müslümanız diyolar ama iftira atıyolar bu nasıl müslümanlık peki bu iftiraları duydukça çok üzülüyorum ürpertici bi yalan bu :(
yalan ve iftira ile kalsa iyi tekbir getirerek insanları yaktılar ve onlar müslüman(!)...
devrimcibaşak
21.08.2008, 15:04
babam bana bu konuda bi olay anlatmıştı kadının biri sokakta bağıra bağıra alevilerin cem evini merak ettik mum söndü yapıyomular diye ablamla gittik diyor sonra mum söndürüp ana bacı demeden yaptılar ama biz ablamla sarıldık birbirimize bişey olmasın diye diyo bunu duyan babaannemde sen o kadar şerefliysen neden gittin madem mum söndüyü biliyosan anasını bacısını tanımayan seni hiç tanımaz diyo ve kadının kocası bunu duyunca karısını döve döve rezil ettiği için ciğerini patlatmış hastaneyede götürmemişler kadın birkaç ay sonra ölmüş.
devrimcibaşak
21.08.2008, 15:07
yalan ve iftira ii kalsa ii tekbir getirerek insanları yaktılar ve onlar müslüman(!)...
evet ve Allah adına yaptıklarını söylüyolar müslümanlık buysa ben müslüman değilim
çok iğrenç bi karalama ya ve sadece bununlada kalmıyolar. geçen sene aşure zamanında bi komşu aşure getrdi bize bzde götürdük oturduk falan sonra kadın anneme abla bişey sorcam ama yanlış anlama sırf meraktan diyerek konuya girdi bizde merakla bekliyoruz ne dicek die. siz cem evinde dedeyi yıkıyomuşsunuz getirip o suylada aşure yapıomuşsunuz dogrumu dedi agzım açık kaldı ne diyo bu die. annemde: sizde camide hocayı yıkadıgınız suyla bulaşık duruluyomuşsunuz dogrumu dedi. kadın başladı o nasıl söz öyle fln dmeye annemde sus saygısız seninki nasıl sözse benimkide öyle söz diyip susturdu çok iğrenç insanlar ya ne dediklerini bilmiyolar karalamayı yapıosunda bi mantıgına bak önce ya akla sıgar bişeyse söyle!
KARTANESİ
02.09.2008, 23:42
MERHABA DOSTLAR..mum söndü olayına çok kızıyorum sırf alevileri karalamak ve kötü göstermek için yapmadıkları kalmamış ki lazı kürtü çerkezi vesayre çeşit insanlar da var onlara laf yok alevilere çok aleviler napmış bu insanlara anlamıyorum en başta tüm müslümanlar kardeş olduğuna inanıyorum alevi kızı olarak herkesin ibadeti kendinedir tabiki insanlığıda.BU ALEVİLER İÇİN SÖYLEYEN VE BUNA İNANAN İNSANLARIDA ALLAH ISLA ETSİN..ki eğer onlar ailesiyle böyle birşey yapıyorlarsa kabul etsinler..artı tv izliyoruz televizyona çıkan hepsi sünniler üvey babasıyla kaçan daha neler neler öyle düşünen insanlardan çıkıyor tabiki herkesi kastetmiyorum mum söndü yalanına inananlara lafım..AYRICA BU KONUYA DEYMEK İSTİYORUM ALEVİLER KADAR NAĞMUSLU ŞEREFLİ insanlar çok az günümüzde bizler canlarımızı veririz nağmus yoluna.ALLAH BANA NASİP ETTİĞİ İÇİN ALEVİLİĞİ GURUR DUYUYORUM...SONUNA KADAR..
Arkadaşlar bu konuya sözcük ekleyecek bir durum kalmamıştır. yorumlanacak açıklanacak bir tarafı yoktur. bir iftiranın safsatanın nesine yazı yazıyorsunuz parmaklarınızı yoruyorsunuz. pirim vermeyelim dahada çok konuşarak. biz bizi biliyoruz. ilerlemeye bakalım.böyle saçmalıklara zaman bile ayırmaya deymez. sinir bozucu üstelik yaw......
şahkulu mame
03.09.2008, 01:36
büyük yıldım bu "mum söndü" gerizekalılığından. gençken anlatır açıklar; " ya o öyle değil, biz ibadetimizde çerağ uyandırırız... " artık cevap bile vermiyorum. " ha canım, ha gülüm, ha kekliğim " deyip geçiyorum... sıtkım sıyrıldı yeminle 40 senedir bu anlamsız iftira ve salaklıktan. artık tek cevap veriyorum ben ; "o mum var ya kıçınıza kaçmasın emi..."
not : iyi niyetli ve alevilige yakışır davranışlarda bulunmak adına "mum ve kıç " konusu gözden geçirilmiş ve tersinleme (ironi) yapılarak düzeltilmiştir...
ahmetusta
03.09.2008, 03:29
ben salak olabılırım ama bunun konuşmasını yapmıyacam onlar aile arasında yapıyorlarsa mumsöndü alevileride öyle bilsinler ne yapabilirim çünkü insan kendini nası bilirse karşındakini öylebilir
vallaha kaç senelik aleviyim şu mum söndü olayını hala anlamadım :))
şahkulu mame
03.09.2008, 03:43
vallaha kaç senelik aleviyim şu mum söndü olayını hala anlamadım :))
ben biliyorum cancan
anlatırım bi ara ama içinde " mum ve kıç" geçmiyen bi cümlede. yoksa moderatörler ceza veriyorlar...
umutlu_alevi
05.09.2008, 13:58
Mum söndü alevilere atılan iftiralardan sadece biridir günümüzde de halen alevilere bir çok iftira atılıyor.Bu formda da bunları görüyoruz bizler müslüman değilmişiz alevilik ışıka tapmakmış,zerdüşlükten gelmişiz,aleviler peygamberi ve hz ali'yi tanımaz biz allaha ali deriz, ,hz ali katil elinde kılıç onu bunu müslüman yapmak için keser,aleviler şöyle yaparmış böyle yaparmış gibi kendi kendimize de iftira atmaya başlar olduk.Herşeyin hayırlısı iftiralar artık kendi içimizden çıkar oldu.Bize ne kötülük gleirse kendimizden gelir oldu artık
akdenizli
29.11.2008, 18:15
arkadaslar mum sondu yandı veya baska bise kimin umrunda bizi bilen bilio bunu deistiremezsinizbu konuya sole bakıp gulup gecmeli
BİR İNSAN DİERİNE CAMUR ATMAK İCİN ONCE O CAMURA KENDİSİNİN BULANMASI LAZIM