Orijinalini görmek için tıklayınız : Aabf ŞÖlen Gİbİ Genel Kurul

Abbastan
27.02.2006, 02:33
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu 10.Olağan Genel Kurulu tam bir şölen havasında geçti ve sadece Alevilere değil Dünyaya mesaj verdi.
Bu mesaj SU TV den canlı olarak verildi.
245 Deleğenin tamamına yakınının katıldığı ve 90 delegenin söz alarak konuşmaları sanıyorum diğer sivil toplum örgütlerine özellikle Türkiye’deki derneklere ders niteliği taşımıştır.
Genel kuruldan sadece katılımcılar ve 90 civarında konuşmacının söz alması değil,Avrupa’nın dokuz ülkesinden Alevi Birlikleri Federasyon temsilcileri ve Türkiye’den Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı sayın Selahattin Özel, MYK Üyesi Turan Eser, Pir Sultan Abdal Derneği Gn.Bşk. ve ABF’nin GYK Üyesi Kazım Genç’in katıldığı Genel Kurul Divan heyetindeki 4 kişiden üçünün bayan olmasıdır.
Sanıyorum çok az rastlanan bu uygulama da ayrı bir mesaj niteliği taşımaktaydı.
Birileri kadını kara çarşafa sokmaya çalışırken Aleviler yöneten ve yönetilende kadının yerini işte böyle tayin etmektedirler.
10.Olağan Genel Kurul Avrupa’daki ilgi kadar hatta daha fazlasını Türkiye’den SU TV aracılığıyla gördü.
AKP iktidarının yok saydığı ve Camiye sokmağa çalıştığı Alevilerin Avrupa ayağının genciyle,kadınıyla,erkeğiyle ortak hareketin devamına verdiği destek dikkatlerden kaçmamıştır.
Avrupa’da yaşayan 3,5 milyon Türk vatandaşının büyük bir kısmının Almanya’da olmaları ve bu oranda da AABF nin gücünün öneminin bilinmesi bu Genel Kurula ayrı bir renk katmıştır.
Verilen bir başka mesaj da Genel kurula katılan diğer Federasyon Başkanlarının Alevilik de önem taşıyan 2 çiftin Musahip olmasının bir benzerinin 10 Federasyon tarafından gerçekleştirilmesi oldu.
Bu Federasyonlar aralarında ikrar verdiler birlikte hareket edecekler ve güçlerine güç katacaklardır.
Elbette bundan en çok AKP iktidarı rahatsızlık duyacaktır. Alevilerin ibadet yeri Cemevi değil,Camidir diyen zihniyet,Cemevleri Cumbuşevi diyenler TRT’den farklı bir Alevilik yaratmaya çalışırken karşılarına çıkan SU TV ile gösterilen bu dik duruşun karşısında sanırım yeni formüller aramak zorunda kalacaklardır.
Alevi Dedelerine Kültür Bakanlığı bütçesinden maaş bağlayarak Aleviliği bir inanç olmaktan çıkartıp bir yerlere saklamakta pek işe yaramayacaktır.
Aleviliği okullarda ders olarak okutmanın tutmayacağına kendilerde inandılar şimdide birileri aracılığıyla Alevi Dedeleri İran’a götürülerek başka bir kapı açmaya çalışmaktadırlar ama buda tutmayacak.
AABF Başkanlığına oyların tamamına yakınını alarak yeniden seçilen dostum sayın Turgut Öker ve onbir arkadaşına başarılar diliyorum.duruşlarıyla Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerindeki Alevi Birliklerine verdikleri destek küçümsenmeyecek kadar önemlidir.