birgün ortaköy de hoca ve bektaşi otururken bektaşinin aklına gelir ve sorar
-hoca efendi Muhammed Allah'ın sevgili kulu değil mi?
-evet evladım tabi ki sevgili kulu
-Hasan ve Hüseyin peygamberimizin torunları deil mi?
-evet torunları
-o zaman bu Allah niye sevgili kulunun sevgili torunlarını korumamış?
hoca bu soruya çok sinirlenir,verecek cevapta bulamayınca
-git ilerideki kilisenin papazına sor, der.
bektaşi gider ve kilisenin papazına sorar.
-papaz efendi Muhammed Allah'ın sevgili kulu deilmi?
papaz,"tabiki sevgili kulu" der.bektaşi
-Hasan ve Hüseyin peygamberin çok sevdiği torunları deilmi?
papaz"evet çok sevdiği torunlarıdır" der.bektaşi sorar,
-Allah neden acaba sevgili kulunun sevgili torunlarını korumamıştır?
bu soru karşısında papaz sinirlenir ve İsa'yı kastederek;
-Saçmalama bektaşi,sevgili oğlunu korumayan,sevgili kulunun torununumu korur, der.
ilgilenenler için ilhan selçuk'un ENEL HAKKIN HAKKI kitabında çok güzel bektaşi fıkraları ve alevilik hakkında,sivas olayları hakkında yazılmış çok güzel yazılar var.öneririm.
çok güzel ellerine sağlık paylaştığın için :)
gerçekten güzel bir fıkraydı
sağolasın
ilgilenenler için ilhan selçuk'un ENEL HAKKIN HAKKI kitabında çok güzel bektaşi fıkraları ve alevilik hakkında,sivas olayları hakkında yazılmış çok güzel yazılar var.öneririm.
teşekkürler. bu bilgiden sonra biraz araştırdım kitabı ve en kısa zamanda edinmeye çalışacağım.
Enel-Hakk'ın Hakkı, tarihten kovulmuş bir büyük kitlenen son 36 yılının öyküsünü içeriyor. Alevi-Bektaşi toplumunun kör kuyulardan yükselen çığlığına "Penceresi"ni ardına kadar açan İlhan Selçuk, resmi ideolojiye aynı paralele düşen aydın duyarsızlığa yüz vermeden, poplizme saplanmadan 1962'den beri yazdıklarıyla bir projektör işlevi gördü. Konuya, aklın aydınlığıyla, halk sevgisi ve hak savaşçısı olarak yaklaştı. Bu alanda dağarcığında, olanı olmayanı ortaya saçan, günümüzün "modern çerçi"lerin yanında İlhan Selçuk'un yazılarıyla tarihinin yanısıra, beslendiği tasavvuf pınarlarında, sanatından ve mizahından esintilerin yer aldığı bu kitapta Mansur'un, Nesmi'nin, Pir Sultan'ın ve Hayati'nin, kısacası "Enel-Hakk" deyip de dara çekilenlerin hakkı sorgulanıyor.
Criminal
22.02.2006, 19:31
yaa 1cisi papaz nasıl muhammed evet sevigli kulu fln derki danmarka nldu ozaman sizin aleviliğiniz bumu ya ayrıca iğrençti komik fln değildi hayatımdaki en iğrenç fıkraydı
yaa 1cisi papaz nasıl muhammed evet sevigli kulu fln derki danmarka nldu ozaman sizin aleviliğiniz bumu ya ayrıca iğrençti komik fln değildi hayatımdaki en iğrenç fıkraydı
nasılmış bizim aleviliğimiz bi anlatsana criminal kardeş
:sook
ayrıca fıkra güzeldi teşekkürler arda24 :komik
Serkan_Devrim
22.02.2006, 20:27
uygun bir cevap verecektim ama nede olsa yaşın 15. küçüklüğüne vermek lazım saygısızlığını.
atayselvi
22.02.2006, 22:21
Küçük kardeş hiç mi baban yada annenden alevilik dersleri almadınmı sen.Hiç mi birazcık alevilik öğretmedilermi sana .Yok diyorsan önce bu sitede dolaşıp öğrenmen için çoooook bölüm var. iyi yolculuklar sana.
Ali Ekber kardeşim senin çocukluğuna bağışlamış ama yolunu da ben göstereyim dedim.
criminal senin anlaman için deil fıkra,anlayan anlıyor.git bir papaza sor "Hz.Muhammed Allah'ın sevgili kulumudur" diye öğrenirsin.senin müslümanlığın fazla galiba o zaman al kuranı oku bak Hz.İsa'dan bahsediyormu!!!!
yaa 1cisi papaz nasıl muhammed evet sevigli kulu fln derki ya iste boyle insanlarda var:yamukgul: .... bazi insanlar bu papaz gibi insan ayrimi yapmazlar iste...inanilmaz bir sey degilmi...
danmarka nldu ozaman
danimarkada olan olay danimarkalilar tarafindan degil danimarkali bir GAZETE tarafindan yapilmisdir. Hz muhammedin resminin cizilmesi ne danimarkalilarin nede hrisistiyanlarin bir alakasi var.... basit bir gazetenin yapmis oldugu bir saygisizlik....
sizin aleviliğiniz bumu ya
evet bizim alevilik boyle... sizin alevilik nasil???? anlat ogrenelim....
ayrıca iğrençti komik fln değildi hayatımdaki en iğrenç fıkraydı
sevk isi ben sahsen cok beyendim
fıkra güzeldi.teşekkürler
ebrusila
08.03.2007, 20:22
paylaşımın için teşekkürler
pelegozlu
29.03.2007, 23:40
güzel fıkra can bizimle paylaştığın için teşekkürler
isyan_atesi4268
01.04.2007, 13:08
Gülmekten yıkıldım walla.çok komik :)))
onur melis
29.04.2007, 23:44
güzel fıkraydı anlayana teşekkür can
ya iste boyle insanlarda var:yamukgul: .... bazi insanlar bu papaz gibi insan ayrimi yapmazlar iste...inanilmaz bir sey degilmi...
danimarkada olan olay danimarkalilar tarafindan degil danimarkali bir GAZETE tarafindan yapilmisdir. Hz muhammedin resminin cizilmesi ne danimarkalilarin nede hrisistiyanlarin bir alakasi var.... basit bir gazetenin yapmis oldugu bir saygisizlik....
evet bizim alevilik boyle... sizin alevilik nasil???? anlat ogrenelim....
sevk isi ben sahsen cok beyendim
CANAN en iyi cevabı sen vermişsin tebrik ederim
diğer arkadaşlarda örnek alsınlar