volkan
01.07.2006, 00:43
selam canlar ben bu mum söndü olayını sünni arkadaşlardan cok duyuyorum ama her defasında bunu iddia ediyorlar ve sonucunda bunun ne oldugunu bilmiyorlar ama bizm gibi insanlar böle kişileri bilgilendirmeli teşekürler...
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Mum Söndü Karalaması volkan 01.07.2006, 00:43 selam canlar ben bu mum söndü olayını sünni arkadaşlardan cok duyuyorum ama her defasında bunu iddia ediyorlar ve sonucunda bunun ne oldugunu bilmiyorlar ama bizm gibi insanlar böle kişileri bilgilendirmeli teşekürler... öncü nesil 01.07.2006, 17:08 Belki tam anlatamadım ne demek istediğimi ama şunu söylemek istedim. Dünyada bir çok dinde mezhep bölünmesi olmuştur ama hiç bir mezhep bir diğerine böyle adice iftiralar, çamurlar atmamıştır. Yani sonuçta öz olarak aynı din. Alevilik de Müslümanlığın bir mezhebi olsaydı bizlere böyle iftiralar atılmazdı. Sonuçta kimse Caferileri ya da Hanefileri böyle iddialarla karalamamıştır. İçimizden bazılarının da çıkıp yok ben kaç Alevi köyü biliyorum, gidip namaz kılıyorlar, oruç tutuyorlar iddiaları üzerine dile getirdim o düşünceleri. Sizin anlıyorum Gülseren58 abla.Bu tip karalamalara bir sünni olarak üzülüyorum.İnşaAllah bu iftiralar birgün son bulacaktır. Saygı ve sevgilerimle..... kolpa 03.07.2006, 13:09 kadın erkeğin birlikte ibadet etmesi,bu kişilerin aklının alamayacağı bi durum.ya da kadın erkek bir arada olursa akıllarına ilk o iş geliyor.dervişin fikri neyse zikri de odur.bilmiyorlarki en fazla "asıl müslüman" olan araplarda,iranlılarda ensest ilişki yaşanıyor.ya da bilmemezlikten geliyorlar.saklıyorlar işte... kendi gibi düşünenlerin olduğu yerde ahlaksızlığın her türlüsü yaşanıyor. ercandost 07.07.2006, 14:41 Bu ülke ne zaman tam anlamıyla aydınlıklara çıkar biliyormusunuz bu ülkede bizden olmayanların bizi daha iyi anlayıp özümsedikleri ve bu tur karalama oyunlarının bittiği zaman,ancak o zaman daha aydınlık ve çağdaş bi ülke oluruz ve aydınlıklara çıkarız,bu gibi uydurma şeyleri çıkartanların sayısı azalmadıkça geri kafalılığın dedikoduların yalan ve karalamaların sürdüğü bir ülke olduğumuz gerçeği hiç bitmeyecek ve bu tip yalanların sonu bizi anlayamayan yada bunu istemeyen güçler tarafından gelmeyecektir,ibadetimize bile bu şekilde dil uzatanların sonu nice olur orasını Allah bilir,kendi kalpleinden geçen kötülükleri bizi karalamada kullananlar acaba kendilerini böyle mi tatmin ediyolar o da bi ayrı durum. Zeynocan101 07.07.2006, 14:53 arkadaşlar merhaba ben alevi değilim ama sevdiğim adam alevi.açıkçası insanlar tarafından uydurulan bu tarz şeyler gerçekten çok çirkin ve insanlığa hiç yakışmayan davranışlar hepimiz insanız hepimiz bu topraklarda yaşıyoruz ama inanın böyle düşünen insanlar yok denecek kadar az artık ve umarım ilerde de hiç olmaz. görüşmek üzere,hoşçakalın.. zeynep canugur 07.07.2006, 15:00 arkadaşlar merhaba ben alevi değilim ama sevdiğim adam alevi.açıkçası insanlar tarafından uydurulan bu tarz şeyler gerçekten çok çirkin ve insanlığa hiç yakışmayan davranışlar hepimiz insanız hepimiz bu topraklarda yaşıyoruz ama inanın böyle düşünen insanlar yok denecek kadar az artık ve umarım ilerde de hiç olmaz. görüşmek üzere,hoşçakalın.. zeynep Topik, bu konuda yeterince aydinlatici belge ve yorumlarla doludur. Hic bir sey, art niyetli insanlarin sandigi ya da kasten öne sürdügü gibi degildir. saygilar umudum 07.07.2006, 15:34 kesinlikle normal insanların inanabileceği bir şey değil zaten kimsede inanmıyor sırf aleviği karalamak adına söylenmiş bişey olduğunun herkeste farkında . böyle bir konu açıldığında sünni arkadaşlarımdan duyduğum ilk kelime kesinlikle inanmıyorum oluyor yani onlarda neyin ne olduğunun farkındalar Sevgi Erkan 08.07.2006, 14:41 Merhaba, Konuyu baştan itibaren okudum.Olay yeterince açıklanmış.Ben de tabi ki bu karalamayı yapanları ve hala buna inananları kınıyorum.Hep cahil insanlar, kendini bilmezler yapar diye düşünülüyor ama üniversitede okuyanlar da maalesef aynı cahilliğin içindeler. Hep bir aleviyi tanıyınca değişiyor birçoğunun düşüncesi.O zamana kadar araştırıp öğrenmek ihtiyacı bile duymuyorlar. Neyse ki birkaç Tv. Kanalımız sayesinde artık cemlerin nasıl yapıldığını evlerinden öğrenebiliyorlar. Topikleri okuyunca benim de aklıma şu geldi.Her ne kadar toplumsal baskıdan dolayı resmi rakamlara yansımasa da ; Türkiye’deki ensest ilişkileri yaşayanlar kimlerdir?Hepsi de inançsız mıdır?Bir örnek sunayım.Benim çevremde bizzat tanıdığım bu kişiler sünnidir.Yanlış anlaşılmasın amacım sünnileri karalamak değildir.Zira bizi karalayanlarla aynı kefede olmak istemem.Sözüm tüm aydın ve çağdaş düşünen herkesin dışındadır. Araştırma yapmadan, kulaktan dolma bilgilerle yaşayanlardan uzak olalım. Mum , kandil, lamba biçimin önemi yok. Bizim ışıklarımız daima yanacak! AçelyaYıldız 10.07.2006, 18:12 Bu İĞrenÇ Ötesİ Karalamayi Kiniyorum Bİr SÜnnİ Olarak. AçelyaYıldız 10.07.2006, 18:20 İĞrenÇ Ötesİ Olan Bu Karalamayi Bİr SÜnnİ Olarak Kiniyorum Ve BÖyle Bİr Şeyİn GerÇek OlabİleceĞİnİ DÜŞÜnen İnsanlara Aciyorum.. AçelyaYıldız 10.07.2006, 18:25 İĞrenÇ Ötesİ,mİde Bulandiran Bu Karalamayi Kiniyorum Ve Bunu DÜŞÜnen İnsanlara Aciyarak Bakiyorum Bİr SÜnnİ Olarak... vankedisi 11.07.2006, 21:08 ben aleviyim.bizim ailemizde hiçbir zaman sünniler hakkında konuşulup kötülenmezdi.bize böyle ögretildi.oysa onlar öyle çirkin iftiralar atıyolar ki eminim kendileri bile inanmıyolar söylediklerine.sırf karalamak için söylüyorlar.inanın böyle kişilerle aynı ülkede yaşadıgım için utanıyorum.... güleyy 15.07.2006, 15:13 arkadaşlar açık bişi söliyimmi ben tv de gördüğüm ve gazetelerde okudugum kadarıyla şu ensest olayı,aile içi tecavüz olayı hep sunniler den çıkıyoo, türbanlılar,sakallılar vs vs...bakın ben kesinlikle sunnilere karşı tavır için sölemiyorum,benim çok samimi oldugum sunni arkadaşlarım var,ama onlarla bile ilk tanıştıgımda kafalarındaki ilk soru şuydu? acaba mum söndü dogrumu...böle yetiştiriliyo ya bu insanlar..aileden gelen bişe ,çünkü biçogu örümcek beyinli..allaha şükürler olsun ki biz namusumuzla yaşıyoruz... piryolu 15.07.2006, 15:19 çok doğru Azrail 15.07.2006, 15:22 konu alevilik sünnilik degıl CANLAR, bize iftira atıldı diye biz atmamalıyız, bunu düşünenler sünniler degil, insan olamayan hayvanlardır, neyse ben bu topikte konustukca agzımı bozuyorum, hayvanların yüzünden mısırlı 15.07.2006, 16:52 suanda artık bizim yapacağımız bence mum söndü olayını insanlarıon beyninde düzeltmek. yanlışl anlamaları yok etmektir. mum söndü olayını söyleyen insanlar zaten bilgisiz insanlardır. kulaktan dolma seyleri savunuyorlar. bunu arastıran insanlar doğrunun ne olduğunu anlıyolar.bizim yapmamız gereken bu düşünceyi insanların beyninden silip. aleviliği en doğru sekilde aktarmaktır. bamdaka 15.07.2006, 18:11 kendin için düşünmedigin her şeyi bir başkası içinde düşünme diye bir düstur vardır o yüzdendirki kendine yakıştırmadıgın bir hareketi başkasıda yakıştırmaya kalkan insanlar ve guruplAr bence sadece bir çöplük misali bir toplumdur VE BU İFTİRAYI ATAN KİŞİLER VE TOPLUMLAR NE İNSAN NE DE BİR VARLIK OLARAK YAŞAMAYA VE YAŞATMAYA HAKLARI YOK DEGERLERİNİ .. vankedisi 16.07.2006, 17:14 bu iftirayı atanlar acaba nasıl bir zihniyete sahip?kendilerinin biraz düşünmesi lazım.zaten mantıklı insanlar bunun bir karalama oldugunu anlayacaklardır.bunu söyleyen cahil,bagnaz gerici insanlardır. Comandante_62 16.07.2006, 17:29 halen bu tarz dedikodulara prim veren insanlar var. Aslında onlarda inanmıyorlar bu safsatalara ancak alevileri kötülemek hoşlarına gidiyor. Aleviliğin ahlak anlayışı çok ileri düzeydedir. Zaten Alevileri tanıyan kişiler bu durumu görecekler ve bu tarz dedikodulara inanmayacaklardır o yüzden kimliğimizi açık bir biçimde dile getirelim ki insanlar görsün Alevi nedir ne değildir... doktor62 16.07.2006, 19:00 bu iftiraları atanlar,insanları karalayanlar,gelecek nesillere böyle aktaranlar alçaktır,eğer bu alçaklarda cennete gidiyorsa ben gelmiyorum,varsın cennet onların olsun dewrano62 16.07.2006, 20:33 Göç sıralarında ;Aleviler her akşam düzenledikleri CEM (ibadet) ile ilgili kendi barakalarında toplanıp cemi yaparlardı.o sıralarda bazı köylerde alevi sayısı çok düşük olduğundan alevi karşıtları köyün nüfusunun %90 ı onlara aitdi..aleviler göçteler çünkü.herkesten saklanırlardı bilhassa köyün güvenliğini sağlayan jandarmalardan.barakalarında karanlıkta yaparlardıki kimse görmesin olay çıkmasın yerimizden olmayalaım diye ve tamamen karanlıkta deil tabi bir kaç mum sayesinde ışığı elde ederek ibadetlerini yapıyolardı..jandarmaların oraya geldiklerini görünce mumları söndürürlerdi... yakalanmıyalım diye.ve köy halkı olsun jandarmalar olsun rezalet bir iftira ve kirletici bi laf atmışlar ortaya ana,bacı,kardeş tanımazlar diye...buda dilden dile lekendi ama işin gerçeği ortaya çıkınca bazıları susuyor yeni nesil tabiki..ama bazılarıda anlamak istemiyor bu olay sadece göç halinde olan bir alevi topluluğundan oluşmuştur onların çaresizliği yüzünden......... bak guzel kardesım ben bsıey demıyorum bole seylerı dıyen ınsanlarr yobaz gerıcı ve cahıldır tek kelıme cicek60 16.07.2006, 22:38 Bu mum söndü olayına çok kızıyorum araştırmadan etmeden konuşuyolar. Bize mum söndü yapıyolar demelerinin tek sebebi ise cem yaparken çerağı uyandırırlar bunuda bazı kendini bilmezler mum söndü olarak algılıyolar.Nasıl bi düşünce tarzı ise artık. kolpa 16.07.2006, 23:15 bak guzel kardesım ben bsıey demıyorum bole seylerı dıyen ınsanlarr yobaz gerıcı ve cahıldır tek kelıme sence sadece yobaz ve gericiler mi?jandarmalar da böyle diyorsa,aleviliği lekelemek tek tip insan yetiştirmek için devletin "karalama kampanyası" adeta.7 tane alevi öldürürsen cennete gidersin gibi bu tip yaygınlaşan düşünceler sonuç verdi işte. soners 16.07.2006, 23:22 boyle dusunen ınsanlar kendılerınden pay bıçsınler..... şiddetle kınıyorum onları Ali_Yolcusu 17.07.2006, 14:49 bu zihniyetteki kişiler , insan olamaz.bunlar istedikleri kadar namaz kılıp oruç tutsunlar milyonlarca insanın günahını aldıktan sonra neye yarar... sıra neferi 20.07.2006, 13:44 yapacağanız şey bu.böyle konuşan birini duyduğun zaman ağzını burnunu kıracaksın. levilee 20.07.2006, 13:53 bu iftiralar nusayriler,ismaililer,babekiler,hurremiler,mazdeki ler gibi bir sürü batıni mezhep mensupları hakkında sistematik olarak uydurulmustur,insanların gözlerinden düşürmek için cinsel ahlak üzerinden bir iftira kampanyası yapılmış,bunun jandarma ile filan ilgisi olmasa gerek tarih boyunca yapılan bir iftira ve sadece bizim icin değil,batıni karakterli bütün inanç mensupları için maalesef,kimbilir belkide fikri olarak başa çıkamadıkları için bu şekilde bir şeylere ihtiyaçları vardı.. doktor62 22.07.2006, 16:05 kurban olsunlar alevilere,bu ülkede yetki sahibi biri olsam bu tip insanları kamyona doldurup arabistana gönderirim.çünkü bu tip insanların kendisine bir faydası yok,vatana nasıl olsun ki,şeyhlerin tekelindeki insanlardan ne beklenebilirki..... duygu_m 22.07.2006, 16:40 kurban olsunlar alevilere,bu ülkede yetki sahibi biri olsam bu tip insanları kamyona doldurup arabistana gönderirim.