Orijinalini görmek için tıklayınız : Mum Söndü Karalaması

Sayfa : [1] 2 3 4

ilerici_gençlik_derneği
20.02.2005, 03:26
Göç sıralarında ;Aleviler her akşam düzenledikleri CEM (ibadet) ile ilgili kendi barakalarında toplanıp cemi yaparlardı.o sıralarda bazı köylerde alevi sayısı çok düşük olduğundan alevi karşıtları köyün nüfusunun %90 ı onlara aitdi..aleviler göçteler çünkü.herkesten saklanırlardı bilhassa köyün güvenliğini sağlayan jandarmalardan.barakalarında karanlıkta yaparlardıki kimse görmesin olay çıkmasın yerimizden olmayalaım diye ve tamamen karanlıkta deil tabi bir kaç mum sayesinde ışığı elde ederek ibadetlerini yapıyolardı..jandarmaların oraya geldiklerini görünce mumları söndürürlerdi... yakalanmıyalım diye.ve köy halkı olsun jandarmalar olsun rezalet bir iftira ve kirletici bi laf atmışlar ortaya ana,bacı,kardeş tanımazlar diye...buda dilden dile lekendi ama işin gerçeği ortaya çıkınca bazıları susuyor yeni nesil tabiki..ama bazılarıda anlamak istemiyor bu olay sadece göç halinde olan bir alevi topluluğundan oluşmuştur onların çaresizliği yüzünden.........

Alevimen
20.02.2005, 04:04
Göç sıralarında ;Aleviler her akşam düzenledikleri CEM (ibadet) ile ilgili kendi barakalarında toplanıp cemi yaparlardı.o sıralarda bazı köylerde alevi sayısı çok düşük olduğundan alevi karşıtları köyün nüfusunun %90 ı onlara aitdi..aleviler göçteler çünkü.herkesten saklanırlardı bilhassa köyün güvenliğini sağlayan jandarmalardan.barakalarında karanlıkta yaparlardıki kimse görmesin olay çıkmasın yerimizden olmayalaım diye ve tamamen karanlıkta deil tabi bir kaç mum sayesinde ışığı elde ederek ibadetlerini yapıyolardı..jandarmaların oraya geldiklerini görünce mumları söndürürlerdi... yakalanmıyalım diye.ve köy halkı olsun jandarmalar olsun rezalet bir iftira ve kirletici bi laf atmışlar ortaya ana,bacı,kardeş tanımazlar diye...buda dilden dile lekendi ama işin gerçeği ortaya çıkınca bazıları susuyor yeni nesil tabiki..ama bazılarıda anlamak istemiyor bu olay sadece göç halinde olan bir alevi topluluğundan oluşmuştur onların çaresizliği yüzünden.........

Böyle bir konuyu açtığın için sana ilk öncelikle teşekkürler. Ama burda sana katılmadığım noktalarda vardır.
'Aleviler her akşam düzenledikleri CEM..' dedin -> Her akşam Ayin-i Cem yapılmıyor, her köy'de bi rehber,pir,mürşid yok. Köylere bu üç kişiden biri geldiğinde Ayin-i Cem yapılır. Genel olarak Rehber ve Pir yılda 1 kere gelirler. Mürşid ise 7 yılda bir...
Alevi halkı, işçi halkdır. Çifçilik ile geçinirler, bu yoğun işlerinden ötürü her akşam veya her hafta gibi bi zaman dilimi içinde Ayin-i Cem yapmaları zaman açışından mümkün olmayan bişeydir.

Ayin-i Cem 'gizli' yerlerde yapılmaz, Cem'ler heryerde yapılır her evde.. Mekan önemli değildir ve Aleviler Ayin-i Cem yaptıklarında saklandıklarına inanmiyorum sadece güvenli yerleri seçtiklerini tahmin ediyorum ('gizli' çok relatif bi terim). Bu 'gizli cem yapmak, müm söndü' söylentiler'de spekulasyondur, belki böyle bi durum (gizlilik bakımından yani yasak olduğu için gizlice ibadet etmek durumda bırakılan halk.. Ve bu durum yobazlar tarafından kullanılarak Yalanlar savrulamaya başlanmıştır).

Alevimen
20.02.2005, 18:48
peki cuhmuriyet döneminden önce cemler nasıl yapılırdı??????

(16 yüzyılından..) cumhuriyet'in kuruluşuna kadar Alevileri bu zaman içerisinde Osmanlı idaresi hep potansiyel bir tehdit olarak görmüş, dindışı ve ahlakdışı saymış, hatta yoksaymıştır. Osmanlı onları yoksaydığından ve en alçaltıcı iftiraları (mum sondu!) sünni kitlelere aşıladığından dolayı onlar da deyim yerindeyse başlarının çaresine bakmışlardır. Yezid düzeni saydıkları Osmanlı idaresi ile her türlü bağlantıyı kesmişler, inanç ve adetlerini dışarıya kapalı bir şekilde yüzyıllarca yaşatmayı başarmışlardır. Bu başarı da şüphesiz sözlü geleneğin, coşkulu edebiyatlarının payı büyüktür..

chatlakalper
29.06.2005, 21:52
konuya cvp yazılmayalı uzun zaman olmuş bende yazayım bir kaç birşey dedim:
Alevilikte mum yakma ve cem sonunda yanan mumu söndürme olayı doğrudur.Fakat nasıl bir zihniyet böyle bir yalanı uydurmuş hala aklım almıyor. Hangimiz birbirimizin anasına bacısına saldırır arkadaşlar hele de bir ayn-i cemde kutsallığına inanılan bir törende allah'ın muhammed'in ali'nin kerbelada şehit olan hüseyinin adının anıldığı yerde nasıl birbirimizin namusuna leke sürebiliriz. Buna zamanımızda inanan insanlarda var inanmayanlarda ama lütfen inanan arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun siz yapabilir misiniz bunu? Bu insanların sizden ne farkı var da bu kişilerin yapabileceğine inanıyorsunuz? Saygılar....

Not: Birde horoz uçurma veya horoz çırpıtma diye birşey duydum bu horozu uçurup mumu söndürdüğü söyleniyor bu konuda da bilgisi olan arkadaş varsa lütfen yorumlarını yazsınlar buraya...

Alevimen
29.06.2005, 22:17
horoz olayı ve benzeri konunun dilden dile yani propaganda amaçlı yayımlanması için uydurulan senaryolardan biridir. amaç, bilinçli bu yalanlar uydurulup toplumda Alevileri küçük düşürmektir, ne yazik ki 'onlar' o kadar cahiller ve bu tür hikayeleri inanmakdalar(dı).

munzur_hozat
29.06.2005, 23:32
Ben gerçekten sunni aile bireylerini kınıyorum, ben çok iyi hatırlarım lisede arkadaşlar biraraya gelir aleviler hakkında konuşurlardı tabi ozaman üniversite ortamı gibi değildi alevi olduğunu söylemek yemezdi yani.Neyse bir baktım arkadaşlar öyle şeyler anlatıyorlarki sanki olayların içinde yaşamış gibiler, rivayet eki kullanmıyorlar bile eylemler kesinlik bildiriyor.Ben tabi soruyorum kimden duydun falan kimi annem diyor kimi teyzem diyor.Anlamıyorum yani anne babalar oturup çocuklarına alevilerin olmadık şeylerini mi anlatıyorlar, valla ne benim annem nede başka alevi annesi yada babası sunni insanlar hakkında en küçük bir hadise veya özelikten bahsetmez.Bunları anlatan sunni insanlarda genelde alnını secdeye koyan insanlar, anlamak zor, problem dini anlamamaktan kaynaklanıyor.Yaptıkları gıybet, dedikodu hemde bir kişi ile ilgili değil bir toplumla ilgili bir gıybet yazıklar olsun onlara diyorum.Bu zihniyettekiler Atatürk zorla yaptırmasaydı nezaman Kuran-ı Kermi türkçeleştirecekdi.Bunların islamı özüyle anlamaları yılllar alacak sanırım.

chatlakalper
30.06.2005, 13:28
hak veriyorum sana munzur_hozat ben ne annemden ne babamdan duydum böyle şeyler ama zamanın bir kaç kişi de anlatmıştı bana

aleviboy
24.07.2005, 11:39
mum söndü olayı sanırım zamanında cem yapan alevilerin insanlardan ve devriye gibi güçlerden korkarak evin önünden geçtiklerinde ışıkları söndürmesinden onlar gittiğinde ise yakmalarından kaynaklanmış bir söylenti ilginç olanı hem korkutarak buna sebep olanlar onlar yine böyle bir iftirayı atanlarda onlar.

thosun
11.08.2005, 09:52
Benim Düşünceme Göre Mumsöndü Olayinin Gerçeği Bizim Tahtacilaradan Kaynaklaniyor !!! Bizim Tahtacilar Dağlardaki Yerleşik Hayatta Ibadetlerinin çadir Içinde Yapiyorlar Gece Tabi Ki Ne Elektrik Ne Su Var Doğal Olarak Mum Veya Lüküs Kullaniyorlar ... Bunlarin Mekanindan Gece Geçen çobanlar Kafalarina Göre Yorumluyorlar ... çünkü Cemde Hiç Bulunmadilar Ve Ne Olduğunu Bilmiyorlar ... Türk Milleti Sever Karalamayi ... Bu Arada Ben Bir Tc Vatandaşi Olarak Türklüğü Kabul Etmiyorum çünkü Ben öztürküm ... Herneyse O Zaman Karalama Yapilacaksa Ben Hayatimda Camiye Girmedim O Zaman Onlar Toplu Olarak Cemaaten Götürüyorlar Birbirlerini ... Ama Biz Bilinçli Insanlar Olduğumuz Ve Herzaman Ezildiğimiz Için Elimize,belimize,dilimize Sahip çikiyoruz ...

ErdalNET
11.08.2005, 12:28
Bu ibareyi kullanan insanlara ağır yaptırımlar uygulamak gerekiyor. Aklı başında, İnsan olan öyle şeylerin olmayacağını bilir. Demek ki bunu söyleyenler insan değildir. Bunlara karşı gerekeni yapmak gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca Sünnilerin tarikatlarının zikir törenlerinde kendilerinden geçip biribirlerine belli şeyler yapmadıklarını nereden biliyorsunuz. Kendi pisliklerini bize mi atmaya çalışıyorlar.

Ercan
11.08.2005, 16:59
Mum söndü karalamasini bazi insanlar kendiliginden cikarmamis.Bu osmanli politikasidir.
Yavuz Sultan Selim´den baslayarak osmanlilar arap kültürünü benimsemisler.Anadolu´yu araplastirmaya calismislar,Sünnü/henifi mezhebini benimsemislerdir.Buna Aleviler karsi cikmislar,isyan etmislerdir.
Osmanli padisahlari da baskilarla zulümlerle Alevileri susturmaya calismislardir.
Bir Osmanli Padisahi 40 Alevi öldüren cennete gider demistir.
Aleviler inanclarini gizli yerine getirmeye baslamislardir.Cem törenini gizli yapmak zorunda kalmislardir.
Mun söndü meselesini Alevilerin ibadetlerini karalamak icin kasten cikarmislardir.
Amac Aleviligi halkin gözünde kötü göstermek,Hanifi mezhebi inancini Anadolu´ya yaymaktir.
Bu baski ve zulümler günümüze kadar devam etmistir.Buna ragmen Aleviler cem törenlerini iftiralara aldiris etmeden günümüze kadar devam ettirmisler.
Artik Aleviler cem törenlerini gizli yapmak zorunda degiller.Bundan birkac yil önce cem töreni Corum´da kapali spor stadyumunda yapildi.Bu kasitli yapilan iftiralara inanan insanlar varsa ,gidip bir cem töreni izleyip gercegi ögrensinler.
Bazi arkadaslar bu kasitli iftiralara karsilik verirken karsi tarafin zikir törenlerinde ayni seylerin olabilecegini yazmislar.Bence bu yanlis.Iftiraya iftira ederek karsilik verirsek bir yere varamayiz.Zaten büyük cogunluk bu iftiralara inanmaz.
Kendimizi savunurken baskalarina iftira ederek karsilik vermek bizlere yakismaz.
Biz kendimizi biliyoruz.Iftiracilar utansin.

yaraLiCeyLan
11.08.2005, 17:09
Uzun sözün kisasi mum söndü karalamasina inanan insan asil kendisi ailesi icinde böyle bir girisim yapmis demektir. Aleviler hakinda kötü düsünen aslinda kendisini kötüdür. Herkes aynada kendini görür.
O`nlarda böyle bir sey olmadigini biliyorlar bilincli bir karalama oldugunu herkes biliyor. Bu onlarin icindeki cirkinligi disa vuruyor bence.

hasan1
11.08.2005, 21:57
hale su dünyada kendini okadar düsürten insanlar vark kendi kisiligini bilmiyor kendi kültürünü tanimiyor habire insanlara camur atmaktan baska birseyler yapamiyorlar
günümüzde okadar teknoleji gelismiski bir dönüp baksinlar bazi dar kaliplasmis kafalar
tipki papagay gibi ezberlediklerini söyleyen örümcek kafalilara sesleniyorum
dönün yaptiklariniza bakin belki kendinize gelir baskalarina camur atmasiniz

acareftelya
22.08.2005, 20:32
İNSANLAR başkalarına laf atamayı,karalamayı o kadar başarılı bir şeklide yapıyorlar ki..bunun sonucunun ne olacağını tahmin bile etmiyorlar..kim bilir kimin söylentisi üzerine çıkmış bir dedikodunun sonuçlarını bugün biz gençler yaşıyoruz..birine aleviyim dediğinde 3 sorusundan biri mutlaka bu oluyor..ve biz bile bugün neden böyle bir karalamayı yaptıklarını bilmeden karşımızdaki insanları aydınlatmaya çalışıyoruz.bunlar ne kadar çirkin şeyler...ama keşke sadece bu kadar olsaydı da...biz bu konuyu tarşsaydık..ama bunlar o kadar çok kii...:24:

sila
22.08.2005, 21:41
valaa bende cok karsilastim bu durunla oyle bir kara surmuslerki sanki cikmiyorr ben degisik yerlerde okudum okulumuu,aksaraydan basladim lise 1 e ,ankara lise 2,adana lise 3 derken bitirdim liseyi ama her gittigim yerde nelerle karsilastim aleviler cok nadirdi benim dustugum siniflarda,iste tanisma donemi gecipte arkadaslar arasii konusmalarda soylerdim alevi oldugumu hic saklamaz(bazilari gizliyor alevi oldugunu) cekinmezdim tum sinif bilirdi alevi oldugumu hemde soylerken oyle bir gurulanirdimki,kimseyide gozum gormezdi bise deseler patlayacak gibi yanii.ama nedense kimse bise diyemezdi. diyecek bi sozleri yokta ondan ,iste ben aleviyim dedigimde biraz saskinlik aaaa gercekten alevimisin falan ,sanki aleviler bise yapmislarda onlara alevi birisi oldugunda inanmasi biraz zor geliyorr nedensee,neyse zamanla alevi oldugum icin biraz dislanma olurdu baslarda hani kotuyuzya, biz aslinda bilmiyorlar aleviler nasil ,buyuklerinden ,avebeyinlerinden oyle gormuslerr ,onlara anlatiklari gibi biliyorlar.zaman gecipte yakindan taniyinca karakterini huyunu ,suyunu oyle biseyin yapilamayacagini anliyorlar, tabikii bazi kendini bilmezler disinda tabikii, sonra yaklasmalar iste samimilik gibi ,merak aliyor onlari sorular basliyor yaa soyle oluyomus iste siz bunu yaparmisinizz (bu mum sondu karasi gibi)bende de aciklamalar basliyor tabikii onlara ilk sorum (bayagi bir kalabaliktik bu konularin konusuldugunda) siz kendi gozunuzle gordunuzmu olduu .tabiki hepsi hicbirsey diyemedi cunku ortada boyle bise yok ki gorsunler.iste dedim; mantiginiza bi sorun siz boyle birsey yaparmiydinizz. hepsi karsi cikti aaaaa oyle bisey olurmu biz aslaa.... eeee bizi nasil dusunebiliyorsunuzya ,biz yaparmyiz..buna benzer birsuru aciklama takiii anlayana kadar son olarakta dedim size bunlari bu iftiralari ,karalamalari kim anlattiysa gidin bi sorun nerde gormusler ,biz yaparken boyle bise, onlarda bizim icimizdemi bulunmuslar.(birde kucuk bir igne) yoksa orda bi karisikligami gitmislerrde boyle gercekmis gibi anlatiyorlar dedimm anlayan anlar dedim biraktik cogu anlamis ne anlatmak istedigimi. alevilerin aslinda hicte tanidiklari yada tanittiklari gibi olmadigini ogrendilerr once dislayanlar sonra cok sevdiler utandilarr oyle dusundukleri icin bile ,cunku sorgulamadan yargilamislardi.simdi okulu bitireli ben hemen hemen 6 sene olacak ,onlar turkiyedeler ben hollandadayim okul bitiminden bu yana halaa gorusuruz halaa arar hal hatir sorarlar. sucun buyugu bunlari olmadik seyleri yani nesile anlatmalari istee cahil cehaletin icine dusmus insalarda boyle karalamalrin ardina dusup yayiyorlar....ama sunu soyleyim hersey insanin kendi ozundedirr.. diyorum baskasi ne soylerse soylesin benim ozum bu yolu doiyorsa bu yoldaysa sonuna kadarda giderim ne pahasina olursa olsun. gun gelir herkes yaptigindanda ,soyledigindede de utanir elbett

saygilarr......

