Rehberim Ali
18.02.2006, 23:02
dasdas
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Kırıkkale / Sulakyurt / Faraşli Rehberim Ali 18.02.2006, 23:02 dasdas leyla can 22.02.2006, 13:00 meraba canlar;bende kırıkkalenin sulakyurt ilçesinie bağlı faraşlı köyündenim,bizim oralarda alevi olmayan barınamaz zaten bitane daha faraşlılı varmış kimmiş kimlerdenmiş forumdan ulaşırsa sevinirim..tüm canlara özellikle çetonun torunu kardeşim onur'a selalmlar... ben deli menekşenin torunu burak... Kuran-ı kutsal kitap,Hz. Muhammed'i peygamber,Hz. Ali'yi ve Onİki imamları rehber,Hacı Bektaş Veliyi Hünkar,Pir Sultan Abdal'ı Pir olarak bildiğimiz için ALEVİYİZ...!!! BÜTÜN YOZLARA VE YOBAZLARA İNAT ALEVİYİZ.... Tüm FARAŞLILILAR bu forma üye olacak..... Slm can ben farasli degilim ama yakinim,farasli teyzem var ogullari mustafa ve hüseyin var soy adlari gültekin lakablarini bilmiyorum,ankarada oturuyorlar,bende kocubabaliyim,annemde cingeyli yazarsan görüsürüz.... Rehberim Ali 22.02.2006, 14:11 gültekinler bize akraba.bn tanımamda babama bi soruym o kesin tanır.İbrahim Gültekin vardı o da almanyada yaşıyodu belki tanırsın.O babamın halasının oglu.bn herzmn bakamıyorum bu forma.. msn adresin varsa ekle görüşürüz,akraba fln çıkarız belki:)) leyla can 22.02.2006, 17:27 gültekinler bize akraba.bn tanımamda babama bi soruym o kesin tanır.İbrahim Gültekin vardı o da almanyada yaşıyodu belki tanırsın.O babamın halasının oglu.bn herzmn bakamıyorum bu forma.. msn adresin varsa ekle görüşürüz,akraba fln çıkarız belki:)) gültekinler teyzemler oluyorlar benim almanyadaki akrabalari kim bilmiyorum ama haydar gültekin teyzemin esi oluyor iki oglu var 22 ve 23 yaslarinda hüseyin ve mustafa belki onlari tanirsin,bu yolla ancak akraba oluruz sanirim.. ALeViQueeN 24.02.2006, 12:41 Selamlar, bende Kirikkale'nin cingeyli köyündenim :) Özgür Dönmez 08.04.2006, 05:09 selam ismim özgür dönmez bende faraşlıyım ve şuan avustralyada yaşıyorum nette faraşlıyı taratırken forum u buldum çok sevindim. hepiniz çok iyi insanlarsınız. konuşmak istedigin zaman konuşmak isterim malum burda kalabalığın içinde yannız yaşıyoruz. 5 yıldır köyüme gidemedim çok özledim doğrusu. sevgiler. özgür Rehberim Ali 08.04.2006, 12:01 selam ismim özgür dönmez bende faraşlıyım ve şuan avustralyada yaşıyorum nette faraşlıyı taratırken forum u buldum çok sevindim. hepiniz çok iyi insanlarsınız. konuşmak istedigin zaman konuşmak isterim malum burda kalabalığın içinde yannız yaşıyoruz. 5 yıldır köyüme gidemedim çok özledim doğrusu. sevgiler. özgür özlenmezmi köyümüz abi yaaa...Ben ankarada yaşamama rağmen yinede özlüyorum sen o gurbet elde naparsın bilemem.yakında köyün web sitesini yapıcam ordan ulaşırsın artık... Özgür Dönmez 09.04.2006, 08:55 bende ankaradaydım buraya gelmeden once belki duymustursun annem bogazıcının orda akşemsettin mahhallesinde muhtard babamın ismide seyit dönmez. sen nersindensin ankara'nın? ben tr de iken hemen hemen her ay bir kaç kez giderdik av'a ve kamp yapmaya köye. köyün web sayfası bir kaç gündür bende düşünüyordum. güzel olur. kendine iyi bak. İmge 10.04.2006, 10:29 bende ankaradaydım buraya gelmeden once belki duymustursun annem bogazıcının orda akşemsettin mahhallesinde muhtard babamın ismide seyit dönmez. sen nersindensin ankara'nın? ben tr de iken hemen hemen her ay bir kaç kez giderdik av'a ve kamp yapmaya köye. köyün web sayfası bir kaç gündür bende düşünüyordum. güzel olur. kendine iyi bak. Sen Şirin ablanın oğlumusun, inanmıyorum yaaa tanıdığım birilerini buldum, Baban Ziraat Mühendisi değil mi? ablanı da tanıyorum küçükken hep oyunlar oynardık...Sapsarı uzun saçları vardı... Selamlar leyla can 10.04.2006, 12:13 bende ankaradaydım buraya gelmeden once belki duymustursun annem bogazıcının orda akşemsettin mahhallesinde muhtard babamın ismide seyit dönmez. sen nersindensin ankara'nın? ben tr de iken hemen hemen her ay bir kaç kez giderdik av'a ve kamp yapmaya köye. köyün web sayfası bir kaç gündür bende düşünüyordum. güzel olur. kendine iyi bak. özgür slm ben farasli degilim ama kocubabaliyim,farasli gültekinlerde teyzem evi..ama senin