Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Bozkurt Yaylası'nda Pir Sultan Türküleri' Hakan Akpinar Tercüman

ALPerenShad
27.02.2006, 06:11
Bozkurt Yaylası'nda Pir Sultan Türküleri

HAFTA sonunu MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin davetlisi olarak gittiğimiz Erciyes Dağı'nın eteklerinde geçirdik. Yani, 16'ncı Erciyes Zafer Kurultayı'nda...
Yüzbinler çadırlarını kurmuş, sırtlarını Erciyes'e yaslamışlardı. Anadolu'nun dört bir yanından gelen ülkücüler, yaşlı dedelerinden torunlarına kadar adeta ailelerini de taşımışlardı Erciyes'e...
Çadırlar ve otağlar kurmuşlardı. Kimi çadırlarda, kimi otomobillerinde, bazıları da açık havada geceliyorlardı. Tuvalet ve su sıkıntısı; gece soğuğun, gündüz ise sıcağın verdiği rahatsızlık, Erciyes'te toplanan yüzbinleri etkilemişe pek benzemiyordu.
Çok ilginç manzaralar vardı. Geceleri çadırların önünde çaylar demleniyor ve mangal ateşleri yakılıyordu. Ülkücü aileler, siyasetten günlük hayata her şeyi konuşuyor, sabahlara dek sohbet ediyorlardı. Benim için ilginç ve bir o kadar da öğretici bir hafta sonu oldu.
Cumartesi akşamı MHP Lideri Bahçeli ile Büyük Otağ'da yaptığımız sohbetin ardından konser alanına yürürken, küçük bir şaşkınlık yaşadım. Konser alanı az ötedeydi ve sahnedeki grup türkü söylüyordu. Hem de Pir Sultan Abdal ve Kıvırcık Ali türküleri...
10. Yıl Marşı
ŞAŞKINLIĞIMI üzerimden attıktan sonra Bahçeli ile aynı hizada bulunan protokol koltuklarından birinde oturma fırsatı buldum. Sahneyi çok yakından görüyordum. Alevi türküleri devam ediyordu. Belli ki, bu türküler tesadüfen değil, bilinçli olarak söyleniyordu. Anlayacağınız Bozkurt Yaylası'ndan Alevi türküleri yükseliyordu. MHP, bu türküler aracılığıyla öz be öz Türk gördüğü Alevi kesimine sıcak mesajlar gönderiyordu. Konseri izleyen kalabalık da bu türküleri yadırgamadığı gibi alkışlarla eşlik ediyordu.
Şaşkınlığım bununla kalmadı. Biraz sonra türkü söyleyen grup, sahnedeki yerini bir başka soliste bırakırken, dev hoparlörlerden 10. Yıl Marşı yükselmeye başladı:
- Çıktık açık alınla 10 yılda her savaştan...
Daha çok laik cephenin temsilcisi CHP'nin toplantılarında ya da Silahlı Kuvvetler'in faaliyetlerinde dinlediğimiz bu marşı, Erciyes Zafer Kurultayı'nda işitmek bir başka hoşluktu doğrusu. Hele bir de ertesi gün Bahçeli, kalabalığa seslenirken, Kuva-ı Milliye ruhundan ve aydınlanma devriminden dem vurunca, artık Erciyes'te neye şaşıracağımı bilemedim.
Bahçeli'nin partide başlattığı değişimi biliyordum, yakından takip ediyordum. Ancak, Erciyes'te yaşananlar, bu değişimin kuramsal olmaktan çıkıp, pratik siyasete de yansıtılmaya başlandığını gösteriyordu. Ancak bu değişim, MHP'nin yaşlı tabanı açısından çok da büyük sürpriz sayılmamalıdır diye düşünüyorum.
İdeolojik halef Bahçeli
SÖZGELİMİ, MHP'nin öncesinde kurulan CKMP'nin, 1960'lı yıllarda Alevi aşıkları bile vardı. Ve bu ozanların büyük bölümü Türkmen Alevileri idi. O yıllarda, 10'uncu Yıl Marşı da CKMP- MHP tabanına çok uzak değildi. 1960 İhtilali'ni gerçekleştiren Milli Birlik Komitesi'nin üyelerinden biri olan Albay Alparslan Türkeş, bir subay olarak kurulmasını istediği Milli Birlik Partisi'nin temelinde laik ve Atatürkçü bir çizginin olmasını savunuyordu.
Aslına bakarsanız, Türkeş, 27 Mayıs İhtilali'ne de Aydınlanma Devrimi'nin tamamlanması için katılmıştı. Kuva-ı Milliye ruhunu 60'lı yılların sonunda çokça vurgulamıştı. Ancak, günlük siyaset ve kişisel husumetler, bu kesimle şekilsel de olsa ayrı düşmesine yol açtı. İsmet İnönü ile olan soğukluk, bu ayrılığı daha da güçlendirdi. Özellikle 70'li yıllardaki çatışma ortamı ve askerin mesafeli duruşu yüzünden Türkeş, bugün Erciyes Yaylası'nda dillendirilen bu mesajları, partisine hakim kılamadı. Ta ki, 12 Eyül sonrasına kadar...
Şunu söylemek istiyorum; Devlet Bahçeli, Türkeş'in ideolojik ve siyasi halefidir. MHP'deki değişim, Türkeş'in özellikle 90'lı yıllarda başlattığı merkeze yönelik siyaset anlayışının devamıdır.
Kurultay süresince kulaklarda yer eden şu slogan da artık Bahçeli'nin liderliğinin MHP'de kurumsallaştığını gösteriyor:
'Hareketin Lideri Devlet Bahçeli...'

