Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler Ve K?rt??l?k
Eren Türkmen 04.06.2005, 15:29 ALEV?LER VE KÜRTÇÜLÜK
Türkiye’deki etnik muhalefetin dinsel muhalefetle birleştirilmeye çalışılması önemli bir siyasal gündem maddesidir. Bu bağlamda Türk ulus devletine yönelik etnik muhalfetin başını çeken kürtçülük hareketi etnik açıdan büyük çoğunluğu Türk / Türkmen olan Alevi / Bektaşileri devlete karşı kendi safına çekebilmek için çok çaba harcamıştır. Bu çabaların halen sürmekte olduğunu söylemeliyiz. Hatta bu çabaların çok lokal olmakla birlikte kısmen başarılı olduğunu da dile getirmeliyiz.
Alevileri, kürtçülüğe eklemleme çalışmalarının teorik alt yapısını hazırlamak için pekçok kitap yayımlanmış, pekçok tez ortaya atılmıştır. Teorik çalışmalar, Aleviliği ve Alevileri kürt etnisitesi ile irtibatlandırmayı hedef almıştır. Alevi inancının bir Kürt inancı olduğu, Kürtlerin sözde milli dini olan Zerdüştilik ve Yezidiliğin bir devamı ve türevi olduğu tezi ısrarla işlenmiştir. Bu iddiların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Buna rağmen bu yolda hayli mesafe kat edilmiş, pekçok Alevi Türk genci kendini Kürt addetmeye başlamış ve kürtçülüğe hizmet etmiştir ve etmektedir. Bunun tek sebebi Kürtçülerin çalışmaları değildir.
Bu yanlış yönelimde Kürtçülerle birlikte en büyük rol, başta devlet yetkililerinin inkarcı ve dışlayıcı tutumları olmak üzere Türk milliyetçiliği düşüncesinin sünni müslümanlık üzerine bina edilmesi anlayışının mimarlarına aittir. Alevilik ile Kürtlüğü aynı kefeye koyabilen ve tehlike sayan sözde milliyetçiler pekçok Türk çocuğunun kimliğini yadsımasına zemin hazırlamıştır. Yapılan feci yanlışlar yüzünden Kürtçüler, Alevilikteki baskın Türklük unsuruna rağmen Alevi gençlerini kürtçüleştirebilmişlerdir. Oysa Aleviliğin Kürtlükle ve Kürtçülükle hiçbir ilgisi yoktur. Tam tersine Alevilik, Türk kültürünün en özgün biçimlerinden biridir.
Aleviliği, Kürtlükle ve Kürtçülükle irtibatlandırmaya çalışanlara şunları anımsatmak isteriz :
Alevilerin büyük çoğunluğu etnik olarak Türktür, Türkmendir. Türkçe dışında bir dilleri yoktur.
Kürtçe veya Zazaca konuşan Alevilerin de çoğunluğu aslen Türkmendir.
?ster Türkçe, ister Kürtçe veya Zazaca konuşsun hemen hemen bütün Aleviler cemlerini Türkçe yapmaktadırlar.
Bütün nefesler / deyişler / demeler ve gülbanklar Türkçedir.
Bütün Aleviler kendilerini Horasanlı olarak görmektedirler ve Horasan bir Türk / Türkmen yurdudur.
Alevilerin yedi ulu ozanının tümü Türkmendir.
Seyyid Nesimi Türkmendir.
?ah Hatai Türkmendir.
Fuzuli Türkmendir.
Yemini Türkmendir.
Virani Türkmendir.
Pir Sultan Abdal Türkmendir.
Kul Himmet Türkmendir.
Yedi ulu ozanın bir tek Kürtçe veya Zazaca şiiri yoktur.
Aleviliğe ait Kürtçe veya Zazaca hiçbir belge yoktur.
Kürt veya Zaza kökenli hiçbir Alevi / Bektaşi ulusu / önderi yoktur.
Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, ?eyh Bedrettin Türkmendir.
Çok az sayıdaki Arnavut, Boşnak, Rum ve Bulgar’ın dışında Alevilerin hemen hemen tamamına yakını Türkmendir.
Alevi / Bektaşi inancı eski Türk inançlarından derin izler taşır.
Semahın, cemin, bağlamanın kökeni Türk kültürü ve ?slam tarihidir.
