Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsun / Havza!

Şoreş
26.02.2006, 16:31
Arkadaşlar bir arkadaşım samsun havzalı ev bana samsun hazva merkez ve köylerinde yoğun bir alevi nüfusu var dedi ilk başta inanamamıştım ama gerçek olduğunu söyledi.:sook

Piro019
28.02.2006, 09:24
Arkadaşlar bir arkadaşım samsun havzalı ev bana samsun hazva merkez ve köylerinde yoğun bir alevi nüfusu var dedi ilk başta inanamamıştım ama gerçek olduğunu söyledi.:sook

slm, bizimkilerde diyor havzada epey alevi varmis diye.

Şoreş
28.02.2006, 20:49
İlk başta inanmamıştım ama gerçekten öyle köylerde cemevi bile var demişti

emekçi05
28.02.2006, 21:35
ben amasya-suluovalıyım ve havza bize çok yakın havzada alevi köyleri var hatta samsun-ladik ilçesinin köylerinin çoğu alevi köyleridir

Şoreş
28.02.2006, 21:37
ben amasya-suluovalıyım ve havza bize çok yakın havzada alevi köyleri var hatta samsun-ladik ilçesinin köylerinin çoğu alevi köyleridir

Bu çok süper bir haber kırk yıl düşünsem karadenizde de önemli bir alevi nüfusunun olacağını sanmazdım bu gerçekten süper bir haber

mustafag
19.03.2006, 23:14
evet ben samsunluyum ve aleviyim havzadada gerçekten alevi sayısı bir hayli fazla ve burdaki çokğu insan hep birbirinden haberdardır yani arada bir kopukluk yoktur çoğu birbirini tanır

Şoreş
19.03.2006, 23:22
Bu sevindirici haber.Can orada Cemevi var mı?

Piro019
23.03.2006, 13:30
selam sores, amasya ve corumdada cok sayida alevi var oralarda orta karadeniz olarak geciyor.

BirDem
24.03.2006, 18:40
havzanin hamalari gibi hamam varmi bea yaz tatilimin geceleri havzadaki hamamlarda gecti hep :D

canakan
24.03.2006, 19:00
havzanin hamalari gibi hamam varmi bea yaz tatilimin geceleri havzadaki hamamlarda gecti hep :D
evet havza kaplıcaları ile ünlüdür atatürkde bu şehirde sözünü söylemiştir hamam üzerine

khaydar
13.08.2006, 23:47
Bu sevindirici haber.Can orada Cemevi var mı?

selam;
bildiğim kadarıyla samsun çevresinde cemevi yok ama alevi nüfusunun yoğun olduğu yerlerde evlerde cem yapılıyor.yakın çevrede amasyanın merzifon ilçesinde cemevi var.suluova da da yapım çalışmaları devam ediyor.

yusufçukgecegez
14.08.2006, 01:19
vayy.samsunda alevi olduğunu bilmiyordum.benim memleketim.gidince bir selam götüreyim bari forumdan.

durcank
07.10.2006, 22:09
sevgili canlar ben samsun havza'lıyım havzanın kayacık köyünden.arkadaşlar havzada çok alevi var ama birbirinden kopuk denecek şekilde yaşıyorlar.nedeni ise bir cem evi olmaması evlerde cem yapılıyor oda saten köylerde köylerimiz hep tepelerde ırak yerlerde.bunu nedenini tarih bilgisi olan canlar cok iyi biliyor.
kayacık köyü -mürsel (mursal) köyü vs. baya alevi var.fakat ladikde alevidsen fazla sunni var ama sayıları az değil alevilerin.

yusufçukgecegez
07.10.2006, 23:54
samsun salıpazarı lıyım,samsunda hiç alevi duymadım.