çünkü bu tip insanların kendisine bir faydası yok,vatana nasıl olsun ki,şeyhlerin tekelindeki insanlardan ne beklenebilirki..... ağzına sağlık valla kurban olsunlar alevilere.... bizim günahımızı aldıktan sonra ibadet yapmışlar yapmamışlar farketmez..... fulya 22.07.2006, 17:01 yapacağanız şey bu.böyle konuşan birini duyduğun zaman ağzını burnunu kıracaksın. herkese selam arkadaşlar.konuya yeni dahil oldum.tamamını olmasada bi kısmını okudum.ben alevi değilim ancak taraf tutmam.haklı kimse alevi sünni farketmez benim için.daha önceki yorumlarımdada yazdım alevilerde benim kardeşimdir.mum söndürme olayını daha öncede duymuştum ve şoka girmiştim.ben böle birşeye kesinlikle ve kesinlikle inanmıyorum.zaten inanılacak bişeyde değil.ya hangi insan böle birşey yapabilir.heleki bizim yetiştiğimiz örfümüz adetimiz böle birşeyi asla kabul etmez.ben böle birşeye inanmıyorum ve alevilere bu konuda çamur atılmasına ve atanları şiddetle kınıyorum.ancak şöle birşeyde var.bunu söleyenler sünniler olabilir ama şunu unutmayalım arkadaşlar bir kaç insan iğrençlik yaptı diye bu iğrençliği bütün o meclise mal etmek doğru değildir.alevilerde hiç mi yok kötü insanlar hepsi mükammel mi?tabiki değil.ayrıca aleviler hep kendini hoşgörülü diye tanımlar ki bende öyle tanıyorum yukarıda alıntı yaptığım arkadaş bunu yıkmış ama.üzerinize atılan iftira gerçekten iğrenç ama sen onlara böle davranmak yerine güzel konuşmalarınla örnek ol ve onların seviyesine düşme.yanlış anlama akıl vermek değil asla niyetim sadece kendi fikrimi söylüyorum. BEN SÜNNİYİM AMA ALEVİLERE YAPILAN BU TARZ İFTİRAYI ŞİDDETLE KINIYORUM!!! Ali_Yolcusu 22.07.2006, 17:07 herkese selam arkadaşlar.konuya yeni dahil oldum.tamamını olmasada bi kısmını okudum.ben alevi değilim ancak taraf tutmam.haklı kimse alevi sünni farketmez benim için.daha önceki yorumlarımdada yazdım alevilerde benim kardeşimdir.mum söndürme olayını daha öncede duymuştum ve şoka girmiştim.ben böle birşeye kesinlikle ve kesinlikle inanmıyorum.zaten inanılacak bişeyde değil.ya hangi insan böle birşey yapabilir.heleki bizim yetiştiğimiz örfümüz adetimiz böle birşeyi asla kabul etmez.ben böle birşeye inanmıyorum ve alevilere bu konuda çamur atılmasına ve atanları şiddetle kınıyorum.ancak şöle birşeyde var.bunu söleyenler sünniler olabilir ama şunu unutmayalım arkadaşlar bir kaç insan iğrençlik yaptı diye bu iğrençliği bütün o meclise mal etmek doğru değildir.alevilerde hiç mi yok kötü insanlar hepsi mükammel mi?tabiki değil.ayrıca aleviler hep kendini hoşgörülü diye tanımlar ki bende öyle tanıyorum yukarıda alıntı yaptığım arkadaş bunu yıkmış ama.üzerinize atılan iftira gerçekten iğrenç ama sen onlara böle davranmak yerine güzel konuşmalarınla örnek ol ve onların seviyesine düşme.yanlış anlama akıl vermek değil asla niyetim sadece kendi fikrimi söylüyorum. BEN SÜNNİYİM AMA ALEVİLERE YAPILAN BU TARZ İFTİRAYI ŞİDDETLE KINIYORUM!!! hoşgörüyle yaklaşmak nereye kadar. burada söz konusu bizim kişiliğimiz, ahlakımız , terbiyemiz, aile bağımız bunun neresine hoşgörüyle yaklaşılabilir ki lütfen cevap verir misin. fulya 22.07.2006, 17:18 ben kesinlikle sizi haklı buluyorum yazımıda okuduysanız zaten bunu anlarsınız.insanın en önemli şeyi namusu,kişiliği,aile bağlarıdır.bunu anlıyorum. ama siz onların seviyesine inmeyin sabırla bişileri anlatmaya kalkınki onlar gibi olmayın istediğimden söledim.ama bu sadece benim fikrim sonuçta.beni yaralıyan şey ise bir takım insanların yaptığı şeyden bizide sorumlu tutmanız.bu şahsım adına beni çok üzüyor.böle iğrenç birşeye ortak olmak istemiyorum. umarım anlatabilmişimdir. Ali_Yolcusu 22.07.2006, 17:40 ben kesinlikle sizi haklı buluyorum yazımıda okuduysanız zaten bunu anlarsınız.insanın en önemli şeyi namusu,kişiliği,aile bağlarıdır.bunu anlıyorum. ama siz onların seviyesine inmeyin sabırla bişileri anlatmaya kalkınki onlar gibi olmayın istediğimden söledim.ama bu sadece benim fikrim sonuçta.beni yaralıyan şey ise bir takım insanların yaptığı şeyden bizide sorumlu tutmanız.bu şahsım adına beni çok üzüyor.böle iğrenç birşeye ortak olmak istemiyorum. umarım anlatabilmişimdir. anladım senin ne anlatmak istediğini. zaten tüm sünniler için bir genelleme asla yapılamaz benim de sünni arkadaşlarım var hem de çok samimiyiz.her sünni böyle düşünüyor diye birşey olamaz senin dediğin gibi. lucy 22.07.2006, 18:02 mrb, çok üzülüyorum bu konuya ve aynı zamanda çok kızıyorum onlara. akıl var mantık var, nasıl oluyorda böyle birşeyi düşünebiliyorlar anlamıyorum. ve gözünle görmediğin birşeye nesiller boyu nasıl inanıyorlar. hiç sorgulamadan duydukları birşeye inanmak istemeleri sonucu inanmaları onları "sürü" yapmaz mı? Allah insana aklı niye vermiş? offf yaa sinirlendim yine.... ecem2104 23.07.2006, 18:20 böyle iğrenç karalamayı yapmaya nasıl yürekleri el veriyor anlamış değilim.Akla mantığa sığmayan bişeyi bize ifira etmeleri çok iğrenç.bunu düşünenlerin insan olduklarından şüpheliyim.. k_cds 23.07.2006, 19:08 iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın lucy 23.07.2006, 21:05 ne ne ne ne? yapanlar var da ne demek redwoman? ensest ilişki mi ne deniyodu hani baba kızına vs, böyle sapkınlıklar var. onunla karıştırıyor olmayasın anlatılanı, red woman? bizim bahsettiğimiz; cemevlerinde yapıldığı iddia edilen, mumsöndü diye adlandırılan bir yalan! not: Fulya hanıma katılıyorum. her milletin iyisi de var kötüsü de. zaten asıl önemli olan insan olmak. Ali_Yolcusu 23.07.2006, 21:22 iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın NEEEEEE SAÇMALIYORSUN BEEEEEEEE YAZDIĞINI AKLIN ALIYOR MU? :mad: :mad: :mad: :mad: Nesimi 23.07.2006, 21:38 iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın Terbiyesizlik yapma! Böyle birşey olduğunu düşünmek bile yanlış. Böyle düşündüğüne göre aklında bunu yapmak var. Bizden uzak dur ne yaparsan yap...:cursing: :cursing: ulalıgenç 23.07.2006, 21:58 iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın Böyle bir şeyin olabileceğine inanmak insanların ne kadar sapkın düşünce de olduğunun kanıtıdır.Birilerin dediği şeye inanmak için denilen şeyin insanın mantığına yatması gerekir.Demek ki sizin manıtığınıza yatmış.. Ali_Yolcusu 23.07.2006, 22:03 iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın sen de yaptın mı yoksa. ondan mı bu kadar eminsin???? ulalıgenç 23.07.2006, 22:05 sen de yaptın mı yoksa. ondan mı bu kadar eminsin???? Tamam arkadaşlar daha fazla uzatmayalım.Olay çirkinleşmesin Lütfen.:sarkazm pastoralsenfoni 23.07.2006, 22:13 iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın bu ne iğrençliktir ya,insanoğluna böyle bir şeyi yakıştırabiliyorsan bende senin niyetine şaşarım.yazık ,böyle inananları görünce insanın yüreği yanıyor sıra neferi 23.07.2006, 22:13 herkese selam arkadaşlar.konuya yeni dahil oldum.tamamını olmasada bi kısmını okudum.ben alevi değilim ancak taraf tutmam.haklı kimse alevi sünni farketmez benim için.daha önceki yorumlarımdada yazdım alevilerde benim kardeşimdir.mum söndürme olayını daha öncede duymuştum ve şoka girmiştim.ben böle birşeye kesinlikle ve kesinlikle inanmıyorum.zaten inanılacak bişeyde değil.ya hangi insan böle birşey yapabilir.heleki bizim yetiştiğimiz örfümüz adetimiz böle birşeyi asla kabul etmez.ben böle birşeye inanmıyorum ve alevilere bu konuda çamur atılmasına ve atanları şiddetle kınıyorum.ancak şöle birşeyde var.bunu söleyenler sünniler olabilir ama şunu unutmayalım arkadaşlar bir kaç insan iğrençlik yaptı diye bu iğrençliği bütün o meclise mal etmek doğru değildir.alevilerde hiç mi yok kötü insanlar hepsi mükammel mi?tabiki değil.ayrıca aleviler hep kendini hoşgörülü diye tanımlar ki bende öyle tanıyorum yukarıda alıntı yaptığım arkadaş bunu yıkmış ama.üzerinize atılan iftira gerçekten iğrenç ama sen onlara böle davranmak yerine güzel konuşmalarınla örnek ol ve onların seviyesine düşme.yanlış anlama akıl vermek değil asla niyetim sadece kendi fikrimi söylüyorum. BEN SÜNNİYİM AMA ALEVİLERE YAPILAN BU TARZ İFTİRAYI ŞİDDETLE KINIYORUM!!! bu durumu onların seviyesine inme inmeme şeklinde değerlendirmek yanlış olur bence.çünkü ortada karşılıklı bir atışma falan yok.ortada senin inancın, imanın, değerlerin, ahlakın kısacası insanlığını ayaklar altına alan çok aşağlıkça bir karalama, hatta bilinçli olarak yapılan bir karalama var. bunu öyle basit bir şekilde sıradan laflarla geçiştirmek bizi yüceltmez, hoşgörümüzü simgelemez.tam tersine suskunluğumuzu ,pasifliğimizi gösterir.onun için bence sadece ağzını burnunu kırmakla yetinmeyip diri diri gömeceksin.(ki onlar seni diri diri yakmışlardı) Ali_Yolcusu 23.07.2006, 22:18 Tamam arkadaşlar daha fazla uzatmayalım.Olay çirkinleşmesin Lütfen.:sarkazm bunlara biz hoşgörüyle yaklaştıkça bunlar daha da azıtıyorlar.terbiyesiz mahlukatlar ulalıgenç 23.07.2006, 22:25 herkese slm ben siteye yeni üye oldum.alevi deilim.ama sizleri mrk ettiğim için buraya geldm.özellikle de mum söndü olayı çok dikkatimi çekiyor.zaten bu siteyi de olayı araştırırken google dan bulmuştum.yazdıklarınızın çoğunu okudum ve size hak veriyorum.bi sorum var.bazı alevi tanıdıklarımdan duydum ki bu mum söndü olayını kendileri gerçekleştiriyolarmış.böyle bi konuda yalan söyleyemiceğne göre neden yaptıklarının yada bu davranıştan kasıtın ne olduğunu açıklayabilirmisiniz bana??? Bu redwoman arkadaşımız bu yazıyı daha önce de yazmış ama kimse dikkate almamış sanırım herkes burada bu çirkin karalamaya yönelik yazılar yazdığı için dikkat edilmemiş.Ama saygıdeğer arkadaşımız tekrar aynı şeyleri yazarak hedefine ulaşmış insanların tepkisini çekmeyi başarmıştır.Ne diyelim tebrikler sığ düşünceli EY İNSANOĞLU.. Ali_Yolcusu 23.07.2006, 22:32 REDWOMAN ; eğer böyle birşey yapanları gördüysen git aralarına gir sen de yap öğrenirsin o zaman neden yaptıklarını bizi pisliklerinize bulaştırmayın hepiniz adisiniz. Nesimi 23.07.2006, 22:38 Valla boşa sinirlenmeyin arkadaşlar bu tarz insanlar bizim bunu yapmadığımızı gayet iyi biliyorlar ama Karalayacak birşey bulamayınca burdan iftira atıyorlar. Akılları nerde belli hiç boşa yormayın canlar gereksiz yere bu tarz insanları kafaya takmaya gerek yok. eflatun 23.07.2006, 23:07 zaten bu olay yavuz sultan selim döneminde çıkmış . yavuz sultan selim acımazısca masum alevi halkı öldürürken, suçuna kılıf uydurmak ve diğer köylü halkında alevi halkı dışlaması için böyle saçma birşey atmış ortaya. halkın en hasas olduğu nokta dini olduğu için böyle bir iftirayı yaydırmış. başarmış sanırım .bazıları buna hala inanabiliyor.yazık doğrusu!!! karadagli 24.07.2006, 00:38 [QUOTE=redwoman]iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın sana nasil hitap edecegimi bilmiyorum madem adam diliyle söylüyor erkek gibi cikar aciklarsin sen önce kendini düsün sen böyle birsey yaparmisin bunu yapanlar birak aleviligi insan olamaz ve yapti diyenler de insan olamaz,konustuklarina dikkat et hosgörünün bir siniri var eger alevilikte böyle birsey varsa ben aleviligi birakacagim yoksa sen sünniligi birakacakmisin serbaygrkm 24.07.2006, 01:03 arkadaşlar herkese merhaba.bu siteye yeni üye oldum ve bütün forumları ve konuları elimden gelidiğince okumaya çalışıyorum.mum söndü olayını büyük bir titizlikle okudum aramızda bazı arkadaşlar bizleri karalamaya çalışıyor ve iftirada bulunuyor.bu kadar güzel bir siteyi bir kişi yüzünden kirletilmez.zaten cevabını yeterince aldı. mum söndü olayı hakkında düsünceleri okudum ve tatmin edici bulamadım.ben de biraz olsun kendi bilgilerimle katılmak istiyorum.eflatun arkadaşıma katılıyorum mum söndü