Dede / babalar, Türklüğe binlerce yıldır yol gösteren bilgelerin / kamların / şamanların iz sürücüleridir.
Kürtlerin hemen hemen tamamına yakını ?afii Sünnidir.
Alevilerin katline fetva veren Ebussuudlar, ?dris – i Bitlisiler de ?afii Sünni Kürttür.
Hal böyleyken Alevilik ile Kürtlüğün veya Zazalığın ne ilgisi vardır ?
Bu sözlerimiz yurduna ve devletine bağlı kürt yurttaşlarımıza değil, bölücü, ayrılıkçı güruhadır. Biz her etnik kimliğe saygılıyız. Sadece gerçeklerin çarpıtılmasına karşıyız. ?çtenlikli bir yurtsever olduğumuz için Türk ulusunun ulusal birliğini hedef alan her hareketin karşısındayız.
CEMIL KILIÇ
http://membres.lycos.fr/aleviturk (http://membres.lycos.fr/aleviturk)
SEVG?L? EREN_TÜRKMEN...:)))
gerçekten bir kürt olarak bu bilğileri kabul etmemek olanaksızdır..??
çünklü bu söylediklerin doğrudur.??? ve kendi tarihimlr biraz araştırm yaptım..
sonuç olarak dersimde olan yanii kendini kürt sayan tüm kardeşlerimiz.. ben zaralıyım.. aslen..soy dersime bağlanıyor..ve kendilerine kürt diyen bizler aslında
TÜRK ama yukarıda anlattıklarına katılıyorum.. hepsi doğrudur kabul etmiyenlerde bir şey demem.!!
çünkü bende seninyukarıda söylemiş olduğun alevi ozanların bir tanesinin yazısını ne kürtçe ne zaca olarak gördüm ama kendine alevi, diyenler birde kürdüm diyor..??
neyse uzatmaya gerek yok ..
bilğiler için saol arkadaşım... saygılarla
Alevileri Kürtçülüğün arkasına çekmeye karşı çıkıyorsun ama gelmiş Türkçülük yapıyorsun. Alevilerin ne olduğu belli. Aleviler yıllardır her türlü milliyetçiliğe karşı evrensel değerleri savunmuştur. Kaldı ki Maraş'larda, Çorum'larda ALevilere Kürtçelerden daha çok Türkçüler zarar vermiştir. Her türlü milliyetçiliğe hayır.
munzur_hozat 30.06.2005, 17:01 En kötüsü milliyetsizliktir.En azından onurlu bir milliyeti seç gel türk ol.Alah seni kürt olmaktan sakındırsın aman aman. :)
En kötüsü milliyetsizliktir.En azından onurlu bir milliyeti seç gel türk ol.Alah seni kürt olmaktan sakındırsın aman aman. :)
Tamam.....
munzur_hozat 30.06.2005, 22:42 çorumluysan zaten türksün, demek istediğim bu tür ayrımcılıklar bizi yerimizde saydırır.
çorumluysan zaten türksün, demek istediğim bu tür ayrımcılıklar bizi yerimizde saydırır.
Ne ayrımcılığı? Ne demişim?
Alevileri Kürtçülüğün arkasına çekmeye karşı çıkıyorsun ama gelmiş Türkçülük yapıyorsun. Alevilerin ne olduğu belli. Aleviler yıllardır her türlü milliyetçiliğe karşı evrensel değerleri savunmuştur. Kaldı ki Maraş'larda, Çorum'larda ALevilere Kürtçelerden daha çok Türkçüler zarar vermiştir. Her türlü milliyetçiliğe hayır.
Neresinde bunun ayrımcılık. Asıl Alevileri, Türk-Kürt diye ayıranlar ayrımcılık yapıyor.
Evet ayrıca Türküm. Ve bir Türk olarak kardeş bir halk olan Kürt halkına yapılan aşağılamaların beni üzmesi bana onur ve huzur veriyor.
munzur_hozat 30.06.2005, 23:10 Kürtleri aşağılmak ne hattimize biz gerçeklerin yalancısıyız.
