Orijinalini görmek için tıklayınız : gene bir evlenme konusu

Sayfa : 1 [2] 3

Ezo
30.01.2006, 13:54
Sen degilmiydin bi zamanlar alevi kiz sunniye varmaz veya o kiz bizden degildir gibi seyler yazan? Hatta o zaman BEN sana büyük konusma bacim demidtim? Yanlisim olsun, yalanim olmasin, tam hatirlamiyorum yazini. Kusura bakma, Aklima geldide...
Selamlar cano, sakin saldiri olarak görme yazimi.

Evt diyorum Kendimide Elestiyorum Hem distan bakiyorum hem yorum yapiyorum, böyledir sóyledir diye biraz kiskirtmaya geliyorum. Bak simdi bana yine yazdiracan ben karsi degilim kendim için dersen yine ayni yorumu yaparim... anliyonmu ama Bende yanlis yaptigimi dusunuyorum... ben sunnileri babamdan çevremdeki sunni arkadaslarimdan ve belirli bir noktaya kadar onlara yakinlik duyoruz ve tanimak istedigimiz kadar taniyoruz burda guzel guzel yorumlar yaziyorum bunu elestiyorum ben kendimi de elstiyorum o sekil düsundugum icin ben hala o túr dúsunmekten israrla vazgeçmedigim icin kendimi elstiriyorum, kendi içimde savas yapiyorum anliyormusun yanlis oldugunu dusunuyorum Adi guzel

saygilar

müttaki
30.01.2006, 14:05
Senin yukarida yazdigin asiri seriatci dedigimiz kesim icin gerçerlidir....

benim gibi :bitmisbu: hehe :)

Bir Zeynep
01.02.2006, 00:38
Evt diyorum Kendimide Elestiyorum Hem distan bakiyorum hem yorum yapiyorum, böyledir sóyledir diye biraz kiskirtmaya geliyorum. Bak simdi bana yine yazdiracan ben karsi degilim kendim için dersen yine ayni yorumu yaparim... anliyonmu ama Bende yanlis yaptigimi dusunuyorum... ben sunnileri babamdan çevremdeki sunni arkadaslarimdan ve belirli bir noktaya kadar onlara yakinlik duyoruz ve tanimak istedigimiz kadar taniyoruz burda guzel guzel yorumlar yaziyorum bunu elestiyorum ben kendimi de elstiyorum o sekil düsundugum icin ben hala o túr dúsunmekten israrla vazgeçmedigim icin kendimi elstiriyorum, kendi içimde savas yapiyorum anliyormusun yanlis oldugunu dusunuyorum Adi guzel

saygilar
ok canim, sanirim daha iyi anladim seni simdi sagol aydinlattigin icin.

çisem
02.02.2006, 23:45
ya arkadaslar tek deyılim ya ne olucak bu sonumuz bilmiyorum benım tek isteyım herkes mutlu olsun ve işşallah oluruz ya cok dertliyim cok ya of

Bir Zeynep
03.02.2006, 10:58
ya arkadaslar tek deyılim ya ne olucak bu sonumuz bilmiyorum benım tek isteyım herkes mutlu olsun ve işşallah oluruz ya cok dertliyim cok ya of
Allah yardimcin olsun bacim.

Arguvan 44
03.02.2006, 12:18
Hersey saygi, anlayis ve hosgörü icerisinde oldugu zaman bence hic bir problemde olmaz. Hem o nedemek ya, eyer alevi kiz sünni evlilik yaparsa, o bizden deyil. Nekadar yanlis bir düsünce. Bence herkez sevdigini alsin beraber olsun. Bir yobaz Aleviyi alicagima, giderim bir süni ile evlenirim daha iyi. Önemli olan kalplerin bir olmasi. Seni eyerki gercekten seviyorsa seni oldugu gibi kabul eder vede hic deyisterme zahmetinde bulunmaz.

Antakya
04.02.2006, 21:24
Hersey saygi, anlayis ve hosgörü icerisinde oldugu zaman bence hic bir problemde olmaz. Hem o nedemek ya, eyer alevi kiz sünni evlilik yaparsa, o bizden deyil. Nekadar yanlis bir düsünce. Bence herkez sevdigini alsin beraber olsun. Bir yobaz Aleviyi alicagima, giderim bir süni ile evlenirim daha iyi. Önemli olan kalplerin bir olmasi. Seni eyerki gercekten seviyorsa seni oldugu gibi kabul eder vede hic deyisterme zahmetinde bulunmaz.

ağzina sağlık birader cok güsel demişin.Bırakalım sizi bizide örfümüzü adetimizi kaybetmeden tüm insanlarla dotça beraber yasayalım hepimiz bu toprakların insanıyız birbirimizin yuzune bakıyoruz. Bizler kavga edersek dışardan gelenler bize ne yapmaz

izmirksk
04.02.2006, 21:31
ağzina sağlık birader cok güsel demişin.
birader mi?

