Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelecek Seçimde "Akp"nin Durumu Ne Olur?
Değerli forum sakinleri!
gelecek genel seçimlerde Akp sizce oylarını artırabilek mi, yoksa düşüşe mi geçecek?
Not: Birden fazla seçenek oylanabilir
izmirksk 02.03.2006, 20:18 bence aşağı yukarı aynı olur(çok az düşme yada yükselme olur)
ama siyasi konjöktür herşeyden etkileniyor yani seçimden bir kaç gün önceki bir haber bile oyları etkileyebiliyor
normal seyrinde giderse aşağı yukarı böyle olur
Bence bu sefer oyları biraz düşer ama yinede bu düşüş onda pek bir etki yapmaz yani ya iktidar yada koalisyonun büyük ortağı olur
oyları düşecek ve onşarda söledikleri yalanlar gibi yalan olacaklar..
meymane_usari 02.03.2006, 22:06 bence oyları düsecek
derviscemal 02.03.2006, 22:55 Sevgili oli gönlümden inşallah bir daha böyle olmaz geçiyor ama..
Sanıyorumki gene iktidar olurlar gene tekbaşlarına. Aslında şuanda piyasanın genel durumu nakit para akışı insanların maddi durumlar boçlar kredi kartları tkipleri çiftçilere kotlar almış başını gidiyor ama galiba insanlar gene akp oy verecekler..
malesef..
manifesto 02.03.2006, 22:58 evet bir ülkeye hizmet etmek suç galiba bütçesi 17 yıl sonra fazla vermiş bir türkiyeyi ortaya çıkaranları hazmedememek anlaşılır değil?
Ben siyasi fanatik bir insan değilim ama ekonomi denince onun dilinden anlarım
düşük faizler,düşük enflasyonlar,üretim ,ihracat,yatırım,özelleştirme bunlar ekonomilerin ana parametresidir hangisi eğri?
derviscemal 02.03.2006, 23:11 evet bir ülkeye hizmet etmek suç galiba bütçesi 17 yıl sonra fazla vermiş bir türkiyeyi ortaya çıkaranları hazmedememek anlaşılır değil?
düşük faizler,düşük enflasyonlar,üretim ,ihracat,yatırım,özelleştirme bunlar ekonomilerin ana parametresidir hangisi eğri?
Sevgili kardeşim sen ne işle meşgulsun bilmiyorum ama hiç dışarı çıkıp esnafa işler nasıl diye sordunmu? hangi bütçe fazlasından bahsediyorsun şuanda ne kadar borcumuz var biliyormsuun?
Özelleştirmelerin iyi birşey olduğunumu söylemeye çalışıyorsun? Özelleştirme ne demek, özelleştirme yapılan şirketin tekelleşmesi dolayısıyla o malın daha pahalıya alınması demektri. Dışarda kiraların ne kadr olduğunu biliyormusun ? Küçük bir esnafın % 15 kar ile sattığı bir malda % 18 kdv ödediğini ve buna kestiği fatura üzerinden % 30 kurumlar vergisi ödediğini biliyormusun? Kendi yandaşlarına erilen ihalelerde ihaleleri aşan firmalara paralar aktığı ve diğer firmaların gerçekten zor durumda olduklarını, çevremizdeki tekstil atölyelerinin işçi çıkardığını, ve bzi çalışanlar olarak hergün daha fazla borçlandığımızı..