TheGodfather
22.08.2005, 22:05
Sıla :
Sana sorulan sorularn hepsi bizde soruldu..Yllarca arkadaşlarm alevi olduğumu bilmedi.Zaten önem vermiyordum.Öğrenende tesadüf eseri öğrendi.Lise 3. snıfat alevi olduğum öğrenilince bazı arkadaşlar tebessüm ederek sevindiler.Çünkü kendi sınfmda benimle beraber 4 sınıf arkadaşım daha aleviymiş ve bunu kimse bilmiyordu. Yalnız senden farklı olarak bana mum söndü karalaması hakkında soranlar mum söndü yalanlarna inanmayan kişilerdi.Sadece bu konu hakknda bilgimi nerden çktığnı falan filan sordular işte. Arkadaşlarmdan biri bana bu soruyu sorduğu zaman(Bu arkadaşmız bugun mezhep diye birşeyin olmadığnı savunup aleviliği çok sevdiğini belirtiyor) hiç cevap vermedim..Ay sonunda düzenlenicek olan cem'e benimle katılıp katılamayacağnı sordum.''Elbette katlırm'' dedi.Yani anlcanız gelip kendi gözleriyle görmesini istedim tüm gerçekleri...
Bizim cemimizde kadın erkek yoktur.İnsan vardır.Bunu bazılar kötü anlama çekebilir.Ama şu bilineki ben alevi olduğumdan gurur duyuyorum.

whitehat
22.08.2005, 23:04
Merhaba
Ya arkadaşlar Bu Mum söndü olayını bir sünni olarak cok araştırdım. Yalan İftra hemde kuyruklusu.. ve bu konuda coğu sunni ile tartıştım. hatta kavga bile ettim. ama o tartıştığım kişilerin yüzlerine söledim. "siz bu konuyu alevilere yıkıyonuz. insan o kadar iğrencmidir ki kendi ailesinden birini ..... yapsın. sen böyle düşünüyorsan demekki senin kendi ailenden biri ile bu canlandırdığınız sahnede olsan sende öle ailene aynısını yapacaksın" deyince tabi kavga başladı :) bu gibi düşünceye sahip insanlar ne kadar aşşağılık ne kadar iğrenclerki bence onlar hayvandan daha aşşağılıktır.. Bu karalamayı cıkaranları kınıyorum...
Saygılarımla....

Ezo
25.08.2005, 22:30
Merhaba
Ya arkadaşlar Bu Mum söndü olayını bir sünni olarak cok araştırdım. Yalan İftra hemde kuyruklusu.. ve bu konuda coğu sunni ile tartıştım. hatta kavga bile ettim. ama o tartıştığım kişilerin yüzlerine söledim. "siz bu konuyu alevilere yıkıyonuz. insan o kadar iğrencmidir ki kendi ailesinden birini ..... yapsın. sen böyle düşünüyorsan demekki senin kendi ailenden biri ile bu canlandırdığınız sahnede olsan sende öle ailene aynısını yapacaksın" deyince tabi kavga başladı :) bu gibi düşünceye sahip insanlar ne kadar aşşağılık ne kadar iğrenclerki bence onlar hayvandan daha aşşağılıktır.. Bu karalamayı cıkaranları kınıyorum...
Saygılarımla....

Nedemisler cahille sohbet etmiyeceksin bu iftirayi cikaranlar cahil insanlar insanlik bilmeyen kültursüz insanlar....

chatlakalper
27.08.2005, 22:41
alevilere yapılan iftiralar karalamalar bir sünni olarak banada yapılmış olarak algılıyorum bu ne şerefsizliktir ya

memço
20.09.2005, 15:20
Alevi-Bektaşiliği dinsizlik veya İslam dışı bir inanç olarak göstermeye çalışan kimseler tarafından yüzyıllar boyu mum söndü olayı istismar edilmek suretiyle Alevi-Bektaşiler karalanmaya ve aşağılanmaya çalışılmıştır.
Alevi-Bektaşilerde aile yaşamında olduğu gibi Cem törenlerinde de kadın-erkek bir aradadır. Kadın ve erkek Alevi-Bektaşi düşüncesine göre hayatin her alanında eşittir. Namus kavramı Alevi-Bektaşiler için çok büyük önem taşır. Zaten Alevi-Bektaşiliğin temel felsefesinde yer alan "Eline, diline, beline hâkim olmak" kavramı bunun en büyük kanıtıdır.
Cemde meydanın kutsallığını ve simgesel olarak canlılığın ve yaşamın kaynağı olduğunu göstermek üzere Kur'an-ı Kerim'de bulunan Nur Suresi'nin 35.ayetinde bulunan:
"Allah Teala göklerin ve yerin nurudur. Nurunun örneği, içinde güzel bir çerağ bulunan lamba gibidir. O çerağ ise bir kandil içindedir. O kandil ise sanki bir inci gibi yıldızdır. Doğusu ve batısı olmayan bir kutsal zeytin ağacından tutuşturulmaktadır. Onun yağı öyle bir yağ ki ateş dokunmasa bile etrafına ışık verir." İfadesine dayanılarak "Çerağ uyandırılır" ve yine ayni simgesel gerekçelerle "Çerağ söndürülür" Çerağın sönmesi ayni zamanda Cem töreninin bitmesini simgeler. Özellikle 16. yüzyıldan başlayarak Alevi-Bektaşiliğe "mum söndü" iftirasını yapanlar bu törenin gerçek anlamını bilmedikleri ve iftiralarına dayanak aradıkları içindir.
Macar bilim adamı İmre Adorjan'a göre bu tarz iddialar daha önce Avrupa'da bazı Hristiyan tarikatlarına karşı ileri sürülen iftiralardır. Buna dayanarak Katolik Kilisesi bu Hristiyan tarikatlarını takibe almış ve cezalandırmıştır. Daha sonra İslamiyet içindeki bazı siyasi bakış açıları bu iftirayı batıdan alarak Alevilik-Bektaşilik üzerine yüklemiştir.

MuratAsilturk
20.09.2005, 18:26
Bu karalamayı kim yaptı bilmiyorum ama Alevi kardeşlerimizi bir yana bırakın,kendine ben insanım diyen hiç bir varlığın böyle mide bulandırıcı bir olaya karışması söz konusu bile olamaz.Bunun gerçek olabileceğini düşünen insanlara tek söyleyeceğim kendi sapkın düşünceleriyle başka insanları kirletmesinler.

olayın en korkunç yanı böyle saçma olaylar yüzünden aynı milletin hatta aynı milletin aynı boylarının insanları bu iğrenç karalamala yüzünden birbirlerine dargın!
Artık saçma sapan "ben haklıyım, sen haklısın" tartışmalarını bırakıp "neden ayrıyız" bunları düşünelim.
----
Dışlamaksa birbirini,ne sunniyim ne alevi,yaradan BİRdir alemi,ben de onun bir kuluyum!

chatlakalper
21.09.2005, 15:16
ben daha iki gece önce bir sünni arkadaşıma daha anlattım böyle bir olay olmyacağını oda inanıyormuş böyle bir şeye ama ben anlattıktan sonra böyle bir şeyin olamayacağına oda ikna oldu.

alininyolu
22.09.2005, 15:59
sahte mollaların kendi yobaz zihniyetlerinde kadınla erkeğin yanyana cinsel ilişkiye girmekten başka bir eylem yapamayacagını düşündükleri için cem ayini için kafadan uydurmasıdır.bu sahte mollalar kendi dergahlarındaki bayanlara o gözle baktıkları için ilginç olaylar yaşanmıştır.Örn:müslüm gündüz

kızılbaş
25.09.2005, 11:22
HANİ DERLER YA,yeri gelince kötüye kötülükle karşılık vereceksin!bende en az sizler kadar bu konuda çatışma içine girdim.çok sevdiğim insanları kaybettim. ama inanç uğruna ailemi dahi kaybetmeye hazır bir insanım!madem bizim ayinlerimizde aile içi ilişkiye girdiğimizi söylüyorlar bende onlara aynı şekilde karşılık veriyorum."SİZİN İÇİNDE,İMAM NİKAHI KIYILDIGI ZAMAN, İMAM SENİN EŞİNLE İLK İLİŞKİYE GİREN KİŞİ OLUYORMUŞ" diyorum. bunu duyunca karşımdaki kişi renkten renge giriyor ve bir anda köpürüyor. ve hiddetle,"SEN NASIL BÖYLE BİR ŞEY DERSİN,BÖYLE BİRŞEY NASIL OLUR,"gibisinden sinirleniyor.bende işte ozaman, sizin dediklerinizde bizim için aynı şekilde karalama diyorum. hatasını anlıyor ve özür diliyor."cahilde boş söz çok olur." hesabı bende cahilce atılmiş bir iftiraya cahilce cevap veriyorum...saygılar...

Ezo
25.09.2005, 13:51
Çok agir bir cevap ama bir taraftanda onlarda anlarlar yani böyle bir iftirada insanlar karsikarsiya kalinca kendisini nasil hissetiyor yinede butür agir hitaplardan kaçinmak gerek bazen insan istemiyerekte olsa butür iftiralara agir cevap veriyor..... Ben bu yazdiginiz seyi ilk defa duydum iftiraya iftira yaparak karsilik vermek pek mantikli degilll.....

EŞİTLİK PARTİSİ
25.09.2005, 14:52
EŞİTLİK PARTİSİNİN BU KONUDAKİ BİLDİRİSİ DİR

Başarısızlığın temelin de yatan şey,başarının yollarının bilinmemesi,bizler olumlu yada olumsuz düşüncelerimizi anlattıktan sonra,yaşamımız da karşılaştıklarımızı da anlattığımız da bir tecrübeyi yaşamadan görmüş oluruz,elbette ki her insan herşeyi ömründe yaşayamaz,işte her alandaki örgütlülüğün acil ihtiyacı burdan geliyor,örgütlü toplumlar türlü yollarla en azından yaşadıklarını birbirlerine naklederek olumsuz olanı diğer insanların yaşamasını önlemiş olurlar,birileri buna akıl verme deyip,yani ben bunları bilmiyormuyum ki bana anlatıyorsun bencilliğinede düşebilir,önemli değil oda o insanın eksikliğidir ki zararını kendisi çeker,bilindiği üzere ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİN içinde olan dini ibadetinde,CEM törenleri esasa uygun yapılamıyor,CEM törenleri,O CEMİN üyesi olan diyelim insalar,bir önceki CEM TÖRENİNDEN ,O CEM törenine kadar geçen zaman içindeki yaşadıklarının en mahrem yanını bile anlatır,bu kendisiyle yine,kendisini tanıyanlar arasında,her türlü ilişkide ki yaşam kesididir,YALANIN burda yeri olamaz,rahatlar,hesabını verir,sorumluluğunu yüklenir,varsa cezasını öder o an İNSANILIĞIN ADINA ERER,nerede bu yapılıyormu ?belki belli köylerde belki,ama CEM AYİNİNİ bir kez yaşamamış insanlara bunu yaşatmadan,onun hemen olumlu sonuçlarını göstermeden hangi ALEVİLKTEN bahsediliyor,yozlaşma alabildiğne,içkili toplantılar da,TÜRKÜ BARLAR DA,siyaset bezirganlarının huzurun da...camiye benzetilmeye çalışılan uygulamalar,ya o ne der,bu ne der,korkak ve ürkekliği içinde bir hengame,arkasından gelen iftiralar,hala SÜNNİ eşine ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ anlatamayan eşler,ki bence bu evliliklerde yanlışta,bu ayrı bir konu,ben tüm olumsuzluklarını yaşadım ordan biliyorum,yani yaşamdan bir örnek,efendim şu çağ da bu olurmu yutturmacası,hem kendi solculuğun,sağcılığın ''erdemlerinden'' bahsedecek,sonra ALEVİ olacak,hayır ALEVİLİK tüm bu kavramlardan kat be kat üstündür,en yakın tarihimizin dünyaca ünlü ALEVİ lideri ATATÜRK ün gerçek yaşam öyküsünü biliyoruz, Selanikteki Bektaşi tekkelerine ziyaretlerini,gerçek ALEVİ arkadaşlarını,mücadeleye HAVZA da başlamasının nedenini,yol güzergahını,SİVAS kongresinin SİVAS ta yapılmasının nedenlerini,bu gün ısarla SİVAS a saldırının nedenlerini,yani bunlar tesadüfü,rast gele yapılmış işlemlermi,güvenlik nedeniylemi,KURTULUŞ MÜCADELESİNİN belirleyicisi ilk NAKTİ parayı HACI BEKTAŞ ta alması,ilk mecliste CEMALAETTİN ÇELEBİ efendimizi BAŞ YARDIMCI yapması,YUNAN ORDUSU ANKARA YAKINLARINA YAKLAŞINCA pılını pırtısını toplayıp kaçmaya çalışan bu gün''kahraman'' diye anılan SÜNNİ KÖKENLİ hacı hoca takımı MİLLETVEKİLERİNE,DERSİM MİLLETVEKİLİ DİYAP AĞANIN YAPTIĞI KONUŞMA,nerde bu KURTULUŞ SAVAŞI tarihi,hangi KURTULUŞ SAVAŞI belgesellerinde bunları gördünüz bırakın ALLAH AŞKINA esasa gelelim beyler,yürekli olalım,tabi adamlar haklı biz o RAHMETLİ insanların anılarına,gerçeklerine biz sahip çıkmayınca,tabi boşalan herşeyde olduğu gibi yerleri HAİNCE dolmasına da kızmayalım,bunu ne anlarsanız anlayın,İÇİMİZE SIZAN ve CANLARINI biz kurtarmamıza rağmen sonra dönüp bizi arkadan hançerlemeye çalışan ERMENİ ler bu gün bizi yönetiyor,tabi sünniler de böyle değilmi,onları da aynı,yani TUNCELİDE,SİVASTA,YOZGATTA,TOKATTA,MALATYADA,ELAZI ĞDA,ERZİNCANDA,ERZURUMDA şöyle yaşı geçmiş olanları dinlemediniz mi,tabi hemen ırkçı,şöven,faşist vs...vs..evet IRKÇIYIM,ŞÖVENİSTİM...yani ATATÜRK,devletin yeni kurulan ve bel kemiği olan kurumların başlarına özbe öz ALEVİLERİ ataması,ırkçılıksa,şövenistlikse bende aynısını düşünüyorum,yani benim dedelerim bu devleti kuracak,sonra eh kusura bakma sen şusun,busun diyerek DEVLETİMİ elimden almaya çalışacaklar,yok öyle yağma...belki osmanlıda yaptılar ama TÜRKİYE de yapamayacaklar,beyler,gerek ıhlara vadisinde,gerek bu saydığım illerdeki SÜNNİ diye adlandırılan insanların,hangi tarihten beri SÜNNİ olduklarını bir araştırsanıza,lüzumsuz şeylerle uğraşacağınıza,nerdeee...bırakırlarmı ANLI ŞANLI ''DEVRİMCİ-ULUSALCI''yoldaşlar,efendim bunlar ''SOYUT''kavramlar,içi boş iddialar,sonra ''ittifaklar''yahu ittifaklar,aynı amaca yönelik nüans farklı toplulukların ayrı gurup olarak birlikte,dayanışma içinde hedefe yönelmesidir,adamlar,DEDE kelimesinden rahatsız oluyor,her nedense,HOCA KELİMESİNİ canım o dini kültürün bir gereği kabul ediyor,bumu ittifak,ülkenin yok olmasına çalışanların oyuncağı olacağız,sonra hangi ülkede ALEVİLĞİ savunacağız,biraz bize yakın KAFKASLAR ıda FETTULAH işgal etti,sünnilerden farksız SURİYEDEMİ ALEVİLİĞİ SAVUNACAĞIZ,beyler biz kimseyi düşman ilan etmiyoruz,durduğumuz yerde bize,bizim kendilerine hiç bir şey yapmadığımız halde iftira atmaları acaba niye,bu hangi bilmem ne teorisiyle açılayacaksanız,efendim bunu bir siyasi parti genel başkanının SİYASİ rant için mi söylediğini mi söyliyeceksiniz,boşverin ben oy için bunları yapmam,tabi bu gidişle oylamaya kalırsak ki,İNŞALLAH bunu aşacağız gerçi de...araplar gibi müslümanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığı gün ortaya çıkan acemlerin savunduğu şia antetli siteler de ne hikmetse ALEVİ versiyonunu değiştirerek (haşa)kullanmaya başladı... adamlara Uğur MUMUCU cinayetini sadece size iftiramı demeye kalmadan ne kadar mesajım,yazım varsa bir gece de yok ettiler...demek şifreleri bu imiş...sürçi lisan ettiysek affola,SAYGILARIMLA
BEKTAŞ ÇELEBİ
EŞİTLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI

