Orijinalini görmek için tıklayınız : Egenin Alevi Köylerinden bildiklerim
okyanusmemoli 24.02.2006, 08:58 İZMİR:Narlıdere(yukarıköy),Bademler,Uzundere,BORNO VA(Naldöken) Karşıyaka(Doğançay eski ismi Göğdelen)
AYDIN;SÖKE(Güzeltepe köyü,Güneyyaka köyü,Atburgazı,
AYDIN;Kızılca
pınar köyü,AKÇEŞME köyü,Yılmaz köyü başka köyleri bilen varsa devamını yazssın.
selcemsah 27.02.2006, 15:25 denizli den güzelköy ve dereçiftlik köyü var benim bildigim
Yakapınarlı 27.02.2006, 15:28 İZMİR:Narlıdere(yukarıköy),Bademler,Uzundere,BORNO VA(Naldöken) Karşıyaka(Doğançay eski ismi Göğdelen)
AYDIN;SÖKE(Güzeltepe köyü,Güneyyaka köyü,Atburgazı,
AYDIN;Kızılca
pınar köyü,AKÇEŞME köyü,Yılmaz köyü başka köyleri bilen varsa devamını yazssın.
İZMİR bayındır YAKAPINAR köyü
izmir bayındır turan köyü
aydın köşk
kemal paşa
hamza baba
aklıma gelenler şimdilik bunlar devamını yazarım.
manisa-saliliye bağlı alevi köyleri
1 - yeşilova
2 - Torunlu ( okçulu eski ismi)
3 - yeni mahalle ( caferli)
4 - mevlütlü ( dedeli )
5 - hacılı
6 - kabazlı
7 - karaoğlanlı
8 - çukuroba
9 - bağcılar
10- hacıbektaş
hatırlaya bildiklerim bunlar
serkanbaki 25.09.2006, 11:33 nazilli alamut ve dallıca
TolazZeybegi 22.10.2006, 13:17 Izmir ín Bayindir ilcesindeki
Yakapinar Köyü (Tolaz)
Web Sites....
Http://www.yakapinar.de.vu
ve
Http://www.tatali.net
anti-fasist 27.10.2006, 16:40 http://www.guneyyakakoyu.dernegi.com/
bu linke tıklayın..
aydının söke ilçesine bağlı asitepe köyü(güzeltepe)
www.asitepe.com
Devrimci Marksist 03.11.2006, 18:26 Denizli Sarayköy Uyanık Köyü
Manisa Kula Kenger Köyü ve Encekler Köyü
Manisa Demirci İcikler Bld. (1/3ü alevi)
Manisa Turgutlu Çepnidere Bld.
Manisa Salihli Sart Bld. (alevi-sünni karışık)
Maisa Soma Kozluören Köyü
Manisa Akhisar Yatağan Köyü(Hubyar Ocağına bağlı)
Manisa Alaşehir Özpınar Köyü
Uşak'ta da alevi köyleri varmış ama isimlerini bilmiyorum
alewi_genc_88 04.11.2006, 19:57 İZMİR bayındır YAKAPINAR köyü
izmir bayındır turan köyü
aydın köşk
kemal paşa
hamza baba
aklıma gelenler şimdilik bunlar devamını yazarım.
Can aydın köşk demişşin de köşte alevi köyü neresi ben merkezde yılmazköydenim de bilmiyorum hangi köy veya kesim neresi oldugunu sölersen sevinirim....
anti-fasist 21.11.2006, 12:23 bizler hepimiz bir şeyler yapmaya çalışan insanlarız ancak bunlara herkes kayıtsız kalıyor.Mesela kimse bu konuyla ilgilenmiyor.Siteler arası ilişkiler olmalı alış-veriş olmalı biz bu siteleri niye yaptık ki??
türkmen köyüde var izmire 18 km trt vericilerinin hemen yanıbası
anti-fasist 25.12.2006, 13:10 yaw alevi genc sen bana ismini söyleyecektin ben güneyyaka köyündeim hatta sizin köyden ilhan meles var dayım oluyo..
ya neden kınık tan kimsenin haberi yokkkkk
onur_celik 27.01.2007, 12:18 Manisa/Turgutlu/Merkezinde dağınık olarak/Çepnidere köyünün tamamı / Irlamaz köyünün bir bölümü/Çepnibektaş köyünün tamamı/Sarıçalı köyünü tamamı ve İzmir/kemalpaşa/ Hamzababa köyünün tamamı / Yukarıkızılca köyünün bir bölümü / Aşağıkızılca köyününde bir bölümü Alevidir ben şahsen turgutluda yaşıyorum ama Hamzababa'lıyım oyüzden bu civar köyleri iyi bilirim.