Çıkartılan ucuz ev kredileri ucuz araba kredileri ile 10 yıl 15 yıl borçlandırılıp birer koyun haline getirilmeye çalıştığımızı görüyormusun..
saygılarımla..
bence oylar düşer ama radikal islamın %20 kadar oyu var,bunu alır ve %25 gibi bir seviyede kalır,belki 23 e kadarda iner.ama tayyip'in cumhurbaşkanı olması ile birlikte eğer tek başına iktidar olursa vay türkiyenin haline,yada hükümetin büyük ortağı olması durumunda da aynı şey geçerli.alevilerin tek bir partide yoğunlaşması gerekir,tabiki sol bir partide.eğer bu gerçekleşirse belki bir sol parti iktidara gelebilir.
altobelli 02.03.2006, 23:15 manifesto sen bu memlekette yaşamıyomusun abicim
şu an ülkenin durumu iyimi sence ekonomik olarak ?
abim bunlar safsata bunların hepsi satılmış medyanın satılmış aydın doğanın gös boyamaları adamlar korkudan kötü bişi söyleyemiyolarki
ama bak gör 2 ay sonra devletin büyüme oranı dış borcu gsmh işsizlik oaranı açıklanınca dolar piyasayı yerle bir etcek hatta bence birikmiş paranı dolara yatır.
saygılar.
GÜVENDİĞİN TAYYEP İN O DA BİR GÜN YIKILIR ........!!!!!!!!
evet bir ülkeye hizmet etmek suç galiba bütçesi 17 yıl sonra fazla vermiş bir türkiyeyi ortaya çıkaranları hazmedememek anlaşılır değil?
ekonominin en büyük kalemi cari dengedir.türkiye cari açık veriyor.ithalat almış başını gidiyor senin ihracatın ile ithalatın arasında makas açılıyor.hangi parametreden bahsediyorsun.cari açık demek borç alman demek,türkiye hızla borçlanıyor.madem çok biliyorsun söyle seçimden önceki borç neydi şimdi ne?brezilyada enflasyon %10 ama faizde %10.faizin enflasyonun 2 katı olduğu bir ülke gösteremezsin.işsizlik gitgide artıyor.son 3 yıldaki en büyük yatırımı söyle?özelleştirme ile ekonomi büyümez.telekomunu yabancılara özelleştiren bir devlet söyle.hala fransada petrol,demir çelik,telekom gibi sektyörlerde devlet etkindir.son 8 ayda tekstilden 150 bin kişi çıkarıldı.senin dünyadan haberin yok.
akpınar piklop 02.03.2006, 23:41 geçen sene akp'de çıkan bi takım olaylar akp'nin oylarını kötü yönde etkiler ama koalisyonda yer alabilir. :(
manifesto 03.03.2006, 00:28 ekonominin en büyük kalemi cari dengedir.türkiye cari açık veriyor.ithalat almış başını gidiyor senin ihracatın ile ithalatın arasında makas açılıyor.hangi parametreden bahsediyorsun.cari açık demek borç alman demek,türkiye hızla borçlanıyor.madem çok biliyorsun söyle seçimden önceki borç neydi şimdi ne?brezilyada enflasyon %10 ama faizde %10.faizin enflasyonun 2 katı olduğu bir ülke gösteremezsin.işsizlik gitgide artıyor.son 3 yıldaki en büyük yatırımı söyle?özelleştirme ile ekonomi büyümez.telekomunu yabancılara özelleştiren bir devlet söyle.hala fransada petrol,demir çelik,telekom gibi sektyörlerde devlet etkindir.son 8 ayda tekstilden 150 bin kişi çıkarıldı.senin dünyadan haberin yok.
Birincisi özelleştirme karşıtlığı eski marksist söylemlerden öte gitmez, bir malı hakettiği bir fiyatla satmak tehlike değil.Devletin telefon faturası tahsil etmekten daha önemli işleri olmalı bizler devletin küçültilmesini savunuyoruz bu anlayış türkiyede ve dünyada hakim olan perspektiftir.
Cari açık meselesine gelince bugün en büyük cari açık amerikaya aitti tam 400 milyar dolar.Yani bu evet ekonomi için kötü bir sinyal ama 200 de 35 milyar dolar ihracat yapabilen türkiyede cari açığın elbette küçük olması normal.Ama bugün 90 milyar dolara yaklaşmış bir ihracat sözkonusu ve ihracatta aramalların büyük çoğunluğu hala ithal ediliyor bu nedenle ihracatında artması gayet doğal, hem ihraç kalemlerinae birgözatarsanız tüketim mamulleri çok az kısmını oluşturmakta büyük kısmı ara madde ve teknolojik üretim maddeleri yani üretim yapmak için ithalat yoluna gidiliyor şuanda.