TheGodfather
06.10.2005, 13:58
hala SÜNNİ eşine[/B] ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ anlatamayan eşler,ki bence bu evliliklerde yanlışta,bu ayrı bir konu,ben tüm olumsuzluklarını yaşadım ordan biliyorum,yani yaşamdan bir örnek,efendim şu çağ da bu olurmu yutturmacası,hem kendi solculuğun,sağcılığın ''erdemlerinden'' bahsedecek,sonra ALEVİ olacak,

Merhaba

Şu kırmızı bahsetmiş olduğunuz kırmızı bölümlerdeki yorumunuzu biraz daha açarmısınız..Benim annem sunnidir...Evet haklılık payınız var..Benim babam da alevi düşünce sistemini anneme pek anlatabilmiş hayat felsefesi yapabilmiş değildir..Aksine annem kendi düşünce tarzını babama hemen hemen kabul ettirmiştir..Ben hariç :)

Birde yaşadığınız bu olumsuzluklar neler biraz açabilirmisiniz...

Siz olaya tam bir parti genel başkanı gibi yaklaşmıssınız ve tüm sorunlara objektif olarak ele almışsınız..
Tebrik ederim..
saygılarımla

khaydar
07.10.2005, 22:28
selam arkadaşlar;
bahsi geçen iftiran uzun yıllardır bizleri yaraladı.bazıları bilerek bazıları bilmeden bu yalana inandı.ancak günümüzde aleviliğin gizlisi saklısı kalmadı (bence iyiki kalmadı)artık canlı yayında cem yapılyor.buna rağmen bu iftirayı devam ettiren birileri olursa kişinin iyi niyetinden şüphe edilmelidir.hatta en sert şekilde karşılık verilmeside bence yanlış olmaz .
her ne kadar hünkar "incinsende incitme" demişsede suçumuz affola.

EŞİTLİK PARTİSİ
14.10.2005, 15:24
EŞİTLİK PARTİSİNİN CEVABI

Sevgili TheGodfater...

Biz açıkça insanlığın her türlü sorunlar karşısındaki çözümün ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ içinde var olduğunu,ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ ni bu konu da uzman olan arkadaşlar yeterince değişik yönleriyle anlatıyor,onların görüşlerine,yine yaşamını örnek göstererek bu konudaki sorunları anlatanlara saygımız sonsuz,bilindiği üzere,gerek MÜSLÜMANLIKTA,gerek diğer dinlerde mezhepciliğin temeli ırkçılığa dayanır,sonradan bu dinleri kabul eden topluluklar,dinsel temelde uygulama yapsalar da,geçmiş yaşamlarını dinine taşır,bunda da yadırganacak bir şey yoktur,işte burada da ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİN yüceliği yine ortaya çıkıyor,her türlü ırkçı anlayışı ret ediyor,geçmişte YUNUS EMRE,HACI BEKTAŞI VELİ ve nihayet ATATÜRK en açık şekilde bu konuyu işlemiş olmalarına rağmen,MÜSLÜMANLIĞA sonradan giren toplulukların ırkçı yaklaşımları,ALEVİLİĞE saldırırken,bir anlamda soyları öz be öz TÜRK olmalarınada saldırıyor,iyi niyetli,konuyu bilen SÜNNİ inancını kendine yol seçmiş MÜSLÜMANLAR,zaman zaman bunu açıkça söyleselerde,sesleri kısılıyor,vel hasıl karalamalar devam ediyor,bunu diğer yani tam demokrasi işlerliği olmayan ülkemizde,eşitsizliğin alabildiğine uygulandığı bu dönemlerde,iktidarı elinde bulunduranlar da,bu karalamlara çanak tutup,kendi iktidarlarının devamını bu saçma iftiraların devam etmesinde görüyor.tabi yalancının mumu yatsıya kadar yanar misali,bu karalamaları sinemize çekmemizi isteyen bazı sinsilerde,canım ne farkımız var,gelin bizim din anlayışımızı kabul edin olsun bitsin gibi,akıldan mantıktan yoksun önerilerini,MÜSLÜMANLIK diniyle alakası olmayan,EMEVİLER döneminde yazılmış zorbalık ilkelerinin uygulandığı ilkeleri göz ardı edip,bizlerin de,o düşünce sistemine göre yaşamamızı istiyorlar.
SAYGILARIMLA

BEKTAŞ ÇELEBİ

polata
14.10.2005, 16:15
Eşitlik partisi rumuzlu-nikli-isimli üyenin "EŞİTLİK PARTİSİNİN BU KONUDAKİ BİLDİRİSİ DİR" yazısını üç defa okumama rağmen net olarak ne anlatılmak isteniyor neden bahsediliyor verilmek istenilen ne sonuca varıldığını çözemedim.Yazı sanki kopuk cümle ve anlatımlardan, ordan oraya bağlantısız geçişlerden oluşuyor gibi geldi.Örnegin düşünce sisteminin içinde dini ibadetin ne aradığını anlayamadım.Düşence sisteminin dini ibadeti oluyor mu?beyler biz kimseyi düşman ilan etmiyoruz,denmesine rağmen nerede ise bütün herkes düşman ilan ediliyor.bilindiği üzere,gerek MÜSLÜMANLIKTA,gerek diğer dinlerde mezhepciliğin temeli ırkçılığa dayanırbu tespite ise ilk kez rastlıyorum.Sanırım başka hiç kimse tarafından da bu tespit yapılmamıştır.
Partinin ismi Eşitlik partisi ama bana hiçde düşüncelerinde eşitlik olduğu gelmiyor.Bir parti toplumu olduğu gibi kucaklarsa büyür gelişir ancak sanki Aevi kesim kucaklanıp Sünni kesimde tu kaka diye dışlanıyor gibi, dinci partilerin tam tersinden ama benzer düşünceler.

EŞİTLİK PARTİSİ
14.10.2005, 17:29

Sevgili polata...
Her yeni olan düşünce önce yadırganır,bu insanlık tarihinde hep böyle olmuştur,şöyle diyorsunuz demiyorum ama,aslın da,ben böyle yetiştim,okudum,seyrettim,belleğime yazdım,o halde bana şu veya bu yolla anlatılanları bu şekilde olmazsa kabul etmem mantığı,muhafazakarlıktır,gelenekçiliktir,bunu da yadırgamıyoruz,TÜRKİYE tahlilimizde bunun böyle olduğunu biliyoruz,tabi yenilikler zorlamalarla olmaz,bir mantık sinsilesini takip eder,bizim zaman zaman bu sitede fazla detaya girmeden anlattığımız ana başlıklar da,bazı arkadaşlarca bu şekilde karşılanmasının nedeni bundan,kolay suçlama,'' sizde diğerleri gibi...'' peki öyleyse neyimiz diğerlerine benziyor,tüzüğümüz mü,programımız mı,adımız mı,ALEVİLİĞİ BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ kabul etmemiz mi,bunlar havada kalıyor,düşünce sistemi içerisinde,çağına göre herşeyi içerir,ama temelden sapmaz,birileri bunu yanlış lanse ettiyse,özün kabahatı ne ? peki biz doğru izah ediyormuyuz,buna bakmalı,bir defa insanlığın her türlü sorunun kaynağı eşitsizlikte yatar dememizi hangi karşıt düşüncedekileri etraflıca açıklıyor,ben görmedim,bu sloganı kullanmakta yetmez,bir bilgisayar dizaynı gibi,en az hata yapacak şekilde anlatmamız gerekir,onu zaten bizi bağlayan belgelerde yaptık,dikkatlice incelerseniz bunu açıkça görürüsünüz,ama ön yargı ile,diğeri sünniliği böyle savunuyor,sizde ALEVİLİĞİ derseniz,bu havada kalır diye düşünüyor saygılar sunuyorum.

BEKTAŞ ÇELEBİ

polata
17.10.2005, 10:12
Sayın Bektaş Çelebi,
Eşitlik partisinin bildirisi, Eşitlik partisinin cevabı başlığı altındaki bütün yazılarınızı okudum, internet sitenizide ziyaret edip orda da partinizi tanımaya çalıştım.
Bir parti siyasi düşüncesini, bu düşüncesini gerçekleştirmek için uygulayacaklarını, eylemlerinin neler olduğunu, neleri amaçladığını sıralar ve sonuçta yapmayı amaçladığı durumu özetler.
Bir siyasi parti akademeik bir örgütlenme, bilimsel araştırmalar yapan bir kurum, ülke içerisindeki çeşitli toplum ve toplulukların yapısını inceleyen bu incelemeler neticesinde bilimsel sunumlar yapan bir örgütlenme değildir. Biz partiyiz diye siyasi arenaya çıkılıyorsa ki böyle olduğunuzu söylediğinize göre hele de adınzı eşitlik olarak koyduğunuza göre buna göre davranmanız gerekmektedir.
Biz açıkça insanlığın her türlü sorunlar karşısındaki çözümün ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ içinde var olduğunu,ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ ni bu konu da uzman olan arkadaşlar yeterince değişik yönleriyle anlatıyor,onların görüşlerine,yine yaşamını örnek göstererek bu konudaki sorunları anlatanlara saygımız sonsuz,Bu açıklamayı yapmak siyasi bir parti yerine bilimsel akademik bir kaynaktan yapılması doğrudur.Bununla birlikte Aleviliği bir düşünce sistemidir diye nitelendirmek de Aleviliğin çıkışına, içerisinde yer alan özelliklere, içeriğine, ibadetine v.b. ters düşecek bir açıklamadır. Üstelik bu açıklamayı yaparken "bu konuda uzman olan arkadaşlarımızca" diye bir tabir kullanmakla birlikte bu uzman arkadaşların belirtilmemesi yanlış olduğu kadar, bu sözünüze karşılık burada yer alan hiç bir yazınızda yazının altında sizden başkasının isminin yer almamaktadır.
Bir önceki mesajımda bilindiği üzere,gerek MÜSLÜMANLIKTA,gerek diğer dinlerde mezhepciliğin temeli ırkçılığa dayanır sözünüzle ilgili olarak her hangi bir cevaba da "Eşitlik Partisinin Cevabıdır" mesajınızda rastlayamadım. Böyle bir tespiti yapma dayanaklarınızı, bilimsel verilerinizi, kaynaklarınızı bildirmek gerekli diye düşünüyorum.ama ön yargı ile,diğeri sünniliği böyle savunuyor,sizde ALEVİLİĞİ derseniz,bu havada kalır diye düşünüyoraçıklamanıza gelirsek ki bütün yazılarınızda vurguladığınız gerek sizin Alevi olmanız, en üstün olanın Alevilik olduğu vurguluyorsunuz..
Biz açıkça insanlığın her türlü sorunlar karşısındaki çözümün ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ içinde var olduğunu, bunu söylemek ile geçmişte MSP, Refah, Fazilet, Saadet gibi partilerin veya MHP gibi Türk ırkçılığına dayanan siyasi partilerden ne gibi bir farkınız vardır.Görüleceği üzere ne sizin şahsınıza ne de partinize ön yargı ile yaklaşmıyorum. Aksine tersi olarak siz Alevi inanışına farklı bir isim verip yaklaşmakla kalmayıp siyasi bir partiye bence yakışmayacak bir şekilde dini inanışı en iyisi olarak yorumlamaktasınız.

Bu arada bir noktayıda daha önceki bir mesajımda belirtmeme rağmen bir kez daha vurgulamadan yapamayacağım.Her siyasi parti örnek alınacak davranışları sergilemek zorundadır.En başta her siyasi parti Türkçeyi düzgün ve kurallarına bağlı olarak kullanmakla mükelleftir.Bu açıdan haddim olmayarak burada yer alan yazılarınızda mesajlarınızda lütfen Türkçe imla ve noktalama kurallarına uymanızı rica edeceğim.Noktala işaretleri bilineceği üzere bir yazının anlamını ve içeriğine bütünlemektedir.