sila
04.02.2006, 21:35
birader mi?

hahahahh:))))

Bir Zeynep
05.02.2006, 11:55
birader mi?
birader sirf erkeklere deniyo hemi???
:p emin degilim, ama öyle güldügünüze göre!?!?!? :sarkazm sanirim evet?

serdarr
05.02.2006, 12:35
Selamlar..benim sorunuma oyun,kafa buluyo falan diyen arkadaşları Allah'a havale ediyorum.ne kadar kolay değilmi birine çamur atmak..kafa bulan,uydurup buraya bseyler yazanlar olabilir ama kaliteli insanlarda var..! size derdimizi açtık..inanmıyosanız inanmayın..inanan arkadaşlar yardımcı oluyorlar zaten..

izmirksk
05.02.2006, 12:38
birader sirf erkeklere deniyo hemi???
:p emin degilim, ama öyle güldügünüze göre!?!?!? :sarkazm sanirim evet?
zeynep ,birader farsça kökenli 'erkek kardeş' manasında bir kelime.tabi anadoluda biz yakın bulduğumuz kişilerede söyleriz ama yine erkekler arasında geçer

Bir Zeynep
05.02.2006, 12:41
zeynep ,birader farsça kökenli 'erkek kardeş' manasında bir kelime.tabi anadoluda biz yakın bulduğumuz kişilerede söyleriz ama yine erkekler arasında geçer
Sagol can, tsk ler aydinlatman icin.
Serdarr dost, kim sana camur atiyo ve neden?

Serkan_Devrim
05.02.2006, 14:45
Selamlar..benim sorunuma oyun,kafa buluyo falan diyen arkadaşları Allah'a havale ediyorum.ne kadar kolay değilmi birine çamur atmak..kafa bulan,uydurup buraya bseyler yazanlar olabilir ama kaliteli insanlarda var..! size derdimizi açtık..inanmıyosanız inanmayın..inanan arkadaşlar yardımcı oluyorlar zaten..
burdaki insanlar sadece sizin için bulunmuyor. arada bizde şakalaşıyoruz. sizden mi izin alacağız? biraz saygılı ol. o zaman seni ciddiye aldığımızı anlarsın.

Ezo
05.02.2006, 15:23

Tesekkurederim bende Allah la karsi karsiya gelmeyi seviyorum O beni ben Onun dilinden iyi anliyoruz....siz yazdiginiz yazi tekrardan bir oyun Lütfen...

saygilar

Antakya
05.02.2006, 16:29
kimin erkek kimin kız oldugunu avatarların yanında oldugunu gösteriyomuş sitede fazla zaman geçirmedigim için bunun farkına varmadım. bu kadar dalga geçtiniz simdilik bişe demiyorum ama bi çogunuzun yazmış oldugu mantıksız gereksiz saçma sapan yazılar yerine kendimin cinsiyet farkı yapmadan etmiş oldugum bi lafı tercih ederim

Serkan_Devrim
05.02.2006, 16:36
kimin erkek kimin kız oldugunu avatarların yanında oldugunu gösteriyomuş sitede fazla zaman geçirmedigim için bunun farkına varmadım. bu kadar dalga geçtiniz simdilik bişe demiyorum ama bi çogunuzun yazmış oldugu mantıksız gereksiz saçma sapan yazılar yerine kendimin cinsiyet farkı yapmadan etmiş oldugum bi lafı tercih ederim
öncelikle hoşgeldin. iyi paylaşımlar dilerim. ama hiçte gerekli bir tepki olmadığını belirteyim. seni alaya almamışlar. yazdığın komikti. avatarda cinsiyeti belirten amplemi görmemende bizim suçumuz değil. yazdığına gülen kişilerde forumunda kendilerini tanıtmış kişiliklere sahipler. seni anlıyorum ama seninde anlaman gerek. komik bişey yazmıştın ve güldük. o kadar. yoksa seni alaya alıp seni tahkir etmek değildi amacımız. yinede üzüldüğün için ben arkadaşlarım adına senden özür dilerim.
saygılar.

bu arada bende hataylıyım. iskenderun.

izmirksk
05.02.2006, 16:44
yok yanlış anlamışsın ben daha beterlerini yapıyorum bazen
sarhoş insanın yapamayacağı hatalar:komik
bakıyorum kimse farketmemiş hissettirmeden siliyorum:p
aslında bazen kendimide ti ya alıyorum sadece hoşça vakit geçirmek için
(rahatsız oldu isen yazımı silebilirim)
bu arada hoşgeldin

Antakya
05.02.2006, 16:49
silmeye falan gerek yokk bende kendimi tiye alırım fakat daha yeni girmiş oldugum bi ortam ok? nese izmirksk daha fazla burayı atışmalarımızla doldurmayalım. bu arda HOŞ BULDUK :)