olayı ilk olarak yavuz sultan döneminde patlak vermiştir.aslında alevilik hakkında birçok kitap yazıldı ve hangisinin doğru olduğu hakkında çok kesin bilgiler yok.etrafında ki tüm alevileri kesip parçalayan yavuz sultan selim döneminde,cem törenlerini yapan aleviler cemlerini gizli yapacakları yeri bulmakta zorluk çekiyorlardı ve genellikle zincanlarda yaparlardı.yaptıkları ayinden kimsenin haberi olmasın diye zindana inildikten sonra mumlar sönerdi ve cem törenine başlanırdı.bu olay burdan meydana çıkmıştır.tabi ki de ilerleyen zamanlarda şimdiki halini almıştır. Şoreş 27.07.2006, 03:06 iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın Lütfen kendinize geliniz ! Mum söndüyü sizin neredeyse Evliya gibi gördüğünüz Yavuz zamanında atılmış ve yüzyıllarca siz Sünni Müslümanlara Camilerde; '' 7 Kızılbaş öldüren cennetliktir'' yada '' Onlar mum söndürenler'' gibi fetvalarla atalarınızın, dedelerinizin beyni yıkanmıştır. Mum Söndü gibi bir iğrençlik olamaz ve böyle bir dünya yok. Ben kuzenlerimle, aile büyüklerimle Cem'e katılırım! Lütfen kendinize gelin.. Şu bize Mum Söndürenler diye karalama yapan İslamcılara sözüm; Siz çok eşliliği savunmakla ne yapmış oluyor sunuz? Profilinizden Giresunlu olduğunuzu gördüm.Size sözüm Aleviliğe dil uzatmayınız çünkü bilmeden geçmişinize dil uzatıyor olabilirsiniz.Giresunlular ve bazı Karadeniz illerindeki yüzbinlerce vatandaş vs yüzyıllar önce Alevi inançlı idi ama hepsi döndüler, baskı ve kılıç zoru ile asimile edilip Sünnileştiler.. Bilmem anlatabildim mi:clap: Böyle uydurmalarla karşımıza gelmeyiniz.. Bu işi yapanlar varmış mışş.. Allah Allah.. Hadi yaa.. :rolleyes: O Mum Söndürme iftirası önce Hristiyanlar arasında birbirlerine atılmıştır.Sanırım Katolik Kilisesi, Protestan İnançlı Hristiyanları karalamak için atmıştı bu iftirayı ama onlarda bugün bu iftiranın eseri kalmamış gözüküyor.Daha sonrada Osmanlı ( Özünde Emevi İzinden giden Devlet ) Devleti bunu Alevilere karşı kullandı ve siz Sünnilere o camilerinizde empoze ettirdi.Bu kışkırtmanın sonuçlarınıda bugün biz Aleviler çekiyoruz ve geçmişte Maraş, Çorum, Malatya, Gazi ve Sivas olayları gibi örnekler ise yüzyıllar önceki bu kışkırtmanın eseridir..Camilerde Fetvalarda Cennetin anahtarını verdiler size Ebussuud Efendiler.. Tabi bu sizin işinize geldi:w00t: ender77 27.07.2006, 17:19 Bizim hatamız kendimizi gizliyoruz.Gizlenmeseydik belki böyle iğreç şeyleri uyduramazlardı.Her yerde kendimizi ifade etmeli ve ibadet şeklimiz ve yaşayışımızı anlatmalıyız bence insanlar bilmedikleri için böyle şeylere inanabiliyor... zeynep C. 27.07.2006, 17:56 bu çirkin yazıları yazan arkadaşa sormak istiyorum.siz camiye gittiğinizde mum söndürme dediğiniz şeyi mi yapıyorsunuz.siz nasılki camiye gittiğinizde ibadetinizi yapıyorsanız bizde cem evlerimizde ibadet yapıyoruz. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma... direnç 27.07.2006, 19:15 iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın bu sadece camur atmanın farklı bir yolu yok biri soylemişmiş yok inanmamak eldemiymiş... kendinizden utanın ya sizinki insanlık mı dindar dinci diye gecinirsiniz ama onursuz ve şerefsiz iftiralarınızla insanları karalarsınız...ALEVİLERİN inanc yapısını anlayamadınız bu yüzdden kuduruyorsunuz aleviligin insan sevgisini hosgorusunu ve haklılıgını biliyorsunuz ama kabullenemiyorsunuz bu yuzden igrençliklerinize igrenclik ekliyorsunuz..... herseyden once insan olun mert olun sonra cıkın karşımıza camur at izi kalsın felsefesini bir kenara bırakın aksi halde camurun izi degil asıl çamur siz olursunuz............. manifesto 27.07.2006, 19:23 soreş ; yüzyıllarca siz Sünni Müslümanlara Camilerde; '' 7 Kızılbaş öldüren cennetliktir'' Sevgili soreş evvela tekrar hoşgeldin özlettin kendini.. foruma paylaşımlarını özledik... Bu iltifat kısmından sonra asıl fasıla geçelim :) Bir kimse değil 7 , 77 yada 777 kişi dahi öldürse cennete gidemez..böyle bir sözün söylenmiş olması bir kere akıl ve mantığa ters..islam oratda iken ondan olmayan bir şeyi insanlara nasıl anlatıp inandırabilirsin ki? Ama mum söndü meselesinin asıl kaynağına işaret etmek lazım... Meşhur Yahudi dönmeleri Sebataysitlerin bir dini bayramıdır..esasen bu konu ile alakalı ALAADDİN GÖVSA güzel bir kitap yazmışdır tavsiye edilir..ANKA yayınarı "Sebatay Sevi" adlı kitap..bu kitabı özel kılan bu konudaki ilk türkçe eser olması ve 1930 lı yılarda kaleme alınması... Tabi bugün bizim bildiğimiz manadaki şekli ile değil biraz daha farklı.. Ama bunun zaman ile alevilere mal edilmesi doğrusu çok garip geliyor bana.. Şoreş 27.07.2006, 19:59 Sevgili soreş evvela tekrar hoşgeldin özlettin kendini.. foruma paylaşımlarını özledik... Bu iltifat kısmından sonra asıl fasıla geçelim :) Bir kimse değil 7 , 77 yada 777 kişi dahi öldürse cennete gidemez..böyle bir sözün söylenmiş olması bir kere akıl ve mantığa ters..islam oratda iken ondan olmayan bir şeyi insanlara nasıl anlatıp inandırabilirsin ki? Ama mum söndü meselesinin asıl kaynağına işaret etmek lazım... Meşhur Yahudi dönmeleri Sebataysitlerin bir dini bayramıdır..esasen bu konu ile alakalı ALAADDİN GÖVSA güzel bir kitap yazmışdır tavsiye edilir..ANKA yayınarı "Sebatay Sevi" adlı kitap..bu kitabı özel kılan bu konudaki ilk türkçe eser olması ve 1930 lı yılarda kaleme alınması... Tabi bugün bizim bildiğimiz manadaki şekli ile değil biraz daha farklı.. Ama bunun zaman ile alevilere mal edilmesi doğrusu çok garip geliyor bana.. Teşekkürler Manifesto.. Söylediğin konuyu araştıracağım. aykudgöksun 02.08.2006, 14:55 ben de size bi olayı anlatmak istedim bu konuyla ilgili ben dinci bi kesimin baskın olduğu bir yer de okudum(dinci derken yobaz,körü körüne inanan anlamında)bir gün sınıfta çok ii bi arkadaşım yanıma geldi ve bana kardeş bu mum söndü olayı gerçek değil mi die sordu o ortamdan uzaklaştım ve o arkadaşla bi daha adam gibi konuşmadım bu arkadaşlar abiler ve ablalar denilen nurcu kimselerin evinde kalıyo ve hala oralarda aleviler için bu şekilde konuşulyo ve çocukların beynine bu şekilde sokuluyor adamlar sistemli bi karalama ünitesi oluşturmuşlar ben bunu gördüm ama yapacak birşey de yok sünnilerin ancak belli bir eğitimle gerçek ile dedikoduyu birbirinden ayırması olanaklı yok böyle kafalarla bu iş düzelmez çünkü küçüklükten insanların beyinlerini yıkıyorlar mum söndürme olayını ilk duyduğumda şoka girmiştim bu nası iş 1-iftira atmak bütün mezhepler için en büyük günahlardan biridir 2-görüp anlamadan böyle bir şeye nasıl inanıyorlar 3-bunu(ensest ilişki) yapan kim olursa olsun psikolojik bir hastadır HAYATIMDA DUYDUĞUM EN BÜYÜK İFTİRA ondan sonra mezhep çatışması olmasın deniyor bu nası iş nası olmasın senin namusuna anana bacına sülalene ve mezhebine böyle bir hakaret karşılıksız mı kalacak...sabır büyük erdem allah hepimize sabır versin ne diyim!!!! (bir de inanmamak elde mi diyen arkadaşa sormak istiyorum aynı şeyi kendisi için duysa neler hissederdi???) ercandost 03.08.2006, 02:08 iyde abi yapanlar var bu işi,buna ne demeli,yani ben inanmamakta zorlanıyorum,inanmakta kolay deil ama birileri kendi ağzıyla söyleyince elinde olmuyo insanın redwoman bizler hoşgörüden yana kimseleriz Aleviler olarak fakat kötülük ve karalamalara tam tersi dururuz,bu yüzden hoşgörü ve iyiniyet sınırlarımızı aşmak durumunda bırakma lütfen bizi,ne demek yapanlar var inanmak zor ama falan filan sen daha miş mış la biten şeylere inanmaya devam edersen bu kadar saçma asılsız bir karalamaya bile inanmakla kalmayıp asıl bu karalamaları yapan kimselerin içinde bulundukları sapıklığın ortasında bulursun kendini,daha farklı bi şekilde cevap vermekte elimde bu üslubunuza fakat gerek bu güzel forum ortamını bozmamak adına gerekse de Aleviliğimize yakışmayan bir tavır olacağı için bu kadarıyla yetiniyorum,lütfen bu tür konularda daha doğru bilgilerle yorumlarınızı yapın sayın bayan burada fikirler tartışılır,ilim vardır,yalan yanlış mantıksız boş bilgi ve karalamalar ile yeterince bilgilenmişsiniz sanırsam bununla yorum yaparak burada kendinizi küçük düşürmeyin lütfen ve birde tavsiyem olacak biraz doğru şeyler okuyup araştırın,bilmemek degil öğrenmemek ayıptır,yoksa size bu miş mış ile bazı yanlış fikirler aşılayanlar gibi kara cahil kalır kalmakla yetinmez onlar gibi başkalarınıda bu halkaya eklersiniz. D-e-v-r-i-m 03.08.2006, 23:34 Bugün akşam saatlerinde eski bir arkadaşımla konuştum. 4 yıl önce bana bu koyu sormuştu ve ben ona kendimce açıklamalar yapmıştım. Kedisi sunni dir ve dörtyıl sonra yani bugün bana şunu söyledi - şunu düşündüm Devrim :Biz sunni cahil ve özellikle doğuda kendini geliştirmemiş gençlerin bastırılmış cinsel fantazilerini sizler üzerinde yaşatmaya çalışmasından başka birşey değildir bu dedi . ayrıca şahit olduğu bir konuyu anlattı -Üniversitede ev arkadaşı ve bu kişi sunnimiş ve aleviler hakkında konuştuğu bir sırada bu konudan bahsetmiş ve mutlaka bir alevi kızla çıkacağım okul bitmeden demiş ona gereken cevabı verdim ve işte ogün bu kanıya vardım dedi bana Bende diyorum ki bizim bunu yapmamıza ihtimal veren her kim olursa olsun kendi iç dünyasını yansıtıyor ... onlara söylenecek tek söz BİZLER ACIYORUZ SİZE ZAVALLISINIZ... hatice81666 05.08.2006, 16:30 mrh arkadaslar;aleviligimize atılan iftiralar kendi güzelliklerini(!) yansıtır.sırf onlarla aynı ögretiyi paylasmıyoruz diye bu yapılanlar.cogu kereler karsılastım bu cirkinliklerle.güldüm onların bu aglanacak haline.kimileride "ne güzel insanlarmıs "dediler aleviler.bizi tanısalar farkımızı görürler.böyle bir sacmalıga inananlar inancımız farklı diye bize saygı göstermiyenlerdir."kisi neyse karsısındakini öyle zannedermis" D-e-v-r-i-m 06.08.2006, 17:28 Evet arkadaşlar bir mum söndü ama bu bize bu iftiraları atan cinsel egosu yüksek yalancı ve iftiracıların... emre2323 10.08.2006, 11:28 [QUOTE=Alevimen]Böyle bir konuyu açtığın için sana ilk öncelikle teşekkürler. Ama burda sana katılmadığım noktalarda vardır. selam sitede bulunanlara öncelikle ben alevi degilim mum söndü olayını böyle igrenç bir şekilde tanımlayanları site aracılıgıyla esefle kınıyorum bu cografyada yaşayan herkesi sagduyulu olmaya davet ediyorum ve bu çirkinliklerin önüne geçilmesini temennni ediyorum aksakal 10.08.2006, 11:47 Bu tür yakıştırmaları yapanlara sormak gerek. - Siz olsanız böyle bişeyi yaparmıydınız? -İçinizde olanı yapamadığınız için mi başkalrına yakıştırmaya çalışıyorsunuz? -Şahsen böyle bir olaya tanık oldunuz mu? Köroğlu bir gün bir köye gider. Bir yaşlı teyze "Gözün kör olsun Köroğlu" diye ağlar halde bulur. Köroğlu sorar "Neden öyle diyorsun ana " der. Yaşlı kadında "HERKEZ ÖĞLE DİYORDA BENDE ONDAN DİYORUM" der. ZülfüKakul 10.08.2006, 12:55 bunu kaale almaya bile gerek yok ama işte insanın sinirlerini bozmaya yetiyo.. sanane kardeşim kim neyse ne sanamı kalmış alevilerin ne yaptığını sen mezara girince benidemi alıcan yanınına benlemi sorgulanıcan nedir ya yeter... ben bunu düşünenin allahı yoktur diye düşünüyorum.. sen kim oluyosun ne hakla bizi yargılıyosun.. insan nasıl bakarsa öyle görürmüş... namus başörtüyle olmaz,oruçla olmaz... insanı karalamayla olmaz.... bu öyle bişeydirki insanın içinde olucak derler ya aynen öyle.... sen kendini ölç,tart,biç insan ol.. kimseyede dil uzatma o korkusunu çektiğin cehennem seni bulur yoksa.... hiç bi zaman bi sunni arkadaşa dil uzatmadımki banada laf gelmesin diye... ama ben vazgeçmem yine istediğiniz kadar kötü düşünün... hak yerini bulur elbet.. hani derler ya.. bana uzak allaha yakın... öyle olun işte... lion12 10.08.2006, 13:07 Eee anca böyle karalayacaklar insanları.Ne de olsa 12.