dedigin bogazicinde aksemsettin mahallesinde büyüdüm,ailenide taniyorum ama seni taniyormuyum bilmiyorum aslinda,halen kardesim orada 39.sok oturuyor tanistigimiza cok sevindim...kendine iyi bak... umudum 11.04.2006, 15:38 Selam Bende FaraŞliyim Bu Sİteyİ Yenİ Buldum DİĞer FaraŞli ArkadaŞlarla TaniŞmak İsterİm Özgür Dönmez 11.04.2006, 15:42 selam umudum bende faraşlıyım. bende tanışmak isterim. msn adresim yukarda yazıyor istersen ekleye bilirsin. saygılar. haydarsultan 21.04.2006, 19:20 ARKADAŞLAR HERKESE MERHABALAR....BENDE KESKİNİN HAYDARSULTAN KÖYÜNDENİM...HASANDEDEDENDE Bİ KOLUMUZ VAR İŞTE UFAK UFAK UZUYUP GİDİYORUZ...YAVAŞ YAVAŞ ANKARAYI FET EDECEĞİZ :p HERKESE KUCAK DOLUSU SEVGİLER SELAMLAR.... RadicaLNoise 27.04.2006, 19:44 herkese merhabalar Ben de Faraşlı'lıyım babamın tarafı Güleboğlu anneminkiler ağaoğulları oluyor =) umudum 28.04.2006, 10:04 hoşgeldin radikalnoise bende faraşlıyım ama söylediğin isimleri hiç duymadım gülebe ve ağane olabilirmi aliihsan06 03.05.2006, 13:47 merhaba arkadaşlar sulakyurtta bulunun koru köyü alevi köyü mücevap yazarsanız sevinirim Özgür Dönmez 10.05.2006, 06:45 koru koyunde alevi yok ama iyi demokratlar ve bazı devrimci insanlar var ama hiç alevi yok koru köyünde. farasli_koyu 16.05.2006, 19:37 Merhaba FaraŞli KÖylÜler,kariŞtiran Mahallesİnden Nebİ Ünal:):):)hepİnİze Saygilar... umudum 17.05.2006, 09:06 Merhaba FaraŞli KÖylÜler,kariŞtiran Mahallesİnden Nebİ Ünal:):):)hepİnİze Saygilar... anaa sendemi karıştırandansın can bende özkarıştıranlıyım yuel 28.06.2006, 14:40 bende cingeylidenim arkadaşlar hanginizin annesi cingeylidendi birde kimlerden belirtirseniz sevinirim ben bozerlerdenim ebukalicar 06.07.2006, 23:07 bende çöpüre lerdenim hepinize selam..kaleliler kendilerine çok güzel bi site yapmışlar cok da güzel olmuş biz neden yapmıyoruz bu bir iki merak ettiğim bişey var onlar beğdili boyundan biz hangi oğuz boyundanız bilen varsa sölesin bi zahmet.. umudum 07.07.2006, 09:43 bende çöpüre lerdenim hepinize selam..kaleliler kendilerine çok güzel bi site yapmışlar cok da güzel olmuş biz neden yapmıyoruz bu bir iki merak ettiğim bişey var onlar beğdili boyundan biz hangi oğuz boyundanız bilen varsa sölesin bi zahmet.. öncelikle aramıza hoşgeldin bu sitede hemşerilerimizi görmek çok güzel aslında çoğu köyün bi sitesi var bizim de olsa çok güzel olur tabiki çok güzel bi köye sahibiz ama köyümüzü kalkındırmak ve geliştirmek adına yapılan hiç bi icraatımız yok dernek üyeleriyle konuşulup bu konu gündeme getirilse çok iyi olur aslında hangi boydan olduğumuz konusundada hiç bir fikrim yok aramıza hoşgeldin :) Lokman 11.07.2006, 02:40 Selam arkadaslar bende kalekisla köyündenim (annem farasli ketiben ülfetin kizi sakine) sizinle tanismak istiyorum cevap yazarsaniz cok sevinirim:) herkese selamlar leyla can 11.07.2006, 15:10 Selam arkadaslar bende kalekisla köyündenim (annem farasli ketiben ülfetin kizi sakine) sizinle tanismak istiyorum cevap yazarsaniz cok sevinirim:) herkese selamlar slm lokman ben de sen gibiyim gurbetteyim,annem cingeyli köyünden ,babamda kocubabali,teyzemler faraslidan ve gültekin ailesinden tanistigimiza sevindim almanyanin neresindesin? Lokman 12.07.2006, 14:58 Selam leyla ben braunschweig da kaliyorum gültekin bana hic yabanci gelmiyor 70li yillarda orta okulu faraslida okudum sinifimizda sultan gultekin ve birol gültekin vardi bilmem seninle akrabaliklari varmidir meraktayim bende tanistigimiza cok sevindim siz almanyanin neresindensiniz? umarim bana yakinsinizdir Sub-Objektif 15.07.2006, 07:15 Selam dostlar, faraşlı değil, aslen ANKARA 'nın içinden olmama rağmen nüfus-cüzdanın da yazan Çayoba-Sulakyurt ibaresinden dolayı bende bir msj atayım dedim, Bu arada Braunschweig da olan arkadaşa selamlar. Bildiğim kadarıyla o çevrede bizden çok varmış Salzgitter de felan. Bu arada foruma yeni geldim fakat alevii köyleri arasında ANKARA/Kalecik- Hançılı ve Lokman 19.07.2006, 01:54 Selam sub-objektif Braunschweig ve salzgitterde oturan yakin köylülerimiz (kalekisla köyüne) yakin köylerden (catalli,imirli,kalecikli) insanlar var bizim buralari iyi taniyorsun