Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas / Hafik / Yalıncak köyü

sausen
22.02.2006, 11:07
Merhaba Canlar,
Sivas Hafik Yalıncak köyünden Yusuf Ağcagül...
Eğer bizim köylü olan veya bizim köyle ilgisi olanlar varsa beklerim...
Saygılarımla...

sausen
19.02.2007, 02:31
Merhaba dostlar,

Yalıncak Köyünden Bir görünüm...

sausen
21.02.2007, 18:08
Köyümden görüntüler...

atas
25.02.2007, 19:24
köyünden değilim ama bi alakam var oda sensin :) hoşgeldin dede.

sausen
26.02.2007, 14:21
Sağolasın murat arkadaş...

dostgun
26.02.2007, 22:53
Köyünüz güzel olduğu için görüntüler de çok güzel. Teşekkürler Yusuf.

sausen
01.03.2007, 02:21
Merhaba Canlar,

www.yalincak.com yakında hizmetinizde....

Şoreş
01.03.2007, 02:22
Köyünüzde Kürtçe mi konuşuluyor acaba ? Merak ettim can.. Dersim/Koçgiri Coğrafyasını araştırıyorum çünkü :)

mknzozgur
02.03.2007, 00:01
Evet Ben Varim Yalincakli Olarak Ve Bİr Yerlİkayali Olarak Yusuf Can Sen Muhtarin OĞlu İmİŞsİn EnİŞtem Tanidida Senİ Ben Medİne Aksoyun YİĞenİyİm Annemİm Ablasi Olur Annemde Hatİce TÜrkoĞluu Bİlmem Tanidin Çikardin Mi Sana Saygilar Sevİler İstanbul Ellerİndenn Yaza GÖrÜŞmek Umuduyla DostÇa Kal

mknzozgur
02.03.2007, 00:03
Hee Bu Aradaa Bİr Sİtem Bİr Dİlek Yada Rİca LÜtfen Yalincak Resİmlerİnden Mahrum Komayin Bİzİ LÜtfen Bİlgİlendİrİn GÖrsell Olarakta Ben Gİbİ HİÇ GelmemİŞ GelememİŞ Olan Ve Merak Duyanlar İmrenmesİn BaŞka KÖylerİn Sİtelerİnee Saygilar Umarim Yerİne Gelİr Rİcamiz Yalincaklilara Selam Olsun Canlara Selam Olsun

sausen
05.03.2007, 13:45
Merhaba,

Ben medine yengeyi tanıyorum. Sanıyorum annende zazalarda evlenmiş. Uzun zamandır birilerini bekliyorum mesaj atsın diye. Tabi ki köy resimleri koyarım ne demek. Haberin olsun yakında www.yalincak.com açılıyor... Görüşmek üzere. Mesajlarını bekliyorum...

sausen
05.03.2007, 13:46
Merhaba Soreş,

Köyümüzde ahu içen dedeleri ve kurmeşliler kürtçe konuşur. Ama Sultan Yalıncak ocağı mensup olanlar konuşmaz...

sausen
08.03.2007, 12:59
Bunlarda bizim köyden değişik görüntüler... İyi seyirler...

sausen
08.03.2007, 13:02
Yakında...

sausen
10.03.2007, 13:51
Merhaba Canlar,

Söylemeyi unuttuğum bir şey var. Fotoğraflar için Esat Ulusoy'a teşekkür ederim. Ayrıca www.yalincak.com sitesinin kurusudur kendisi...

sausen
19.03.2007, 00:03
Merhaba Canlar,

Yalıncak Köyü ayrıca iki ocağı bünyesinde barındırır. Biri benim mensubu olduğum ağuiçen, diğeri Yalıncak Sultan Dergahı. Yalıncak Sultan Dergahı yeniden yapılanmasıyla birlikte güzel bir çehre kazanmıştır şu anda. Türbenin yenilenmesi ve ocağa hizmet verenlerin ve ocakzadelerin mezarlanlarının yenilenmesi, ayrıca yapılan cemevi niteliğindeki dergah binası oldukça güzel oldu. Gelip görmenizi isterim. Zaten bizim oralardan olan varsa gelmiştir.