?stanbulu istanbul olmaktan çıkaran kim sor bakalım.Bir evde 3 eş 26 çocuk yaşıyor dağdan geliyorlar şehre ayak uydurmuyorlar.Benim arkadaşım köye atandı kot pantolon giyemiyor ama kürt gelip burada başı açık diye bacıma kız arkadaşıma namussuz diyor bırak bana kürt ırkını savunmayın.Cehalet onlarda kapkaç onlarda mafya onlarda kavga desen onlarda yere tükürmek onlarda çöp atmak onlarda ekonomiyi batıran vasıfsız insan doğurmak becerilikliği onlarda istanbulu yaşanmaz hale getirdiler.
Kusura bakmayın. Biraz önce şöyle söylüyordunuz:
çorumluysan zaten türksün, demek istediğim bu tür ayrımcılıklar bizi yerimizde saydırır.
?imdi ise neredeyse yollardaki çukurlardan bile Kürtleri sorumlu tutacaksınız. Eş sayısından kot pantolona, kız arkadaşınızdan yere tükürmeye, çöp atmaktan ülkenin bozuk ekonomisine kadar herşeyi Kürtlere bağlamışsınız. Hatta mafyayı da Kürtlere tekellemişsiniz ki bu zaten içler acısı. Ülkücü mafya gerçeğinin herkes tarafından bilindiği bir ülkede iyice ciddiyetten uzak kaçmış bu yazı. Dolayısıyla ayrımcılığı yapan sizlersiniz. Arkadaşınıza Kürt'ün biri yan gözle baktı, biri sokağa çöp attı diye bir ırkı aşağılayan sizlersiniz. Bundan ala ayrımcılık mı olur? Kişileri ırklarına göre sınıflandırıp; bazılarını üstün görüp bazılarını aşağı görmekten (ırkçılıktan) öte ayrımcılık mı var? Türk ve Kürt halkı kardeştir. Aleviler ile Sunnilerin kardeş olduğu gibi. Aleviler ile Sunnilerin farklılıkları olduğu gibi Türk ve Kürt halkının da farklılıkları vardır.
Bu yukarıdaki "yere tükürme", "cehalet", "kapkaç" gibi eleştirileriniz nedense bana Alevileri "Kızılbaş" diye aşağılayan, "Mum söndü yaparlar" diye iftira atan, "dinsizdirler" diye yakan zihniyeti hatırlattı. Bir halka, bir topluma böylesine ciddi suçlamalar yöneltmek topluluklar arasında kin ve nefreti doğurur. Aleviler, tarihin birçok döneminde kendilerine yöneltilen iftiralar, aşağılamalar, saldırılar karşısında bile bir düşmanlık gütmemiş; karşı tarafa aynı şekilde cevap vermemişlerdir. Çünkü Alevi kültüründe insanları dili, dini, mezhebi üzerinden yargılamak, ayrıştırmak diye birşey yoktur. Olamaz!
munzur_hozat 01.07.2005, 11:43 yazdıklarım gerçeklerdir istersen kameramla hemen çeker birer adet kanıt gösteririm.Öyle genelki hemen her an örnekleri mevcut.Acaba kendi namusu için öldürmeyi gözen alan ama başkalarının namusunu hiçe sayan ve uzanan başka kimler var.?aşıyorum bazı aleviler nasıl kürdüm diyor.Bizde aynı yollardan geldik ben çok iyi bilirim alevilik davasını unutup isim vermiyorum bir ırk partisi için canı pahasına çalışanları.
DiyaR_02 01.07.2005, 13:44 munzur hozat ne demek allah seni kürd olmaktan sakindirsin? bende cikar derim allah kimseyi türk yapmasin türk yapacagina baska bir nesne yapsin derim olurmu öyle birsey. ama helal olsun sana ülkedeki ekonomik krizide kürdlere mal ettin ya.. su tartismaya bakin hele su zamanda bunlari tartisiyoruz demekki hic bir yere gidemeyiz.
munzur_hozat 01.07.2005, 16:05 Ekonomik krizin kürtler olduğu açıktır.Ülkenin nüfus artış hızı kürtler sayesinde yüksek.Vergi veremeyen, çalışmayan eğitimsiz insan yığını üretiliyor lütfen el insaf yani.Boşuna ne mutlu türküm diyene denmemiş.Sen bana ırkının ırakta yaptığı coni dostluğunu anlat, sen bana ırkını sözde savunan yasadışı örgütlerin conilerden aldığı silahlarla arkamızdan nasıl bizi hançerlediğini açıkla.Objektif olunuz lütfen kürtsünüz diye üç maymunu oynamayın.
yazdıklarım gerçeklerdir istersen kameramla hemen çeker birer adet kanıt gösteririm.Öyle genelki hemen her an örnekleri mevcut.Acaba kendi namusu için öldürmeyi gözen alan ama başkalarının namusunu hiçe sayan ve uzanan başka kimler var.?aşıyorum bazı aleviler nasıl kürdüm diyor.Bizde aynı yollardan geldik ben çok iyi bilirim alevilik davasını unutup isim vermiyorum bir ırk partisi için canı pahasına çalışanları.
