Ne Kadar Alevİyİz?
Bu Sorgulanmasi Gereken Bİr Konu.bİzler KarŞi Mezheplere AldiĞimiz Tavirlari Çarpitiyoruz Bence.evet Alevİyİz.mezhebİmİz YaŞam Ve DÜŞÜnce Tarzi AÇisindan GerÇekten GÜzel Bİr Mezhep.ama Unuttugumuz Bİr Ayrinti Var. Bİzler Önce MÜslÜmaniz DeĞİl Mİ Canlar.
O Zaman Neden Kİnİmİzİ Ve DÜŞmanliĞimizi Önce Yaratana Sonrada Kutsal Kİtaba YÖneltİyoruz.alevİlİk Bunun Neresİnde.asİmİle Olmak. Evet Bİzler Bu Tavirlarmizla İstenenİ Yaparak Dİnden UzaklaŞip Nasil Alevİlİkden Bahsedebİlİrİz Kİ.
Madem Kİ Alevİlİk MÜslÜmanliĞin Bİr Mezhebİ O Zaman Bu Konuda Bİraz Daha Hassas Olmaliyiz.sevgİler........
arkadasim kim kinini belirtmis kurana veya muslumanligia veya peygambere lutfen ......
alevilikte bole seyler yoktur yapanda alevi degildir bu anlatimini bi gercege dayandirarakmi soyluyorsun?
bülentişcan
20.02.2006, 11:01
Sayın ZARDAL
Önce hoşgeldiniz diyelim,
konu başlığınız ve anlatımınızı garipsedim belirtiyim,Bu konuda farklı başlıklarda sayflarca yazıldı,öncelikle onlar okumanızı öneririm,
Bu Sorgulanmasi Gereken Bİr Konu.bİzler KarŞi Mezheplere AldiĞimiz Tavirlari Çarpitiyoruz
Çarpıtılan nedir?doğrusu nasıl olmalıdır yazarsan canlar bılgi sahibi olurlar,
Bence.evet Alevİyİz.mezhebİmİz YaŞam Ve DÜŞÜnce Tarzi AÇisindan GerÇekten GÜzel Bİr Mezhep.ama Unuttugumuz Bİr Ayrinti Var. Bİzler Önce MÜslÜmaniz DeĞİl Mİ Canlar
Müslümanlığımızı ve Mezhep olduğumuzun verilerini aktarırsan konu bıraz anlaşılır konuşulabilinir olur sanırım.
O Zaman Neden Kİnİmİzİ Ve DÜŞmanliĞimizi Önce Yaratana Sonrada Kutsal Kİtaba YÖneltİyoruz.alevİlİk Bunun Neresİnde.asİmİle Olmak. Evet Bİzler Bu Tavirlarmizla İstenenİ Yaparak Dİnden UzaklaŞip Nasil Alevİlİkden Bahsedebİlİrİz Kİ.
Nerden cıkardınız,KİN duygularını burda yazan hiç bir canda kin olmaz,
Kimse kinin peşinde değil,hangi dinden uzaklaşıyoruz,kediniz yazıp,kendiniz onaylayıp,inssanları suçlamayınız,
Alevilik hangi dinde varda biz o dine bağlı kalıp alevi olalım,o düşüncenizide verileri ile sununuz ki bizler de faydalanalım.
Madem Kİ Alevİlİk MÜslÜmanliĞin Bİr Mezhebİ O Zaman Bu Konuda Bİraz Daha Hassas Olmaliyiz.sevgİler........
Evet canlar hassas olalım özellikle yazarken,yuvarlak sözçükler yazmayalım
Forumu dolaşıp konulara vakıf olacağımızı sanıyorum
Dostca Kalın
Ne Kadar Alevİyİz?
Bu Sorgulanmasi Gereken Bİr Konu.bİzler KarŞi Mezheplere AldiĞimiz Tavirlari Çarpitiyoruz Bence.evet Alevİyİz.mezhebİmİz YaŞam Ve DÜŞÜnce Tarzi AÇisindan GerÇekten GÜzel Bİr Mezhep.ama Unuttugumuz Bİr Ayrinti Var. Bİzler Önce MÜslÜmaniz DeĞİl Mİ Canlar.
Madem Kİ Alevİlİk MÜslÜmanliĞin Bİr Mezhebİ O Zaman Bu Konuda Bİraz Daha Hassas Olmaliyiz.sevgİler........ forum içirisindeki konularda hangi mesepleri tavır alıp çarpıtımış yada kınanmış boyle yaklaşımlar dogru değil ayrıca yazı yazayım diye konu acmadan önçe bilinçli yazılım her zaman önem taşır ve konuşulur ......