saygılarımla
Manİsa Ya BaĞli Olarak BİldİĞİm Alevİ KÖylerİ
YenİkÖy
Kumkuyucak
Beyoba
Sazoba
Aklima Gelenler Bunlar
Beyobada Koca BektaŞ Dedenİn TÜrbesİ Bulunuyor
Herkesİz Yanİ Manİsa Ya Yakin Herkesİn Gİdİp GÖrmesİnİ Dİlerİm
Çok GÜzel Bİr Atmosfervar Orada
Özellİkle Hayirlarda
Bİr Hayis Sever Alevİ Olmamasina RaĞmen Bİr Camİİ YaptirmiŞ Olrada
Herkese BÖyle BİrŞey Yapmak Nasİp Olur İnŞallah
Manİsa Ya BaĞli Olarak BİldİĞİm Alevİ KÖylerİ
YenİkÖy
Kumkuyucak
Beyoba
Sazoba
Aklima Gelenler Bunlar
Özellİkle Hayirlarda
Sazoba alevi köyü değil.Beyoba ise karışık yarısı alevi yarısı sunni bir köydür.
ernic 45 23.03.2007, 17:24 saysak sayfa yetmez buraya egenin köylerini bilinmeyen daha cok var
anti-fasist 25.03.2007, 20:38 Aslinda Durum Şu Kİ Bunlari Bİzlere İletecek İnsan Yok.ÇÜnkÜ Hep DoĞunun FakİrlİĞİnden Bahsedİlİr.aslinda Durum Egede De Farksiz.
Benİm KÖyÜmde İnsanlarin Evİnde Bİr Çuval Un Varsa Onlardan Daha Mutlusu Yoktur.ne Bakkal Ne Okul Ne Yol Ne De Su...hİÇ Bİr Şeylerİ Yok...
Ama Nedense Basin Her Zaman DoĞudan Bahseder Sankİ Bİz Bu Ülkede DeĞİlİz.
alewi_genc_88 10.04.2007, 20:53 yaw alevi genc sen bana ismini söyleyecektin ben güneyyaka köyündeim hatta sizin köyden ilhan meles var dayım oluyo..
can ! tanıştıgıma memnum oldum benim adım sawas koyde kime sorsan bilir!
nhtkryl_4287 17.04.2007, 20:03 Muğla ÇÖRÜŞ köyü ve Fethiye/Günlükbaşı var onları unuttunuz arkadaşlar!
babam çörüşlü annemde Günlükbaşılı ordan biliorm:) :)
egelions 01.08.2007, 11:10 Denizli Sarayköy Uyanık Köyü
Manisa Kula Kenger Köyü ve Encekler Köyü
Manisa Demirci İcikler Bld. (1/3ü alevi)
Manisa Turgutlu Çepnidere Bld.
Manisa Salihli Sart Bld. (alevi-sünni karışık)
Maisa Soma Kozluören Köyü
Manisa Akhisar Yatağan Köyü(Hubyar Ocağına bağlı)
Manisa Alaşehir Özpınar Köyü
Uşak'ta da alevi köyleri varmış ama isimlerini bilmiyorum
selam dostum verdiğin bilgiler için teşekkürler...ama ben manisa alaşehirliyim tahtacıyım özpınar alaşehire değil başka bir ilçe olan sarıgöle bağlı alaşehirde ise çok fazla köy olarak yok artık genellikle şehrin merkezinde yaşanıyo yaklaşık 50 senedir felan ama tabiki var olan şahyar ve hacıaliler köyü var ... bunlar has türk ve tahtacıdır zaten tahtacının ne olduğunu bilen en eski ve islamıyete geçen ilk türkler olduğumuzu bilir..neyse turgutudan da, salihliden de, sarıgölden de birçok köy vardır ama eskisi gibi tahtacılar artık dağda değildir çoğu köyde ve merkezde olmak üzere yaşarlar..he sölemeyi unuttum sartta alevi yok pek olanda bizim akrabalarımız zaten :)..
egelions 01.08.2007, 11:18 Manİsa Ya BaĞli Olarak BİldİĞİm Alevİ KÖylerİ
YenİkÖy
Kumkuyucak
Beyoba
Sazoba
Aklima Gelenler Bunlar
Özellİkle Hayirlarda
evet dostum burada türbeler var hele alevi dedelerimizin türbeleri ve en güzeli bu türbede yatan dedelerimizin nenelerimizin hepsini geçmişte yaşayan halkta çok severmiş..turgutlu taraflarında bayağı var ya zaten çoğu da dağlarda tahtacı yaa..biz oralara gidip kurban keserdik ama artık sadece adağı olan gidiyor öle sülalece gidemiyoruz ne yazikki .alaşehirin de şahyar köyünün üstlerinde erenler vardı orayada giderdik...ya kendimi övmüyorum değilmi :) iyiki tahtacıyım heee....