DESEN
05.02.2006, 16:50
bence size kimde karışamaz ikinizde işinizi elinize almışşınız

DESEN
05.02.2006, 16:56
bence izin vermeleri gerekir çünki ikinizde mesleğinizi elinize almışşınız hayat sizin hayatınız kimse karışamaz

canan83
05.02.2006, 18:35
bende bır alevi kızıyım sunni bir erkegi sevıyorum sevdığim insan inançlı
ama ben onu oyle oda benı alevi olarak kabul ediyor
onun ailesiyle tanıştım bana gayet sıcak davrandılar ama ben aileme onu tanıştırmaktan korkuyorum cunku istemıyeceklerınden emınım
bazen bızım alevilerımızde aynı koyu sunnı olanlar gıbı koyu alevici bence ıkısıde nerdeyse aynı düşünce bazında
şimdi biz neyapalım yıllar once yapılan ayrımda bizim sucumuz ne
ben ondan başkasıyla yapamıyacagıma oda benden başkasıyla birlikte olamayacagını düşünüyor
ıkımızde unuvertede okuyoruz
bılemıyorum aılemı nasıl ıkna edecem

Antakya
05.02.2006, 18:43
bence aileni lafla ikna edemezsin , yaptıgının doruluğundan eminsen bildigini yap eger mutlu olursan onlar zaten zaman içinde ikna olacaklar . bi sürü örnegini biliyorum

Lamekan
05.02.2006, 19:25
onun ailesiyle tanıştım bana gayet sıcak davrandılar ama ben aileme onu tanıştırmaktan korkuyorum cunku istemıyeceklerınden emınım
bazen bızım alevilerımızde aynı koyu sunnı olanlar gıbı koyu alevici bence ıkısıde nerdeyse aynı düşünce bazında
ben ondan başkasıyla yapamıyacagıma oda benden başkasıyla birlikte olamayacagını düşünüyor

Yılar önce yapılan ayrımlar olarak görüyorsan sorunu sen zaten kafanda bitirmişsin bence bir şekilde ailenide ikna edersin. Burada herkes örnekler veriyor ve sende tabiri cayizse şansnı denemek istiyorsan denemelisin hayat senin hayatın. Ama bence ilerde mutlaka sorunlar olacakdır. Dediğin gibi aile birde inancına baglı ise sorunlar mutlaka olacaktır.....

Bir Zeynep
05.02.2006, 19:38
bende býr alevi kýzýyým sunni bir erkegi sevýyorum sevdýðim insan inançlý
ama ben onu oyle oda bený alevi olarak kabul ediyor
onun ailesiyle tanýþtým bana gayet sýcak davrandýlar ama ben aileme onu tanýþtýrmaktan korkuyorum cunku istemýyeceklerýnden emýným
bazen býzým alevilerýmýzde ayný koyu sunný olanlar gýbý koyu alevici bence ýkýsýde nerdeyse ayný düþünce bazýnda
þimdi biz neyapalým yýllar once yapýlan ayrýmda bizim sucumuz ne
ben ondan baþkasýyla yapamýyacagýma oda benden baþkasýyla birlikte olamayacagýný düþünüyor
ýkýmýzde unuvertede okuyoruz
býlemýyorum aýlemý nasýl ýkna edecem
Allah yardimcin olsun Canan bacim, ama LAmekan in dedigi gibi eminim bu cicim aylariniz bitecek. Tabiki mutlaka her asklarda bitiyo bir gün ama alevilik-sünnilik icin biterse bi daha baska bi aci verir.... Bende hep senin gibi düsünürdüm, 1400 sene önce yapilan savaslardan bana ne, karsimda gördügüm sunni can veya onun anasi babasi degillerdi ya Ali mi kesen etc... ama bugünkü aklim daha cok farkli görüyor bu olaylari. Ayirimin savaslarin sandigimdan daha yakin ve daha da gündemde oldugunu görüyorum ve bu yüzden dikatli olman lazim güzel bacim. Sevdigin kisi icin alevilik-sünnilik sorun olmayabilir ama mutlaka anasi babasi, onlar degilse dedesi, komsusu, amcasi dayisi, cikar karsina engeller olarak. Bi de sen kizsin, kiz kalbi böyle seylere nasil dayanir? Kiz erkek ailesine boyun eger. Helede ailenden koparak evlenirsen, yani kocaya kacarsan, kolu kanadi kirilmis bi kusa dönersin. Gidecegin yerin, evin, anan baban olmicak o zaman. ALLAH göstermesin.
Dilerim tüm güzellikler senin olsun. Her ne karari alirsan al, anneni babani ikna etmeye onun gönüllerini almaya calis. Her anne kizini kendi elleriyle gelin etmek ister, ona bunu hor görme. En azindan bu imkani vermeye calis. Tüm cabalarindan sonra yinede hayir derlerse, günah senden gitti, bildigini yaparsin. Umarim bu bildigin kendine göre en dogrusu olur.
Saygilarimla...

