Orijinalini görmek için tıklayınız : On İkİ İmamlarin Resİmlerİ.....

Dogan24
26.02.2006, 19:20
http://www.karacaahmet.net/alevilik/12imamB.JPG

derviscemal
26.02.2006, 19:23
Sevgili dogan24 bu fotoğraflar gerçekten güzelmiş bazılarını çok kötü çiziyorlar gerçekten..

ellerine sağlık..

meymane_usari
26.02.2006, 19:34
canlar İmam muhammed mehdi nin resmi olmamasinin nedeni isminde muhammed olmasi mi ?

Dogan24
27.02.2006, 20:35
Sevgili dogan24 bu fotoğraflar gerçekten güzelmiş bazılarını çok kötü çiziyorlar gerçekten..

ellerine sağlık.. sağolasın can tşkler......

Şoreş
27.02.2006, 21:08
Eline sağlık can:komik

Dogan24
28.02.2006, 21:26
Eline sağlık can:komik sende sağolasın candost......

derviscemal
28.02.2006, 21:30
canlar İmam muhammed mehdi nin resmi olmamasinin nedeni isminde muhammed olmasi mi ?

İmam Muhammet Mehdinin sır olduğunu ve bir gün geleceği inancı olduğundan yani imam mehdi ölmemiş..

Erki
02.03.2006, 01:26
resimler icin saol. baska yere kaydirila bilirmi acaba? burasi olmamis

Dogan24
06.03.2006, 19:47
resimler icin saol. baska yere kaydirila bilirmi acaba? burasi olmamis neden olmasın hercanın görmesi acısından iyi olur.....

PirO_62
06.03.2006, 20:04
resimler için teşekkürler sağolasın

Dogan24
06.03.2006, 21:09
resimler için teşekkürler sağolasınsende sağol piro can....

manifesto
06.03.2006, 21:25
Merak ediyorum alevilikte olan 12 imam inanışı , şiiilerdeki 12 imamlar olsa gerek sanırım.Peki geçenlerde bağdatta bu imamlardan ikisinin türbesinin bulunduğu camii bombalandı.Bu alevileri üzdü mü?

Serkan_Devrim
06.03.2006, 21:28
Merak ediyorum alevilikte olan 12 imam inanışı , şiiilerdeki 12 imamlar olsa gerek sanırım.Peki geçenlerde bağdatta bu imamlardan ikisinin türbesinin bulunduğu camii bombalandı.Bu alevileri üzdü mü?o on iki imam peygamberin torunlarıydı. siz bir müslüman olarak üzüldünüzmü? bende merak ettim.

PirO_62
06.03.2006, 21:32
şiiilerdeki 12 imamlar olsa gerek sanırım.

sanma önce sor böylemi diye

hem burası değil bu sorunun yeri arkadaş bir konu açmış teşekkür edeceksen et öğrenmek istediğin bir şey varsa sorarsın

Dogan24
06.03.2006, 21:42
Merak ediyorum alevilikte olan 12 imam inanışı , şiiilerdeki 12 imamlar olsa gerek sanırım.Peki geçenlerde bağdatta bu imamlardan ikisinin türbesinin bulunduğu camii bombalandı.Bu alevileri üzdü mü? yazık cok yazık sana..........

manifesto
06.03.2006, 22:25
????
Soruda yasık denecek ne var arkadaşlar?
Ben gayet samimi idim o soruyu sorarken yani aslında biraz iğneledim zira bu sütunlarda islamda camii varmı tartışması da açılmıştı yoktur diyen arkadaşlar 12 imamın herbirinin bir cami külliyesinde yatmakta olduklarını unutmuş gibi konuşuyorlardı. Elbette ben inanın çok üzüldüm.
Hz.Peyganberin torunlarına yapılmış bir hakaret bütüm müslümanlara yapılır,hele bir ibadethanenin bombalanması ise feci birşey.
Yani yazık yazık demek nekadar doğru bana karşı? Kafanızdaki önyargılar ile sürekli insan yargılıyorsunuz.Burada her konu paylaşmak için açılır ve beyin fırtınası yapmak için paylaşılır ben meseleye başka bir tad katmak isdedim ama ne yazık ki yanlış anlaşıldım.
Alevi kardeşlerimizin asıl korkutanın bugüne kadar birbirimize karşı ekilen husumet tohumlarını görmemeleri olması gerekir.
Bir bilinç var ve sürekli bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyor
Biz hep yanyana olmaya devam edicez.
Dinsizliğe karşı ahlaksızlığa karşı bozgunculara karşı birlik olmalı aynı safta yer almalıyız.
Eğer 12 imam bizleri birbirize bağlayacaksa bu sevgi ile olur islam ile olur.

Dogan24
06.03.2006, 22:54
Merak ediyorum alevilikte olan 12 imam inanışı , şiiilerdeki 12 imamlar olsa gerek sanırım.Peki geçenlerde bağdatta bu imamlardan ikisinin türbesinin bulunduğu camii bombalandı.Bu alevileri üzdü mü? can senin soru sorma seklin yanliş bizleri yadırgama aleviler üzüldümü diye sordugunda anlayış farları sana iyi niyet olarak gelmezki tabi şöylede sorabilirdin ya canlar bu olaya ben çok üzüldüm sizler ne diyorsunuz sana katılan çok olurdu bunada emim ol .....

