Orijinalini görmek için tıklayınız : Sünni Bektaşiler Diye Bir İnanç Grubu..
A-L-E-V-İ 17.08.2005, 20:05 tsk.ALEVI can bilgiler icin, bende bu siteyi tam tanimadan birseylar yazmistim,önce alevilerin sesi diye bir site vardi o zannettim ve girdim,icerigini tam okumadim,Hazreti Alinin Resmi v.s oldugunu görünce zaten normal bir alevi sitesi oldugunu zannettim,
yanliz ziyaret defterine konzetra oldum,taki icerigini okuyana dek,tamamen alevilikle ilgisi olmayan seyler yaziliydi,tam tersine zit bir düsünceleri var.
Sevgili Gülizar...
Alevisesi adlı sitede BEKTAŞİLİĞİN Sünni olduğu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...gibi SAÇMA OLDUĞUNU beş yaşındaki bir çocuğun bile anlayabileceği palavraları pazarlamaya çalışıyorlar...
Neymiş efendim:
Hünkarın Tübesinde camii varmış dolayısıyla Hünkar Sünniymiş!!!...
-oysa o camii oraya Hünkardan yaklaşık 500 sene sonra yapılmış
Ayrıca Hünkar Hace Bektaşi Velinin:
"ELLERİN KABESİ VAR BENİM KABEM İNSANDIR"
Düşüncesi zaten Merkezi Ortodoks sünni inaçtan farklılığını ortaya koymaya yeterde artar bile..zira MENKIBELERİ DE öyle...
Neymiş Efendim:Yeniçeriler Bektaşi ya osmanlı Devleti Yeniçeriler (Bektaşiler)sünni olmasa ordu görevini verirmiymiş..???
-Hamidiye Alaylarıda KÜRTTÜ ..peki OSMANLI KÜRTMÜYDÜ?....
yada bir çok vezir sadrazam DEVŞİRMEYDİ..Ne diye osmanlılar devşirmeleri VEZİR SADRAZAM YAPTI...o zaman o mantıkla osmanlı DEVŞİRMEYDİ diyelim..
Osmanlı tarihini açıp okumamışlar ki..MEZHEP AYRIMCILIĞININ YAVUZLA BAŞLADIĞINI BİLSİNLER..
okumamışlarki..Yavuzun Şah İsmaille savaşında YENİÇERİLERİN Savaşmak İSTEMEDİĞİNİ hatta BİR KISMININ SAFEVİLERİN TARAFINA GEÇTİĞİNİ...
Yavuzun taktığı BALIM SULTAN KÜPESİNİN Bektaşilere şirin gözükmek için olduğunu...
Sonra kafalarıda çalışmazki..madem Bektaşiler ve YENİÇERİLER SÜNNİ ne diye?...YENİÇERİ OCAĞI KALDIRILDI???..BABALAR SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ...
Bazı Bektaşi Babaları ASILDI...BİRÇOK Bektaşi Tekkelerinin bazşına NAKŞIBENDİ ŞEYHLERİ GETİRİLDİ
Osmanlı Arşivlerini OKUMUŞLARMI?????....BİLMEZLERMİ Kİ..o arşivlerde Bektaşiler için İSLAM DIŞI BAHANELERİ ve fetvalarıyla Yaniçeri ocağının kaldırıldığını...
Bilir çok iyi bilirler...Ama amaçları Alevilerle Bektaşileri Bölmek ..."BAK İŞTE ALEVİLER BEKTAŞİLİKLE KARIŞTIĞI İÇİN BU YÜZDENLER...ALEVİLER ASLINDA ŞİİDİR..GELİN Şİİ OLALIM"....planını uygulamaktır...
A-L-E-V-İ 17.08.2005, 20:10 Ben daha "Hanefiyim".."şafiiyim " diyen bir bektaşi görmedim...
TARİHDE GÖRMEDİ...
Bilmezmi!?..Bu Zavallılar...
Alevimen 17.08.2005, 20:45 hangi site'den bahsediliyor?
Bir laf vardı. İran, Türkiye'ye "Bu sizin Alevileri ya Sunnileştirin, ya da biz Şiileştirelim." diye bir şey diyordu. Bunlar da belli ki Şiilik propagandası yapıyorlar. Alevilikle uzaktan yakından alakaları olmadığı açık. Ciddiye alınacak bir tarafları da yok zaten. Yıllardır var bunlar. Bir avuçlar. Aleviler üzerinde oynanan oyunlardan biri de bunlar. Boşverin site ismini verip reklamını yapmayın. Kendilerinden başka giren yoktur zaten. Bektaşiler bunlardan uzak olacakmış. Siz de bizden uzak olun.
dem_dost 17.08.2005, 21:50 Ben daha "Hanefiyim".."şafiiyim " diyen bir bektaşi görmedim...