seher.yeli
05.02.2006, 20:16
iki gonul bir olunca derler bilirsin kardes gerisini simdi bizler oyle bir devirde yasiyoruzki kimse bile ailesine danismiyor ama anladigima gorede kiz ailesinin gonlu olsun istiyor haklidir ama eger seni gercekten seviyor ve inaniyorsa sabir tasninda bir siniri vardir elbet oda catlar sevdikten sonra herseyi halledersiniz .
bunun alevilikle bence bir alakasi olmamasi gerek konus kizla bence tek cozum bu ya olacak ya olmiyacak bunu sizden iyi kimse bilemez .
insallah hersey guzelikle olur saygilarimla.:34:

Dogan24
05.02.2006, 21:03
evlilik kelimesine yuzeysel bakmamak gerekir aile kurmak önemlidir biliçle yapılan evlikler önem taşır burada bireylerin birbirlerini sevmesi tabiki önem taşır amaki aileleride yabana atmamak gerekir ileride yaşanaçak olaylar iki aile arasındaki sohuk savaşta yenilen sizler olacaksınız bu yüzden yapılması gereken ailelerin hem fikir olmalıdır burada alevi suni diye bakmamak gerekir toplumuzda aileler her ikiçift için ileride ayrılıkların olmamasını önleye bilme
çabasıdır buda haklı bir davranıştırsizin yapmanız gereken her iki aileninde rızalıgını almaktır yoksa sorunları aşamazsınız her şeyi geride birakmak gibi bir düşünçeyede gire bilirsiniz amaki bu çözüm değildir en sağliklı olanı birlikdeliği ailelerle beraber verilen karardır...

Arguvan 44
05.02.2006, 22:06

Merhaba,

bence eyer sevdigin seni oldugun gibi kabul ediyorsa ve sende onu bence sorun olmaz yada olmamali diye düsünüyorum. Ama sonraki yillar neler gösterir bilemeyiz tabiki. Umarim ailen sevgine anlayis gösterir ve ikna olurlar. Ama onlarin kalbini kirmadan bi cikar yol bulmaniz gerekir. Bence ilk senin yapacagin sey, sevdigini bi annenle yada ne bilim yakin bi akrabanla tanisitir. Eyer onu tanirlarsa belki fikirleri deyisir ve de daha cok ilimli bakarlar olaya. Umarim sevdigin seni yari yolda birakmaz. Sana sahip cikar cünkü en önemlisi bu. Insallah hersey gönlünüzce olur. Ama ortada gercek bir sevgi varsa bence yilmadan usanmadan caba gösterin ve aileleri güzellikle ikna etmeye bakin....

Anne babani kirma üzme,kaldiki onlarin boynunu bükme. Yani demek istedigim bi yanlisklik yapip kacma. Unutmaki hic kimse göz yasi üzerine mutlu bi yuva kurumaz. Ailen aglarken sen nasil mutlu olabilirsinki ? Bunu bence iyi düsün.

Hersey tekrar gönlünüzce olsun. Yolunuz acik olsun.

Arguvan 44
05.02.2006, 22:12
ağzina sağlık birader cok güsel demişin.Bırakalım sizi bizide örfümüzü adetimizi kaybetmeden tüm insanlarla dotça beraber yasayalım hepimiz bu toprakların insanıyız birbirimizin yuzune bakıyoruz. Bizler kavga edersek dışardan gelenler bize ne yapmaz

BIRADER MI ? aaaaa:S

Antakya
05.02.2006, 22:14
eeee yeter ama cılgı cıktı

Arguvan 44
05.02.2006, 22:16
eeee yeter ama cılgı cıktı

Nicin kiziyorsunki ? hem sen birader diye bana hitab etmissin. Ben ise simdi gördüm yazini. yoksa baska bi nedenle yazmadim. :S

Dogan24
05.02.2006, 22:50
Alevi bir kişi ile Sünni bir kişinin evlenmesi O kişilerin bileceği bir iştir. Dini olarak herhangi bir sorun yok. Ama geçmiş tecrübelerden biliyoruz ki işin pratik tarafı oldukça zor oluyor. Yani evlendikten sonra sorunlar başlıyor. Evli çiftler birbirlerinden kendi inançlarına girmelerini istiyor, hatta bu noktada baskı yapıyor. O vakitte sorunlar başlıyor.

ibrahimcan
06.02.2006, 14:46
slm gençlik
öncelikle şunu söyleyim alevi sünni evliliklerine karşı çıkılmasının nedenini anlamıyorum. ben de bi sünni kız seviyorum. tabi daha 6 ay falan oldu. ama biz şimdiden ilerisi için bişeyler düşünüyoruz. unutmadan sevdiim kiz ayrıca kürt. ve gerçekten onu çoooooook seviyorum.
bence istedikten sonra herşey olur. iki tarafın da birbirine saygısı varsa evlilik yürür.