almanyanin neresindensin? herkese selam ruhiozcan71 19.07.2006, 14:56 Ben Ruhi ÖZCAN,Kırıkkale'nin HASANDEDE kasabandanım. leyla can 20.07.2006, 11:46 bizim buralari iyi taniyorsun almanyanin neresindensin? herkese selam slm lokman ben imirliye yakin kocubaba kasabasindanim ve almanya münichteyim sen almanyanin neresindensin gurbet arkadasim vede tam nerelisin anlayamadim saygilar... Lokman 21.07.2006, 01:27 slm lokman ben imirliye yakin kocubaba kasabasindanim ve almanya münichteyim sen almanyanin neresindensin gurbet arkadasim vede tam nerelisin anlayamadim saygilar... Selam leyla ben kalekisla köyündenim ve almanyada Braunschweig da kaliyorum yalniz münichte kalekisla köyünden hüseyin ertürk ailesi var bilmem tanirmisin saygilar leyla can 21.07.2006, 11:29 Selam leyla ben kalekisla köyündenim ve almanyada Braunschweig da kaliyorum yalniz münichte kalekisla köyünden hüseyin ertürk ailesi var bilmem tanirmisin saygilar Lokman can ben tam münichte kalmiyorum ve aslen kocubabaliyim,teyzemler farasli oldugu icin gültekin onlari biliyorum,baskada bilgim yok,ve Braunschweig tam olarak neresi onuda bilmiyorum hangi büyük sehre yakin acaba,ben münichen icinden degilim yakin yerindeyim bana 20 dak münich oturdugum yer ausburg olarak geciyor,görüsmek dilegiyle.... cankuş 24.07.2006, 09:48 çok enteresan size rastladım.ben beşireler sülalesinden topal hasan ın torunuyum. geçen hafta faraşlıdaydım.mesajınızı gördüm yazmak geldi içimden sevindim çünkü.ben forumu faraşlı köyünün sitesini ararken gördüm üye oldum.teşekkür ederim. Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) ben faraşlı köyündenim ama halam koçubabadan evli.kuzenlerim tuncerler.gördüm yazınızı mesaj atmak istedim. cankuş 24.07.2006, 16:44 Slm can ben farasli degilim ama yakinim,farasli teyzem var ogullari mustafa ve hüseyin var soy adlari gültekin lakablarini bilmiyorum,ankarada oturuyorlar,bende kocubabaliyim,annemde cingeyli yazarsan görüsürüz.... merhaba.çok sevindim mesaja. halam koçubabadan mahmut tuncer in eşi. kızkardeş halamın torunu ile evli. ben faraşlıda topal hasan torunu beşireler diye bilinir onlardanım. abim zabıta başkomseri mamak belediyesinde o daha çok bilir çevreyi ama olsun böyle böyle öğreniyoruz çevremizi.siteyi sürekli takip edicem artık.görüşürüz mutlak ilgine teşekkür ederim.Bende ankara batıkentte oturuyorum.akrabaların çoğu boğaziçinde.tuzluçayırda.şimdilik saygılar. cankuş 24.07.2006, 16:57 Ben Ruhi ÖZCAN,Kırıkkale'nin HASANDEDE kasabandanım. benim soyadım da özcan.kırıkkale sulakyurt faraşlı köyünden Engin Özcan.Beşireler denim ben belki bi yakınlık vardır.Ankarada oturuyorum. Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) Ali ben faraşlıdan topal hasan ın torunuyum.Farşlılar derneği bi site yapmış.onu ararken bu siteyle karşılaştım.bir iki mesajımı düzeltmişsin teşekkür ederim. Abim mamak belediyesinde zabıta başkomseri.Akın. Ben Ankara batıkentte oturuyorum. tekrar görüşmek dileği ile. cankuş 24.07.2006, 17:11 özgür tararken gördüm.bende üye oldum. Ben Engin Özcan . Sulakyurt Faraşlı köyündenim. Umarım takip edicem görüşürüz. Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) biz farşlılar bu kadar çokmuyduk vay be. bugün kendimi tanıtmaktan hep yanı şeyleri yazıyorum. Faraşlıda beşirelerden ben Engin Özcan. Ankarada oturuyorum . Ailem de Ankara da. umarım görüşecek çok kişi olucak burda Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) herkese merhabalar Ben de Faraşlı'lıyım babamın tarafı Güleboğlu anneminkiler ağaoğulları oluyor =) Bende faraşlıdan, Beşireler den Engin Özcan. Hoşgeldin . akturap 24.07.2006, 23:59 özgür tararken gördüm.bende üye oldum. Ben Engin Özcan . Sulakyurt Faraşlı köyündenim. Umarım takip edicem görüşürüz. Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) biz farşlılar bu kadar çokmuyduk vay be. bugün kendimi tanıtmaktan hep yanı şeyleri yazıyorum. Faraşlıda beşirelerden ben Engin Özcan. Ankarada oturuyorum . Ailem de Ankara da. umarım görüşecek çok kişi olucak burda Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) Bende faraşlıdan, Beşireler den Engin Özcan. Hoşgeldin . Merhaba arkadaşlar benim bir arkadaşım sizin o taraflarda dağobası köyünde dede ocağı olduğunu belirtmişti doğrumu acaba ocağın adını biliyormusunuz bilgi verir seniz sevinirim İmge 25.07.2006, 14:36 Selam dostlar, faraşlı değil, aslen ANKARA 'nın içinden olmama rağmen nüfus-cüzdanın da yazan Çayoba-Sulakyurt ibaresinden dolayı bende bir msj atayım dedim, Bu arada Braunschweig da olan arkadaşa selamlar. Bildiğim kadarıyla o çevrede bizden çok varmış Salzgitter de felan. Bu arada foruma yeni geldim fakat alevii köyleri arasında ANKARA/Kalecik- Hançılı ve Sen de hoş geldin foruma Çayobalı arkadaşım, yalnız çelişkiye anlam veremedim, aslen Ankaralı'sın ve nüfusunda mı Çayoba Sulakyurt yazıyor bunu anlayamadım? Hiç sevmem kimlerdensin, neyin nesisin kimin fesisin:yaw2 sorularını ama Çayoba benim en iyi bildiğim köylerden.. Yalnız bu foruma yazan arkadaşlarıma bir şey iletmek istiyorum bu vesile ile hiç biriniz köyünüz hakkında detaylı bilgi vermemişsiniz, ne geçim kaynağı, ne ekonomisi, eğitim düzeyi, nüfusu yani coğrafi bilgiler ve genel bilgiler vs. yok, sadece sen kimlerdensin ben şunlardanım muhabbeti, ve bu muhabbet size güzel gibi görünse de başkalarına sıkıcı geliyor, ben de tanıdığım birilerine rastladım burada sevindim ama sadece bu muhabbet olmamalı burada.. hadi ben açtım nette Faraşlı köyü hakkında bilgi arıyorum,(bu bir örnek) burada sadece nicklerini bildiğim insanlardan bilmem kimlerdenim hikayeleri dinliyorum ama Faraşlı köyüne ait hiçbir bilgi mevcut değil... Mesela Faraşlı'ya Sulakyurt'a girmeden sağa sapılıyor değil mi? Bildiğim kadarıyla Ankaranın Mamak İlçesi eski belediye başkanı Faraşlı idi.. Ve başka neler neler vardır bilmediğimiz bilmek istediğimiz mümkünse bu bilgileri de paylaşalım. Bugünlerde yoğunum izne çıkmadan işlerimi toparlamam lazım, ileriki zamanlarda ben kendi köyümün resimleriyle başlayacağım size tanıtmaya anlatmaya... Ve bunu da mümkünse Sulakyurt ve köyleri adı altında yazı dizisi haline getirelim.. leyla can 25.07.2006, 15:07 ben kocubaba kasabasindanim..Balliseyh´e bagli ve buda bazi bilgileri.. Koçubaba Belediyesi : Koçubaba, İlçeye 30 km. mesafededir. 1987 yılında Belediyelik olan Kasabanın 3 mahallesi vardır. Koçubaba adıyla anılan türbesi ile meşhur olan Kasabada 1450 nüfus bulunmaktadır. Yazları ziyaretçi nedeniyle Kasaba nüfusu artmaktadır. Belediyenin bütçe ve kesin hesaplarına ilişkin bilgileri şöyledir. YILLAR BÜTÇE(Milyon) KESİN HESAP(Milyon TL.) 2000 287.163 58.687 2001 350.270 58.245 2002 559.100 94.031 2003 565.150 --- 2004 641.700 --- Kasaba Belediyesinde toplam 2 memur ve 2 geçici işçi vardır. Kırıkkale ile ulaşım Belediyeye ait 1 otobüsle sağlanmakta olup, 1 adet hizmet aracı. 2 adet traktörü mevcuttur. Belediye haritası ve imar planı İller Bankasınca hazırlanmıştır. Kasabanın içmesuyu şebekesi inşa edilmiştir. Kanalizasyon şebekesi ise mevcut değildir. Belediyenin yatırımları arasında 14 adet dükkan,1 adet düğün salonu, 1 adet fırın , 20 kişilik motel, konferans salonu ve kütüphane ile yol ve içmesuyu şebekesi yapımı, gasılhane ve cenaze yıkama yeri gibi önemli yatırımlar bulunmaktadır. Ancak Belediye imkanlarının kısıtlılığı nedeniyle düğün salonu, içmesuyu şebekesi ile yol açma ve düzenleme çalışmaları gasılhane ve cenaze yıkama yeri henüz tamamlanamamıştır. saygilar arkadaslar eklemeleri bekleri.... Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) Koçubaba Türbesi (Sulakyurt) Kırıkkale Sulakyurt ilçesindeki Koçu Baba Türbesi Alevi Şeyhi Koçu Baba’ya aittir. XV.yüzyılda yapılan türbe bir çok kez onarım geçirmiştir. Türbe sekizgen planlı kesme taştan yapılmış olup, üzeri taştan piramidal bir külah ile örtülmüştür. İmge 25.07.2006, 18:06 ben kocubaba kasabasindanim..Balliseyh´e bagli ve buda bazi bilgileri.. Koçubaba Belediyesi : Koçubaba, İlçeye 30 km. mesafededir. 1987 yılında Belediyelik olan Kasabanın 3 mahallesi vardır. Koçubaba adıyla anılan türbesi ile meşhur olan Kasabada 1450 nüfus bulunmaktadır. Yazları ziyaretçi nedeniyle Kasaba nüfusu artmaktadır. Belediyenin bütçe ve kesin hesaplarına ilişkin bilgileri şöyledir. YILLAR BÜTÇE(Milyon) KESİN HESAP(Milyon TL.) 2000 287.163 58.687 2001 350.270 58.245 2002 559.100 94.031 2003 565.150 --- 2004 641.700 --- Kasaba Belediyesinde toplam 2 memur ve 2 geçici işçi vardır. Kırıkkale ile ulaşım Belediyeye ait 1 otobüsle sağlanmakta olup, 1 adet hizmet aracı. 