Ne anlatmaya çalıştığını anlamıyorum. Elbette gösterirsin. Bütün Kürtler iyidir mi dedim ben. Aynı şeyleri yapan Türkler de vardır. Türkiye'nin her tarafında hergün birçok suç işleniyor. Bu ırkçı düşünceler, bölücü, yıkıcı, tehlikeli, kışkırtıcı düşünceler. Irkları yüzünden insanları aşağılayıp suçlamak Alevi olduğunu iddia eden bir insana yakışmıyor. Lütfen...
munzur_hozat 01.07.2005, 17:20 Ben tekrarlıyorum ben bütünleşmeyi alevi davası için çalışmayı (liberlatistic'in dediği gibi) direnmeyi öneriyorum.Bizene kürtlerden ne olmuşsa olmuşlar.Onlar zaten hem parti kurarak yasal yoldan hemde insanları katlederek yasadışı yoldan sözde davalarını savunuyorlar.Biz birlik olalım milliyet üstü bir çatı kurarak sistem içinde çözüm arayalım o kadar.
[QUOTE]zaten hem parti kurarak yasal yoldan hemde insanları katlederek yasadışı yoldan sözde davalarını savunuyorlar.Biz birlik olalım milliyet üstü bir çatı kurarak sistem içinde çözüm arayalım o kadar.[QUOTE]
Ama size hem bir ırkı aşağılayıp, hem de dışlamaya çalışıyorsunuz. Ondan sonra "Birlik olalım, milliyet üstü bir çatı kuralım." diyorsunuz. Dolayısıyla inandırıcı olmuyor.
chatlakalper 01.07.2005, 18:17 Kürtler DEHAP partisini kurarak, yasadışı örgüt PKK ya yardım,yataklık, para ve her türlü yardımı sağlamaktadırlar ve bunu yaparak ülkemizi bölmeye çalışmaktadırlar ayrıca gündeydoğu anadoluda bir kürt devleti kurmayı amaçlıyorlar.
DiyaR_02 01.07.2005, 18:23 Kürtler DEHAP partisini kurarak, yasadışı örgüt PKK ya yardım,yataklık, para ve her türlü yardımı sağlamaktadırlar ve bunu yaparak ülkemizi bölmeye çalışmaktadırlar ayrıca gündeydoğu anadoluda bir kürt devleti kurmayı amaçlıyorlar.
niye türk devletide yokmudur. zamaninda türk devleti mi vardi? dunyada bircok devlet kurulur bircogu silinip gider orasi ayri... ben sunu söylim önce ben kesinlikle pkk li degilim oyumuda DEHAP disinda hicbir partiye vermem!
munzur_hozat 01.07.2005, 19:02 ATATÜRK'ün dediği TÜRK?YE CUMHUR?YET? ilelebet payidar kalacaktır.Üç beş çabulcu bu büyük devleti yıkamaz.Yıktırmayız.
Kürtler DEHAP partisini kurarak, yasadışı örgüt PKK ya yardım,yataklık, para ve her türlü yardımı sağlamaktadırlar ve bunu yaparak ülkemizi bölmeye çalışmaktadırlar ayrıca gündeydoğu anadoluda bir kürt devleti kurmayı amaçlıyorlar.
Bunun Alevilikle ilgisi ne? Sizin milliyetçi duygularınıza uygun hareketler sergilemiyorlar diye Kürt Alevileri, Aleviden saymıyor musunuz? Ayrıca bütün Kürtler PKK'lıymış gibi imalarda bulunarak ayıp birşey de yapıyorsunuz. ?nsanların DEHAP'a oy vermesi de kimseyi ilgilendirmez. Gerçi gene de MHP'ye oy vermesinden iyidir.