Ağuiçene gelince köyde: Seyit İsmail'in türbesi bulunmaktadır. Köyde Seyit İsmail'in torunları ve Seyit Hüseyin'in torunları(Saydusausenler) yaşamaktadır. Bu ocakzadeler şu soyisimlerini kullanmaktadırlar: Ulusoy, Ağcagül, Güler, Karadamla, Elmas ve Mercan...

mknzozgur
03.04.2007, 18:57
yusufcan merhaba selam olsun uzunca zaman geçtikten sonra tekrar merhaba süpriz oldu yalıncak resimleri ni gördüm çok mutlu oldum ellerine yüreğine sağlık yapabilir misin bilmiyorum ama yaparsan köyün ileri gelen lerini dedelerimizi burdanda selam ola ellerinden öperim saygıyla hürmetle o olabilse mümkünse güzel olsa gerek k i b can sevgiyle kal

mknzozgur
03.04.2007, 19:04
sevgili yusufcan yukarıdaki yazını okudum da yanımdada sevgili cemal yerlikaya var ken müdahele etti dayım olur da kendi bizi soyadlarını yazarken yerlikayaları neden yazmadığından dolayı sitemini beyan etti sana da burdan ek olarak ekliyor mustafa ağa ve seyithan ağa bunları da unutmamanı üstüne basarak bu konuyada eğilmeni rica ediyorum bu arada dayım hasan yerlikaya ve halam medine aksoy eniştem haydar aksoy yalıncak topraklarında sevgiler selamlar ellerinden öperim...

mknzozgur
03.04.2007, 19:09
ben CEMAL YERLİKAYA tüm yalıncak ve yerlikaya lılara selamlar saygılar olsun burdan çok sevdiğim değer verdiğim dedelerim mustafa ağa ve seyithan ağa herzaman kalbimizde ve unutulmadıklarını bilmelerini can gönülden isterim ben onlara kurban olurum..TÜM YERLİKAYA LILAR adına...

mknzozgur
03.04.2007, 19:12
Sevgİlİ Esat Can Bende Sana TeŞekkÜr Ederİm Bİzİ KÖyÜmÜzÜn GÜzellİklerİnden Mahrum EtmedİĞİn İÇİn TŞk Ederİm Esat Can Sen Kİmlerdensİn Senİde Tanimak İsterİm Selam Olsun Tekrar SaĞlicakla Kal Can

sausen
05.04.2007, 12:49
Merhaba Canlar,

Yalıncak Köyü ayrıca iki ocağı bünyesinde barındırır. Biri benim mensubu olduğum ağuiçen, diğeri Yalıncak Sultan Dergahı. Yalıncak Sultan Dergahı yeniden yapılanmasıyla birlikte güzel bir çehre kazanmıştır şu anda. Türbenin yenilenmesi ve ocağa hizmet verenlerin ve ocakzadelerin mezarlanlarının yenilenmesi, ayrıca yapılan cemevi niteliğindeki dergah binası oldukça güzel oldu. Gelip görmenizi isterim. Zaten bizim oralardan olan varsa gelmiştir.

Ağuiçene gelince köyde: Seyit İsmail'in türbesi bulunmaktadır. Köyde Seyit İsmail'in torunları ve Seyit Hüseyin'in torunları(Saydusausenler) yaşamaktadır. Bu ocakzadeler şu soyisimlerini kullanmaktadırlar: Ulusoy, Ağcagül, Güler, Karadamla, Elmas ve Mercan.

Bütün canlar Yalıncak Köyüne davetlidir.

sausen
05.04.2007, 12:54
Sevgili Özgür ilgi ve alakan için öncelikle çok teşekkür ederim. Dediğin düzeltmeyi yaptım. Aslında benim bu konuyu açmam Yalıncak'lı olan bütün canları bir araya toplamaktı. Ama görüyorum ki üç beş kişiden başkası alakadar olmuyor. Oysa bildiğim kadarıyla bütün gençler bilgisayar kullanıyor. Ama kendi kültürümüze sahip çıkma konusunda biraz geride kalıyorlar. Çünkü sistemin çarkları bizim gençlerimizi de oldukça etkilemiş. Düşün ki çoğumuz birbirimizle karşılaşsak tanımayız birbirimizi. Benim istediğim bir birlik ve beraberlik içinde köyümüzün çıkarlarını savunmak. Ama bazı tabular var ki onları yıkamıyoruz. Ama inanıyorum ki zaman onu da yenecektir. Tabi ki bizim çabamızla, en azından ben bunun mücadelesini veriyorum.