(ne kadar aleviyiz) derken öncelikle kendini sorgulamalısın ben ne kadar aleviyim diye yanıtına bulamaz isen yardımcı olacak cevaplarda formumuzun her koşesinde mevcut okuyup bilgilenmen ve kafandaki sorulara cevap olacaktır........
saygılar
şavolanlı
09.03.2006, 02:56
bak sevgili dostum alevilik kesinlikle bir mezhep degildir bunu bir alevi olrak bilmen lazım genellikle alevilik arapçada aliyi seven ve onun yoluna gidenleri ifade eden bir terimdir şöyleki alevilik türk dini ulemalarının bilginlerinin islamı yorumlayış şeklidir alevilik bir şia veya hanifi;hamberi gibi mezhep degildir aydınlata bildiysem eger can sevinirim.
arkadaslar konu acmadan önce forumda lütfen arama yapalim. benzer bir sürü konu var ve bunlara verilen bir sürü cevaplar var. yada bunlarin hepsi bir misilleme ve aleviler hep ayni konu üzerinde dolastirilmaya calisiyor. zaman kaybi icin. bu kadar benzer konunun acilmasi da gösteriyor ki acilan konular fazlasiyla okunmuyor. lütfen biraz daha dikkat
Cevap yazan arkadaslar da lütfen konu hakkinda bilgi sahibi olmayan üyeleri yönlendirsinler benzer basliklara. her acilan konuya direkt cevap yazmayin. kimbilir ayni konuyla ilgili kacinci benzer cevabiniz. Tamam Aleviyiz,Hosgörülüyüzde her hatada da hosgörü olmaz. dogruya yönlendirmeye özen gösterelim. Hatasiz kul olmaz ama hatasiyla da kimseyi sevmem.
saygilar
Serkan_Devrim
09.03.2006, 13:22
Ne Kadar Alevİyİz?
Madem Kİ Alevİlİk MÜslÜmanliĞin Bİr Mezhebİ O Zaman Bu Konuda Bİraz Daha Hassas Olmaliyiz.sevgİler........alevilik bir mezhep değildir. bir inanç bütünüdür.
derviscemal
09.03.2006, 14:17
arkadaşlar gerekli cevapları vermişler okuduğum kadarıyla..
Öncelikle görüsüne saygi duyuyorum,simdi yazacaklarim tamamen kendi fikirlerim belki dogru belki yanlis,.....Ben alevi olamaktan gurur duyuyorum iyiki böyle bir inancin insaniyim cünkü alevi felsefesini bütünüyle kabul ediyor ve elimden geldigince formunda sayesinde aleviligin ne oldugunu ögreniyor ve olmasi gerektigi gibi bir alevi olmaya calisiyorum,... Ben camiden cikip insanlari diri diri yakan ve bunlari kayitsizca cevreden seyreden,bunlar olup biterken kamerayi bir yere birakip yangini söndürmeyen,aleviyiz diye hakkimizda hakaret eden ve hala bu hakaret sahibine arka cikan,biz aleviler hakkinda kulaktan dolma bilgilerle bizlere ser atan (mum söndü,ensest iliski),....... ve daha sayamadigim bir cok sebebten dolayi,böyle bir zihniyete sahip olan ve müslümanligi böyle posizyona getiren insanlar var oldukca onlarin anlayisindaki gibi müslüman degilim ve kabul etmiyorum....
srdr_ist
09.03.2006, 19:27
Böyle dediğin kişilerin MÜSLÜMAN olduğunu nerden çıkardın ki kabul ediyor veya etmiyorsun.
Tamam diğer yanağını gösterme ama düşmanlığı bari din düşmanlığı yapma kabul etmediğin o din benimde dinim ama onlarda değiliz şükür.
Biz keyfi mael veya fıkıh çıkaran halk değiliz bırak çıkardıkları bildikleri onların olsun biz doğru yoldan sapmayalım.
Birde ben islamım onlar gibi zorla kabul edilmedim onların aslı putluktan müslüman olurken biz islam doğduk.O halde iyi bilmek lazım erin attığı ok geri dönmez kardeş. Bazen başka yerlere de dokunuyor.
crewchif
22.06.2006, 23:58
bu arkadaş faik bulutu çok okumuş herhelde