Burayı ekonomiyle boğmak istemem ama yiğidi öldür hakkını ver,telekomu adamlar sırtlarına alıp gitmiyorya nedir bu telaş anlamadım.
Tekstildeki kırızi bende biliyorum,bu son beş yıldır geliyorum diyen bir kırızdir Çin mallarıyla rekabet edemeyen tekstilcilerimizin aldığı büyük derstir.Bunu ekonomi ile bağdaştırmak yanlış olur.Oradaki istihdam boşluğuna rağmen işsizliğin artmaması sanada birşey ifade etmiyormu?
izmirksk 03.03.2006, 00:34 Birincisi özelleştirme karşıtlığı eski marksist söylemlerden öte gitmez, bir malı hakettiği bir fiyatla satmak tehlike değil.Devletin telefon faturası tahsil etmekten daha önemli işleri olmalı bizler devletin küçültilmesini savunuyoruz bu anlayış türkiyede ve dünyada hakim olan perspektiftir.
Cari açık meselesine gelince bugün en büyük cari açık amerikaya aitti tam 400 milyar dolar.Yani bu evet ekonomi için kötü bir sinyal ama 200 de 35 milyar dolar ihracat yapabilen türkiyede cari açığın elbette küçük olması normal.Ama bugün 90 milyar dolara yaklaşmış bir ihracat sözkonusu ve ihracatta aramalların büyük çoğunluğu hala ithal ediliyor bu nedenle ihracatında artması gayet doğal, hem ihraç kalemlerinae birgözatarsanız tüketim mamulleri çok az kısmını oluşturmakta büyük kısmı ara madde ve teknolojik üretim maddeleri yani üretim yapmak için ithalat yoluna gidiliyor şuanda.
Burayı ekonomiyle boğmak istemem ama yiğidi öldür hakkını ver,telekomu adamlar sırtlarına alıp gitmiyorya nedir bu telaş anlamadım.
Tekstildeki kırızi bende biliyorum,bu son beş yıldır geliyorum diyen bir kırızdir Çin mallarıyla rekabet edemeyen tekstilcilerimizin aldığı büyük derstir.Bunu ekonomi ile bağdaştırmak yanlış olur.Oradaki istihdam boşluğuna rağmen işsizliğin artmaması sanada birşey ifade etmiyormu?
söylediklerinin çoğuna katlıyorum
akp li değilim ama yükseltilmeye çalışılan milliyetçiliğe karşı onları destekliyorum
bence akp güzel işlerde yaptı kutlarım başbakanı
Ben yalnış tıkladım ya koalisyona giremez akp. Kurulucak koalisyonda bence chp-mhp-dyp koalisyonu.
Chp-Mhp-Akp barajı geçecek orası garanti. Fakat dyp geçemesse, işler karışır Akp tek başına iktidar da olabilir Chp-Mhp koalisyonu da söz konusu olabilir.
Birincisi özelleştirme karşıtlığı eski marksist söylemlerden öte gitmez, bir malı hakettiği bir fiyatla satmak tehlike değil.Devletin telefon faturası tahsil etmekten daha önemli işleri olmalı bizler devletin küçültilmesini savunuyoruz bu anlayış türkiyede ve dünyada hakim olan perspektiftir.