mknzozgur
05.04.2007, 13:14
yusufcan umarım bir gün tüm dileklerinin ve temenninilerinin olduğunu ve gerçekleştiğini görmek nasip olur bize ki bende sana sonuna kadar katılıyorum bu mücadelendede can gönülden destekliyorum elimizdende birşey gelirse n mutlu bana dün güzel bir süpriz yaşadım payleşmek istedim liseden hocalarımla maç yapmaya gittiğimizde lisemize hocalarımızdan birinin yalıncaklı olduğunu sohbet arasında duyduğum da n kadar sevindiğimi anlatamam ki soyadı da ağcagül dediğinde sarıldım öptüm hemen bizim lisede ki küçükköy endüs.meslek.lisesi elektironik öğretmeni hocam bu arada be tanır mı diye senden basettim ki hemen yanıt olarak muhtarın oğlu cevabını aldım ve bu siteyi önerdim gelmesini istedim düne dair yaşadığım en güzel olaydı saygılar selamlar daha nice güzel canları tanımak tanışmak umuduyla...

sausen
05.04.2007, 13:18
Sağolasın Can, evet Şükrü Ağcagül benim amcamın oğludur. Aslına bakarsan her yerde sitem var. Onunla bile ne kadar uzağız. İşte bunlar İstanbul'un gerçekleri.

mknzozgur
05.04.2007, 15:24
Ama Bunlar Genelde ÇoĞu Kİseye ÖzgÜ Yanİ Yakin Olupa UzakmiŞ Gİbİ GÖrÜnmek Bazen En Yakinin En Uzaktakİnden Sana Daha Uzak MiŞ Gİbİ Oluyorr Bende De Var Mi Olay Buda İletİŞİm EksİklİĞİ Yada GÖrÜŞÜp KonuŞamama Bİr Arayaa Gelİnmemesİnden ÖtÜrÜ Sanirim DoĞuya Ben Haftaya Gene Okula Gİdİp MaÇ Yapicamm ŞÜkrÜ Hocama İletmek İstedİĞİn Bİr Mesajin Varsa Ben İletİyİm Saygilar Selamlar...

sausen
08.04.2007, 00:37
Şükrü abiye selamlarımı iletirsin...

sausen
13.04.2007, 02:41
Bahar geldi canlar şu anda köyde olmak vardı. Yemyeşildir şimdi bizim oralar ve her yan bahar kokuyordur. Karların erimesiyle birlikte sular gürül gürül akıyordur. Bir fırsatını bulsam hemen köye gideceğim...

sausen
25.04.2007, 01:43
Canlar,

Temmuz sonu gibi köyüme gidiyorum... Herkesi bekliyorum bilesiniz...

Şoreş
25.04.2007, 01:47
Hafikte Alevi Köyü çok..

50-60 kadar Alevi Köyü var Hafikte..

sausen
25.04.2007, 02:14
Aslına bakarsan dönmüşler olmasa daha fazla görünecek ama dönen alevilerde çok... Baskılara boyun eğmişler. Merkeze yakın köyler genelde böyleler...

Şoreş
25.04.2007, 03:37
Aslına bakarsan dönmüşler olmasa daha fazla görünecek ama dönen alevilerde çok... Baskılara boyun eğmişler. Merkeze yakın köyler genelde böyleler...

Evet.. Merkez'i büyümesi bazı Köylerin Mezkezde kaybolmasına sebep olmuş.. Ve Asimile olunmuş.. Allahtan diğer İlçelerin Alevileri inancına bağlılar ;)

sausen
25.04.2007, 19:32
Evet.. Merkez'i büyümesi bazı Köylerin Mezkezde kaybolmasına sebep olmuş.. Ve Asimile olunmuş.. Allahtan diğer İlçelerin Alevileri inancına bağlılar ;)

İstanbul'da bu asimile olmuşlarla bir hayli karşılaştım.
Ve adamlar o kadar kültürlerinden uzaklaşmışlar ki insan görünce şaşırıyor. Bütünüyle bir sunni yaşantısını benimsemişler.
Ve bu adamlar ikili oynuyorlar.
Alevilerin yanında aleviğim, sunnillerin yanında sunniyim.
Riyakarlık çok fazla. Aslına bakarsan üzülüyorum.

sausen
20.05.2007, 00:18
Merhaba Canlar,

AĞUİÇEN KARADONLU CANBABA DERNEĞİNİN DÜZENLEDİĞİ PİKNİK YARIN...
SAAT:07:00 DE SOĞANLI DERNEK ÖNÜ, ŞARK KAHVESİ VE GAZİ MAHALLESİ CEM EVİ ÖNÜNDEN SERVİSLER KALKACAKTIR...

sausen
23.05.2007, 03:04
Merhaba Canlar,

Köyümüzün bu haftasonu pikniği var.
Bütün canlar davetlidir...
Bilgi almak isteyenler buraya yazabilir...