İmam Mehdi inecek ve zuhur edecek illa ki birgün o zaman bakalım nasıl yüzümüze bakacaklar o iftirayı atanlar...Saygılar! Nesimi 10.08.2006, 13:14 Eee anca böyle karalayacaklar insanları.Ne de olsa 12.İmam Mehdi inecek ve zuhur edecek illa ki birgün o zaman bakalım nasıl yüzümüze bakacaklar o iftirayı atanlar...Saygılar! iftiraları yalanlamak için mehdyi bekliyorsan daha çok bekleriz. Kendimizi ifade ettikçe toplumda saygınlığımızı gösterdikçe iftra atanlarda artık laf söylemeyi bırakacaklar. Zaten çoğu böyle birşey olmadığını bile bile iftira atıyorlar, karalamak için. lion12 10.08.2006, 13:55 iftiraları yalanlamak için mehdyi bekliyorsan daha çok bekleriz. Kendimizi ifade ettikçe toplumda saygınlığımızı gösterdikçe iftra atanlarda artık laf söylemeyi bırakacaklar. Zaten çoğu böyle birşey olmadığını bile bile iftira atıyorlar, karalamak için. Zaten artık ona inananların sayısı azaldı...:3: dersimli1975 11.08.2006, 22:22 Insanlik tarihi bu ve benzeri karalamalara sürekli karsi karsiya kalmistir .insanin kendi ana veya babasiylan veya kardesiylen beraber olmasi kendini bilmeyen veya kendisinde allah korkusu kalmamis kisilerin veya toplumlarin uydurmasidir .Dini konularda mangalda kül birakmiyanlar bilmezlermiki allahin kullarina iftira temelinde bir takim söylentilerle ve benzetmelerle karaliyamazlar .bu ve benzeri söylentiler yurtdisinda da yayginmis yehova sahitleri adli bir grup icinde ayni seyi yani aksam oldumu kim kimle evde ne yapar belli degildir derlermis.böyle düsünenler öncelikle allahtan af dilesin sonra ibadetlerini yerine getirsinler findikim 15.08.2006, 20:03 ben simdi 23 yasindayim ortaokul yillarinda bana boyle bisey denmisti arkadaslarim tarafindan cok uzulmustum uzuldugum nokta milletin bazi geri zekalilar tarafindan kandirilmasi o zaman cocuktum cvp verememistim ailemde bilgilendirmemisti beni ama simdi herkese gereken cvbi verebiliyorum sizin sayenizde iyiki varsiniz canlar iyiki yanimizdasiniz gonulden slm hepinize hevalim 19.08.2006, 01:17 bu bana okulayken arkadaşlarım söylemişti ve çok üzüldüm bu iğrenç iftiradan dolayı bunların zihniyeti bu işte SarıVatoz 19.08.2006, 01:34 Göç sıralarında ;Aleviler her akşam düzenledikleri CEM (ibadet) ile ilgili kendi barakalarında toplanıp cemi yaparlardı.o sıralarda bazı köylerde alevi sayısı çok düşük olduğundan alevi karşıtları köyün nüfusunun %90 ı onlara aitdi..aleviler göçteler çünkü.herkesten saklanırlardı bilhassa köyün güvenliğini sağlayan jandarmalardan.barakalarında karanlıkta yaparlardıki kimse görmesin olay çıkmasın yerimizden olmayalaım diye ve tamamen karanlıkta deil tabi bir kaç mum sayesinde ışığı elde ederek ibadetlerini yapıyolardı..jandarmaların oraya geldiklerini görünce mumları söndürürlerdi... yakalanmıyalım diye.ve köy halkı olsun jandarmalar olsun rezalet bir iftira ve kirletici bi laf atmışlar ortaya ana,bacı,kardeş tanımazlar diye...buda dilden dile lekendi ama işin gerçeği ortaya çıkınca bazıları susuyor yeni nesil tabiki..ama bazılarıda anlamak istemiyor bu olay sadece göç halinde olan bir alevi topluluğundan oluşmuştur onların çaresizliği yüzünden......... Katılmıyorum kardeşim. Bir toplum diğeri karşısında Kültür yönünden, insanlık yönünden ezilmişse kendi toplumunun varlığını sürdürmesi Evlatlarının düşman olarak gördükleri safa geçmemesi hep karşısındakini karalama yolunu seçmiştir ve her zaman bu iftiraya başvurulmuştur. Yani Sadece yanlış anlaşılma değil Bilinçli bir KARASES. veli.topcu 19.08.2006, 16:05 ilerici_gençlik_derneği´isimli üyeden Alıntı Göç sıralarında ;Aleviler her akşam düzenledikleri CEM (ibadet) ile ilgili kendi barakalarında toplanıp cemi yaparlardı.o sıralarda bazı köylerde alevi sayısı çok düşük olduğundan alevi karşıtları köyün nüfusunun %90 ı onlara aitdi..aleviler göçteler çünkü.herkesten saklanırlardı bilhassa köyün güvenliğini sağlayan jandarmalardan.barakalarında karanlıkta yaparlardıki kimse görmesin olay çıkmasın yerimizden olmayalaım diye ve tamamen karanlıkta deil tabi bir kaç mum sayesinde ışığı elde ederek ibadetlerini yapıyolardı..jandarmaların oraya geldiklerini görünce mumları söndürürlerdi... yakalanmıyalım diye.ve köy halkı olsun jandarmalar olsun rezalet bir iftira ve kirletici bi laf atmışlar ortaya ana,bacı,kardeş tanımazlar diye...buda dilden dile lekendi ama işin gerçeği ortaya çıkınca bazıları susuyor yeni nesil tabiki..ama bazılarıda anlamak istemiyor bu olay sadece göç halinde olan bir alevi topluluğundan oluşmuştur onların çaresizliği yüzünden......... arkadaşlar bu yazının kaynagını bilen varmı?? zaman zaman banada bu soru soruldu kendimce cevapladım secahattin 20.08.2006, 23:02 bu karalamyı duyunca tüylerim diken diken oluyor .bu iftirayı atanlar insanlık vasfı taşımıyor bence.onların islam anlayışı bu kadar işte.karalamayı iftira atmayı islamla bağdaştırıyorlar.onlar gibileri kaileye almak bile suç.ama artık televizyonda izleyince apışıp kalyorlar o kendini bilmezler. Kader GÜNGÖR 21.08.2006, 13:59 Kişinin zikri ne ise fikride o olur derler ya bence bu. Bu konu ile ilgili çok tartışmalar yaptım onlara sadece tek söylediğim söz saman beyinli insanlarsınız ve insan olamasınız derdim. veli.topcu 21.08.2006, 19:04 Bu tür yakıştırmaları yapanlara sormak gerek. - Siz olsanız böyle bişeyi yaparmıydınız? -İçinizde olanı yapamadığınız için mi başkalrına yakıştırmaya çalışıyorsunuz? -Şahsen böyle bir olaya tanık oldunuz mu? Köroğlu bir gün bir köye gider. Bir yaşlı teyze "Gözün kör olsun Köroğlu" diye ağlar halde bulur. Köroğlu sorar "Neden öyle diyorsun ana " der. Yaşlı kadında "HERKEZ ÖĞLE DİYORDA BENDE ONDAN DİYORUM" der. can ben vatandaşın birine sordum (bir bayan) aldıgım cevap dolayısıyla hayır oldu.ikinci soruyu sordum madem onaylamıyorsun niçin böyle bir soruyu sorma geregi duydun kaçamak cevaplar verdi Bir Zeynep 21.08.2006, 19:18 mehdi gelince görürsün:) peki siz neden bizlere iftira atýyorsunuz. hani nerde sizin içinizin temizliði söylermisiniz. hani nerde sewgi hoþgörü. tabi burdan biz müslümanlara ileri geri konuþmasý kolay. Rahman Rahim olan Allah'in adiyla .Asra andolsun;Gercekten insan, ziyandadir Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakki tavsiye edenler ve birbirlerine sabri tavsiye edenler baska" kurban olduðum yüce rabbim ne güsel de demiþ. rabbim sana þükürler olsun ki sabrediyoruz... hamd olsun werdiðin nimetlere. yediðimizin içtiðimizin kimden geldiðini biliyoruz we sana we peygamberine görmeden inanýyoruz.prenses mi sin tubix mi sin nesin, buraya gelip tüm konulari allak bullak etme bakalim. ne yapmaya calisiyosun sen bi aciklarmisin? gelin bakin bakalim bizim forumlara alevilere hakaret ediliyomu demisin. gittim baktim evet. profilindeki linki tamda senin profiline göe ayarlamisin, tam sen cikiyosun hemen karsimiza, vay beeee... (http://muslimspace.com/tubaZehra )sitede yukarda baska linkler var: "Muslim marriages", yani müslüman müslümani bulsun internette, evlensinler sitesi hemiii? sana da bu yakisir, ahahahaha.. sende buldun mu bagri birini? RoJjDa 24.08.2006, 15:25 aziz nesin bosuna dememis turk toplumunun yuzde 60i gerizekali die..harbiden oyle..arastirmadan okumadan hazira konan baska bi irk varmi ya..bukdr cahil bi toplum olamaz,.alevilik herinsanin icinde olmasi gereken deger yargilarini icerir ozunu islamdan alir..tutturmuslar mum sondu die.. bunan inan insanda nebeyin nede allah korkusu olamaz.. herkonud alevilikle ilgili her ortamda tartisirim izah etmeye dogruyu gostermeye calisirim ama bu lafi bana birisi soledigi zaman cildiriorum oyuzden birini tokatlamistim bence igrenccccc bu insanlarin astircan ibretineeee.!!! saheser 25.08.2006, 00:49 Ya bu mum söndürme hala söyleniyormu.Bunlari söyliyenler insanliktan nasibini almamis hasta insanlar allah yolunda müslüman insanlarin bunlari söylenmiyecegini bilmesi gerek.Kötü söz sahibine aittir.Kendine yapilmasini istemedigi seyleri baskasina yapilmamasi gerektigini ögrenememisler.Bu lafi söyleyen kisilerin nelerini gördük herkesi kendileri gibi görüyorlar.Insanlari bu laflarla karalamakla kendilerini kirlettiginin farkinda degiller. dilocan 25.08.2006, 01:16 ben de alevileri kirleten bu iftiranın kaynağının yahudilere dayandığını okudum okuduğum yazıyı bir vakit sizinle ayrıntılı paylaşırım yahudilerin alevileri kirletmek için uydurduğu bir karalama olduğunu biliyorum vakitlice bir zamanda yazarım başka bilgisi olan var mı? bende şu konuda arkadaşlara katılıyorum benimde annem babam hiç bana sünniler şöyledir böyledir demediler bizi kardeşçe arkadaşça beraber yaşayabilmenin yolunu öğrettiler çünkü bizim özümüzde var sevgi,insan aşkı, doğa aşkı içimizde var bizim ALLAH-MUHAMMET-ALİ AŞKI daha ne denilebilir ki .... ben arkadaşlar size bir sır vereyim mi İYİKİ ALEVİYİM İYİKİ FARKLIYIM ÖZÜM DOĞRULUKTAN DÜRÜSTLÜKTEN YANA İYİKİ CANIMDAN KANIMDAN OLANI GÖZLERİNDEN ANLAYABİLECEK YAPIDAYIM İYİKİ CAN'I UZAKTA DA OLSA SICAKLIĞINDAN ANLAYABİLEN BİR CAN'IM PEKİ SİZ HİÇ PİŞMAN OLDUNUZ MU ALEVİ OLDUĞUNUZDAN?HADİ SÖYLEYİN saheser 25.08.2006, 22:32 Alevi olmaktan dolayi sansli oldugumu düsünüyorum.Alevi olmanin gururuyla yasiyorum.Güzel bir kültürümüz var kültürümüze sahip cikamiyoruz buda bir gercek eskisi gibi degil artik simdiki genclik pek önemsemiyor.Etkinliklere katilmiyorlar baska dünyada yasiyorlar pek anlatilmiyor genclere kültürümüz.Kültürümüzü yasayarak anlayabiliriz. müküü 26.08.2006, 17:25 aleviliği karalamaktan başka birşey değil.nasıl bir zihniyet ki bu böyle bir fikire sahip olabiliyorlar.bu fikiri ortaya atanlar ise ibadet adı altında neler yapmıyo ki... dewrano62 26.08.2006, 17:35 boyle bırseyı soyleyen ınsan bence ınsanda deıl ya bırakın alevılerın bole bırsey yapmasını hrıstıyanalrda bole bırsey yapmaz ıste sunnılerın yada gerıcılerın yobazlıgı burda ortaya cıkıyor ben sadece o kelımeyı kullananları kınıyorum isyankar.kral 26.08.2006, 18:14 sunu demek yeterlı herhalde kendını bılmeyen ve cahıl insan bunu dusunur ve bu acıkcası benım umrumda degıl alevı olmaktan cok mutluyum iyiki alevıyim sevgıyle cenkdogan 26.08.2006, 19:40 Kadınla erkeği bir arada düşününce yobazların kafası başka bir şeye çalışmıyor ki insan bunlara cevap vermeye bile rahatsız oluyor ,üzülüyoruz başka ne denir. casdemurmur 27.08.2006, 16:09 Kadınla erkeği bir arada düşününce yobazların kafası başka bir şeye çalışmıyor ki insan bunlara cevap vermeye bile rahatsız oluyor ,üzülüyoruz başka ne denir. insanlıktan nasiplerini almamışlar onlar haklısın..asıl kendi kafalarından bu geçiyor,karalamak istedikleri kişilere yükleyip karaladıklarını sanıyorlar pis örümcekler..! zazara 27.08.2006, 16:47 Bir arkadaşım la bir ortamda konuşurken araya başka arkadaşlar girdi ve ortaya alevi sünni tartışması çıktı konu mum söndü olayına kadar geldi,sünnilerden birisi mum söndü olayı doğrumu diye bir soru sordu tartışma birden ciddileşti,ben soruya cevap verdim, ve ona dedimki siz sünnilerde evlenirken imam nikahı kılıyor ve nikah kıyıldıktan sonra imam ile nikahı kıyılan bayan imam beraber oluyorlarmış diye birşey duyduğumu söyledim o an sünni olan arkadaş