2 adet traktörü mevcuttur. Belediye haritası ve imar planı İller Bankasınca hazırlanmıştır. Kasabanın içmesuyu şebekesi inşa edilmiştir. Kanalizasyon şebekesi ise mevcut değildir. Belediyenin yatırımları arasında 14 adet dükkan,1 adet düğün salonu, 1 adet fırın , 20 kişilik motel, konferans salonu ve kütüphane ile yol ve içmesuyu şebekesi yapımı, gasılhane ve cenaze yıkama yeri gibi önemli yatırımlar bulunmaktadır. Ancak Belediye imkanlarının kısıtlılığı nedeniyle düğün salonu, içmesuyu şebekesi ile yol açma ve düzenleme çalışmaları gasılhane ve cenaze yıkama yeri henüz tamamlanamamıştır. saygilar arkadaslar eklemeleri bekleri.... Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) Koçubaba Türbesi (Sulakyurt) Kırıkkale Sulakyurt ilçesindeki Koçu Baba Türbesi Alevi Şeyhi Koçu Baba’ya aittir. XV.yüzyılda yapılan türbe bir çok kez onarım geçirmiştir. Türbe sekizgen planlı kesme taştan yapılmış olup, üzeri taştan piramidal bir külah ile örtülmüştür. Budur Leyla Can teşekkürler, yalnız belediye bütçesine pek ihtiyacımız olmayacak ama neyse :clown: Birincisi Balışeyh'e bağlı olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. İkincisi sanıyorum köyde Cemevi ya da ibadethane yok anladığım. Üçüncüsü yıllar önce gidip görmüştüm, hem yeşil hem de güzel bir yerleşim yeri.. Sevgiler akturap 26.07.2006, 00:05 ben kocubaba kasabasindanim..Balliseyh´e bagli ve buda bazi bilgileri.. Koçubaba Belediyesi : Koçubaba, İlçeye 30 km. mesafededir. 1987 yılında Belediyelik olan Kasabanın 3 mahallesi vardır. Koçubaba adıyla anılan türbesi ile meşhur olan Kasabada 1450 nüfus bulunmaktadır. Yazları ziyaretçi nedeniyle Kasaba nüfusu artmaktadır. Belediyenin bütçe ve kesin hesaplarına ilişkin bilgileri şöyledir. YILLAR BÜTÇE(Milyon) KESİN HESAP(Milyon TL.) 2000 287.163 58.687 2001 350.270 58.245 2002 559.100 94.031 2003 565.150 --- 2004 641.700 --- Kasaba Belediyesinde toplam 2 memur ve 2 geçici işçi vardır. Kırıkkale ile ulaşım Belediyeye ait 1 otobüsle sağlanmakta olup, 1 adet hizmet aracı. 2 adet traktörü mevcuttur. Belediye haritası ve imar planı İller Bankasınca hazırlanmıştır. Kasabanın içmesuyu şebekesi inşa edilmiştir. Kanalizasyon şebekesi ise mevcut değildir. Belediyenin yatırımları arasında 14 adet dükkan,1 adet düğün salonu, 1 adet fırın , 20 kişilik motel, konferans salonu ve kütüphane ile yol ve içmesuyu şebekesi yapımı, gasılhane ve cenaze yıkama yeri gibi önemli yatırımlar bulunmaktadır. Ancak Belediye imkanlarının kısıtlılığı nedeniyle düğün salonu, içmesuyu şebekesi ile yol açma ve düzenleme çalışmaları gasılhane ve cenaze yıkama yeri henüz tamamlanamamıştır. saygilar arkadaslar eklemeleri bekleri.... Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) Koçubaba Türbesi (Sulakyurt) Kırıkkale Sulakyurt ilçesindeki Koçu Baba Türbesi Alevi Şeyhi Koçu Baba’ya aittir. XV.yüzyılda yapılan türbe bir çok kez onarım geçirmiştir. Türbe sekizgen planlı kesme taştan yapılmış olup, üzeri taştan piramidal bir külah ile örtülmüştür. Merhaba Belki siz bilirsiniz sizin köye yakın olduğunu söylüyorlar dağobası köyünde dede ocağı varmış ismini ve içeriğini biliyormusunuz yardımcı olabilirseniz sevinirim leyla can 26.07.2006, 12:09 Budur Leyla Can teşekkürler, yalnız belediye bütçesine pek ihtiyacımız olmayacak ama neyse :clown: Birincisi Balışeyh'e bağlı olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. İkincisi sanıyorum köyde Cemevi ya da ibadethane yok anladığım. Üçüncüsü yıllar önce gidip görmüştüm, hem yeşil hem de güzel bir yerleşim yeri.. Sevgiler canim cemlerin yapildigi yerimiz var cem evi ve misafir hane olarak,gelip gördügünden cok farkli o dökük evlerin görkemi halen duruyor ama yeni evlerde sehir evlerini aratmiyor yazlari akin akin insanlar orda bahceleri var ne arasan var canim ne arasan herseyin dalda yetiseni iste ben bunu seviyorum...sevgiyle