Şoreş
23.05.2007, 04:13
Piknikte müthiş Halaylar çekilir :D Dik Hava, Sarhoş, Diz Kırma, Düz Ayak :D

sausen
24.05.2007, 01:56

Hemde nasıl çekilir. Ve ayaklarım kopana kadar halay çekeceğim Soreş'im...
Zaten özlemişim şöyle güzel bir halay çekmeyi...

direnveyaşa
24.05.2007, 15:01
yusuf arkadaş sana ilk önçe düşünçelrin için teşekür ederim keşke herkez senin gibi olsa yaşadıgı topraklara mensebine bukadar önemsese ben sivaslı deyilim ama aleviyim ama sivası çok everim tunceliyim ve bu yazını gördügüm zaman inan içimiden bi ses sende haykır sende savaş dedi ve sonuna kadar elimden geldiginçe sana yardımıcı olmak istiyorum ve şu sivasa gitmek konusunda bende gitmek istiyorum eyer bir gurup halinde gidecek seniz bende katılmak isterim .

sausen
26.05.2007, 02:27
yusuf arkadaş sana ilk önçe düşünçelrin için teşekür ederim keşke herkez senin gibi olsa yaşadıgı topraklara mensebine bukadar önemsese ben sivaslı deyilim ama aleviyim ama sivası çok everim tunceliyim ve bu yazını gördügüm zaman inan içimiden bi ses sende haykır sende savaş dedi ve sonuna kadar elimden geldiginçe sana yardımıcı olmak istiyorum ve şu sivasa gitmek konusunda bende gitmek istiyorum eyer bir gurup halinde gidecek seniz bende katılmak isterim .

Merhaba,

Öncelikle ilgin için çok teşekkür ediyorum...
Piknik İstanbul'da... Belirtmeyi unutmuşum kusura bakma..
Ama Sivas'a gelmek istiyorsan bu konuda yardımcı olmaya çalışırım...
Aslına bakarsan ortak bir payda var. Bende Tunceli'ye gitmek istiyorum.
Çünkü geldiğim topraklar Hozat Bargini'dir...

sausen
26.05.2007, 22:57
Merhaba Canlar,

Köyümüzle ilgili ikinci site hizmete girmiştir...

www.yalincakkoyu.com

sausen
26.05.2007, 22:59
Merhaba Canlar,

Piknikle ilgili detaylı bilgi...

camhakan
28.05.2007, 11:46
slm köylüm güzel resimler teşekkürler hakan çam

direnveyaşa
28.05.2007, 18:09
cevapladıgın için teşekürler yusuf evet ben sivasa gitmeyi çok istiyorum gurup camı gidiyosunuz bak bende seni tunceliye götüre bilirim bende hozatlıyım bu arada bende fotograf cekmeyi çok seviyorum eyer kısmet olursa sivasa gitiyimde bol bol resim çekmek istiyorum pek katılamıyorum bu piknik olaylarına çok fazla zamanım yok kurslarım var okadar çoki hayranı oldugum mikayil aslanın konserinede gidemedim onu görmeyi çok isterdim idile de gelmiş ama gidemedim o gün kursum vardı ama busefer vakit ayırmayı istiyorum pikniklere bu arada fotograflar çok güzel .

sausen
29.05.2007, 02:13
cevapladıgın için teşekürler yusuf evet ben sivasa gitmeyi çok istiyorum gurup camı gidiyosunuz bak bende seni tunceliye götüre bilirim bende hozatlıyım bu arada bende fotograf cekmeyi çok seviyorum eyer kısmet olursa sivasa gitiyimde bol bol resim çekmek istiyorum pek katılamıyorum bu piknik olaylarına çok fazla zamanım yok kurslarım var okadar çoki hayranı oldugum mikayil aslanın konserinede gidemedim onu görmeyi çok isterdim idile de gelmiş ama gidemedim o gün kursum vardı ama busefer vakit ayırmayı istiyorum pikniklere bu arada fotograflar çok güzel .