Piro019
10.10.2006, 15:40
ben cok duydum, hatta birkere samsunlu dede geldi bizim ceme.

murat222
10.10.2006, 15:48

sen duymadın diye samsunda<alevi yok anlamına gelmiyor.samsunda çoğu ilçesinde alevi var

Piro019
17.10.2006, 09:01

selam yusuf, ya sen samsuna hic gitmedin yada duymak istemediginden bilmiyorsun.

durcank
19.10.2006, 18:49
yusufcukgecegez
salı pazarı ve çarşambada alevi yoktur diye biliyorum bende
eger yanılıyorsam tahmini alevi sayısı yada alevi köy sayısı nedir orada ?

murat222
19.10.2006, 21:28
yusufcukgecegez
salı pazarı ve çarşambada alevi yoktur diye biliyorum bende
eger yanılıyorsam tahmini alevi sayısı yada alevi köy sayısı nedir orada ?

yusufcukecegiz samsunda alevi olduğunu bilmiyor.neden ondan samsunda alevi köyü sayısını öğrenmek istiyorsun.ben sana tahmini söyleyeyim.samsunda 150 kadar alevi köyü var.samsunun 850 kadar köyü var.havza,ladik,terme,asarcık,kavak,bafra,alaçam,v ezirköprü,tekkeköy alevi köyleri var.salıpazarındada olması lazım

yusufçukgecegez
20.10.2006, 02:18
yusufcukecegiz samsunda alevi olduğunu bilmiyor.neden ondan samsunda alevi köyü sayısını öğrenmek istiyorsun.ben sana tahmini söyleyeyim.samsunda 100-125 kadar alevi köyü var.samsunun 850 kadar köyü var.havza,ladik,terme,asarcık,kavak,bafra,alaçam,v ezirköprü,tekkeköy alevi köyleri var.salıpazarındada olması lazımbir yaşıma daha girdim,oldum 33.salıpazarında zaten çok az köy vardır.vedeyine söylim,hiç duymadım.bizim ködeve komşu köylede gürcü vardır.ama alevi duymadım .yada kimse kimin ne oluğuyla ilgilenmiyor bizim orlarda.:confused1

murat222
20.10.2006, 12:00
salıpazarında var eemiyorum.olabilir diyorum hemen yanıbaşınızda termede çok sayıda alevi köyü var.bunuda bilmiyorsan bir şey demem.samsunda alevi olduğunu bilmiyorsun ama bu siteye de hergün giriyorsun daha samsunda alevi köylerini olduğunu öğrenemedinmi.

Şoreş
20.10.2006, 13:15
vayy.samsunda alevi olduğunu bilmiyordum.benim memleketim.gidince bir selam götüreyim bari forumdan.

Belki seninde sülalen Aleviydi eskiden..:) Buda olabilir:) Karadeniz Türklerinin birzamanlar genel olarak Alevi olduğunu tarihçiler bile söyler..

yusufçukgecegez
20.10.2006, 20:55
salıpazarında var eemiyorum.olabilir diyorum hemen yanıbaşınızda termede çok sayıda alevi köyü var.bunuda bilmiyorsan bir şey demem.samsunda alevi olduğunu bilmiyorsun ama bu siteye de hergün giriyorsun daha samsunda alevi köylerini olduğunu öğrenemedinmi.fakat ben nerde alevi var veya yok ,bunu özellille araştırmıyorumki.niye araştırayım.ama memleketimde alevi olduğunuda duymadım.bunu sebebide yine nerde ne varkim var araştırmamam.bundan dolayı suçlu değilim sanırım.:biggrin:

yusufçukgecegez
20.10.2006, 21:00
Belki seninde sülalen Aleviydi eskiden..:) Buda olabilir:) Karadeniz Türklerinin birzamanlar genel olarak Alevi olduğunu tarihçiler bile söyler..böyle bir rivayet var zaten.benim dedelerim tokattan gelmedir.soyadımız tokatlı.bir rivayete göre aleviydik.dedemin babası yöremizde tanınmış bir imam.ismlerimiz hep ehlibety isinleridir.cafer,hasan,hüseyin,fatma,cem,cemali,a li, gibi.

Şoreş
20.10.2006, 21:04
böyle bir rivayet var zaten.benim dedelerim tokattan gelmedir.soyadımız tokatlı.bir rivayete göre aleviydik.dedemin babası yöremizde tanınmış bir imam.ismlerimiz hep ehlibety isinleridir.cafer,hasan,hüseyin,fatma,cem,cemali,a li, gibi.