Makalenin yayinlandigi link:
http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=51&yazitar=09.08.2005&yaziid=13922

pirimunzur
01.03.2006, 22:43
bunu bizimle paylaştigin için sagol. ama pek sicak gelmedi bu konu bana cunku ülkücü insanlar,mhp,bozkut yaylasi felan ne biliym itici ya bu gurup. işi gücu vur kır kes bu adamlarin

Hüseyin69
01.03.2006, 22:55
ben herzaman diyorum yakinda bu katillerr astiklari pir sultan badal i da sunni yapacak ve iadei itibar icin meclislerine önerge bile verecekler abdullah catli yada türkesin mezari yanina bir de heybetli bir pir sultan heykelide dikecekler
hele durun bakim biraz zaman gecsin bir akc tanede daha toplu alevi katliami daha yapsinlar o zaman görün maci

onurtt
01.03.2006, 23:06
işi türkülere sardıklarına göre; artık KOMANDO kamplarında alevileri boğazlama eğitimi almıyorlar anlaşılan...

SahHatayi
01.03.2006, 23:07
Bozkurt Yaylası'nda Pir Sultan Türküleri

HAFTA sonunu MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin davetlisi olarak gittiğimiz Erciyes Dağı'nın eteklerinde geçirdik. Yani, 16'ncı Erciyes Zafer Kurultayı'nda...
Yüzbinler çadırlarını kurmuş, sırtlarını Erciyes'e yaslamışlardı. Anadolu'nun dört bir yanından gelen ülkücüler, yaşlı dedelerinden torunlarına kadar adeta ailelerini de taşımışlardı Erciyes'e...
Çadırlar ve otağlar kurmuşlardı. Kimi çadırlarda, kimi otomobillerinde, bazıları da açık havada geceliyorlardı. Tuvalet ve su sıkıntısı; gece soğuğun, gündüz ise sıcağın verdiği rahatsızlık, Erciyes'te toplanan yüzbinleri etkilemişe pek benzemiyordu.
Çok ilginç manzaralar vardı. Geceleri çadırların önünde çaylar demleniyor ve mangal ateşleri yakılıyordu. Ülkücü aileler, siyasetten günlük hayata her şeyi konuşuyor, sabahlara dek sohbet ediyorlardı. Benim için ilginç ve bir o kadar da öğretici bir hafta sonu oldu.
Cumartesi akşamı MHP Lideri Bahçeli ile Büyük Otağ'da yaptığımız sohbetin ardından konser alanına yürürken, küçük bir şaşkınlık yaşadım. Konser alanı az ötedeydi ve sahnedeki grup türkü söylüyordu. Hem de Pir Sultan Abdal ve Kıvırcık Ali türküleri...
10. Yıl Marşı
ŞAŞKINLIĞIMI üzerimden attıktan sonra Bahçeli ile aynı hizada bulunan protokol koltuklarından birinde oturma fırsatı buldum. Sahneyi çok yakından görüyordum. Alevi türküleri devam ediyordu. Belli ki, bu türküler tesadüfen değil, bilinçli olarak söyleniyordu. Anlayacağınız Bozkurt Yaylası'ndan Alevi türküleri yükseliyordu. MHP, bu türküler aracılığıyla öz be öz Türk gördüğü Alevi kesimine sıcak mesajlar gönderiyordu. Konseri izleyen kalabalık da bu türküleri yadırgamadığı gibi alkışlarla eşlik ediyordu.
Şaşkınlığım bununla kalmadı. Biraz sonra türkü söyleyen grup, sahnedeki yerini bir başka soliste bırakırken, dev hoparlörlerden 10. Yıl Marşı yükselmeye başladı:
- Çıktık açık alınla 10 yılda her savaştan...
