Anadolu Erenleri Hakkında Bilgisi Olan Canların Buraya yazmalarını rica ediyorum. Ben anadoluda gezmeyi seviyorum gittiğim yerlerdeki alevi dergahları ve ziyaret yerleri konusunda yeterli bilgim olmadığı için o yöreyi gezdikten sonra şurayıda gördünmü surusunu en aza indirmek ve daha bilgili olmak için; Herkez yaşadığı köyünde, kasaba şehrindeki ziyaret yerleri veya bulunan bir dergahdan bahsederse bizde o yöreye gidiğimizde nereleri ziyaret edeceğimizi öğreniriz, o yöreye gidince ziyaret etmek fırsatını buluruz. Amacım gezdiğim bölgelerde bulunan Dergah ve ziyaret yerleri ile ilgili bir arşiv oluşturup internet aracılı ile tüm canların bilgisine sunmak.
simdiden katkıları olacak canlara teşekkür ederim
YA ALLAH YA MUHAMMED YA ALİ
Ben Kendim Hacıbektaşlıyım Kendi yöremin bilinmesi gereken Ziyaret yerleri ve diğer bilgiler konusunda elimden geldiğince bilgilendirmeye calışacağım
derviscemal
27.02.2006, 16:16
Sevgili dostum
Nevşehir Hacı Bektaş Veli
Antalya Abdal Musa SUltan
Afyon Karacaahmet Sultan
Bursa Geyikli Baba
Esişehir Hasan Efendi
hemen hatırladıkalrım
Değerli Can
Şu an saymış olduğun yerlerin hepsini gezdim. Benim öğrenmek istediğim çok bilinmeyen yerlerin açığa çıkması ve diğer canlarında bilgi sahibi olmaları
Nasıl gidilir ziyaret yerleri nelerdir ve oradaki yatan gerçek hakkında hasbel kader bilgi sahibi olabilmek
ilgin için çok teşekkür
derviscemal
27.02.2006, 16:29
Büklü dede türbesi Erzincandan Tercan istikametine giderken tunceli ayrımıdabüyük bir dağın üzerinde.. Gittim cem evi misafir hane türpe bulunuyor çok güzel bir ayrıca çokta kalabalık oluyor..
Hacıbektaşımız'a Çok kişinin Gittiğine eminim ama nasıl gidilir Diye sorarsanız
İstanbul Ankara Antalya Gibi büyük şehirlerden direk olarak otobüslerle gelinebilir. Konaklamak İçin Oteller mevcut'tur Kendi arabanızla gelirseniz Ankara Kayseri yolunu takip ederek Kırşehir'in Mucur İlçesinden 7 kilometre soran hacıbektaş yol ayrımına gelirsiniz Ankara'dan Hacıbektaş 240 km'dir.
Ziyaret Edilecek Yerler :
Hacıbektaş'ı veli türbesi, Hacıbektaş Türbesi İçinde Bulunan Balım Sultan'a ait türbe, Delikli Taş'ın bulunduğu Çilehane, Dedebağ, Beş Taşlar, At kaya, Kadıncık Ana, Dider ana ve çeşitli yerlerde Çeşmeler var,
Her 16 Ağustos'da Anma törenleri yapılmaktadır.
KEÇECİ BABA
(01.09.2001)
Sana geldim Ahilerin Ahisi
Açıldı güllerim der: Keçeci Baba
Kabul et Sultanım şenliğine geldim.
Uzat ellerini ver Ahi Baba
(Bu yıl 2 Eylül 2001 tarihinde Keçeci Baba törenleri yapılıyor. Ben Tokat ziyaretlerim çerçevesinde Ağustos ayında Keçeci Baba ve ilgili ziyaretlerde de bulundum. Aşağıda sunduğumuz genel veriler Keçeci Baba ile ilgili temel bilgileri içermektedir.
Halk söylencelerine göre Horasan’dan Anadolu’ya gelen türbesi Tokat ili, Erbaa ilçesi, Keçeci Köyünde bulunan Sancaklı evliyalarındandır. 13. Yüzyılda yaşadığı, Hacı Bektaş Veli’nin amcası olduğu da rivayet edilmektedir.
Keçeci Baba, Ahi Mahmut Veli, Gül Ahi Baba, Şah Mahmut Veli gibi adlarla da anılmaktadır. Selçuklu döneminin son Ahi Babası olarak da bilinmektedir. Ayrıca zamanın önemli sanatlarından olan keçeciliğin en büyük ustasıdır. Türbesi bulunan köyün adı da buraya dayanmaktadır.
Keçeci Baba, bilim, ruh sağlığı, veterinerlik, sanat ve eğitimle uğraşmış, zamanının en yetkin bilgin ulema kişisi ve velisi olarak Anadolu Erenleri içerisinde derin iz bırakmış Horasan pirlerindendir.
Kendi türbesinin içinde yatan ailesi ile birlikte altın Bıyık, Seyit Mehmet ve Ali Haydar adında üç oğlu ve Turhal Karkın köyünde yatan Aziz Baba adlı torunu olduğu bilinmektedir.
Türbesini her yıl, her etnik yapıdan, inançtan ve kültürden binlerce kişi ziyaret eder, kurbanlar keserler, adaklar adarlar. Türbesine özellikle ruh sağlığı bozulmuş kişiler, felçliler, askere gidenler ve çeşitli dilekler dileyenler gelirler.
Her yıl Ağustos ayının son Pazar günü Keçeci Köyü’nde “Keçeci Baba Kültür Festivali” düzenlenir.
Keçeci Köyü’nde ayrıca Deruni, Fedai, Arifoğlu Nihani, Kurban Ali, Suzi, Sükuti gibi ozanlar da Keçeci Baba Tekkesinden feyz alarak yetişen tanınmış Hak aşıklarıdır.
Keçeci Köyü’ndeki Ziyaret Yerleri
Keçeci Baba Türbesi
Ayakbastı Ziyaret Yeri
Höyük Boynu
Kızlar Ziyareti
Sancı Pelidi
Poyrazlık Baba
Çelik Taşı
Yediler Baba
Cibali (Cidali) Dede
Cöherlik Baba
Delikli Kaya
Nuzla Dede
Home
srdr_ist
12.03.2006, 22:13
Eskişehir Yunus Emre
Battal Gazi
Sücattin Veli
Denizli
Sarı İsmail Sultan
Konya
Konya altı Mahmut Hayrani
Akşehir Nasrettin hoca
Antalya
Abdal sultan mavi göl ve uçarsu kesinlik uğramalısınız.,
Mersin: Çok ama çok fazla peygamberin ayak bastığı topraklar
Tarsus: yedi uyurlar (305 yıl uyudukları ve etrafındaki ışığın verdiği o izleri bir görseniz anlarsanız)
Şanlurfa siverek Hz Eyüp Çilehasi 7 yıl 7 ay 7 gün hastalıklı çektiği yer
Ankara Hüseyin Gazi sultan