TARİHDE GÖRMEDİ...
Bilmezmi!?..Bu Zavallılar...
Bektasi olan ; ) tekrarliyorum Bektasi olan ... Sünni olmayan ; ))
Harabi Baba ne diyor bu konuda:
Mezhebinden sual olunsa zahit
Dersin ki mezhebim ebu hanife
zerre kadar senin imanin olsa
Imam demez idin böyle herife
Hasa sümme hasa imam degildir
Vallahi imam-i azam degildir
Imamlik bertaraf Islam degildir
Kulak asma böyle bir er caife
Hazreti cenab-i nebi-i ihsan
Evladina oldu bu herif düsman
Harabi sen Imam Cafer'e baglan
Baska mezhepleri etme vazife
daha ne desin Harabi?
saygilar
her yere bilmeden girersen her gördügüne allah diye taparsan daha cok seyler gelir
akilsiz basa bizde bir ata sözü vardir akilsiz basin elinden sefil ayaklar ne ceker
ayaklara soralim ceken bilir
selam canlar
halitseyfi 01.02.2006, 00:58 Sevgili Gülizar...
Alevisesi adlı sitede BEKTAŞİLİĞİN Sünni olduğu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...gibi SAÇMA OLDUĞUNU beş yaşındaki bir çocuğun bile anlayabileceği palavraları pazarlamaya çalışıyorlar...
Neymiş efendim:
Hünkarın Tübesinde camii varmış dolayısıyla Hünkar Sünniymiş!!!...
-oysa o camii oraya Hünkardan yaklaşık 500 sene sonra yapılmış
Ayrıca Hünkar Hace Bektaşi Velinin:
"ELLERİN KABESİ VAR BENİM KABEM İNSANDIR"
Düşüncesi zaten Merkezi Ortodoks sünni inaçtan farklılığını ortaya koymaya yeterde artar bile..zira MENKIBELERİ DE öyle...
Neymiş Efendim:Yeniçeriler Bektaşi ya osmanlı Devleti Yeniçeriler (Bektaşiler)sünni olmasa ordu görevini verirmiymiş..???
-Hamidiye Alaylarıda KÜRTTÜ ..peki OSMANLI KÜRTMÜYDÜ?....
yada bir çok vezir sadrazam DEVŞİRMEYDİ..Ne diye osmanlılar devşirmeleri VEZİR SADRAZAM YAPTI...o zaman o mantıkla osmanlı DEVŞİRMEYDİ diyelim..
Osmanlı tarihini açıp okumamışlar ki..MEZHEP AYRIMCILIĞININ YAVUZLA BAŞLADIĞINI BİLSİNLER..
okumamışlarki..Yavuzun Şah İsmaille savaşında YENİÇERİLERİN Savaşmak İSTEMEDİĞİNİ hatta BİR KISMININ SAFEVİLERİN TARAFINA GEÇTİĞİNİ...
Yavuzun taktığı BALIM SULTAN KÜPESİNİN Bektaşilere şirin gözükmek için olduğunu...
Sonra kafalarıda çalışmazki..madem Bektaşiler ve YENİÇERİLER SÜNNİ ne diye?...YENİÇERİ OCAĞI KALDIRILDI???..BABALAR SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ...
Bazı Bektaşi Babaları ASILDI...BİRÇOK Bektaşi Tekkelerinin bazşına NAKŞIBENDİ ŞEYHLERİ GETİRİLDİ
Osmanlı Arşivlerini OKUMUŞLARMI?????....BİLMEZLERMİ Kİ..o arşivlerde Bektaşiler için İSLAM DIŞI BAHANELERİ ve fetvalarıyla Yaniçeri ocağının kaldırıldığını...
Bilir çok iyi bilirler...Ama amaçları Alevilerle Bektaşileri Bölmek ..."BAK İŞTE ALEVİLER BEKTAŞİLİKLE KARIŞTIĞI İÇİN BU YÜZDENLER...ALEVİLER ASLINDA ŞİİDİR..GELİN Şİİ OLALIM"....planını uygulamaktır...
