Alevimen
03.06.2005, 05:53
Arkadaşlar hangi bölüme uygun tam olarak bilemiyorum ama burası genel bölüm olduğu için seçtim.
Radikal gazetesinden alıntı:
On beş yıldır 16 Mart'ın adı Halepçe. O gün 5 binin üzerinde Kürt, bomba-i kimya ile katledildi. 7 bin kişi de yaralandı.
Ramazan Öztürk'ün kamerasıyla hayatımıza bir küfür gibi nakşettiği o fotoğrafları hatırlarsınız. Belleğinizi biraz zorlasanız. En çok da babasının kucağında, başını geriye atmış, ağzı açık bebeği. Henüz bir aylık. 7 kız çocuktan sonra bir erkek çocuk sahibi olan Ali Haver adlı babası, daha adını koyamadığı oğlunu korumaya çalışırken kapaklanmış. Bütün dünyanın biricik oğlunu 'Sessiz Tanık' adıyla anacağını bilemezdi elbet.
Birbirine sarılmış analarla bebeler öylece donup kalmışlar. Bombalar atıldığında kim neredeyse, oracığa yığılmış. Bulutlar, canlı ne varsa kavurmuş.
Halepçe (Halabja) hakkında bilgiler ve resimler topluyorum ve bir animasyonlu portre hazırlamayı düşünüyorum. Yüzlerce insan katliam edildi, biz Aleviler bu acıdan ne yazıkkı çok tattık bu nedenle Kürt arkadaşlarımıza yönelik bir çalışmaya karar verdim. Proje ne zaman bitecek bilmiyorum malum yaz zamanı ve yakın zaman içinde tatile gideceğim...
Kısa introyu burdan izleyebilirsiniz (önce download edin): http://rapidshare.de/files/2142387/halabja_intro_short.mpg.html
Eren Türkmen
04.06.2005, 23:04
Bence Kürtlerin hiç bir desteğe ihtiyaçları yoktur...Asîl Kerkükte yaşayan Türkmenler ezilmektedir...Onlara gelmeden önce Atam Türkmen Beyi ?ah ?smail e yurtluk eden Güney Azerbaycan şimdi fars hakimiyeti altına alınmış ve oradaki soydaşlarımız baskı altında tutulduğu gibi fars ırkçılığı altında asimileye maruz kalmaktadır..!
Güney Azerbaycan da 25 Milyon dolaylarında Alevi Türkler yaşamaktadır..Sizden ricam UNESCO tarafından değerlendirilecek olan Anket e sahip çıkmanız ve bunu var gücünüzle desteklemenizdir.
"Aşağıda yeralan linke tıklayarak açılacak olan sayfada en alttaki "Click Here to Sign Petiton" linkini tıklayın. Açılacak olan yeni sayfada adınızı ve mail adresinizi yazarak "Preview your signature"ı tıklayın. sonra da "apporove signature"ı tıklayın. Böylece Güney Azerbaycanlı kardeşlerimizin anadil hakları için düzenlenmiş olan kampanyaya destek vermiş olacaksınız ve altına imzanızı atmış olduğunuz metin, UNESCO tarafından değerlendirilecektir. Tabi eğer yeterli sayıya ulaşabilirsek... "
http://www.petitiononline.com/st12az34/petition.html (http://www.petitiononline.com/st12az34/petition.html)
munzur_hozat
12.06.2005, 11:21
eren türkmen sana katılıyorum, bilgiler için sağol
Alevimen
22.06.2005, 21:39
Yanlış anlaşılma olmasın. Ben destekten bahsetmiyorum, insanlıktan bahsediyorum.
bu tür gerçek vahşi olayları dile getirmek yanlış bişey olduğunu zannetmiyorum vede hiçkimsenin bu konuda çıkarı olacağınıda düşünmüyorum, bu benim için kişisel bir projedir ve zamanım olmaması nedeniyle askıya alındı bile :-/
DiyaR_02
01.07.2005, 12:32
Bence Kürtlerin hiç bir desteğe ihtiyaçları yoktur...Asîl Kerkükte yaşayan Türkmenler ezilmektedir...Onlara gelmeden önce Atam Türkmen Beyi ?ah ?smail e yurtluk eden Güney Azerbaycan şimdi fars hakimiyeti altına alınmış ve oradaki soydaşlarımız baskı altında tutulduğu gibi fars ırkçılığı altında asimileye maruz kalmaktadır..!
Güney Azerbaycan da 25 Milyon dolaylarında Alevi Türkler yaşamaktadır..Sizden ricam UNESCO tarafından değerlendirilecek olan Anket e sahip çıkmanız ve bunu var gücünüzle desteklemenizdir.
"Aşağıda yeralan linke tıklayarak açılacak olan sayfada en alttaki "Click Here to Sign Petiton" linkini tıklayın. Açılacak olan yeni sayfada adınızı ve mail adresinizi yazarak "Preview your signature"ı tıklayın. sonra da "apporove signature"ı tıklayın. Böylece Güney Azerbaycanlı kardeşlerimizin anadil hakları için düzenlenmiş olan kampanyaya destek vermiş olacaksınız ve altına imzanızı atmış olduğunuz metin, UNESCO tarafından değerlendirilecektir. Tabi eğer yeterli sayıya ulaşabilirsek... "
http://www.petitiononline.com/st12az34/petition.html (http://www.petitiononline.com/st12az34/petition.html)
dostum destege ihtiyaclari olmadiklari icinmi tüm dunya onlarin saddamin adisinin attigi bombalar yuzunden öldüler? bunu yasayan her irk veya her insan olabilirdi böyle bir düsünce olabilir mi? niye türk devleti kürtleri asimile etmeye calismiyormu? türk devletinin yaptigi faili mechullerden neden bahsetmiyorsun ? olaylari, yasananlari farkli algiliyorsun
munzur_hozat
01.07.2005, 12:43
Ya lütfen neden lazlarla yada çerkezlerle ilgili böyle faili meçhul falan şeyler çıkmıyor.Devlet zamanında sizi bağrına basmış asli unsur demiş azınlık görmemiş.Bugün bölücü terör en önemli tehditlerden biridir.Lütfen bazı şeyleri görmezlikten gelerek yorum yapmayalım.
DiyaR_02
01.07.2005, 13:34
kisilere göre terör olgusu degisir. kime göre terör?. terör acaba durduk yere mi? cikar? sadece asli unsur deyipte kültürel haklari red edilmesi ne kadar celiskili bir durum oldugu ortadir. hersey oturup masa basinda halledilecek türden seyler degil mi bu dunya cok mu kucuk geliyor bunlarin sebepleri elbette vardir. ezberlenmis, kaliplasmis sözlerdir senin söyledigin asli unsur görmüstür, bagrina basmistir... kürdler bu topraklar uzerinde hep ezilmislerdir. ezilmeleri hem bastakiler yuzunden hemde kendi cahilliklerindendir. bu son isyanin bana göre en büyük sebepleri diyarbakir ve diger kürd sehirlerinde insanlara yapilan iskenceler, insanlara bok yedirmeler, daha sayamayacagin bircok iskencelere maruz kalmistir. bizler koyun sürüsü degiliz ki kültürel haklarimizi istemeyelim!!