Daha çok laik cephenin temsilcisi CHP'nin toplantılarında ya da Silahlı Kuvvetler'in faaliyetlerinde dinlediğimiz bu marşı, Erciyes Zafer Kurultayı'nda işitmek bir başka hoşluktu doğrusu. Hele bir de ertesi gün Bahçeli, kalabalığa seslenirken, Kuva-ı Milliye ruhundan ve aydınlanma devriminden dem vurunca, artık Erciyes'te neye şaşıracağımı bilemedim.
Bahçeli'nin partide başlattığı değişimi biliyordum, yakından takip ediyordum. Ancak, Erciyes'te yaşananlar, bu değişimin kuramsal olmaktan çıkıp, pratik siyasete de yansıtılmaya başlandığını gösteriyordu. Ancak bu değişim, MHP'nin yaşlı tabanı açısından çok da büyük sürpriz sayılmamalıdır diye düşünüyorum.
İdeolojik halef Bahçeli
SÖZGELİMİ, MHP'nin öncesinde kurulan CKMP'nin, 1960'lı yıllarda Alevi aşıkları bile vardı. Ve bu ozanların büyük bölümü Türkmen Alevileri idi. O yıllarda, 10'uncu Yıl Marşı da CKMP- MHP tabanına çok uzak değildi. 1960 İhtilali'ni gerçekleştiren Milli Birlik Komitesi'nin üyelerinden biri olan Albay Alparslan Türkeş, bir subay olarak kurulmasını istediği Milli Birlik Partisi'nin temelinde laik ve Atatürkçü bir çizginin olmasını savunuyordu.
Aslına bakarsanız, Türkeş, 27 Mayıs İhtilali'ne de Aydınlanma Devrimi'nin tamamlanması için katılmıştı. Kuva-ı Milliye ruhunu 60'lı yılların sonunda çokça vurgulamıştı. Ancak, günlük siyaset ve kişisel husumetler, bu kesimle şekilsel de olsa ayrı düşmesine yol açtı. İsmet İnönü ile olan soğukluk, bu ayrılığı daha da güçlendirdi. Özellikle 70'li yıllardaki çatışma ortamı ve askerin mesafeli duruşu yüzünden Türkeş, bugün Erciyes Yaylası'nda dillendirilen bu mesajları, partisine hakim kılamadı. Ta ki, 12 Eyül sonrasına kadar...
Şunu söylemek istiyorum; Devlet Bahçeli, Türkeş'in ideolojik ve siyasi halefidir. MHP'deki değişim, Türkeş'in özellikle 90'lı yıllarda başlattığı merkeze yönelik siyaset anlayışının devamıdır.
Kurultay süresince kulaklarda yer eden şu slogan da artık Bahçeli'nin liderliğinin MHP'de kurumsallaştığını gösteriyor:
'Hareketin Lideri Devlet Bahçeli...'

Makalenin yayinlandigi link:
http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=51&yazitar=09.08.2005&yaziid=13922

ooohh sen ne diyorsun be kardes,

biz BINLERCE yildir PIRLERIMIZ NEFESLERINI TÜKETMEDIK VE TÜKETMICEZ ...

VE BIZ BINLERCE YIL GERCEKLER ICIN SAVASMIS TOPLUMUZ

MHP nin YÜZÜNE tükürüyim, FASCHISTLERIN yüzüne tükürüyim, YEZIT yasasaydi MHPLI OLURDU, HINZIR YASASAYDI MHP BASKANI olurdu ...

PIRIM HZ. ALİ HAYATTA OLSAYDI ZÜLFİKARI BOYNUNUZDA HİSS EDERDİNİZ YEZIT MHPCILER

Sah-I Merdan Hüruc Etti
Düldüle Oldu Süvari
Mazlumun Carina Yetti
Ali'm Saldi Zülfikari

Ezo
01.03.2006, 23:11

MHP nin YÜZÜNE tükürüyim, FASCHISTLERIN yüzüne tükürüyim, YEZIT yasasaydi MHPLI OLURDU, HINZIR YASASAYDI MHP BASKANI olurdu ...

PIRIM HZ. ALİ HAYATTA OLSAYDI ZÜLFİKARI BOYNUNUZDA HİSS EDERDİNİZ YEZIT MHPCILER

Lütfen yorumlarimizdaki usluba dikkat edelim

forumumuzda buyuk hafle yazmak yasaktir

Oli
01.03.2006, 23:13

süpersin ya! :komik

Ezo
01.03.2006, 23:17
süpersin ya! :komik

Bence degil böyle yazarak kiskirtmayin......