Diline sağlık , bu yazına eklenecek veya söylenecek birşey bulamıyorum tamamen sana katılıyorum
Sevgİlİ Canlar
"Her BektaŞİ Alevİdİr" Bektaşilik 14. yy .da Hacıbektaş Veliden sonra ortaya çıkmış bir Alevi tarikatıdır.Bazı arkadaşlar nakşilerle karıştırıyor olabilir Oysa Osmanlı Bektaşi tekkelerine nakşileri görevlendirdiğinde özellikle Amasya yöresinde görev alan bazı nakşiler Aleviliğin -Bektaşiliğin özünü öğrenince öylesine etkileniyorlarki onlar bile Bektaşileşmişlerdir,.72 millete bir nazarla bakan alevi-bektaşi inancına sahip canlara bu tür ayrımclıklar yakışmaz.ÖĞRETİMİZE AYKIRI Halitseyfi dostumu yazdıklarından dolayı kutluyor teşekkür ediyorum
SivanA SimyacI 21.02.2006, 12:22 ya canlar boşverin ALLAH aşkına tartışmaya gerek yok kendi kültürümüzü yok etmeye çalışıyorlar
Arkadaşar ilk kez duyduğum bir inanç grubu Alevilik le ilgisi olmadığını düşündüğüm Guya bir Alevi sitesinde rastladım Sünni Bektaşiler böyle bir grup var mı Türkiye de
www.alevisesi.com (http://www.alevisesi.com) sitesinde rastladım
yakında alevi olmayan alevileri de duyarsam şaşırmayacağım...Ama bektaşilik bir tarikat temel olarak burdan bakarsak belki bir şeyler anlaşılır...
Bektaşilik, Alevi bir tarikattir.Olamaz.
Ayrıca http://www.alevisesi.com/ adlı siteden pek hoşlanmadım ben :s
arkadaşlar sitedeki alevilikle ilgili olan anketlere bakar mısınız? Alevileri karalamaya yönelik sanki.
http://www.alevisesi.com/anket_alevi/anket_alevi.asp
Arkadaşar ilk kez duyduğum bir inanç grubu Alevilik le ilgisi olmadığını düşündüğüm Guga bir Alevi sitesinde rastladım Sünni Bektaşiler böyle bir grup var mı Türkiye de
www.alevisesi.com (http://www.alevisesi.com) sitesinde rastladım
Sünni bektasiler diye bir grup yok. alevisesi.com Iran yanlilarinin sitesi.Bunlarin derdi Haci Bektas Veli ile.Akillarinca alevileri siilestirmeye calisiyorlar.
Evet bu site çok sakıncali anketlere baksanıza adamlar hz ali ile cem saz ın bi ilgisi var mı demişler.Şunlara bakın ya
Bizim hiç dostumuz yok..
Arkadaşlar bu sitenin alevilikle uzaktan yakından alakası yok. Alevileri Caferi mezhepine dahil etmek isteyen ve bunu da yumuşak karnından Ehli Beyt sevdasından yararlanarak yapmaya çalışan bir nevi misyoner bir site. Bektaşiliğe aleni hakaret ediliyor, cemevleri ibadethane değildir deniliyor. Boş çabalar güden ilginç bir misyoner hareket daha.
Yazıklar olsun bunlara..
Bunların yaptığı Ali yolundan gitmek değildir.
Canlar site banada cok garip geldi, cok celiskili yani hmmmmmmmmmmm
bu tür oyunlara hayirrrrrrrrrrr:)
derviscemal 05.03.2006, 11:06 Arkadaşlar sürekli söylüyorum her Hz. ALi yi seven bizimle bir olmaz, bizim dostumuz olmaz diye, alevi inancını asimile etmek için yapılmış bir çalışmadır ..
erkan_can 05.03.2006, 11:50 sünin bektaşiler ben ilkkez sizden duyuyorum türkiyede yaşayan tüm aleviler orta asya türkmenleridir hakiki türkler alevilerdir zamanında göcebe hayatını yaşayan orta asya türkmenleri bazıları yaşadığı geldiği yere bağlı olarak kürtçe zaza dillerini öğrenmişlerdir ama bu şafilikle alakası yoktur kürt değilllerdir türkmenlerdir ve sünni bektaşı olacağını sanmıyorum
pirimunzur 05.03.2006, 12:43 bence sunnileşmiş bektaşilk olabilir
bu site daha once yine gondeme gelmisdi.....
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1260&highlight=alevisesi
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2612&highlight=alevisesi
alevilere ve alevilige zarar veren bir site.... kesinlikle aleviligi sunnilesdirmeye calisiyo bence... sitenin kurucularinin alevi oldugunu sanmiyorum... hatda bir sekilde kontak kurup sormaliyiz bu bilgileri nerden aldiklarini.....
bu site daha once yine gondeme gelmisdi.....
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=1260&highlight=alevisesi
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2612&highlight=alevisesi
alevilere ve alevilige zarar veren bir site.... kesinlikle aleviligi sunnilesdirmeye calisiyo bence... sitenin kurucularinin alevi oldugunu sanmiyorum... hatda bir sekilde kontak kurup sormaliyiz bu bilgileri nerden aldiklarini.....