çok kızdı ve düşündü ve bizden özür diledi,,ve şunuda eklemek istiyorum hala alevi olduğunu söylemekten çekinen arkadaşlarım var mum söndü olayının saçma olduğunu bile dile getiremiyorlar toplum olarak iyi yetişmediğimizi düşünüyorum... SAYGILAR zelal_sultan 27.08.2006, 17:34 arkadaşlar bu konuya iyikide deginmışsınız. agzınıza yüreginize saglık. siz hiç duydunuz mu alevi biri bacısına saldırmış yada anasına ... ama üzgünüm ne yazık ki bizler hep tv.den bunu yabancılardan duyuyoruz. yani kısacası bizlere bu iftirayı atanlar.. aslında kendileri ana bacı tanımıyor ...,, ve biz alevileri böyle igrenç şeylerle gündeme getirdiler zamanın da zelal_sultan@hotmail.com saheser 27.08.2006, 18:22 Bize yaptiklari bu iftiralarin acisini cekiyorlar aslinda.Bunu bu iftiralari atan kendini müslüman zannedenlere söylüyorum duyuyoruz birbirinin icinden seytan cikarcaz diye yapmadigi pislikler kalmiyor.Evli erkek bekar kizlarla imam nikahi kiyip kirlettikten sonra sözde bosadik günah degil diyorlar.Evli kadinda ayni imam nikahi kiyinca günah olmuyormus diye baskalariyla beraber olanlar var.Medyada ispatlanmis olarak izliyoruz asil onlar bu lekeyi nasil sileceklerini düsünsünler.Bizim icin söylenen laflarin ispati bile yok ispatlasinlar laf söylemekle iftira atmakla olmuyor birde ispati gerekiyor. trakyalevi 28.08.2006, 19:36 siz asıl yobazların şimdiki hedefine bakın: dün akşam tgrt kanalında anadolu magazin diye bir program vardı.Adam KEÇECİBABA' ya gidip orada çekim yapıyor.Orada bulunanlarla adam gibi muhabbet edip bilgi alıyor.Ama iş program yayınına gelince ne sapkınlığımızı bırakıyor nede dinsizliğimizi,ve oranında alevi ziyaretgahı olduğunu söylemiyor.Akşam çok zorda olsa sonuna kadar seyretttim.İçimden o proğramı sunan adamı bulup bunun nasıl bir yobazlık planı olduğunu sorasım geldi.Bu karalamadan sonra nasıl bir katliama zemin hazırladıklarını sorasım geldi.Birde kendi kafalarından bir din adamı uydurmuşlar bilirkişi olarak.Şişli müftüsü olan bu adam dabenim verdiğm vergilerle devletten maaş alıyor ama ATATÜRK CUMHURİYETİ'nde sakal bırakarak memurluk yapıyor.Çok dikkatli olun dostlarım,bu yobazların yakın zamana ilgili yine bir katliam planları var.Önce MHP bizi gündeme sürdü şimdide yobazlar ve onların medya kaleleri. Sevginium 29.08.2006, 01:27 Önce nüfus kağıdımda müslüman, ailemin sünni olduğunu belirteyim.Ben ise ateistim, özellikle dine ve mezheplere hiç bir şekilde inanmıyorum. Çünkü dinin insaniları birleştirmekten çok birbirine kırdırıcı siyasal bir sistem olduğunu tarih bize çok güzel kanıtladı. Mum söndü, kızılbaş vb. de bu oyunu bir taktiği. Bugün Türkiye'de sünniler ne kadar tutucuysa İran'da da Şiilerin aynı tutuculuk içinde olduğu söyleniyor. Dolayısıyla insanlığı barış içinde yaşatacak demokratik taleplerin de dinden ve mezhepten geçmediğini düşünüyorum. seyder 29.08.2006, 01:56 80'lerde-çocuktum o sıkıyönetimde- bizim evde cem yapılırdı.<şehirde oturuyoruz.Eve birer ikşer misafir gibi gelirdi herkes.Bazıları dda arka bahçe duvarlarından atlayarak.Kadınlar bile hemde.Evde cem esnasında lambalar bazen söndürülür ve bizlere de hiç ses çıkarmamamız söylenirdi.Bu bazen sık olurdu ve cem çabuk bitirilirdi o zaman da.Büyüyünce öğrendik ki, askeri ve pılis devriyeleri gezince evdekiler yok veya uyuyor sansınlar diye yapılırmış.Sonra büyüdük okuduk öğrendik ki, biz şanslıyız.Çünkü, yakalansak, yıllarca bütün mahalle baskı-mahkeme görecek, hapis yatacak mışız.Koruyan koruyor işte. O iftirayı atanlar kendi yaptıklarından dolayı bizim çektiğimiz bu zulmün sebebi olarak kendilerini görmek istemedikleri için, İmam Hasan-Hüseyin ve diğer bütün İmam ve Ehlibeyte yaptığını peşinden giden bizlere de yapıyor işte.Şefaat beklediği Peygamberi katletmek isteyip başaramayınca evlatlarını katledenler elbet bizi de katleder ve onların korkusundan kapattığımız ışıklara da elbette böyle bahaneler de bulur.ÇOK GÖRMEYİN O YEZİDLERE. nebi1 29.08.2006, 01:58 insanoğlu nasıl olur bukadar acımasız olabilir İFTİRA ATMAKLA CENNET DEDİĞİNİZ YERE GİDİLİYOSA BIRAKIN BEN CEHENNEME GİDİM insan olana laf anlatılır ama siz hakareti bile haketmiyosunuz... şeboist 30.08.2006, 00:40 Mum SÖndÜ Gİbİ Bİr SaÇmaliĞa Hala Bİrtakim İnsanlarin İnaniyor Olmasi Çok Yazik...bu Karalamanin GerÇek OlduĞunu DÜŞÜnen Beyİnsİz,kalpsİz İnsanlarida Kiniyorum... ahmetasrlan 31.08.2006, 15:57 merhaba canlar dün başıma gelen bi olayı anlatmak istiyorum,1,5 yıldır görüsmedigim bi arkadasımla bulustuk..arkadasım sünni..ama cok iyi cana yakın biridir asla ayrım yapmaz.baya bi sohbet ettikten sonra konular geldi ve onun bi alevi arkadası ona bu olayı anlatmış ve demişki,babam beni zorladı ısıgı kapatıpta mum söndü yaptık ve bi baktımki ben annemle beraber olmusum demiş ve arkadasım bu olayı anlattı benim kafamdan kaynar sular bosaldı..inanamıyorum ya böyle igrenc bi iftirayı nasıl atarlar zaten arkadasımda o kişinin alevi olduguna inanmıyor bende inanmıyorum..zaten söyledimde o kişinin alevi olmayacagını...aleviligi karalamak icin artık kendilerini alevi diye tanıtıp böyle sacmalıklarla insanları kandırmak tam bi serefsizlik... findikim 31.08.2006, 16:10 kesinlikle bi oyundur boyle bisey olamaz ya bunlari duymak bile sinir ediyo insani ercandost 01.09.2006, 00:37 merhaba canlar dün başıma gelen bi olayı anlatmak istiyorum,1,5 yıldır görüsmedigim bi arkadasımla bulustuk..arkadasım sünni..ama cok iyi cana yakın biridir asla ayrım yapmaz.baya bi sohbet ettikten sonra konular geldi ve onun bi alevi arkadası ona bu olayı anlatmış ve demişki,babam beni zorladı ısıgı kapatıpta mum söndü yaptık ve bi baktımki ben annemle beraber olmusum demiş ve arkadasım bu olayı anlattı benim kafamdan kaynar sular bosaldı..inanamıyorum ya böyle igrenc bi iftirayı nasıl atarlar zaten arkadasımda o kişinin alevi olduguna inanmıyor bende inanmıyorum..zaten söyledimde o kişinin alevi olmayacagını...aleviligi karalamak icin artık kendilerini alevi diye tanıtıp böyle sacmalıklarla insanları kandırmak tam bi serefsizlik... Yahu bu nedir ya,ben diyebilecek bir söz bulamıyorum bu iğrenç şeyi anlatan kimseye,o kadar ki bunu diyene kimse bile denmez bir hiç olabilir bunu düşünen söyleyen ve uyduranlar.Herhalde kendi içlerinde ensest ilişkide bulunmak gibi iğrenç bir şeyin isteği var ya da yapıyorlar ki böyle bir şeyi arkadaşlarına da yaptık diye anlatıyorlar üstelik.Bunu diyenin sağlıksız bir beyin yapısına sahip olduğu bunu anlatmasından da belli.Bu bir karalama da olamaz artık bu düpedüz iğrençliğin en alasıdır.Böyle karalamaları yapan hiçleri insan yerine değil mahlukat yerine bile koymam koymayızda,bunun yalan olduğu güpe gündüz ortadadır bilen anlayan düşünebilenler bilirler,anlamayan düşünemiyen içlerinde bize karşı kin ve de nefret güdenlere de ne denir bilmem artık kendi iftira pisliklerinde boğulurlar umarım ki,bu tarz şeyleri söylenenlerin dimdik karşısındayız.Kızgın tavrımı bağışlayın canlar dayanılacak gibi bir konu değil,saygılarımla.. gözdecst 01.09.2006, 00:46 merhaba canlar dün başıma gelen bi olayı anlatmak istiyorum,1,5 yıldır görüsmedigim bi arkadasımla bulustuk..arkadasım sünni..ama cok iyi cana yakın biridir asla ayrım yapmaz.baya bi sohbet ettikten sonra konular geldi ve onun bi alevi arkadası ona bu olayı anlatmış ve demişki,babam beni zorladı ısıgı kapatıpta mum söndü yaptık ve bi baktımki ben annemle beraber olmusum demiş ve arkadasım bu olayı anlattı benim kafamdan kaynar sular bosaldı..inanamıyorum ya böyle igrenc bi iftirayı nasıl atarlar zaten arkadasımda o kişinin alevi olduguna inanmıyor bende inanmıyorum..zaten söyledimde o kişinin alevi olmayacagını...aleviligi karalamak icin artık kendilerini alevi diye tanıtıp böyle sacmalıklarla insanları kandırmak tam bi serefsizlik... ya kimmiş oo yakalayıpp icabına baksanızaa onlara bu yakışır ya kim ne derse desin şimdi gitsen anlatsan uyarsann ne anlar şerefsizzz nafileee pislik herifff mawzer 01.09.2006, 00:48 merhaba canlar dün başıma gelen bi olayı anlatmak istiyorum,1,5 yıldır görüsmedigim bi arkadasımla bulustuk..arkadasım sünni..ama cok iyi cana yakın biridir asla ayrım yapmaz.baya bi sohbet ettikten sonra konular geldi ve onun bi alevi arkadası ona bu olayı anlatmış ve demişki,babam beni zorladı ısıgı kapatıpta mum söndü yaptık ve bi baktımki ben annemle beraber olmusum demiş ve arkadasım bu olayı anlattı benim kafamdan kaynar sular bosaldı..inanamıyorum ya böyle igrenc bi iftirayı nasıl atarlar zaten arkadasımda o kişinin alevi olduguna inanmıyor bende inanmıyorum..zaten söyledimde o kişinin alevi olmayacagını...aleviligi karalamak icin artık kendilerini alevi diye tanıtıp böyle sacmalıklarla insanları kandırmak tam bi serefsizlik... sevigili can.. bu söylediğin gerçek mi....!!! bunu söleyen bi alevi mi !!!! bu nasıl bir olaydır... eğer alevi değise bile sırf bizi böle aşağlamak için kendi annesini harcayan biri insan olabilirimi '' bu insanı (ne kadar insan olduu tartışılr) toprak bile kabul etmez!!! ey allahım... görmüyormusn ..duymuyormusn....ehlibeytin yolundan gidenlere yapılanlara ne zaman dur diyeceksin... bizim anamızdan bacımzdan ne istioarlar...artık kendi anasını bile harcıyor bizi aşağlamak için...bunları sen mi yarattın !!! ne istiyorlar bizden ne !!!! siliye 01.09.2006, 00:50 merhaba canlar dün başıma gelen bi olayı anlatmak istiyorum,1,5 yıldır görüsmedigim bi arkadasımla bulustuk..arkadasım sünni..ama cok iyi cana yakın biridir asla ayrım yapmaz.baya bi sohbet ettikten sonra konular geldi ve onun bi alevi arkadası ona bu olayı anlatmış ve demişki,babam beni zorladı ısıgı kapatıpta mum söndü yaptık ve bi baktımki ben annemle beraber olmusum demiş ve arkadasım bu olayı anlattı benim kafamdan kaynar sular bosaldı..inanamıyorum ya böyle igrenc bi iftirayı nasıl atarlar zaten arkadasımda o kişinin alevi olduguna inanmıyor bende inanmıyorum..zaten söyledimde o kişinin alevi olmayacagını...aleviligi karalamak icin artık kendilerini alevi diye tanıtıp böyle sacmalıklarla insanları kandırmak tam bi serefsizlik... bende inanamıyorum insanlar bu kadar iğrenç olmamalı. Bencede o kişi alevi olamaz. Bu tür oyunlarla yapabilecekleri bişey yok zaten bu tarz saçmalıklara inanan insanlarda beyinleri körelmiş başkalarının yönetiminda olan insanlardır. Benimde başımdan 3 sene önce bu konuyla ilgili bi olay geçmişti.Bi arkadaşım , bana gelip sizde de mum söndürme olayı var diyip gülmüştü. Ama tabi ben ona bi cevap vermedim çünkü versemde onu algılayabilecek bi kişiliğe sahip değildi o an. Sadece suratına baktım ve umursamadım söylediklerini.Şimdi o insan çok iyi arkadaşlarımdan biri. Bu olayıda bilmeden yhaptığını başkalarından duyduğu laflarla sadece hareket ettiğini biliyo .Çünkü alevileri artık biraz daha yakından tanıyo. casdemurmur 01.09.2006, 01:12 sevigili can.. bu söylediğin gerçek mi....!!! bunu söleyen bi alevi mi !!!! bu nasıl bir olaydır... eğer alevi değise bile sırf bizi böle aşağlamak için kendi annesini harcayan biri insan olabilirimi '' bu insanı (ne kadar insan olduu tartışılr) toprak bile kabul etmez!!! ey allahım... görmüyormusn ..duymuyormusn....ehlibeytin yolundan gidenlere yapılanlara ne zaman dur diyeceksin... bizim anamızdan bacımzdan ne istioarlar...artık kendi anasını bile harcıyor bizi aşağlamak için...bunları sen mi yarattın !!! ne istiyorlar bizden ne !!!! walla arkadaşım bu insanlar pislik insanlar..dediklerinde de yerden göğe kadar haklısın walla..