EŞİTLİK PARTİSİ
17.10.2005, 18:14

Sevgili polata

Öncelikle,konuları açar yaklaşımınızı saygıyla karşılıyorum,yazı yazma dizaynı açısından uyarınız dikkate alınacaktır,ancak ALEVİLİK DÜŞÜNCE SİSTEMİ açılımınıza katılmadığımı öncelikle belirteyim,bu tabi benim ALEVİ olup olmamamla,bu düşünce de olanlara çıkarcı bir yaklaşımla,-ki bu şiddetle ret ettiğimiz konudur-ya da zorlamalarla bir konuyu gündeme getirmekle açıklamalarımızın bir alakası yok,ayrıca da bu konuda uzman arkadaşların,akademisyenlerin konuyu tartışıp tartışmamasına ambargo da koymuyoruz,bu konuda,bir önceki iktidarca yanılmıyorsam bir üniveristede kürsü kurulması zaten bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor,ama ALEVİLİĞİ bu güne kadar olduğu gibi dar kalıplar içinde tutmak,insanlığın kurtuluş yolu olduğunu saklamak,işte sizin ''bunlar gibimisiniz'' dediğiniz siyasi anlayışların iktidarların da olmuştur,bu gün öğretilmeye çalışılan tarihte bu yazar,ama öyle değil,bırakalım CUMHURİYET öncesi zamanları,kim inkar eder ki TÜRKİYE CUMHURİYETİ ni ALEVİLERİN kurmadığını,bunu saklamak için nelerin yapıldığını biz değil,artık onlar da söylüyor,bu gün ki olumsuz duruma gelmesinin nedeni,o tarihi ters yüz etmeye çalışanlardır,ama artık mızrak çuvala girmeyince yine türlü yalanları sıralamaya çalışıyorlar,onun için,partimiz resmi web sitesi güncel mesaj bölümünde sıraladığımız sitelerdeki yazı ve mesajlarımız konusuna göre bunları belirtiyoruz,bizi sıraladığınız siyasi anlayışlarla benzer tutmak biraz haksızlık,ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ biraz daha incelemenizi önermeyi kabalık olarak algılamayacağınızı söyler,bir siyasi parti olarak bu konuda yaptığımız çalışmaları,düzenleyeceğimiz toplantıları yeri geldiğince kamuoyuna duyuracağımızı bildirir saygılar sunarız.

EŞİTLİK PARTİSİ

can82
17.10.2005, 19:06
Alevileri toplum önünde ahlaksiz ve namussuz göstermek uydurulan bu yalana halen inananlara allah akil fikir versin diyorum sadece. Bilhasa alevilerin ne kadar namuslarina ve inanclarina düskün olduklarini onlari taniyan herkes cok iyi bilir....

piremi
18.10.2005, 15:51
yani arkadaşlar bu olayın cıkmasının sebebi potansiyel tehtit olarak görülen ALEVİ'leri karalamak ve insanlari onlara karşi kişkirtmaktan başka bişe degildi.bunu dile getirenlare sordugum tek soru var?
sen annene,bacına,komsuna; böyle şeyler düşünüyormusun ve yaparmısın?buna ewet diye biliyosan yaparım dersen bende kabul edeyim ;
tepki:olurmu yaw ben böyleşey yapamam olmaz böle şey !
peki ozaman ALEVİ lerin bunu yaptıgına nasıl ınanırsın bende insanim ve bende seninle ayni ALLAHA ve PEYGAMBERE sıgınıyorum? demekki böle bişe olamaz
insanlar hala aynı eski zihniyetteler onları bizden başkaları aydınlatamaz
SLM DOSTLARA

EŞİTLİK PARTİSİ
18.10.2005, 21:14

Sevgili polata

Size verdiğimiz cevapları bütünsellik içerisinde değerlendirmeden,mesajlarımızdan cımbızla seçtiğiniz paragrafları ön plana çıkararak düşünce alışverişinden çok bir kısır döngü içerisinde yuvarlanmakla tartışma olmaz,bir defa iyi niyetle eleştrilerinizi değerlendirmemizi,hatta nerdeyse bize dil bilgisi dersi vermenizi bir yere kadar hoş görüyle karşılarız ama,şunu da bilmenizi isteriz ki,akşam yatıp,rüya görüp,sabah kalkıp parti kurulmaz,partiler sizin belirttiğiniz gibi olacak diye de dünyada bir kayda rastlamadık,partiler,inandığı bir düşünce sisteminden hareketle önce geçmişi tahlil eder,sonra kurulduğu ülkeyi,sırayla bölgesini ve dünyayı tahlil ederek bu günkü gördüğü eksiklikler ve yanlışlıklar şu şekilde düzelir deyip,geleceğe ait öngörülerine ait tezlerini hazırlayarak,bunu da tüzüğüne programına yansıtarak faaliyetine başlar,hal böyle olmakla birlikte sizin düşünceniz de nasıl bir parti var orasını bilmiyoruz ama,bu termonolojinin ne olduğunu daha önce belirtmiştik,yine de belirtelim,özellikle ''size ve partinize karşı ön yargım yok'' cümleniz sizi ele veriyor,çunki bu termonolojiyle bu günlerde çok karşılaşıyoruz,bu şekilde giriş yaparak arkasından,bize ''dil bilgisi'' dersi vermeye kalkmanız,bizim ALEVİ olduğumuzu ama ALEVİLİĞİ bilmediğimizi ima ederek,mazlumları oynamak için,sinir bozarak saldırı beklemenizi,sonra bak nasıl susturdum sinsiliğini ispatlamak,''ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ hani kim savunuyor...'' kırk haramiler tekniğiyle aşağıda belirttiğimiz amaç için sorgulamaya kalkarak,yeni yeni gerçek temelde örgütlenen ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ nasıl engellerim anlayışının bize göre basit bir karşı çalışması,yani hem tüzük ve programı okuyacaksınız,hemde (haddiniz değilde) EŞİTLİK PARTİSİ tüzel kişiliğini basite almaya kalkarak,ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİNE yürekten bağlı insanların tepki duymasını sağlayacak,MHP,SP ve bu versiyondaki partileri bizimle eş tutarak amacınıza ulaşmış olacaksınız,bakın bu oyunlar oynana oynana toplumlarca ezberlendi,bırakın bu işleride doğruyu düşünerek yaşamaya devam edin,bu tür hareketler insanım diyene fayda sağlamaz,hatırlatırırız ki demokratik tavır,demokrasiyi kullanmaya kalkarak,demokrasiyi yok etmeye kalkanlara karşı uygulanmaz,ayrıca bu gün yayına giren ve ''tatil '' toplantısıyla örgütlenmeden,topluma ''örgütlenme'' dersi vermeye kalkanların bildirisiyle yanyana yayınlanan yazımızı okursanız,''büyük'' çaptaki ihaneti nasıl önlemeye çalıştığımızı biraz anlarsınız,artık halk desteğini kaybeden,saltanatları sona ermeye başlayan her türlü oluşumlar ve mensupları böyle küçüklü büyüklü şeytani ayrıntılarla değişik platformlarda kafa bulandırmaya hız verdiler...ama uğraşları boşuna ne bu emellerine ulaşacaklar,nede gerçek halk iktidarı kurmamımızı engelleyebilecekler,bu sınırlı ortam da,sabrımızı zorlayarak siteye saygımız gereği ancak bu kadar anlatabildik,anlayan bilir zaten saygılarımızla.

EŞİTLİK PARTİSİ

polata
19.10.2005, 10:24

Sevgili polata

Size verdiğimiz cevapları bütünsellik içerisinde değerlendirmeden,mesajlarımızdan cımbızla seçtiğiniz paragrafları ön plana çıkararak düşünce alışverişinden çok bir kısır döngü içerisinde yuvarlanmakla tartışma olmaz,bir defa iyi niyetle eleştrilerinizi değerlendirmemizi,hatta nerdeyse bize dil bilgisi dersi vermenizi bir yere kadar hoş görüyle karşılarız ama,

Sanırım bir önceki mesajımda yer alan Bu arada bir noktayıda daha önceki bir mesajımda belirtmeme rağmen bir kez daha vurgulamadan yapamayacağım.Her siyasi parti örnek alınacak davranışları sergilemek zorundadır.En başta her siyasi parti Türkçeyi düzgün ve kurallarına bağlı olarak kullanmakla mükelleftir.Bu açıdan haddim olmayarak burada yer alan yazılarınızda mesajlarınızda lütfen Türkçe imla ve noktalama kurallarına uymanızı rica edeceğim.Noktala işaretleri bilineceği üzere bir yazının anlamını ve içeriğine bütünlemektedir. cümleleri ile partinize dil bilgisi dersi verilmemektedir.Sadece dil bilgisi ve noktalama işaretlerinin bir yazının anlam ve içeriğini (tabirinizle bütünselliğini) tamamladığı belirtilmiş, siyasi partilerinde topluma örnek davranışlar sergilemesi gerektiği vurgulanmıştır.Uzun bir yazının anlam ve içeriğini tamamlayacak olan noktalama işaretleridir ki özellikle de nokta ve virgülün bu açıdan önemi sanırım tarafınızca da tartışılamaz.Dil bilgisi dersi verilmemiş olup dolayısı ile bu konuda hoşgörü göstermenize de gerek olacak bir durum bulunmamaktadır.Yapmış olduğum uyarı uzun yazılarınızın daha rahat okunmasını, anlaşılmasını ve içeriğinin netlik kazanmasını sağlamak için yapılmıştır. Ancak üzülerek görmekteyim ki tarafınıza yararı olacak bu uyarı bir ders verme olarak algılanmış ve devamında aynı yazı moduna devam edilerek hatalar zincirinin sürdürülmesinde ısrar edilmiştir.

blue
19.10.2005, 23:47
günümüzde bile kadın ve erkeğin yanyana gelmesinden dedikodular türer ve malesef kadını yanından ve toplumdan dışlamayan alevi inancı bu şekilde lekelenmiştir.benim anlamadığım şu anda bile eğitimli insanların_ama bize öyle öğrettiler şeklinde kullandığı cümleler.allah insana akıl verdiyse bi zahmet kullanın ama dimi?aile içi ensestten bahsediyoruz burada.lütfen ağzımızdan çıkan beynimize bir kerecik gitsin.ve arkadaşlar ben şunu gördümki eğitim çok önemli.çok cahiliz ve bu müthiş felsefe ne yazıkki eriyor.insanların davranış biçimleri sadece onlara öğretilenlerle sınırlanmış okuyup eklediği hiç bir şey yok.ben ailemin kökenlerini araştırırken bektaşiliği buldum ve bundan kimsenin haberi yok.yazık çok yazıkki bunlar bilinçsizce yok oluyor.bu konuda bilgisi olan ve paylaşmak isteyen varsa çok sevinirim arkadaşlar

EŞİTLİK PARTİSİ
20.10.2005, 19:53

Sevgili blue

Alevilik insanlık var olduğundan beri yaşıyor,zaman zaman tarihi kayıtları yok edip,belli zaman dilimini başlangıç kabul ederek izaha çalışılsa da,bu şekilde davrananları ateş topu misali yok eden ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ hep varoldu,çunki bu düşünce sisteminde zerre kadar yoldan sapma olmaz,olmaz çunki,tabiri caiz se kıldan ince kılıçtan keskin bir anlayış,ama inanan bu düşüncede gözü kapalı yürür,ama asla zarar görmez,bu düşünce sisteminin asla propagandaya ihtiyacı olmamakla birlikte,öğretilmeside,öğrenilmeside o denli kolyadır,işin şekli yanını alıp bir takıp kılıflar giydirmeye kaltığınızda açık verirsiniz,zararı da kendinize olur,bundan sadece ve sadece siz sorumlu olursunuz,olumlu yada,olumsuz kerameti başkasında aramamak gerekir,bu çağda bize ulaşan AHMET YESEVİ,HACI BEKTAŞ-İ VELİ,YUNUS EMRE,ATATÜRK gibi düşünce önderlerimizin öğretilerinde de hep aynı şeyi söylerler,söylerler de gelin görünki,bırakın ATATÜRK öncesi tarihi,henüz mürekkebi kurumamış ATATÜRK ün bu konudaki gerçek izahatları bile toplumlara öğretilmedi,elbette insan aklı var,ama aklın değerlendirmesine sunulmayan görüş varsa,akıl ne yapsın,ALEVİ DÜŞÜNCE SİSTEMİ içerisinde değerlendirilen,bir KERBELA olayı nasıl çarpıtılarak insanlığa sunuluyor bu sadece bir örnek,işte eğitim sistemine sokulmayan bu görüşlerden habersiz nesiller,korku,mutsuzluk,bir başka insanı üstün yada aşağı görme kompleks hastalığı gibi binlerce örneği olan insanlık hastalıklıkları bundan,tabi bu düşünceden yoksun yönetimsel ve siyasi alanın insanlığa sunacağı ne olur.
Kısaca değindiğimiz,diğer açılımları başka arkadaşların yapacağına inandığımız düşünce sistemi,daha da açıklayıcı olacağı inancıyla saygılar sunuyoruz.

EŞİTLİK PARTİSİ

seyyid
04.11.2005, 21:22
Bu Karalamayi Yapan Asil Mum Söndüden Türemiş Beyinsizler Takimidir..

tunc2
04.11.2005, 22:00
Ne kadar cirkin bir lav olsada cugu sunninin agzina sakiz olmus bir laf . ben bulafi duyunca ilk önce soruyorum nerden biliyosun böyle oldugunu eger sen ananin bacini tanimiyorsan bilmem ama bizim icin onlar dünyanin en degerli varliklari bu deli sacmasindan baska bisey degil alevi halki asimile etmekten baska birsey degil diyorum ve EKLIYORUM OSMANLIDADA HÜLLE DIYE BIRSEY VARMIS BUNU BANA ANLATABILIRMISINIZ ONDAN SONRA YAA OLURMU ÖYLE SEY DIYE DANSÖZLÜK YAPIYOLAR. HÜLLE NEDIR: evli olan bir insanin imam nikahiyla bos ol bos ol üc defa demesiyle kadindan ayriliyor ve eger birdaha o kadinla evlenmek isterse o kadinin baska bir kisiyle evlenmesi gerekiyor hülle yoluyla bunun aciklamasini kimse veremiyor hemde hepsi gercek kulaktan duyma seyler degil sen git karini baskasina ver sonra ona buna b...k at armut herifler

YOZCAY
10.11.2005, 00:51
O yada bu biçimde halkların önünde düşmanlık engelleri oluşturan bu safsataları bilginin ışığında yok edebiliriz.

Böyle bir iftirayı aydınlatmaya çalışmayın çünkü çıkaranların aydınlanmak gibi bir sorunları yok.Zaten mum söndü meselesini ortaya koyanlar erotik sitelerde gezinmekten usananların kendilerini tatmin etmek için sağa sola sıçrattıkları çamurdan ibaret.

aldırmayın

Kahrolsun Faşit katliamcılar ve onların kanlı senaryoları.

Saygılar

Kizilbas 66
10.11.2005, 02:19
Sevgili Canlar! Bir süredir takip ettigim bu tartismayla ilgili bircok katilimci birseyler yaziyor,tabiiki bu cagda hala Alevi-Bektasileri karalamak Mum söndürüyorlar deyip bunun arkasinda Osmanli Seyhülislami Ebussuud Efendinin Fetvalarinin yattigini biliyoruz.Alevi-Bektasi inancinda Ayin-i Cem in yolun en önemli ve Sirr-i Hakikati gizleme koruma ,sonraki kusaklara aktarma bölümüdür.Alevi inanisina göre ilk Ayin-i Cem ,Insanin yaratildigi Kirklar Meclisinde yürütülmüstür.Aleviler binlerce yildir bu eziyetli yolun icinde agir bir zulüm yükü altinda ,büyük bedeller ödediler ama Alevi Cem ini canli tutmaktan ,yasatmaktan vazgecmediler.Hic bir topluluk sirri saklamada ve bugüne aktarmada Aleviler kadar basari saglayamamislardir.
Ayin-i Cem de hazirlik asamalari tamamlandiktan sonra Oniki Hizmetten bir tanesi " Cerag uyarma" yada "Delil uyarma eylemi ,bir isik yakilmasidir.Oniki hizmetliden ceragci ,ceragi uyandirarak(yakarak) Cem-i baslatir.Evren bir isiktan dogdu.Dünyamizda yasam günes isiginin yeryüzüne düsmesi ile basladi.Yaratilisin tüm evrelerinin sembollerle anlatildigi Ayin-i Cemin bir isik yakilarak baslatilmasi ,evrenin bir isiktan dogdugunun ve yeryüzünde yasamin günesin isiklari ile basladiginin sembolik anlatimidir.Cemlerde gizli anlatimlar bununla bitmiyor,insanligin yasadigi en büyük felaket olan Tufan ve Tufan sonrasi sembollerle anlatilan önemli olaylardan biridir.Günümüzden 12-13 bin yil önce yasanan bu felaket yeryüzünde büyük degisikliklere neden oldu.Yer kabugunun altina sikisan gazlarin olusturdugu volkanlarin patlamasiyla ,gökyüzünü kaplayan sülfür bulutlari uzun süre Dünyayi karanlikta birakti.Günesin ve Isigin gerekliligi o karanlik dönemde daha iyi anlasildi.Bu olay yakin zamana kadar Ayin-i Cem lerde sembollerle yasatildi.Aleviler gecmiste Ayin-i Cem in sonuna dogru isiklari,mumlari (ceragi) kisa bir süre icin söndürüp sonra tekrar yakiyorlardi.Yobazlar ve Alevi düsmanlari tarafindan cesitli ipe sapa gelmez iftiralarla horlanan bu ritüel zamanla Alevi Cem lerinden cikarildi.Isiklarin kisa süreli söndürülmesi ,dünyanin o felaket döneminde karanlikta kalmasinin bir anlatimiydi.
Bu konuya bir aciklik getirmesi noktasinda arastirdigim ve bildigim kadari ile yazmak sizlerle paylasmak istedim.Asilsiz iftira ve karalamalarada bir nevi cevap olsun diyorum.