izmirksk
06.02.2006, 14:50
. tabi daha 6 ay falan oldu. ama biz şimdiden ilerisi için bişeyler düşünüyoruz. unutmadan sevdiim kiz ayrıca kürt. ve gerçekten onu çoooooook seviyorum.
bence istedikten sonra herşey olur. iki tarafın da birbirine saygısı varsa evlilik yürür.
Allah devamına erdirsin

Antakya
06.02.2006, 14:58
benimde birlikte oldugum kız kürt sünni ,ailesi alevi sünniliği aşmış kürt-türk barajında takılmış. önümüzde 2.5 sene olmasına ragmen herhalde kısa bi süre içinde ayrılacaz. birbirimizi sevmemize rağmen . demek sevmek yetmiyomuş bide onun gibi olmak gerekiomuş . çokk boş işler bunlar çokkk hepte bana denk gelirr

Hüseyin69
06.02.2006, 16:03
burasi aleviforumu
peki alevi gencliginin kitligimi var yada sunni gencliginin kitligimi varki Böyle bir konu acilmis adina ask sevgi dediginiz olay beni asar ben fazla anlamam o islerden isteseydim bende gencligimde sunni biri ile evlenebilirdim hatta genclikte takildigim yada bana takilan genc sunni hanimlarda vardi ama ben yinede iki ayri dünyanin insanlari oldugumuzu bildiigm icin hic umursamiyordum
beni ilgilendirmeyen bir konu ama yazdiklarinizi okudukca kendimi sizlerden cok geride his ediyorum ben bazen cok bos seyler yazarim ama bazen gözlerimle tanik oldugum bazen ondan bundan duydugum aci ve sonu hüsranla biten bu tür olaylar yüzünden hislerimi anlatiyorum lakin günümüzdeki sevgi iki tatli söz bir cicek kücük bir ilgi ile herseyi bitiriyor
sevgi özünde sevgi olmaktan coktan cikti baska bir kiliga girdi

unutmayin
gülü ve cicegi koparmayin o hem özünde hem dalinda güzeldir

bir güzeli alipta sinemaya gidemem FELEK
ölüm gelsinde ihtiyarlik gelmesin:)

Sema
06.02.2006, 16:33
Bende canerzincan'a katılıyorum. Aleviler alevilerle evlenmeli çünkü gerçekten ilerde çok sorun çıkıyor. Benim ne yazık ki sünni ile evli arkadaşım var ve yaşadıkları hiç hoş değil, şuan bir arkadaşımda sünni ile çıkıyor ve çocuğun ailesi resmen bizleri aşağılıyor. Bunları gördükçe ve bildikçe bir sünniyi istemiyorum doğrusu ama yinede bu seçimi yapanlara mutluluklar diliyorum umarım istediğiniz gibi olur

izmirksk
06.02.2006, 16:47
benimde birlikte oldugum kız kürt sünni ,ailesi alevi sünniliği aşmış kürt-türk barajında takılmış. önümüzde 2.5 sene olmasına ragmen herhalde kısa bi süre içinde ayrılacaz. birbirimizi sevmemize rağmen . demek sevmek yetmiyomuş bide onun gibi olmak gerekiomuş . çokk boş işler bunlar çokkk hepte bana denk gelirr
kızı gerçekten seviyorsan sabırlı ol ve devam et
sırf insanların böyle şeylerden ayrılması üzücü bence ısrarla devam et
yinede sen bilirsin tabi .

derviscemal
06.02.2006, 17:19
Arkadaşlar bizlerin sunni bayan almamızdan şimdiye kadar çevremde ve tesbitlerimde hiçbir sorun görmedim. Sunni Bayanlarla evlenen alevi gençler onları başlarının üzerinde taç ediyorlar bunda bir problem yok. Ama alevi bacılarıma söylüyorum şimdiye kadar sunni ile evlenmiş ve sorunsuz yaşamış tek bir insan tanımıyorum. Malesefki çok yakın tanıdığım iyi bayan arkadaşım sunni birileriyle velenmişlerdi ama şimdi ikisede boşandı ve birinin çoçuğu var. Aşk sevgi bir yere kadar arkadşlar daha sonraları yani evlenince herşey çok farklı bir boyut alıyor. Bence çok hasas bir durum bacılarımız dikkat etsinler..
gençlerimizde bizim kızlarımla evlensinler hem böyle problemler olmaz hemde daha güzeller :O)

kolpa
06.02.2006, 17:36
ben çok büyük konuşmuş olmiyim ama aynı köyden olup anlaşamayan çiftler de var,farklı ülkelerden olup uzun süre evli kalanlarda.sonuçta siz ateist biriyle bile evlenseniz herkesin sevabı,günahı kendinedir o sizi etkilemeye çalışmadığı sürece sorun yok.SİNİR OLDUĞUM dışarıya kız vermeyelim düşüncesi.bu tip ailelerin amaçları eugenics yapıp üstün ırk falan mı yaratmak nedir?kürtlüğü,aleviliği bahane edip sünni_alevi evliliğine karşı olmak çok saçma bir düşünce.

