben de ne kürdler gördüm... adamı kes bi masa takımı ( sandalyesi iye birlikte) , bi oturma grubu, bi komidin çıkar... zorlarsan bi de askılık çıkartırsın... öyle yani...
can vito...
istisnalar kaideyi bozmaz... her ırkın , grubun, cümlenin az deformeli olanı çıkar arada...
ona bakarsan ben de ne kürdler gördüm... adamı kes bi masa takımı ( sandalyesi iye birlikte) , bi oturma grubu, bi komidin çıkar... zorlarsan bi de askılık çıkartırsın... öyle yani...
toplaayalım abi onları fabrikada seri üretime geçelim sürümden parayı götürürüz godoman oluruz :lol::lol::lol::lol:
bende (aslen sunni aileden olarak) Alev'i lerin "insan"ligina hayran idim...her konuda ...
taa ki bu foruma girene kadar maalesef... hayal kirikligina ugradim....
bende (aslen sunni aileden olarak) Alev'i lerin "insan"ligina hayran idim...her konuda ...
çok üzüldüm kendimi tutamıyorum ağlicam şimdi nedne böyle düşünüyorsun ki:lol:
bizim insanlığımıza nolmuşki ayıp ediyosun bi röntgen çek getir seninde içini bi görelim ciğerin nasılmış
bu foruma girene kadar maalesef diyosan hayal kırıklığına uğradıysan sana yolu gösterim mi sağ yukarda çıkış yazıyor seniniki ingilizceyse logouttur argocası selametle diyim kendimce:lol: beğenmediğin yerde çok durma o zaman
ama bızıde düşün kendinden mahrum etme biz forum olarak 10.000kişi hayranınız bir tarikat kursan hepimiz müridin oluruz
şahkulu mame 04.10.2008, 00:21 toplaayalım abi onları fabrikada seri üretime geçelim sürümden parayı götürürüz godoman oluruz :lol::lol::lol::lol:
evet kereste işinde çok para var. net...
olur o iş abi...
çok üzüldüm kendimi tutamıyorum ağlicam şimdi nedne böyle düşünüyorsun ki:lol:
bizim insanlığımıza nolmuşki ayıp ediyosun bi röntgen çek getir seninde içini bi görelim ciğerin nasılmış
bu foruma girene kadar maalesef diyosan hayal kırıklığına uğradıysan sana yolu gösterim mi sağ yukarda çıkış yazıyor seniniki ingilizceyse logouttur argocası selametle diyim kendimce:lol: beğenmediğin yerde çok durma o zaman
ama bızıde düşün kendinden mahrum etme biz forum olarak 10.000kişi hayranınız bir tarikat kursan hepimiz müridin oluruz
uslubunuzu hiç begenmedim ... ayni zamanda "bu foruma griene kadar" derken neyi kast ettigimin bir örnegini vermis oldunuz...
Zemheri* 04.10.2008, 00:48 uslubunuzu hiç begenmedim ... ayni zamanda "bu foruma griene kadar" derken neyi kast ettigimin bir örnegini vermis oldunuz...
gerçekten çok hazır cevapsınız fatsalı bey,vito abi gibi esprili ve laf cambazı bir insanı bile susturdunuz,Saygılar
uslubunuzu hiç begenmedim ... ayni zamanda "bu foruma griene kadar" derken neyi kast ettigimin bir örnegini vermis oldunuz...
valla beğen beğenme çok önemli değil benim için adem bey
sen kalkıp aleviforumunda burda dersenki Alev'i lerin "insan"ligina hayran idim...her konuda ...
sen böyle cümle kurarsan arkadaşım sana daah sert tepki vermediğime şükret düzgün yaz o zaman bu yazdığınm laf bize resmen hakarettir lafını bilde konuş senini bu dediğin resmen burda aleviler hakkında kötü şeyler varmış gibi oldu burası seni hayalkırıklığına uğrattıysa durma birader islamiforuma git seni orda moderator bile yaparlar gel burda nerdeyse hakaret et bize sonra kalk uslubünü beğenmedim d e sana erbakanın dediği gibi hadi ordan beee diyorum:cursing:
gerçekten çok hazır cevapsınız fatsalı bey,vito abi gibi esprili ve laf cambazı bir insanı bile susturdunuz,Saygılar
beni susturmak mı gardaşım onun lisani bunun için biraz yetersiz bende kelime bitmez 28harften milyarlarca cümle kurarım ben ona :biggrin:
Zemheri* 04.10.2008, 01:00 beni susturmak mı gardaşım onun lisani bunun için biraz yetersiz bende kelime bitmez 28harften milyarlarca cümle kurarım ben ona:biggrin:
buna eminim espri yapmıştım,sonuçta sıcak kanlıyız:biggrin:
simdi bunu nasil anlayayim bilemiyorum....:p
ilk yazimda anlatmak istedigim'i böyle ce "espiri" haline getirlmesi hiç de hos degil. çünkü o yazidaki kastim hiç komik degil bence.
