Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkücüler ve Aleviler

Balta
01.03.2006, 01:41
Merhaba Canlar,

Daha düne kadar İslamcı kesim Alevilerden oy toplamak ve kendi resmi ve eğemen Sünni sovenizmine yedekleme çalışmaları yapıp hatta buna "GELİN CANLAR BİR OLALIM" gibi söylemleride afişlerine bastırıp olmadı partilerine geçmiş Alevi Dedelerine(!) de rozet takmışlardı. Bu bir müddet etkili olduysada fiyaskoyla sonuçlandı bu dipnottan sonra gelelim asıl konuya;

Sıra şimdi Ülkücülerde doğal olarakta MHP kanadında. Bozkurt Otağlarından tutunda yayınları ve söylemleriyle Ülkücüler Türklükleri Kullanılarak adeta Alevileri kendi ideolojilerine yedekleme çabalarındadırlar. Bu konuda birhayli tartışma oldu ama konu başlığından uzaklaştığımız gerekcesiyle ayrı bir foruma taşıma gereği ortaya çıktı bu nedenle geçmiş konuşmaları okumak için Alevi-Sünni evliliği başlığı altındaki Formdan okuyabilirsiniz.

Sizce Aleviler bu konuda ne düşünmeli

Bu konuda düşüncelerinizi burada paylaşalım istedim.

Şoreş
01.03.2006, 01:47
Öncelikle bir aleviyi ülkücü olarak düşünemiyorum çünkü laevilikte ırkçılık yok oysa ki ülkücüler ırkçı insanlar ve kendinden olmayanları üstün görmezler.

Evt güzel bir konuya değişmişsin can.Ülkücüler Alevi türklerin çok olduğunu biliyorlar ve kendi ideolojilerine yedekleme çabalarındalar.Buna uymamamız gerekir.Alevilerin türk kültürünü en iyi yansıtan toplum olması bunun en büyük nedenlerinden biri olsa gerek

Açık açık görüyoruz ki resmen aleviliği kullanmak istiyorlar ve alevi dedelerininde bu partiye geçmeleri çok anormal
Ama aleviler bu oyuna gelmemlidirler zamanında maraşta çorumda elleirnde MHP bayraklarıyla dolaşıp kadınlarımıza tecavüz eden insanları acımadan katleden bu görüşleri savunanların oyununa gelmemliyiz

Adam
01.03.2006, 01:56
Alevilerin dünyaya bakışı vizyonu ne kadar genişse Mhp'nin o kadar dardır. Mhp ideolojisi zamanında Alevi vatandaşlarımızı feci şekilde katletmeye kadar gelmiştir. Buna rağmen çok fazla olmasada azımsanmayacak kadar Alevi vatandaşımız büyük bir gafletle oyunu Mhpye vermektedir.Ayrıca Mhp'nin savunduğu ideolojiyle Aleviler yan yana gelemez çünkü Mhp Türk-İslam diye ilginç bir sentez savunmaktadır ki bu aslında Türk-Sünnidir. Türk-İslam tezini savunan birileri daha vardı pek hatırlıyamadım neyse :)

Bu arada ilginç bir bilgi var onu da sizlerle paylaşiyim. Mhp'nin ne kadar çalıntı ve ideolojisine aykırı sembolleri olduğunu görmek için. Mhp'nin bozkurt işaretinin aslı Gagavuz Türklerinin bir selamıdır ve Gagauzlar bırakın sünni olmayı müslüman dahi değildirler. Bayrağıda Yeniçerilerden çalıntı olup 3 hilalin anlamı Allah-Muhammed-Alidir yani Alevi sembolüdür. Eski Türklerde de bu 3 hilali görüyoruz fakat yıldızlı bir şekilde onun da anlamı aynıdır adı farklıdır. Tanrı-Evren-İnsan. Konuyla birebir ilgisi yok ama ilgi çekici olduğundan eklemeyi uygun gördüm.
Saygılar.

Şoreş
01.03.2006, 02:01
MHP ye oy veren alevi canlarda çok haklısın.

MHP türk - sünni liği savunuyor ve bu bence alevilere karşı savunulan bir tezdir.Çünkü eski türk inançlarını gelenkeelrini adetlerini bugüne kadar koruyup getiren alevilerdir ve ülküücüler bunu kendilerine yediremeyip böyle birşeyi savunma çabasına girdiler giriyorlar.Görüyorlarki türkçüyüz demeleri sadece lafta.Arap kültürü içinde boğulup gidecekler.

arda24
01.03.2006, 02:08
Bence insanın en zararlısı sinsi sinsi yaklaşandır.şimdi ülkücülerde buna başladılar.çeşitli vasıtalarla alevi gençlerini çekmeye çalışıyorlar.istanbuldaki birçok ülkü ocağında ki insanların bir kısmı kürt kökenlidir.gençlik yıllarında kandırdıkları şimdi neredeyse kürt düşmanı olmuş.şimdi de aynı senaryoyu alevi gençleri için uygulamaya çalışıyorlar.
Gariptir ki kendi aralarında küfür ettikleri aleviler ve alevi kızları şimdi bunlar için çok değerli insan olmuş ve alevi forumuna girerek burada kızın ailesine yaranmak için akıl istiyor.
Hala ya allah bismillah allahü ekber diye bağırarak tekbir getirerek solcu gençleri öldürenler,alevilere dinsiz diyenler şimdi alevileri kendi yanlarına çekmek için metiyeler düzüyorlar.
Haklılar öz türkler bu topraklarda alevilerdir,ama alevi kürtlerde vardır.bizim öz türk olmamız ülkücüleri sevindirmesin,biz aynı zamanda aleviyiz yani bizim için Türk neyse Kürt odur,yahudi olması,hristiyan olması,alman olması,ingiliz olması bizim için fark etmez.bizim gözümüzde 72 millet aynıdır.hepsi değerlidir,hepsi aynı önemdedir çünkü bizim için önemli olması onun "İNSAN" olmasıdır.Ama dersen ki insan olmazsa yani zalimin yanında olursa,güçsüzü öldürürse,ona eziyet ederse,insana zulüm ederse,insanları diri diri yakarsa o işte bizim gözümüzde insanlıktan çıkmıştır.onun değeri yoktur.

Hüseyin69
01.03.2006, 02:09
sevgili balta hepimizde iyi biliyoruzki rüzgarin sidetliside sidetsizide rüzgardir
keske aramizdaki insanlarda kaplgözlerini sonuna kadar acabilseydiler
ama malesef acamiyorlar

Balta
01.03.2006, 02:12
MHP ye oy veren alevi canlarda çok haklısın.

MHP türk - sünni liği savunuyor ve bu bence alevilere karşı savunulan bir tezdir.Çünkü eski türk inançlarını gelenkeelrini adetlerini bugüne kadar koruyup getiren alevilerdir ve ülküücüler bunu kendilerine yediremeyip böyle birşeyi savunma çabasına girdiler giriyorlar.Görüyorlarki türkçüyüz demeleri sadece lafta.Arap kültürü içinde boğulup gidecekler.

Sevgili Can haklısın ve bu anlamda son Bozturk Otaglarında Alevi türkülerini söylemeleri(daha doğrusu söylediklerini sanıp katletmeleri) marjinalleşen ve hatta kendi Türk-İslam sentejcileri tarafından bile taban kaybına uğrayan MHP nin son çırpınışları olarak görüyorum. Alevi potansiyelinede bu yüzden sahip çıkıp kendi litertürlerini Alevilere benimsetme kaygısındadırlar, Hatta diğer forumda yazan ülkücü AlperenShad isimli kişininde söylediği bir söz var. "Taviz verilmeden Taviz alınmaz" asıl konu taviz vermek değil tabiiki taviz almakdır.

Ben bu konuda eli kanlı MHP tarihinin ve hala süregelen katliamcı tarafının unutulmaması ve Unutturulmaması gerektiğine inanıyorum.

Hüseyin69
01.03.2006, 02:18
bakin surda turhanbey nickli nedemis

http://www.bozkurt.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2656&view=next

Balta
01.03.2006, 02:23
Bence insanın en zararlısı sinsi sinsi yaklaşandır.şimdi ülkücülerde buna başladılar.çeşitli vasıtalarla alevi gençlerini çekmeye çalışıyorlar.istanbuldaki birçok ülkü ocağında ki insanların bir kısmı kürt kökenlidir.gençlik yıllarında kandırdıkları şimdi neredeyse kürt düşmanı olmuş.şimdi de aynı senaryoyu alevi gençleri için uygulamaya çalışıyorlar.
Gariptir ki kendi aralarında küfür ettikleri aleviler ve alevi kızları şimdi bunlar için çok değerli insan olmuş ve alevi forumuna girerek burada kızın ailesine yaranmak için akıl istiyor.
Hala ya allah bismillah allahü ekber diye bağırarak tekbir getirerek solcu gençleri öldürenler,alevilere dinsiz diyenler şimdi alevileri kendi yanlarına çekmek için metiyeler düzüyorlar.
Haklılar öz türkler bu topraklarda alevilerdir,ama alevi kürtlerde vardır.bizim öz türk olmamız ülkücüleri sevindirmesin,biz aynı zamanda aleviyiz yani bizim için Türk neyse Kürt odur,yahudi olması,hristiyan olması,alman olması,ingiliz olması bizim için fark etmez.bizim gözümüzde 72 millet aynıdır.hepsi değerlidir,hepsi aynı önemdedir çünkü bizim için önemli olması onun "İNSAN" olmasıdır.Ama dersen ki insan olmazsa yani zalimin yanında olursa,güçsüzü öldürürse,ona eziyet ederse,insana zulüm ederse,insanları diri diri yakarsa o işte bizim gözümüzde insanlıktan çıkmıştır.onun değeri yoktur.

Teşekkür ediyorum Can ...Doğru söze ne denir. Aynen katılıyorum ve ayrıca bu sitede de azınsanmayacak dost görünün acaba ne kadar koparabilirm hesabını yapan, hatta bunlada kalmayıp "Hepimiz müslümanız hepimiz Türküz " gibi alevi literatürünce olmayan sözleri bile bize empoze etmeye çalışan kişiler azınsanmayacak kadar fazla. Bizler hiçbir zaman Hepimiz müslümanız hepimiz türküz demedik " Hepimiz İnsanız" dedik. İşte arkadaşlar sadece topla tüfekle olmuyor düşmanlık. Bugünkü çağın en önemli silahı "Kültür emperyalizm"i idir. Bunları duya duya öyle alıştırılırız ki bir müddet sonra böyle düşünmeye ve böyle davranmaya başlarız. Lütfen bu konuda dikkatli olalım.

Kişisel olacak belki ama ben Avusturalyada yaşıyorum. Burdaki Alevi gençlerden oluşmuş Gökkuşağı Tiayatro Grubunun hem yazarı hem Yönetmeniyim inanın burdaki Alevi gençlere kendi özkültürümüzü değil öğretmekte konuşmakta bile zorluk çekiyorum çünkü asilime böyle başlıyor. Gerçi kısmen ve sabırla bu sorunu yavaş yavaş çözmeye başladık. Bunu şunun için anlattım Yurtdışındaki Kültür emperyalizmi bir bakıma olagan ama asıl sorun kendi yurdumuzda yıllarca karşı olduğumuz yoz kültüre karşı ve hatta bu konuda bedeller ödediğimiz kültürümüzün yaşatmak için çalışırken sözüm ona " Ben Aleviyi seviyorum diyerek bizi kültürümüzden uzaklaştırmaya çalışmaları. Silahla yapamadıklarını ideolojik manevralarla deniyorlar şimdide ama emin olun kafatascı yaklaşımları hep aynı. Aman Dikkat

Balta
01.03.2006, 02:34

Canerzincan artık sana Dostum diye hitap etmek geliyor niye ise bilmiyorum bir Alevi diğer Aleviye nick gibi soguk bir uslupla hitap etmemeli diye düşünüyorum ne güzel laflarımız vardır bizim hem candan hem samimi;

Bu ve buna benzerlerinin tamamını günde belki 10 kere okuyorum ve artık kusasım geliyor sayende birdaha okudum. Okumayan arkadaşlar okumalı ki bir ülkücü ne kadar yumutatırsa yumuşatsın adı üstünce İtçidir Kurtçudur, Şu sözler bir insana yakışmaz kaldıki en ılımlısı bile Alevi lafını kullanmamak için ne kadar gayret sarfediyor !!!!!!!!! Varlığımız onları o denli rahatsız ediyor ki adımıza bile tahammülleri yok.

Şoreş
01.03.2006, 02:34

Okudum canerzincan ;)

Acıyorum o kişiye yazık çok yazık.. Gördüğüm tek şey ALEVİLERİ KISKANIYORLAR RESMEN ÇEKEMİYORLAR:garibbak: Çünkü kendileri ne olduklarını biliyorlar kültürlerine sahip çıkmadıklarını çok iyi biliyorlar ve bizi karalamak için kıskançlıklarını bastırmaya çalışıyorlar bu tip iftiralarla ve insanların akıllarını karıştırıyorlar.Türkçüuyüz diye yırtınan onlar arap hayranı ve arapça ibadet edenlerde onlar:) Türkçe ibadet eden bizleriz ALevi kürt canlarımız bile türkçe ibadet ederler.Bizdeki türk kültürünü gördüler kimileri bizi yanlarına çekmeye çalışırken kimileri bunun gibi zavallı mahluklarda kötüleme karalama çalışmalarına devam ediyor.Devam etsinler hiç ALLAH korkusu yok bunlarda:sasirdi:

Bencede MHP nin son çırpınışları

arda24
01.03.2006, 02:40
Ben İstanbul da yaşıyorum.cem vakfında ve bazı vakıflarda öğrencilik yıllarım boyunca çalıştım.şimdi h.sonları gidebiliyorum.benim gördüğüm olay buralara gelmeyen ve güçlü bir alevi dayanışması içinde olmayan gençlerimiz asimile oluyor.biz lise yıllarından bu yana arkadaş grubumuzu oluştururken hep alevi olduğumuzu söyledik.arkadaşlarımız şimdi ya alevi (%80) yada demokrat dine bağlı olmayan insanlar.gördük ki bizimle birlikte alevi olduğunu söyleyemeyenler zaman içinde değişti,şimdi bu kişileri görüyoruz ve bunların sağ zihniyete yakın olduğunu görüyoruz.bu kişiler hala alevi olduklarını söylemiyorlar.sadece bizim yanımızda bahsediyorlar alevi olduklarından,başka zaman konuya hiç girmeden seyirci oluyorlar.galiba onların çocukları babalarının alevi olduğunu hiç öğrenemeyecek ve belkide alevilere düşman olarak yetişecek.
Demek istiyorum ki ortam mhp ye ve diğerlerine uygun.baskıdan yılmış olanlar çocuklarını sınırlandırınca onlarda bu akıma kapılıyor.yavaş yavaş alevilerde sağa kaymalar başladı,mustafa sarıgül gibi "bu partiden alevi ve kürtleri temizlemeliyiz" diyenler artık göz boyaması ile aleviler için değerli,önemli insan olmuşlardır.bu şekilde giderse alevi benliği azalacak ama geriye kalanlar daha sağlam kalacak.