çok ii yazmışın ya tebrikler:) allahtan benim çewremde daha böyle pislki birini görmedim bu konuyu konuşan..ben bu olayı bile bu forumda okumuştum..çünki duymamıştım kimseden.. iikide duymamışım yani.. ahmetasrlan 03.09.2006, 17:19 canlar zaten böyle konusan bir kişi bırakın alevi olmayı insan bile olamaz...o kadar igrenc bi olay ki ben hala kendime gelemedim..cünkü insanlık dısı bi olay...arkadasımında o insanın ne kadar serefsiz oldugunu biliyo ve görüsmüyo..ama artık insanlarımızda böyle igrenc karalamalara inanmacagını umuyorum... hüseyinözer 12.09.2006, 06:09 selam canlar, elbette nerede yaşadığımızı biliyoruz. insanların inançlarından ötürü yıllarca karalandığı zulme uğradığı ve bu nedenle vahşice katledildiği bir coğrafyadayız. elbette bu bir devlet politikasıdır.osmanlıda da nice katliamlar olmuştur.hatta gayrımüslimlere gösterilen hoşgörü alevilere gösterilmemiştir.fakat bize resmi tarih osmanlının hoşgörüsünden bahsetmektedir.zannetmeyin cumhuriyetle birlikte daha rahat ve huzurlu bir ortama kavuştuk.dersim,maraş,çorum,sivas katliamlara çok uzak bir tarihte olmamıştır.ve biz bu topraklarda yaşadığımız sürece egemen güçlerin desteğiyle bize karşı bu iftiralar her zaman olmuştur ve olacaktır.çünkü biz onların gözünde potansiyel suçluyuz karadagli 12.09.2006, 08:17 Sevgili Ahmetarslan acikca söylemek gerekiyorsa bu konuyu neden actiginizi anliyamadim can bu gibi laflar yillardan beri söyleniyor. ister bir alevi tarafindan ister bir sunni tarafindan fark etmez.yani bir kere daha malzeme olacagiz bu konu yüzünden. saygilar mürşit 12.09.2006, 10:23 sevgili ahmet bence bu konuya inanmış olmalısın ki burda açtın böyle birşey varmı senin arkadaşın uydurmuş bu nebiçim iş sen onu al bir cem e götürde sevgi saygı insanlık öğrensin böyle konuları açarkense dikatli ol cemalettin 12.09.2006, 10:54 eşinden başka hanımları "bacı"olarak adlandıran,genelde tek eşli evlilik yapan, zinayı hoş görmeyen insanlara yapılan bu gibi yakıştırmalar iftiradır/bühtandır ve kitabımızda yasaklanmıştır. yaşadığımız dünyanın belki bir yerlerinde "ensest"ilişki uygulayan topluluklar vardır,bilemem lakin bu ülke topraklarında yaşayan insanların ne kültür yapıları ne de inanç ve gelenekleri böyle bir olayı hoş karşılamaz,uygulayamaz. bizleri ilgilendiren sadece bu ülke insanı olup,ülkemiz insanına sürülecek bir leke hepimizi aynı kefeye koymak olur ve bu şekilde bühtanda bulunanlar ülkemizin ve insanının düşmanıdırlar. bu durumun farkında olsalar da olmasalar da.hatta kendilerine de iftira attıklarının farkında değillerdir ki böyle söylemlerde bulunurlar yoksa kaçınırlar ve engel olurlar idi bühtana gıybet,bühtan ve nifak ehlinden uzak durunuz.Allah'a havale ediniz,"O"na sığınınız bu gibi kişilerden. şeytan'ı,yezid'i yaradanın vardır bir sebebi ki,bunları da yaratmıştır fakat uzak durulmasını da istemiştir. Hu belen 12.09.2006, 12:29 merhaba arkadaşlar ben bir sünli olarak belkide bir çok alevi arkadaşlardan daha çok ceme gittim cem evinde bulundum şunu açıkça söylüyüm bu sitede bulunan bir çok alevi arkadaşın camiye gitmemesi yada sünli arkadaşların cemevine gitmemesi inanın beni hiç mi hiç ingilendirmiyor herkez kendi yapacağı şeylerle paklanır bilmek,görmek,öğrenmek her insana mahsuzdur bende bundan yanayım ve alevi topluluğunu bir arada gördüm onlarla beraber ibadetlerinde bulundum ama mum söndü gibi bir rezillik olayıyla karşılaşmadım bu gibi iftiraları alevi insanlarınada sünli insanlarınada iftira atarak bir yerlere gelmeye çalışan insanları neftretle kınıyorum yorum yapmadan önce bir görün bir tartın bilgi edinin iftira atmak o kadar kolaydır ama yüce rabbimin karşısında bunu aklamak çokta kolay değildir.SAYGILAR mürşit 12.09.2006, 15:52 sevgili can önce insana insan olarak değer verillir alevi toplumunda. kimse eleştirmez kırmızıyı sarıyı ama suni kardeşlerimiz eleştirir haca gitmeyeni eleştir namaz kılmayanı oruç tutmayanı linç ederler öldürülürler bir çamur atarlar yo efendim mum sönmüşte ne bunler insanlııkmı cicek60 12.09.2006, 23:10 yezitlerin attığı iftiralardan sadece biri. hubyar_dost 13.09.2006, 11:39 İnanma özgürlüğünü kayıtsız-şartsız savunanlar,inanmama özgürlüğüne karşı ''linç'' furyasını devreye sokarlarsa bunun adı ''takiyye'' olur. Alevilik,takiyye'ye karşıdır..Sorunun özü de bu'dur.. Aliyen 13.09.2006, 12:33 önemli olan ne söylenen değildir.önemli olan bu karalama esnasında taşı gediğine doğru yerleştirmekrir.yani etkiye karşı tepki olayı.insanlara onların istediği tarzda yaklaşırsak onlar da hedeflerinden uzaklaşır.yani sinirlenmek yerine onları kendi silahlarıyla vurmaya ne dersiniz.... cicek60 13.09.2006, 14:46 ne yani onların yaptığınımı yapalım. biz onların yaptığını yapamayız. alevilikte yok öle şeyler. alevilikte insana saygı var bikere. bizde mi yakalım insanları?? Rose 13.09.2006, 17:29 seher yıldızı,aliyen azım yakalım anlamında demedi canım o sözü yazarken tabikide bizlere insanları yakmak öldürmek yakışmaz.zaten aliyen azımda kendi silahlarıyla vuralım derken bizde onları yakalım demek istememiştir bence onun anlatmak istediği bize bunları yapanlarında hataları vardır ve bizde o hatalardan yola çıkarak onları kendi silahlarıyla, gerçek bilgiyle onları vuralım anlamında demiştir. mum söndü olayını da bence kafanıza takmayım bilen biliyor herşeyi ve bizlerde bilmeyenlere anlatmak için burdayız. Balta 13.09.2006, 18:23 merhaba arkadaşlar ben bir sünli olarak belkide bir çok alevi arkadaşlardan daha çok ceme gittim cem evinde bulundum şunu açıkça söylüyüm bu sitede bulunan bir çok alevi arkadaşın camiye gitmemesi yada sünli arkadaşların cemevine gitmemesi inanın beni hiç mi hiç ingilendirmiyor herkez kendi yapacağı şeylerle paklanır bilmek,görmek,öğrenmek her insana mahsuzdur bende bundan yanayım ve alevi topluluğunu bir arada gördüm onlarla beraber ibadetlerinde bulundum ama mum söndü gibi bir rezillik olayıyla karşılaşmadım bu gibi iftiraları alevi insanlarınada sünli insanlarınada iftira atarak bir yerlere gelmeye çalışan insanları neftretle kınıyorum yorum yapmadan önce bir görün bir tartın bilgi edinin iftira atmak o kadar kolaydır ama yüce rabbimin karşısında bunu aklamak çokta kolay değildir.SAYGILAR İşte anlatılmak istenen bu, Bilmeden bilmek, görmeden görmek, olmadan olmuş kabul etmek gibi yaklaşımlar zaten insanın mantığının kabul sınırlarını zorlar. Bu olayda zaten bu anlamda Alevilerin tu kaka yapma iftirasından öte insanla bağdaşmayacak kadar iğrenç olanıdır. Bu nedenle bizler iftira atanlarla değil, kendimizle uğraşıyouz bu anlamda birliğimiz ve dirliğimiz üzerine çalışmalıyız. Bunu yapmadığımız sürecede ne biz bunlara engel olabiliriz nede insanların düşüncelerini değiştirebiliriz Hep dediğimiz; İnsanın Fikri ne ise Zikride odur. Bize için bu fikirleri besleyenlerin Yaptıklarının kanıtıdır. Bizim ispat zorunluluğumuz yok ama bu iftirayı atanların böyle bir zorunluluğu vardır yoksa söz döner kendilerini vurur. Düşünceleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bilerek bildiğiniz görerek gördüğünüz için. poyrazz 15.09.2006, 00:45 Merhaba,İlk yazımı bu konuda yazmaya karar verdim.Baştan sona okumaya çalıştım.Çeşitli fikirler gördüm.Güzel ve bilgili yazıların yanında yanlış yazılar da gördüm. Dostlar Benim dinim SEVGİ dinidir.Elime ,Dilime ,Belime sahip çıkarım.Kadın-Erkek eşittir benim yanımda.Allaha Sevgiyle taparım,korkuyla degil.. Bizlere çeşitli iftiralar atılmıştır.Katlimiz vacip kılınmıştır.Dedelerimiz saklanmak zorunda kalmışlardır.İbadetlerimizi gizli yapıyorduk.ta bir Güner ümit Vakası olana kadar.Benim düşüncem bu yanlış adam bilmeden Alevi toplumuna iyilik yapmıştır.Bizleri gaflet uykusundan uyandırmıştır.Aleviler tokatla uyanmış bir durumdadır şimdi.1995 yılından önce kimse açıkca ben aleviyim diyemiyordu.o olaydan sonra birliktelikler toplantılar yapıldı.dernekler kuruldu.Cemevleri açılmaya başlandı.Sanal alemde konuşulmaya tartışılmaya başlandı. Kötü laf sahibinindir.Böyle iftiraları önce kendimizi egiterek ,Cemevlerine sahip çıkarak yok ederiz.Saldırılar sadece iftiralarla da olmuyor. Ben İst-Yenibosnada oturuyorum.Cemevinede yakın.Yenibosna Cemevine giderseniz anakapıyı alıcı gözle bir inceleyin.Nacak izlerini görürsünüz. Kendini alevi bilen herkes Yakınındaki Cemevlerine sahip çıkmalıdır.Sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkar.Sevgilerimle.. cemalettin 15.09.2006, 08:15 [QUOTE=poyrazz] adam bilmeden Alevi toplumuna iyilik yapmıştır.Bizleri gaflet uykusundan uyandırmıştır. "O" bu iş için bu kişiyi vasıta kılmıştır. Hu Kartopu86 15.09.2006, 11:10 ''Siz mum söndü yapıyor muşsunuz?'' Bu soru ile ne zaman karşılaştığımı hatırlamıyorum çünkü çok ufaktım soran arkadaşlarımda ben gibi ufaktı işte...Alevileri hangi amaçla karalamak adına çocuklarına bile aşıladıkları apacık bendeki birkaç bilgi ile açıklamaya çalışıyordum soran arkadaşlarıma anlımızdaki bu iğrenç lekenin bir kişede olsa onu aydınlatarak aza indirmek.... Üniversitedeyim bir bayan arkadaşım geldi ve yine bu soruyu sordu.. Ona da aynen bunu aktardım ''arkadaşım üniversite okuyosun mantığın kabul etmediği bu saçmalıkla bana gelme senin aklın yok mu görmediğin birşeye nasıl inanabiliyosun ya bırak aklı sendeki nasıl bir vicdandır bu iftarıyı bana atıyorsun''..O ise sadece sustu çünkü verilecek bir cevabı yoktu. buda diğer iftiralardan biriydi işte....O kadar çok sinirlenmiştim ki anlatamam düşündükçe hala aynı öfke duyuyorum.. ...... Bitsin artık bu saçmalıklar son bulsun bu ayrımcılıklar......... Naci 15.09.2006, 12:37 ne yazık ki bu zamanda dahi 'mum söndü yapıyorsunuz' düşüncesine sahip bir çok cahil aramızda gezmekte. Bu zamanda aleviliği tanımayamayan kişilerin olduğunu düşünmüyorum. böyle bir iftirayıda aklı selim kişilerin ortaya atacağına inanmıyorum. Sabahleyin bir abim yolumu çevirdi. Dedi ki hz. Ali yi öldüren adamın adı cem imiş. Peki aleviler neden bu ismi çoçuklarına veriyor, ibadet yerlerine cem evi deniliyor? Bu düşüncede insanlar var ne yazık ki, ama bizimde bilgilerimizi artırmak gerekiyor .Hz. Ali 'yi öldüren kişinin mülcem ismi mülcem idi, benzerlikten nasıl bağlantı kuruyor , şu içi fesat insanlar. günümüzde bile kafalarında ki örümceği çözememiş insanlar bunlar. Nesimi 15.09.2006, 12:56 ne yazık ki bu zamanda dahi 'mum söndü yapıyorsunuz' düşüncesine sahip bir çok cahil aramızda gezmekte. Bu zamanda aleviliği tanımayamayan kişilerin olduğunu düşünmüyorum. böyle bir iftirayıda aklı selim kişilerin ortaya atacağına inanmıyorum. Sabahleyin bir abim yolumu çevirdi. Dedi ki hz. Ali yi öldüren adamın adı cem imiş. Peki aleviler neden bu ismi çoçuklarına veriyor, ibadet yerlerine cem evi deniliyor? Bu düşüncede insanlar var ne yazık ki, ama bizimde bilgilerimizi artırmak gerekiyor .Hz. Ali 'yi öldüren kişinin mülcem ismi mülcem idi, benzerlikten nasıl bağlantı kuruyor , şu içi fesat insanlar. günümüzde bile kafalarında ki örümceği çözememiş insanlar bunlar. Doğru söyledin naci. İçi fesat olanlar bilinçli olarak iftira atıyorlar. Esasında kendileride biliyor bu tarz şeyler yapmadığımızı ama maksatları karalamak. MeRaLiNa 15.09.2006, 13:00 dedigim gibi banada bir kac kez soruldu bende cok agir konustum ve onlarin böyle sapikliklar yaptigini ima ettim eger bunu bana soracak