demek istedigim:
ben müslüman ortamda büyümüs bi sahis olarak, herkes gibi "kizilbas" sözünü duydugum oldu....ne anlamda duydugumun topik konusu deil...
musluman bi ortamda büyümüs derken anlarsiniz ki, bazi "hocalar"in hutbelerini dinledigim olmustur...özellikle bazi grup insanlara karsi oldukça "kin dolu" hutbeler diyeyim... bende bu "bazi grup insanlar" içindeyimdir....
oysaki, 3 yil önce alevi ortamda bulunmaya basladim ki bazi hocalarin hurbelerinin tam tersini gördüm alev'i kisilerde....
yaani BEN bile herseye ragmen bi INSAN olarak bana bakildigini anladim...
tabii bunu kendi ailesi dahil toplum dan assagilanan dislanan lardan baskalari anlayamaz...
zaaten "alev'ilik" meragim da ordan basladi ....
forumlai okumaya basladiktan sonra alev'i lerde de "yobaz" kisiler oldugnu fark ettim.....
"yobaz kisiler" diyorum
Alev'i erkanina ilgim meragim sevgim degismis deildir, bazi sahislarin diskurlari beni döndüremez seçtigim yol'dan....
bilmem anlatabiliomuyum?:rolleyes:
şahkulu mame 04.10.2008, 01:01 bende (aslen sunni aileden olarak) Alev'i lerin "insan"ligina hayran idim...her konuda ...
fatsalı kardeşim, ben bu yazdığın cümleyi anlamadım... ne oldu neyi beğenmedin ki??? neyimizi gördün? ne yaptık, niye üzdük seni, yada neden dolayı beklentin kırıldı??? grçekten merak ettim ben... ama gerçekten.. açık açık yazar mısın?
simdi bunu nasil anlayayim bilemiyorum....:p
ilk yazimda anlatmak istedigim'i böyle ce "espiri" haline getirlmesi hiç de hos degil. çünkü o yazidaki kastim hiç komik degil bence.
demek istedigim:
ben müslüman ortamda büyümüs bi sahis olarak, herkes gibi "kizilbas" sözünü duydugum oldu....ne anlamda duydugumun topik konusu deil...
musluman bi ortamda büyümüs derken anlarsiniz ki, bazi "hocalar"in hutbelerini dinledigim olmustur...özellikle bazi grup insanlara karsi oldukça "kin dolu" hutbeler diyeyim... bende bu "bazi grup insanlar" içindeyimdir....
oysaki, 3 yil önce alevi ortamda bulunmaya basladim ki bazi hocalarin hurbelerinin tam tersini gördüm alev'i kisilerde....
yaani BEN bile herseye ragmen bi INSAN olarak bana bakildigini anladim...
tabii bunu kendi ailesi dahil toplum dan assagilanan dislanan lardan baskalari anlayamaz...
zaaten "alev'ilik" meragim da ordan basladi ....
forumlai okumaya basladiktan sonra alev'i lerde de "yobaz" kisiler oldugnu fark ettim.....
"yobaz kisiler" diyorum
Alev'i erkanina ilgim meragim sevgim degismis deildir, bazi sahislarin diskurlari beni döndüremez seçtigim yol'dan....
bilmem anlatabiliomuyum?:rolleyes:
o zaman alevilerde var diyeceksiniz tüm aleviler melek değildir tabiki ama kalkıp alevilik ismi gibi yüce birşeyi karalarsanız o karanlıkta kendinizde boğulursunuz bizde hoşgörü temeldir benimsemesem bile saygı duyarım forumda serbestçe yazıp çiziyorsunuz size cinsel kimliğiz hakkında bişey diyen oldumu siz devamlı bunu ön plana atıyorsunuz grup açtınız kimse ses çıkardı mı hatta benim arkadaşlarım bile destek amaçlı gelip üye oldular lütfen yazıp çizerken dikkatli olalım hele ben ki pek bu konulara girmem abilerim varken ama nice laflarla taş toprak edecek şeyler söylerim
bu noktada ibrahim tatlısesten yetiş ya ali türküsünü tüm foruma armağan eder bu konuda sözü engin bilgileriyle bizi aydınlatacak olan Şahkulu Mame ye bırakıp sahneden iniyorum:lol:
fatsalı kardeşim, ben bu yazdığın cümleyi anlamadım... ne oldu neyi beğenmedin ki??? neyimizi gördün? ne yaptık, niye üzdük seni, yada neden dolayı beklentin kırıldı??? grçekten merak ettim ben... ama gerçekten.. açık açık yazar mısın?