Ehlibeyt Vakfı ve Çorum eski milletvekili Cemal ŞAHİN ve yandaşlarının Alevileri Şİİ leştirme çabaları var ,Hatta Çorum'da Ehlibet Camii nde bu işi organize ediyorlar.Bu düşüncede onlara ait
Bence bişeyler yapmalı.Alevi hackerler şu siteyi biran önce yok etmeli :) Yada daha farklı birşeyler. :)
Ehlibeyt Vakfı ve Çorum eski milletvekili Cemal ŞAHİN ve yandaşlarının Alevileri Şİİ leştirme çabaları var ,Hatta Çorum'da Ehlibet Camii nde bu işi organize ediyorlar.Bu düşüncede onlara ait
ozucu bir sey aslinda alevilere zarar veren alevilerin olmasi...
not: tam olarak anliyamadim yazinizdan bu sitenin cemal sahin ve ehlibeyt vakfininmi yapmis oldugunu dusunuyosunuz????
Bence bişeyler yapmalı.Alevi hackerler şu siteyi biran önce yok etmeli Yada daha farklı birşeyler.
bu tur bir yaklasimin cozum getircek oldugunu sanmiyorum... bence problem site degil problem bu insanlarin dusunceleri.... hackcilar bu insanlarin dusuncelerinide hacklayamazya...
sünin bektaşiler ben ilkkez sizden duyuyorum türkiyede yaşayan tüm aleviler orta asya türkmenleridir hakiki türkler alevilerdir zamanında göcebe hayatını yaşayan orta asya türkmenleri bazıları yaşadığı geldiği yere bağlı olarak kürtçe zaza dillerini öğrenmişlerdir ama bu şafilikle alakası yoktur kürt değilllerdir türkmenlerdir ve sünni bektaşı olacağını sanmıyorum
Dostlar bende Türkmen/Alevi-Bektaşiyim bu soruyu sormamda ki amaç birkaç sitede ve kitapta karşılaştım.Belkide sünni bektaşiler vardır diye düşündüm ancak olmadığını olamayacağını anladım.O yazılanların kandırmaca ve asimile taktiği olduğu kanaati uyandırdı bende bu konuda ufkumu açan tüm Canlara muhabbetle sevgilerimi sunuyorum.
ozanyıldırım 12.03.2006, 00:05 merhaba degerli can sünni alevi diye bişeyden söz etmek rasmen saçmalık olur.o sitaeden zaten bizden ve bizim özümüzden apayrı olarak hazırlanmış bir sitedir muhakkak.am şunu söylemekta yarar varki içimizden bazıları bizide özümüzden koparıp sünnilştirmek isteyenlerle işbirligi yapmaktadır bunların başını ise ehlibet vakfı başkanı FERMANİ ALTUN çekmektedir.kendisini bursa HACI BEKTAŞİ VELİ CEM VE KÜLTÜR EVİNDE dinledim zatı muhterem üniversitelerin ilahıyat fakültesi dekanlarıyla oturup bu laevileri nasıl sünnileştiririz diye kafa yoruyorlar.bide bundan övünç duyup gelib bize anlatıyor.okullardaki din kültürü kitaplarınada alevilikle ilgisi olmayan konuları koyup çoçukların ve gençlerin kafasını karıştırıyorlar.hani Türkiyedeki amerikan işbirlikçileri gibi bunlarda bizim içimizdeki işbirlikçilerdir.lütfen bu tür tuzaklara düşmeyelim.ayrıca çoçuklarımızıda bu konuda egitelim aksi taktirde sünnilerin ögrettigi aleviligi ögrencekler.saygılarımı sunarım.saglıcakla kalın
hiç kimse gelin guvey olmasın alevi alevidir sünide süni bu degişmedi değişmeyecekde bir şeker alıp çocuk kandırmaya calışır gibi saçma sapan şeyler uretiyorlar girmeyin kardeşim dikkate bile almayın bu adamların kendilerine bir hayrı olmadıgı gibi çevresinede zehir sunmadan öteye geçemiyorler halbuki bu zehir hendilerini zehirliyor bizler bu oluşumlarda asla rol almadık almayacagız adam süniymiş bektaşı olmuş lazmış çerkez olmuz falamış filan olmuş kim ne olursa degişmeyen tek kural soyu sopudur adamlar kabuk degişimdeler birakın değişsinler bizler aleviyiz nesillerdir bu oyunlarla çamurlarla o kadar rençide edilmeye calışıldıkkı yazmakla bitmez anlatmakla tükenmez bizler bu tür oyunlara gelmiyeceğiz herkez heddini bildigi gibi onlarda hadlerini mutlak bileceklerdir .........
derviscemal 12.03.2006, 00:53 sevgili arkadaşlar sunni bektaşilik diye birşey olamaz..
sevgili arkadaşlar sunni bektaşilik diye birşey olamaz.. aynen sana katılıyorum sevgilican bu tur tüşünçeler kafaları karıştırmadan öteye geçmediğini bilmek gerekir......
Bir hacıbektaşlı olarak öle sacma bir şey olamaz..