Şoreş
01.03.2006, 02:40
İlerleyen sayfalarda saygısızlıklar artmış bozkurt forumlarında vay be çok ahmaklar var :)

Şoreş
01.03.2006, 02:42
Ben İstanbul da yaşıyorum.cem vakfında ve bazı vakıflarda öğrencilik yıllarım boyunca çalıştım.şimdi h.sonları gidebiliyorum.benim gördüğüm olay buralara gelmeyen ve güçlü bir alevi dayanışması içinde olmayan gençlerimiz asimile oluyor.biz lise yıllarından bu yana arkadaş grubumuzu oluştururken hep alevi olduğumuzu söyledik.arkadaşlarımız şimdi ya alevi (%80) yada demokrat dine bağlı olmayan insanlar.gördük ki bizimle birlikte alevi olduğunu söyleyemeyenler zaman içinde değişti,şimdi bu kişileri görüyoruz ve bunların sağ zihniyete yakın olduğunu görüyoruz.bu kişiler hala alevi olduklarını söylemiyorlar.sadece bizim yanımızda bahsediyorlar alevi olduklarından,başka zaman konuya hiç girmeden seyirci oluyorlar.galiba onların çocukları babalarının alevi olduğunu hiç öğrenemeyecek ve belkide alevilere düşman olarak yetişecek.
Demek istiyorum ki ortam mhp ye ve diğerlerine uygun.baskıdan yılmış olanlar çocuklarını sınırlandırınca onlarda bu akıma kapılıyor.yavaş yavaş alevilerde sağa kaymalar başladı,mustafa sarıgül gibi "bu partiden alevi ve kürtleri temizlemeliyiz" diyenler artık göz boyaması ile aleviler için değerli,önemli insan olmuşlardır.bu şekilde giderse alevi benliği azalacak ama geriye kalanlar daha sağlam kalacak.

Söylediklerinin hepsine katılıyorum:)

Balta
01.03.2006, 03:16
Alevilerin dünyaya bakışı vizyonu ne kadar genişse Mhp'nin o kadar dardır. Mhp ideolojisi zamanında Alevi vatandaşlarımızı feci şekilde katletmeye kadar gelmiştir. Buna rağmen çok fazla olmasada azımsanmayacak kadar Alevi vatandaşımız büyük bir gafletle oyunu Mhpye vermektedir.Ayrıca Mhp'nin savunduğu ideolojiyle Aleviler yan yana gelemez çünkü Mhp Türk-İslam diye ilginç bir sentez savunmaktadır ki bu aslında Türk-Sünnidir.

Dost İlk cümlen bütün bir konuyu anlatmakta, ama şununda hakkını verelim en azından yalanda yolsa yanlışta olsa Alevileri kabul etmiş gibi görünmektedirler ama bu yanıltmasın eskilerin bir sözü vardır bu konuda hemen iyimser olmayalım." Osmanlıda Oyun Çoktur" bunlar zaten o kültürün çocukları. Askeri olarak yapamadıklarını hile ve oyunlarla başarmış bir ırkın soyundandır. Hala bir coğu Osmanlıyı Türkleştirmektedir oysa bakın Osmanlı Padişahların Analarına hepsi yabancıdır sonradan Türkçe adlarla anılmışlardır. Kaldı ki o anadan doğan Padişah sonradan yine Yabancı bir kadınla evlenmiştir çifte melezlik. Ama ısrarla hala Türkçülükten bahsederler ve Alevilerin Türklüğü ile Osmanlının Türklüğü anlamında da dağlar kadar fark vardır. Alevilikte eğemen ulus fikri yokturdur bütün milliyetler eşittir. Kısacası o nedenle bu oyunu bozalım.

Adam
01.03.2006, 03:28
Verilen linke ulaştım ve yazılan yazıları okudum.
O kadar çok midemi bulandırıyor ki, bu tür insanların varlığıyla her gün karşılaşıyor olmak. Biranda bütün hayallerim sönüyor, ülkem için istediğim tüm güzellikleri unutuyorum, ben böyle yaratıkların nefes aldığı bir toplum için niye kavga vereyim diyorum. Böyle sığ gören ve sığ düşünen insanlarla, kendi doğruları değişmez insanların yaşadığı bir yerde yaşamak istemiyorum. Umudumu hayalimi alıp götürüyor bu tür insanlar benden. Çünkü derin bir karanlığa düşüyorum. Bu beyinleri değiştirmek mümkün mü diye? Gerçekten moralimi bozuyor arkadaşlar.
Deymez ne diye keyfini bozuyorsun, insan değil bunlar niye üzülüyorsun demeyin arkadaşlar sinek küçük ama mide bulandırıyor.

Ama sonra yine umut kapısı aralanıyor ve diyorum ki iyi de kötü de insandır, zayıf insanlar yeni düşünceye kapalıdır ve duymak istediğini duyar,düşüncede değişim mümkündür, farklılıkları sindirebilmek mümkündür, yalnış bilgilerin önyargıların stereotyplerin beyinlerden ilelebet uzaklaşması mümkündür, empati yapabilmek mümkündür, karşısındakini sana benzememesine rağmen sevmek mümkündür ve bütün bunları o insanların da başarabilmesi mümkündür. Yazının başında gerçekten karamsardım fakat şimdi yine umudum var umarım yaptığım şey çareşiz bir poliyanacılık değildir.
Saygılar

Hüseyin69
01.03.2006, 04:09
[quote=arda24]Bence insanın en zararlısı sinsi sinsi yaklaşandır.şimdi ülkücülerde buna başladılar.çeşitli vasıtalarla alevi gençlerini çekmeye çalışıyorlar.istanbuldaki birçok ülkü ocağında ki insanların bir kısmı kürt kökenlidir.gençlik yıllarında kandırdıkları şimdi neredeyse kürt düşmanı olmuş.şimdi de aynı senaryoyu alevi gençleri için uygulamaya çalışıyorlar.
quote]

Vartoda bir tanidik alevi ülkücüyle kavga ediyor bizim alevinin annesi olayi duyuyor olay bittikten sonra bizimkinin annesi bagiriyor cagiriyor ogluna oglum sen niye onlara bulasiyorsun onlar karabastir ittir
bak siyahi ne kadar sabunla yikasan yika hic beyaz olurmu siyah siyahtir iste bir cümle ne kadar objektif olarak herseyi anlatiyor istedikleri kadar yirtinsinlar akli basinda bir alevi bayan olur erkek olur fark etmez selam verir selam alir ceker gider yoluna yok arkadasmis yok dostmus yok böyleymis söyleymis bu tür söylemler bir cesit av araclaridir

arda kardes yabu tür karakter edeb terbiye insanlik eksikligi tasiyan sözüm ona sunni ülkücü milliyetciler avrupada yaptigi cirkinlikler ya okul arkadasi diye sevdigim kiz arkadasim evlenecegim ömür boyu mutlu olacagim iste askim dedikleri alevi ve kürt kökenli kizlarina yaptiklari türlü türlü cirkinlikler yinede ask ask ask
ask ölümsüzdür

Balta
01.03.2006, 04:09
Arkadaşlar, ilk formu başlatırken konuyla ilgili yazıları Alevi-Sünni evliliği forumda bulabilirsiniz demiştim ama konuyla alakalı olmadığında Moderator arkadaşlar aşağıdaki yere taşıdılar o nedenle bilhimiz olsun diye size linki gönderiyorum.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=5455

oktay
01.03.2006, 04:56

EWET BURAYA TEKRAR BAKIN ARKADAŞLAR EN SON MSJ.DA TUGRULHAN83 DİYE BİR ARKADAŞIMIZ YORUM YAPMIŞ BUNA NE DİYECEKSİNİZ!!!!!!!!!!!AMA KESİN BAKIN

ALPerenShad
01.03.2006, 05:19
Selam canlar, Konular baya bir dagilmis, bu bakimdan bu basliga uygun olarak ülkücüler ve aleviler hakkindaki yazimi buraya ekliyorum. Önceki konulardan kalma bir kac yaziyada cevap vercem.

ALPerenShad´isimli üyeden Alıntı
Balta kardes sen Ülkücülerin gündemini Bozok gibi ikinci sinif tek kisiyle yönetilen dandik sitelerden okursan, Ulu önder basbug Atatürke bile küfür edeni bulursun, cünki bu tür sitelerde Provakatörler ve banazlar cok olur.

Sana tavsiyem eger bilgilenmek istiyorsan türkcülerin veya ülkücülerin gündemini tercüman gibi gazetelerden oku, Hic bir sekilde alevi düsmanligi yapilmiyor tam tersi alevilere baris mesajlari gönderiliyor.

Bunu kanitlayabilirim:

http://www.ulkuocaklari.org.tr/muzik...rmus/index.htm (http://www.ulkuocaklari.org.tr/muzik/osmanoztunc/durmus/index.htm) sayfasina girip ötme bülbül türküsünü bir dinle bakalim kim alevilere küfür ediyormus.

Veya gecen sene erciyesde MHP kurultayinda sadece alevi türküleri calindi buyur Hakan Akpinarin kaleminden oku:

"Cumartesi akşamı MHP Lideri Bahçeli ile Büyük Otağ'da yaptığımız sohbetin ardından konser alanına yürürken, küçük bir şaşkınlık yaşadım. Konser alanı az ötedeydi ve sahnedeki grup türkü söylüyordu. Hem de Pir Sultan Abdal ve Kıvırcık Ali türküleri...
10. Yıl Marşı
ŞAŞKINLIĞIMI üzerimden attıktan sonra Bahçeli ile aynı hizada bulunan protokol koltuklarından birinde oturma fırsatı buldum. Sahneyi çok yakından görüyordum. Alevi türküleri devam ediyordu. Belli ki, bu türküler tesadüfen değil, bilinçli olarak söyleniyordu. Anlayacağınız Bozkurt Yaylası'ndan Alevi türküleri yükseliyordu. MHP, bu türküler aracılığıyla öz be öz Türk gördüğü Alevi kesimine sıcak mesajlar gönderiyordu. Konseri izleyen kalabalık da bu türküleri yadırgamadığı gibi alkışlarla eşlik ediyordu.
Şaşkınlığım bununla kalmadı. Biraz sonra türkü söyleyen grup, sahnedeki yerini bir başka soliste bırakırken, dev hoparlörlerden 10. Yıl Marşı yükselmeye başladı:
- Çıktık açık alınla 10 yılda her savaştan...
Daha çok laik cephenin temsilcisi CHP'nin toplantılarında ya da Silahlı Kuvvetler'in faaliyetlerinde dinlediğimiz bu marşı, Erciyes Zafer Kurultayı'nda işitmek bir başka hoşluktu doğrusu. Hele bir de ertesi gün Bahçeli, kalabalığa seslenirken, Kuva-ı Milliye ruhundan ve aydınlanma devriminden dem vurunca, artık Erciyes'te neye şaşıracağımı bilemedim."

Bu yazinin tamamamini alttaki linkten okuyabilirsin.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=5334
Ayrica atobelli hak verdigin icin sagol can

ALPerenShad
01.03.2006, 05:23
EWET BURAYA TEKRAR BAKIN ARKADAŞLAR EN SON MSJ.DA TUGRULHAN83 DİYE BİR ARKADAŞIMIZ YORUM YAPMIŞ BUNA NE DİYECEKSİNİZ!!!!!!!!!!!AMA KESİN BAKIN

Canlar tabiki bütün ülkücüler alevi dostu degil olmakta istemiyorlar, zaten sorunda burda basliyorya. Nasil Aziz Nesin alevi olmadigi hale yillarca alevilerin haklarini savundugunu iddia ettiysede, Muhsin yazicioglu gibi türkcü ve ülkücü olmayan seriatci ver yobaz kisilerin elindede ülkücülük barinmak zorunda kaldi.

Balta
01.03.2006, 05:36
Canlar tabiki bütün ülkücüler alevi dostu degil olmakta istemiyorlar, zaten sorunda burda basliyorya. Nasil Aziz Nesin alevi olmadigi hale yillarca alevilerin haklarini savundugunu iddia ettiysede, Muhsin yazicioglu gibi türkcü ve ülkücü olmayan seriatci ver yobaz kisilerin elindede ülkücülük barinmak zorunda kaldi.

Alperen Efendiye Cevap

Arkadaşlar, onca söz söylendi ama hala Alperen ve sadık olduğu hepimiz müslümanız, hepimiz Türküz safsatasının altında yatan gerçekler o güne ait resimler dikkatlice bakın !!!!

Not: Bana militarist diyordun benim Alevilik inancım militarizmi reddeder ve doğrular senin militarizm demenle değişmez. Ateş düştüğü yeri yakar Alperen Efendi orada benim soyadımda olan akrabalarımda vardı ben katliamla dağıtılan binlerce ailevi aileden sadece bir örneğim. Senin ucuz Türkçülük propagandalarınla olmuyor herşey. Bunlardan rahatsız oluyorsan Ülkücülük yapmazsın. Ülkücülük yapacaksan bunların suç ortaklığını kabul etmişsin demektir. Ve Alperen adı benim için kişi olarak birşey ifade etmiyor şahsi bir sorunum yok ama ieolojik sorunumuz olduğu kesin. Bu nedenle benim ezilen horlayan ve katledilen bir sınıfım var ve ben bu sınıfın bir evladıyım ve haklılığını dosta anlatır düşmanada aman vermem.
Hele hele ucuz söylemlerle ve sözlediği hiçbir şeyi tarhin kabul etmediği gerçekleri altüst etmeye kimsenin hakkı yok.

Sen Bağbuğ Türkeşini Abdullah çatlını, Yavuz Selimi vs vs rededebilirmisin sanmıyorum. Bunları redediyorum; Türkeş bir katildi diyorsan seninle tartışalım yoksa kimsenin zamanını boşa harcamayalım.

http://www.izinsizgosteri.net/asalsa...liskan_71.html (http://www.izinsizgosteri.net/asalsayi71/nurettin.caliskan_71.html)

Hepimiz Müslümanız ve Türküz diyenler o zamanlar Allah için Savaşa diyordu ki sen bunu savunan bir düşüncenin savunucusu olduğunu bil.
Ben sana alevi ol demiyorum, Alevileride sev demiyorum ama insan ol !! Bir insan ancak savunduğu duygu ve düşüncelerle insandır yoksa etle kemikle bitmiyor herşey. Eğer Ülkücülüğü savunuyorum alevileride seviyorum gibi ucuz laflar edeceksen bana sadece şu cümle kalıyor. ALevileri sevme ve ASLINA GERİ DÖN. BEN ACIKCA SÖYLÜYORUM SENDE İŞİNE GELMEYENİ REDEDER GİBİ POLEMİKLER YAPMA DÜRÜST OL VE ÜLKÜCÜYSEN ÜLKÜCÜYÜM DE VE GELMİŞİNE VE GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIK.