Merhaba,

Biz köye genelde toplu gidiyoruz.
Yani şöyle kafa dengi gençler.
Bizim oralar oldukça güzeldir. Yaşanacak yer.
Ben Ağustos ayında gidiyorum genelde.
Tunceli'yi de gitmek istiyorum bu sene.
Teklifler var götürmek isteyenlerden bakalım ne olacak.
Mikail Aslan konserine gelmeni çok isterdim.
Çok güzel bir konser oldu...
Gelenler hayran kaldı...

ahmet_turan
29.05.2007, 10:49
yaa sevgili hemşerilerim bu topikmidir nedir nasıl açılıyo şu cahil kulunuza birisi anlatsın...bu arada bende hafik karlı köyündenim 3haziran ist. bergratta pikniğimiz vardır hepinizi bekliyorum...

direnveyaşa
29.05.2007, 19:21
evet bende çok isterdim ama kacırdım ama marmarise gideceyim onu görmek için babam da orda bende gelmeyi istiyorum sivasa işalah bende seni götürürüm tunceliye istemek yetiyo ama bence demi bunu bana arkadaşım deridi sende istiyosan olur bu arada hasta bi arkadaş için bi gece düzenleniyo kangal dernegi adında ama bütün derneklerde katılıyo eyer gelmek istersen çok sevinirim küçük köyde bende gidiyorum bilet almak istersen yardım için biray kafeden orhan veya sevgiden bula bilirsin

NiSAN_Rojda
31.05.2007, 18:47
yaa sevgili hemşerilerim bu topikmidir nedir nasıl açılıyo şu cahil kulunuza birisi anlatsın...bu arada bende hafik karlı köyündenim 3haziran ist. bergratta pikniğimiz vardır hepinizi bekliyorum...

can topik açma yetkisi her bölümde olmuyor...bazı bölümlerde topik açabiliyoruz.:thumbup1:

NiSAN_Rojda
31.05.2007, 18:51

soreş can ya valla öle bi yazmışsınki bak nası istedim pikniğe gitmek...halay çekmek :biggrin: bizim köyde düzenliyor yakın köylerimizde ama gidemedim hiç...:p

sausen
04.06.2007, 03:42
Merhaba Canlar,

Köyden birkaç tane fotoğraf ekledim...

sausen
10.06.2007, 04:23
Merhaba Canlar,

Şimdi ne güzeldir bizim oralar...
Şimdi baharın kırıntıları vardır tepelerde,
Sular bir başka bahara kadar akmaya devam ediyor...

sausen
18.06.2007, 19:41
Merhaba Canlar,

Bir duyuru yapmak istiyorum.
Komşu köyümüz olan Pirhüseyin köyünün Cem Evi açılmıştır.
Bütün canlara hayırlı uğurlu olsun.

sausen
18.06.2007, 19:45
Merhaba Canlar,

Yaz mevsimi geldi. Büyük ihtimalle büyük bir bölümümüz köylerine gidecektir.
Ve yolu bizim o taraflara söylemek istediğim;
Bizim köye uğramalarıdır.
Köyümüzde Sultan Yalıncak Türbesi ve Ağuiçen ocağından Seyid İsmail Türbeleri vardır.
Gelip ziyaret etmenizi isterim.
Ayrıca Cem evimiz ve köy konağımızda vardır.
Güzel sohbetler edeceğinizi düşünüyorum.
Renkli bir havası vardır köyümüzün. Ayrıca güçlü bir geçmişi.

nirvana58
11.08.2007, 11:58
Merhaba,

Bende bir Yalıncaklı olarak burdayım.
Gerçekten böyle bir sayfanın varlığı bile insanı mutlu ediyor.
Bütün canlara sevgi ve saygılarımla.
Emeğine sağlık sausen...

sausen
26.08.2007, 17:02
Merhaba Canlar,

Köyden yeni geldim.
Ve köyün verdiği huzuru taşıyorum şu anda benliğimde.
Ve yeni fotoğları yakında paylaşacağım...

hüzün
25.11.2007, 13:18
selam olsun güzel yürekli insanlar.....
resimler cok güzel ben cok kücükken bi kere gittim yalıncaga resimlere bakıyorumda baya degişmiş...benimde annem yalıncaklı bilmem bilirmisiniz
sait,mevlüde yerlikayanın torunuyum ben....
paylasımlar ıcın tekrar tesekkurler.....

kazım güler
30.01.2008, 16:49
valla ben bu alette biraz acemiyim ama geze geze siteni buldum.tek kelimeyle süper.köy manzaralarıyla adeta köyümüzü gezmiş gibi oldum.
hatırlarsan geçen yıl seni dükkanında ziyaret ettim ama doğal olarak sen tanımadın. zararı yok köklü yakınlığımız ve seninle dostluğumuz böylede sürer.

23 ten 58 e. m. kazım güler 11965@windowslive
muhabbetle kalın

10ur
21.02.2008, 19:12
Selamlar güzel canlar...

Ben Onur Ağcagül

Amcaoğlu Yusuf (sausen)abimdir.