Bektaşi olup sünni kimse olamaz
arkadaşlar bunlara bizler taviz veriyoruz.ilk önce biz aramızda birlik beraberliği oluşturalım ondan sonra bu insanlar ne yapıyorlar diye düşünüp dur diyelim.biz kendi inancımıza sahip çıkamadıktan sonra insanlarda her türlü yorumu yaparlar tabii.alevilerin ırkı ne müslümanmıyız değilmiyiz,dedeler alevilikte gereklimi,dedesiz alevilik olmazmı ilk önce bizler kendimize çeki düzen verelim ondan sonra bakalım insanlar aramıza mifak tohumları sokabiliyorlarmı
Bektaşilik gayri sünni bir tarikattır ve de sünni bektaşiler diye bir grup söz konusu olamaz bile bence.He şu var,çoğu Bektaşi kendini Kızılbaş olarak kabul etmez fakat bu onların sünni olduğu anlamına gelmez.Bektaşilikte alevilikten ayrı olamaz zaten.
Bektaşilik gayri sünni bir tarikattır ve de sünni bektaşiler diye bir grup söz konusu olamaz bile bence.He şu var,çoğu Bektaşi kendini Kızılbaş olarak kabul etmez fakat bu onların sünni olduğu anlamına gelmez.Bektaşilikte alevilikten ayrı olamaz zaten.
Biz Alevi bektaşiyiz yaşadığımız bölgedeki sünni kesim bizi Kızılbaş Türkmenler diye anarlar.
huseyincem 04.05.2006, 22:43 Basın Bildirisi
DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA AÇIK MEKTUP
Diyanet işleri başkanı A.Bardakoğlu bir gazeteye (Sabah-25.12.2005) verdiği özel demeçte kısaca :”İstanbul,Kars ,Ağrı,Van ve Iğdır da yaşayan Caferi
cemaati için imam yetiştirmemiz gerekiyor, Bu cemaatide bünyemize almalıyız …Caferi cemaate kendi mezheplerine göre namaz kıldırmalıyız,Türk Aleviliği, şii geleneğinin bir uzantısı olmayıp,türk Sünniliği içinde kültürel bir mistik öğe,Aleviliği bir mezhep saymak bile mümkün değil” Demek suretiyle yıllardır yaptığı gibi Aleviliği yok sayarak Alevileri Sünnileştirme politikasına devam ettiğini hatta tipik bir muaviye kurnazlığıyla işi biraz daha ileri götürerek Alevileri Caferilerden ayırmak isteğini açıkça dışa vurmuştur.OYSA; Anadoluda yaşayan ve kendisini 12 İmam dostu sayan,kendisini Alevi sayan her Alevi kendisinin Caferi olduğunu söyler ve bu durum tarihi tüm yazılı belgelerle,dahası şifai beyanlarlada sabittir.Bu noktada tek sorun Osmanlı devamında yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetinin de Alevileri yok sayarak Alevilere kendi dini anlayışlarını yani Caferiliği öğretmemiş ve öğrenmesine de imkan vermemiş olmasından kaynaklanmaktadır ve bu boşlukta İslam dışı kültürel öğelerle doldurulmuştur ki bunu dahi devletin bizzat kendisi cemevlerine bütçe ve gizli örtülü ödenekler ayırmak suretiyle yapmıştır.Burada hedef ve amaç açıkça bellidir,Diyanetin ve arkasındaki güçlerin tek hedefi Alevileri Bektaşi kalıpları içerisinde muhafaza etmek suretiyle uzun vadede Sünnileştirmeye çalışmak ve Alevileri Şiilik yada Caferi terminolojisinden ayrı tutmaktır.Zaten diyanet başkanı “Aleviliği Türk Sünniliği içinde kültürel bir mistik öğe “olarak tanımlayarak bu sinsi amacını da açık etmektedir. Şimdi bu sayın başkana soruyoruz:
1-Caferilerin sadece sayılan illerde olduğuna dair bir araştırmanız varmı ?
2-Bu topraklarda binlerce yıldır Alevilerin kendilerini Caferi olarak tanımlamalarını neden halen içinize sindiremiyorsunuz?
3-Yıllardır müslümanlara 4 hak mezhep var yalanıyla avutmuştunuz,şimdi Caferiliğide buraya katma eğilimindesiniz bu şekilde söylemeyi unuttuğunuz
yada ihmal ettiğiniz başka gerçeklerde varmı ?
4-Caferilikle ilgili bu çıkışınızı Caferilerden tarihi hata nedeniyle özür olarakmı algılayalım yoksa meceledeki ünlü kuralı hatırlayarak " Sıkışırsa genişler" diyemi yorumlayalım?
5-Aleviliği Türk Sünniliğinin uzantısı olarak kabul etme hak ve cüretini kimden alıyorsunuz?
6-Tanımınız doğrultusunda Kürt Alevilerini hangi kategoriye koyacaksınız?
