yaraLiCeyLan
31.05.2005, 17:10
www.sahturna.com
www.diyap-suat.com
www.diyap-suat.com
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Ozanlari dinlemek istermisiniz yaraLiCeyLan 31.05.2005, 17:10 www.sahturna.com www.diyap-suat.com Alevimen 31.05.2005, 18:58 Keşke kısa tanıtım yazsaydın. ben iki linkide tanıyorum :) Ozan ?ahturna: Halk Sanatının ve Ozanlığın büyük öncülerinden Ozan ?AHTURNA 1950 Sivas Gürün'de doğdu. 10 yaşlarında saz çalıp, türkü-deyişler okudu. 15 yaşında kendi yapıtı ilk plağıyla büyük üne kavuştu. Konser turneleri, kasetler, plaklar, uzunçalar, long playler ve günümüz evriminde CD’ler dizileri birbirini takip etti. Yurdun dört bir yanını adım-adım dolaştı. Işık saçan engin sanat ve kültür çalışmaları ile milyonların gönlünde yer etti. Birçok uluslararası seçkin meslektaşlarıyla, aydınlarla dünyanın birçok ülkelerinde konserlere çıktı. Üniversitelerde konferanslar, resitaller verdi.... Yurt içi ve tüm Avrupa çapında TV-Radyo programları yaptı. Felsefi duygu yüklü yapıtlarının yanısıra, sosyal-toplumsal, sevda-umut dolu eserlerini güçlü şiirleri, kendine özgün yanık sesiyle icra eden büyük Halk Ozanı ?AHTURNA gerek güçlü yapıtları, gerekse de toplumsal duyarlılığı, büyük mücadeleleri, başeğmez, onurlu sanatçı-duruşu ile çağından-ülkesinden sorumlu seçkin kişiliğe haizdir. Diyap Suat: 1957 senesinde Erzincan`da ,türkülerle dogan ,Diyap Gökduman ;duygularını saza 8 yaşında itibaren işlemeye başladı. Daha küçük yaşlarda Aşık Daimi ve Davut Sulari gibi halk müziğinin üstatlarıyla tanışan, onların müziğinden etkilenen sanatçımızın türkülere olan özlemi, tutkusu ilerliyen yıllarda dahada artarak , gerek Erzincan’da ve gerekse ?stanbulda sahnelere çıkarak özlemini sevenleriyle gidermeye çalıştı. Daha sonra 1984 yılında ağır yaralandı ve tedavi amaçlı Almanya’ya geldi fakat yaralanma sonucu sanatçımız bundan sonraki yaşantısını tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak sürdürmek zorunda kalıyor. Burada “Sosyal Danışman” olarak çalışmaktadır.Sanatçı kişiliğini aktiv olarak danışmanlığa da yansıtan sanatçımızı tasvir edebilecek tek cümle vardır ki: "Belki hayat onu tekerlekli sandalyeye mahkum etti; ama o gene de gülen gözleriyle dimdik ayaktadir." yaraLiCeyLan 31.05.2005, 23:41 Erhancim siteye girince gerekli bilgiler var diye yazmadim. Diyap abiyle ben tanisiyorum ayrica:) Alevimen 31.05.2005, 23:53 Diyabı bende hatırladım. genel olarak linkler çıplak kalmasın diye, önemli deyil zaten. yaraLiCeyLan 01.06.2005, 00:34 Tamam canim özür. Bana yolladilar ben de paylasmak istedim. Aciklaman icin tesekür ederim can kardesim. boran_fırtınası 14.04.2006, 21:18 her şeyin hayatta bir yansıması vardır onu dile getiren onu yaşatan ve var olduğunu yaşama kanıtlayan öğeler yada varlıklar vardır işte konu inan gelincede ozanalrda insanı insana anlatır hayata bir nevi insanınların yanasıdır helem bizim ozanlarımız ben zaten dinlemiyorum onları hissediyorum.:hopala Serkan_Devrim 15.04.2006, 14:15 her şeyin hayatta bir yansıması vardır onu dile getiren onu yaşatan ve var olduğunu yaşama kanıtlayan öğeler yada varlıklar vardır işte konu inan gelincede ozanalrda insanı insana anlatır hayata bir nevi insanınların yanasıdır helem bizim ozanlarımız ben zaten dinlemiyorum onları hissediyorum.:hopala tebrikler 2005 in 5. ayında yazılan bir topiğe cevap vermişsiniz.(bkz topik tarihi) çok önemli olmadıkça eski topiklere yazmayınız. konuyu kilitliyorum. saygılar |