"biz gerçek islamiz" cilar ...
dönüp dolasip Aleviligi "sunni" kitler lerle "çatisma" ya getirenler ...
"alevi olunmaz alevi dogulur" cular ...
"sizin gibiler cem'e giremez" ciler....
belirtmekte yarar görürüm
"alevi erkanina" ilgim degismis degildir...hangi "erkan'in" gerçek alevilik oldugunu anlayabilsem... :rolleyes:
o zaman alevilerde var diyeceksiniz tüm aleviler melek değildir tabiki ama kalkıp alevilik ismi gibi yüce birşeyi karalarsanız o karanlıkta kendinizde boğulursunuz bizde hoşgörü temeldir benimsemesem bile saygı duyarım forumda serbestçe yazıp çiziyorsunuz size cinsel kimliğiz hakkında bişey diyen oldumu siz devamlı bunu ön plana atıyorsunuz grup açtınız kimse ses çıkardı mı hatta benim arkadaşlarım bile destek amaçlı gelip üye oldular lütfen yazıp çizerken dikkatli olalım hele ben ki pek bu konulara girmem abilerim varken ama nice laflarla taş toprak edecek şeyler söylerim
bu noktada ibrahim tatlısesten yetiş ya ali türküsünü tüm foruma armağan eder bu konuda sözü engin bilgileriyle bizi aydınlatacak olan Şahkulu Mame ye bırakıp sahneden iniyorum:lol:
pardon canim "aleviler" karalar bi cümle kurdugumu sanmiyorum!
kurmamda.
sadece "alevi" kitlelerde de bazi "yobaz" sahislarin oldugunu belirtmek istedim ve bunu üzülerek özellikle BU forumda fark ettim...
sizde yani öküz altinda dana arar oldunuz aa:001_tt2:
cinsel kimligime gelince, orayi karistirmayiniz, sizi ilgilendirmez!!
maademki o kadar ilginizi çekti o konuyla ilgili topikteki bana yazilanlari tekrar gözden geçiriniz!!
INSANLIK sadece "cinsel kimlige" sinirlayarak yine ilk yazima örnek oldunuz:p
zaten topik konusu degil!
neyse çok hassas oldugum konuya deginildi, ben çikiyorum...
eyvallah
ISIKLA kalalim!! :thumbup:
pardon canim "aleviler" karalar bi cümle kurdugumu sanmiyorum!
kurmamda.
sadece "alevi" kitlelerde de bazi "yobaz" sahislarin oldugunu belirtmek istedim ve bunu üzülerek özellikle BU forumda fark ettim...
sizde yani öküz altinda dana arar oldunuz aa:001_tt2:
cinsel kimligime gelince, orayi karistirmayiniz, sizi ilgilendirmez!!
maademki o kadar ilginizi çekti o konuyla ilgili topikteki bana yazilanlari tekrar gözden geçiriniz!!
INSANLIK sadece "cinsel kimlige" sinirlayarak yine ilk yazima örnek oldunuz:p
zaten topik konusu degil!
neyse çok hassas oldugum konuya deginildi, ben çikiyorum...
eyvallah
ISIKLA kalalim!! :thumbup:
yazmicam dedim ama yine topu bana attın ne edim sen devamlı ön plana atıyorsun gardaş biraz daha dikkatli ol yazdıklarında devamlı birileriyle tartşıyorsan sorunu dön kendinde ara birazda...
"alevi erkanina" ilgim degismis degildir...hangi "erkan'in" gerçek alevilik oldugunu anlayabilsem..
demişsin bende senin ne yapmaya çalıştığını anlayabilsem bi devamlı bi tartışma içindesin reha muhtar gibisin mübarek:lol:
yazmicam dedim ama yine topu bana attın ne edim sen devamlı ön plana atıyorsun gardaş biraz daha dikkatli ol yazdıklarında devamlı birileriyle tartşıyorsan sorunu dön kendinde ara birazda...