On dört bin yil gezdim pervanelikte
Sidki ismim buldum divanelikte
Ictim sarabini mestanelikte
Kirklarin ceminde dara düs oldum

Boz Atli Hizir Yardimcimiz Olsun Sevgilerimle..........

EŞİTLİK PARTİSİ
19.11.2005, 19:25
EŞİTLİK PARTİSİNDEN

Bu konuyla ilgili net,analaşılabir şamar gibi açıklamamız açıklanabilir aşamaya hazır hale gelmek üzere...
Bu konuya çok güzel cevap veren başta Eda'mız olmak üzere diğer arkadaşları canı yürekten kutluyorum...
Açıklamamıza temel teşkil eden ADEM-HAVVA insani ilişkilerini adice saptırarak insanın nasıl ensest ilişkiden türediği yalanını çürütmektir,tabi böyle bir iddayı ortaya atmak,fazla uzağa gitmeye gerek yok,Zeburu,Tevratı,İncili,KURAN-I KERİMİ RET EDİP,ondan şefaat bekleme sahtekarlığını nasıl becerdiklerinin kanıtıdır.
Yine araştırmamıza temel teşkil eden,insanın iki şekilde geldiğini kesin kanıtlayacak,iki yöntemin de doğru olduğudur,nedir bunlar,Yunus Emre önderimizin,ETİ KEMİĞE BÜRÜDÜK,İNSAN OLDUK GÖRÜNDÜK diye özetlediği tezi,Darwin'in izaha çalıştığı tezi...işte bugünde devam eden insanla,''insan'' gibi görünenlerin arasındaki mücadelenin esası buraya dayanır...
Önderlerimizden olan BEHLÜLÜ DİVANE'mizin yaşamında bunu açıklamış,diğer bir önderimiz Hallacı Mansur ENEL HAK diye açıklamış,birine ''delidir'' diye ciddiye alınmamasını sağlamışlar,birine ''anarşist'' diyerek insanların yakalaşımını engellemişlerdir...Eeee,temelden yoksun tartışmayı,gösterin belgenizi diyerek,suçlayarak kendi lehlerine '' çevirdik '' diyerek böbürlenmişlerdir,burda bu konuya cevap veren arkadaşların,o termonoloji arkasına saklanarak yaptıkları provaktörlüğü çözüp cevap vermeleri,bizleri izah edilemecek şekilde onurlandırmıştır.Herkese saygılar sunuyorum.

Bektaş ÇELEBİ

Kızılırmaklı
19.11.2005, 19:59
Bunlar yobazların bize attığı ve atmaktanda yılmayacakları çamurdur, safsatadır, gördükleri rüyadır. Bırakalım onlar rüya aleminde yaşamaya devam etsinler. Aleviliğimizi karalamaya kimsenin gücü yetmez! Bunlara haddini bildirceksin! Şimdiye kadar kaç alevi tanımışlar?????? Bir gece misafir olup uyumuşlar mı? Bunlara deli oluyorum ya. İşte arkadaşlar bizim onlardan farkımız bu; insan oluşumuz. İnsanlık öğretmeliyiz onlara.

EŞİTLİK PARTİSİ
19.11.2005, 21:14
EŞİTLİK PARTİSİNDEN

Sevgili sitemiz ziyaretçileri...
Bizler leblebiden nem kaparak açık olan yolumuzun önüne konan engelleri topluca ve tek tek,elbirliğiyle aşma yöntemlerini,engel koyanlardan çok çok iyi biliyoruz,bir insana hak etmesede,saygı duyduğumuzu göstererek,saygı duymayı önce öğretmeye çalışırız,hataya gizli kapaklı devam etmeye kalkarsa da,ALEVİLİK yolunda,bir sıralamanın olduğunu,bunun yaşla,ünvanla,türlü farklılıklar öne sürülerek bozulamayacağını da anlatırız,eee,artık anlamamaya devam ederse bu tür ortamlardan dışlanması için deşifre ederiz,artık o insan eşitlik ilkesini kullanamaz.
Daha önce söylemiştik,en iyi iletşim aracı olan internette bu günlerde perdeleme yöntemi uygulanarak ALEVİLİĞİ en iyi şekilde,temel ilkelerine uygun anlatan yazıların altına uyduruk yazılarla,cevap verme adına bir iki birşeyler yazıp gizlemeye çalışılıyor,ha şunu anlayışla karşılayabilirdik,diyelim o yazı bir üsteki yazıdan daha doyurucu,kıskançlıkla bu yapılıyor der geçerdik,ama iş öyle değil,hele o pravaktör gönderen sitelere girin ve yazı yazın bakalım,o yazı üç dakika sonra neden silinir,bir daha o siteye o nickle giremezsiniz...
İnsanı seks yönünden dejenere etme görevi üstlenen bir siteye bu konuda bilgiside çok iyi olan partimiz üyesi bir yöntem geliştirerek,önce partimiz sitesin güncel mesaj bölümüne uğratmayı,o bölüme geldikten sonra bizce önerilen siteleri ziyaret etmesini sağlamış...bir ara baktım ziyaretçilerin kaynağı o site,bayada yükseldi,tabi yapıldığından da haberim yok...derhal tespit edilerek banlanmışız...iligili arkadaş beni aradı,başkanım niye engel oldunuz ne güzel devem ediyorduk diye sitem etti,şaşırdım ve konuyu anlayınca da,önce haberim olsaydı dediğini yapardım,neyse ki adamlar uyanmışlar ve ilişkiyi koparmışlar,yaptığın onların halkı kandırdığından farksız bir şey daha yapmasan iyi olur dedim...
Tabi sitemiz yöneticileri bu konuları bizden çok çok iyi bilirler,bilgiçlik tasarlamış olmayalım...Saygılar sunuyorm.

Bektaş ÇELEBİ

efe06
22.11.2005, 11:23
Alevilikte mum yakma ve cem sonunda yanan mumu söndürme olayı doğrudur.Fakat nasıl bir zihniyet böyle bir yalanı uydurmuş hala aklım almıyor. Hangimiz birbirimizin anasına bacısına saldırır arkadaşlar hele de bir ayn-i cemde kutsallığına inanılan bir törende allah'ın muhammed'in ali'nin kerbelada şehit olan hüseyinin adının anıldığı yerde nasıl birbirimizin namusuna leke sürebiliriz. Buna zamanımızda inanan insanlarda var inanmayanlarda ama lütfen inanan arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun siz yapabilir misiniz bunu? Bu insanların sizden ne farkı var da bu kişilerin yapabileceğine inanıyorsunuz? Saygılar...

İşte buna lise yıllarında bende inananlardandım sebebine gelince siz çocukken yönlendirenleriniz var. Ama bilinçlendikçe bu olayın böyle olmadığını ve din kisvesi altında dalevere çevirenleri çok gördük alevi olmama marağmen alevilerin dürüst ve iffetli bir topluluk olduğunu düşünüyorum benim bir çok arkadaşım alevi ve 2 eniştem alevi ve aleviliğin meziyetinin keşke diğer yobazlarda da olsaydı diyebiliyorum.

atayselvi
26.12.2005, 14:20
Birde horoz uçurma veya horoz çırpıtma diye birşey duydum bu horozu uçurup mumu söndürdüğü söyleniyor bu konuda da bilgisi olan arkadaş varsa lütfen yorumlarını yazsınlar buraya...[/quote]

Bizde dede yoluna girmek için horoz kurban edilir. yani ikrar aldırma dediğimiz bu olay da horoz kesilip kurban verilir. Dede huzuruna horoz getirildiğinde bu kurbanın kabul edilmesi için dualar okunur niyaz verilir.Bu horoz dedenin önünde tutan kişinin elinden kaçarak kurtulmuş ve kanatlarını çırparak içeride bir oraya bir buraya koşarken mumu değil delil i söndürmüştür. Bu söylenti de bu şekilde oluşmuştur.Aydınlatabildiysem mutlu olurum.

Oli
26.12.2005, 14:44
Mum söndü karalaması artık cahil halk kitleleri dışında terkedildi.

Benim zamanın birinde bir partonum vardı. Alevi olduğumu biliyordu. ara sıra beni karşısına alıp aleviler namusludur genelevlerde hiç alevi yoktur falan diyordu. Bir de sürekli aleviler türktür diyordu. Ben o zaman çok bilgisizdim ne dese he öyle demek zorundaydım çünkü bilgim sıfırdı. Bu kişi ulusalcı sayılırdı. Çok keskin bir milliyetçi değil di ama tam bir solcuda değildi? biraz fethullahçılıkta vardı sanırım. bazen "sızıntı" dergisi getirirdi Murat Özaydınlı(Fener yöneticisi)nın şirketinden. herhalde üniversite döneminden arkadaşlardı.

Demek istediğim mum söndünün yerini Aleviler çok namusludur Genelevlerde alevi yoktur ve de aleviler türktür söylemi aldı. Bu söylemlerin ana amacı Sünni-Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinden daha fazla dışlanmış hissetmelerinin önüne geçmektir. Yoksa fiili dışlanmışlık açısından hiçbir fark yoktur. Sadece zihinlerde biraz yumuşama meydana geldi.

atayselvi
26.12.2005, 16:39
Sadece zihinlerde biraz yumuşama meydana geldi.[/quote]

3-5 yıl öncesine gidelim televizyon sunucusu güner Ümit bile ( kültürlü insan sınıfından) bilinç altındaki düşüncelerini ortaya atabiliyorsa, cahil insanlar ne düşünmez. Yumuşaklık onların bilinç altlarındaki görüşlerini öldüremiyor.

Oli
27.12.2005, 18:40
Arkadaşlar "size mum söndü diye birşey var mı?" sorusuyla karşılaşacak her alevi hayır dedikten sonra dinsizin ahkkından imansız gelir diyerek gerçekleri onların yüzüne vurmalı derim.

Dün internette muhammetin aişe ile evlendiğinde 49 yaşında olduğunu aişsenin ise 6 yaşında olduğunu. aişe 9 yaşına geldiğinde gerdeğe girdiklerini söyleyen bir yazı vardı. Nikah varsa olabilir diyerek bunu geçelim.

Bilal Habeşi ilk köle müslümandı. ve peygamberin evlatlığı idi değil mi? Bir gün muhammet bilalin evine gitmiş, Zeynep yalnız imiş Muhammet o sırada Zeynepe aşık olmuş evlenmek istemiş. Yani tahrik olmuş. Zeynepte bilali sevmiyormuş zaten herhalde bilali istemediğini bilale söylemiş olmalı ki Bilal gelip muhammete boşanmak istediğini söylemiş Muhammet yok boşanma falan dediysede içinden boşanmasını istiyormuş. İşte o gün bir vahiy gelmiş sen aslında boşanmasını istiyordun ama söyleyemedin. Evlatlığın boşanırsa eşiyle evlenebilirsin şeklinde. Ve Bilal ile Zeynep boşanmış. Muhammet bi süre sonra Zeynep ile evlenmiş.

Demekki neymiş Muhammet kendi işine gelen şekilde vahiy alıyormuş demektir bu.

Surenin adı da vardı ancak hatırımda değil. Hatta kesin doğru olduğu söylenen bir de hadis var konuyla ilgili.

Ben önce acaba karalama için mi yazılmış diye düşündüm. Bugün görüştüğüm sünni arkadaşıma sordum. O da bana aynen anlattı. Artı olarak Zeynep o sırada çamaşır yıkıyormuş Muhammet pes-pembe bacaklarını görmüş ve aşık olmuş diye ekledi. Arkadaşım sünni vekuran kurslarına da devam etmiş küçükken. Lise yıllarında epey dindarmış. Üniversite zamanında ise halktan sürekli saklanan bu bilgileri bazı kitaplardan okuduğunu ve dinden soğuduğunu da belirtmekte. Demek istediğim bunlar saklanan gerçeklerdir. Araştıran kişiler ancak ulaşabiliyor.

Biz en azından bilinçlenerek evlatlığının karısı ile evlenmek için allahtan izin bekleyen bir peygamber ile karşı karşıyayız. O dönemde herkesin 5-10 eş ile evlendiği sanılmasın bu sadece zenginler için geçerli. Yine arkadaşımın anlattığı bir olayda da bir fakir müslüman peygambere gidip evlenmek istiyorum ama fakirim yardımcı ol deyinde. herşeyi unutturan fakirlikten allaha sığınırım ayeti geliyor. Yani herkes kendine müslüman gariban allaha sığınsın nüfuzlu olanda 10 kadın ile evlensin. Bu mu hak din.

Şimdi çıkıpta muhammete inanmayan alevide olamaz denmesin aleviliğin muhammeti sadece bir simgedir tıpkı ali gibi.

Mum söndüye karşılık evlatlığının eşiyle evlenmek için vahiy alan peygamberi örnek vermek mantık dışı değil....

rockçı turna
27.12.2005, 19:07
yaw kamo ii güzel söylüyonda ben bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum. eger bir insan aleviyim diyorsa uluların şiirlerinde geçen muhammed-ali kavramından haberdar olmalıdır degilmi kardesim.peki kimdir bu muhammed??? yani sünnilere karsı muhammed i kötüliyipte ya bakın sizin muhammed de böyleydi, şöyleydi...falan filan...deyipte nasıl kendimi rahatlatayım yaw??? ben simdi alevi aileden gelen birisi olarak ailemin inancını ögrenmek için uluların şiirlerini okuyorum. pekii pir sultan ın şiirlerinde gecen muhammed kim? lütfen bunu bana acıklarmısın?

hiç süphen olmasın bunu sadece merak ettigim için soruyorum. umarım tatmin edici bi cevap verirsinde bende senin inandıgına inanırım:3D_NG (23

Oli
27.12.2005, 19:24
yaw kamo ii güzel söylüyonda ben bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum. eger bir insan aleviyim diyorsa uluların şiirlerinde geçen muhammed-ali kavramından haberdar olmalıdır degilmi kardesim.peki kimdir bu muhammed??? yani sünnilere karsı muhammed i kötüliyipte ya bakın sizin muhammed de böyleydi, şöyleydi...falan filan...deyipte nasıl kendimi rahatlatayım yaw??? ben simdi alevi aileden gelen birisi olarak ailemin inancını ögrenmek için uluların şiirlerini okuyorum. pekii pir sultan ın şiirlerinde gecen muhammed kim? lütfen bunu bana acıklarmısın?

hiç süphen olmasın bunu sadece merak ettigim için soruyorum. umarım tatmin edici bi cevap verirsinde bende senin inandıgına inanırım:3D_NG (23

O senin vicdanına kalmış. Ben başka konular altında da "kuran"ın arap/muhammet kelamı olduğunu belirttim. Ben sevabı günahı ile kabullenirim dersen o senin bileceğin şeyt. Şiirlerdeki muhammet/ali dediğim gibi simge. İslamın yayılma sürecinde diğer milletlere yapılan baskıların bir neticesi olarak alınmış figürlerdir. Aleviliğin muhammeti ve ali si araplarınkinden daha farklı anlamlar taşır. mesela iranlılar baskılara karşılık müslüman olmuş ancak şii olmuşlardır. Anadoluda ise hep ikinci sınıfta kalan aleviler halk arasında kulaktan kulağa değişik bir kabullenmeye gitmişlerdir. Eğer bizzat senin benim atalarımızın devamı şu anda iran da olsaydı şii olacaktı. Arabistanda olsaydı vahabi olacaktı. 12 imamların aleviliğe Şah İsmail tarafından girdiğide bir gerçek. 12 imamı/aliyi/muhammeti dışlamadan onlara başka manalar yüklendiğini bilirsek dinden (alevilik) çıkmayız herhalde.