ATATÜRK'ün dediği TÜRK?YE CUMHUR?YET? ilelebet payidar kalacaktır.Üç beş çabulcu bu büyük devleti yıkamaz.Yıktırmayız.
Bunun konuyla ilgisi ne, Alevilikle ilgisi ne? Kimsenin de bu ülkeyi yıkmaya falan çalıştığı yok. Kesinlikle Pir Sultan asılırken etrafındakiler de "Osman Bey'in kurduğu OSMANLI ilelebet payidar kalacaktır. Üç beş çapulcu bu büyük devleti yıkamaz. Yıktırmayız." diye bağırıyordu. Sanki Pir Sultan, Osmanlı'yı yıkmaya çalışıyormuş gibi.
DiyaR_02 01.07.2005, 20:20 sizler bu tür ya sev ya terk et sloganini kullanirsaniz sonuclarinida her iki tarafta katlanmak zorunda kalir... insanlara insan gibi yaklasiniz lutfen!! sunuda söylim daha öncede söyledim insanligin varolusundan itibaren var olan devlet gösterin bana? hangisi ilelebet kaldi....gücünü yitiren kaybolmaya mahkumdur!!
not: sunu belirtmek istiyorum ben kürt milliyetcisi degilim arkadaslar soven bir görüsüm asla olamaz. sonucta hepimiz insaniz!!..
chatlakalper 02.07.2005, 12:44 yazdığım açıklama Ccgunal ın''hem parti kurarak yasal yoldan hemde insanları katlederek yasadışı yoldan sözde davalar savunuyorlar'' sözüne istinaden yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyetinde kurulan bir partinin duvarında bile bir tek türk bayrağı yok sadece PKK nın bayrakları asılmış durumda DEHAP a oy vermeniz kendinizin bileceği iştir buna kimse karışamaz Kürt Alevilerini saymamak gibi bir söz kullanmadım her kürt de DEHAP a oy vermiyor. DEHAP ın politikası belli arkadaşlar bunu görmezden gelemezsiniz DEHAP da mevcut düzeni yıkıp yerine bir Kürt devleti kurmayı amaçlamıştır
DEHAP ın politikası belli arkadaşlar bunu görmezden gelemezsiniz DEHAP da mevcut düzeni yıkıp yerine bir Kürt devleti kurmayı amaçlamıştır
Bu beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Ben DEHAP'a oy vermek MHP'ye oy vermekten iyidir dedim. DEHAP'ın ne yaptığı beni ilgilendirmiyor. Çünkü Alevilerle bir problemleri yok. Ama MHP vb partilerin taraftarlarının Maraş'ta, Çorum'da onlarca Alevi'yi sırf Alevi olmaları yüzünden katlettiklerini biliyoruz.
LiberalistiC 02.07.2005, 20:41 Ben tek kelimeyle munzur_hozat ı KINIYORUM yazdığı yazıları ya okumuyor yada bu kişinin gözünü kan bürümüş !
Herşeyden kürtlerden biliyor anlam veremiyorum ya çekemiyor yada bilgisizliğinden kaynaklanıyor !
Halen kürt türk ayrımı yapıyorsa bu kişi halen bazı şeyleri görmezden geliyorsa helede bunu yapan kişi alevi ise ben bu işte yokum arkadaş senin alevi olduğuna inanmıyorum belkide bir ülkücüsün ! konuşmalarına bakılırsa öyle gözüküyor.
Eğer sen aleviysen ben böyle düşünen birisiyle aynı inancı paylaştığım için ( aleviliği ) kendimden utanırım..
munzur_hozat 02.07.2005, 21:07 tartışma bitmiştir arkadaşlar forum bilgilendirme ve aydınlatma amaçlıdır polemikler bizi bir yere götürmez.Sen ve CCunalın bana karşı hakaretleri hat safaya ulaşmıştır ben sizi Rabbime havale ediyorum.Saygılarımı sunuyorum.
LiberalistiC 02.07.2005, 21:20 tartışma bitmiştir arkadaşlar
Senmi bitirdin ?
Sen haksızlık yaptıkça bizlerde hakkımızı savunuruz daha doğrusu insanlığı savunuruz. Halkımıza hiç bir şekilde hakaret etmeye hakkın yok bizi kime havala edersen et ister rabbine ister yöneticilere fark etmez doğru neyse onu konuşuruz ..