"alevi erkanina" ilgim degismis degildir...hangi "erkan'in" gerçek alevilik oldugunu anlayabilsem..
demişsin bende senin ne yapmaya çalıştığını anlayabilsem bi devamlı bi tartışma içindesin reha muhtar gibisin mübarek:lol:
abisi,
çok basit:
"alevi erkani" "alevi inanci" "alevi yolu".... ile
bazi "alevi kisileri" ayiriyorum!!
insanlar tartisa tartisa anlasilirlar....:biggrin:
ve evet çok "mübarek" biseyimdir yaani :biggrin::biggrin::biggrin:
şahkulu mame 04.10.2008, 01:31 "biz gerçek islamiz" cilar ...
dönüp dolasip Aleviligi "sunni" kitler lerle "çatisma" ya getirenler ...
"alevi olunmaz alevi dogulur" cular ...
"sizin gibiler cem'e giremez" ciler....
belirtmekte yarar görürüm
"alevi erkanina" ilgim degismis degildir...hangi "erkan'in" gerçek alevilik oldugunu anlayabilsem... :rolleyes:
fatsalı kardeşim, yazılarını takip ederim, sanırım biliyorsundur... ben seni bizim erkandan sanıyordum, öyle olmasanda bi önemi yok, altını çizmek için söylemedim inan bana...
gördüğün okuduğun seylerden, tartışmalardan ve ( biz aleviler arasındaki ) mutlu olmalısın, çünkü şu an o tartışmaları izlesende sonunda birbirimize sarıldığımızı göreceksin...
bak ne anlatayım sana ;
müsahibimle ben bi gün kavga ettik, kavga dediğim bi tartışma, o logo şöyle olur bu yazı böyle olmalı diye...
ceme gittik, yüzümüz asık, tatsızız, dede anladı tabi hemen... müşkülü olan varmı diye sordu. yok demek erkana ihanet... var dedik. oturduk önüne... ne oldu canlar dedi anlattık, biz logo, yazı dedikce gülümsedi, ee peki dedi...
ayin-i cem başladı. ibadetimizi yaptık... cem bitecek, cerağ sır edilecek, bizi çağırdı. cezanız bu gece ikiniz kalın cemevinde temizleyin dedi, camlar dahil pırıl pırıl olsun...
oturduk o gece kendi evimizi temizledik, yani cem evini, her yeri pırıl pırıl ettik... sabah ışırken çıktık... temizliği yaparken konuşamadığımız her şeyi konuştuk ve birbirimizi yanlış anladığımızı anladık o gece, özür diledik birbirimizden... sabah erken işimiz bitince çıktık ve sabahçı bi meyhaneye gittik birbirimize sarılıp ağlamak için...
merak etme sen, hayal kırıklıklarınıda bi yana bırak... biz sonuçta aleviyiz ve en ama en sonunda ; bir oluruz, iri oluruz, diri oluruz...
sevgi ve saygılarımla
ya evet ya neden bu kadar sicagiz =p
çünkü irk dil din, insan ayirimi bilmeyiz biz!!!! cani, canaani severiz biz... ikilik yapan bizden degildir diyordu ulu ozan.... bi de bisey var ki, birinin alevi oldugunu ögrenim, sanki kendi ailemden biriymis gibi davraniyorum... kan çekiyo valla... size de oluyo mu bu???
daha dogru yolu bulamamisin :biggrin: ikrarli olursan onuda bulursun
daha dogru yolu bulamamisin :biggrin: ikrarli olursan onuda bulursun
"senin gibiler yol'a giremez" demiyecek ocak gïster banan gidip ikrarimida yapayim....
neslisah 04.10.2008, 06:45 özü ve sözü bir olduğu için sıcak kanlıyız.
ozgurkaptan 04.10.2008, 07:54 "senin gibiler yol'a giremez" demiyecek ocak gïster banan gidip ikrarimida yapayim....
sevgili kardeşimiz, bu söylemin üzerine bir şey belirtme ihtiyacı duydum kendimde;
öncelikle kırklardan bahsedeyim sorna sana anlatmak istedigim konuya gelelim
KIRKLAR: Bektaşilikte sır bir kurumdur. Hakkında çeşitli söylenceler vardır. Hiç bir baskı görmeden, içten gelerek müslüman olan ve bu uğurda tüm varlığını, ailesini terk ederek Hazreti Muhammed'e bağlanan kimselerdir. Sayıları kırk olduğundan Kırklar olarak anılırlar. Adları kesin olarak söylenemez, ya da bilinmez. bütün aleviler bunlarda gizli güçler olduğuna, kutsallıklarına ve varlıklarına inanır, büyük saygı duyarlar.
