Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan Okunacak En Büyük Kitaptır

srdr_ist
27.02.2006, 19:33
Bu söz öyle bir anlatımı varki geçin bir insanın yanına ve başlayın okumaya der gibi neyini okuyorsun anlamıyorum insanda öz var ruh var ama kim kimin kitabını okuya bilir.

İnsan yaratılmışların en üstünüdür.

Ama insan olmadıktan sonra aşağılık olanda insandır.Yaratılmışlar arasında.

Öz dediğimiz zeytin çekirdeği gibi ise o öz çürümeden çekirdek içindeki çıkmadan değerlendirilemez ki o çekirdek çok sağlamdır insanda kendi özüne sahip olmadan kendi kitabını okuyamaz.

Hz isa bir gün yolda giderken bir çobanın dağdan yuvarlanarak aşağıya indiğini görmüş kan revan olan her yerini gören peygamber sen ne yapıyorsun demiş. Çoban da Allah a ibadet ediyorum. Buna şaşıran Hz isa bu böyle olmaz bak şöyle yap demiş ellerini aç ve Allahım diye başlayan bir dua şekli anlatmış. Çoban yapmaya başlamış Hz isa yoluna devam etmiş nehir çıkmış ve beline kadar su gelmesine kaşılık nehiri geçmeye başlamış çobanın sesini duymuş bakmış çoban suyun üstünde yürüyerek geliyor. Hz isa bildiğin gibi yap demiş.

Anlatmak istediğim şu ben bu Okunaca en büyük insan lafı bana bu söz bizi aşar demek için deyinmek istedim herkesin güzel bir özü vede inancı var ama kimse kimsenin kitabını okuyacağına inanmıyorum. okuyacaklarda belli zaten ledün ilmi sahipleri onlara lafım yok onlarda ben okuyorun demezler.

sonuc olarak bunlar sistemli sözler birşeylerden uzaklaştırıyor yaklaştırmayan sözler her söz doğru kişiyi bulmaz üstünüze alınmayın alevilik hakikat mertebesinde hizmet edenleri olan yani evliya ehlinin rahmeti olan bir yolun öğretisidir biz veya sizler bir mürşide bağlı olduğumuzu sanmıyoruz ama her nedense herkes sufilik ehlinin tam öğrencisi gibi konuşmaktanda geri kalmıyoruz enterasan.....................

EŞİTLİK PARTİSİ
27.02.2006, 21:48
Sn.srdr-ist...

Güzel bir başlık,güzel bir konu çok teşekür ederiz...
Yazınızın sonunda belirttiğiniz gibi...sözün sahibini bilmiyorum ama,
BİR MÜRŞİDE BAĞLAMAZSAN KENDİNİ...diye devam eden bir türkü...
Tabi insanlar BEN den kurtulup BİZE geçmemekte direndikçe en azından mutlu olmaları mümkün değildir,işte BİZE geçince o zaman yükünüz hafifler,geçmediğiniz sürece herşeyin sorumluluğunu başkalarında ararsınız,ha bir de gerçeği ararsınız...
Peki neden insanlar bu kadar basit bir atlımı yapamaz,bir izine mi tabidir bu atılım,sanıyorum hayır...saygılarımla.

Bektaş ÇELEBİ

srdr_ist
28.02.2006, 13:19
anladığım kadarıyla yanlış anlamadıysam Ben zaten yoktur benliğe lanet okunur biz olmak zorundayız . Bir mürşit olmadan vede yük lafınızdan da anladığım bırakn yaw ben bu aklımlada herşeyi çözerim diyorsanız ee çözünde bizin gibi kıt kişiler de sizi mürşit sayıp yükümüzü hafifletmeyi yine nimetten saysın. Bu bana bir zarar vermez. Ama sen yanlış kaanatini bana öğretirsen bunun zincirlemesiyle ne olur. Bilemem .

EŞİTLİK PARTİSİ
28.02.2006, 19:51
Sn.srdr_ist

İnsan ''ben'' şunu oldum,bunu oldum demekle zaten bir şey olmadığını kendisi itiraf etmiş olur...olma, bir bütün içerisinde YAŞAM tarzıdır...
Bu yaşam tarzının bizce en önemli unsurlarından birisi de yine bir bütün içerisinde insan ilişkileridir...bu merhaba ile,selam vermekle,günaydın demekle vel hasıl insani olan hitap tarzları ile başlar...bundan sonra ise sohbetle diğer ilişkilere geçilir...en basit ilişki böyle başlar diye düşünüyoruz.
Mesela insan olan her vatandaş RTE ye,Mersindeki bir vatandaşla arasında geçen diyaloğa niye tepki gösterdi tekrarlamaya gerek yok...çoğu insan kendisini ne kadar saklarsa saklasın,şartları oluşunca veya bir nedenle olumlu veya olumsuz düşüncesini sergiler...
Bir önceki yazımızda -BİZE geçmemekte direndikçe...- cümlesini,çoğul anlamında,esas olunması gereken anlamında kullandık...saygılarımızla.

Bektaş ÇELEBİ

redyellow
01.03.2006, 10:19
Okunacak en büyük kitap Kur'an-ı Kerim'dir.

selin
02.03.2006, 13:47
HÜnkar Haci BektaŞ Velİ, Okunacak En BÜyÜk Kİtap İnsandir DemİŞ
SÖylemek İstedİĞİ Şey İnsanlar İÇİn Yoksa İnsan Sİfatinda DolaŞan BİrsÜrÜ Yaratik İÇİn DeĞİl ÇÜnkİ İnsan Olan KİŞİ Etrafina IŞik SaÇar, Fİkİr İlİm SaÇar, Sevgİ Besler Kendİnde Olani Bİr BaŞkasiyla PaylaŞmasini Bİlİr Bahsedİlen İnsan Bence Budur

Adam
02.03.2006, 13:49
Okunacak en büyük kitap Kur'an-ı Kerim'dir.
Allah akıl fikir versin redyellow ne diyim sana? İnsanlar ne diyor? Sen ne diyorsun? Eleştiri de değil. Slogan atıp kaçıyosun.