CCunalın bana karşı hakaretleri hat safaya ulaşmıştır ben sizi Rabbime havale ediyorum.Saygılarımı sunuyorum.
Lütfen sayın Munzur. Ben size hiçbir zaman, hiçbir yerde hakaret etmedim. Lütfen bu tür ithamlarda bulunmayınız. Aksi takdirde sizi ya bu iddianızı kanıtlamaya, ya da özür dilemeye davet etmek zorunda kalacağım. Lütfen bu tür kişisel ithamlarda bulunmayınız.
munzur_hozat 02.07.2005, 21:30 alevimen dostumuzun verdiği örneği incelerseniz, bana karşı yaptığınız hakaret vari kelimeleri görebilrisiz bana faşist dediniz oysa ben burada ki hiçbir arkadaşa bölücü demedim.Ben sosyal demokrat bir insanım siz sosyal sınıflayıcımısınız.
alevimen dostumuzun verdiği örneği incelerseniz, bana karşı yaptığınız hakaret vari kelimeleri görebilrisiz bana faşist dediniz oysa ben burada ki hiçbir arkadaşa bölücü demedim.Ben sosyal demokrat bir insanım siz sosyal sınıflayıcımısınız.
Birincisi; lütfen tartışmayı kişisel bir tartışma haline getirmeyiniz. "Sen bana şunu dedin", "Ben sana bunu" şeklindeki bir tartışma hiç yapıcı olmaz. Cevap hakkımı kullanmak için devam ediyorum.
?kincisi; ben o mesajımda isim vermedim. Veya hiç kimseyi ima etmedim. "Bu forumda ırkçı/faşist siyasetin propagandası yapılıyor." dedim. Siz kendiniz "faşist" kelimesini üzerinize alınmışsınız. Ben genel konuştum. Kişiler hedefim olamaz.
Üçüncüsü; eğer benim yazdığım hakaretvari bir niteleme ise sizin insanları ırklarına göre aşağılayıp "Yere tükürüyorlar" vb tarzındaki yazılarınız çok daha büyük bir hakaret niteliği taşıyor.
Dördüncüsü; zaten sürekli bölücü diyorsunuz. Çeşitli arkadaşların mesajları üzerine "Bölücülük yapmayın" türünden nitelemeleriniz oldu. Eğer benim "Bu forumda ırkçılık yapanlar var." cümlem hakaret oluyorsa sizin insanlara "Bölücülük yapmayın." şeklindeki yazınız hakaretin alası oluyor. Kaynak da gösterebilirim.
Beşincisi; insanları bölücü olarak niteleyebilecek en son kişiler, insanları ırklarına göre yargılayan, ısrarla bir ırkın dışındaki tüm Alevileri dışlayanlar, bazı ırkları sürekli aşağılayanlar olabilir. En büyük bölücülük ırkçılıktır. Dolayısıyla insanları ırklarına göre ayırıp yargılamak bölücülüktür. Ben bu forumda bir "Alevili olanın hangi ırktan olduğunun önemi yok" diyen bütünleştiricileri; bir de "Aleviler Türktür" diyen bölücüleri gördüm.
munzur_hozat 02.07.2005, 22:36 Türkiye Cumhuriyetinde büyük oranı Türk ve Kürt olmak üzere çeşitli ırktan insanlar bulunmakta yine bu ırklar içinde farklı dinlere ve mezheplere sahip topluluklar var.Bu farklılıklar ülkemizin mozaik yapısnı oluşturmakta ve bu mozaik yapı insanların birbiriyle dayanışması, tahamülü ve karşılıklı olarak inanca ve yaşam sitiline saygısı ile korunmakta.Yüzyıllardan beri birlikte yaşayan topluluklar kaynaşmış ve melez ırklar ve inanç etkileşimi meydana gelmiştir bu nedenle farklı ırklarda ve çoğunlukla türk ve kürt kökenli aleviler söz konusudur amacımız ayrımcılık yapmadan eşitlik ilkesiyle demokratik kurallar içinde haklarımızı aramaktır saygılar sunuyorum tartışmayı inanıyorum ki orta bir yolla sonladırıyorum.