MUHSİN YAZICIOĞLU SİZDEN AYRILDI DİYE SİZDEN DEĞİLMİŞ GİBİ DAVRANAMAZSIN BU TARİHTEN KAÇIŞ OLUR ÇÜNKÜ ÜLKÜCÜ DAVADA ONCA KAN AKITTI VE HALA FARKLI KULVARDA AYNI AMAÇ İÇİN SAVAŞIYOR.

TÜRKEŞİN KATİL OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRSEN.

Tüğrkiye Gazetesini oku diyorsun niye okumadığımımı sanıyorsun. Makyajlı halinden medetmi bekliyorsun Daha önceleri kışkırtıcı yazılarınıda bilirim.

ALPerenShad
01.03.2006, 05:39
ayrica ötme bülbül ötme deyisini okuma cüretinde bulunan senin ülküdas sanatcin osman öztunctur deyisi o kadar kirletmiski kizilbas yerine kiziltas kelimesi kullanma cesareti bile kendinde bulabiliyor ve ayrica yine secim propagandasinda basbugunuzun secim sarkisi BASINA BIR HAL GELIRSE CANIM DAGLARA GEL DAGALARA olabiliyor ve yine ayrica nazim hikmete sahip cikma cesarteini de gösterebiliyorlar cok gec degil yarin öbürgün zihniyetiniz pir sultan abdalada sahip cikacaktir
daha cok seyler görüp cok seylere tanik olacagiz
bir mesajimda dedigim gibi öyle bir zaman olacakki katilerimizle bile ayni masada yemek yiecegimiz günler cok uzak degil cünki
IHANET ADAMI YER
neyse ben artik yazmicam iki hafta sonra beyazlasacak sac telim bugün beyazlanmasini istemiyorum

O verdigim link stream yaptirdigi icin wma fortmatindaydi ve ses kaliteside haliyle düsüktü, bubakimdan KIZILBAS i KIZILTAS anlamissin.

Buyur bak o Osman Öztuncdan Ötbe Bülbül türksünün kaliteli mp3 versiyonu birde bunu dinle;

http://domain799044.sites.fasthosts.com/osmanoztunc/Hedefturan.com%20OTME%20BULBUL.rar

Ayrica birde türküde okunan siirin orjinalini Niyazi Gencosmanoglu yillar önce yazmis ekliyorum yine Kilziltas diye bir kelime yok buyrun:

Ta ezelden hür milletiz,
Soyu-sopu gür milletiz,
Kandan, candan bir milletiz,
Bir temel, bir duvar, bir taş
Alevî, Sünnî, Kızılbaş!
Aynı mayadan yoğrulur,
"Türk", "Türkmen" diye çağrılır
Aynı kıbleye doğrulur...
Secdeye konan aynı baş
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Dedemiz bir. Torunlarız,
Dün, bugün, ve yarınlarız
Yüceleriz, derinleriz...
Yunus Emre, Hacı Bektaş
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Oğuz'un yirmi dört boyu,
Yüce Türk'ün şanlı soyu,
Dede, baba, amca; dayı,
Bibi, teyze, bacı, kardaş..
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Olmaz aynılıkta huzur,
Olmaz münafıkta özür,
Olmaz karavaştan vezir...
ALKAEVLİ, KINIK, YAZIR
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Soysuza verirsen değer
Döner ecdadına söğer...
Haydi, haykır Türk'sen eğer!
YAPARLU, DODURGA, DÖGER
Alevî, Sünnî Kızılbaş!

Fitne, fesat., bir kör kuyu
Bir olmaktır Türk'ün huyu
Vatanımın kırk bin köyü
KARAEVLİ, BAYAT, KAYI
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Gönlüm Küskün, bağrım ezik
Ne fidanlar düştü; yazık
Unutma ey sütü bozuk!
EYMÜR, SALUR, ÇEPNİ, KIZIK
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Bu gök, bu deniz, bu hava,
Bu yayla, bu dağ, bu ova...
Kanımızla geldi tava!
ALAYUNTLU, BÜGDÜZ, YIVA
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Birlikte bayrak açana,
Koş birlik andı içene..
Lanet birlikten kaçana!
ÇAVULDUR, İĞDİR, BEÇENE
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Öz kardaşlar olmaz dargın
Dargın olsa, düşer yorgun
Haydi, ey YÜREĞİR, KARGIN!
Haykır gece, gündüz hergün:
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Bir gövdede bir can yaşar
Çetin yollar dağdan aşar
Haydi, durma sen de başar..
BEGDİLİ, BAYINDIR, AVŞAR
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Bilsin bunu ar edenler.
Söz, canına kâr edenler...
Soyunu inkâr edenler
Haram zadedir; ey kardaş
Alevî, Sünnî Kızılbaş!

ALPerenShad
01.03.2006, 06:02
Alperen Efendiye Cevap

Sen Bağbuğ Türkeşini Abdullah çatlını, Yavuz Selimi vs vs rededebilirmisin sanmıyorum. Bunları redediyorum; Türkeş bir katildi diyorsan seninle tartışalım yoksa kimsenin zamanını boşa harcamayalım.

http://www.izinsizgosteri.net/asalsa...liskan_71.html (http://www.izinsizgosteri.net/asalsayi71/nurettin.caliskan_71.html)

Hepimiz Müslümanız ve Türküz diyenler o zamanlar Allah için Savaşa diyordu ki sen bunu savunan bir düşüncenin savunucusu olduğunu bil.
Ben sana alevi ol demiyorum, Alevileride sev demiyorum ama insan ol !!
MUHSİN YAZICIOĞLU SİZDEN AYRILDI DİYE SİZDEN DEĞİLMİŞ GİBİ DAVRANAMAZSIN BU TARİHTEN KAÇIŞ OLUR ÇÜNKÜ ÜLKÜCÜ DAVADA ONCA KAN AKITTI VE HALA FARKLI KULVARDA AYNI AMAÇ İÇİN SAVAŞIYOR.

TÜRKEŞİN KATİL OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRSEN.

Tüğrkiye Gazetesini oku diyorsun niye okumadığımımı sanıyorsun. Makyajlı halinden medetmi bekliyorsun Daha önceleri kışkırtıcı yazılarınıda bilirim.

Balta arkadas öncelikle bircok yazdigimi dogru okumadigini anladim önce onlari bir düzelteyim.

1. Türkiye gazetesini oku demedim , Tercüman i oku dedim.
2. Sana Militaristtin demedim, 80 dönemindeki militanist zihniyete sahipsin dedim. Ar
3. Deniz Baykali Muhsin Yaziciogludan daha cok benimserim, Muhsinin tayyipten hic bir farki yoktur, ülkücüde degildir, büyük birlikcidir, amaci ümmetci türk arap kürt biriligi kurmaktir.

Öncelikle sunu söyleyelim 80 Döneminde Ülkücülerden 5000 kisi , Devrimcilerdende bir okadar insan öldürüldü. Hem hem sagcilardan hemde solculardan öldürülenlerin sayisi toplarsan 10000 leri geciyor. Her iki tarfta polisler tarafindan iskenceye maruz kaldi, devlet tarafindan suclandi. Bak aradan yillar gecti amrerikaya komsu olduk, ama biz hala birbirimizden gecmisin hesabini soruyoruz. Sana samimi söylüyrum maras olaylarinda ben orda olsa idim, devrimci insanlarin öldürülmemesi icin elimden geleni yapardim, Inayorumki sende simdiki ruh halinle 80 döneminde yasasaydin öldürülen ülkücülerin öldürülmesini engellemek isterdin.

Ben bugün yillar öncesinin devrimcisi Deniz Baykali haberlerde izlerken takdir edebiliyorsam, sirf fikirleri bize uymuyor diye insan öldürmek nekadar gereksiz bir vukudur ortada, ama yasadigimiz cografyadan bize siddet gecmis birkere malesef, huyumuz böyle, Örnegin Almanyada bile türk dedigin zaman = kavgaci insan olarak algilaniyoruz.
Artik kisir döngülerden cikmaliyiz, ölenlerin hesabini kimse veremez zaten.

Balta
01.03.2006, 06:11
Alperen senin artık anlama özürlü olduğunu kesin kanıtladın. Bizim bahsettiğimiz konu bu zaten Alevileri tek ulus diye bölüp parçalamak ve asilime etme çabanız bu işte şiirin tamamını oku nerde bir alevi düşüncesi yada fikri var varsa yoksa Türkçülük ülkücülük ve Turancılık işlenmiş ve sadece nakaratlandırılmış alevi kızlbaş lafları.

Seni Alevileri seviyorlar fikriyatın bu kadar olur Onlar düşledikleri Alevi modelini ve yedeklemeye çalıştıkları potansiyeli düşünüyor/düşünüyorsunuz.

Şu şiirdi bir tane alevi deyimi yada lügatı varmı? Ben birkaçına açıklama yaptım kalanıda zaten onlardan farklı değil. Alevilikle bu şiirin neresi bağdaşıyor arkadaşlar?

Ta ezelden hür milletiz, biz hür olamadık
Soyu-sopu gür milletiz, bizim soyumuz gürde sizinkini bilmem
Kandan, candan bir milletiz, aynı kandan candan değiliz bir kere
Aynı mayadan yoğrulur, aynı mayamı allah korusun katillerle hemde
"Türk", "Türkmen" diye çağrılır biz alevi diye çağırırız
Aynı kıbleye doğrulur... biz kıbleye doğrulmayız insana doğruluruz.
Secdeye konan aynı baş bizim secdemizde ayrıdır
Dedemiz bir. Torunlarız, siz osmanlıya dede dersiniz biz redederiz
Dün, bugün, ve yarınlarız ? herhalde nakarat olsun diye
Yüceleriz, derinleriz... ?
Oğuz'un yirmi dört boyu, işte püfür püfür ırkçılık
Yüce Türk'ün şanlı soyu, ezen ulus sovenizmi
Dede, baba, amca; dayı, yine laf bulamamışta alf olsun diye
Bibi, teyze, bacı, kardaş.. ?
Olmaz aynılıkta huzur, tabii sizin istediğiniz gibiolursa olur klılığımız sizi rahatsız eder
Olmaz münafıkta özür, haklısın bu konuda üzerine alınırsan
Olmaz karavaştan vezir... bu alevilikte kullanılan bir deyim değil
ALKAEVLİ, KINIK, YAZIR buda öyle ancak ülkücü olan anlar
Bir temel, bir duvar, bir taş Nakarat
Soysuza verirsen değer Ülkücü dışında kime değer verirsen demek istiyor çünkü kendileri dışındakilerin hepsi onlara göre soysuzdur
Döner ecdadına söğer... Küfürbazlık ülkücülere aittir
Haydi, haykır Türk'sen eğer! Bak işte amaç bu
YAPARLU, DODURGA, DÖGER bunuda ülkücüler anlar

Fitne, fesat., bir kör kuyu kalanıda bu ve buna benzer
Bir olmaktır Türk'ün huyu sadece ırkçılık var
Vatanımın kırk bin köyü
KARAEVLİ, BAYAT, KAYI
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Gönlüm Küskün, bağrım ezik
Ne fidanlar düştü; yazık
Unutma ey sütü bozuk!
EYMÜR, SALUR, ÇEPNİ, KIZIK
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Bu gök, bu deniz, bu hava,
Bu yayla, bu dağ, bu ova...
Kanımızla geldi tava!
ALAYUNTLU, BÜGDÜZ, YIVA
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Birlikte bayrak açana,
Koş birlik andı içene..
Lanet birlikten kaçana!
ÇAVULDUR, İĞDİR, BEÇENE
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Öz kardaşlar olmaz dargın
Dargın olsa, düşer yorgun
Haydi, ey YÜREĞİR, KARGIN!
Haykır gece, gündüz hergün:
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Bir gövdede bir can yaşar
Çetin yollar dağdan aşar
Haydi, durma sen de başar..
BEGDİLİ, BAYINDIR, AVŞAR
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Bilsin bunu ar edenler.
Söz, canına kâr edenler...
Soyunu inkâr edenler
Haram zadedir; ey kardaş
Alevî, Sünnî Kızılbaş![/quote]

ALPerenShad
01.03.2006, 06:19
Cok güzel bir konuya degindin Balta ilk kez sana hak veriyorum,O siirde birtane alevi deyisi yok, Zaten bu eksikligi Osman Öztunc görmüs olacakki, siiri sadece fon müzigiyle yorumlamaktansa Pir Sultan Abdalin Ötme Bülbül siiriyle harmanlamis ve öyle yorumlamisdir.

Ayrica ben sana özürlüsün diye hitap etmiyorum, eger birbirimize kötü anlamli sahsi tanimlarla hitap edeceksek hictartismayalim kalp kirmayalim.

Balta
01.03.2006, 06:44
Balta arkadas öncelikle bircok yazdigimi dogru okumadigini anladim önce onlari bir düzelteyim.

1. Türkiye gazetesini oku demedim , Tercüman i oku dedim.
2. Sana Militaristtin demedim, 80 dönemindeki militanist zihniyete sahipsin dedim. Ar
3. Deniz Baykali Muhsin Yaziciogludan daha cok benimserim, Muhsinin tayyipten hic bir farki yoktur, ülkücüde degildir, büyük birlikcidir, amaci ümmetci türk arap kürt biriligi kurmaktir.

Öncelikle sunu söyleyelim 80 Döneminde Ülkücülerden 5000 kisi , Devrimcilerdende bir okadar insan öldürüldü. Hem hem sagcilardan hemde solculardan öldürülenlerin sayisi toplarsan 10000 leri geciyor. Her iki tarfta polisler tarafindan iskenceye maruz kaldi, devlet tarafindan suclandi. Bak aradan yillar gecti amrerikaya komsu olduk, ama biz hala birbirimizden gecmisin hesabini soruyoruz. Sana samimi söylüyrum maras olaylarinda ben orda olsa idim, devrimci insanlarin öldürülmemesi icin elimden geleni yapardim, Inayorumki sende simdiki ruh halinle 80 döneminde yasasaydin öldürülen ülkücülerin öldürülmesini engellemek isterdin.

