Orijinalini görmek için tıklayınız : AtatÜrk İmam Rizani Soyundan Gelmektedİr

öz alevi
17.02.2006, 11:36
sayın
atatürkün kimliğini merak eden arkadaşlar
benim dedem doğu cepesinde savaştıktan sonra kazım karebekirin komutasında iken doğu cepesinde batum dan kazım karbekiR dedemin ve bir kac arkadaşının eline güvenilir askerlerdir diye bir emir zarfı vermiştir dedem batı cepesi afyon karahisara gelip bu kazım karabekirin verdiği zarfı atatürke vermiştir atatürk hüseyin sen benim yakın gece korumam olacaksı git askere su taşı geceleri gel benim cadırımda nöbet tut ben bunlara güvenmiyorum diye görev vermiştir savaş izmirde bittikten sonra izmirde büyük bir binayı kendine verm,iş ve kalmasını söylemiştir dedem ise ben annemi kardeşlerimi özledim gideceğim diye köye yayan dönmüştür işte bu yakın korumasının esnasında dedem alevi olduğnu ve atatürkünde alevi olduğunu ama o taihlerde aleviler asimilasyonda oldukları için ailesi saklıyormuş

ataturk imam musayı kazimin oğlu imam rıza soyundan gelmektedir
hacı bektaşı velinin amcazadelerinin koludur osmanlı ilk yıllarda alevileri uc noktalara veriyordu işte atatürkte salanikte olmasının sebebi budur

bu bilgi benim babamdan ve yaşayan amcamın dedemin ifadesiyle amcama ulaşan kesin kaynaktır

Roşna
17.02.2006, 12:55
ya arakadaşlar hala anlamış değilim şimdi oveya bu kişilerin alevi olup olmaması neden bu kadar çok önem taşıyor.bence artık aşalım bunları.artık önemli olan bu topraklarda aydın olarak tanımladığımız insanları bizim kültürümüze getirdiği katkıları ve ya bu kişiler toplumu olumlumu olumsuz mu etkileyip etkilemediğini tartışalım.

izmirksk
17.02.2006, 13:05
ya arakadaşlar hala anlamış değilim şimdi oveya bu kişilerin alevi olup olmaması neden bu kadar çok önem taşıyor.bence artık aşalım bunları..
maalesef zor aşılır zozan06 hanım:uzgunsok:
nedeni ise lidere bağlılık ,birilerini kendinden görüp kendin güçlü hissetme ,aidiyet duygusu vs..
yani dünyanın her yerinde kendine güvenemeyen ve iki ayağının üstünde duramayacağına inanan insnalar ve toplumlar muhakkak birilerine bağlanmak isterler ve ikinci sınıf olmaktan hiç kurtulamazlar
-aaaaaa bak buda bendenmiş düşüncesi ancak ve ancak kendine güvensizliğin bir yansımasıdır
bunu aşmamanın yolu ben adam değilmiyim (başkalarıda başarırda ben başaramazmıyım ) düşüncesi ile hareket edip kendine güvenebilmektir.

Serkan_Devrim
17.02.2006, 14:27
sayın
benim dedem doğu cepesinde savaştıktan sonra kazım karebekirin komutasında iken doğu cepesinde batum dan kazım karbekiR dedemin ve bir kac arkadaşının eline güvenilir askerlerdir diye bir emir zarfı vermiştir dedem batı cepesi afyon karahisara gelip bu kazım karabekirin verdiği zarfı atatürke vermiştir atatürk hüseyin sen benim yakın gece korumam olacaksı git askere su taşı geceleri gel benim cadırımda nöbet tut ben bunlara güvenmiyorum diye görev vermiştir savaş izmirde bittikten sonra izmirde büyük bir binayı kendine verm,iş ve kalmasını söylemiştir dedem ise ben annemi kardeşlerimi özledim gideceğim diye köye yayan dönmüştür işte bu yakın korumasının esnasında dedem alevi olduğnu ve atatürkünde alevi olduğunu ama o taihlerde aleviler asimilasyonda oldukları için ailesi saklıyormuş

hacı bektaşı velinin amcazadelerinin koludur osmanlı ilk yıllarda alevileri uc noktalara veriyordu işte atatürkte salanikte olmasının sebebi budur