sen araştır söylediklerin yanlış veya yalan.90 milyar dolar ihracat yapılmadı.70 milyar dolar seviyesinde.ayrıca amerika ekonomisi iyi gidiyorda neden 20 milyon amerikalı aç,sokaklarda yatıp kalkıyor.borcu sordum cevaplayamadın,seçimden önce 200 milyar dolar şimdi 360 milyar dolar.nedeni basit cari açığı borç almadan finanse edemezsin.telekom heryerde özelleşmiş?yalan.fransada %60 devletin,ingilterede halka arz miktarı %90 dır ve yasa gereği yatırımcı %10 dan fazla almıyor yönetim devlette,italyada devlette.dünyadaki birçok ülkede devlette.işsizlik artmıyor diye birşey yok.die ye göre sayısal olarak artıyor % olarak artmıyor.kişi sayısı artıyor devletin oynamış rakamlarına göre,solcu sendikaları söylemiyorum mhpli ve akpli hak-iş e göre bile işsizlik şu anda türkiye de %15,bu rakam avrupadanınkinden farklı çünkü onlarad evb hanımlarıda işsiz sayılıyor.rakamları araştır tekrar gel.ithal malların çoğu lüks tüketim devletin sitesinde bile yazıyor bu.telekomdan anladığın senin telefon faturası ise daha çok okuman gerekiyor.neden fransa ve ingilterenin çoğunluk hissesini elinde tutma sebebi nedir?kendilerine göre ulusal yaralar sözkonusu.ama tayyip ulusal yararı biliyormu bilmem.ayrıca tekstilde çin den kaynaklanıyor diyorsun tamam zaten bi yerden kaynaklanacak.devlet şartları eşitleğide sorun ortadan kalkar.türkiye hazır giyimciler derneği var başkanı süleyman orakçıoğlu,bunlar bu hafta hükümetle görüştü.adamların istekleri para değil vergilerde 2 senelik indirim.yatırım sordum yatırım cevabın yok çünkü yatırım yok.2005 yılı polanyaya gelen yabancı sermayeden dolayı çalışan polonyalı sayısı 210 bin,çek 85 bin,bulgar 80 bin,romanya 140 bin.bunlar gelip doğrudan fabrika yapmış yani özelleştirme değil.en son hyundai türkiyeye gelmedi oda kaçtı buralaar.sen bi rakam ver bakayım gelipte türkiye de yapılan yatırım sonrası kaç kişi işe alındı.
Tayip istanbulda gözboyuyordu başbakan oldu aynen devam. Oylarının düşeceği kanısındayım ama sürdürdüğü siyasetten çok, ülkeyi yönetirken yanında olan bakanları ve bakanlarının yaptıkları daha etğili olaccakdır..
Ekonomi iyi gidiyor sözlerine katılmıyorum.Kim hangi parametreler üzerinden konuşur bilemem ama ben yaşadığımı gördüğümü bilirim ve durumlar hiçde iyi görünmüyor. Özeleştirmeler yapılıyor, gelen paralar savruluyor bakalım elbet biryerden patlak verecek...
altobelli 03.03.2006, 09:47 bu manifesto isimli arkadaşımız tayyip çi galiba
yasık gözlerinide boyamışlar....
tayyip atıyo bunlar tutuyo eğer 3 ay içinde türkiye bi dolar dalgalanması yaşamazsa söz manifesto bende tayyep çi olcam :)
saygılar.
manifesto 05.03.2006, 22:26 Sevgili kardeşim sen ne işle meşgulsun bilmiyorum ama hiç dışarı çıkıp esnafa işler nasıl diye sordunmu? hangi bütçe fazlasından bahsediyorsun şuanda ne kadar borcumuz var biliyormsuun?
Özelleştirmelerin iyi birşey olduğunumu söylemeye çalışıyorsun? Özelleştirme ne demek, özelleştirme yapılan şirketin tekelleşmesi dolayısıyla o malın daha pahalıya alınması demektri. Dışarda kiraların ne kadr olduğunu biliyormusun ? Küçük bir esnafın % 15 kar ile sattığı bir malda % 18 kdv ödediğini ve buna kestiği fatura üzerinden % 30 kurumlar vergisi ödediğini biliyormusun? Kendi yandaşlarına erilen ihalelerde ihaleleri aşan firmalara paralar aktığı ve diğer firmaların gerçekten zor durumda olduklarını, çevremizdeki tekstil atölyelerinin işçi çıkardığını, ve bzi çalışanlar olarak hergün daha fazla borçlandığımızı..