Ben bugün yillar öncesinin devrimcisi Deniz Baykali haberlerde izlerken takdir edebiliyorsam, sirf fikirleri bize uymuyor diye insan öldürmek nekadar gereksiz bir vukudur ortada, ama yasadigimiz cografyadan bize siddet gecmis birkere malesef, huyumuz böyle, Örnegin Almanyada bile türk dedigin zaman = kavgaci insan olarak algilaniyoruz.

1- Tercumandı doğru düzeltiyorum ama aynı şey onlar içinde gerekli sadece değişiklik isim yanlışlığı

2- militarist demekle militarist yaklaşımlar arasında pek fark göremiyorum.
3- Deniz baykalı sevmenin konuyla alakası yok. Sizden ayrılan Muhsin yerine sevmen kasıtlı diye düşünüyorum.

3- Sağcıların ölümlerinde çoğaltma yaparken solcuların ölümlerini azaltma sebebin bile sözüm ne kadar objectik olduğunu gösteriyor. Ayrıca Ülkücülerin işkence gördüğü vs tamamen yalan. Onların nasıl korunduğunu herkes bilir ve hala korunuyorlar hatta şu anki ülkücülerle polisler yine kol kola birlikte eylem yapıyorlar. demokrat kesime nasıl saldırdıklarını hemen hergün okuyoruz. Bunları görmemen için kör olman lazım ama değilsin seninki ideolojik körlük bu daha tehlikeli.

Maraş olaylarındaki düşüncelerine inanmak isterdim ama hala Türkeşe katil diyemediğin için geçiştirme olarak düşünüyorum bununlada yetinmedin önceki yazında Türkeşin Bağbuğ sıfatını ona duyduğun saygıdan ötürü Atatürke de ULU ÖNER BAŞBUG ATATÜRK dedin. Bana gelince ben benim gibiler Maraşlarda öldürülen yada zorla göç ettirilen kişileriz amacımız öldürmek olsaydı eminim bu soruna cevap verirdim. Yani şu an mazluma ve mağdura hesap sorar durumdasın.
İnsan öldürülmesine karşıyım diyorsun ama öldürenleri desteklemekte aynı suça iştirak etmektir. Bunlar geçmiş değil ve geçmişinde bugününde sorumluluğunu üstleniyorsun çünkü daha birkaç ay önce Ankarada bir hafta öncede Kocaelinde bir genci sırf sol görüşlü diye sokak ortasında katletmeye çalıştı senin fikrinin militanları eğer bunları tasvik etmiyorsan ona göre davranmalısın ve buna göre karar vermelisin yok savunmaya devam edeceksen ki kendinin bileceği birşey ben insanların ölmesi vs gibi konulara gireceksen Ülkücü kimliğinle değil kendi düşüncelerinle gir. Türkü seviyorsun diye Ülkücülüğün eli kanlı geçmişi ve bugününe ortak olma bak Maraş olaylarındaki o bebelerin yüzüne, onlar seni göremiyor ama sen onları görüyorsun.

Dediğim gibi seninle tartışmamız pek sağlıklı olmayacak çünkü aramızda sınıf farkı var. Ve benim sınıf bilimcim seni ve senin gibileri redediyor zorla değil ya .Şöyle söyleyim madem bu kadar Alevileri seviyorsun neden bir Alevi forumda ülkücü propagandası yapıp ülkücüleri şirin göstermeye çalışıyorsun. Bu kadar insan bugüne kadar yanlış biliyorda doğruyu bir ülkücüden mi öğrenecek. Madem öyle git Ülküdaşlarına Aleviliği anlat. Aleviyi Alevi olarak kabul etmesini ve anlamalarını sağla. Bizim farklı kalıplara yada farklı modlara uyarlamaya neden çalışıyorsun. senin kafandaki Alevi modelin ortada ve biz zaten bu yoz kültüre karşı asırlardır mücadele ediyoruz.

Biz Alevi olmaktan mutluyuz neden sizin istediğiniz gibi olalım. Kendimiz olmak varken.

Bak bir bektaşı fıkrası san;

Birgün Bektaşi kendi bildiği gibi ibadet ederken bir sofi yaklaşmış;

> Ne yapıyorsun
> İbadet ediyorum demiş bektaşi.
> İbadet öyle olmaz bak ben namaz kılacağım ona göre sende kıl doğrusu bu .demiş.
Bektaşi Sofuya bakmış adam iri yarı sesini çıkarmamış ve başlamış onun gibi kılmaya.
> bak demiş böyle olacak. şimdi doğrusu budur nasıl iyimi demiş.
>Z Hayır demiş bektaşi benim ibadetim allah rızası içindi bu senin korkun için oldu.

İşte buda böyle birşey. Alevi Alevidir ve böyle kabul edilmedikçede demokratlıktan kimse bahsetmesin. Hele hele bizi değişt,irmeye çalışmasınlar

Sen en iyisi Alevi dediğin eşinle (pek aleviliği kaldığını düşünmüyorum) mutlu olmana bak. Bizim ülkücü eniştelere ihtiyacımız yok.

derviscemal
01.03.2006, 09:04
Bir alevinin ülkücü olmasının hiçbir şekilde mantıklı açıklması olamaz bence çünkü dünya ya bakış açımız farklı vizyonumuz farklı. Bizler Alevi inancını taşıyan tüm canlar her türlü ırkcılığa ve milliyetciliğe karşıyız kimimiz türküz kimimiz kürtüz ama türk yada kürt milliyetcisi değiliz. Önce insan mnce aleviyiz..

sevgi ve saygılarımla..

gulcan70
01.03.2006, 12:51
ALPerenShad.. ben seni hiç sevmedim..

direk ülkücüsün sen.. pardon.. sempatizanı.. niye uğraşıyonuz bizimle..:o

Balta
01.03.2006, 13:52
Bir alevinin ülkücü olmasının hiçbir şekilde mantıklı açıklması olamaz bence çünkü dünya ya bakış açımız farklı vizyonumuz farklı. Bizler Alevi inancını taşıyan tüm canlar her türlü ırkcılığa ve milliyetciliğe karşıyız kimimiz türküz kimimiz kürtüz ama türk yada kürt milliyetcisi değiliz. Önce insan mnce aleviyiz..

sevgi ve saygılarımla..

Derviş Dost işte bunu anlatamadık. Zaten ezen ulus milliyetciliği o kadar çok işlemiş ki ruhlarına her taraftan püfür püfür ırkçılık davlıyor ama örnek gösterdiği şiirde sadece alevi lafını nakarat olarak kullanmış ve bunu Alevilikle bağdaştırıyorlar. Ne demek "Türksen haydi haykır" neye ki,me karşı haykırayım bu coğrafyada yaşayan ırkçıların dışındakileremi kime. Herkes aslında güzeldir ve onu bozarsan estetik ameliyat gibi silikonlaşır ve doğallığı kaybolur. Biz Aleviyiz diye haykırıyoruz ama bizi biz olarak değil, içi bozaltılmış parçalanmış bir alevilik asıl özlemleri neden bunlara bir an gerek duydular oda açık ama bilmeyenlere biraz bilgi olsun diye açıklamak istiyorum diğer yazımdada bahsettim "Osmanlıda oyun çoktur" diye silahla başedemeyince bu şekilde özünü boşaltmak amaçları yokedemiyorsan yedekle felsefesi ki bunda en önemli etken
1- Gerek ülkenin genelinde gerekse doğudaki alevilerin asırlardır süre gelen bağlarını koparmak

2- Kürt Halkının içindede var olan Alevileri Türk-Kürt düşmanlığıyla yaratarak parçalamak hatta birbirine düşman etmek. Daha öncede Süryanilere karşı Hamidiye ordularını kurarak ve tamamını Kürtlerden oluşturarak Süryani halkını Kürtlerle savaştırmışlardı. Amaç aynı halkları kırdırıp bölüp,parcalayıp yönetmek.

3-Alevilerin nufus gücü ileride başlarını ağrıtacak boyutta olduğu için Alevilerin birliğini dirliğini bozmak. Aralarında farklılıklar yaratıp kimini eğemen sınıfın içine hapsederek yada yedekleyerek amaçları doğrultusunda kullanmak.

Nedenler sıralandıkça uzuyor ama dahada önemlisi marjinalleşen ülkücü potansiyele taze kan kazandırmak ve güçlendirmek bahsettikleri taviz vermeden taviz alınmaz felsefeside bunun doğal sonucudur.

Bu konuda azınsanmayacak bir başarı (!) elde ettiklerinden dolayıdır ki bu kadar cesaretlenmiş ve artık alevi kültürüyle rahat oynayabilme hakkını kendilerinde görmeye başlamışlardır.Belki komplo teorisi diyeceksiniz ama arkadaşlar öyle değil ben Almanya ve İsviçrede de kaldım. 1991 yılında İsviçrenin Winterthur kentinde "Vatana Hasret Gecesi" yapıldı ülkücüler tarafından biraz ilgisi olan bir arkadaş o zaman sırf biraz daha iyi tamıöak için bu geceye katılmış. Komiteden birkaç kişiyle tanışmış. Gecede birçok konuşmada "Alevi-Sünni Kardeş, Kominizme karşı birleş" sloganları atılmış butaya kadar herşey normal formatında ama bu komiteden birkaç kişiyle sohbetlerinde şu konuşmalar çok ilginç;

Arkadaş niye Aleviliği bu kadar gündeme getiriyorsunuz? tabanda bir rahatsızlık yaratmazmı demiş. O zaman 45 yaşlarında bir yetkili
"Daha bu ne ki eskiden Alevileri direk karşımıza almakla hata ettik oysa bizim yerimize solcular onlara destek vererek bize karşı kullandılar. Aleviler gözükara insanlar ve inandıkları zaman ölümüne inanırlar. Şimdi solculara küskünler hazır bu fırsat varken biraz ruhlarını okşayıp müslümanız kardeşiz diyede pompalayınca dörtte birini yanımıza çektim mi artık bizim davamıza hizmet ederler. Hem biz öldürmek zorunda kalmayız, hem de bizim yerimize öldürürler bir taşla beş kuş vurmak denir devir aklını kullananın devridir demiş. Bizim arkadaşta;

Bunca yıldır ortada birçok neden var o kadar çabuk güvenirler mi? demiş

İlgili şahış; Biz sadece sözde kalmayacağız hatta aşkın gücündende faydalanacağız. " deyince bizimki iyice şaşırıyor nasıl yani diyor.

> Fettullah Gülenin müritlerine bak herbiri bu konuda yetiştirilip ülkeye zengin kızlarıyla izdivaçlar için gönderiliyor. Bizde bu konuda ciddi bir çalışmamız var. Alevi kızlarıda bu konuda bize yardımcı olacak.

> Ya fazla birşey anlamadım deyip bizimki detaya yönelince adam biraz işkilleniyor bizimkinden" Sen fazla soru soruyorsun deyip kapatıyor konuyu arkadaş o gün bugün bu fikirler beni rahatsız ediyor derdi.

Konu 1991 Temmuz ayında oluyor arkadaşlar bu bir teori değil, bir varsayım değil olayı bizzat duyan insanın anlatımları. Hadi biraz abartığını düşünelim ki bu arkadaşın kişiliği ile bağdaşmaz 20 yıllık dostum benim, ama yinede abartı diyelim bu ve buna benzer oyunlar yeni değil ve bir anda çıkmıyor yoksa ülkücü tabanın kafasına saksımı düştüde bir anda Alevi parçalarına yöneldi. Yada Türkeşin zoru nede Nazım Hikmetten bir anda "Bu memleket bizim" şiirini hemde kurultayda okudu ve kimse hiçte yadırgamadı yadırgamıyorlarda. Bunlar senaryonun sadece bir parçası.......

Üzerimizde oynanan bir Sürü oyunlar var. hem ekonomik hem sosyal hem kültürel hemde Askeri.

Şu anda Avusturalyada yaşıyorum. Ve burada da Mühendis olmama rağmen Alevi gençlerden oluşan "Gökkuşağı Tiyatro Grubunun" hem yazarı hem yönetmeniyim ayrıca Ressamlık içinde Üniversiteye gidiyorum. Bu yoz kültüre karşı herkesin birşeyler yapacağına inanıyorum hem ülkede hem Yurtdışında. Ve bu yüzden ben bireyim ne yapabilirim diye düşünmeyelim Sınıfımıza sahip çıkalım. Derneklerimizi Cemevlerimizi belki eksikleri olabilir dışında kalıp seyrederek birşeyleri düzeltemeyiz. Ama içinde birçok şeyi başarabiliriz diye düşünüyorum. Uzan yazıyorum farkındayım bu yüzden özür diliyorum.
Aman dikkat itten kurttan sakının. Sopanız yanınızda olsun. Bilgi oldukça yolumuz bize ışık tutacaktır.

mavzer
01.03.2006, 14:15
Alevilerin genel anlamda Türk olması tamamen Türk milliyetçileri propagandasıdır. Türkiye de %100 Alevi olan tek şehir neresidir? Cevap Tunceli Peki Tunceli de hangi etnik kökenden insanlar yaşıyor? %90 dan fazlası Zaza geri kalanlar ise Kürttür. Tunceli'yi çevreleyen şehirlere bakalım. Erzincan, Muş, Elazığ,Sivas,Malatya,Bingöl bu şehirlerde yaşayan Alevilerin de büyük çoğunluğu yine Zaza'dır. Hatta bu şehirlerin Tunceli'den uzakta kalan komşuların da bile çoğunluk olmasa bile yine Alevi Zaza'lar yaşar.

Yani aynen suya bir taş atıldığında merkezden itibaren halka halka dalga oluşması gibi. Aleviliğin merkezi Tunceli'dir. İç Anadolu (Nevşehir) devlet egemenliğindeki Aleviliğin simgesidir. Tunceli ise bağımsız Aleviliğin simgesidir. Daha doğrusu Kızılbaşlığın simgesidir.

Bir de şu var; insanlar tek kelime Türkçe bilmediği halde nasıl oluyor da yüzyıllardır cem törenlerinde Türkçe ibadet ediliyordu diye aslı astarı olmayan yalanlar söylenebiliyor. Bunlar tamamen Kızılbaş Alevileri devlete yaklaştırmak ve özünden koparmak için ortaya atılan dezenformasyonlardır.

Şimdi bu kadar somut veriler varken hangi mantıkla Alevilik Türklükle bağdaştırılabiliyor, anlamak çok zor.

Balta
01.03.2006, 14:16
, Örnegin Almanyada bile türk dedigin zaman = kavgaci insan olarak algilaniyoruz.