sunagngr 02.08.2007, 20:20 merhaba arkadaşlar muğladaki alevi köylerini bilen var mı şimdiden yardımda bulunan arkadaşlara teşekkürler
egelions 02.08.2007, 22:56 merhaba arkadaşlar muğladaki alevi köylerini bilen var mı şimdiden yardımda bulunan arkadaşlara teşekkürler
bende bilmiyorum can dostum ama duymak isterim ..zaten muğlanın ne kadar yerlisi var onu bile bilmiyorum...
Egeli_Pisiko 25.11.2007, 12:43 merhaba arkadaşlar muğladaki alevi köylerini bilen var mı şimdiden yardımda bulunan arkadaşlara teşekkürler
muglada beni bildigim tek bir tane alevi köyü var oda Koru Köyü....
Milasdan Bodruma giden yolun tam üstünde..
murat222 25.11.2007, 19:41 muglada beni bildigim tek bir tane alevi köyü var oda Koru Köyü....
Milasdan Bodruma giden yolun tam üstünde..arkadaşım yanlışın var.muğlada çok sayıda alevi köyü var.ortaca fethiye ve diğer ilçelerde.mesela ben bir tanesinin daha ismini vereyim.fevziye köyü.tam bilmeden yorum yapmak iyi değil..
xolxol_12 25.11.2007, 20:28 Ya merak ediyorum,İzmir'deki alevi köyleri olsun diğer ,ege alevi köyleri olsun ege insanının yerlisi mi yoksa daha sonradan o taraflara göç eden kimseler mi ?
Eğer yerli iseler tarihleri hakkında bilgi sahibi olmak isterim...
anti-fasist 27.11.2007, 03:26 merhaba arkadaşlar muğladaki alevi köylerini bilen var mı şimdiden yardımda bulunan arkadaşlara teşekkürler
Milas'a bağlı mersinet köyü var arkadaşın bodruma giderken yol üstünde dediği köy bu olmalı:))
Şimdiki adı pınarcık köyü başka köylerde var en kısa zamanda öğrenip size iletirim umarım...
nhtkryl_4287 05.12.2007, 21:11 canlar muğla alevi köyleri arasında ÇÖRÜŞ'ü kimse hatırlayamadı heralde.
önemli bir yeri vardır muğla yöresinde.
muğla ya 50km uzaklıktadır.
ÇÖRÜŞ GENÇLİĞİNDEN BÜTÜN CANLARA SELAMLAR!!
kütahya_alevisi 05.12.2007, 21:22 Kütahyanin Alevİ Köylerİ Alliören Körs Elmali AydoĞdu İnnİ Girgirlinin Yarisi Zafertepe çal Köyün Yarisi çobanlar TavŞanlinin Dedeler Köyü Emet IŞik çakir Ve Şeyhler DeĞİrmen özü Sopran Sofçailica Avdan batak pusan köyünün yarısı ve 5 köyümüzede var yazmak istemedim
afyonluhuseyin 08.01.2008, 16:06 izmir merkeze bağlı gökdere köyü var
alialtin 08.01.2008, 22:42 muglada beni bildigim tek bir tane alevi köyü var oda Koru Köyü....
Milasdan Bodruma giden yolun tam üstünde..
Murat222 ye katılıyorum ve teşekkür ediyorum
ben fevziye köylüyüm
Kemaliye köyü
Ortaca cumhuriyet mahallesi
Fethiye günlük başı
bunlar tamamı alevi köyü ve yerleşim yerleridir
Kuzey Egeli 11.01.2008, 19:40 Tepeköy,narlıca,pınarköy,yalnızev,sarıdere,arpasek i,yaylayurt,delitaş,
afyonluhuseyin 24.01.2008, 15:52 canlar afyondaki alevi köylerinden haberi olan yok galiba
dev-kemalist 26.02.2008, 02:23 ege de kütahya da var ve orda zafertepe çalköy var
corusluumut48 01.07.2008, 10:33 arkadaşlar bende muğla çörüş köyündenim corus
coruslu_umut4418@windowslive.com
corusluumut48 01.07.2008, 10:35 bu sitede ben yeniyim arkadaslar.....
umut_sarıdüz
corusluumut48 01.07.2008, 10:36 www.corusgencligi.tr.gg arkadaslar sitenın içeriği yoktur yakında tanıyamayacaksınız ...
|