Orijinalini görmek için tıklayınız : yaral? ceylana ayr?lan b?l?m haka????na reva g?r?lm?yor
sayın kardeşlerim cenneti gören ve dünyaya gelip yaşayıp tekrar geldiğini ispatlarla kanıtlayan bunu bangır bangır haykıran emirel müminin görevlisine sanırım aleviler artık gecmişteki gibi değer vermiyorlar artık alevilik özde değil sözde kalmaktadır
262 HANCI PERVANE -GÖRÜNMEZ
Yareb amaan ya tabip
Hele semayı kandilin havazı
Yaktı gitti ağlar bu arzı
Hele çarkı dönüyor bilinmeyenin
Bendin dedir bu farzı ben kurban
Hele güzelin nazından kervan yürümez
Dursa etim benim ağlar çürümez
Hele toprak niyet almıştır sevdiğim
Daha başka halde görünmez sevdiğim amaan
Hele kipriğinnen ar ınan
Dünyayınnan ya hu yemek içmek varınan
Hele Azrail gelse ya hu
Üstümüze noksan kârınan
Ah ementiye yakındır oy daha
Yolum görünmez ben kurban aman
Hele cihan başına oy er inse
Seyretse halı dense
Hele halı kilim evinde olupte ense
Dünyanın malı bende görünmez
Sevdiğim oy görünmez
Hele dolu çarkın oy pazarı
?ster altın olsun ister kehribarda nazarı
Hele isterse kuşlu olsun mezarı
Cehennemin gürültüsü oy canım görülmez
Ağam bana cehennemin
Gürültüsü görülmez görülmez
Ta tevek kil etmiştir başımıza
Kalem oynamıştır oy kaşımızda
Hele dolu içmiştim vucudum peşimizde
Daha bundan başka vay yavru yolu görünmez
Sevdiğim oy görünmez amaan
Hele temannaha gittik erenlerin işne
Baktık cennetin bezeğine başına
Hele gönül kışını oy söyledik düşüne
Bundan halda hala oy
Yolum görülmez sevdiğim
Hal oy yolum görünmez ben kurban hey
Hele kenar geçtim havazı
Çekerim oy bende pervazı
Hancı derler varmı dünyada bir arzı
Dünya senin olsun sevdiğim
Ah hele benim sevdiğimden
Başka yolum görünmez ey görülmez oy
Hele ben Hancıyam sözüm erin en
Doksa bin şeftali olsa yerinen
Zilifleri yarın ter innen
Sevdiğimden başka görünmez oy
Hele o yar gürçüstanda bende burada
Gam de ustazında geldim sırada
Her gün akar pınarlarım yaşkıdır
Sevdiğimden başka kârım
Görünmez görünmez oooy
Hancı kurban olsun arada
Tevrat ile Zebur ya hu bu varada
Hele ne olur başta kuran arada arada
Ak hele la mekandan başka
Teçellahım Temennaha
görünmez görünmez oy
Ustaz eyledim Zühre yarın çarkımı
Aradım dünyada ceset farkımı
Hele çok çalıştım çabaladım
Buldum çeşmin kervanın hargını
Hele bundan başka dostum
Görünmez ben kurban eyler heeey
Alevimen 26.05.2005, 22:51 Başlık farklı mesaj içeriği farklı, lütfen dikkat edelim. Kabullenmeniz gereken başka hususda benim burda uyarı yapmak, düzeni korumak gibi görevlerim var.
Başlık farklı mesaj içeriği farklı, lütfen dikkat edelim. Kabullenmeniz gereken başka hususda benim burda uyarı yapmak, düzeni korumak gibi görevlerim var.
SAYIN ALV? MEN KARDE??M YAKLA?IK B?R AY ÖNCE ÖNER?LER VE ?RT?BATLAR BÖLÜMÜNE SAYIN S?TE YÖNET?C?LER? KONUSUNUN EN SON SATIRINDA RICADA BULUNMU?TUM BU GÜN SUADE NUR HAYLAZCA DAK? YARALI CEYLAN ???RLER?N?N BÖLÜMLER? G?B? CÜNKÜ SEN?NDE DE???N G?B? B?R M?LLET KEND?N? TANIRSA YÜCEL?R ONUN ?Ç?N Y?NE RICA ED?YORUM BEN?M KAYDA ALDI?IM COK SAYIDA VE COK YÖNLÜ B?LG?LER?N KONUSUNA GÖRE CABUK ULA?ILASINI RICA ED?YORUM
Alevimen 30.05.2005, 20:37 hancı perevane hakkında 2 satırlık bilgi yazın ardından şiirler bölümüne alt bölüm ekleyeceğim.
yaraLiCeyLan 30.05.2005, 22:33 Ünlü mü oldum ne:P
Selman kardes foruma büyük hafle yazilmaz. Kücük yazarsan, kendini daha güzel ifade etmis olursun. Sana ait olan bölüm ise alevimen cvb yazmis zaten...