Çıkartılan ucuz ev kredileri ucuz araba kredileri ile 10 yıl 15 yıl borçlandırılıp birer koyun haline getirilmeye çalıştığımızı görüyormusun..
saygılarımla..
Evet sol ve marksist söylemin devletçi dayatmasını sürekli buralarda dahi gündeme getiriyorsunuz. Ne yandaşım nede partizan RAKAMLARI okumasını bilirim. Borç nekadar? başka bir parametre yok borç nekadar.
bir ülkede reel faziler hızla erimiş ve makul seviyelere doğru çekilmek isteniyorsa borçlarda hali ile azalır.
zannedildiği gibi ülkenin dış borçları değil iç borçları asıl yüktür.
çümkü dış borçlar hem düşük faizli hemde uzun vadeli 10 15 yıl vadeli borçlar var
ama iç borçlar 2001 yılında 12 ay bile değildi hemde %60,70 faizle bu rakamlar geri ödeniyordu
yani devleti soyanlar içerde idiler.ama şimdi devlet artık düşük faziden borç almaya başlamış dolayısı ile borç stoku erimeye başlamıştır.
senin bahsettiğin o dönemlerde 120 milyarlık türkiye vardı 90 milyar dolar borcu vardı
Şimdi 400 milyarlık dolarlık türkiye var bor. 160 milyar dolar
görüyorsun değilmi borcun oradaki yeri nekadar
eskiden faiz gideerleri bütçenin %70 80 nini oluştururdu şimmdi bu oran %40 larda bunlar ne?? nedemek bunlar
esnafın halinide biliyorum ben esnsafta sayılırım
tekstil sektörünü bu işe karıştırma 10 yıldır yükselen çin tehdidi ve kotaların kaldırılması bütünm dünyayı olduğu gibi türk tekstilinide etkilemiştir
bunun ekonomik durumla alakası yok çin ile rekabet edemeyen tekstilcilerin hazin sonu inşallah onlarda sorunlarını aşarlar.
derviscemal 05.03.2006, 23:50 Birincisi özelleştirme karşıtlığı eski marksist söylemlerden öte gitmez
Sayın manifesto,
şimdi özelleştirmenin iyi birşey olduğunu mu söylemeye çalışıyorsun..
özelleştirmenin getirilerini görmeden gelmek duyarsızlıktır onca insanların hakları ellerinden aldılar hangisi kendi viçdanını sorgulayacak şaşarım o milyonlarca yedimin hakkına el atanlara destek olmakmı insan olan kendisini bile sorgulayamaz.....
Değerli forum sakinleri!
gelecek genel seçimlerde Akp sizce oylarını artırabilek mi, yoksa düşüşe mi geçecek?
Not: Birden fazla seçenek oylanabilir
Oylari düsecektir ama muhalefetin zayif olmasi yüzünden tekrar iktidara geleceklerdir kanaatindeyim.Iktidar partileri iknci yildan sonra genelde oy kaybina ugruyorlar ve yüzleri eskimeye basliyor.
abi bu millet...secim 5 senede bir diyelim 4 sene 364 gün söverler partiye sonra giderler 5 . sene ayni partiye oy atarlar....
Aziz Nesin'in bir lafı vardı. Bu memleketin %60'ı aptaldır diye..
%60lık kısım aptallılıktan bilinçliliğe terfi edemezse şayet ve ne yazık ki şu sağ partilere solda bir çözüm üretilemezse..Yine bir sağ parti adı alır..
Adı ister AK olur ister Kara..
bana göre bu seçim çok farklı olacak. benim tahminimce akpnin oyları diğer sağ partilere bölünür.akp geçen seçimdeki oyu toplayamaz.