7-Hangi Caferi alim yada aydın sizden diyanete bağlanmayı istedi?
8-Kurumunuzun halk nezdindeki meşruluğunu Caferilere yer vererek mi sağlamayı düşünüyorsunuz?
9-Böyle Muaviye kurnazı fikirler geliştirmek yerine İnsanların her türlü inançlarını ifade etmesi ve öğrenmesi ve öğretilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması yönünde çaba harcamanız ve yasal düzenlemeler yapılmasına çalışmanız İslami Takva anlayışına daha uygun olmaz mı?
10-Değilsiniz ya Hadi iyiniyetlisiniz diyelim ,yada gücünüz daha ötesine yetmiyor diyelim bu durumda bu işlere hiç karışmasanız yada gölge etmeseniz de zaten sıkıntılar içerisinde olan ülkemize bu şekilde bir baş ağrısı daha çıkarmayarak katkı sağlamış olsanız daha iyi daha güzel değimli?
Son olarak sayın diyanet başkanı sözümüz size ve her anlayanadır:” Bu tür sorunların çözümü iyiniyete,samimiyete,hoşgörülü olmaya ve bilgiye bağlıdır,ARTIK ASİMİLASYONA YÖNELİK MUAVİYE KURNAZLIĞI SİYASETTEN VAZGEÇİN VE ÖZELEŞTİRİNİZİ YAPIN,EĞER MUTLAKA BU KONUDA BİRŞEYLER YAPMA ÇABASI İÇİNDEYSENİZ MİLLİ EĞİTİM BÜNYESİNE 12 İMAMLARIN İSLAMİ ANLAYIŞINI ANLATAN DERSLER KOYUN SİZE TAVSİYEMİZ DİNSEL VE KÜLTÜREL GELİŞMELERİN ÖNÜNDEKİ YASAL ENGELLERİ KALDIRIN VE İNSANLARA KENDİLERİNİ İSTEDİKLERİ GİBİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLMELERİNE OLANAK SAĞLAYIN , BUNU YAPARSANIZ BİRÇOK SORUNUN KENDİLİĞİNDEN ÜSTELİK BÜTÇEYEDE HİÇ YÜK OLMAKSIZIN ÇÖZÜLECEĞİNİ GÖRÜRSÜNÜZ.YADA HİÇBİRŞEY DÜŞÜNMEYEREK VE YAPMAYARAK DAHA FAYDALI OLABİLİRSİNİZ. Bu alemde her şey görmek isteyene göre dizayn edilmiştir ama bunları gözler değil gönüller görmektedir.Sayın başkan sakın mahşerde bu noktada bizleri suçlama çünkü her şeyi kendi özgür iradenle söylüyor ve yapıyorsun;Biz Ehli Beyt dostları sana ve senin gibilere söyleyeceğimiz asıl sözleri mahşere bırakıyoruz ve şimdilik seni kınamakla yetiniyoruz. 25.12.2005
Ehli Beyt vakfı basın sözcüsü
Teoman Şahin
bahsi geçen siteden basın açıklaması alıntısıdır.
arkadaşlar bu gün birazcık aleviliği bilen insanlar bektaşiliğin aleviliğin bir kolu olduğunu vede sunni bektaşiler diye bir tabirin olamayacağını bilir.burada ki amaç açık ve nettir:
anadolu aleviliğinin kurucusu pir hünkar hace bektaşi veliden alevileri soğutarak,şiileştirmek caferileştirmektir.bu konu bu kadar basittir
gelelim yukarıdaki yazıya.hani ahmet kaya diyor ya "nerden baksan tutarsızlık nereden baksan ahmakça" diye cuk diye oturmuş laf.
eğer yukarıdaki idda edildiği gibi kendisine caferi diyen bir alevi varsa lütfen buraya bunu yazsın.yaklaşık 10 yıldır alevilik mücadelesi içerisindeyim bu kadar saçma bir idda duymadım.
asıl sorun ise "ya siz sunnileştirin ya biz şiileştirelim" meselesidir.her iki yönlü asimilasyona tabi tutulmaya çalışılan aleviler görüldüğü gibi artık paylaşılamamaktadır.biz alevilerin artık bu oyunlara dur demesi vakti gelmiştir.
bununda çözüm yolları tabiki vardır.fakat bilinçsizleşen cahilleşen alevi toplumu bu tür insanların iştahını kabartmaktadır.aleviliğin islamla bağdaştırıldığı her ortamda bu tür saldırılara maruz kalacağız.
binlerce yıldır yeryüzündeki inançlardan etkilenen aleviliği,diğer inançların da kattığı güzellikleri yok sayarak islamın özü,islamın içi gibi tabirlerle açıklamaya kalkmak bu tür insanların her zaman insanlarımızı kandırmaya çalışmalarına,onları asimile etmeye ve en sonunda aleviliğin yok olmasına neden olacaktır.