Eger kendine ait siirlerin yazilarin varsa neden olmasin. Basarilar.
Ünlü mü oldum ne:P
Selman kardes foruma büyük hafle yazilmaz. Kücük yazarsan, kendini daha güzel ifade etmis olursun. Sana ait olan bölüm ise alevimen cvb yazmis zaten...
Eger kendine ait siirlerin yazilarin varsa neden olmasin. Basarilar.
evet genc kardeşim büyük harfle yazmanın nedeni ben bu yazıları senin gibi normal şekilde yazmıyorum ben yaşım icabından gözlük kullanıyorum hancı pervanenin kimliği ve büyüklüğüne gelince kendisi 90 ın üzerinde olup kainatı kuran okutmuş ve ilimle donatmış bizlere uyarıcı imam olarak göndermiş şu an yaşamakta ve sağlığı 60 yaşında olan bir kimseye bedel eğer o şiir dediğin anlatımlarının içeriğini anlasaydın büyük harfin bile az geleceğini anlardın
bana gelince her hak aşığın ona yardım eden hizmetinde bulunan bir şahsın olduğunu tarihe bakarsan anlarsın cünkü okuma yazması olmadığından bunları ben toplumumuza ulaştırma cabası içindeyim genclerimiz husran olmasın diye saygılarımı sunar büyülerin ellerinden küçüklerin gözlerinizden öperim
hancı perevane hakkında 2 satırlık bilgi yazın ardından şiirler bölümüne alt bölüm ekleyeceğim.
kardeşim hancı pervane hakkında o kadar cok yönlü yazı gönderdimki senin neyi istediğini anlamıyorum
şöyle söylüyeyim şu an yaşamaktadır türküyede bu yüz yılda ilk ve tek hak aşığıdır gencliğinde aşık veysel yanına almış üç ay evinde misafır etmiş bir kimsedir bende onun hizmetinde yazılarını öldüğünde yayınlanmak üzere
yazıp arşivlemekteyim yani katipliğini yapıyorum kendisi sümmani babadan ilim derecesi yüksektir cünkü hem dolu içmiş hem bade içmiştir
saygılarımı sunuyorum
chatlakalper 31.05.2005, 12:02 Abi farkındamıısınız bu konu ne kadar büyüdü
yaraLiCeyLan 31.05.2005, 14:29 Büyütecek bir sey yok ki :)
Tabi ki böyle bir baslik acilabilir.
Saygili paylasimlar.
Alevimen 31.05.2005, 19:05 kardeşim hancı pervane hakkında o kadar cok yönlü yazı gönderdimki senin neyi istediğini anlamıyorum
şöyle söylüyeyim şu an yaşamaktadır türküyede bu yüz yılda ilk ve tek hak aşığıdır gencliğinde aşık veysel yanına almış üç ay evinde misafır etmiş bir kimsedir bende onun hizmetinde yazılarını öldüğünde yayınlanmak üzere
yazıp arşivlemekteyim yani katipliğini yapıyorum kendisi sümmani babadan ilim derecesi yüksektir cünkü hem dolu içmiş hem bade içmiştir
saygılarımı sunuyorum
Pervane hakkında yazmış olduğunuz bir çok mesajları bu başlık altında toplamıştım: http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=365&highlight=pervane
2 Satırlık isteğe gelince.. Yeni bölüm açılmasında bölüm altındaki Tanıtım yazısı için gerekli. Hancı pervane hakkında az bilgim olduğu için size danışmayı uygun gördüm.
Pervane hakkında yazmış olduğunuz bir çok mesajları bu başlık altında toplamıştım: http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=365&highlight=pervane
2 Satırlık isteğe gelince.. Yeni bölüm açılmasında bölüm altındaki Tanıtım yazısı için gerekli. Hancı pervane hakkında az bilgim olduğu için size danışmayı uygun gördüm.