Adam
02.03.2006, 03:07
Albay Alparslan Türkeş, bir subay olarak kurulmasını istediği Milli Birlik Partisi'nin temelinde laik ve Atatürkçü bir çizginin olmasını savunuyordu.

Sayın Alperen siz bu iddaaya inanıyor musunuz? Hadi Atatürkçülüğü geçtim herkes kullanma derdinde. Fakat Laik yapılanma ne zaman olmuştur türkeşin çizgisinde. Savunduğunuz şey Türk-İslam sentezi değil midir? Bunun neresi laiktir? Sonra bunu parti tabanına yayamamaktan şikayetçi yani sizin deyiminizle başbuğu laik çizgide bir oluşum hayal ediyordu ama başbuğ olması bile laik çizgiye getirememiştir partiyi bu mudur? Eğer bu iddaa doğruysa nasıl bir başbuğ? Laiklik ne zaman mhpye gelmiş halef bahçeli mi getirmiş? Güldürmeyin, ortodoksların her sene denize atılan haçı alma etkinliklerini baltalayan mhpliler, ülkücüler değil midir?

ALPerenShad
02.03.2006, 08:15
Sayın Alperen siz bu iddaaya inanıyor musunuz? Hadi Atatürkçülüğü geçtim herkes kullanma derdinde. Fakat Laik yapılanma ne zaman olmuştur türkeşin çizgisinde. Savunduğunuz şey Türk-İslam sentezi değil midir? Bunun neresi laiktir? Sonra bunu parti tabanına yayamamaktan şikayetçi yani sizin deyiminizle başbuğu laik çizgide bir oluşum hayal ediyordu ama başbuğ olması bile laik çizgiye getirememiştir partiyi bu mudur? Eğer bu iddaa doğruysa nasıl bir başbuğ? Laiklik ne zaman mhpye gelmiş halef bahçeli mi getirmiş? Güldürmeyin, ortodoksların her sene denize atılan haçı alma etkinliklerini baltalayan mhpliler, ülkücüler değil midir?

Adam kardesim öcelikle tesekkür ediyorum hakaret etmedigin icin, sormussun aciklayayim, Dedigin gibi sentezin adi Türk islam sentezi ama, nedendir bilinmez Ülkücüler son 10 senedir islamiyeti türkcülük kadar ön planda yasatmiyorlar, ve son günlerde kahvedeki olsun kampüsteki olsun ülkücü tabanin en sevmedigi iki gurup var, biri PKK sempatizanlaridir, digerleri Kökden dinci tayyipciler milli görüscülerdir. Solcularla artik neredeyse ayni cizgide gibiler. Gecmisin getirdigi kanli hesaplasmalar olmasa birlesme olasiliklari bile olabilirdi. Cünki hem sagcilardan hemde solculardan 5000 in üzerinde insan öldü. Ama bunlarda zamanla ashilacak insallah.

kavakli
02.03.2006, 09:15
asilma diye biseyin soz konusu olacagina inanmöiyorum inanmakta istemiyorum olen o kadar insanin hesabi kolay verilmez bu konularda bu kadar kolay asilmas heleki birlesme diyosun bole bi ihtimal varmi sizce sen inaniyormusun MHP tabaniyla SOL tabaninin birlesecegine kiyatet kopmasi lazim bu olayin gerceklesmesi icin ama aklim almiyor MHP tabani bi yerleremi siginmaya calisiyor sectigi hedefte alevi ve sol dusunceli insanlar heralde ..

Balta
02.03.2006, 10:31
Bu konuyu Alevi sınıfımla ve Sınıf kinimle redediyorum. Sözde taviz verip taviz almak amaçlı Provakatif ve düşünce özgürlüğünün ötesinde Alevi kanları hala ellerinde iken Alperen gibi kişilere cevap verilmez protesto edilir. Ne güzel bir ülkücü gelip çok rahat utanmadan propaganda yapıyor. Bir Ülkücü sitesine gidin değil Alevilik ve Solculuk yapmak tek kelime Literatürdeki kelimeleri bile kullansan anında kızgın köpekler gibi saldırır ve moderatörleri anında yazılarını siler. Evet alevilerin sabrı vardır Başbug Alperen ama Sabrınında bir sınırı. Bu kadar özgürlüğü hakedenlerle haketmeyenleri ayıracak kadar duyarlıdır bu insanlar.