Haa sure ismi verilmiş şeklini "genel islam konuları" başlığına ekledim.

rockçı turna
27.12.2005, 19:33
kamo sen bu verdigin cevaba ne kadar inanıyorsun?

hadii ali muhamed zoraki girmiş inancımıza, baskıyla olmuş, etrafa şirin görünmek için bu kavramları almışız!!!, e güzel kardeşim bu kavramlar bizim cemimizin kavramları. ben hakk sız muhammed siz ali siz cem görmedim.bu ne yaman çelişkidir ya.:3D_NG (28 yani bilirsin ceme yabancı girmez. e iide o zaman bizim gercek inancımız ne? biz baskalarına yalan söylemişizde kendimizide mi inandırmışız bu yalana. böyle komik bir şey olabilir mi ya?

Oli
27.12.2005, 19:46
kamo sen bu verdigin cevaba ne kadar inanıyorsun?

hadii ali muhamed zoraki girmiş inancımıza, baskıyla olmuş, etrafa şirin görünmek için bu kavramları almışız!!!, e güzel kardeşim bu kavramlar bizim cemimizin kavramları. ben hakk sız muhammed siz ali siz cem görmedim.bu ne yaman çelişkidir ya.:3D_NG (28 yani bilirsin ceme yabancı girmez. e iide o zaman bizim gercek inancımız ne? biz baskalarına yalan söylemişizde kendimizide mi inandırmışız bu yalana. böyle komik bir şey olabilir mi ya?

bende sana sorayım. Çalgılı, kadınlı erkekli cem müslümanlığın neresinde var. Sadece muhammet/ali ile müslüman olunmaz ki. Muhammet te ali de hüseyin de hasan da namaz kılardı. Bizim büyüklerimiz ali camide öldürüldüğü için biz camiye gitmeyiz der. Hasan ın Hüseyinin babası camide öldürülüyorda onlar camiye gidiyor. anadoluda yaşayan senin ne zorun var derler adama.

Biraz sorgulamak lazım....Mesela Muazzez İlmiye Çığın kitabı var Sümerlerdeki bazı efsanelerin nasıl tevrata incile kurana girdiğine dair. Zerdüştlüğü okudum ben ve ordan birçok şeyin islama girdiğini öğrendim. Nasıl islam zerdüştlükten ya da kendinden önceki birçok dinden etkilenmişse Alevilikte islamdan etkilenmiştir. Muhammeti sorgulamak demek alevi olmamak demek değilidir. Senin mantığından hareket edersek Muhammet Zerdüştlükten aldığı şeylerden dolayı Zerdüştimidir.?

rockçı turna
27.12.2005, 20:00
bende sana sorayım. Çalgılı, kadınlı erkekli cem müslümanlığın neresinde var. Sadece muhammet/ali ile müslüman olunmaz ki. Muhammet te ali de hüseyin de hasan da namaz kılardı. Bizim büyüklerimiz ali camide öldürüldüğü için biz camiye gitmeyiz der. Hasan ın Hüseyinin babası camide öldürülüyorda onlar camiye gidiyor. anadoluda yaşayan senin ne zorun var derler adama. Biraz sorgulamak lazım....

tabii okulunda müslümanlar 5 vakit namaz kılar, ramazan da oruç tutar, ibadet yerleri camii dir bombardımanı altında kalınca islamiyet i bunlarla bir görüyorsun demek ki. bak forumda cami, namaz konuları var oraları bir okuda alevi tezlerinide ögren derim. hem devlet alevileri asimile ediyo diye bas bas bagırcaksın hemde onların ögrettiklerini dogru kabul edip kendi inancını sorgulayacaksın bravo.
yaw kardeş o zaman yobazlar bize okulda, dısarda siz müslüman degilsiniz, dinsizsiniz dediklerinde biz ne die gocunuyodukk, kendimizi parcalıyoduk annat bana. bizim aklımızdan zorumuz mu var?

Oli
27.12.2005, 20:26
Biraz sorgulamak lazım....Mesela Muazzez İlmiye Çığın kitabı var Sümerlerdeki bazı efsanelerin nasıl tevrata incile kurana girdiğine dair. Zerdüştlüğü okudum ben ve ordan birçok şeyin islama girdiğini öğrendim. Nasıl islam zerdüştlükten ya da kendinden önceki birçok dinden etkilenmişse Alevilikte islamdan etkilenmiştir. Muhammeti sorgulamak demek alevi olmamak demek değilidir. Senin mantığından hareket edersek Muhammet Zerdüştlükten aldığı şeylerden dolayı Zerdüştimidir.?

şuna da cevap ver bi zahmet.... sonra toptan söylerim...

rockçı turna
27.12.2005, 20:59
muazzez ilmiye çığ ın bu bulgusundan lise 2 den beri haberim var. kuran ve tevrat ta geçen nuh tufanının yine sümerlerin gılgamış destanından geldigini de yazar da bunun söylediklerimle ne ilgisi var onu anlamadım. ben inançların saflığyla ilgili bi iddia mı attım ortaya. gılgamış destanı nı okumamış olsamda bunu bilimsel bir bulgu sayarım ve bundan da gocuncak bişey bulmam. tabii ki de alevilik de, diger inançlarda birbirinden etkilenmiştir.

aslında konu yine o kısır döngü halini alan tanım tarısmasına dönmesin die yazmamıstım ama artık söylemek/hatırlatmak şart oldu. birileri alevilik islamın özüdür diyor birileri de islamın dısıdır diyor. bense her ikisinede su bilgilerimle katılmıyorum. bu kavganın son bulması içinde alevilikteki ortak degerlerin en azından iki tarafca kabul görmesi gerektiğine inanıyorum. nedir bunlar?; cemdir, semahdır, matemdir,dededir,pirdir ve tabii ki hak muhammed ali dir ki sen bu son maddeyi sünnilere verdin üstelik bide cinsi sapık ilan ettin ve bu tartısma da burdan dogdu.

yazacaklarını bekliyorum dostum.

Oli
27.12.2005, 23:30
Tamam namazı geçtim çünkü onun şekli kuranda belirtilmemiş. Senin dediğin şeylerde birleşirim elbet. Bunların her biri başka bir dinden girdiyse de artık Aleviliğin malıdırlar. En son Ali ve Muhammed girdi diye aleviliği müslümanlığa bağlamak aleviliği bitirmek demektir. Öyle baktığın zaman Alevilikte cennet cehennem kavramlarının olmadığını kabullenemezsin. Hatta şu anda alevilerin araştıran okuyan kısmı dışındaki çoğu alevilikte cennet ve cehennemin olmadığını bilmez. Annemden örnek verirsem cennet cehennem yok dediğimde anlamakta zorlanıyor. Ancak kendisi birçok kere insan öldükten sonra tüm hayvanları bitkileri dolaşır ve sonra eğer iyi biri olduysa koyundan sonra tekrar insan olur der. Annem aslında cennet cehenneme inanıyor ancak insanın sürekli dünyada bir devinim içinde olduğunu düşünüyor. İşte bu alevilerin asimilasyon politikasının etkisinde kalması ile oldu. Köyde iken sadece reenkarnasyon diye tabir edilen şekle inanırken şehire gelince medyadan insanlardan duya duya cennet-cehenneme de inanır hale geldi.

Mesela başka bir konu altında bazı aleviler "Ali=Allah ne demektir"i açıklamakta zorlanıyor bu forumda. Bunların hepsi asimilasyonun sonuçları. Ali=Allah ta aslında aleviliği tam yansıtmıyor çünkü aslında Birey=Allah tır. Bilmem kaçıncı yüzyıldan sonradır ki halk kitleleri Ali=Allah derken kendine allah demeyi bıraktı. İşte bu da bir asimilasyon sonucu oldu.

Şu anda sizin yaptığınızda asimilasyonun neticesidir. Aliyi, Muhammeti, 12 imamı müslümanlığın kanıtı saymak çok büyük bir hatadır. Öyleyse "eline diline beline sahip ol" mantalitesi budizm/(ya da mani dininden) den geldiğine göre aleviler budisttir mi diyeceğiz. Ve Muhammet içinde dediğim gibi eğer zerdüştlükten bazı şeyleri aldıysa müslümanlığa zerdüştlük mü? diyeceğiz. Aliyi muhammeti elbet kabulleneceğiz ancak aleviliğin Alisi ile islamın Alisinin aynı kişi olmadığınında farkında olacağız. Muhammet içinde geçerli bu.

Netice: Aleviliği birçok dinin etkilediğine inanıyorsak en son etkileyici olan islama bağlamaktan sakınmalıyız. Şamanizm zedüştlük mani dini, islam hepsi eşit uzaklıkta ve eşit yakınlıktadır. O bakımdan arap muhammetin kelamı kurandır dersek bu aleviliğin inkarı demek olmaz.

RoJjDa
29.12.2005, 01:20
vallahi mum sondu karalamasini bende cok yasadim bu olaylar beni cok yipratti insanalrin bole selerin olabilcegine inanmalari cok aci..alevilik gibi herinsanin icinde olmasi gereken bi kulturu bole ayaklar altina almaya calisanlara sonu ne olursa olsun ezdirmeyin kendinizi.ben gittigim heryerde herzamana cik sekilde gerektigi zaman solerim alevi oldugumu..toplumda cougu kisi saklior sakladiklari icinde adamlar bizi marjinal seler yaptigimizi dusunuor ne bilim bizim alevilerde korkmasinlar biraz toplumun yanlis dusunmesine neden olanda aleviler genelde saklamasinlar saklanilcak ne varrrrrrrrrrr yine sinirlendim bak!!

atayselvi
31.12.2005, 14:03
yukarıdaki tartışmalı yazıları okudum biraz üzüldüm. Arkadaşlar din konusu hiç bvir zaman tartışma götürmez .Sünniler kur'ana inanır ona göre hareket eder. Biz niye alevi öğretilerine inanmayıpta bunları sorguluyoruz. Körü körüne itaat sadece onlarda mı var. Aleviforum da çeşitli sayfaları dolaşırken hep bu tartışmalarla karşılaşıyorum . Demekki tartışılcak konu var din tartışılırmı? öğreti yahut kültür tartışılırmı? yani biz neye inanıp neye inanmadığımızı tartışıyoruz. İllahi bir kitap mı olacak onamı inanacağız.Saygılarve sevgiler sizlerin olsun Yeni yılınız mutlu ve huzurlu olsun.

ElKaari
21.01.2006, 03:06
Mum-söndü iftirası, Türke vurulan islam boyunduruğuna direnen alevileri karalamaya yönelik olarak, Türk milletine Kurana hiç uygun olmayan bir islamı boyunduruk olarak vuran, ve cihat safsataları altında Türkü kırım kırım kıran grubun, kendilerince hayvan olarak gördükleri kavimleri yönetmeye yönelik bir provokasyon olarak atılan bir büyük iftiradır, diye düşünüyorum. Vebali büyük olmuştur.

atayselvi
21.01.2006, 23:52
Güner Ümit beyefendiler yine televizyonlarda önümüzdeki günlerde boy göstermeye çalışacaklar. İstiyorum ki bu sayfada yazı yazan bütün arkadaşların o tv kanalının bilgisayarlarını telefonlarını kilitleyip, o utanmaz ve aşağılık adama haddini bildirelim.

serin
22.01.2006, 00:04
Güner Ümit beyefendiler yine televizyonlarda önümüzdeki günlerde boy göstermeye çalışacaklar. İstiyorum ki bu sayfada yazı yazan bütün arkadaşların o tv kanalının bilgisayarlarını telefonlarını kilitleyip, o utanmaz ve aşağılık adama haddini bildirelim.

evet bugün bende gördüm reklamlarda ve çok sinirlendim.:olmadi
şu anda halen devletin elinde olan bir tv kanalında :hmmm çıkmasıda enteresan

ElKaari
22.01.2006, 02:30
Güner Ümit o lafı şaka olarak söyledi, kasıt ile söylemedi. Aleviler de tuttular adamcağızı zayıf gördüler, vur abalıya misali yaptılar.

Ona kalırsa, bu iftirayı neredeyse her cahil ve ümmi söylüyor, ne yapalım şimdi, tüm ümmi cahil sünnileri öldürelim mi? Üstelik bu ümmi cahiller böyle bir şeye neredeyse ihtimal vererek bunu söylüyorlar.

Fakat ülkenin çökertilme sürecinde, alevilerin bu adama kızdığı bilinirken, niye şimdi tekrar programa başlatılıyor, bunu irdelemek ihtimal dahilindedir.

Çünki, ülkemizin ekonomik, finansal, sosyolojik vb çökertilme sürecinde, ileriki safhalarda, sünnileri tabii ki alevilerin üzerine salacaklar, kürt-türk çatışmaları çıkartacaklar. Bunların bilincinde olalım.

Hain ve katil provokatörlerin bu provokasyonlarına karşı, katillerin ve devletin herhangi bir önlem almayacağını bilelim, ve Allaha dua edelim. Amin.

Alevimen
22.01.2006, 02:42
Güner Ümit o lafı şaka olarak söyledi, kasıt ile söylemedi. Aleviler de tuttular adamcağızı zayıf gördüler, vur abalıya misali yaptılar.

Ona kalırsa, bu iftirayı neredeyse her cahil ve ümmi söylüyor, ne yapalım şimdi, tüm ümmi cahil sünnileri öldürelim mi? Üstelik bu ümmi cahiller böyle bir şeye neredeyse ihtimal vererek bunu söylüyorlar.

Fakat ülkenin çökertilme sürecinde, alevilerin bu adama kızdığı bilinirken, niye şimdi tekrar programa başlatılıyor, bunu irdelemek ihtimal dahilindedir.

Çünki, ülkemizin ekonomik, finansal, sosyolojik vb çökertilme sürecinde, ileriki safhalarda, sünnileri tabii ki alevilerin üzerine salacaklar, kürt-türk çatışmaları çıkartacaklar. Bunların bilincinde olalım.

Hain ve katil provokatörlerin bu provokasyonlarına, sünnilerin ve devletin herhangi bir önlem almayacağını bilelim, ve Allaha dua edelim. Amin. şakası batsın, siz öyle şakalaşıyor olabilirsiniz fakat bizim sağlıklı insan düşüncemiz farklı!
Sadece alevilere deyil, ensest ilişkisinde olan tüm yurdun insanı alay konusu olmuştur.

Başka bir örnek: türk toplumu çok bozuk (maalesef) halen 'İbne' küfür olarak kullanılıyor, tüm eşcinsellere saygsızılık yapmış olmuyormusun? Yoksa sadece küfür mü ediyorsun?