bu bilgi benim babamdan ve yaşayan amcamın dedemin ifadesiyle amcama ulaşan kesin kaynaktır
Atatürk'ün alevi olmasıyla ilgili bende büyüklerimden birşeyler duyarım hep. dayanak olarakta Atatürk'ün babasının kökeninin lazkiye olduğu iddası ve adının da Ali Rıza olması gösterilir. bu konu kişilerin iddasından çıkıp belgelere dayanmadıkça artık konuşulması gereksiz polemiklere neden olur. zaten Atatürk'ün veya başkasının alevi olması o kadar da önemli değil. Atatürk'ün alevi olması Aleviliğe bir şey katmaz. Atatürk'ün saygınlığına bir şeyler katar. ve bence Atatürk'ün buna ihtiyacı yok. geçerli bir belge konmadıkça konunun uzaması gereksiz bir polemik yaratır bence.
saygılar.

Adam
17.02.2006, 14:34
Atatürk'ün alevi olmasıyla ilgili bende büyüklerimden birşeyler duyarım hep. dayanak olarakta Atatürk'ün babasının kökeninin lazkiye olduğu iddası ve adının da Ali Rıza olması gösterilir. bu konu kişilerin iddasından çıkıp belgelere dayanmadıkça artık konuşulması gereksiz polemiklere neden olur. zaten Atatürk'ün veya başkasının alevi olması o kadar da önemli değil. Atatürk'ün alevi olması Aleviliğe bir şey katmaz. Atatürk'ün saygınlığına bir şeyler katar. ve bence Atatürk'ün buna ihtiyacı yok. geçerli bir belge konmadıkça konunun uzaması gereksiz bir polemik yaratır bence.
saygılar.

Aynen Katılıyorum. Arkadaşlar belge olmadan bu olayı konuşmanın bir anlamı yok.

TheGodfather
17.02.2006, 14:46
sayın

Sevgili arkadaşım...Zahmet buyurarak yazdığın için teşekkür ederiz ama bu ithamlarının kaynağı varmı?

Ayrıca merak ettiğim bir başka konu Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın alevi olup olmadığı..Zübeyde Hanım'ın yaşam şekli bana göre hiç alevilikle uzaktan yakından alakası yok..
Sen ne dersin?:komik

rockçı turna
17.02.2006, 19:10
sayın

merhaba...

yazınızı okuyunca bu gün hala yürürlükte bulunan devrim kanunlarından birinde alevi inancının temellerinden olan dedelik kurumunun falcılıkla,üfürükçülükle,v.s. aynı kefeye konuldugu ve ''dede'' ünvanının yasaklandıgı geldi.

öz alevi
17.02.2006, 23:17
merhaba...

yazınızı okuyunca bu gün hala yürürlükte bulunan devrim kanunlarından birinde alevi inancının temellerinden olan dedelik kurumunun falcılıkla,üfürükçülükle,v.s. aynı kefeye konuldugu ve ''dede'' ünvanının yasaklandıgı geldi.

yazınıza istsaden
ne yazıkki attürkün zamanıda aleviler üçe bölünmüş bunlardan biri penceci biri tarıkcı biriside kepceci olarak birlleşemediler halkı soyup sağana ceviriyorlardı öteki sahte şehlerle aynıydılar attürk bunlarıda hepsini lav etti gercek er olan hacıbektaşta dedelik postunda bulunan hamdullah efendimide amasaya gönderdi orda ikametini sağladı hala amasayda bilinmektedir onun oğlu fezullah efendimdir sadece bu dahi attürkün gercek dedelik makamına saygısını göstermektedir bu gün ihtibariyla dedelik kurumuna laik olan kimsenin varlığı bilinmeketedir

rockçı turna
17.02.2006, 23:25
yazınıza istsaden
ne yazıkki attürkün zamanıda aleviler üçe bölünmüş bunlardan biri penceci biri tarıkcı biriside kepceci olarak birlleşemediler halkı soyup sağana ceviriyorlardı öteki sahte şehlerle aynıydılar attürk bunlarıda hepsini lav etti gercek er olan hacıbektaşta dedelik postunda bulunan hamdullah efendimide amasaya gönderdi orda ikametini sağladı hala amasayda bilinmektedir onun oğlu fezullah efendimdir sadece bu dahi attürkün gercek dedelik makamına saygısını göstermektedir bu gün ihtibariyla dedelik kurumuna laik olan kimsenin varlığı bilinmeketedir