artık doğru yolu bulmak gereklidir.(kişisel düşüncelerimdir)
sevgilerle.
biralevi 09.05.2006, 00:30 Sünni bektaşilerle ilgili olarak çalışma grubumuzdan gelen birkaç ismi yazıyorum, bu noktada ortak çalışmaya çağırıyorum,doğruları ve yanlışları birlikte belirleyelim,şahısları tanıyanlar bu bilgi notunu düzeltsin yada tastik etsin,ekleme yapmak isteyenlerde yapsın,böylece bu bölümün konusunu somut şekilde zenginleştirelim,belirginleştirelim,
Mehmet yaman,
Atilla özkırımlı
İsmet zeki eyüpoğlu
ziya şakir
hasan basri erk
kemal samancıgil
M.halit bayri
osman bayatlı
m.teyfik oytan
enver behnan şapolyo
Şakir keçeli
huseyincem 09.05.2006, 00:37 sayın bir alevi.sizin alevilik tanımımızla bizim alevilik tanımımızın başka bir forumda uyuşmadığına şahit oldum.yani siz kısaca şiilere alevi diyip buna göre yorumlayarak sunni bektaşiler tabirini ortaya atabilirsiniz.ama o zaman dikkat edin bizim gibi şii ve de bektaşi olmayan alevilere de bir isim bulmanız gerekecek.acaba bizede sunni alevilermi diyeceksiniz.
sevgiler.
Sünni bektaşilerle ilgili olarak çalışma grubumuzdan gelen birkaç ismi yazıyorum, bu noktada ortak çalışmaya çağırıyorum,doğruları ve yanlışları birlikte belirleyelim,şahısları tanıyanlar bu bilgi notunu düzeltsin yada tastik etsin,ekleme yapmak isteyenlerde yapsın,böylece bu bölümün konusunu somut şekilde zenginleştirelim,belirginleştirelim,
Mehmet yaman,
Atilla özkırımlı
İsmet zeki eyüpoğlu
ziya şakir
hasan basri erk
kemal samancıgil
M.halit bayri
osman bayatlı
m.teyfik oytan
enver behnan şapolyo
Şakir keçeli
Cemal Şahin ide buraya ekleyelim kendisi milletvekili iken Hacı Bektaşi Efendimiz derdi. Kendisi Kadıdere köyünden dersim olaylarından sonra gelip kurulan Çoruma yerleşen bir ailedir. Kendileri Daha sonra Bektaşi düşmanlığı ile Alevi kitle için değiştirmediği parti kalmamıştır.
Sadece sonradan Alevi olanları yazmyalım Alevi olupta Mollalaşanlarıda yazalım karşılıklı olarak değişimden bahsedelim. Çünkü kişinin geçmişte nasıl doğduğu ve büyüdüğü onun tercihi değildir ve sonradan savunduklarıdır önemli olan. Her insanın tercih hakkı vardır.
Tıpkı Cemal ve Teoman şahinin olduğu gibi Dersimden gelen bir kürt aileden sonradan bu denli İran Molla rejimi taraftarı olunabiliyorsa ve bu denli savunuyorsa o insanlarda Aleviliği seçebilir ve savunabilir. Unutmayın;
Kuranda bile adı geçen Lehebin oğlu sonradan İslamiyete adamıştır kendini.
Cemal Şahin ide buraya ekleyelim kendisi milletvekili iken Hacı Bektaşi Efendimiz derdi. Kendisi Kadıdere köyünden dersim olaylarından sonra gelip kurulan Çoruma yerleşen bir ailedir. Kendileri Daha sonra Bektaşi düşmanlığı ile Alevi kitle için değiştirmediği parti kalmamıştır.
Sadece sonradan Alevi olanları yazmyalım Alevi olupta Mollalaşanlarıda yazalım karşılıklı olarak değişimden bahsedelim. Çünkü kişinin geçmişte nasıl doğduğu ve büyüdüğü onun tercihi değildir ve sonradan savunduklarıdır önemli olan. Her insanın tercih hakkı vardır.
Tıpkı Cemal ve Teoman şahinin olduğu gibi Dersimden gelen bir kürt aileden sonradan bu denli İran Molla rejimi taraftarı olunabiliyorsa ve bu denli savunuyorsa o insanlarda Aleviliği seçebilir ve savunabilir. Unutmayın;
Kuranda bile adı geçen Lehebin oğlu sonradan İslamiyete adamıştır kendini.
:36_1_55: :36_1_55: :36_1_55: :36_1_55:
biralevi 09.05.2006, 18:08 Cemal Şahin .... Kendileri Daha sonra Bektaşi düşmanlığı ile Alevi kitle için değiştirmediği parti kalmamıştır.