Çok farklı konudur, sadece iftira ve alevile ilgili deyildir bunun boyutu büyük sosyloji bozukluğudur, eğitim şart ahbap.

Candacan
22.01.2006, 04:24
Sevgili can,
Alınma ama aşağıda anlattıklarına katılmıyorum.
Polemik olarak algılama ama, anlattıklarına tek tek yanıt vermek isterim. Çünkü senin alevilik anlayışınla bizim anlayışımız çok farklı.

tabii okulunda müslümanlar 5 vakit namaz kılar, ramazan da oruç tutar, ibadet yerleri camii dir bombardımanı altında kalınca islamiyet i bunlarla bir görüyorsun demek ki.(Evet. Sen ne dersen de, islamiyet bu. En azından yaşanan ve kabul edilen islam bu.) bak forumda cami, namaz konuları var oraları bir okuda alevi tezlerinide ögren derim. (Ben bu sayfadaki hiç bir yazıyı okumadım. Okumam da. Çünki aleviliğin cami ile, namaz ile hiç bir ilgisi yoktur. Olamaz da.) hem devlet alevileri asimile ediyo diye bas bas bagırcaksın hemde onların ögrettiklerini dogru kabul edip kendi inancını sorgulayacaksın bravo.(Tam tersi. Onların öğretemediklerini siz öğretmeye çalışıyorsunuz.)
yaw kardeş o zaman yobazlar bize okulda, dısarda siz müslüman degilsiniz, dinsizsiniz dediklerinde biz ne die gocunuyodukk,(Gocunmak mı. Ne gocunması. Tam tersi.) kendimizi parcalıyoduk annat bana.( Sanırım siz o zaman da aleviliği islamın bir mezhebi olarak görüyordunuz. Bunu ispatlamaya çalışarak kendinizi parçalayacağınıza, keşke biraz aleviliğin ne demek olduğunu araştırıp öğrenseydiniz, bu hallere düşmezdiniz.) bizim aklımızdan zorumuz mu var? (Aklınızdan zorunuz olmadığına eminim ancak bilginizin yeterli olmadığı kanısındayım.)

ElKaari
22.01.2006, 05:01
şakası batsın, siz öyle şakalaşıyor olabilirsiniz fakat bizim sağlıklı insan düşüncemiz farklı!
Sadece alevilere deyil, ensest ilişkisinde olan tüm yurdun insanı alay konusu olmuştur.

Başka bir örnek: türk toplumu çok bozuk (maalesef) halen 'İbne' küfür olarak kullanılıyor, tüm eşcinsellere saygsızılık yapmış olmuyormusun? Yoksa sadece küfür mü ediyorsun?

Çok farklı konudur, sadece iftira ve alevile ilgili deyildir bunun boyutu büyük sosyloji bozukluğudur, eğitim şart ahbap.

editlenmistir

Candacan
22.01.2006, 05:48
"Sende de amma geniş mezhep varmış yani ha"
"...kadar akılsızsın."
"...pozları yakınıyorsun"
"aleviliği de burada ilkel gösteriyorsun"
"Konuşmayı bilmiyorsan öğren."

Ne biçim sözler bunlar. Bu forumda böyle suçlamalarda bulunacak bir insan olabileceğini sanmıyorum. Üstelikte suçladığın kişinin yazılarını okumadan, okuduğunu da anlamadan.
Lütfen sözlerine ve tavırlarına dikkat et.

Azrail
22.01.2006, 08:45
şu güzelim forumumuzda güner ümit denilen zatıda savunan cıktıya, yanarım,
şakaymış, o ve onun gibi düşünen herkesin Allah belalarını versin, insanın agzını bozar böyleleri,

ataselvi dostuma katılıyorum arayalım o kanalı,

atayselvi
22.01.2006, 14:35
aleviyim22 arkadaş sana bu şirin devamını da gönderebilirim.Bence böyle İnsanlara ''insan denirse'' toplumumuzun bir ders vermesi gerekiyor. Zaten vermişti.Yine vrelim bizimle oynayanlar boylarının ölçüsünü alsın. Kızılbaş kelimesine hiç bir zaman kızmam ama o ve onun gibiler bilinç altında sakladıklarını ortaya böyle dökerlerse anlam değişikliği oluyor. Ozaman tahammül göstermemiz istenmesin.İsterse şaka olarak söyledim dese bile bu şekilde şaka olamaz. Sen bir alevi olarak bana sorsan ben kızılbaşım diyebilirim fakat onların söylemleri yanlış değilmi. Neden söylediklerini ve ne anlama getirdiklerini biliyoruz.

ökkejjj
05.02.2006, 13:44
Saygıdeğer büyüklerim, şu güner ümit olayını açıklarmısınız. Malum öğrenmek bizimde hakkımız değilmi... Teşekkürler

derviscemal
05.02.2006, 13:54
güneri ümit bundan 10-12 yıl önce turnike programını sunarken hamile bir bayana sen kızılbaş mısın demişti. böyle oluncade biz alevi kimliğne sahip bu inancıyaşayan insanlar ayaklandık ve bur durmu protesto ettik. daha sonra bu adam (adam diyorum ) program yapmamaya bşaladı çünkü bizlerden tam anlamda tepki almıştı defalarca televizyonlarda özür dilemesine rağman bizler bunu affetmedik. ama aradan geçen zamanda tekrar ekranlara döndü ama bu defade gene tepkilere dayanamadı ve kimsede izlemeyince tekrar bıraktı ama hala vazgeçmedi ve tekrar yıllar önce aynı kanalda yaptığı gafı unutarak geri döndü.. lafla birlikte unuttuğu birşey daha vardı tabiki bizler yani aleviler ve aydın sunni insanlar bu terpiyesizliği ve hakereti unutmamışlardı. şuandada sürekli protestolar ve mailler devam etmektedir. ben şahsıma hergün kınama mesajı çekmekteyim star tv ye ve güner ümite.. çünkü bunu unutmak demek bune bir defa daha maruz kalmak anlamına gelecektir. bizler ne bunu nede digerlerini unutmayalaım arkadaşlar...

cemlerimizde hala mum yakılır ve cem bitiminde söndürülük arkadaşlar aydınlık bir dünya için...

mum yakarken de dua edilir
ceragımız yaksın yakılsın muhammed alinin nuru için
gibi

sevgilerimle..

ibrahimcan
10.02.2006, 00:47

Hain ve katil provokatörlerin bu provokasyonlarına karşı, katillerin ve devletin herhangi bir önlem almayacağını bilelim, ve Allaha dua edelim. Amin.

bu kendini bilmez nasıl olur da güner ümit i savunur. ya bu böyle olmaz. kızılbaşmısın falan diye şaka söylemişmiş ne demek ya bu herkes kendine gelsin

candost60
20.02.2006, 10:29
Aleviler hiçbir zaman gizli saklı Cem yapmamışlardır. Köyümde birçok kez Cem e katıldım ve ibadetimi ettim. Hiçbir zamanda jandarmalar geliyo mumları söndürün diye bi olay olduğunu zannetmiyorum. Bu kötü karalama milletimizin tam eğitimli olmamasından ve başından beri bu laflara cevap vermesinden kaynaklanmıştır. Bizim alevi halkımız henüz yeni yeni tam anlamıyla bilinçlenmeye ve kendini göstermeye başladı. Bu çok güzel bişey,varlığımızı herkes bilsin. Bildiğiniz kadarıyla bizim alevi köylerinin çoğu dağ başındadır. yüksek yerlerdedir. Senenin belli başlı dönemlerinde ocaklarına bağlı oldukları dede diye hitap edilen kişi gelir milleti bilinçlendirip,onlara çoğu konu hakkında bilgi vereceği yerde hakkullak denen bir yol ile alacağını alıp,yiyeceğini yiyip,yatacağı kadar yatıp giderdi. yanlış anlama olmasın çok bilgili,eğitimli dedelerimizde var gayet güzel bilgiler veren ve halkımıza çok şey sunan. ama eskiden yöntem buymuş yani. gelir alıp giderdi. ama artık günümüzde bunlar yok ve halkımız herşeyin farkında böyle olası da gerekiyo zaten. ama yine de bize görevler düşüyo her konu hakkında bilgilenip çevremizde ki canları da bilinçlendirmek ve özümüzü,kültürümüzü öğretmek. bu saçmalıkları da karalamaları da kim çıkardı ise allahından bulsun diyelim.

bizim özümüz de en önemli olan kavram insana olan sevgidir.

Hüseyin AKCAN (ovacıklı)

peki haksızdım neden doğdum niye

manifesto
20.02.2006, 15:10
ilerici_gençlik_derneği ne cevaplar :

Diyorki ;o sıralarda bazı köylerde alevi sayısı çok düşük olduğundan alevi karşıtları köyün nüfusunun %90 ı onlara aitdi..

? : Tarih boyunca alevi köyleri genel itibariyle azınlıkta kalmış ve köylerde büyük çoğunluk alevi olmayanlara aitti ve yine alevi olmayanları alevi karşıtı görmek sonderece yanlış ve kasıtlı ve de tehlikeli.
Jandarmanın asıl görevi bügün olduğu gibi yine kırsal daki güvenliği ve asayişi sağlamaktır bir takım yerlerde insanların gizli birşeyler yapıyormuş gibi davranmaları tabiki o vazifeli insanlarıda hali ile şüpelendirebilir bunda ters birşey göremiyorum.Ve jandarma geliyor diye mumları söndürme anlayışıda zaten kendi ile çalişiyor maksat jandarmaya yakalanmamak ise perdeler ışık geçirmez bir vaziyette kapatılabilir veya penceresi olmayan yerler kullanılabilir yani mumları söndürmenin jandarmalarla bir alakası yok gibi.
Bu tür rivayetlerin uydurulmasının en temel noktasını şeffaflaşamamak oluşturuyor.Zira Mason Localarında ki acip törenler Sebataycı dönmelerin kendi aralarındaki acip dua ve ibadet ve bayram anlayışları hep bu şeffaflaşamama ve topluma kendini ifade etmeden kaçınma anlayışı ile oluşmuştur.Alevilerin bu tür rivayetlerden kurtulmalarının ve geleceğe kendi anlayışlarını taşımalarının en büyük aracı şeffaflık olacaktır.

munzır_hozat'a cevaplar, Diyor ki :Ben gerçekten sunni aile bireylerini kınıyorum...
Cevap olarak şunu diyebiliriz ki Sünni inanıştaki insanlar (ki bir çoğu inanışının sünni gelenekten geldiğini bilmez sadece düz bir müslüman olarak görür kendini yani sünnilik böyle olduğu için diye düşünmez) böyle bir husumet yada gıybet yapma arayışında değillerdir.Tabi genel itibari ile konuşuyoruz zira her türlü inanışta farklı anlayışta insanlar çıkabilir.Bu alile içi konular dediğiniz gibi genellikle bilgisizlik ve kulaktan duyma şeyler. Yani bilgileri olmadığı bir konuda yorum yapıyorlar bu noktada ise size hak verebiliriz.
Ama bunda Alevi geleneğini temsil eden insanların bu geleneği anlatmama ve gizleme eğiliminde olmaları bu neticeleride beraberinde getirir.
Zaten bir mesele üzerinde rivayetlerin çokluğu onun bilnmediğine işsaret eder.
Ve yine diyor ki ; Atatürk zorla yaptırmasaydı nezaman Kuran-ı Kermi türkçeleştirecekdi.Bunların islamı özüyle anlamaları yılllar alacak sanırım
Cevap olarak diyebiliriz ki İnkilapçıların Kur'an mealini yapma niyetleri tamamen başka amaca binaendi zira bu teklifi ilk Merhum Mehmet Akif'e yapmışlarıdı çalışmasını tamamladıktan sonra inkilapçıların gerçek niyetini anladıktan sonra Mealini kendisi imha etmiştir.Zira İnkilapçıların asıl hedefi Sözde Milli bir din anlayışı getirerek Namazların,Ezanların,İbadetlerin her türlü şeklini tahrip edip Türk lisanı ile yapılması gibi anlaşılmaz bir niyet taşımakta idiler.Bu arayış bugün hala devam etmekte ve zaman zaman karışık namaz kılmalar baş açık namaz kılmalar namazda türkçe kıraat yapmalar gibi konularda Kemalist ideoloji devam etmektedir.En son Elmalı lı Hamdi Yazır Meal Çalışmasını tamamladıktan sonra ki o meal ilk türkçe mesaldir, ön sözüne HAŞA TÜRKÇE KUR'AN ifadesini eklemiştir.İnkilapçıların bu sözü kaldırması konusundaki tehditlerine rağmen " Türkçe Kur'an mı var be ey gafil" diyerek onların gerçek niyetini yüzlerine vurmuştur.
Ve yine İslamı özüyle anlamak yıllarını alıcak sanırım sözü çok üzücü bir sözdür.
Zira peyganber efendimiz "ben nasıl namaz kılıyorsam sizde öyle namaz kılın ,ben nasıl hac ediyorsam sizde öyle hac edin" gibi hadislerinde bugünlerede ışık tutmuştur. İslam anlayışı ilk gününden itibarek mekteplerde medreseler de ve zamanın kutupları tarafından özlü ve aslına sadık kalınarak bugünlere kadar taşınmıştır.
Başka islam arayışında olmak sadece başka amaçlar beslemekle olur.

thoson'a cevaplar : Diyor ki; Türk Milleti Sever Karalamayi,Bu Arada Ben Bir Tc Vatandaşi Olarak Türklüğü Kabul Etmiyorum çünkü Ben öztürküm Herneyse O Zaman Karalama Yapilacaksa Ben Hayatimda Camiye Girmedim O Zaman Onlar Toplu Olarak Cemaaten Götürüyorlar Birbirlerini ... Ama Biz Bilinçli Insanlar Olduğumuz Ve Herzaman Ezildiğimiz Için Elimize,belimize,dilimize Sahip çikiyoruz ...
Cevap olarak diyebiliriz ki :Türk milletinin karalamayı sevdiğini söylemek doğrusu çok güç, burada Türk milleti derken hangi kesim kastedimiş orasıda muğlak biraz ben şahsen Kürt kardeşlerimizin de bu olay hakkında ki yorumlarını merak ediyorum zira Türk olmaktan ileri gelen karalama meselesi değildir bu yukarıda da ifade ettiğimiz gibi sadece mahiyeti tam bilinmeyen bir mesele hakkında insanların yapmış olduğu yorumlar.Bunu bir milletin husumeti veya düşmanlığı olarak görmek çok tehlikeli zira ben hiçbir sünni vatandaşın Aleviler hakkında kimlik ve varlıklarına doğrudan bir tehdit görmedim, sadece inanç sistemlerini ve anlayışlarına tenkitler getirmişlerdir belki bu noktada eleştiri sınırları aşılmıştır deme hakkı doğabilir.
Türk değilim Öztürk'üm gibi kavramlar bana bilimsel ve realist gelmiyor biraz duygusallıkla hareket edilmiş gibi geliyor.
Ama bir insanın taşıdığı kandan ziyade kendini nasıl anlattığı önemli, zira meşhur Napolyon korsika doğumlu bir İtalyan olmasına rağmen Tarihe Fıransız olarak geçmiştir bizlerde öyle biliriz.Ve yine Atatürk'ün kimliği hakkında değişik rivayetler bugüne kadar gelmiştir.Kimileri makedon, kimileri arnavut kimileri de yahudi dönmesi bir aileden demişsede bizler onu Türk olarak kabul etmişiz kendiside kendini Türk olarak ifade etmiştir.