iyi ama bu gün alevilerin en masum taleplerinden birisi olan cemevlerinin ibadethane olarak tanınması konusunda bile bu konu alevilerin karsısına cıkarılıyor...söyledikleriniz dogru olsa bile bunu bu sekilde kimseye anlatamayız... orada kapı gibi devrim kanunu duruyor ve buda alevi düsmanlarının eline koz veriyor.

öz alevi
17.02.2006, 23:57
iyi ama bu gün alevilerin en masum taleplerinden birisi olan cemevlerinin ibadethane olarak tanınması konusunda bile bu konu alevilerin karsısına cıkarılıyor...söyledikleriniz dogru olsa bile bunu bu sekilde kimseye anlatamayız... orada kapı gibi devrim kanunu duruyor ve buda alevi düsmanlarının eline koz veriyor.

ben bu kanunların içinde cami ve sunni din anlayışı önderliğinde türkiye cumhuriyeti devam edecek diyormu bilmiyorum

yanlız eğer laiklik var ise herkes için din anlayışı ve din eğistimi ibadeti olması için yer lazım cami resmi olupta aleviler dişardamı kalacak diyor kanun ben kanunun içeriğini bilmiyorum cem evi ise tarigat evidir aslen cem ibadetinden öndeki görevi ahlaki eğitimin verileceği yerdir buda okul kadar önemlidir ahlaki değerleri olmayan bir toplumun ilerlemeside olmaz

rockçı turna
18.02.2006, 00:02
ben bu kanunların içinde cami ve sunni din anlayışı önderliğinde türkiye cumhuriyeti devam edecek diyormu bilmiyorum

yanlız eğer laiklik var ise herkes için din anlayışı ve din eğistimi ibadeti olması için yer lazım cami resmi olupta aleviler dişardamı kalacak diyor kanun ben kanunun içeriğini bilmiyorum cem evi ise tarigat evidir aslen cem ibadetinden öndeki görevi ahlaki eğitimin verileceği yerdir buda okul kadar önemlidir ahlaki değerleri olmayan bir toplumun ilerlemeside olmaz

hayır kanun da ibadet yerinden bahsetmiyor ( cami, cem evi,v.s.). konunun cemevi yle ilgisi şu: eger devlet tarafından cemevi tanınırsa, ''cem'' de tanınmış olur, dolayısıyla kanunda ''yasak'' bir unvan olan
''dedelik'' te tanınmış olur ve resmi çevreler kanundan dolayı bunun ''imkansız'' oldugunu öne sürüyorlar.

öz alevi
18.02.2006, 00:17
hayır kanun da ibadet yerinden bahsetmiyor ( cami, cem evi,v.s.). konunun cemevi yle ilgisi şu: eger devlet tarafından cemevi tanınırsa, ''cem'' de tanınmış olur, dolayısıyla kanunda ''yasak'' bir unvan olan
''dedelik'' te tanınmış olur ve resmi çevreler kanundan dolayı bunun ''imkansız'' oldugunu öne sürüyorlar.

sanırım o resmi cevrelerin korkusu konun değil kendi egemanyalarının biteceği ve gerceklerin acığa cıkacağını türküye cümhuriyetinin kaymağını yiyen büyük bir din görevlisi konumunda coğunluk var onlar ayağa kalkacak ve bazı cevrelerin hani nerde dedikleri kul hakkıyla ahirete gitme diyorlar şahsen ben kesinlikle benim vergimden giden payın hocalara ve kurankurslarına gitmesini helal etmiyorum birde işin ilahi yönünden baksınlar

ben burada acıklıyamıyorum bu gün peygamberimizden şahsi ders alan var cansızı kendine şahitlik yapan var bu gün bilinen din peygamberimizin düşmanlarının parti tüzüğüdür gercek din kurllarıyla alakası yoktur ben bunu kanıtlarını başka sitelere yazıyorum siz isterseniz sitelerdeki yazıları okuyabilirsiniz