SENİ RED EDİYOR VE PRETESTO EDİYOR. TEMENNİM SENİN YAZILARINA CEVAP VERİLMEZ ARTIK DİYORUM. TÜRKEŞ GİBİ ELİ KANLI BİR KATİLE BAŞBUG VE TÜRK ÖNDERİ DİYEN BİR ZİHNİYETİ KINIYORUM

ALPerenShad
02.03.2006, 10:36
Bu konuyu Alevi sınıfımla ve Sınıf kinimle redediyorum. Sözde taviz verip taviz almak amaçlı Ptovakatif ve düşünce özgürlüğünün ötesinde Alevi kalları hala ellerinde iken Alperen gibi kişilere cevap verilmez protesto edilir. Ne güzel bir ülkücü gelip çok rahat utanmadan propaganda yapıyor. Bir Ülkücü sitesine gidin değil Alevilik ve Solculuk yapmak tek kelime Literatürdeki kelimeleri bile kullansan anında kızgın köpekler gibi saldırır ve moderatörleri anında yazılarını siler. Evet alevilerin sabruı vardır Başbug Alperen ama Sabrınında bir sınırı. Bu kadar özgürlüğü hakedenlerle haketmeyenleri ayıracak kadar duyarlıdır bu insanlar.

SENİ RED EDİYOR VE PRETESTO EDİYOR. TEMENNİM SENİN YAZILARINA CEVAP VERİLMEZ ARTIK DİYORUM. TÜRKEŞ GİBİ ELİ KANLI BİR KATİLE BAŞBUG VE TÜRK ÖNDERİ DİYEN BİR ZİHNİYETİ KINIYORUM

Sen hayal görüyorsun heralde, hic bir yazimda Basbug Türkes kelimesini kullanmadim, kulanan biri varsa oda sensin, beni görmek ve düsünmek istedigin gibi ele aliyorsun, bunlar gercek degil, ben türkesci degilim. Amacin bana hakaret etmek sadece bu ortada.

ismira
02.03.2006, 13:02
..........................................

Ezo
02.03.2006, 13:04
Ama bunlarda zamanla ashilacak insallah.

Bu düsuncenin yaninda yer alan bir Sol kesim düsunemiyorum.... Insanlari düsuncesinden yada inancindan dolayi linç etmeye kalkan bir düsüncenin yaninda olan bir Ataturkçu olamaz....

saygilar
ezo

Adam
02.03.2006, 13:06
Adam kardesim öcelikle tesekkür ediyorum hakaret etmedigin icin, sormussun aciklayayim, Dedigin gibi sentezin adi Türk islam sentezi ama, nedendir bilinmez Ülkücüler son 10 senedir islamiyeti türkcülük kadar ön planda yasatmiyorlar, ve son günlerde kahvedeki olsun kampüsteki olsun ülkücü tabanin en sevmedigi iki gurup var, biri PKK sempatizanlaridir, digerleri Kökden dinci tayyipciler milli görüscülerdir. Solcularla artik neredeyse ayni cizgide gibiler. Gecmisin getirdigi kanli hesaplasmalar olmasa birlesme olasiliklari bile olabilirdi. Cünki hem sagcilardan hemde solculardan 5000 in üzerinde insan öldü. Ama bunlarda zamanla ashilacak insallah.

Yapmayın Allah aşkına köktendincileri sevmemek laik olmak anlamına gelmez. Ramazan aylarında hala bir çok fakultede ülkücü gençler oruç tutmayanlara müdahale de bulun muyor mu? Ülkücülerin forumlarında Müslüman olmayan Türk Türklüğünü kaybetmiştir denil miyor mu? Türk dediğin dindardır mesajı verilmiyor mu? Mhp değişmişir artık şöyle böyle. Lütfen biraz ciddi bakalım. 6-7 Eylül olaylarının 50. yılı anısına düzenlenen sergiyi hangi hareket basmıştır. O sergiyi kim dağıt mıştır? 50 yıl önce yapılan yalnışlar (aynı zihniyetin babaları dedeleri yapmıştır) yeni kuşak tarafından hala doğru olarak kabul ediliyor, ki gördük aynı hoşnutsuzluk yakıp yıkma arzusu içlerini kemirir bir şekilde sergiyi darma duman ettiler.
Mhp hiç bir türlü değişmemiştir. Ne tabanı ne ideolojisi değişmiştir. Ama bir değişiklik istenildiği kesindir o da tabanı genişletmek. Bunu da her türlü provakosyona(milliyetçilik son yıllarda özellikle tetiklenmektedir ve bu malesef seçimde mhpyi % 10'un üzerine çıkaracaktır) gelen halkım sayesinde başırırsınız, ama Alevilerden, en azından bilinçli hareket eden büyük bir kısmından ülkücü hareket adına koparabileceğiniz tek şey soğuk bir tebessüm olur. Saygılar