kal... İmge 26.07.2006, 13:54 Merhaba Belki siz bilirsiniz sizin köye yakın olduğunu söylüyorlar dağobası köyünde dede ocağı varmış ismini ve içeriğini biliyormusunuz yardımcı olabilirseniz sevinirim Niye 118'den bu köyün telefonunu alıp muhtarlığa sormuyorsunuz? Hem kulaktan dolma bilgilerle değil de birinci ağızdan öğrenmiş olursunuz.. cankuş 26.07.2006, 17:17 Budur Leyla Can teşekkürler, yalnız belediye bütçesine pek ihtiyacımız olmayacak ama neyse :clown: Birincisi Balışeyh'e bağlı olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. İkincisi sanıyorum köyde Cemevi ya da ibadethane yok anladığım. Üçüncüsü yıllar önce gidip görmüştüm, hem yeşil hem de güzel bir yerleşim yeri.. Sevgiler canlar koçubabada cem evi yok . benim kuzenlerim tuncerler. çok gittim koçubabaya.Ama faraşlıda cem evi var.ve hoş. Aslında Koçubabaya da yapılabilir cem evi çünkü belediye en azından yer konusunda bir kolaylık yapabilir.Ne dersiniz. leyla can 26.07.2006, 22:31 canlar koçubabada cem evi yok . benim kuzenlerim tuncerler. çok gittim koçubabaya.Ama faraşlıda cem evi var.ve hoş. Aslında Koçubabaya da yapılabilir cem evi çünkü belediye en azından yer konusunda bir kolaylık yapabilir.Ne dersiniz. cankus benim köyüm orasi direk cem evi gecen bir yer yok ama türbenin icinde cem icin ve misafirler icin yer yapmislar kendim bizzat gittim halen tam bitmemisti ama cenaze yemegide orada yendi...tabiki sizin dediginiz gibi direk bir cem evi olsa daha hos olurdu ama belediyemize düsüyor umarimda yaparlar.....dostca kalin.. murat ünsal 28.07.2006, 11:22 özgür meraba ben de faraşlıyım ve akşemsettinde oturuyorun annen baban beni tanır ama seni bilmem burada seni gördüğüme sevindim kendine iyi bak Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) bütün farşlı ve çevre köylerdeki forumda bulunan arkadaşlara selamlar ankaradan çiçekçi murat umudum 28.07.2006, 11:25 özgür meraba ben de faraşlıyım ve akşemsettinde oturuyorun annen baban beni tanır ama seni bilmem burada seni gördüğüme sevindim kendine iyi bak meraba bende faraşlıyım ve soyadım ünsal tanıdığım 2 tane murat var acaba sen hangi muratsın Rehberim Ali 28.07.2006, 18:51 ne çok faraşlılı tanımadık varmış yaw.?iyiki açmışım konuyu yoksa kimsenin yapacağı yok.. sistems 30.07.2006, 21:36 merhaba arkadaşlar ben delice küçükafşar dan murat ünsal 31.07.2006, 17:54 :stuart: :stuart: çiçekçi olan bende sizin kim olduğunuzu tahmin edeyim ELMAS mı Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) meraba bende faraşlıyım ve soyadım ünsal tanıdığım 2 tane murat var acaba sen hangi muratsın doğru tahmin ettimmiki:001_rolle umudum 01.08.2006, 09:06 :stuart: :stuart: çiçekçi olan bende sizin kim olduğunuzu tahmin edeyim ELMAS mı Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) doğru tahmin ettimmiki:001_rolle aynen öyle halaoğlu :) umudum 01.08.2006, 13:41 www.farasli.org.tr arkadaşlar köyümüzün sitesi umudum 02.08.2006, 10:06 işte köyümüzün resimleri 6508 6509 6510 6511 6512 6513 6514 umudum 02.08.2006, 10:11 6515 6516 6517 6518 6519 6520 6521 umudum 02.08.2006, 10:15 6522 6523 6524 6525 cemalagöz 14.08.2006, 17:52 merhaba "umudum" dost, köyünüz gercekten güzelmis...ben ankara´nin zeyneldede köyündenim fakat aslen hasandede´den gelmisiler atalarim. köyünüzde asiklik gelenegiyle ugrasan var mi acaba? gelecek yil kismet olursa ic anadolu yöresi aleviligiyle ilgili bir arastirma yapmak istiyorum da. belki de bir türkü derleye bilirim, baglama caliyorum cünkü... dostca kal... mehtioglu 20.08.2006, 20:08 Canlar Merhaba Ben Mehtioglu Meseyayla Koyundenim Cemalettin Nin Ogluyum Mehtioglu Ali'nin Torunu Servet Varisli Suanda Fransada Oturuyorum 1975 Sanesinde Geldim Koyun Dolmusculugunu Yapan Satilmis Varisli Benim Amcamdi Sizlerle Tanismak Ve Akrabaligimizi Devam Ettirmekten Memnun Olurum Alevi Formu Sitesine Cok Tessekuler Ederim Boyle Bir Yakinlasmayi Bize Getirdigi Icin.gorusmek Uzere..... seyyah1982 01.09.2006, 20:07 rehberim ali isimli arkadaş benim akrabam oluyormuş onun babaannesi menekşe benim annemin babaannesinin kardeşinin karısı oluyormuş... seyyah1982 01.09.2006, 20:17 bende