Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviliğin Kitabı Olmalı

srdr_ist
25.02.2006, 01:49
Kesin hüküm ve kuralların olduğu vede ne nedir ,nasıldır ,yasaktır ,yapılmadır ,hükümlerinin olduğu ve cağımızda gencliğin anlaya bileceği antabileceği bu kitabın esas alınması gerektini apacık ortadadır.

Nedeni alevilik nedire kimse adam akıllı cevap veremiyor mezhep, yaşam tarzı , şudur budur.

Sebebi: böyle bir kitap inancın temel değerleri var oluşu ve uygulamarının nedenleriyle açıklanmadıkça sözden bir kaç kelimeyle bir kaç kişinin yazdığı kitaplarla şuan tutulmayacağıda ortadadır. Alevilik şuan büyük yerleşim yerlerinde ayakta tutan kurum cem evleridir. Ama gencler burdada artık istediklerini bulamayanların sonu inancsız vede etkisiz kalmatan kimse durduramıyor.

Nasıl yapılmalı Tarih bizede tekkerür ediyor Hristiyanların yaptığı gibi bir İznik konsülü gibi Alim ve profösörlerin ve dedelerin toplanacağı bir kurul ile Buyruk temel esas alınarak aleviliğile yön nasıl verilmiş nasıl kural koyulmuş vede uygulanmışından tutunda en başta Alevilik şudur diyecek vede geleceğimiz genclerininde kaynağı olacak bu eserin şiddetle yapılması şart yapılmasamı bu forum gibi katılacak insan sayısından daha fazla kişinin eklenmesini beklemek sadece aptallık olur genclerimiz cevap aradığı soruları bulamıyor ki inanclılığını korusun genclerimizin çoğu inancsız.

Yeterli olacakmı yeterlilik konusu yapısında şekillenecek bir kitap olacağından halkın desteğini alacağına inanıyorum.

Sonuç : Bu şekilde düşünmemin nedeni aslında ruhen cevaplanmayan vede öğrenemeyen genclerimizi kendilerine yön verecek başka yollara meyil verdiklerini gördüğümdendir. Allaha inanmıyorum diyor vede sen bilirsin demekten başkada laf kalmıyor bize.

Düşünün ki Alevilik kesin anlatıldığında yaşayacaktır ve bir alevi ben inanmıyorum diyor vede bu sayı artıyorsa biz neyi neyle yaşatacaz.

İmam caferi sadık yasaklar arasında tavla vede santrancı da eklediğini bilen varmı. Yani kurallar ne yasaklar ne kimi tanıyoruzda onun gibi yaşıyoruz

Alevilik islamın özü diyoruz bu daha kolay mı yada daha zor mu uygulanıyora cevap var mı

menkibe gibi anlatırsak herşeyi yakın gelecekte durumumuz belli

EŞİTLİK PARTİSİ
25.02.2006, 02:39
DENİZDE SUSUZ KALMAK...

Hala birileri ALEVİLİĞİ anlaşılmamakla suçluyor...ALEVİLİK artık belli,yani...
-OKUYUP ANLAYANA İNSANIN KENDİSİ...
-MÜSLÜMANLIĞIN KENDİSİ VE ÖZÜ...

EŞİTLİK PARTİSİ

altobelli
26.02.2006, 01:04
aleviliğin kitabı var
İMAM-I CAFER İN BUYRUĞU DİREK YOLU EN AÇIK ŞEKİLDE ANLATIR....
saygılar........

halitseyfi
26.02.2006, 02:16
Nedeni alevilik nedire kimse adam akıllı cevap veremiyor mezhep, yaşam tarzı , şudur budur.

Sebebi: böyle bir kitap inancın temel değerleri var oluşu ve uygulamarının nedenleriyle açıklanmadıkça sözden bir kaç kelimeyle bir kaç kişinin yazdığı kitaplarla şuan tutulmayacağıda ortadadır. Alevilik şuan büyük yerleşim yerlerinde ayakta tutan kurum cem evleridir. Ama gencler burdada artık istediklerini bulamayanların sonu inancsız vede etkisiz kalmatan kimse durduramıyor.

Alevilik nedir?
"Hz. Muhammed'e gelen yaşıl bir adam "ya muhammet sık sık yeni emrler geliyor, birşeyler değişiyor fakat ben çok yaşlı bir insanım bunları aklımda tutamıyorum islamiyeti bana öyle anlatki bende bunu uygulayayım" der Hz Muhammet bundan kolay ne varki, kısaca güzel ahlaktır" der"
Canlar
aleviliğin binlerce kitabı olduğunu düşünüyorum. Biliyorumki alevilik insandır, sevgidir, dostluktur,tüm insanlığa ait iyi ve güzel değerlerdir. Öyleyse alevilik için kurallar kitabı yazmanın bir anlamı olduğunu sanmıyorum.
alevilik sürekli kendini yenileyebilen nadir düşünce ve inançlardan biri olarak bir kitaba sığması mümkün değildir (Bu düşünceler sadece beni bağlayan düşüncelerdir)
Tüm insanığaselamlar ve sevgiler

ALPerenShad
26.02.2006, 07:58
Bence Aleviligin kitabi Kuran dir, Alevilik kurani farkli yorumlayan bir edebiyattir, tarikattir. yoldur. Bu yolun temel tasi insan sevigisidir. Bütün bilgiler sevgide yatiyor.

onurtt
26.02.2006, 11:05
alevilik çağın ve insanlığın koşullarına göre kendi içinde değişebilen, sabit olmayan ama tutarlı bir inanç sistemidir..Kitap yazılacaksa kim yazacak bu kitabı, sonuçta biri yazarsa bir alevlik kitabı bunun önü arkası gelmez iş magazin programlarına reha muhtara kadar düşer sonunda..

tokatli2
26.02.2006, 13:42
aleviligin KİTABI KURAN DIR PEYGAMBERİ HZ.MUHAMMET(sav.) DİR.

srdr_ist
26.02.2006, 18:54
arkadaşlar anlatamadım konu gelecekteki inanan ve takip edecek genclerimize aleviliğin kesin ve doyurucu tarafını anlatmaktır. günümüz gencliğine sorsanız Hz ali kimdir size herşeydir diyecek ve bunu söyleyen gencliğin çoğu da zaten inanc eksildiğini kesin görürsünüz. Bence ciddi durumdur. Alevi gencliği ilahıyla dinin arasında sıkışmış durumdadır. Bu olay günümüze özgüdür ve kurtarılması lazım siz bu kitap hakkında yorum yaptınız ama benim derdim gelecektir. Şimdiden bişeyler yapmazsak kendi kendimize anlatmaktan daha fazla gelişemeyeceğimizdir. Kesin ve hükümleriyle vede uygulamarıyla yeniden yapılandırılması gereken bir alevilikle var olacağımızdır herkesin bilgisi kendisine ya bilgisi olmayan veya almak istemeyene yapabileceğimiz nedir işte uygulamada başı bozuk bırakırsak bilgisi olan sadece kendine fayda sağlayacaktır.