ismira
02.03.2006, 13:08
Bu konuyu Alevi sınıfımla ve Sınıf kinimle redediyorum. Sözde taviz verip taviz almak amaçlı Provakatif ve düşünce özgürlüğünün ötesinde Alevi kanları hala ellerinde iken Alperen gibi kişilere cevap verilmez protesto edilir. Ne güzel bir ülkücü gelip çok rahat utanmadan propaganda yapıyor. Bir Ülkücü sitesine gidin değil Alevilik ve Solculuk yapmak tek kelime Literatürdeki kelimeleri bile kullansan anında kızgın köpekler gibi saldırır ve moderatörleri anında yazılarını siler. Evet alevilerin sabrı vardır Başbug Alperen ama Sabrınında bir sınırı. Bu kadar özgürlüğü hakedenlerle haketmeyenleri ayıracak kadar duyarlıdır bu insanlar.

Uslubunuz daha güzel olsa inanın derdinizi daha iyi anlatırsınız ..karşındaki duvar olsada bilki diğer yüzü bahçedir bahçede oynayan çocukları düşün...sevgilerle

ALPerenShad
02.03.2006, 16:55
Bu düsuncenin yaninda yer alan bir Sol kesim düsunemiyorum.... Insanlari düsuncesinden yada inancindan dolayi linç etmeye kalkan bir düsüncenin yaninda olan bir Ataturkçu olamaz....

saygilar
ezo

Ashilacak derken, sh harflerini kullandim cünki ş harfini dolayısı ile türkçe klavye yüklememişdim. yanı zamanla bu sorunlarda aşılacak anlamında cümle kurdum. Yoksa asma anlamında değil.

PirO_62
02.03.2006, 18:34

çok güzel bende katılıyorum bu konunun direk silinmesi gerekir bence biz burada bir paylaşım yapıyorsak kendimiz için yapıyoruz kendi konularımızdan insanlara bir seyler katabilmek ne güzel ama biz birbirimiz için yaşıyoruz MHP adini söylemek bile beni iğrendirirken forumda bunlarla ilgili seyler görmek hosuma gitmiyor ben bu forumda yeniyim ama bu siteyi tesadüf eseri gördüm ve girdiğimdi kendimi,,,,,,,,,,,

Evimde, Memleketimde, dosltlarımın canlarımın yanında hissettim

bu sıcaklığı hissettiğim içinde çok mutluyum ama birbirimizle tartışacaksak hiç açmayalım bu konuları yani ne için kimin için birbirinizle tartışıyoruz anlamıs değilim

biz özümüzden, sözümüzden büyüğümüzden köklerimizden böyle görmedik .......

pirimunzur
02.03.2006, 20:15

Sah-I Merdan Hüruc Etti
Düldüle Oldu Süvari
Mazlumun Carina Yetti
Ali'm Saldi Zülfikari
sah sen naptin:) biraz duygylarini dizginle :)

Hüseyin69
02.03.2006, 20:34
baltanin yazdigi mesajlarin altina bende imzami atiyorum ve diyorumki
alperen bizi galiba dogu perincekin kizilelma meyvesiyle karistirdi sen dogu perincegin yanina gitsene yada onu savunan sitelerine orasi tam senin düsündügün bir yer kusura bakma ama burda sanmamki gercek özüne gelenegine tarihine gelmisine ve gecmisine sahip bir alevi senin yazdigin mesajlari onaylasin

ismira
03.03.2006, 09:13
Derdiyle dertlendiğim tüm canlar .......Diyeceksiniz bu da nerden çıktı
Sabaha hoş görüyle başlalım istedim hata etmedim umarım...

Kalbim sanki kavgalar,
Aşklarla yoruldu,
Bir öfke ve bir isyan,
Bir hırstır gidiyordu
Yabancıydım kendime,
Sevgi bedenimde
Yalnızlığı örüyordu
Bir hasret acısında
Bir an kendimi gördüm
Bakışım bencil gibi
Oysa insancıl özüm
Bin umut çiçek açtı
Sanki gözlerimde
Yarınlara dostça güldüm
Artık bir başka duygular
Bir başka dünya insanlar gerçek yolunda
Hoşgörüyle mutluluk var yanımda
Duygular yüreğimde
Yıllarca boğuştu
Artık o deli nehir
Denizlerde duruldu
Geçip gitti fırtınam
Rüzgar meltem oldu,
Yağmur oldu, güneş old

kavakli
03.03.2006, 09:14
balta yani halil abinin butun yazdiklarina ben yurekten destek veriyorum cunku bu konunun bile buraya acilmasindan ben rahatsizlik duydum bu konunun bence fazla uzatilmamasi gerekir...
bu arada arkadas siir yazilicak yer burasi degil siir bolumu var oraya yazarsan iyi olur ismira

ismira
03.03.2006, 09:34
Sn.Balta

Hayatın tek bir resmi yok

Çeşitli renklerini kullanırsak resim resim

Mutluluk var. Çeşit çeşit, renk renk...