çöpüre lerdenim hepinize selam..kaleliler kendilerine çok güzel bi site yapmışlar cok da güzel olmuş biz neden yapmıyoruz bu bir iki merak ettiğim bişey var onlar beğdili boyundan biz hangi oğuz boyundanız bilen varsa sölesin bi zahmet.. merhaba bende aynı sülaledenim ya sen kimsin bakim ismim adil Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) Selam arkadaslar bende kalekisla köyündenim (annem farasli ketiben ülfetin kizi sakine) sizinle tanismak istiyorum cevap yazarsaniz cok sevinirim:) herkese selamlarannem ketibegen velinin kızı ismim adil benim tekirdagda yaşıyorum. ismail_ural 03.09.2006, 12:39 slm dost canlar bende aranıza yenı katıldım bende fatmanın haydarın torununun ogluyum tum faraslılar burda toplanacak bır gun..... ismail_ural 03.09.2006, 12:50 selam canlar bende aranıza yenı katıldım.ben de fatmanın haydarın torununun ogluyum tum canlara selam olsun allaha ve alıye emanet olun..... ismail_ural 07.09.2006, 12:47 slm canlar bızım mahalleden kımse yok mu karıstırandan bende kırıkkaleden ısmaıl herkese slm onur buralarda ısen haber ver İmge 09.09.2006, 15:21 merhaba "umudum" dost, köyünüz gercekten güzelmis...ben ankara´nin zeyneldede köyündenim fakat aslen hasandede´den gelmisiler atalarim. köyünüzde asiklik gelenegiyle ugrasan var mi acaba? gelecek yil kismet olursa ic anadolu yöresi aleviligiyle ilgili bir arastirma yapmak istiyorum da. belki de bir türkü derleye bilirim, baglama caliyorum cünkü... dostca kal... Merhaba Cemal bey benim bildiğim ve duyduğum kadarıyla Sarıkızlı Köyünde bir aşık var ama adını ya da yaşayıp yaşamadığını net olarak bilmiyorum, ilerleyen zamanlarda büyüklere sorarım. Onun dışında yörede deyişten çok bozlak ve uzun hava türküleri hakim. Daha çok Hacı Taşan, Neşet Ertaş, Aşık Gülabi, Bahri Altaş(?) gibi sanatçılar daha çok dinlenir. Türkmen Alevilerden bahsetmişsiniz Kırıkkale'nin bütün köyleri Türkmen Alevileri değil... Bildiğim Türkmen Alevi Köyler Kalecik: Hançılı, Elmapınar, Avşar, Karatepe ve Yüzbeyli Sulakyurt :Akkuyu, Çayobası, Kavurgalı dır. Bunlardan Kalecik-Avşar Köylü olduğunu biliyorum Mustafa Erkuş halk ozanıdır cemalagöz 09.09.2006, 20:50 merhaba imge hanim, soruma yanit verdiginiz icin cok tesekkür ederim, demek ki sesimi duyan olmus nihayetinde. büyüklerinize danistiktan sonra detayli bilgi verebilirseniz sevinirim. olmazsa saglik olsun, eyvallah. cem Özgür Dönmez 12.10.2006, 05:20 selam uzun suredir password um sorunluydu baglana miyordum. hepinizi cok ozlemistim. kendinize iyi bakmaniz dileklerimle Ozgur Donmez. spartaküs 19.10.2006, 01:10 merhaba bende Alişeyhli köyündenim. İzmirden yazıyorum. Aşağıdaki adrese Alişeyhli'nin bir kaç fotoğrafını koydum. http://picasaweb.google.com/aliseyhli.sulakyurt/Aliseyhli Ayrıca elinde Alişeyhli veya komşu köylerin fotoğrafları olan arkadaşlar; adresinde mail atabilirlerse burda her köy için ayrı bir albüm yayınlayabilirim. selamlar... emrah 28.11.2006, 22:58 Meraba Faraşlı Köyü ben Emrah bütün Alevi dostlarıma selamlar saygılar . Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaşı Veli, On İki İmamlar, Pirimiz HZ.Ali kızılbaşız : Can dostlar Fraşlı Köyü...SAYGILARIMLA::::::EMRAH URAL:::: Şoreş 07.12.2006, 21:38 Spartakus ve İsmail Ural, Forumda Mail/MSN Adresi vermek kesinlikle yasaktır. seyyah1982 20.12.2006, 19:50 Canlar Merhaba Ben Mehtioglu Meseyayla Koyundenim Cemalettin Nin Ogluyum Mehtioglu Ali'nin Torunu Servet Varisli Suanda Fransada Oturuyorum 1975 Sanesinde Geldim Koyun Dolmusculugunu Yapan Satilmis Varisli Benim Amcamdi Sizlerle Tanismak Ve Akrabaligimizi Devam Ettirmekten Memnun Olurum Alevi Formu Sitesine Cok Tessekuler Ederim Boyle Bir Yakinlasmayi Bize Getirdigi Icin.gorusmek Uzere..... içimden bir his bu adam yabancı degil diyor ama babama bir sormalıyım ismim adil özbek seyyah1982 20.12.2006, 19:57 bende çöpüre lerdenim hepinize selam..kaleliler kendilerine çok güzel bi site yapmışlar cok da güzel olmuş biz neden yapmıyoruz bu bir iki merak ettiğim bişey var onlar beğdili boyundan biz hangi oğuz boyundanız bilen varsa sölesin bi zahmet.. bende çöpüregelerdenim ismim adil özbek erzurum