kadar, karsindaki insanin ...... (tövbü tövbü) yapacak kadar akildan noksansa, benim agir ima ve hakaretlerimi hak ediyor.... Nesimi 15.09.2006, 13:05 dedigim gibi banada bir kac kez soruldu bende cok agir konustum ve onlarin böyle sapikliklar yaptigini ima ettim eger bunu bana soracak kadar, karsindaki insanin ...... (tövbü tövbü) yapacak kadar akildan noksansa, benim agir ima ve hakaretlerimi hak ediyor.... Haketsinler tabiki o imaları. Biz açığız yaptığımızda ypamadığımızda ortada ama bu tarz iftiracı adamlar bize iftira atarlar sonra kalkıp kendileri aynı şeyi yaparlar. Biz içki içiyoruz günah değil bizim için açıkcada söylüyoruz, Ama onlar da içiyorlar ama gizli gizli.. İnsan ne yapıyorsa mert olacak. Bizim yaptığımız yapmadığımız ortada söylüyoruz. Onlarınkindense şüpheliyiz:turned: gizem 15.09.2006, 13:07 ben onu bunu bilmem benim toplumum yüzyıllarca ezildi iftiralarla karşılaştıı ve nice çileler çekti mum söndüde bunlardan sadece biri bence artık bu ve bunun gibi iftiralar bakmayalım önümüze bakalım gençliğimize ne olacağımıza benim büyüklerim bunları tartışırken benim neslim daha ilerlere gidiyor daha benim büyüklerimin anlamdığı iftiralar çözemdiği olaylar sayesinde gençlik kendini kaybediyor sonra umudsuz gençlik denilip çıkıyor oysa daha önceki nesil daha ne oldunu bilmeden araştırmadağı için irdeleyemiyor ama suç yine yeni gençlikte oluyor nedendir bilinmez mum söndü bizimde bildiğimiz gibi kocaman bir karalama sevgi ve saygılarımla gizem.. MeRaLiNa 15.09.2006, 13:14 Haketsinler tabiki o imaları. Biz açığız yaptığımızda ypamadığımızda ortada ama bu tarz iftiracı adamlar bize iftira atarlar sonra kalkıp kendileri aynı şeyi yaparlar. Biz içki içiyoruz günah değil bizim için açıkcada söylüyoruz, Ama onlar da içiyorlar ama gizli gizli.. İnsan ne yapıyorsa mert olacak. Bizim yaptığımız yapmadığımız ortada söylüyoruz. Onlarınkindense şüpheliyiz:turned: haklisin Kizilkilise can herseyi gizli gizli yapiyorlar, mesela konyanin icki tüketiminde birinci sirada oldugu herkesin malumu:D burda Aleviler domuz eti yiyince pis pis bakiyorlar, ben bi tane sünniyi bi kere bir magzanin cikisinda domuz sosislerini homini girtlak migdeye indirirken yakaladim:D acik acik domuz eti yiyen sünnileride tanidim ama gercek suki, onlar Alevileri görüyor sünnileri görmüyor ayrica almanyada "deli dana" yüzünden etleri kontrol ettiklerinde yimpas isimli islamci marketlerin etlerinde yine domuz eti cikmisti:D:D Müslüman adam biraz acik sözlü olur, bizim gibi:thumbup1: ayrica neden ikide bi konuyu ickiye getiriyorsun sen bakim:001_tongu Nesimi 15.09.2006, 13:42 haklisin Kizilkilise can herseyi gizli gizli yapiyorlar, mesela konyanin icki tüketiminde birinci sirada oldugu herkesin malumu:D burda Aleviler domuz eti yiyince pis pis bakiyorlar, ben bi tane sünniyi bi kere bir magzanin cikisinda domuz sosislerini homini girtlak migdeye indirirken yakaladim:D acik acik domuz eti yiyen sünnileride tanidim ama gercek suki, onlar Alevileri görüyor sünnileri görmüyor ayrica almanyada "deli dana" yüzünden etleri kontrol ettiklerinde yimpas isimli islamci marketlerin etlerinde yine domuz eti cikmisti:D:D Müslüman adam biraz acik sözlü olur, bizim gibi:thumbup1: ayrica neden ikide bi konuyu ickiye getiriyorsun sen bakim:001_tongu Yaw şurda bikaç gün sonra Ramazan geliyor. Hazırlık yapıyorum içki mevsimi başladı benim için :P Günümüzün bektaşileride lazım değilmi fıkralar için eskiye gitmeyelim =)))) Balta 15.09.2006, 17:58 Sn Meral ve Kızılkilise, konumuz mum söndü. Alevilik ve içki konulu topiğimiz başka yerde lütfen ordan devam edin. Hiç olmazsa sizlere hatırlatmayalım bunları :devil2: :2guns: sılam 20.09.2006, 12:29 evet ya çok kötü bi karalama var banada sordular çok sert bi tepki verdim daha sonra öyle olmadığını anlatınca onlarda anladı karalama olduğunu özgürf 20.09.2006, 12:53 karalama olduğunu yavaş yavaş anlıyolar bu çirkin bi davranış bunların yaptığı. bunu anlamalarındaki en büyük etken artan yayınlar artan alevi tv leri. her perşembe cemler tv de gösteriliyo ve bunu sadece aleviler değil tüm insanlık izliyo vede ne kadar yanlış bir karalama yaptıklarını anlıyolar.saygılar. lila 25.09.2006, 14:06 Merhaba arkadaşlar, Aleviliğimi, onlardan farklı olduğumu ilk bu soruyla fark etmiştim ben. Arkadaşım bana "mum söndürüyor muşsunuz" dediğinde ben ne olduğunu anlamadığım için "siz söndürmüyor musunuz" şeklinde bir karşılık vermiştim. Böyle bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyordum ve açıkladığında çok şaşırmıştım. Daha sonra araştırdım.Böyle bir şeyin bizde mümkün olmadığını günlerce anlattım. Ama cevabımın yeterli olmadığını düşünüyordum. Gerçekten de öyle oldu. Çok yakın olduğum arkadaşımla bir daha asla eskisi gibi olamadık. Çocuklarını bize karşı öylesine bir nefretle yetiştiriyorlar ki gerçeği kanıtlamak nerdeyse imkansız hale geliyor. HoZaTLi_62 25.09.2006, 14:13 insan karşısındakini kendisi gibi görürmüş derler. bizleri öyle gördüklerine göre... lafımın devamını anlamışsınızdır. gündoğdu 26.09.2006, 23:02 dediğin doru olaßilir ama ßenim de ßu konuda ßildiğim ßi kaç şey var. : eskiden tokatın ßir köyünde ißadet yaparmış ecdatlarımız. Kapının girişine efendimiz ßir mumlar olan ßi ktabak koyarmış. o sırada kim ißadete geldiğinde mum söner ise dermiş : - senin kalßin temiz değil git temizle öyle gel. yani kimşi kırdıysa üzdüyse ah aldıysa kendilerini bağıslatırlarmıs. kalp kırmak yok. temiz olacaksın sadece ßedenen deqil her türlü... YoRuM78 30.09.2006, 01:45 mum sondu biz aleviler icin hep yanlıs anlamalara sebeb oldu karsı taraf icin aslına bakarsanız onlarada ınanamıyor böyle dusunduklerine bir insan bu kadar akılsız olamaz yani bu kadar örümcem kafalı olamaz sunni diye soyledigimiz kisilerin anne ve babaları malesefe ve malesef ki cocuklarına aleviler hakkında hep kötü anlamsız anlamsız söler aktarak cocuklarının alevilere karsı yanlıs dusunmelerini sebeb vermek istemislerdir hep..böyle dusunen örümek kaalılara söyluyorum siz kendi anne baba kızkardes teyze day vs vs böyle bir sey yapıldıgını dusunun ve cvp verin Divani 07.10.2006, 05:18 mum sondu biz aleviler icin hep yanlıs anlamalara sebeb oldu karsı taraf icin aslına bakarsanız onlarada ınanamıyor böyle dusunduklerine bir insan bu kadar akılsız olamaz yani bu kadar örümcem kafalı olamaz sunni diye soyledigimiz kisilerin anne ve babaları malesefe ve malesef ki cocuklarına aleviler hakkında hep kötü anlamsız anlamsız söler aktarak cocuklarının alevilere karsı yanlıs dusunmelerini sebeb vermek istemislerdir hep..böyle dusunen örümek kaalılara söyluyorum siz kendi anne baba kızkardes teyze day vs vs böyle bir sey yapıldıgını dusunun ve cvp verin çok haklısın aLeVi CoCuK öncelikle onlar böyle bişey olamayacağını biliyolar ama konuşuolar işte bilen bilmeyen konuşuyo gunes_87 08.10.2006, 23:13 eğer böyle bişeyi düşünme kabiliyeti olsa önce mum söndü karalaması yapmazlar....yazını çok beğendim arkadaşım fakat demişsin onlarda inanmıyor böyle düşündüklerine böyle düşünmeseler nie öyle desinlerki...ama bunlar sadece karalamadan ileri gidemez...bizim gittiğimiz yol çok ağırdır bunun kimse farkına varamaz...:excl: mum sondu biz aleviler icin hep yanlıs anlamalara sebeb oldu karsı taraf icin aslına bakarsanız onlarada ınanamıyor böyle dusunduklerine bir insan bu kadar akılsız olamaz yani bu kadar örümcem kafalı olamaz sunni diye soyledigimiz kisilerin anne ve babaları malesefe ve malesef ki cocuklarına aleviler hakkında hep kötü anlamsız anlamsız söler aktarak cocuklarının alevilere karsı yanlıs dusunmelerini sebeb vermek istemislerdir hep..böyle dusunen örümek kaalılara söyluyorum siz kendi anne baba kızkardes teyze day vs vs böyle bir sey yapıldıgını dusunun ve cvp verin ekinersin 09.10.2006, 14:28 bu bölüme bende bir katkıda bulanmak isterim nedeni bize yapılan bir hakarati bildiğim kadarıyla paylaşmak.mum söndü yapıyormuyuz hayır, ama mum yakıyoruz cem zikrinde, peki şu anki cemlerde yakılıyomu evet ve adıda çıradır önemlin olan neden yakıldığı olsa gerek, tarihte bir osmanlı padişağına sultan dediler anası yahudiydi bunun kim olduğunu anlamışsınızdır, bununun dinden sorumlu bulunan birde efendisi vardı tarihte adı ..ebuusad... dır adı ve size bir fetbasını yazacam.sultan sorarar efendi bu kızılbaşları öldürdüm günahı varmı. ebuusad, sultanım kızılbaş öldürmek sevaptır ve cennetin en iyi yerinden yer almaktır, onları öldürürken ölmek şehitliğin en ulusudur. canlar yok sunni yok alevi bunlar yanıltıyo bence islam birdirve mesep tanımaz besep ayırımı yapan islamım dememelidir o gün bu iftirayı yayanlarda türklükleriyle bü gün övünenlerdi ama nedense şunu görmek istemediler o çıra yakmak islam öncesi şamanizimdeki ateşe saygının ve ruhların aydınlığını tamsil eder umarım kırıcı olmadım saygılar. aliasker 10.10.2006, 17:26 canlarbazı yazıları okudum mesela mum söndü olayı biriniz göçlerden bas ediyorsunuz biriniz yok görmesinler diye mumlarını söndürüyor diyorsunuzbunlar kulaktan dolma sözlerdir bakın bir inancın hür ve özgür olabilmenin yolu önce hukuksal boyutuyla sora anayasalhaklarla ve tc vatan daşı olmakla beraber örgütlü mücadeleci savaşan hak arayan toplumlarda olur biz halen tc vatan daşı deiliz vergi öderizasker oluruz cepede savaşırız seçimde seçime vatandaşsak ve bu haklarımızıda örgütlü şekilde kulanmıyorsak suçlu kim ali asker yolcu67 11.10.2006, 14:40 kendini bilmez bir kaç sünni insanının söylediği bu laf bir zamanlar elbette benimde canımı sıkan ve çok bunaldığım konuydu. Çünkü hangi insanla tanışsan ve alevi olduğundan bahsetsen sana bu mum söndü olayını hatırlatıyorlardı. böyle birşeyin olmayacağını olamayacağını o zamanki aklımla anlatmaya çalışıyordum. şimdi bana böyle bir soru sorulsa buna cevap verme gereği bile duymam. hepimiz insanız eğer onlar böyle birşey yapıp içlerine bunu sindirebilirlerse bizde sindiririz demektir. kaldıki bir çok sünninin çirkin işler yaptığını biliyorum. ama bu tüm topluma yani sünni toplumuna mal edilecek şeyler değilki birey olarak bir kişi iki kişi yapmıştır. Fakat diğer tarafta bizde böyle bir konuda yok mum söndü olayı. tarihin en çirkin iftirası ve en çirkin uydurmasıdır elbette bunun hesabını Allah onlardan yani bunu uyduranlardan ve dedikodusunu yapanlardan soracaktır. müsterih olun saygıyla kalın tunc_85 12.10.2006, 17:44 artik internetteki bazı pornografik filmleri işte bunlar alevilerin mum söndü olayıdır dye tanıtılıyo. allaha şükür ben daha böle bir video ile karşılaşmadım. ben diyorumki ne mutlu bana ki dünyaya alevi bir ailenin çoçuğu olarak gelmişim Şoreş 12.10.2006, 17:53 Osmanlı Şeylühislamlarının, yıllarca verdiği fetvalarla halka aşıladıkları bir uydurmadır Mum Söndü.. Osmanlı denilen Devlet yüzünden bu iftiralar günümüzde tartışmalara ve ayrılıklara yol açmıştır.. Bize bu iftirayı atanlar biraz kendi kesimlerine baksınlar.. Zekeriya hocaya rasgeldim TV de ve bazı İslamcı Tarikatçılara sapık diyerek şu örneği verdi; Zekeriya hocanın sapık dediği Bir hocanın kitabında şöyle yazıyormuş; '' Bir adam, komşusunun karısı ile zina yaparsa, o adam, karısına zina yaptığı komşusunu evine davet etmeli yemeğe yada çaya.. Karısı ile zina eden adamın ikramına karşılık, adam helal olsun derse ikrama karşılık, zina yapan adamın suçu affolur '' tabi adam eşine zina yapıldığını bilmiyor.. Bunu