Sema
06.02.2006, 17:54
.SİNİR OLDUĞUM dışarıya kız vermeyelim düşüncesi.bu tip ailelerin amaçları eugenics yapıp üstün ırk falan mı yaratmak nedir?kürtlüğü,aleviliği bahane edip sünni_alevi evliliğine karşı olmak çok saçma bir düşünce.

Asla sana katılmıyorum, derviscemal'inde söylediği gibi kızlarımız böyle evlilikler yaptığında çok eziliyorlar, bunlar iftira değil gerçektir. Herkez kendi evladının mutluluğunu ister, eğer sen onlarla mutlu olacaksan sana neden evlenme desinler ki ama bunun bir garentisi yok işte ve ayrıca bizlere asırlardır zulmeden, insanlarımızı öldürenlerin çocuklarıyla evlenmek neden bu kadar cazip geliyor. Söylemek istediklerimden alevi-sünni ayrımcılığı çıkarmayın, amacım bu değil fakat gözünüzü biraz açın lütfen

Antakya
06.02.2006, 17:59
kızı gerçekten seviyorsan sabırlı ol ve devam et
sırf insanların böyle şeylerden ayrılması üzücü bence ısrarla devam et
yinede sen bilirsin tabi .

sende bilirsinki bu işlerde erkegin yapabilecegi bişe yokk kıza baglı kalıo ben kendimi her gun yeniliyorum yıpranmamak için dayanmamak içinde ni sebep yok ama kız bu durumdan üzülüp kafayı yiyor zaten daha da fazla bu duruma dayanacagını sanmıyorum

Cehalet midir bizleri üzen yoksa çok mu biliyoruz da kahroluyoruz !!

Antakya
06.02.2006, 18:04
Asla sana katılmıyorum, derviscemal'inde söylediği gibi kızlarımız böyle evlilikler yaptığında çok eziliyorlar, bunlar iftira değil gerçektir. Herkez kendi evladının mutluluğunu ister, eğer sen onlarla mutlu olacaksan sana neden evlenme desinler ki ama bunun bir garentisi yok işte ve ayrıca bizlere asırlardır zulmeden, insanlarımızı öldürenlerin çocuklarıyla evlenmek neden bu kadar cazip geliyor. Söylemek istediklerimden alevi-sünni ayrımcılığı çıkarmayın, amacım bu değil fakat gözünüzü biraz açın lütfen

sen kesinlikle haklısn ama burda öldürülen insanları anmak bazı duygularımızın yeşermesinden baska bişe olmayacak !! elbette öldürülenleri unutmayacaz ama tepkimiz karsı koymaksa buna katılmıyorum . artık insanlarımızın birlikte olmayı öğrenmeleri lazım zamanında bunu yaptın şunu yaptınla kısır döngünün dışına çıkamayız.
Alevi kızların evliliklerinde ezilmeye gelincede kesinlikle katılıyorum. Özellikle üniversiteye gelince bunu daha iyi gördüm ki sünni tutucu olsun olmasın bizden çok farklılar onlarla manevi bi konuda anlaşmak çook zor oluyor

derviscemal
06.02.2006, 18:28
ben çok büyük konuşmuş olmiyim ama aynı köyden olup anlaşamayan çiftler de var,farklı ülkelerden olup uzun süre evli kalanlarda.sonuçta siz ateist biriyle bile evlenseniz herkesin sevabı,günahı kendinedir o sizi etkilemeye çalışmadığı sürece sorun yok.SİNİR OLDUĞUM dışarıya kız vermeyelim düşüncesi.bu tip ailelerin amaçları eugenics yapıp üstün ırk falan mı yaratmak nedir?kürtlüğü,aleviliği bahane edip sünni_alevi evliliğine karşı olmak çok saçma bir düşünce.

Boş yere sinir olma önündeki yıllarda sende neden bunu söylediğimi göreceksin. Bu kimsenin değiştiremeyeceği birşey ben ne aydınım ne çağdaşım diyen insanlar gördüm.. Şahsen benim iki kız kardeşim var sunni birileriyle evlenmelerine razılık göstermeyeceğim bu kimin hoşuna gitmez ise gitmesin. Çevrendeki örneklere bak sonra yorum yap..

kolpa
06.02.2006, 18:53
Boş yere sinir olma önündeki yıllarda sende neden bunu söylediğimi göreceksin. Bu kimsenin değiştiremeyeceği birşey ben ne aydınım ne çağdaşım diyen insanlar gördüm.. Şahsen benim iki kız kardeşim var sunni birileriyle evlenmelerine razılık göstermeyeceğim bu kimin hoşuna gitmez ise gitmesin. Çevrendeki örneklere bak sonra yorum yap..
Birincisi Ben zaten çevremdekilere akrabalarıma bakarak yorum yapıyorum.ikincisi sünni derken yobazlardan bahsetmiyorum.2 kişi anlaşıyosa ve birbirinin dini inançlarına karışmıyolarsa sorun olması mümkünmü?