Bu konuda haklısın Türk deyince akla bu geliyor. Neden diye düşündün mü?
Bu şu an eğemen olan senin düşüncendeki sistemde aradınmı hiç. Çok doğru bir tespit ama devamını ben tamamlayın Alperen Efendi.

Osmanlı dedeleriniz bize öğretilen tarihin dışında yaptıkları ortada.Bunlara değinmeyeceğim hatta Türklerin müslümanlığı hidayet aşkıyla yanıp tutuşarak kabul ettiğinide düşünme !!!! Ve Aleviliğin bu noktada çıkış ve duruşunu ele al... Gelişen Müslümanlığın baskıcı ve totaliter kalıplarına karşı duruştur Alevilik. Ve Osmanlıyla Arap milliyetçiliğine sürüklenmeye çalışan Anadoluda kendini ve özünü savunan Aleviler oldu. Zaten sende birçok yazında bunu savundun ama eksik bilgilerle neden sonuç ilişkisi kurmadan.
Sonrası gelelim Cumhuriyet dönemine ve Sonrasına. Ülkeyi bunca yıl sizler yönettiniz ve şekillendirdiniz ve 80 sonrasıda Türk-islam sentezci kadrolarınızı hayatın her alanına soktunuz ve kurumlaştınız. bugün okullar bu kadrolar tarafından eğitiliyor. Ve bu sizin verdiğiniz kültürün sorunu ve sonucu. Burda Aleviler olmasa dahada katliam ve kafatascı düşüncelerinizi hayata geçirecektiniz bu kesin. Ben Avrupada da yaşadığımda burada da yaşadığımda Aleviyim deyince kimse tepki göstermiyor hatta Budistler tapınaklarında insan sevgisi konusunda en duyarlı kesimdir ve anlatımlarında çok şaşıracaksın ama Alevileri anlatıp Alevileri örnek veriyorlar.

Ama türküm deyince niye Türkler bu kadar ırkçı diye soruyorlar ve sizin eli kanlı tarihinizden örnekler veriyorlar. Ben Türklerin hep böyle olmadığını nasıl heryerde Irkçıların ne ise bizim ülkemizde onlarda budur deyince biraz biraz ikna oluyorlar ve söyledikleri öyle ise Türkler neden bu ırkçılara bu kadar prim veriyor. Bütün dünyada Irkçıları her ne kadar devlet destek versede insanlar mahkum ediyor diyorlar ve bu noktada haksızda değiller ben sadece bizim insanımızın bu kadar geniş eğitim almadığından ve eğitim düzeyimizin nedenlerinden bahsediyorum.

Sen Almanya da yaşıyorsun. Almanyada yaşayanlar özellikle yabancılar oranın Neonazi dediğimiz türkçedeki dazlaklarını kimse sevmez ve Almanlarda onları tarihe mahkum ederlerç(Dipnot:gerçi Hitleri destekleyende almanlardı yoksa tek başına hitler nedirki ama dediğini yapsaydı dahi olacaktı yapamadığı için çılgın oldu ama konumuz bu değil) Ama ne gariptirki 2005 in en çok okunan kitaplarından biri Hitlerin Kavgam adlı kitabı olmuş ve Ülkücüler buna sahip çıkmışlardır.

İşte bu çok övdüğün Ülkücülerin Türklüğe verdiği zararlardan sadece biridir.

Balta
01.03.2006, 14:27
Alevilerin genel anlamda Türk olması tamamen Türk milliyetçileri propagandasıdır. Türkiye de %100 Alevi olan tek şehir neresidir? Cevap Tunceli Peki Tunceli de hangi etnik kökenden insanlar yaşıyor? %90 dan fazlası Zaza geri kalanlar ise Kürttür. Tunceli'yi çevreleyen şehirlere bakalım. Erzincan, Muş, Elazığ,Sivas,Malatya,Bingöl bu şehirlerde yaşayan Alevilerin de büyük çoğunluğu yine Zaza'dır. Hatta bu şehirlerin Tunceli'den uzakta kalan komşuların da bile çoğunluk olmasa bile yine Alevi Zaza'lar yaşar.

Yani aynen suya bir taş atıldığında merkezden itibaren halka halka dalga oluşması gibi. Aleviliğin merkezi Tunceli'dir. İç Anadolu (Nevşehir) devlet egemenliğindeki Aleviliğin simgesidir. Tunceli ise bağımsız Aleviliğin simgesidir. Daha doğrusu Kızılbaşlığın simgesidir.

Bir de şu var; insanlar tek kelime Türkçe bilmediği halde nasıl oluyor da yüzyıllardır cem törenlerinde Türkçe ibadet ediliyordu diye aslı astarı olmayan yalanlar söylenebiliyor. Bunlar tamamen Kızılbaş Alevileri devlete yaklaştırmak ve özünden koparmak için ortaya atılan dezenformasyonlardır.

Şimdi bu kadar somut veriler varken hangi mantıkla Alevilik Türklükle bağdaştırılabiliyor, anlamak çok zor.

Mavzer Can,

Söylemlerimizde dikkatli olalım ve oynanmak istenen oyuna ortak olmayalım arkadaşların tamamı birkaç kişi dışında Aleviliğin bir Bir milliyet unsuru olmadığını her milliyetten insan olduğunu ve ezen ulus milliyetciliğini ve her türlü ırkçılığı reddettiğini yazdık söyledik ve öyle devam ediyoruz ama senin tespitlerinde sanki Aleviliği Zazalara bağlama gibi bir yanlışa düşme eğilimini üzüntüyle karşılıyorum. Ve merkez göstermen ve bu bağlamda örnek vermem bence bize zarar verir.

Zazalara saygımız sonsuz ama bunun dışındakileri Devlete yaklaşmış aleviler diyede bir yaklaşım sergilemek biraz bu konuda önyargı değilmi? Bazı Aleviler diyebiliriz ama buna milliyeti sokmadan.

Lütfen birliğimiz üzerinde süpakülasyonlara girmeyelim

haydargunel
01.03.2006, 14:41
arkadaşlar bu insanlar (kusura bakmayın insan diyorum) türk propagandası üzerinden alevileri yanlarına çekmeye çalışıyorlar ama biz bunlara kanmayalım lütfen çünkü bunlar alevi düşmanıdır. bozkurt.net adlı sitede aleviler hakkında neler yazdıklarını gördüm ve akşam akşam moralim bozuldu. saygılar

mesut60
01.03.2006, 14:48
öncelikle balta kardeş sana teşekür ediyorum birikimin sayesinde verilebilecek ön güzel tepkiyi vermişsin aleviyiz ve bundan gurur duyuyoruz haydar arkadaşımızın dediği gibi verilen siteye bazktık ve moralimiz baya bozuldu hangi mantık böyle bişeye izin verir aslında kendilerini daha iyi gösteriyolar bu bir oyundur ve dikkatli olmamız gerekli sakin olmaya davet ediyorum herkesi asimile etmek için ellerinden geleni yapacaklardır canlar yazılarımızda bütünlüğümüzü koruyalım yapmaya çalıştıkları fikirsel çatışma yaratmak lütfen herkes bu konuda bilgilendirilsin ve tepkimizi demokratik yollarla ortaya koyalım bencesi

Ezo
01.03.2006, 14:52
Yükarida verilen siteye bir baktim ve sasirdim orda bir yorumda bizler kürtlestiriliyormusuz buda güzel... Mhp ye oy veren bir alevi olacagini düsunmesi bile çok aci ve üzücu... oy verenler katliyamlari unutyorlar onlar bahçeli evdeki katedilen gençleri unutuyorlar herhalde....

Şoreş
01.03.2006, 15:14
Mhp ye geçen canlar belliki unutmuş ki o partiye geçmişler özlelikle alevi dedelerinin o tarafa çekilmek istenmesi ve bunun başarılı olması çok acı..

kolpa
01.03.2006, 15:33
mhpye oy veren alevi yoktur.mhpye oy veren kişi"sünniliği,ırkçılığı,alevi düşmanlığını" kabul etmiş kişidir.nihalatsiz.forum gibi sitelerde türk alevileri kendine çekme çabası çok var.ayrıca aleviforumda partilerle ilgili bi anket yapılmıştı ve mhp seçen vardı umarım alevi değildir.Sİze şunu söliim bunlar boş çabalar diil kesinlikle meyvelerini alıyolar.halam cem evinden geldiğinde konuşuyoduk ve şunu anladım orda sezdirmeden türkçülük politikası yapan aleviler var.

ALPerenShad
01.03.2006, 17:16

Yani aleviligide kürt inanci yaptinya bravo sana, Tunceli isyanin merkezi olabilir, ama Aleviligin merkezi dersen diger illere haksizlik yapmis olursun.

Birde Kürtçe ya da Zazaca konuşan Aleviler’in ortaya çıkması Kürtler’in veya Zazalar’ın Aleviliği benimsemesi sonucu oluşmamıştır. Bu olasılık din sosyolojisi açısından mümkün olmasına karşın Osmanlı tarihinin gelişim seyri açısından mümkün gözükmüyor. Kürtler’in Aleviliği benimsemesini iddia etmek Osmanlı tarihini bilmemektir. Çünkü Osmanlı; Fatih döneminde başlayan Yavuz ve Kanuni döneminde daha yoğunlaşan bir ölçüde Türkmen karşıtıdır. Türkmenler’de Alevi olmaları nedeniyle Alevi karşıtıdır. Kürtler ise o yıllarda Osmanlı tarafından korunan, kollanan adeta Osmanlı’nın vurucu gücüdür.

Oli
01.03.2006, 17:19
Yani aleviligide kürt inanci yaptinya bravo sana, Tunceli isyanin merkezi olabilir, ama Aleviligin merkezi dersen diger illere haksizlik yapmis olursun.

Birde Kürtçe ya da Zazaca konuşan Aleviler’in ortaya çıkması Kürtler’in veya Zazalar’ın Aleviliği benimsemesi sonucu oluşmamıştır. Bu olasılık din sosyolojisi açısından mümkün olmasına karşın Osmanlı tarihinin gelişim seyri açısından mümkün gözükmüyor. Kürtler’in Aleviliği benimsemesini iddia etmek Osmanlı tarihini bilmemektir. Çünkü Osmanlı; Fatih döneminde başlayan Yavuz ve Kanuni döneminde daha yoğunlaşan bir ölçüde Türkmen karşıtıdır. Türkmenler’de Alevi olmaları nedeniyle Alevi karşıtıdır. Kürtler ise o yıllarda Osmanlı tarafından korunan, kollanan adeta Osmanlı’nın vurucu gücüdür.

dostum korunan kürtler şafii kürtlerdir. sapla samanı karıştırma...
yüz kere dedim bin kere daha söylerim: geleneksel toplumlarda millet olmaz, din olur.. osmanlıdada alevi olmak kötüdür türkü/kürdü/arapı/zazası farketmez.

ALPerenShad
01.03.2006, 17:22
[quote=Balta]Türklerin müslümanlığı hidayet aşkıyla yanıp tutuşarak kabul ettiğinide düşünme !!!! Ve Aleviliğin bu noktada çıkış ve duruşunu ele al... Gelişen Müslümanlığın baskıcı ve totaliter kalıplarına karşı duruştur Alevilik. Ve Osmanlıyla Arap milliyetçiliğine sürüklenmeye çalışan Anadoluda kendini ve özünü savunan Aleviler oldu. Zaten sende birçok yazında bunu savundun ama eksik bilgilerle neden sonuç ilişkisi kurmadan. [quote]

Bu konuda sana hem katiliyorum hem katilmiyorum niye dersen, Orta Asya’da, Yusuf Hemedani, Ahmet Yesevi, Lokman Parende ve Hacı Bektaş Veli İslamiyet’i Türk sufiliği ile bütünleştirmişlerdir. İslamiyet’i Türkçe konuşturmuşlardır. Yani bir Arap zorlamasi kesinlikle yoktur. Ayrica hadis vardir, Peygamberimzin Ozamanin imansiz Türkleriyle :) savasmak isteyen araplara onlar size dokunmadikca sizde onlara dokunmayin diyerek, islamiyetin türklere cihat yoluyla degilde teblig yoluyla ulasmasini saglamislardir. Zaten türklerin savasci ve nomad olma özelligi ele alinirsaki cok dogru bir karar olmusrtur

Anayurt’tan Anadolu’ya bu maya Yesevi dervişleri ile gelmiştir. Anadolu’da kurulan bir çok beyliğin ve Osmanlı’nın kuruluşunda bu maya vardır. Osmanlı da yönetime dönme-devşirme kuşağının hakim olmasına dek bu durum böyle devam etmiştir.

ALPerenShad
01.03.2006, 17:25
dostum korunan kürtler şafii kürtlerdir. sapla samanı karıştırma...
yüz kere dedim bin kere daha söylerim: geleneksel toplumlarda millet olmaz, din olur.. osmanlıdada alevi olmak kötüdür türkü/kürdü/arapı/zazası farketmez.

Haklisin zaten osmanlinin en sevmedigim yani Özbe Öz Türkmen olan kendi kani olan Alevilere gündey doguyu zindan etmis ve sürmüs olmasidir, ama bunda devsirmelerin ve basiretsiz sadrazamlarin rolü büyüktür. Coban salatasi gibi devlet cok sey bekleyemeyiz. :)

Ancak kürt alevileri konusuna gelince Türkiye’de yaşayan Aleviler’in ezici bir çoğunluğu Türkmen’dir. Kürtçe veya Zazaca bilenler bu dili sonradan öğrenmişlerdir. Bunlar aslen Türkmen’dir.

İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça bilen ama ana dilini az bilen bir Türk’e; İngiliz, Alman v.s. diyemeyeceğimiz gibi, Kürtçe bilen ama kendi dilini az bilen hatta zor konuşan Alevi Türkmen’e de Kürt, Zaza v.s. diyemeyiz.

Oli
01.03.2006, 17:26
Bu konuda sana hem katiliyorum hem katilmiyorum niye dersen, Orta Asya’da, Yusuf Hemedani, Ahmet Yesevi, Lokman Parende ve Hacı Bektaş Veli İslamiyet’i Türk sufiliği ile bütünleştirmişlerdir. İslamiyet’i Türkçe konuşturmuşlardır. Yani bir Arap zorlamasi kesinlikle yoktur.

Anayurt’tan Anadolu’ya bu maya Yesevi dervişleri ile gelmiştir. Anadolu’da kurulan bir çok beyliğin ve Osmanlı’nın kuruluşunda bu maya vardır. Osmanlı da yönetime dönme-devşirme kuşağının hakim olmasına dek bu durum böyle devam etmiştir.