şavolanlı 14.03.2006, 03:06 daha arkasına aldıgı rüzgarı yitirmedi kesinlikle oy kaybına ugrar ama gine birinci parti olur kanımca
erdal ates 16.03.2006, 15:08 evet bir ülkeye hizmet etmek suç galiba bütçesi 17 yıl sonra fazla vermiş bir türkiyeyi ortaya çıkaranları hazmedememek anlaşılır değil?
SLM ARKADAŞLAR
BİR KERE BU AKP NİN BAŞARISI DEĞİL.FAİZLER VE ENFLASYONLA İLGİLİ DÜŞÜŞLER KEMAL DERVİŞ'İN EKONOMİK POLİTİKASININ UYGULANMASI SONUCUNDA BÖYLE OLMUŞTUR.BUNDA MERKEZ BANKASININDA PAYI DA TABİKİ VARDIR.ÜRETİM DİYORSUN ÜRETİM ARTIŞI NERDE KARDEŞ?İSTİHDAMMI VAR ARTIŞ OLSUN.1 MİLYON ÜNİVERSİTE İŞSİZİ VAR BUNLARA İSTİHTAMMI YARATTI.ONUDA BIRAKALIM İŞSİZLİK ORANINA BAK LÜTFEN 14 MİLYON İŞSİZ VAR.İHRACAT DİYORSUN İHRACATIN ARTTIĞI DOĞRU AMA BUNDA AKP NİN HİÇBİR KATKISI YOK.BELKİ TEKSTİL ÜRÜNLERİNDE KDV DÜŞÜŞÜNÜ DUYMUŞSUNDUR BU BENCE TAMAMEN BOŞ BİR DAVRANIŞ BELKİ SEN BU DURUMUDA BAŞARIYLA KARŞILIYOSUNDUR AMA İTHAL TEKSTİL ÜRÜNLERİNDE GÜMRÜK VERGİLERİNİ YÜKSELTMESE AKP TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN BATIŞINI CAMLAR ARKASINDA İZLER.BÖYLE YAPMAZSA ŞU ANDA OLDUĞU GİBİ İTHALAT ARTAR MAKAS GENİŞLER.CARİ AÇIK/GSMH %3,5 GEÇTİĞİNDE ERTESİ YIL KRİZ OLUR .BENCE KARDEŞİM LÜTFEN ARAŞTIR BUNU % KAÇ OLDUĞUNU?(5,2)YANİ BÖYLE GİDERSE İSTİHDAM KRİZİ OLACAK İŞYERLERİ BATACAK.YATIRIM DİYORSUN YATIRIMI NERDEN ÇIKARDIN ŞU AN TÜRKİYE DE PİYASALARDA HİSSE VE TAHVİLLERDE 36 MİLYAR DOLAR YABANCI SERMAYE VAR.PEKİ BUNU ENGELLEMEK İÇİN NE YAPMIŞ AKP.ÖZELLEŞTİRME İSE 8 MİLYAR DOLAR PEKİ SANA ŞUNU SORUYORUM TOPLAM OLARAK TÜRKİYEDE 86 MİLYAR DOLAR YABANCI SICAK PARA VAR KALANI NERDE?
ÖZELLEŞTİRME DİYORSUN BUNUN NERESİ ÖZELLEŞTİRME PEŞKEŞ DERİZ BİZ BUNA CAN.ADAMLAR ARAP SERMAYESİ GETİRİYOR.DUBAİ TOWERS YAPTIRIYOR.ŞUNU BİLİYORMUSUN ALİ HAYDAR VEZİROĞLU ARAPLARIN VERDİĞİNİN 2 MİLYAR DOLAR DAHA FAZLASINI VE ORTAKLIK ÖNERDİ AMA O DA BİZİM GİBİ OLDUĞU İÇİN KABUL EDİLMEDİ.CAN DOST ŞİMDİ SEN SÖYLE BUNUN NERESİ DDÜZ???????????????????