Türkiye Cumhuriyetinde büyük oranı Türk ve Kürt olmak üzere çeşitli ırktan insanlar bulunmakta yine bu ırklar içinde farklı dinlere ve mezheplere sahip topluluklar var.Bu farklılıklar ülkemizin mozaik yapısnı oluşturmakta ve bu mozaik yapı insanların birbiriyle dayanışması, tahamülü ve karşılıklı olarak inanca ve yaşam sitiline saygısı ile korunmakta.Yüzyıllardan beri birlikte yaşayan topluluklar kaynaşmış ve melez ırklar ve inanç etkileşimi meydana gelmiştir bu nedenle farklı ırklarda ve çoğunlukla türk ve kürt kökenli aleviler söz konusudur amacımız ayrımcılık yapmadan eşitlik ilkesiyle demokratik kurallar içinde haklarımızı aramaktır saygılar sunuyorum tartışmayı inanıyorum ki orta bir yolla sonladırıyorum.
Anlaştık. Amaç size saldırmak değil, fikirlerinizi tartışmaktı. Ve yukarıda çok güzel yazmışsınız. Dolayısıyla size katıldığımı halkların kardeşliğine olan tüm inancımla belirtmek isterim. Sonun kadar katılıyorum bu yazınıza. Benim anlatmak istediğim de buydu.
AleviKürt 07.07.2005, 17:26 çorumluysan zaten türksün, demek istediğim bu tür ayrımcılıklar bizi yerimizde saydırır.
Çorumda 100'e yakin Alevi Kürt köyleri var. Bunun disinda Sünni Kürtler de var.
munzur_hozat 07.07.2005, 19:59 VAlla Bilmiyordum, siyonist güçlerin aleviler üstündeki kültür dejenerasyonunun ve asimilasyonunun oralara kadar vardığını. söylemen iyi odu.Sağol arkadaş
VAlla Bilmiyordum, siyonist güçlerin aleviler üstündeki kültür dejenerasyonunun ve asimilasyonunun oralara kadar vardığını. söylemen iyi odu.Sağol arkadaş
Bu mesajı protesto ediyorum.
Ben de bilmiyordum Çorum'da "Alevi Kürt" köyü olduğunu ama olsun veya olmasın; insanları ırklarına göre birbirinden ayıran, belirli ırkları aşağılayan, insanların belirli ırklardan gelmesini "siyonistlerin asimilasyonu" gibi garip, provokasyon kokan bir mesajla bağlanmasını şiddetle protesto ediyor, mesaj sahibi Munzur_Hozat rumuzlu arkadaşı da daha duyarlı olmaya, farklılıklara karşı daha önyargısız olmaya, insanları ırklarına göre birbirinden ayırmamaya, daha demokrat olmaya davet ediyorum. Aleviler, Kürt ve Türk kardeştirler. Bütün halklar kardeştir. ?nsanları ırklarına göre aşağılamak bir insanlık suçudur. Bunun Alevilik adına yapılması ise içler acısıdır.
munzur_hozat 07.07.2005, 23:26 Bu mesajı protesto ediyorum.
Ben de bilmiyordum Çorum'da "Alevi Kürt" köyü olduğunu ama olsun veya olmasın; insanları ırklarına göre birbirinden ayıran, belirli ırkları aşağılayan, insanların belirli ırklardan gelmesini "siyonistlerin asimilasyonu" gibi garip, provokasyon kokan bir mesajla bağlanmasını şiddetle protesto ediyor, mesaj sahibi Munzur_Hozat rumuzlu arkadaşı da daha duyarlı olmaya, farklılıklara karşı daha önyargısız olmaya, insanları ırklarına göre birbirinden ayırmamaya, daha demokrat olmaya davet ediyorum. Aleviler, Kürt ve Türk kardeştirler. Bütün halklar kardeştir. ?nsanları ırklarına göre aşağılamak bir insanlık suçudur. Bunun Alevilik adına yapılması ise içler acısıdır.
anlamıyorum yani bu mesajda kürt ırkına ben ne dedim.:uzgunsok: Asıl ben bu mesajı pretosto ediyorum.ben meseleyi bir iki cümle yazarak bitirmiştim ve sizde benim o cumlelerime katılmıştınız, ben yeni bir şey sölemedim kimseyi de küçük görmedim.Lütfen haddinizi bilin bir öğretmen adayı olarak bana tabiki ülkemin halkını ayırmak yakışmaz.
|
|