Bakım ve dini eğitimleri Hazreti Ali tarafından yapılan bu kutlu zatların adları ne yazık ki tamamen bilinmemektedir. Pek azının adları günümüze kadar gelebilmiştir.
Hz. Muhammette bir gün emir gelir bir yol gösterilir ve o yolun sonunda bir evin oldugu ve o evdekilere yardım etmesi gerektigi söylenir. yolda aslan görür ve aslan hz.muhammetin yolunu engellemektedir cebrail hz.muhammete aslana bir nişan vermesini söyler. hz.muhhamette yüzügün çıkarır aslana verir ve aslan kaybolur gider oradan. sonra hz.muhammet gider o evi bulur ve kapıyı çalar. kim o derler, hz.muhammet kendisinin peygamber oldugun söyler ama kapı açılmaz. bir kaç beklemeden sonra hz.muhamemt tekrar kapıyı çalar ve yine kendisinin peygamber oldugunu söyler, yine kapı açılmaz ve allaha neden böyle oldugun sorar. bir emir daha gelir bir daha kapıyı çalması için, hz.muhammet yine çalar ve bu sefer ben allah'ın kuluyum der ve kapı açılır içeriye davet edilir.
şimdi bunu kendin için yorumlaya bilirsin sevgili kardeşimiz. ne alaka demen çok normal onuda şöyle anlatıyım. hz.muhammet sabreder ve sonunda kendisininde peygamber olmasına rağmen onlar gibi oldugunu ispatlar ve içeriye o şekilde davet edilir. sabrrı süreci içerisinde kendisinin peygamber oldugunu ve niye içeri davet edilmedigi hakkındaki sorularında yanıtını kendi kendine bulur. bence şimdi senin yapman gereken ; kendi düşüncelerimden vazgeçmiş olmama rağmen nereye gitsem "senin gibiler yol'a giremez" cevabıyla karşı karşıya kaldıgının cevabını kendin bulman gerekiyor.
ve yine bir tafsiyem daha var; alevilik şartları ağırdır keza alevilik zır değildir sırdır. en önemli şart olan eline diline beline sahip olma yüceliğine kavuşursan bu sırra zaten kendin erişirsin.
merak eden canlar için geri kalanını analtayım;
hz.muhammet içeri girer ve 40 kişi ve hz.aliyi görür odada. onların arasına katılır ve hz.alinin yanına oturur. derken kırklardan biri bir tabakta bir tane üzüm getirir ve hz.muhammetten bu üzümü kırk kişiye paylaşmasını ister. O an hz.muhammette allah tarafından içi dolu bir tas iner. cebrail üzümü su dolu tasa sıkmasını söyler ve herkez o tastan birer yudum alır. sonra hz.ali avucunu hz.muhammete uzatır. hz.muhammet yüzüğünün hz.alinin elinde oldugunu görür. işte ozaman ali allahın aslanıdır der...
"senin gibiler yol'a giremez" demiyecek ocak gïster banan gidip ikrarimida yapayim....
böyle tatile yollarlar adamı işte öyle ağzına geleni söylersen:lol:,heleki bi daha profiline sönmuş mum fotoğrafı koyarsan o mumla seni mumyalarlar söylemedi deme yazda bitti bi kafa dinlen gel bakem:lol: ordudan adam çıkmaz lafı hakkaten doğruymuş:lol: (tüm ordulular alınmasın) :lol:
PoyrazıM_24 04.10.2008, 15:56 Benim suratim mahkeme duvari gibi Hicte sicak kanli guleryuzlu diilim :mad::biggrin::biggrin::biggrin:
aaa du bi bakim gerçekten öyleymiş git bi elini yüzünü yıka bakayıM :lol:
malatyam44 05.10.2008, 00:45 gerçekten bu yüzden malatyada çoğu arkadaşım alevi hepsinide çok severim
Beşiktaşli58 05.10.2008, 00:54 Özümüzden geliyor olsa gerek.
''Eline, diline, beline sahip ol'' bir kere disa vuruyor, Aleviler insanlik neyi gerektiriyorsa onu yapiyor, büyüklerimizin, pirlerimizin izinden gidiyor. Yolundan sapmayan, yoldan dönmeyenler sicak olurlar. Daha ne olsun..
|
|