srdr_ist
23.02.2006, 17:56
maalesef zor aşılır zozan06 hanım:uzgunsok:
nedeni ise lidere bağlılık ,birilerini kendinden görüp kendin güçlü hissetme ,aidiyet duygusu vs..
yani dünyanın her yerinde kendine güvenemeyen ve iki ayağının üstünde duramayacağına inanan insnalar ve toplumlar muhakkak birilerine bağlanmak isterler ve ikinci sınıf olmaktan hiç kurtulamazlar
-aaaaaa bak buda bendenmiş düşüncesi ancak ve ancak kendine güvensizliğin bir yansımasıdır
bunu aşmamanın yolu ben adam değilmiyim (başkalarıda başarırda ben başaramazmıyım ) düşüncesi ile hareket edip kendine güvenebilmektir.

Şu demek geldi aklıma Yüzlarce alim ismi vs saymakta vardıya neyse bilen bilir hünkarı hacıbektaşı ,yeseviyi ve niceleri hepsi alevi değiller midir. şu halde alevi olmaları lazım konu şurdan Atatürk ün alevi olsa ne olur olmasa ben derim ki yüzyıllardır tarih yazan ve de yol gösteren birinin türkiye yi bırakında arap dünyasında alevi olmasın. Ne ulu kişiler söyleler hangisi ehli beyt evladı olmasın yada piri olmasın O halde biz kendimize güveniriz ulular da büyüklerde bizdendir bizde onlardan o kadar güvenirim ki tereddüt etmeden şüphe etmeden işte hal bana atalarımdan mirastır bir alevi bu durumuyla bundan önce üstün kılınmış kavimlarin sonuncusudur.Eğer güveni eksik biri varsa geçmişine baksın acılarlada olsa ne de olsa tarihte bizi yazmıştır her zaman; bir daha okusun insanlığa faydası olanlar kimlermiş.

Oli
23.02.2006, 18:46
Bu konuda devamlı ısıtılan bir konudur... tamam ben pes ettim Atatürk alevi olsun... Zaten bizim Atatürk ile bir alıp-veremediğimiz olamaz ki laik bir ülke kurulmak istenmesi her Alevi tarafından takdir görmüştür. Eğer Atatürkü Alevi bilmek bize bir rahatlama bir onur verecekse eyvallah derim...

altobelli
23.02.2006, 22:21
neden imam ali rıza nın soyundan babasının adı ali rıza diyemi?????
kaynak yok bence
MEYDAN LAORUSSE yi açıp ali rıza efendiyi bulursan ordan mustafa kemalin babası ali rıza efendinin soyu hakkında bilgi veriyo bi bak istersen.........
saygılar...........

şavolanlı
17.03.2006, 02:46
sayın

çok ilginç gerçekten mustafa kemal atatürkün alevi oldugunu ögrenmek eger aleviyse tabi ama bu tez mantıklı geliyo bana çünkü balkanları müslümanlaştıranlar hep alevi büyükleri alevi bilginleri niye olmasınki

Hüseyin69
17.03.2006, 03:04
benimde dedemin dedesinin babasi söylemisti
atatürk soyuu ehlibeyte kadar gidiyormus
hatta birkeresinde cemde semah bile dönmüs
ama belgesi olmadigi icin kaynak veremiycem

sizce bu idiam gercek olabilirmi yani mantiginiz kabul ediyormu

şavolanlı
17.03.2006, 03:13
benimde dedemin dedesinin babasi söylemisti
atatürk soyuu ehlibeyte kadar gidiyormus
hatta birkeresinde cemde semah bile dönmüs
ama belgesi olmadigi icin kaynak veremiycem

sizce bu idiam gercek olabilirmi yani mantiginiz kabul ediyormu

yo siz yanlış anladınız can ben o maksatla söylemedim dediginiz dogru arkadaşın söyledikleri bir belgeye dayanmıyor fakat ben başka birşey söyledim balkanların alevi büyüklerinin müslümanlaştırdıgını hepimiz biliyoruz sonuçta atatürkte balkanlarda yaşamış bir lider etkilenmiş olabilir diye düşündüm yoksa alevidir demedim.tabiki kaynak olmadan birşey söylemek güç