Hüseyin69
06.02.2006, 20:15
SİNİR OLDUĞUM dışarıya kız vermeyelim düşüncesi.bu tip ailelerin amaçları eugenics yapıp üstün ırk falan mı yaratmak nedir?kürtlüğü,aleviliği bahane edip sünni_alevi evliliğine karşı olmak çok saçma bir düşünce.

bak benim güzel kardesim bu yazini hic begenmedim ama senin gibi sinir olmuyorum garip gelebilir ama bence yanlis birsey yapmiyorlar bugün türkiye de sanat adina yapilan cirkinlikleri göremiyorsan bir sey diyemem dünyada da var böyle seyler bence herkes kendi isini yapsin herkes kendi özüne dönsün melezlik ise yaramiyor melez bir canli hic bir zaman özünü bulamaz her irk her din her toplum dogaldirki karsi cinsine üstün görülmek ister buda ayri bir olay
sonucta alevi aleviyle sunni sunni ile olmalidir
sen bakma genelde heriki kesimde biz kardesiz söyleyiz böyleyiz demelerine
ates ile barut benzin ile alev kar ile rüzgar yan yana geldimi olacaklari kestirebiliyorsan seni severim ama yine bildik nakaratlar dan devam edersen yine severim seni sonucta düsünceler fikirler farklidir
istersen formu söyle bir dolas bakalim alevilik ve alevilerle dagla gecercesine atilan basliklari görebilecenmi
neyse sen takil kafana göre güzel kardesim

Hüseyin69
06.02.2006, 23:38
onun ailesiyle tanıştım bana gayet sıcak davrandılar

biliyormusun canan tabiki sana gayet sicak davranacaklar güzel kardesim cünki henüz köprünün basindalar ve
bundan sonrada bende alevi kiziyim
deme cünki bu yazindan itibaren sen artik oraya aitsin

Arguvan 44
06.02.2006, 23:46
biliyormusun canan tabiki sana gayet sicak davranacaklar güzel kardesim cünki henüz köprünün basindalar ve
bundan sonrada bende alevi kiziyim
deme cünki bu yazindan itibaren sen artik oraya aitsin

bu nedemek ya "sen alevikizi deyilsin" aaaa ? ne oluyor yani evlenirse sünniyle? insan soyundan mi vazgeciyor ? allah allah bu ne bicim düsünce yaa. Onlar anlastiktan sonra gerisi bos arkadasim.

xMIZGIN77x
06.02.2006, 23:51
burasi aleviforumu
peki alevi gencliginin kitligimi var yada sunni gencliginin kitligimi varki Böyle bir konu acilmis adina ask sevgi dediginiz olay beni asar ben fazla anlamam o islerden isteseydim bende gencligimde sunni biri ile evlenebilirdim hatta genclikte takildigim yada bana takilan genc sunni hanimlarda vardi ama ben yinede iki ayri dünyanin insanlari oldugumuzu bildiigm icin hic umursamiyordum
beni ilgilendirmeyen bir konu ama yazdiklarinizi okudukca kendimi sizlerden cok geride his ediyorum ben bazen cok bos seyler yazarim ama bazen gözlerimle tanik oldugum bazen ondan bundan duydugum aci ve sonu hüsranla biten bu tür olaylar yüzünden hislerimi anlatiyorum lakin günümüzdeki sevgi iki tatli söz bir cicek kücük bir ilgi ile herseyi bitiriyor

unutmayin

Canerzincan,
aklimin ucundan bile gecmezdi birgün senin yazdiklarina hak verecegim ve dogru bulacagim ama yazdiklarin dogru sana katiliyorum.Bende senin gibi düsünüyorum bu alevili-sünni evliliginde.

Hüseyin69
07.02.2006, 00:31
bu nedemek ya "sen alevikizi deyilsin" aaaa ? ne oluyor yani evlenirse sünniyle? insan soyundan mi vazgeciyor ? allah allah bu ne bicim düsünce yaa. Onlar anlastiktan sonra gerisi bos arkadasim.

soy nedir öz nedir neden devamli ezbere yaziyorsunuz yazilarim anlasilmiyorsa tekrar okuyun ne kayberdersiniz

anlamiyorum yahu peki bizi asirlardir kim asti, kim derimizi yüzdü, kim bize ifitralar atti kim atese verdi, bizi kim namlulari üzerimize cevirip sarjörleri bosaltti sakin güner ümit yada uzaylilar olmasinmi
cok garip gercekten katillerimizin torunlarina kiztorun vermekte varmis kaderimizde