evet alevi men kardeşim ilginden dolayı teşekkür ederim
amcam olan HANCI PERVANE bu mahlasıdır
senin başlık veya şöyle yazabilirsin
KIYAMETE KADAR GELECEK OLAN HAK A?IKLARINDAN ?U AN ZUHUR ETM?? OLUP YA?AMAKTADIR MAHLASI HANCI PERVANE ,D?R
kardeşim sen sormak istediğini sorarsan bu konuda aydınlatmaya calişirim
aşağıda genc kardeşlerimiz bu konunun önemini bilmediğinden hafife almaktadır ben bunları mahzur görmekteyim
hoşca kalın
HANCI PERVANE
Hele gideyim gideyim dost kapısına
Tevkil edeyim ben yapısına
Kudretten inmiş gül kapısına
Hay el ettim ya hu bir alem için bir alem için
Yola yak gidek dostunnan bara
Bir selam edeyim hemende yarala
Dostun bahçesinde bir kale için bir kale için
Yar beni beni dost beni beni
Her gün cileğinen çile çile çileğine
Dost bahçesine aman güle güle
Halımda ya hu kimler oy bile
Yar beni beni hal beni beni dar beni beni
Muhabbet şehrine ustazın eli
?mamların önünde car dahi ehli
?ar beni beni sar beni beni
Var beni beni
Kudretinden hayale düştüm
Yar bırakıp mayayı nidem
Ya Gürcistan’a gidip yada öleyim
Vücudum şehrinde mayayı nedim
Var beni beni yar beni beni dost beni beni
Gönül haberini arştan alayım
Elifle melifle dala kalayım
Yarın bahçesinden haber alayım
Sar beni beni yar beni beni
Niderim beni
Bez ustan bağıdır yarın oy çimeni
Herkese vermem bendeki gümeni
Erenler ya hu gösterir her biri bir dümeni
Yar beni beni sar beni beni
Var beni beni
Hancıyım sözümü sıyatı aleme
Seyati gezdiğim türlü kaleme
Bin bir selam olsun hünkara oldu selama
Yar beni beni var beni beni dost beni beni
Hancıyım bu sözü ehti Ahmet’e
Allaha ısmarlasak eylerik üçsem ete
Tevek kil tutmuşum geldi mi kamete
Yar beni beni var beni beni sar beni beni
Ustaz tarlasını herg oy eyledik
Kendi kendimize vardık söyledik
Yarın yahu gürcistanda niyet eyledik
Yar beni beni o zöhreminen hemen bu halda
Bez ustan behresi beklerim yolda
Baksam ya yu böyle Gürcistan da dalda
Vedduha vekinde ve şemsi oy dalda
Yar beni beni heeey
Dağların anda taşların an
Müşideinen ya hu ucayım kuşların an
Rüzgar vursun savaşlarınnan
Giyineyim yar yar kutmu kumaşların an
Yar beni beni var beni beni
Hancıyım beni heeey
yaraLiCeyLan 31.05.2005, 23:44 Ben saygiyla karsiladim, yanlis anladiniz sanirim.
Saygili paylasimlar can...
bende yorum yapayım eksik kalmasın .
be hey kardesim selman bence hancı pervane nin msn adresi ve dogal olarak ostrojen kokan beyitlleri olsa bir akika beklemez acardı admin bolumu yani pervanenin biraz fazlası var tukceyi duzgun konusmak haricinde de fazlası var bedenen .
yaraLiCeyLan 18.06.2005, 22:57 Duncan, lütfen forumda asilsiz iddalarda bulunmayin bu bir uyaridir!
hadi isine bak bana bulasma dokerim ipligini pazara hala loglar pc imde kayıtlı bu bir uyarıdır !
yaraLiCeyLan 19.06.2005, 02:13 Sen istedin son uyarini az önce almistin! Senin seviyene inecek degilim!
LiberalistiC 20.06.2005, 09:19 Duncan senin yaptığın uyarımı yoksa tehdit mi anlıyamadım ..
Neyse senin gibi kendini bilmezlerle uğraşılmaz, Konu nerden nereye geldi.
Alevi_cocuk:3D_NG (27
yaraLiCeyLan 20.06.2005, 21:23 Eline, diline, beline sahip ol demisler. Duncan gibilerin bu sitede yeri yoktur!
Herkese saygili paylasimlar canlar!
hadi isine bak bana bulasma dokerim ipligini pazara hala loglar pc imde kayıtlı bu bir uyarıdır !
DUNCAN.....
Arkadaşım forumda yanlış ve gereksiz ve insanların huzurunu bozacak konuşmalara..
devam etmişssin.. senin adına üzüldüm belki iyi birisin ama bunu yanlışlarla süsledin...
forumda 3 gündür yokum ve birbirnize girmişssiniz gene.. ve söylediğin sözde çok
kötü .. neyse daha fazla konuşmaya gerek yok .. çünkü sende şuan cezalısın..
arkandan konuşmak gibi olmasın .. sende kendini düzeltir geri gelirsin inşallah.!!
saygılarla...
yaraLiCeyLan 20.06.2005, 23:25 Bu konu burda kapansin arkadaslar. Uzatmanin anlami yok!
Görünen köy kilavuz istemez unutmayin.
Saygili paylasimlar herkese.
|