Hatırladım.. Foruma ilk takılmaya başladığın zamanlar söylemiştin.. O zamanlar ne kadar da farklıydın demi Yusuf abi :)

murat222
21.10.2006, 15:41
bir yaşıma daha girdim,oldum 33.salıpazarında zaten çok az köy vardır.vedeyine söylim,hiç duymadım.bizim ködeve komşu köylede gürcü vardır.ama alevi duymadım .yada kimse kimin ne oluğuyla ilgilenmiyor bizim orlarda.:confused1

samsun salpazarında alevi köyü yok diyorsun.daha kendi ilçenden haberin yok.salıpazarı AVUT köyü alevidir.inanmıyorsan google dan ara.

garcia
21.10.2006, 19:31
çarşambayı bilmiyorum ama samsunun hemen hemen, her tarafında alevi köyler var.samsunda az sayılmayacak bir alevi nüfus var.

Şoreş
21.10.2006, 19:37
Alıntı :

Sarıgül, Baykal'a karşı yenildiği Kurultay sonrasında 'nokta' olarak belirlediği 221 il, ilçe ve beldeden bugüne kadar 46'sını ziyaret etmiş. Genel olarak "Biz koltuk için değil, ülkenin kurtuluşu için mücadele ediyoruz" diyor, ilginç mesajlar ve vaatlerde bulunuyor.

Kasım ayında seçime gidilmesinin gerekli olduğunu savunuyor Sarıgül... Önseçimin dışında, oy pusulaların üzerine parti liderlerinin resminin konulmasını öneriyor.

Çarşamba Havaalanı'nda 'Başbakan Sarıgül' sloganlarıyla karşılandıktan sonra bir konvoyla, Salıpazarı'nın, Hıdrellez şenliklerinin kutlandığı Avut Köyü'üne gidiyor. Avut, 350 hanelik bir Alevi köyü... Fındık topluyorlar ve çeltik ekiyorlar.

Hıdrellez'i yörede sayıları üçe inen geleneksel 'panayırları' ile kutluyorlar. Panayır, geçmişin görüntülerinden çok uzak; özgün hiçbir şey yok... Kadınlar köyün merasında ayrı bir yerde toplanmış; 'sakmıbaşlı' değil başörtülü... Kız folklor ekibi, az sonra gösteri yapmak üzere hazırlanıyor.

Muhtar, Sarıgül'e ilçe kaymakamının az sonra Hıdrellezi kutlamak için geleceğini söylüyor.

ercankayacık
16.11.2006, 13:04
slm arkadaslar bende samsun havzalıyım evet bızım orada alevı cok ama turkıyede alevı olmayan yer yok gıbı ama bunu dısarı vuramıyoruz ıcımmızde bır korku var alevı oldumu soylersem dıslarınızım korkusu kaplamıs bızlerı bunun ıcınde orada alevı varmı hadı ya gıbı sasırmalar oluyor turkıyede alevının olmadıgı yer ğyok bundan emın olun yeterkı bıraz kendı benlımıze torelerımıze sahıp cıkıp korkmadan soylemek gereklı ozamn goruceksınız alevının her yerde oldugunu

TaNeR_kou
05.01.2007, 04:30
ben samsun havza karga köyündenim...havza ve ladik'e bağlı birçok alevi köyü var...aklıma gelenleri sayayım...
karga(kirenli)
ortaköy(belguz)
gevekse
kirazpınar
meşepınar
karapınar
sarıgazel
derinöz
kayacık
ırmakkıyısı
eğnekaraca
aşşağısusuz
yukarısusuz

şimdilik aklıma gelenler bunlar..ayrıca birçok köyde cemevi var..

durcank
19.03.2007, 15:49
eyvallah taner ve ercankayacik (sanalefsane) ikinizede tşk.
sevgili ercan kayacık benim abim olur ve kendisini cem olduğunda nedense gelmiyor.:) sevgili abicim kalabalık ortamları sevmediğinden galiba

taner cem evleri var ama köylerde merkezi yerlerde değil merkezi yerlerde olsa A köylüsüde gelecek B köylüsüde gelecek yani buda nere alevi nere değil öğrenilecek bizler biliyoruz alvi olan olmayan verleri ama memlketimize gelenler bilmiyor

TaNeR_kou
01.04.2007, 00:14
dediklerinden birşey anlamadım kardeşş

mesut
27.08.2007, 23:40
slm bende samsun ladikliyim ladik in oymapınar köyündenim eski adıyla belguz havzada akrabaglarımız var aleviler çok ordada

mesut
03.09.2007, 18:09
samsun ladik oymapınar köyündenim bizim köyde yok ama köylerde var bizim köede yapım çalışmalarına başlanıyo yakında sulovada da var iyi biliyorum.