erdal ates 16.03.2006, 15:16 sen araştır söylediklerin yanlış veya yalan.90 milyar dolar ihracat yapılmadı.70 milyar dolar seviyesinde.ayrıca amerika ekonomisi iyi gidiyorda neden 20 milyon amerikalı aç,sokaklarda yatıp kalkıyor.borcu sordum cevaplayamadın,seçimden önce 200 milyar dolar şimdi 360 milyar dolar.nedeni basit cari açığı borç almadan finanse edemezsin.telekom heryerde özelleşmiş?yalan.fransada %60 devletin,ingilterede halka arz miktarı %90 dır ve yasa gereği yatırımcı %10 dan fazla almıyor yönetim devlette,italyada devlette.dünyadaki birçok ülkede devlette.işsizlik artmıyor diye birşey yok.die ye göre sayısal olarak artıyor % olarak artmıyor.kişi sayısı artıyor devletin oynamış rakamlarına göre,solcu sendikaları söylemiyorum mhpli ve akpli hak-iş e göre bile işsizlik şu anda türkiye de %15,bu rakam avrupadanınkinden farklı çünkü onlarad evb hanımlarıda işsiz sayılıyor.rakamları araştır tekrar gel.ithal malların çoğu lüks tüketim devletin sitesinde bile yazıyor bu.telekomdan anladığın senin telefon faturası ise daha çok okuman gerekiyor.neden fransa ve ingilterenin çoğunluk hissesini elinde tutma sebebi nedir?kendilerine göre ulusal yaralar sözkonusu.ama tayyip ulusal yararı biliyormu bilmem.ayrıca tekstilde çin den kaynaklanıyor diyorsun tamam zaten bi yerden kaynaklanacak.devlet şartları eşitleğide sorun ortadan kalkar.türkiye hazır giyimciler derneği var başkanı süleyman orakçıoğlu,bunlar bu hafta hükümetle görüştü.adamların istekleri para değil vergilerde 2 senelik indirim.yatırım sordum yatırım cevabın yok çünkü yatırım yok.2005 yılı polanyaya gelen yabancı sermayeden dolayı çalışan polonyalı sayısı 210 bin,çek 85 bin,bulgar 80 bin,romanya 140 bin.bunlar gelip doğrudan fabrika yapmış yani özelleştirme değil.en son hyundai türkiyeye gelmedi oda kaçtı buralaar.sen bi rakam ver bakayım gelipte türkiye de yapılan yatırım sonrası kaç kişi işe alındı.
ARDA KARDEŞİM ;
ELLERİNE SAĞLIK SENDE DÖKTÜRMÜŞÜN. ÇOK MERAK EDİYORUM BENDE BİŞELER YAZDIM ACABA RAKAMLAR BELİRTECEKMİ DOST? EĞER BELİRTİRSE VE OLUMLUYSA OKULU BIRAKACAĞIM :yamukgul:
Serkan_Devrim 16.03.2006, 15:16 Erdal tamamen büyük harflerle yazmak yasaktır. ayrıca ???????? şeklinde ki uzun ifadelerde yazaktır. bu sanal alemde bağırmak anlamına gelir.
izmirksk 16.03.2006, 15:17 sevgili erdal
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=4780
okumanı tavsiye ederim
erdal ates 16.03.2006, 15:34 Erdal tamamen büyük harflerle yazmak yasaktır. ayrıca ???????? şeklinde ki uzun ifadelerde yazaktır. bu sanal alemde bağırmak anlamına gelir.
sağul kardeşim ben bağırmadım ifadelere bakarsan can veya dost demişimdir.bilmiyodum o anlama geldiğini :o uyarın için teşekkürler.bundan sonra kullanmam:yamukgul:
erdal ates 16.03.2006, 15:37 sevgili erdal
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=4780
okumanı tavsiye ederim
teşekkür ederim aliekber kardeşimde uyardı bilmiyodum özür dilerim
|
|