Hacı Bektaş Ahmet Yesevinin ölümünden 40 yıl sonra doğmuşsa hacı bektaşı anadoluya gönderen ahmet yesevi değil demektir. Ahmet Yesevi türklüğünden ve sünniliğe yakınlığından alevileri kandırmak için bir vesiledir. foruma bak hacı bektaşın ahmet yesevi ile ilgisi olmadığı uzun bir makalede ele alınmış.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=5431

ALPerenShad
01.03.2006, 17:29
öncelikle balta kardeş sana teşekür ediyorum birikimin sayesinde verilebilecek ön güzel tepkiyi vermişsin aleviyiz ve bundan gurur duyuyoruz

Aleviyiz bundan gurur duyoruz demek ile Türküz bundan gurur duyuyoruz arasinda fark varmi sizce. Birini söylerseniz iyi Alevi oluyorsunuz , Ama digerini ben söyleyince pis bir IRKCI oluyorum öylemi :)

Oli
01.03.2006, 17:35
Ancak kürt alevileri konusuna gelince Türkiye’de yaşayan Aleviler’in ezici bir çoğunluğu Türkmen’dir. Kürtçe veya Zazaca bilenler bu dili sonradan öğrenmişlerdir. Bunlar aslen Türkmen’dir.

İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça bilen ama ana dilini az bilen bir Türk’e; İngiliz, Alman v.s. diyemeyeceğimiz gibi, Kürtçe bilen ama kendi dilini az bilen hatta zor konuşan Alevi Türkmen’e de Kürt, Zaza v.s. diyemeyiz.

Buda ideolojik olarak zazalara ve kürtlere dayatılan bir aldatmacadan ibarettir. ilgili konularda daha öncede yazdım. Irkçı alevilerin görüşüdür.

Zazacanın 1000 lerce yıllık bir geçmişi vardır ve bu dili konuşanlar bir devamlılık içinde günümüze gelmiştir. İçlerine karışıp zazalaşan yokmudur vardır... peki türkleşen kürtleşen zaza yok mudur? o da vardır. ancak bu oranlar fazla değildir. Diyelim ki tüm zazalar türkmendi...bunları kim zazalaştırdı..kendi kendilerine bir dil uyduralım ismi zazaca olsun demediler herhalde. en azından asimile olanlardan daha fazla bir zaza nüfusu olması gerekir bölgede.

Son paragrafında da karşımda Cemal Şeneri görür gibi oldum...

Sana bir soru tehcirden arta kalan ve müslüman ailelere verilen Ermeni çocukları şu anda hem müslüman hem türk di'mi? peki bunlar tespit edilebilir mi? evet... o halde onlarada geriye dönüşü önerecekmisin. Ayrıca istanbulda 50 lere kadar rumların olduğu biliniyor. bunlarında hepsi gitmedi asimile oldu. bunlarada geri rum olun diyebilirmisin.

Kürt ve zaza alevilerin ne kadarı asimile olarak zazalaşmış ve kürtleşmiştir önce sayıları vermeniz lazım. sonrada tarihte geçmişe dönük asimile edilmeye rastlanmışmıdır bunu araştırmanız lazım. 500 yıl deyin 600 yıl deyin... ne olursa olsun bu insanlar bugün neyse odur. 500 yıl önce türkmendin hadi eskisi gibi ol demek saçmalık olur.

Bende tüm türklerin orta asyadaki gibi çekik gözlü olmasını talep ederim. haydi estetik cerrahiye...:p :yamukgul:

Adam
01.03.2006, 17:41

Arkadaşım lütfen gerçekçi olalım bazı verileri dikkate alıp diğerlerini gözardı ederek analiz yapılmaz. Aleviniz Zazası da vardır, Kürdü de vardır, Türküde vardır, Arabıda vardır. Bizim ideolojim 72 millete bir gözle bakmaktır. Tek dil, tek milleti reddedip bir başka tek dil tek millet kavramını ortaya koymak pek realist bir çözüm değildir. Lütfen böyle ciddi konulara yüzeysel yaklaşmayalım.

ALPerenShad
01.03.2006, 17:43
Hacı Bektaş Ahmet Yesevinin ölümünden 40 yıl sonra doğmuşsa hacı bektaşı anadoluya gönderen ahmet yesevi değil demektir. Ahmet Yesevi türklüğünden ve sünniliğe yakınlığından alevileri kandırmak için bir vesiledir. foruma bak hacı bektaşın ahmet yesevi ile ilgisi olmadığı uzun bir makalede ele alınmış.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=5431

Yaziyi tamamen okudum, ayni tarihte yasamasalar bile bir gercek var oda üzerinde resmi Alevi sitelerininde kabul ettigi gibi Haci Bektasi velinin Pir Ahmet Yesevinin ocaginda yetistigidir.

wikipedia.org da bile bu böyle:

Hacı Bektaş Veli'nin çeşitli kaynaklarda doğum ve ölüm tarihleri değişik gösterilmektedir. Bazı kaynaklarda doğumu 1248, Anadolu'ya gelişi 1270-1280 yıllan arası, ölümü ise 1337 olarak, bazı kaynaklarda ise doğumu 1209, ölümü 1271 olarak yazılmaktadır. Doğum ve ölümü için 1209-1271 tarihleri daha tutarlı görünmekle birlikte, 1248-1337 tarihlerini savunanlar fikirlerini Osmanlı sultanları ve Yeniçeriler ile bizzat görüştüğü savına dayandırmaktadırlar. Ancak, tıpkı Hacı Bektaş Veli'nin Ahmet Yesevi'nin (1093-1166) ölümünden hayli bir süre sonra onun dergahında ve onun öğretileriyle yetişmiş olmasında bir aykırılık bulunmadığı gibi, 1362'de kurulan Yeniçeri Ocağı'nın Hacı Bektaş Veli'yi onun ölümünden sonra pir olarak benimsemiş olmalarında bir imkansızlık bulunmamaktadır. Günümüzde de pek çok kimse ölmüş kişilerin öğretilerini takip etmektedir.
Akılcılığa ve bilime inanan Hacı Bektaş Veli'nin kişiliğinin temel ilkesi dürüstlüktü. İlk eğitim ve öğrenimini Türkistan Piri Hoca Ahmet Yesevi kültür ocağından alarak, çok sayıda bilim adamının yetiştiği Horasan'da engin bir bilgi birikimine ve geniş bir dünya görüşüne sahip olmuştur

Yani sirf ülkücülerde hoca ahmet yeseviyi seviyor diye, Ahmet yeseviyi dislamak bilime ve gerceklere saygisizlik olmus olur. islamiyetten önce hepimiz birdik neticede.

Iste Haci Bektasi Velinin , Ahmet Yesevinin ocaginda egitim aldigini yazan alevi siteleri:

Adam
01.03.2006, 17:53
Buda ideolojik olarak zazalara ve kürtlere dayatılan bir aldatmacadan ibarettir. ilgili konularda daha öncede yazdım. Irkçı alevilerin görüşüdür.

Zazacanın 1000 lerce yıllık bir geçmişi vardır ve bu dili konuşanlar bir devamlılık içinde günümüze gelmiştir. İçlerine karışıp zazalaşan yokmudur vardır... peki türkleşen kürtleşen zaza yok mudur? o da vardır. ancak bu oranlar fazla değildir. Diyelim ki tüm zazalar türkmendi...bunları kim zazalaştırdı..kendi kendilerine bir dil uyduralım ismi zazaca olsun demediler herhalde. en azından asimile olanlardan daha fazla bir zaza nüfusu olması gerekir bölgede.

Son paragrafında da karşımda Cemal Şeneri görür gibi oldum...

Sana bir soru tehcirden arta kalan ve müslüman ailelere verilen Ermeni çocukları şu anda hem müslüman hem türk di'mi? peki bunlar tespit edilebilir mi? evet... o halde onlarada geriye dönüşü önerecekmisin. Ayrıca istanbulda 50 lere kadar rumların olduğu biliniyor. bunlarında hepsi gitmedi asimile oldu. bunlarada geri rum olun diyebilirmisin.

Alevi ve Kürt zazaların ne kadarı asimile olarak zazalaşmış ve kürtleşmiştir önce sayıları vermeniz lazım. sonrada tarihte geçmişe dönük asimile edilmeye rastlanmışmıdır bunu araştırmanız lazım. 500 yıl deyin 600 yıl deyin... ne olursa olsun bu insanlar bugün neyse odur. 500 yıl önce türkmendin hadi eskisi gibi ol demek saçmalık olur.

Bende tüm türklerin orta asyadaki gibi çekik gözlü olmasını talep ederim. haydi estetik cerrahiye...:p :yamukgul:

Alperen'in dediklerine katılmam söz konusu değil. Kendisi sizin dediğiniz gibi tıpkı Cemal Şener gibi Aleviliği sadece Türklere bağlamaktadır. Bu yalnış bir yaklaşımdır. Fakat gerçekten ilginç bir örnek vereceğim. Tanıdığım bir tarih hocam vardı kendisi Malatya'nın bir köyünden. Köylerinde tamamiyle Kürtçe konuşulduğunu ve herkesin anadil olarak Kürtçe konuştuğunu ama insan isimlerinin hep büyük Türk liderlerinin, düşünürlerinden geldiğini bir tane Kürtçe insan ismine rastanamıyacağını ve herkesin kendini Türkmen olarak tanıttığını söylemişti. Bu bilgi Cemal Şener'in işine yarayabilecek bir bilgidir doğrudur. Fakat hocam da bende başka bir ortak noktada birleşiyoruz, o da şudur tamam dilleri zamanla değişen kendi dilini unutan bölgeler ve köyler de yaşayan insanlar olmuştur bu doğrudur.(bunun çeşitli nedenleri vardır) Fakat bu asla bütün Alevileri Türk yapmayacaktır, bir insan gerçekten milli kimliğini unutmuş ve başka kimliği gerçekte onun kimliği olmasa dahi benimsemiş olabilir, ama bu kesinlikle herkes için geçerli değildir ve diğer insanlar ona o kabul ettiği kimliğiyle saygı durmak zorundadır. Ben bir Türk Aleviyim, fakat bir başka Alevi gelip ben Kürtüm derse, ben ona hayır efendim sen Türksün dersem bu ne kadar mantıklı bir şey olur. Bugün Türkiyedeki Alevilerin büyük bir kısmı Türk olduğunu kabul etmektedir. Fakat aksini savunan Alevilerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. O yüzden bu tür yaklaşımlardan uzak duralım ve insanların kendi kabul ettiği kimliklere saygı duymasını bilelim.

Bu arada konu Ülkücüler ve Aleviler, ki elini vicdanına koyan Aleviliğin temel felsefesini benimsemiş hiç bir Alevi Mhp'ye Bbp'ye vb. oyvermemeli destek olmamalı.
Saygılar

Balta
01.03.2006, 17:59
Haklisin zaten osmanlinin en sevmedigim yani Özbe Öz Türkmen olan kendi kani olan Alevilere gündey doguyu zindan etmis ve sürmüs olmasidir, ama bunda devsirmelerin ve basiretsiz sadrazamlarin rolü büyüktür. Coban salatasi gibi devlet cok sey bekleyemeyiz. :)

Alperen Efendi hala neden bu konuda bu kadar ısrar ediyorsun anlamadım yoksa Ülkücülerden bu konuda bir yardım ve destek mi alıyorsun seni anlamaya çalışıyorum ama çalıştıkcada sinirlerim bozuluyor. Alevileri savunuyor gösterip sözüm ona sen aleviler içinde bölücülük yapıyorsun. Alevilerin Türklüğünden sana ne? Türklük senin ipoteğin ve himayen altındamı? Ülkücülere bu görevi kim veriyor. Bu Ülkücü bir katilin hapisten çıkarken tekbirden sonra Türkiye seninle Gurur duyuyor demesi gibi bir şey. Ben ve benim gibi alevilerin %90 doksanı ve demokrat kesim gurur duymazken hatta utanç duyarken bizim adımıza nasıl Türkiye seninle gurur duyuyor diyebilme hakkını kendinde görüyorsa o mantık. sende şu anda illa ben Aleviler Türkmendir Türktür diyeceğim ve bu Aleviliktir diyeceksin. Peki bir Ülkücü bu ulvi göreve neden talip olur. Bunca Alevi hepsi buna karşı iken sen çok dahamı akıllısında bu insanlara kabul etmedikleri şeyi zorla kabul ettirmeye çalışıyor.
Hem Zazalar hakkında ve Kürtler hakkında böyle mesnetsiz konuşmanıda kınıyorum. Ne demek kendi dillerini zar zor konuşlamıyorlarki. İşte yapmaya çalıştığın bu Alevileri içten çökertmek birlik ve dirliklerini bozmak onların literatüründe olmayan, Kürt-Türk-Zaza vs kavramları içimize zehir gibi akıtmak.

Sen sünnileri kürt-türk-vs ayırabilirsin bu senin ve senin gibilerinin kafa yapısına uyar ama bu Alevilerin düşüncesi olamaz.

Sen Hala Türkeşe katil bile diyemedin ki bu kişi Alevileri yaşamı boyunca sevmemiş ve nefret etmiş bununlada kalmayıp katletmiştir. Senin Türklük formatın budur. Ben bu formatı redediyorum

Sitedeki arkadaşlar gördüğünüğz gibi bu kişinin amacıda ortadadır. Bu kişiye ben ne yazarsa yazsın bundan sonra asla cevap vermeyeceğim.

Son kez Tekrar ediyorum; Benim bir ülkücü ve bölücü ile işim olmaz ben sınıfıma sahip çıkarım Sende git kendiş formunda kendi sınıfına sahip çık. Onca şey yazıldı Söylendi ama sen hala demogoji yapıp işine geldiği gibi bu insanları kafandaki faşizan bitlerle etki altına almaya çalışıyorsun Masken ortada kaldı Alperen efendi kelin gözüküyor şimdide Zazalara ve Kürtlere saldırıp Sözüm ona Türklere de Türkülük pompolamaya çalışıyorsun. Ben
bu kadar ucuz siyasetle Alevileri bölemezsin çünkü aramızda gönül bağı var. Muhabbet var. Pir aşkı var. Sana ait olmayan ve hatta san yabancı olan birçok bağımız var. Bu bağ üçbeş Ülkücünün söylemleriyle bozulmaz Katliamlarınız bozamadı ki sözlerinin bozsun.

Alperen Efendi kendine bir Forum aç ve orada yap kendi propagandalarını bakalım o foruma katılan birini bulabilecekmisin. Burada insanları tahrik ederek cevaplar almana benzemez ben artık senin tahriklerine cevap vermeyeceğim. Siz bize Sivaslarda ne diyordunuz "Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satıyorlar" şimdi senin yaptığın "Salyangoz satıcılarına Senin Müslümanlığını satıyorsun.