duyunca şok oldum ve bize sapık diyenler kendilerine baksınlar dedim içimden.. Ne kadar acı.. Kendi sapıklıklarını bize yıkmaya çalışıyorlar.. Utanmasalar günümüzde çok eşliliğide devam ettirirler, harem geleneğinide. ZülfüKakul 12.10.2006, 19:02 Osmanlı Şeylühislamlarının, yıllarca verdiği fetvalarla halka aşıladıkları bir uydurmadır Mum Söndü.. Osmanlı denilen Devlet yüzünden bu iftiralar günümüzde tartışmalara ve ayrılıklara yol açmıştır.. Bize bu iftirayı atanlar biraz kendi kesimlerine baksınlar.. Zekeriya hocaya rasgeldim TV de ve bazı İslamcı Tarikatçılara sapık diyerek şu örneği verdi; Zekeriya hocanın sapık dediği Bir hocanın kitabında şöyle yazıyormuş; '' Bir adam, komşusunun karısı ile zina yaparsa, o adam, karısına zina yaptığı komşusunu evine davet etmeli yemeğe yada çaya.. Karısı ile zina eden adamın ikramına karşılık, adam helal olsun derse ikrama karşılık, zina yapan adamın suçu affolur '' tabi adam eşine zina yapıldığını bilmiyor.. Bunu duyunca şok oldum ve bize sapık diyenler kendilerine baksınlar dedim içimden.. Ne kadar acı.. Kendi sapıklıklarını bize yıkmaya çalışıyorlar.. Utanmasalar günümüzde çok eşliliğide devam ettirirler, harem geleneğinide. Okurken bayağı güldüm vallahi :) Yok şu böyle ise günah eğer böyle böyle yaparsa karşıdaki de böyle böyle yaparsa günah değil:huh: Bu nedir ya:D Vallahi bravo bu adamlara başka birşey denmez... Evet hala bu olaya inanan varsa buyursun gelsin.. Bi dökelim içimizi kim temiz çıkacak :) Aslında onlar nasıl ki bizim düşüncemizi değiştiremezler korkarım ki bizde onları değiştiremeyiz... İnansınlar bakalım nereye kadar :) mehmet bilgiç 12.10.2006, 22:12 merhabalar, diğer canların mesajlarını okudum. herşeyden önce bir insanın anasına bacısına isnat edildiği üzere saldırması akla fikre sığmayacak bir yalandan başka bir şey değildir. kaldı ki cem ortamında herkes birbirinin kardeşi değilmidir. biz aleviler olarak yüreği insan sevgisi ile dolu bir milletiz. yüreğinde insan sevgisini taşıyan bir insanın mum söndü olayında isnad edildiği gibi önüne gelene saldırması savsatadan başka bir şey değildir. sunniler tarafından yapılan haksız yakıştırmalardan başka bir şey değildir. ayrıca mesajın birinde horoz uçurma diye bir paragraf gördüm. horoz uçurma bildiğim kadarıyla alevilerin değil sunnilerin olması lazım. MeRaLiNa 12.10.2006, 22:35 artik internetteki bazı pornografik filmleri işte bunlar alevilerin mum söndü olayıdır dye tanıtılıyo. allaha şükür ben daha böle bir video ile karşılaşmadım. ben diyorumki ne mutlu bana ki dünyaya alevi bir ailenin çoçuğu olarak gelmişim bu dogru olamaz:buyukgoz: :buyukgoz: :sook :sook :cursing: emimmisin? nerden duydun?????? ZülfüKakul 12.10.2006, 22:39 bu dogru olamaz:buyukgoz: :buyukgoz: :sook :sook :cursing: emimmisin? nerden duydun?????? Doğrudur şaşırmamak lazım... Bu insanlarda da Allah korkusu varya ne diyelim... MeRaLiNa 12.10.2006, 22:41 Doğrudur şaşırmamak lazım... Bu insanlarda da Allah korkusu varya ne diyelim... cok üzüldüm..... D-e-v-r-i-m 12.10.2006, 22:49 Herzaman söyledim yine söyleyim kendi bastırılmış cinsel duygularını başkalarına malederek yaşatmaya çalışan cahil ve kapalı toplum zihniyetinden çıkmış bir konudur... Bu konuyu konuşmak bile yeterince incitici. Kişiler kendileri iiçin düşünemeyecekleri bir şeyi başkasına yakıştıramaz . Ancak herşeye off olan bu toplumun bastırılmış egoları ve yaşayamadıkları , dışa vuramadıkları cinsellik bu adamları bu pis ,sapıkça düşüncelere itmekte. Bir kadın yetmiyor çok eşlilk istiyor sapık zihniyet.. Akıl fikir uçkurda D-e-v-r-i-m 12.10.2006, 22:51 Mum bu admaların kafasında sönmüş kapkaranlık örümcek balamış ,birgün ağızlarında da sönecek hiç süphesiz cahil insanalar. erzıncankızı 13.10.2006, 00:56 kıme alevi oldugumu sölesem bana herseyden önce mum söndü olayını soruyo ve ılk defa soranlardan ögrendım bende haberım bıle yoktu bunca sene valla hurafe bunlar baska bıse diil bızım eve gelıpte yemek yemeyen komsularımız bıle cıktı gerısını siz dusunun artık:( Hüseyin69 13.10.2006, 01:26 artik internetteki bazı pornografik filmleri işte bunlar alevilerin mum söndü olayıdır dye tanıtılıyo. allaha şükür ben daha böle bir video ile karşılaşmadım. ben diyorumki ne mutlu bana ki dünyaya alevi bir ailenin çoçuğu olarak gelmişim bir arastirmanin düsündürdükleri dünyada googlede en cok aranan kelime... sex ve arayan ilk 10 ülke ayintilar v v v http://google.com/trends?q=sex&date=all&geo=all&ctab=1&sa=N sanirim baska söze gerek yok Şoreş 13.10.2006, 13:04 Canlar bize iftira atanların kirli çamaşırlarını ortaya çıkarsak dünya aleme rezil olurlar.. O yüzden içim rahat çünkü bizlerin doğruluğunu ve bazı kesimlerin ne haltlar karıştırdığını biliyorum..Bir tarikatçı, Alevi İnançlı bir kıza saldırmış.Dövmeye kalkmış.Döverken kullandığı kelimeyi söylemek istemiyorum..Öğrenmek isteyene Ö.M ile gönderebilirim..Ayıp laf değil ama forumda söylenmemesi gerekir... Nesimi 13.10.2006, 13:10 bir arastirmanin düsündürdükleri dünyada googlede en cok aranan kelime... sex ve arayan ilk 10 ülke ayintilar v v v http://google.com/trends?q=sex&date=all&geo=all&ctab=1&sa=N sanirim baska söze gerek yok Hüseyin abim doğru söylemiş. Laf söyleyenlerin foyası ortada, google dan2 tık yapmak yeter. Ayrıca Afganistan tarzı ülkeler ismi yok orda ama onlarda bilgisayar diye bir teknolojide yok olsa 1. olur bu ülkede :) Hüseyin69 13.10.2006, 13:46 Hüseyin abim doğru söylemiş. Laf söyleyenlerin foyası ortada, google dan2 tık yapmak yeter. Ayrıca Afganistan tarzı ülkeler ismi yok orda ama onlarda bilgisayar diye bir teknolojide yok olsa 1. olur bu ülkede :) degerli moderatörüm bu sadece evinde yada elinde bilgisayar ve internet baglantisi olanlar icin yapilmis bir arastirma ayrica söz konusu arastirmada(F) SIKKI 2006 grafiginde baya bir yükselme göstermistir buda sanirim cinsel yoksullugun basta türkiye olmak üzere diger müslüman ülkelerindeki etkinligini yeterince ortaya koyuyor. bu tip pornografik filmler vs izlerler sonrada o meshur yorumlarini yaparlar alevilerde böyle yapiyor vs biz onlari cinsel yoksunluklarina birakmisiz, söyleye söyleye dilimizde tüy bitti ama yine bildiklerini okuyorlar varsin zirvalasinlar klavuzu karga olanin burnu B... cikmazmis diye bir söz var buda kimin hakli oldugunu yeterince gösteriyor Everest 15.10.2006, 00:02 madem bu terim cok eskilere dayaniyor ve bugünlerde hala konusuluyor.....demekki bugünlerdede bu gibi faaliyetler sürdülüyor..... Bu Sünnilerin Alevilere Camur atmaktan baska bir sey degildir!!!!!!!!!!!! Osmanli Imparatorlugunda ve Kurtulus Savas zamaninda Avrupanin dört bir yanindan Türkiyeye göc eden ..esas dinleri Hiristiyan iken...kendilerini ancak Müslümanliga gecip..veya müslümanligi zorla kabullenip..böylece toplumda bir yeri olmasini saglamak amaciyla yapilmis bir olayin ardindan....azinlikta olan Alevileri bir nevi.. "Rakip" olarak gördükleri icin..ancak bu gibi "Iftiralara" bas vurmuslardir... Şoreş 15.10.2006, 00:06 madem bu terim cok eskilere dayaniyor ve bugünlerde hala konusuluyor.....demekki bugünlerdede bu gibi faaliyetler sürdülüyor..... Bu Sünnilerin Alevilere Camur atmaktan baska bir sey degildir!!!!!!!!!!!! Osmanli Imparatorlugunda ve Kurtulus Savas zamaninda Avrupanin dört bir yanindan Türkiyeye göc eden ..esas dinleri Hiristiyan iken...kendilerini ancak Müslümanliga gecip..veya müslümanligi zorla kabullenip..böylece toplumda bir yeri olmasini saglamak amaciyla yapilmis bir olayin ardindan....azinlikta olan Alevileri bir nevi.. "Rakip" olarak gördükleri icin..ancak bu gibi "Iftiralara" bas vurmuslardir... Bizler azınlık değiliz abi.. Milyonlarca Alevi Azınlık olamaz.. Dini Azınlıklar, Bahailer, Ezidiler... Aleviler Marmara Bölgesi Bursadan Balıkesirden Çanakkaleden, daha Batıda Trakyadan tutunda, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Doğu, Güney Doğu ve Orta Karadenizin bazı illerinde bizlerin köyleri var.. Aleviler heryerde var..Biz sanıldığından daha fazlayız.. Ama 500 sene önce halkın ezici çoğunluğu Alevi idi.. Cumhuriyet kurulurkende Nüfusun yarısı Alevi idi. ZülfüKakul 15.10.2006, 00:13 Sayın Sunniler! Mum söndü diye birşey yoktur.. Bu sadece bi kısım densizin uyduruduğu bir palavradır... Bir deli kuyuya taş atmış işte... Hiç kimse kimsenin ibadetiyle dalga geçemez hele bu şekilde.. Birilerini karalamak, kötülemek, aşağılamak.. Sizlere sevap kazandırmaz.. Bırakın bu kafayı artık.. Yüreklerinizin adamıı olun.. Bunlara inananlar yok değil mi elbette var.. Ey bu saçmalığa inananlar!! Sizler iyileri sınamak için gönderilen bir avuç azınlıksınız.. Bizler sizlerin dolduruşuna gelmeyiz.. Haddinizi bilin.. Sizlerden biri demişti ki şeytan da sizin gibidr kuyruğuna basınca bağırır. Şeytanı çok iyi tanımış.. Ey bu saçmalığa inananlar.. Size şeytanla bol sohbetler... Hüseyin69 15.10.2006, 00:56 bugün gelismis teknoloji sayesinde kafasi topraga gömülü ve sadece sadece tek bir düsünceye odaklanmis deyim yerindeyse beyinli yasayan beyinsizler de ayni beyinsizlik akilsizlik dönüyorsa kimbilir simdiki zaman eski zaman olsa idi daha neler neler söylerlerdi günümüzde iletisim var medya varki fazla üstelenmiyorlar ama her yerde ac yirticlar gibi pusuda bekliyorlar ki alevilerin kücük bir acgini yakalasinlar asirlardan berri siirlere vurduk, sözlere vurduk, türkülere vurduk, agitlara vurduk... isyanimizi, haykirisimizi halende vuruyoruz, bakin diyoruz biz insan olan insani severiz insan olan beyinsizlerle isimiz olmaz diye ama beyinsizlerde akil olmadigi gibi sürekli türk siyasilerin ve medyanin deyimi ile meczup yada akli dengesinin olmadigi yada eksikliginin veridigi nimetlerden yararlaniyor zazaca bir atasözü cixake saa sabunra süna busiye unca sao ne kadar siyahi sabunla yikarsan yika yine siyahtir turkudostu 15.10.2006, 01:00 slm canlar benim annem derdiki biz eskiden ibadeti şimdiki kadar açık ve aleni yapamazdık derdi çünkü eskiden bi evde toplanırlarmış gizli gizli ibadeti cemi ayin yaparlarmış ışık yaktıkları zaman devriyeler polisler ve karşı tarafın insanlarının kendilerini görmesinden ve ibadeti basmalarından korkarlarmış bunu için karanlıkta gizli ibadet yapmışlar bunun içinde mmum ışıgını kullanmışlar heee bu mumu bide allahın ;hz.huhammetin vehz.ali;nin nuru aşıka çerag yakarlarmış cem bitimide mumu söndürür cemi ayin_i bitirlermiş. pek saygısız bizim milletimiz o kadar kişiliksizki gözüyle görmeden duymadan bilmeden kolayca iftira ve yalan atan bir milletiz siz nasıl bir insansınız ey mahlukatlar biz aleviyiz alevi alinin yolcusu ALLAH MUHAMMET ALİ diyoruz bire zındıklar bu 3 ulu şahısı zikreden bi kul bu söylenenleri nasıl yapar hangi mezhepte hangi kitapta hangi tüzükte yazar deyin bana hani bi laf vardır DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA diye alevilik öyle edepli bir yoldurki edebi erkanı bildinmi seni sana şeytan bile dokunamaz saygılarımla sevgili canlar..................... rewhat 15.10.2006, 10:38 arkadaslar anlatacagim olay tamamiyle gercektir ve halen sokunu atlatabilmis değilim. işim gereği bulunduğum bir ramazan yemeğinde konu dondu dolaşti aleviliğe geldi. işlerinden en eğitimli olani odtu mezunu amerika da master yapmiş sahis dediki aleviler oruc tutar namaz kilar kizilbaslar oruc tutmaz ve namaz kilmaz dedi. sonra bir iki ornek verek pekistirdi savini sonra o kizilbaslar |