Yaşamın bir tek resmi yanlış ya da

eksik kalır. Ve sadece bir çeşit

yaşamın resmidir.

Balta
03.03.2006, 10:37
Derdiyle dertlendiğim tüm canlar .......Diyeceksiniz bu da nerden çıktı
Sabaha hoş görüyle başlalım istedim hata etmedim umarım...

Kalbim sanki kavgalar,
Aşklarla yoruldu,
Bir öfke ve bir isyan,
Bir hırstır gidiyordu
Yabancıydım kendime,
Sevgi bedenimde
Yalnızlığı örüyordu
Bir hasret acısında
Bir an kendimi gördüm
Bakışım bencil gibi
Oysa insancıl özüm
Bin umut çiçek açtı
Sanki gözlerimde
Yarınlara dostça güldüm
Artık bir başka duygular
Bir başka dünya insanlar gerçek yolunda
Hoşgörüyle mutluluk var yanımda
Duygular yüreğimde
Yıllarca boğuştu
Artık o deli nehir
Denizlerde duruldu
Geçip gitti fırtınam
Rüzgar meltem oldu,
Yağmur oldu, güneş old

olayın hala dalgasındasın İsmira kardeş çünkü derdimizle derlenmediğin ortada.
Bana Boğazda oturupta Anadolu hikayeleri ve şiirleri yazan entellektüelleri anımsatıyorsun
çünkü bizim acılarımızı yaşayanlar bizim gibi tepki göstermez ailende kaç kişi bunlar tarafından katledildi öyle olsayd yine böyle polyana dizeleri yazarmıydın merak ediyorum. Bizim öfkemiz kişisel değildir. Hatta yüzünü hiç görmediğimiz insanların bile acılarıdır bizi yoğuran. Çünkü ben insanım diyenlerin sorunu,
Hangi kitapta yazar elleri bağlıyı yakmak. Maraşın sokaklarında Allah adına savaş çığlıkları atıp hamile kadınların karınlarına çivi çakmak.
Ve kavaklı kardeşimin dediği gibi Şiir köşelerimizde bu şiirlerinizi değerlendirirsen zevkle okuyacağım.

Balta
03.03.2006, 10:46
Sn.Balta

Hayatın tek bir resmi yok

Çeşitli renklerini kullanırsak resim resim

Mutluluk var. Çeşit çeşit, renk renk...

Yaşamın bir tek resmi yanlış ya da

eksik kalır. Ve sadece bir çeşit

yaşamın resmidir.

Ressamlar böyle düşünmez İsmira kardeş, resim örneklendirmelerin benim gibi ressamlar için pek birşey ifade etmiyor ve resim hakkında bildiklerin güzel söz sanatından öte olmadığı anlaşılıyor. Entellektürel yaklaşımlara meraklı isen ve bu konuda başka bir forumda resim tadında tartışmak isterim.

ismira
03.03.2006, 10:54
[quote=Balta]olayın hala dalgasındasın İsmira kardeş çünkü derdimizle derlenmediğin ortada.
Bana Boğazda oturupta Anadolu hikayeleri ve şiirleri yazan entellektüelleri anımsatıyorsun
çünkü bizim acılarımızı yaşayanlar bizim gibi tepki göstermez ailende kaç kişi bunlar tarafından katledildi öyle olsayd yine böyle polyana dizeleri yazarmıydın merak ediyorum. Bizim öfkemiz kişisel değildir.

Sn.Bal-ta...