Oli
01.03.2006, 18:01
Tanıdığım bir tarih hocam vardı kendisi Malatya'nın bir köyünden. Köylerinde tamamiyle Kürtçe konuşulduğunu ve herkesin anadil olarak Kürtçe konuştuğunu ama insan isimlerinin hep büyük Türk liderlerinin, düşünürlerinden geldiğini bir tane Kürtçe insan ismine rastanamıyacağını ve herkesin kendini Türkmen olarak tanıttığını söylemişti.

Adam isimler nasıl bilmiyorum da... zaten anadoluda kürtçe/zazaca isim takma yeni milliyetçilik ile başlamıştır. Mesela bizim isimler anadoludaki herhangi bir insandan fazla değişmez (bazı istisnalar dışında)... mehmet (mem), sakine (saqe), hatice (xece), ahmet (hemed) vs vs..... isimlerin kökü aynı ancak söylenişi farklı olabilir. Andoluda ki nerdeyse tüm isimler arapça kökenli aslında. aybüke, aykız falan çok yeni isimlerdir.

ALPerenShad
01.03.2006, 18:02
Diyelim ki tüm zazalar türkmendi...bunları kim zazalaştırdı..kendi kendilerine bir dil uyduralım ismi zazaca olsun demediler herhalde. en azından asimile olanlardan daha fazla bir zaza nüfusu olması gerekir bölgede.

Kürt ve zaza alevilerin ne kadarı asimile olarak zazalaşmış ve kürtleşmiştir önce sayıları vermeniz lazım. sonrada tarihte geçmişe dönük asimile edilmeye rastlanmışmıdır bunu araştırmanız lazım. 500 yıl deyin 600 yıl deyin... ne olursa olsun bu insanlar bugün neyse odur. 500 yıl önce türkmendin hadi eskisi gibi ol demek saçmalık olur.

Dogru söylüyorsun asimilie olmusa hadi gelin yeniden Türk olun diyemeyiz, zaten desekte türk olmazlar, cünki kürt bilinci yerlesmis seninde dedigin gibi, Bu bakimdan türk olun demiyoruz zazalara sadece hatirlatyoruz, bir zamanlar sizde türkdünüz bu kadar türk düsmani olmayin diye.

Oli
01.03.2006, 18:06
Dogru söylüyorsun asimilie olmusa hadi gelin yeniden Türk olun diyemeyiz, zaten desekte türk olmazlar, cünki kürt bilinci yerlesmis seninde dedigin gibi, Bu bakimdan türk olun demiyoruz zazalara sadece hatirlatyoruz, bir zamanlar sizde türkdünüz bu kadar türk düsmani olmayin diye.

arkadaş bu ülkede türk düşmanı yok... olsa olsa ırkçı düşmanıyızdır. bu ırkçılık ister pkk ırkçılığı olsun ister mhp/bbp ırkçılığı olsun karşı dururuz merak etme sen.
bahsettiğin gibi sadece hatırlatma yok eskiye dönün deniyor ırkçılarca

ALPerenShad
01.03.2006, 18:22
Oli kardes Cevremde okadar cok PKKli esnaf ve PKK sempatizani dernek varki, Özelikle su son zamanlarda kesinlikle buna inan , etraflarinda türk olmadigi zaman kendi aralarinda türklüge karsi düsmanlik yapiyorlar.

Ama Konumuz bu degil konu alevilik ve ülkücülük, Aslinda ülkücülükden ziyade Türkcülük cemal senerinde dedigi gibi alevilere uyan bir düsüncedir. Burda türkcülükten kastim ziya gökalpin IRKCILIGI reddeden evrensel türkcülügür.

Ayrica Kürtlerden ülkücü oluyorsa Alevidende ülkücü olabilir Olaya düz mantikla yaklasirksak, ülkücülük türklükle ilgili olduğuna göre ve aleviler de türk olduğuna göre mantıksız da değildir. esasen mesele kimlik meselesidir, aleviler aleviliği türklükten ayrı bir kimlik olarak benimsemediği sürece böyle bir şey olabilir, hatta alevilik müslümanlıktan ayrı bir kimlik olarak benimsenmiyorsa islamcı alevi de olabilir. daha enteresanı türk olmadığı halde ülkücü olmaktır ki, kırmanç veya zaza olduğu halde ülkücü olan bir sürü kişi vardır. bunlar ya kimliklerini türk türkiyeli kavramları ile birlikte kurmuş kişilerdir ve türkiye için bir şeyler yapma mücadelesine kendi bildikleri, inandıkları şekilde katılmışlardır veya dertleri sadece mücadele (kavga) olup, solcu olmayı tasvib etmedikleri için ülkücülerin arasına katılmışlardır. tanıdığım ilginç bir adam hem alevi hem de kırmanç olduğu iddiasındaydı ve ülkücü olmakla kalmayıp yeni orkun çizgisinde bir elemandı. kendisi hakkındaki kimlik tanımlaması ise daha da bir hoştu: "elazığlıyım, müslümcüyüm, ülkücüyüm!"

Adam
01.03.2006, 18:44
Adam isimler nasıl bilmiyorum da... zaten anadoluda kürtçe/zazaca isim takma yeni milliyetçilik ile başlamıştır. Mesela bizim isimler anadoludaki herhangi bir insandan fazla değişmez (bazı istisnalar dışında)... mehmet (mem), sakine (saqe), hatice (xece), ahmet (hemed) vs vs..... isimlerin kökü aynı ancak söylenişi farklı olabilir. Andoluda ki nerdeyse tüm isimler arapça kökenli aslında. aybüke, aykız falan çok yeni isimlerdir.

Hayır isimleri söyliim anlıycaksın. Battal, gazi, ulu, ata, hakan, melikşah, vs. isimler. Neden böyle isimler koyduğunu da açıkladı. Bu da bir nevi kendini ifade edememekten kaynaklanan problem dedi. O yüzden oluşan bir komplex dedi. Türk olduğunu biliorsun ama Türkçe bilmiyorsun insanlar sana ait olmadığın millet diye hitap ediyorlar. Bu arada not düşüyor bu önemli Kürt olsam onunla da gurur duyarım zaten benim için önemli olan Alevilik diyor. Ama işte bu komplexden ötürü bazı Alevi köylerinde bu tür isimler hatta daha ötesinde sanki Türklüğünü kanıtlamak için Mhp'ye oy vermek gerekiyormuş gibi Mhp'ye oy verenler. Bunlar bir nevi ifade edilememekten kaynaklanan komplexler. Oli mesela sana bizim köyün son genel seçimlerdeki oy dağılımını söyliyim % 30 a yakın Mhp % 30 yakın Tkp %20 İP % 10 ödp % 10 civarı chp. :) :) :)

Balta
01.03.2006, 18:45
Konuya dönelim arkadaşlar, Evrensel türkçülük diye bir kavram yoktur. Bundan kastedilmek istenen Turancılıktır. Ve Tür ve Türki Cumhuriyetlerini kapsayan Irkçılığın en son noktasıdır. Burda Evrensel adı herkesin anladığı anlmada değildir. Türkçülük Evrenselliğidirki Türkün dışındakileri kabul etmez. Kaynak olarak bakın
www.turkukusu.com (http://www.turkukusu.com)

orada Turancılık nasıl anlatılıyor daha iyi algılanır ve bu Alevilere yakışmaz yakıştığını söyleyen ülkücü kafaların düşüncesidir. Aleviden Ülkücü olmaz olsa olsa Alevilikle alakası kalmamış Aleviliğe düşman doğuştan Aleviliğinin altına sığınan devşirmelerdir. Örneğin Susurlukta Çatlı gibi bir eli kanlı katille birlikte ölen Emniyetin gözbebeği Komiser gibi, oda Alevi idi ama Alevi gençlere yapmadığı kötülük kalmamıştır.

Hatta 1970 yıllarda Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen lisesi müdürü PİC Cafer adlı kişi oda alevidir ama Alevi gençlere Okulda yapmadığı işkence kalmış Hatta Ozam Mansuni Şerifin türkülerine bile konu olmuştur.

Anası babası sahte
Tuh Allah belamı versin
Cafer Cafer Cafer

diye devam der.

Görüldüğü gibi arkadaşlar Aleviler ülkücü olunca böyle oluyor ve olanlarda sonradan böyle kullanılıyor kendi sınıfına ihanette sınır tanımıyor.

ALPerenShad
01.03.2006, 18:53
Eger Aleviler ülkücü olduktan sonra bir aleviye karsi bir girisimde bulmussa bunun nedeni o kisinin devrimci veya solcu olmasidir diye düsünüyorum, Ülkücüler ile Aleviler arasindaki sorunlarin en büyük nedeni alevilerinin büyük bir kisminin Devrimci,Solcu ve Komünist olmalariydi.

Zaten ülkücü sloganlara bakarsaniz, hep solculuk koministler, devrimciler Rucular ve cinciler hedef gösterilir, yani temelde Alevi kimliginine bir saldiri yoktur.

Balta
01.03.2006, 18:57
merhaba balta!
ülkücüler konusuna cevap hakkım bitti. ALPerenShad a özel mesaj da gönderemiyorum... aşağıdaki cevabımı benim yerime foruma yazabilirmisin. son cevabım zaten...

ALPerenShad!

türklerde kendi aralarında kürtleri çekiştiriyo emin ol...

Alıntı:
Ama Konumuz bu degil konu alevilik ve ülkücülük, Aslinda ülkücülükden ziyade Türkcülük cemal senerinde dedigi gibi alevilere uyan bir düsüncedir. Burda türkcülükten kastim ziya gökalpin IRKCILIGI reddeden evrensel türkcülügür.

ben bugüne kadar ırkçı olamayan milliyetçi görmedim... zaten olmasıda çok zor... "insan-ı kamil olmak" derizya milliyetçi olup ırkçı olmamak insanı kamil olmayı gerektirir. İnsanı kamil olmakta zor olduğundan imkansız gibi birşey ırkçı olmadan milliyetçi olmak

Alıntı:
Ayrica Kürtlerden ülkücü oluyorsa Alevidende ülkücü olabilir Olaya düz mantikla yaklasirksak, ülkücülük türklükle ilgili olduğuna göre ve aleviler de türk olduğuna göre mantıksız da değildir. esasen mesele kimlik meselesidir, aleviler aleviliği türklükten ayrı bir kimlik olarak benimsemediği sürece böyle bir şey olabilir, hatta alevilik müslümanlıktan ayrı bir kimlik olarak benimsenmiyorsa islamcı alevi de olabilir. daha enteresanı türk olmadığı halde ülkücü olmaktır ki, kırmanç veya zaza olduğu halde ülkücü olan bir sürü kişi vardır. bunlar ya kimliklerini türk türkiyeli kavramları ile birlikte kurmuş kişilerdir ve türkiye için bir şeyler yapma mücadelesine kendi bildikleri, inandıkları şekilde katılmışlardır veya dertleri sadece mücadele (kavga) olup, solcu olmayı tasvib etmedikleri için ülkücülerin arasına katılmışlardır. tanıdığım ilginç bir adam hem alevi hem de kırmanç olduğu iddiasındaydı ve ülkücü olmakla kalmayıp yeni orkun çizgisinde bir elemandı. kendisi hakkındaki kimlik tanımlaması ise daha da bir hoştu: "elazığlıyım, müslümcüyüm, ülkücüyüm!"
elazığ konusu zaten ilginç bir konu..... zannediyorum ki tunceliye komşu olması nedeniyle devletin yoğun çalışmaları nedeniyle kendini inkar eden ve ilginç yönlere sapan çok insan var orda. Mehmet Ağar mesela ırkçı fakat kökünde türklük olduğuna şüpheliyim.
Trabzonda yoğun çalışmalar nedeniyle fazla milliyetçileşen bir yer. nedeni ise aslında çok etnikli bir yer olmasına rağmen insanların geçmişine ağırlık vermesini engellemek için sürekli milliyetçi bir aşılama var. ve başarılı bir çalışma bu...
Yüzlerce örnek vardır türk olmayıp mhpli olanlara: bunların durumu ise, türk olmamanın verdiği ezikliği türkten daha türk davranarak eşitleme durumudur.

Balta
01.03.2006, 19:05
Eger Aleviler ülkücü olduktan sonra bir aleviye karsi bir girisimde bulmussa bunun nedeni o kisinin devrimci veya solcu olmasidir diye düsünüyorum, Ülkücüler ile Aleviler arasindaki sorunlarin en büyük nedeni alevilerinin büyük bir kisminin Devrimci,Solcu ve Komünist olmalariydi.

Zaten ülkücü sloganlara bakarsaniz, hep solculuk koministler, devrimciler Rucular ve cinciler hedef gösterilir, yani temelde Alevi kimliginine bir saldiri yoktur.

Alevi insanı Solcuları, Devrimcileri ve Komunistleri isin anladığınız anlamda algılamaz. Onların insan haklarına bakış acılarından dolayı severler ve ırkçı ve faşizan olmadıklarından dolayıdır ki evrensel anlamda bağdaşırlar bu anlamda ortak özellikleri çoktur. İşte burada yine Alevilerle Ülkücüler arasında derin bir uçurum olarak görür. Niye Alevilerin içinde Türkçülük için caba harcıyorsunuz. Bir insan Devrimci yada Solcu ise onların Türk olmadığı anlamınamı geliyor. Türk olmasalar bu ülke için canlarını niye veriyorlar sen kabul etsende etmesende. Bak ufkunuz genişlesin biraz Devrimcilerde de Solculardada ve Komünistlerdede çok Türk vardır hadi onlarıda Türkçü yapalım.

Sorun tespitin doğru Alevilerin içinde Solcu devrimci çoktur o nedenle ülkücülere sorun yaratıyordu ve solacganlarla Solcular ve devrimciler hedef gösterilirken Alevi kimliğine saldırı yoktu lafı çok saçma. Gazi olaylarını unutuyorsun galiba. Alevilerin çok olduğu kahve taranıyor. Bu şu lafa benzer. "Nazımı öldürmeli başucunda da ağlamalı" Sen hem ülkücülerin sorunu aleviler böyle diyeceksin sonrada Alevilere saldırı yok diyeceksin. Kendi kendini yalanlıyorsun.