Mesela kaç parti değiştirmiş,hangi partiden hangilerine geçip durmuş isimlerini yazarmısın?Bende öğrenmiş olurum böylece........
Ayrıca buradaki konuya uygun yazmanız gerekmiyormu?
Forum kuralları sizin için geçerli değilmi?
Mesela kaç parti değiştirmiş,hangi partiden hangilerine geçip durmuş isimlerini yazarmısın?Bende öğrenmiş olurum böylece........
Ayrıca buradaki konuya uygun yazmanız gerekmiyormu?
Forum kuralları sizin için geçerli değilmi?
Shp DYP ve ömrü yetse idi son TBMM tutanaklarında kimlerden alkış aldığı ortadadır. İsterseniz tekrar buraya aktarmayım.
Forum kuralları herkes içindir. Benim senin diye bir kavram yok. Kaldıki konu Sünni Bektaşiler diye açılmış ve bende o konuda devam ediyorum bir parentez açarak Sünni olup bektaşi olanlar kadar Alevi olup Mollaığı seçenleride belirtmek ve yazımdada belirttiğim gibi insanların nasıl doğdukları değil neyi savunduklarına örnek olması içindir.
Kaldı ki Siz Ehlibeyt soyundan bile değilsiniz ve Ehlibeyti savunuyorsunuz. Herhangi bir dedelik ve seyitlik gibi ve 12 imamla bir akrabalığınız dahi yokken üstelik bu denli savunuyorken onlarında en az sizin kadar savunmaya hakkı vardır. Kaldıki insanlar düşündükleri şekliyle yaşarlar,
Balta abi ne olacak bu işin sonu? Çok merak ediyorum abim.
Sevgi Erkan 09.05.2006, 20:38 ilk kez duydum sünni bektaşiliği . daha neler duyacağız? hayat sen nelere kadirsin...
Shp DYP ve ömrü yetse idi son TBMM tutanaklarında kimlerden alkış aldığı ortadadır. İsterseniz tekrar buraya aktarmayım.
Forum kuralları herkes içindir. Benim senin diye bir kavram yok. Kaldıki konu Sünni Bektaşiler diye açılmış ve bende o konuda devam ediyorum bir parentez açarak Sünni olup bektaşi olanlar kadar Alevi olup Mollaığı seçenleride belirtmek ve yazımdada belirttiğim gibi insanların nasıl doğdukları değil neyi savunduklarına örnek olması içindir.
Kaldı ki Siz Ehlibeyt soyundan bile değilsiniz ve Ehlibeyti savunuyorsunuz. Herhangi bir dedelik ve seyitlik gibi ve 12 imamla bir akrabalığınız dahi yokken üstelik bu denli savunuyorken onlarında en az sizin kadar savunmaya hakkı vardır. Kaldıki insanlar düşündükleri şekliyle yaşarlar,
Değerli dostlar bu konuyu ben açmıştım . Açma sebebim ne tesadüftür ki. Biralevi nickli kişiye ait olduğu söylenen bir sitede ki yorumlara dayanarak belkide sünni Bektaşilerin oabileceği düşüncesiyle açtım.
Sünni Bektaşi olamaz zaten .Deyim yerindeyse bir ipte iki cambaz oynamaz.
Sonradan gerçek anlamda Bektaşi Tarikatına giren bir kimse Bektaşidir. Tıpkı önceden Alevi olupta sonradan sünni veya şii softa olanlar gibi .
Bunlara da Alevi sünni veya Alevi şii dememiz mi gerekir hayır .
Alevi Sünniler veya Alevi şiiler gibi inanç grupları olamayacağı gibi Sünni Bektaşiler diye bir inanç grubu olamaz.
Açmış olduğum bu konu hakkında yapılan yorumlar neticesinde şahsım adına tatmin oldum .Yorum ve bilgi gönderen tüm canlara teşekkür ederim.
Alevileri Bektaşilikten uzaklaştırıp Şiiliğe yakınlaştırmak için bu tarz yalanlar ortaya atılıyor Alevilik ve Bektaşilik birbirinden ayrı düüşünülemez ikiside birbirini tamamlayıcı nitelikte. Bektaşilik Aleviliği temelidir Alevilikten Bektaşiliği çıkartırsak o zaman irandakiler gibi yaşamamız gerekirdi.
AleviBektas77 06.05.2008, 17:42 Sünni bektasiler diye bir grup yok. alevisesi.com Iran yanlilarinin sitesi.Bunlarin derdi Haci Bektas Veli ile.Akillarinca alevileri siilestirmeye calisiyorlar.
ooooooofffff ginemi bu sayfa...ya bu sayfa yalan, propaganda, provokator, iran Sii misyonerlik yapan bir sayfa. tamamen Alevi Düsmanlari bunlar, yalandan Alevisesi.com adini secmisler cocuk kandirmak icin...
|