atatürk üniversitesi cografya ögretmenligi son sınıftayım ailem tekirdagda yaşıyor tanıdık oldugun kesin... killersmile 26.12.2006, 21:57 selam dostlar çilelinin evinden hepinize selamlar.. killersmile 26.12.2006, 22:02 ismail ben karıstırandan sanırım bayagı yaş farkımız olması gerekıyo bizim yasıtlarımız buraları kullanmasını bilmiyorlar.. Ben Aydın Özçelik bancının cumanın torunu,çilelinin torunu burası hep gençlerimizle dolu adım soyadım birleşik harflerle hotmaildeyim akrabalar ve köylülelrime duyurulur..ayrıca sinopta yaşıyorumm..hepinizi seviyorum canlarım benim.. ne mutlu bize buralara gelebildik.. Eyy faraşlı sosyetesi... kalekışla.com bile yapmışlar yokmu köyüm insanından webmasterlar bir iki fotoyla guzel bi site yapalım.. içine biraZ nukte katalım, lakablarıyla köyümüzü yazalım, Almanyanın kölününe , Avusturalyasına, FRANSASINA, Hollandasına, viyanaya kadar köyümüz googlede tıklansın .. her hemşerimiz herkesten haber alsın, tek yumruk olalım cok dagılmışız.. seyyah1982 27.12.2006, 17:49 Eyy faraşlı sosyetesi... kalekışla.com bile yapmışlar yokmu köyüm insanından webmasterlar bir iki fotoyla guzel bi site yapalım.. içine biraZ nukte katalım, lakablarıyla köyümüzü yazalım, Almanyanın kölününe , Avusturalyasına, FRANSASINA, Hollandasına, viyanaya kadar köyümüz googlede tıklansın .. her hemşerimiz herkesten haber alsın, tek yumruk olalım cok dagılmışız.. www.farasli.org.tr 6 ayı geçkin bir süredir yayında ve habertürkün araştırmasında 25.sıradaydı bir ara sözün özü faraslı sosyetesi geç yaptı ama güzel oldu. sabozer 31.01.2007, 19:44 selam arkadaşlar ben meşe yayla köyünden seyyah1982 01.02.2007, 01:09 hoşgeldin sabozer kardeş köy cingeyli:) ismail_ural 01.02.2007, 20:40 slm canlar bende karıstırandan dan fatmanın haydarın torunu mustafanın ogluyum ıı gunler emre06 02.04.2007, 01:53 selam Özgür Dönmez 02.04.2007, 11:15 koyumuzun sitesi var ama .org oldugu icin bircok ulkenin filtresine takiliyor. soyledim daha once ama neyse. yani herkes giremiyor siteye ben dahil :( seyyah1982 14.04.2007, 20:08 arkadaşlar köyümüzün internet sitesi farasli.org.tr şubat ayında pcnet dergisinin site tanıtımları bölümünde yayınlandı... bilgilerinize... hüseyin1907 22.04.2007, 21:45 Bende Faraşlıdan Hüseyin YILMAZ....Bilmeyenlere selam olsun... yurdagül 22.07.2007, 19:16 Selam arkadaslar bende kalekisla köyündenim (annem farasli ketiben ülfetin kizi sakine) sizinle tanismak istiyorum cevap yazarsaniz cok sevinirim:) herkese selamlar slm bende kale kısla koyundenım senı cıkaramadım bayramın kızıyım ben deniz coskun 04.09.2007, 00:24 selam ben Deniz, bende Faraşlılıyım geçen hafta geldim köyden ımmmm nederler :) bende şeğerlelerdenim:): açıkcası kendi köyümüze ait bir sitenin olması öncelikle şaşırdım, tabikide çok mutlu oldum , birçok mesajı okudum isim olarak hepinizi tanıyorum en az birkerede olsa duymuşumdur babamın ağzından ama şahsen hiçbirinizi tanımam , neyse yinede mutlu oldum böyle bir sitenin olmasına :) morkusakli 04.09.2007, 11:15 Selam canlar bende Delice'nin Sarıyaka köyündeyim. Bütün Kırıkkalelileri canı gönülden kucaklıyorum cankuş 10.11.2007, 23:46 selam ben Deniz, bende Faraşlılıyım geçen hafta geldim köyden ımmmm nederler :) bende şeğerlelerdenim:): açıkcası kendi köyümüze ait bir sitenin olması öncelikle şaşırdım, tabikide çok mutlu oldum , birçok mesajı okudum isim olarak hepinizi tanıyorum en az birkerede olsa duymuşumdur babamın ağzından ama şahsen hiçbirinizi tanımam , neyse yinede mutlu oldum böyle bir sitenin olmasına :) ben faraşlıdan topal hasanın torunu beşirelerden Engin Özcan.uzun zamandır forumu ihmal etmiştim.tekrar foruma başladım.Gördüm ki ne kadar fazlayız ve birbirimizi tanımıyoruz. Koçubabalı kuzenlerim var.Halam oradan evli.Forumda Görüşmek dileğiyle cankuş 10.11.2007, 23:55 hoşgeldin radikalnoise bende faraşlıyım ama söylediğin isimleri hiç duymadım gülebe ve ağane olabilirmi FARAŞLILI KARDEŞLER MESAJLAR ÇOK ESKİLERDE KALMIŞ.SİTEYİ KONTROL ETMEYİ İHMAL ETMEYELİM.TEKRAR BİR ZİNCİR OLUŞTURALIM.BENDE İHMAL ETMİYCEM ARTIK.BEŞİRE SÜLALESİNDEN ENGİN ÖZCAN Büyük harf kullanmayalım lütfen |