Balta
01.03.2006, 19:19

İşte tüm sorun bu !!! Alevileri o kavramlardan kurtaracak ve Alevileri yanınıza alacaksınız. öyle ya Aleviler aptal yanlış yola sapmışlar bu ilahi grup bizi o yanlış yolda çıkarıp özümüze döndürecek. Alperen Efendi konuşmaların yada söylemlerin nasılda katıksız bir Irkçıyı çağrıştırıyor. sen Alevilikle açıkca alay ediyorsun. Söylemlerin artık sınırı aşmaya başladı. Kişiler senin düşüncelerine itibar ettikleri için mi yazıyor sanıyorsun.

senin kışkırtmaların ve bölücülüğüne tepki olsun diye yazıyor bir tane seni destekleyen var mı şurada. Artık bu foruma yazma senin saçma sapan Faşizan duygularına alet etme . Türkeş artıkları yeter Alevilikle oynadığınız

ALPerenShad
01.03.2006, 19:20
Alevi insanı Solcuları, Devrimcileri ve Komunistleri isin anladığınız anlamda algılamaz. Onların insan haklarına bakış acılarından dolayı severler ve ırkçı ve faşizan olmadıklarından dolayıdır ki evrensel anlamda bağdaşırlar bu anlamda ortak özellikleri çoktur. İşte burada yine Alevilerle Ülkücüler arasında derin bir uçurum olarak görür. Niye Alevilerin içinde Türkçülük için caba harcıyorsunuz. Bir insan Devrimci yada Solcu ise onların Türk olmadığı anlamınamı geliyor. Türk olmasalar bu ülke için canlarını niye veriyorlar sen kabul etsende etmesende. Bak ufkunuz genişlesin biraz Devrimcilerde de Solculardada ve Komünistlerdede çok Türk vardır hadi onlarıda Türkçü yapalım.

Öncelikle sunu söyleyeyim Ülkücülerin 80 döneminde Alevilerle catismalari olmustur, ama hedef Alevi kimligi Alevi inanci degildir. Yani aleviler solcu olduklari icin hedef alinmistir, alevi olduklari icin degil, ama osmanli döneminde aleviler sirf alevi olduklari icin hedef alinmislardir.

Balta kardes, madem insan haklari niye bir kerede dogu türkistanda irzina gecilen diriri gömülen iskence gören Türkler icin bir seyler yapmiyorsun, bir tiyatro oyunu oynasana dogru türkistan icin,anzaklara anlat bu dirami, ozaman samimi oldugunu anlarim.

Bak görüntülere:

Güney azerbaycanda yani iranda, asilmile edilmeye calisan Alevi Azerileri var onlara destek olalim birazda onlar icin insan haklari istemeliyiz.

Diger sözlerine katiliyorum, Solcu türklerde artik vatanseverler, niye biliyormusun, cünki 20 sene öncesinin solcu kürtleri bugün kürtcülük yapip kürtdistan hayaline kapildilar.

Deniz baykal gecenlerde tayyipi elestiriyor, ve diyorki tayyibe imrali agziyla konusma tayyip.

Bu demek oluyorki artik böyle devam ederse biz 70 lik dede oldugumuzda cocuklarimiz torunlarimiz vatanini seven insancil gencler olacaklar. dilegimiz bu

Balta
01.03.2006, 19:35
Öncelikle sunu söyleyeyim Ülkücülerin 80 döneminde Alevilerle catismalari olmustur, ama hedef Alevi kimligi Alevi inanci degildir. Yani aleviler solcu olduklari icin hedef alinmistir, alevi olduklari icin degil, ama osmanli döneminde aleviler sirf alevi olduklari icin hedef alinmislardir.

Balta kardes, madem insan haklari niye bir kerede dogu türkistanda irzina gecilen diriri gömülen iskence gören Türkler icin bir seyler yapmiyorsun, bir tiyatro oyunu oynasana dogru türkistan icin,anzaklara anlat bu dirami, ozaman samimi oldugunu anlarim.

Bak görüntülere:

Güney azerbaycanda yani iranda, asilmile edilmeye calisan Alevi Azerileri var onlara destek olalim birazda onlar icin insan haklari istemeliyiz.

[
Diger sözlerine katiliyorum, Solcu türklerde artik vatanseverler, niye biliyormusun, cünki 20 sene öncesinin solcu kürtleri bugün kürtcülük yapip kürtdistan hayaline kapildilar.

Deniz baykal gecenlerde tayyipi elestiriyor, ve diyorki tayyibe imrali agziyla konusma tayyip.

Bu demek oluyorki artik böyle devam ederse biz 70 lik dede oldugumuzda cocuklarimiz torunlarimiz vatanini seven insancil gencler olacaklar. dilegimiz bu

Merak etme benim ufkum onlarıda insan kabul ediyor ve zaten oynadığımız tüm oyunlarda ve kuruluş bildirgemizde aynen şu var;

Rainbow Culture Centre

Amaç
Ülkede ve dünyada yaşayan tüm insanların,
· Bilimsel ve Kültürel yaşam anlamında
· Her türlü ayrımcılığa karşı hep beraber
· Barış içerisinde
· Koşulsuz insan haklarını savunup korumak
· Savaşa ve şiddete Karşı
· Çevreye ve dogaya duyarlı

yaşayabilmeleri için gerekli olan,
· Düşüncenin ve kültürün serbestçe ifade edilebildiği
· Dil din ve ırk ayırımı koşulsuz gözetmeksizin
· Eşitliğe ve paylaşıma dayalı
· demokratik, aydın
· çağdaş ve uygar bir ortam kurulabilmesi için
· bilimsel ve akademik çalışmaya dayalı
· yaşadığı topluma ve çevreye duyarlı

gereken kültürel etkinlikleri oluşturmak amacıyla girişimlerde bulunmak,organize etmek ve kurumun amaç ve ilkelerine uygun ve Yönetimin onayı ile birlikte diğer demokratik kuruluşlarla birlikte etkinlikleri desteklemek, geliştirmek ve projeler oluşturmak üzere kurulmuştur.
Temel İlkesi
Rainbow Culture Centre siyasi bir yapısı olmadığı için siyasetle ve bir siyasi görüşlerle uğraşmaz.
Demokrasinin gereği olan, tüm değişik kültürlerin farklılıklarını kabul eder ve insan hakları çercevesinde savunur ve herkesin değişik görüşe sahip olabilme özgürlüğünü kabul eder ve saygı duyar.

Yöntem
Rainbow Culture Centre, aşagıdaki etkinliklerle ve oluşturulan grublarla birlikte organizasyonu ile farklı ilgi alanlarindaki amaçları dogrultusunda, insanlarin birbirleri ile etkileşimi sonucu bilgi ve düsünce aktarımını sağlamayı amaçlar.
Etkinlik Grupları
· Tiyatro Grubu
· Müzik Grubu ve kursları
· Spor tif Faaliyetler Grubu
· Folklar Faliyetleri Grubu
· Kadın ve Gençlik Kolları
· Kitap ve Bilişim Grubu
· Cocuklara yönelik Kültürel Faaliyetler
· Gönüllü Danışmanlık
Yönetim Kurulu :
Halil Balta – Başkan
********* Sekreter

Denetleme Kurulu :

Rainbow Cultur Centre Kultur ve Grup etkinlikleri yıllık olarak planlanır ve Gruplar Yönetim kurulu ve Rainbow Cultur Centre amaç ve ilkeleri doğrusunda ilgi alanları ile birlikte gerekli seminer, toplantı ve gösterimleri için çalışmak,organize etmek ve yönetmek üzere gerekli çalışmaları yürütmekle yükümlüdür.

mesut60
01.03.2006, 19:56
biz bu güne kadar çevremizdeki türklük propagandası yapan kişileri çok iyi tanıyoz ve unutma tarih herzaman bizleri ezdi ve sömürdü senin ne yapmaya çalıştığın ortada bırak insanlar istedikleri gibi yaşasınlar ülkücülük (ırkçılık) tüm dünyada misyonunu bitirmişken tekrar canlandırmaya çalışma olduğu gibi kalsın bu sadece türklük için değil ırkçılığın her türlüsü için geçerli aleviliğin felsefesinde insan vardır insana olan saygı vardır çevrendeki insanlara artık çamur atıp durma yıllar boyu yapılanı devam ettirmeye çalışıyosun hep aynı fikirlerin ve faşizmin devamlılığını istiyosun yine söylüyorum ALEVİYİM VE BUNDANDA GURUR DUYUYORUM hemde sana karşı inatla senin gibilere karşı inatla insanım çünki

eyhayat
01.03.2006, 20:14
[quote=canerzincan]bakin surda turhanbey nickli nedemis

Ne tesadüf Bizim evcil bir kurdumuz(kurtgillerden) vardı.Adı TURHANBEY di.

DiLkeT-CeZaM
01.03.2006, 20:55
Kendilerine ülkücü lakabını takıpta sokaklarda sürten birçok insan tanıyorum. Onların kendilerine faydaları yok ki başkalarına faydası olsun. O yüzden pek kaale alınacak tarafları olmadıklarını düşünüyorum.Onlardan, yaptıkları katliamların hesabını sormak kalanların boyun borcudur. Alevi inancı, her ne kadar türkmenlerle ve kürtlerle karışmışsa hepimiz kardeşiz. Ne yani kendini kürt hisseden birisine sen aslında türk/türkmensin mi diyeceğiz ne hakla? Dünya düzeni denilen düzen, toplumların iç içe kaynaşması şeklinde oluşmazmı? Halkları asimile eder alevilerin türk oldugu söylemi. Hepimizin geldiği ve gideceği yer tek birdir! Yaşanılması gereken güzel bir dünya geleceği yaratma adına bu gibi gereksiz konulara takılıp kalmak bizler için birer set olarak duruyor karşımızda. Şoven tarzı düşüncelerden nefret ederim bu tarz düşünceler birleştirme adına vurulan en büyük darbelerden birisidir. Irkımız ne olursa olsun herşeyden önemlisi Aleviyiz!

oktay
01.03.2006, 21:01
alperen ülkü ocakların sitesine girip ''ötme bülbül''türküsünü dinledim ve çok saygısız dawranışıyla türküyü mafetmiş ve resmen yalakalık gibi geldi bana..sadece herkes tarafından dinlenmesi için böle bir reklama baş koymuşşş..ne olursa olsun atalarımızın kanı hala yerlerde ve kadınlarımızın kızlarımızın canice tecavüz edilişi namusları elinden alınması hala aklımda!!!!yezit herzaman yezitliğini gösteriyor lanet olsun

erzıncanlı24
01.03.2006, 21:05
sızı bılmem canlar ama ben oldum olası ulkuculerden nefret ettım

Adam
01.03.2006, 22:23
Arkadaşlar biz Aleviler olarak bu oyunlara çekilmeye çalışıyoruz fakat kimin hangi ırka mensup olduğunu bu topraklarda tam anlamıyla söylemek mümkün değildir. Herkes hissettiğini, kabul etmek istediğini, duymak istediğini, herkes müslümandır ( %99 = aşağı yukarı herkes) herkes Türk'tür. Fakat işin aslına indiğimiz zaman o kadar karışık bir coğrafyada yaşıyoruz ki. En koyu Türkçülerin bile Türk olmadığı, Kürtçülük yapanların Kürt olmadığı vs. ortaya çıkıyor. Bizim ortak noktamız evrensel olarak baktığımızda insan olmamız coğrafi ve kültürel olarak baktığımızda Anadolulu olmamızdır. Bunu daha yakından anlayabilmek için okuduğum ilginç bir olayı sizlerle paylaşmak isterim.
Bundan yaklaşık 30 sene önce Kapadokya'da bulunan antik yunan devrinden kalma insan cesetlerini incelemeye gelen Alman bilimadamlarından oluşan bir komite ilginç bir olayla karşılaşır. Kazıyı çevredeki Türk köylüleri yapmaktadır, ve iki köylü mezardan kemikleri çıkarırken birbirleriyle şakalaşmaya başlarlar. Biri der ''Bak bu senin amcanın kemiği'' diğeri der ''yok bu senin dedenin kemiği'' sonra şaka ciddiye biner ve Türklüklerini eleştirilmesine dayanamayan köylüler birbirlerine girerler, çünkü ikiside kendisine dolaylıda şaka yoluyla da olsa Yunan soyu denilmesini sindirememişlerdir. Bu kavga esnasında Alman bilimadamlarından biri tercumana sorar bunlar niye kavga ediyorlar dertleri ne. Adam da gülerek anlatır olayı. O sıra da bilimadamının kafasında bir şimşek çakar ve köylülerin şakaları acaba gerçekten olabilir mi diye çıkan kemikleri ve köylülerden aldığı örnekleri lab. a yollar ve karşılaştırılmalarını ister. Sonuç inanılmazdır çıkarılan kemiklerin sahipleri o kavga eden 2 köylünün ataları olduğu ortaya çıkar ve gerçekten de akrabalık kanıtlanır.

Sonuç olarak akıl ve mantıkla hareket eden hiç bir insan bu tür akımların içinde kendine yer edinmemeli ve her milletten insana eşit uzaklıkta durmalıdır. Biz Aleviler ise bu duruma özellikle dikkat etmemiz gerekir, çünkü bu tür akımlar bizim kimliğimize felsefemize terstir ve ikisini bir arada yürütmek mümkün değildir. Bizde ülkücüyüz ama ülkümüz farklıdır. Bizim ülkümüz kısaca insan olabilmek ve insanca yaşayabilmektir.

sirac_ede
01.03.2006, 22:48
Oyun filan, cahiller oyuna gelir Ben öncelik Bir Türküm ve Benim dedelerim Y.Yillar önce tibetten gelmiş ve ana dilimizi günümüze kadar tashimishlar.. Sıra ondan sonra gelir Mezhebime Alevilik tam bir mezhep mi bilmiyorum ama aleviyim.

Ülkücülük mhp değil sünnilik değil. Yaw bu bambashka bir sey 7 000 km ötede biriyle ayni dili konushuyoruz.bunda övünelecek bir sheyler olmali bence, tabii usturubuyla.
Kürt alevi kardeshimizde kendi milletiyle gurur duyabilir bunda yadsinacak bir shey yok ki.

Hüseyin69
01.03.2006, 22:49
O verdigim link stream yaptirdigi icin wma fortmatindaydi ve ses kaliteside haliyle düsüktü, bubakimdan KIZILBAS i KIZILTAS anlamissin.

Buyur bak o Osman Öztuncdan Ötbe Bülbül türksünün kaliteli mp3 versiyonu birde bunu dinle;

[
Ayrica birde türküde okunan siirin orjinalini Niyazi Gencosmanoglu yillar önce yazmis ekliyorum yine Kilziltas diye bir kelime yok buyrun:

Ta ezelden hür milletiz,
Soyu-sopu gür milletiz,
Kandan, candan bir milletiz,
Alevî, Sünnî, Kızılbaş!
Aynı mayadan yoğrulur,
"Türk", "Türkmen" diye çağrılır
Aynı kıbleye doğrulur...
Secdeye konan aynı baş
Alevî, Sünnî Kızılbaş!
Dedemiz bir. Torunlarız,
Dün, bugün, ve yarınlarız