Orijinalini görmek için tıklayınız : Siraç Kimdir, Kimlere denir, Taniyalim....

sirac_ede
02.03.2006, 21:03
bu forumda; aleviliği, kendi çıkarları için kullanmak isteyenler ve bölücüler mesken tutmuş.biline.
zaten soylediklerinide sadece kendileri duyuyorlar, keyfinize bakın

sirac_ede
02.03.2006, 22:22
boş

sirac_ede
03.03.2006, 08:06
boş

karakartal
04.03.2006, 18:52
edecim kaçıncak bir şey yok. Konu açıldığı zaman gündeme getiriyoru(z)m. Bende kendimi bildim bileli sıraç alevisiyim. En azından dedelerimiz böyle anlatır.

Azrail
04.03.2006, 19:56
Türkiyedeki Alevilerin 15/100 Siraçtir merak ediyorum neden insanlar kendilerine siraç demekten kaçiniyor bu ovünelecek bir şey.kaçınılacak ne var anlayamadım, ben amasyalıyım, bizim orada da baya sıraç köyleri var, cok iyi insanlar ve türkülerine bayılıyorummm,

Güzel Dost
05.03.2006, 00:03
Siraç arapça kökenli bir kelime.Türkçe karşılığı 'ışık' .Sıraçlar onaltıncı yüzyıldan önce Işıklar olarak anılırlardı.
Bu yüzyılda Isıklara yönelik katliamlardan kurtulmak için bu türden bir kelime oyununun arkasına gizlenmişler.
Sıraçlar araştırılırken,mutlaka geçmişte 'Işık taifesi' olarak adlandırılmış Alevi zümrelerinin de incelenmesi gerek

Şoreş
05.03.2006, 00:05
Arkadaslar baba taraf1m sirac olabilir mi?? Sivas ak1nc1lar türkmen alevisi?? (Çünkü sivasda da varmis diyor)

sirac_ede
05.03.2006, 15:25
boş

sirac_ede
05.03.2006, 15:28
Siraç arapça kökenli bir kelime.Türkçe karşılığı 'ışık' .Sıraçlar onaltıncı yüzyıldan önce Işıklar olarak anılırlardı.
Bu yüzyılda Isıklara yönelik katliamlardan kurtulmak için bu türden bir kelime oyununun arkasına gizlenmişler.
Sıraçlar araştırılırken,mutlaka geçmişte 'Işık taifesi' olarak adlandırılmış Alevi zümrelerinin de incelenmesi gerek

Bunu nasil öğrendin veya daha fazla bilgiye nasil ulasabilirim.

Güzel Dost
06.03.2006, 00:56
Bu forumda yeterince bilgi sahibi olmadan Alevi araştırmacılarına saldırıyorsun.Bu konuda detaylı bilgiye haksız yere saldırdığın Erdoğan Çınar ın Aleviliğin Gizli Tarihi isimli kitabında ulaşabilirsin.

Diline eline ve beline sahip olmadan Alevi olunmaz.Önce diline sahip olacaksın.En azından sana kaybolmuş geçmişini kazandırmaya çalışan birine karşı bilip bilmeden dil uzatmayacaksın.

Bahsettiğim kitabı okuduğunda sarf ettiğin sözler için son derece üzüleceksin.

Ön yargılı olma ve oku sonra görüşlerini yaz buraya.

sirac_ede
07.03.2006, 19:05
boş

Güzel Dost
07.03.2006, 22:54
O kitabı okumamışşın .Okusaydın Erdoğan Çınar ın bölücülüğe karşı olduğunu ve Kürt milliyetçilerinin Aleviliği kendi çıkarları doğrultusunda kullanmalarına en sert muhalefeti yürüttüğünü anlardın.Cahilce bir eda ile kendin gibi düşünmeyenleri bölücülükle suçlamaktan vazgeç.
Ben de seni düz geçiyorum.

şavolanlı
08.03.2006, 01:25
bakın canlar aleviligi bir ırkın tekeline alamazsınız alevilik temel ögreti bakımındanda anlaşıldıgı gibi canlar evrenseldir siz düşünebilirmisinizki hangi din olursa olsun etnik ve kana dayalı olursa o din gelişmez ve yaşamaz şimdi dostlar alevilik ne bilim bir yahudilik gibi degildir biliyorsunuzki yahudiler yahudi olmayanların o dine mensup olamayacagını söyler vede ne yazıkki müseviligide bir milli din haline getirmişlerdir bu kavgalar sadece bizleri ve kültürümüzü yozlaştırır canlar hepinize saygılar

sirac_ede
09.03.2006, 20:16
boş.kendini bi b. sanıyosun.

mesut60
09.03.2006, 22:16
arkadaşlar ne yapamaya çalışıyosunuz kendi kendinize ağır söylevlerde bulunmanız yanlış bir tavır bence sıraç olmak ve sıraçlığı tartışırken olmuyo alevilik daha önce bir çok kez söylendiği gibi kimsenin tekelinde olamaz bizler insanı kendimize merkezlemişiz ve bu böyle kalmalı ırk tartışmalarından ve birbirinizi kırmaktan vaz geçin saygılar

haydargunel
10.03.2006, 00:15
guzel dostmusun nesin actıgım konudan defol.Sen git baban gelsin ananada selam söyle.

ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim ne demek istedin burda açıklarmısın

mesut60
10.03.2006, 00:25
gerçekten bize yakışmayan tavırlar bunlar hani bizler demokratik yollarla hallederdik sorunlarımızı ve insan bizim için önemliydi