murat EREN
15.11.2007, 00:42
arkadaşlar ben havzalıyım ve bizim orda canlar ne kadar kopuk olsada birbirinden haberdardır kimin ne yaptığını herkez bilir şaşırmaya gerek varmı dünyanın heryerinde alevi vardır...

murat EREN
15.11.2007, 00:47
taner sen bu köyleri tekrar bir say olur mu bazı şeyleri bilerekj konuş tamam MI? bilip bilmeden de yazma!!!

samsunlumehmet
06.01.2008, 23:16
Slm canlar ben mehmet buyruk aleviyim samsun havza karga köyünden, su an almanyada yasiyorum SAMSUNUN HAVZA VE LADIK ILCELERINDE 18 tane alevi köyü vardir.Merak eden arkadaslar gelsin görsünler misafir ederiz kargaköyü (ESKI ADI KIRENLI)köyündeki cem evini. Köylerde dedelerimiz mevcuttur hersene birlik kurbani kesilir ve görgü yapilir.Bildigim kadariylada sari gazel köyünde cem evi var diger köylerde her köyde cem yapmak icin büyük evler mevcuttur tsk ettim.

Egalitarian
24.02.2008, 20:59
Bir kaynakta şu şekilde yer almakta havzaya bağlı alevi köyleri;
Ağcamahmut
Armutlu ( sünni ve aleviler karışık doğudan gelmişler)
Aşağısusuz
Çeltek (Alevi, ve sünni doğulu halk ile çerkezler de var)
Eymir
Hacıdede
İmircik sadece 4 aile kalmış
Karga =Kirenlik
Kayacık
Mürsel
Şeyhkoyun
Yukarısusuz
Boyalı (asimile)
Gidirli (asimile)
Yağcımahmut (asimile)

Bu 15 köy e bakıp da hala azmış yokmuş diyen çıkmaz artık umarım!

Bunlara ilaveten Başpelit, Kamlık Kuşkonağı köylerinde alevi var mıdır bilemiyorum şüpheliyim Bu 3 köy hakkında bilgisi olan var mı acaba?
Havza hakkında merak ettiğim diğer bir konu ise ilçeye yunanistandan mubadele ile yerlestirilen göçmenler arasında da alevilerin olduğu bilgisi doğru mudur?
Örneğin Şeyhkoyun ve Hacıdede köyünde yunanistanın Kaylar kazasından gelenlerin olduğu ve bunların alevi bektaşi olduğu acaba doğru mu? bugun gördüm doğruymuş.
Havzalı arkadaşların yardımını rica ediyorum.

Egalitarian
24.02.2008, 21:04
Bir de ladik tarafında Ağcakaya ve mazlumoğlu köylerini duyan var mı acaba?

samsunlumehmet
01.03.2008, 05:15
Bir de ladik tarafında Ağcakaya ve mazlumoğlu köylerini duyan var mı acaba?

slm arkacasim agcakaya ve mazlum oglu köyleri alevi degil ama agcakaya köyü alevilre cok yakin söl görüslülerdir tsk ettim

murat222
01.03.2008, 17:34
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=36665

burayı tıklarsanız havza alevi köylerini görebilirsiniz..tabi eksik köyler olabilir listede...

browny
06.03.2008, 18:33

ewet warmıdır hamamlarımız gibi:)

browny
06.03.2008, 18:36
sevgili canlar ben samsun havza'lıyım havzanın kayacık köyünden.arkadaşlar havzada çok alevi var ama birbirinden kopuk denecek şekilde yaşıyorlar.nedeni ise bir cem evi olmaması evlerde cem yapılıyor oda saten köylerde köylerimiz hep tepelerde ırak yerlerde.bunu nedenini tarih bilgisi olan canlar cok iyi biliyor.
kayacık köyü -mürsel (mursal) köyü vs. baya alevi var.fakat ladikde alevidsen fazla sunni var ama sayıları az değil alevilerin.

slm can bende mürselliim

murat EREN
09.04.2008, 23:35
ben havzanın Hacıdede Köyündenim evet şeyhkoyun ve bizim köyümüz yunanistan göcmeni alevi köyleridir....