Senin gibi olamadığım için senin gibi düşünemediğim için ...ben geçmişe öfke ve kin duyup kendimi bilemem ben insanlara birşey anlarak onları kazanarak bilenirim ben boğazıda bilmem hikaye şiir gibi sloganik kavramlar atmam samimiyetim insanları farklılıkları ile kabullenmem ben kin ve öfke güdemem gütmem ben çocuk parkıyım tüm çocuklarla dostum...
Acıyı da bil,irim kardeş hemi de çoook iyi bilirim evet ülkücülerden zarar gördüm ama sonradan bin pişman hali ile gelip dostum olan çok kardeş ben gezegen gibi aldığım ışışı değil güneş gibi yanarak ısıtır aydınlatırım ..ister pehh de ister...ben yanmazsam sen yanmazsan...

kavakli
03.03.2006, 10:58
[quote=ismira][quote=Balta]olayın hala dalgasındasın İsmira kardeş çünkü derdimizle derlenmediğin ortada.
çünkü bizim acılarımızı yaşayanlar bizim gibi tepki göstermez ailende kaç kişi bunlar tarafından katledildi öyle olsayd yine böyle polyana dizeleri yazarmıydın merak ediyorum. Bizim öfkemiz kişisel değildir.
quote]

bir kelime yazicam baskada bu konu hakkinda ek bi kelime yorum yapmicam arkadasim
Gecmisini inkar eden....
bisey daha eklicem nazim hikmete vatan haini diyen bi toplulukla ayni nefesi almaktan utaniyorum artik cevap olarakta su siiri koyuyorum buraya kim vatan haini siz degerlendirin ulkucu arkaadslar bi okusun bakalim bu siirden bisey anlayabileceklermi acaba

Vatan Haini / Nazım Hikmet

"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

ismira
03.03.2006, 11:05
[quote=ismira][quote=Balta]olayın hala dalgasındasın İsmira kardeş çünkü derdimizle derlenmediğin ortada.
quote]

bir kelime yazicam baskada bu konu hakkinda ek bi kelime yorum yapmicam arkadasim
Gecmisini inkar eden....

İnkar değil sn.Kavaklı ama senin bu uslubun bu.(....) noktayı yansıtır

ALPerenShad
03.03.2006, 12:06
ismiranin yazdigi mesajlara kesinlikle katiliyorum, balta nicki sahis hemen ismirayada önyargili bir sekilde entel resssam yakistirmalari yaparak icindeki genel düsmanligini yine disari vuruyor.

Biz Alevileri sevmesek deger vermesek burda ne isimiz var. Insan sevmedigi ortama niye girsin, Yeni ben asker degilim memur degilim, niye bos vaktimi sevmedigim bir ortamda mesaj yazarak gecireyim.

Balta arkadas ben herseye ve senin gibilerine ragmen Alevileri seviyorum ve sevecegim. Aleviler benim öz kardesimdir, sen istesende istemesende bu böyle kalacak.

SahHatayi
03.03.2006, 18:38
ismiranin yazdigi mesajlara kesinlikle katiliyorum, balta nicki sahis hemen ismirayada önyargili bir sekilde entel resssam yakistirmalari yaparak icindeki genel düsmanligini yine disari vuruyor.

Biz Alevileri sevmesek deger vermesek burda ne isimiz var. Insan sevmedigi ortama niye girsin, Yeni ben asker degilim memur degilim, niye bos vaktimi sevmedigim bir ortamda mesaj yazarak gecireyim.

Balta arkadas ben herseye ve senin gibilerine ragmen Alevileri seviyorum ve sevecegim. Aleviler benim öz kardesimdir, sen istesende istemesende bu böyle kalacak.

Eren, bir Chate gel konusalim ...

derviscemal
03.03.2006, 18:51

Sevgili alperenshad bizde kimseler düşman değiliz bizde bütün insalları seviyoruz ve herkese kapımız açık bu nedenden dolayı zaten şuanda sen aramızdasın ve böyle bir konu açmış bulunuyorsun bu bizim hoşgörümüzdendir insan ayrımı yapmamamızdandır. ama gördüğüm kadarıyla konu çok uzamış ve çıkmaz bir noktaya gelmiştir. Bence bu konu burda sona ermelidir eğer diğer arkadaşlarda uygun görürse. Senin düşüncenle bizim düşüncemiz arasında dağlar kadar fark vardır senn dünyaya bakış açınla aramızda fark vardır. Bunlarda ortak nokta bulunamaması doğaldır.

Konuyla ilgili söylemek istediklerim bunlar takdir diğer arkadaşlarındır.

saygılarımla..

Adam
03.03.2006, 19:04
Dervişcemale katılıyorum bu konu kapanmalıdır. Fikir alışverişinden öte bireysel çatışmaya döndü.

Ezo
03.03.2006, 20:37
Konun kapatilmasi hakkinda görus bildirmis bende konuyuu burda kapatiyorum çunku konu kisisel yöne çekilmeye baslandi bu nedenle bende bu konun bu noktada kapatilmasini uygun göruyorum....

saygilar
ezo