bizler sadece bizlere olan saldırıları kınamıyoruz tüm dünya insanlarına yapılan saldırıları kınıyoruz bizlerin özundeki insana saygı anlayışı budur bizler mazlunum yanında olduk olmadanda asla geri kalmayacagız hep karşılarına birer hz hüseyün gibi dikilecegiz asla ayrımcı olmadan insanın dini irki rengini gözetmeksizin hep yanında olacaz inaniyorunki senin soruna yanıtı bulabilecegin bir cevaptır.....

manifesto
06.03.2006, 23:05
Doğan, belki haklısın mazlumun yanında olmak bir erdemdir bilgelik ister alevileri hep ben bu erdemi göstericeklerdir diye nitelemişimdir ama nafile.Sistemin içinde giderek sistemin ideolojisine bulaşmış siyasi görüşlerle karıştırılmıştır.Ben inançlı insanların Türban meselesinde yaşadıkları haksızlıkları zulümler karşısında alevi kesiminden hiçbir destek gelmedi,bırakın desteği aksine sistemin ağzı ile konuşuldu.
Burada inançlara özgürlük adında ben destek beklerdim,ama içten içe sevinmeler ohh iyi oluyor gibi sözler bile işittik.
Zulümün rengi dini olmaz mazlum kimliğine bakılmaksızın mazlumdur.
Yoksa ayrılık noktası ararsak herkonuda bulabiliriz.
Önemli olan bizi bir araya getirecek değerleri üretip onlara sahip çıkmak.
Hatta burada bir anket yapılıyor türban ile ilişkili orada dahi resmi ideolojinin sözlerinin hakim çıkması bana çok anlamlı geliyor

Dogan24
06.03.2006, 23:21
Doğan, belki haklısın mazlumun yanında olmak bir erdemdir bilgelik ister alevileri hep ben bu erdemi göstericeklerdir diye nitelemişimdir ama nafile.Sistemin içinde giderek sistemin ideolojisine bulaşmış siyasi görüşlerle karıştırılmıştır.Ben inançlı insanların Türban meselesinde yaşadıkları haksızlıkları zulümler karşısında alevi kesiminden hiçbir destek gelmedi,bırakın desteği aksine sistemin ağzı ile konuşuldu.
Burada inançlara özgürlük adında ben destek beklerdim,ama içten içe sevinmeler ohh iyi oluyor gibi sözler bile işittik.
Zulümün rengi dini olmaz mazlum kimliğine bakılmaksızın mazlumdur.
Yoksa ayrılık noktası ararsak herkonuda bulabiliriz.
Önemli olan bizi bir araya getirecek değerleri üretip onlara sahip çıkmak.
Hatta burada bir anket yapılıyor türban ile ilişkili orada dahi resmi ideolojinin sözlerinin hakim çıkması bana çok anlamlı geliyor degerli can sana katılıyorum ama bakış acısı önem taşımazmı sen eşarpı bir filama olarak kullanıyorsan tepki ama ahlak degerleri niteliğinde kullanıyorsan saygıyı bulursun bu sadace bizlerin tepkisini degil tüm laik düşünçedeki insanların tepkisini almadan geri kalmazsın birde olaya şöyle bak bir okula giderken önluk giyiyor ama sen çarşaf giy şimdi sen içinde bulundugun topluma saygılı degilsen nasıl çarşaflı olmana saygı beklersin a sokakta özgursun kimse birsey demez ama bir şeyi savunurken haklı olmanın erdemliğiyle yanına birilerini aramana gerek olmayacaktır zaten sen haklıysan her can senin yanında olmakdan gurur duyacaktır emin ol....

SahHatayi
07.03.2006, 00:27
sanma önce sor böylemi diye

hem burası değil bu sorunun yeri arkadaş bir konu açmış teşekkür edeceksen et öğrenmek istediğin bir şey varsa sorarsın

Piro Can, tamam fazla insanlarin üstüne gitme bre ...

Gercek Alevilikteki 12 Imam anlayisi ve Siilikteki 12 Imam anlayisi farkli olaylardir.

Zahiren bagdastiran Kerbela olayidir ve Imamlarin hepsinin öldürülmesidir (zehirlen, kiliclan vb.).

Saygilarimla.

Lamekan
07.03.2006, 00:37
Bu güzel paylaşımlar için sağolun ve

resimler icin saol. baska yere kaydirila bilirmi acaba? burasi olmamis

evet haklısın Erki kardeş serbest kürsü karışık turşu bölümü olmamış bu konu için bencede...

Yakapınarlı
07.03.2006, 00:42
konu taşındı uygun topiğe arkadaşlar uyarınız için teşekkürler....

Dogan24
08.03.2006, 20:04
konu taşındı uygun topiğe arkadaşlar uyarınız için teşekkürler....eline saglık sağolasın candost......

turgay_81_34
12.03.2006, 14:54
on ikiler azar azar öldüler
kerbelanın çöllerinden geçtiler
susuzdular
açtılar
bir gerçegin peşi sıra
yalın ayak gittiler
ben bu derdi kime diyem
gayri nasıl
nasıl gülem....

lyon06
12.03.2006, 21:44
çok teşekkürler

Dogan24
12.03.2006, 21:49
çok teşekkürler ben tşk edrim sevgili can bizlerin paylaşımıyla bilgilenmemiz daha saglıklı nesillere aktaracagımız bilgiler olacaktır bir ısık gibi yanan bir bayrak gibi nesilden nesile anlatılarak ögretilerek daha ileriye gideçektir ben senin vesilenle buradan emegi ve bilgisini paylaşan tüm canlardan allah razı ola diyorum ve saygıyla egiliyorum.........

Asii
08.05.2008, 10:37
yüreğine emeğine sağlık doğan24 can