manifesto
20.02.2006, 15:10
Ercan'a cevaplar : Diyorki ;Mum söndü karalamasini bazi insanlar kendiliginden cikarmamis.Bu osmanli politikasidir. Yavuz Sultan Selim´den baslayarak osmanlilar arap kültürünü benimsemisler.Anadolu´yu araplastirmaya calismislar...
Cevap olarak diyebiliriz ki :Yukarıdaki yorumlarda bu rivayetlerin kaynağına işaret edilmişti ama Yavuz Sultan Selim ile alakalı tarihi birçok rivayet var ve bu rivayetlerin bir çoğu bilimsel olarak Tarihle alakalı değil ne yazık ki. Osmanlı Safavi çekişmesi o tarihin en önemli rekabetlerinden dir ve bu rekabetin çeşitli sebepleri vardır en önemli sebep bölgenin en büyük devleti olma isteği ve bu bakımdan da zenginleşme ve güçlenme gayretleridir.Bir örnek olarak soğuk savaş yıllarında Amerikan-Sovyet çekişmesini gösterebiliriz.Zira Sovyet anlayışı sosyalizim devrimleri peşinde mücadele vermiştir ve kominizmi ihraç etmek istemiştir.Amerika ise mevcut oknumunu muhafaza etme ve Kapitalist piyasayı bu tehditten uzaklaştırma mücadelesi vermiştir. Amerikan-Sovyet çekişmesinde mezhep farklılıklarının yok denecek kadar az önemi vardı. O bakımdan İran-Osmanlı çekişmesine benzerlik arzediyor. Diğer sebeplerden biride mezheb farklılığı dır.Safavi Kendi inanışı ve öğretisi olan şiiliği (ki bu yorumu şimdilik islami yada islam dışı diye ele almıycaz) anadolu topraklarına da yayma gayretlaridir.Ama asıl etken şüpesiz bu gayret olmamıştır.Zira Osmanlı Yavuz Sultan Selim döneminde bilhassa doğuya önem vermiş ve doğudaki bütünlüğü sağlama yolunun orada siyasi ve askeri hakimiyet kurmanın olduğu siyasetini benimsemiştir.Ve netekim Halifeliğin Osmanlı hanedanlığına geçişi Yavuz Sultan Selim'le başlamıştır.
Şimdi bütün bu savaşlar ve siyasetler ışığında ve özellikle Osmanlı'nın Memlük hanedanlığına da son vermesi ile Arap kültürünü Anadoloya taşıma isteği arasında büyük çelişkiler vardır.Dolayısıyla böyle bir arayıştan bahsetmek mümkün değildir.Zira Anadolunun İslamlaşmasında Araplardan ziyada Hoca Ahmey Yesevi anlayışını ve talebelerinin büyük gayreti ve Alperenleri ve yine Hacı Bektaş-i Veli hazretlerini görmemek son derece yanlış olur.

ve yine demiş ki :Bir Osmanli Padisahi 40 Alevi öldüren cennete gider demistir.
cevap olarak diyebiliriz ki; Son derece asılsız bir iddiadır.Zira osmanlı padişahları dini konularda bir yorum ve fetva vermezler bu vazife O sistem içerisinde Şeyhulislamlığa aittir.Yani iddia kendiliğinden çürüyor.

TheGodfather'a cevaplar diyor ki ; Sana sorulan sorularn hepsi bizde soruldu..Yllarca arkadaşlarm alevi olduğumu bilmedi.Zaten önem vermiyordum.Öğrenende tesadüf eseri öğrendi.Lise 3. snıfat alevi olduğum öğrenilince bazı arkadaşlar tebessüm ederek sevindiler.Çünkü kendi sınfmda benimle beraber 4 sınıf arkadaşım daha aleviymiş ve bunu kimse bilmiyordu
Cevap olarak diyebiliriz ki ; Evet alevilerin çoğu bu yolu seçmiştir kendilerini gizleme yoluna ama merak ediyorum bunu öğrenenlerden herhangi olumsuz ve ya daha ileri bir tepki aldılar mı? Çünkü ülkemizde bir insan sırf alevi olduğu için şiddete maruz kaldığını veya haksızlığa maruz kaldığını söylemek bilimsel olmaz.Ama itikadına eleştiriler gelebilir zira aynı aleştiri Alevi öğretisinden Sünni inanışa doğruda gelmiştir.Bu ise anlaşılabilir entellektüel bir yargılama olarak düşünülmelidir.Üslubunu kötü kullanan insanlar sadece kendilerinin bağlamış olurlar bu noktadan geneli yargılayamayız.
alininyolu'na cevaplar diyor ki ;sahte mollaların kendi yobaz zihniyetlerinde kadınla erkeğin yanyana cinsel ilişkiye girmekten başka bir eylem yapamayacagını düşündükleri için cem ayini için kafadan uydurmasıdır.bu sahte mollalar kendi dergahlarındaki bayanlara o gözle baktıkları için ilginç olaylar yaşanmıştır.Örn:müslüm gündüz
Cevap Olarak diyebiliriz ki ;Bu tür yaklaşımlardan ve yargılayıcı ifadelerden bir netice almak bugüne kadar mümkün olmadı.Sahte Molla,yobaz gibi ifadeler çok çirkin ve kasıtlı. Zira Mollanın sahtesi olmaz ya molladır yada değildir.Bir insan molla ise bu onun İslam dinini kendine düstur edinmiş ve hayatını onun istikametinde şekillendirme gayreti içinde dir demektir.İslam dininde iftira yoktur, İslam dininde dini kullanarak makam ve şöhret yakalamanın yeri yoktur.Bu tür insanlar dünde vardı bugünde var yarında olacak, ama o inanca sahip samimi insanları rencide eden bu tür ifadeleri kasıtlı ve tahammülsüz buluyorum.Zira Alevi öğretisine yapılan ithamları haklı çıkarmış ve onlarla aynı lisanı konuşmuş olursunuz.

kızılbaş'a cevaplar :Diyor ki;HANİ DERLER YA,yeri gelince kötüye kötülükle karşılık vereceksin....bende onlara aynı şekilde karşılık veriyorum."SİZİN İÇİNDE,İMAM NİKAHI KIYILDIGI ZAMAN, İMAM SENİN EŞİNLE İLK İLİŞKİYE GİREN KİŞİ OLUYORMUŞ" diyorum....bunu duyunca karşımdaki kişi renkten renge giriyor ve bir anda köpürüyor. ve hiddetle,"SEN NASIL BÖYLE BİR ŞEY DERSİN,BÖYLE BİRŞEY NASIL OLUR,"gibisinden sinirleniyor.bende işte ozaman, sizin dediklerinizde bizim için aynı şekilde karalama diyorum
Cevap olarak diyebiliriz ki:Krşıda ki insana kendi halini anlatabilme yaşadığı ve girdiği pisikolojik durumu ifade etme adına dahi olsa bu tür iddialar insanlık ahlakı açısından etik değil.Zira bu birbirimizin tahammülünü ve hoşgörüsünü sınama mantığına götürür ve karikatür kırizinin ne boyutlara geldiğini hepimiz görüyoruz.

manifesto
20.02.2006, 16:38
Oli'ye Cevaplar-2 Diyor ki ; Dün internette muhammetin aişe ile evlendiğinde 49 yaşında olduğunu aişsenin ise 6 yaşında olduğunu. aişe 9 yaşına geldiğinde gerdeğe girdiklerini söyleyen bir yazı vardı. Nikah varsa olabilir diyerek bunu geçelim.

Öncelik le : Burada ki *muhammtin* lafı belli bir garez ve amaçlı bir hitap içeriyor zira bizler büyüklerimize dahi hitap ederken saygılı olmayı bilmiş insanlarız.Ve dahi internette netür yazılar olduğunu bizler iyi bilmekteyiz.

Sonra gene diyor ki ;Bilal Habeşi ilk köle müslümandı. ve peygamberin evlatlığı idi değil mi

Cevap olarak diyebiliriz ki ; Bilal-i Habeşi sonradan müslüman olmuş bir köle idi, ve Peyganberimizin evlatlığı değildir. Bu hakikati dahi öğrenmeden gerikalan yazıları yazmana doğrusu üzüldüm.

Bilali habeşiyi Hz.Ebu Bekir sahibinden satın alarak özgürlüğüne kavuşturmuştur.

Ve yine diyor ki; Bir gün muhammet bilalin evine gitmiş, Zeynep yalnız imiş Muhammet o sırada Zeynepe aşık olmuş evlenmek istemiş. Yani tahrik olmuş. Zeynepte bilali sevmiyormuş zaten herhalde bilali istemediğini bilale söylemiş olmalı ki Bilal gelip muhammete boşanmak istediğini söylemiş.

Cevap Olarak diyebiliriz ki; Türk filmi senaryolarına benzeyen bu uydurmanın gerçekle hiçbir alakası yoktur biraz önceki bilgi zaten bu hadiseyi yalanlıyor dolayısıyla detaya gerek yok.

Ve yine diyor ki;Muhammet yok boşanma falan dediysede içinden boşanmasını istiyormuş. İşte o gün bir vahiy gelmiş sen aslında boşanmasını istiyordun ama söyleyemedin. Evlatlığın boşanırsa eşiyle evlenebilirsin şeklinde. Ve Bilal ile Zeynep boşanmış. Muhammet bi süre sonra Zeynep ile evlenmiş

Cevap Olarak Diyebiliriz ki; Bu tür uydurmalar bilgisizlikten ve art niyetten ileri geliyor.Olayı anlatacak olursak birkere efendimizin evlatlığı hzBilal değil Zeyt Bin Harise dir.Ve efendimizin Hz.Aişe validemizle evlenme hadisesini anlatacak olursak , Hz.Aişe Hz.Ebubekirin kızıdır ve küçük yaşta iken okuma-yazma öğrenmiş olup, çok zekî ve kabiliyetli idi. Her bir hâdise üzerine hemen bir şiir söylemesi, onun zekâsına bir delildir. Öğrendiği ve ezberlediği bir şeyi katiyen unutmazdı. Çok akıllı, zekî, âlime, edibe ve afife ve saliha idi.Hz. Hadice'nin vefatından sonra, ikinci defa olarak, Hz. Ebu Bekir'in kızı Hz. Aişe'yi nikahladı. Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlenmelerinde en önemli husus, nikah akdinin Hz. Peygamberin arzusuyla değil, Allahü teâlânın emri ile olmasıdır.Zira hadise Azhab suresinde de anlatıldığı şekli ile
"37- Hem hatırla o vakti ki, o kendisine Allah'ın nimet verdiği ve senin de ikramda bulunduğun kimseye: "Hanımını kendine sıkı tut ve Allah'tan kork" diyordun da nefsinde Allah'ın açacağı şeyi gizliyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Halbuki Allah kendisini saymana daha lâyıktı. Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir.ayetiyle de anlaşılacağı gibi Hz.Aişe validemiz ahlakça ve faziletçe hz.Zeyd den çok daha üstün idi ve bu Zeyti de rahatsız ediyordu.ve nitekim bu ayet ve Azhab suresindeki ayetler le beraber de anlaşılacağı gibi evlatlıkların gerçek evlat hükmünde olmayacağı ve dolayısıylaevliliğe bir mani olmayacağı hükme bağlanmış oluyordu.

Asıl hikmet arzu ve tahrik olmak değil , zira Hz Aişe validemiz ençok hadis rivayet eden sahabiler arasındadır.Küçük denecek yaşta (ki Hz Zeyd ile de evlenmiş olması hasebiyle evlilik çağında bir insan olduğu anlaşılır.) peyganberin hanesine girmiş ve onun güzel ahlakını örnek alarak olgunlaşmış ve kadınlık alemine dair peyganberimizin anlatamadığı birçok meseleyi HzAişe validemiz sayesinde anlatmıştır.

Ve yine diyor ki ; Demekki neymiş Muhammet kendi işine gelen şekilde vahiy alıyormuş demektir bu.
Cevap olarak diyebiliriz ki ; Bu evvela Hz Aliye hakarettir zira böyle bir insanla kader birliği yapmakla onu cahil, insanları tanımayan insan yerine koymuş olursun ki bu zaten Hz.Ali için söz konusu dahi olamaz.
Haşa İşine Geleln demek

Ve yine Oli isimli üyemiz diyor ki; Biz en azından bilinçlenerek evlatlığının karısı ile evlenmek için allahtan izin bekleyen bir peygamber ile karşı karşıyayız. O dönemde herkesin 5-10 eş ile evlendiği sanılmasın bu sadece zenginler için geçerli. Yine arkadaşımın anlattığı bir olayda da bir fakir müslüman peygambere gidip evlenmek istiyorum ama fakirim yardımcı ol deyinde. herşeyi unutturan fakirlikten allaha sığınırım ayeti geliyor. Yani herkes kendine müslüman gariban allaha sığınsın nüfuzlu olanda 10 kadın ile evlensin. Bu mu hak din.

Cevap olarak Diyebiliriz ki ; Peyganberimizin çok birden fazla hanımla evlenmesinin elbette bir hikmeti var.Zira onlar kadınlık aleminin rehberleride olmuşlardır aynı zamanda. Ve bunu söylerken efendimizin gençliğinin zirvesindeyken ve daha 25 yaşında iken 40 yaşında olan HzHatice ile evlenmesini unutuyorsun galiba ve o ölene kadar başka kims ile evlenmediğini ve yine bu sürenin peyganberliğinin de 10 yılını içine aldığını unutuyorsun.Dolayısıyle böyle nefsi istekleri olan bir insan için çelişkili durumlar bunlar.Ve haşa onda böyle birşey olsun.Ve efendimizin herbir hanımı ile evlenmesinin hikmetleri ve yararlarını göz önüne alıp okuma zahmetinde bulunursan faydalı olur senin içinde

Ve son söz olarak demiş ki ; Mum söndüye karşılık evlatlığının eşiyle evlenmek için vahiy alan peygamberi örnek vermek mantık dışı değil....

Cevap olarak diyebiliriz ki; Esasen burada gerçek niyetini ortaya koyduğu için diğer açıklamalara gerek bile kalmıyor.

manifesto
20.02.2006, 16:57
ve oli arkadaşımız sözlerine devam ediyor aslında önceki yazdıklarından dolayı yazdıklarnda bir hakikat aramak çabası zaten yanlış olur ama okuyan insanların zihni bulanmasın diye cevap vermeye devam ediyoruz

Ve Oli arkadaşımız yine demiş ki;...Ben başka konular altında da "kuran"ın arap/muhammet kelamı olduğunu belirttim
Cevap olarak diyebiliriz ki ; Kur'an hangi dille gelseydi tatmin olurdu. Türk,Kürt,İngiliz,İbrani............vesair bunların herhangi biri ile de gelebilirdi.
Ama islamiyetin zuhur ettiği topraklardaki dil arapça olunca oraya ingilizce bir kitap göndermek Allah'ın Hikmetine ve insanlara haksızlık olmaz mı? Mesele dil ve Lisan meselesi değildir meselenin Anti-İslami bir bakış olduğu ortadadır. Onun için yoruma gerek yok.

Ve yine Oli arkadaşımız diyor ki; İslamın yayılma sürecinde diğer milletlere yapılan baskıların bir neticesi olarak alınmış figürlerdir
Cevap olarak diyebiliriz ki ; İslamı seçmediği için kaç insan ateşe atılmış?
Veya başka bir zulme maruz bırakılmış. Savaşları baskı ve zulüm olarak görmek Tarih anlayışından ve bilimsellikten yoksun olmak demektir. Zira ben Türk boylarının nasıl baskı ve zorlamalarla İslam'a girdiğini merak ediyorum?

Ve yine diyor ki ;...Zerdüştlüğü okudum ben ve ordan birçok şeyin islama girdiğini öğrendim. Nasıl islam zerdüştlükten ya da kendinden önceki birçok dinden etkilenmişse Alevilikte islamdan etkilenmiştir...
Cevap olarak diyebiliriz ki