Orijinalini görmek için tıklayınız : gerıcılık nedır ılerıcılık nedır?

useyt berat
04.03.2006, 05:21
ben bilgi almak istiyorum

useyt berat
04.03.2006, 05:24
bir cok aciklama duydum ama beni tatmin etmedi bence tartisilmasi gereken bir konu oldugunu dusunuyorum sanirim arkadaslarin bazi dusunceleri vardir.

srdr_ist
04.03.2006, 19:13
Sanırım yıl 1902 Rus yazar savaş ve barış eseri yayımlanmış ve avrupa harika dediği ve herkes tarafında konuş**** bu eserde yazara övgülü sözlerle takdir ediliyor.

Aynı zamanda istanbulda tüm yalılar yakılmış durumda istanbul ateş içinde ortalıkta yeni ne varsa yakılıyor.
Halk yanalara bakarak sanırım yakacak bişey bulamadı birden tezahhürata başlıyor yalıları yaktık kahvehaneleri yıktık kravatı çıkardık şeriatı kurtardık.
Bu olaya 31 mart vakası denir.

Sanırım soruna cevap olur.

useyt berat
05.03.2006, 08:22
benim soruma ilk cevap seninki oldugu icin tesekkur ederim.ama bu biraz daha onceki duydugum cevaplarla ayni.herkes isin icinden seriat deyip cikiyor,genelliklede bizim alevi kesimi oluyor.Eger bu insanlar yakiyorsa,yikiyorsa,sevmiyorsa,kardesligin sevginin kutsalligina inanmiyorsa neden aciklamasi ve cevabi binlerce olan bir sorudan sonra seriatcilar diye diye karsimiza cikiyor?bence ne onlar nede biz seriatin ne oldugunu biliyoruz.hadi buna gericilik seriat dedik, ilericilik ne deriz[sanirim bunun gibi onada bir hazir cevabimiz vardir]bilmiyorum,simdiki zamancilik nedir?zamanin insani zamanin cocuklari diye adlandiririz hani.Yani hani bir saygisizlik bir yaramazlik yapilinca denir.peki kardesim insan hangi zamanci olmali,hangi zamana gore yasamali?bence yasadigi zamanda gercek bir insan degilse o insandan ne gerici ne ilerici,ne sagci ne solcu,ne arkadas ne yoldas, ne musluman ne hristiyan,kisacasi hicbirseybile olmaz.gelin biz bu sorulara baska cevaplar arayalim[dogru].

srdr_ist
08.03.2006, 15:38
Valla cevap olarak ne istiyorsun anlamadım ama şöyle diyelim:

İlk düşünce suçlusu aritoles dedikerini yalanlamadı zehir içip kendini oldurdu bu gerici bir mahkeme değilmidir.

Dünya dönüyor diyen adamın başına gelen de aynı.

Hazerfen galatadan uctu dine aykırı dediler memleketten attılar

Köprülüler devrinde eskisi gibi yönetirsek herşey süt liman olur dediler kıyıulmadık can bırakmadılar eskiyi yapa bilmek için. Hazineyi tıka basa milletin göz yaşlarıyla topladıkları paralar yıkılmalarına yinede durduramadı.

Gercilik herzaman geçmişe dönüş özlem bilgiye ters bilime ters olmuş tarih böyle olaylarla dolu

bunlar olmuyor artık dersen Sivasta yapılan gericilik değilmidir. din kisvesi, altında hınçlarını çıkardılar. Geri kafalı olmasalardı bu kadar rahat vicdansızca yapabilirlermiydi.

Gericilik=bilime ve çağa ters harekettir harekettir.