GXL
07.02.2006, 10:24
Sevgili arkadaşlar

Bende sevginin önüne hiçbir engelin konulmaması gerektiğini düşünenlerdenim
Ama gerçekler insanın önüne geldiğinde, herşeyin sadece aşkla değişebileceğine
İnanmıyorum artık Sonuçta evlendiğiniz insanında bir ailesi,çevresi,inanışları var.
İlk zamanlar önemsiz gibi görünsede insanlar sadece bi kişiyle evlenmiyor.
Ailesi ve çevreside işin içine giriyor.Bu bizim içinde sünniler içinde aynı ama
Onların mezhebinin devlet tarafındanda desteklenmesi sayesinde daha somut yaptırımları
Var.Bütün herkez ramazanı tutarken tutma,gizli saklı tutulan muhrrem oruçu geldiğinde de tut diyemezsin.Kimse birbirine karışmasın dersen bu sadece alevilerde olur.Onlar din konusunda daha tutucular ve bağlılar en çağdaşı bile…
Bir tek gün ramazan oruçunu tuttum arkadaşım bana ailen sana bişey demiyor mu bizimkiler sizin oruçu tutsam bana kızarlardı dedi.Şaşırdım ben hiç böyle düşünmedim ailem de tabi.
Çalıştığım şirkette arkadaşım yönetici pozisyonunda birinden evlenme teklifi aldı çağdaş ve açık bi ailenin oğlundan o kadar peşinde dolanan adam alevi olduğunu öğrenince ailemle konuşmam gerek dedi..Sonradan da kusura bakma benim teyzem ev kiraladı binanın alevilerin olduğunu öğrenince kaporayı yaktı evden vazgeçti bile seni de kabul etmiyorlar ne yaptıysam dedi.bunun gibi bi dolu örnek hepimizin hayatında var.
Kimsenin ailesi çocuğunun mutsuz olmasını istemez onlarında gördükleri bu kararları vermelerine eden oluyor.10 tanede üniversite bitirsen herkez soyuna çekiyor,gördüklerini yapıyor biz de onlarda.Bü düşüncelerin ve yapılanların doğru olmadığını biliyoruz çünkü biz aleviler hümanistiz zaten sorun bizde değil.
Evlenmek isteyen evlensin ama karşı çıkanlara da uzaylı gözüyle bakmasınlar diyorum ben.
Nacizane düşüncelerim yanılıyor olabilirim ama hep gördüklerim bunları düşündürttü.

Saygılarımla

Arguvan 44
07.02.2006, 12:07
soy nedir öz nedir neden devamli ezbere yaziyorsunuz yazilarim anlasilmiyorsa tekrar okuyun ne kayberdersiniz

anlamiyorum yahu peki bizi asirlardir kim asti, kim derimizi yüzdü, kim bize ifitralar atti kim atese verdi, bizi kim namlulari üzerimize cevirip sarjörleri bosaltti sakin güner ümit yada uzaylilar olmasinmi
cok garip gercekten katillerimizin torunlarina kiztorun vermekte varmis kaderimizde

ben devamli ezbere filan yazmiyorum!!!!!!!!!!!!!!!

sen illada o asirlar öncesine dayanan kini devam güdüceksen buyur sana sözüm yok. senin icin böyle seyler garip olabilir. sen var nasil biliyorsan öyle yap ama ortada iki gercekten seven insan varsa, varsin mutlu olsunlar.

Sen katillerinle ugrasma bu kadar basit!!!!!!!!!!!

Hüseyin69
07.02.2006, 12:51
sen illada o asirlar öncesine dayanan kini devam güdüceksen buyur sana sözüm yok. senin icin böyle seyler garip olabilir. sen var nasil biliyorsan öyle yap ama ortada iki gercekten seven insan varsa, varsin mutlu olsunlar.

Sen katillerinle ugrasma bu kadar basit!!!!!!!!!!!

iste tipik bir mesaj simdi senin bu kisacik cevabina iki kelime yazsam ne olur kitaplar dolusu yazi yazsam ne olur
sana kücük iki üc örnek verim
atesle barut yan yana geldimi bomm diye bir ses cikar seste yetmez birde cevreye zarar verir
rüzgarin siddetliside siddetsizide rüzgardir estiginde olacaklari tahmin edebilirmisin yoksa sana kücük bir kac örnek daha yazayimmi
neyse siz kafaniza göre takilin sevgili kardesim

Arguvan 44
07.02.2006, 13:13
iste tipik bir mesaj simdi senin bu kisacik cevabina iki kelime yazsam ne olur kitaplar dolusu yazi yazsam ne olur
sana kücük iki üc örnek verim
atesle barut yan yana geldimi bomm diye bir ses cikar seste yetmez birde cevreye zarar verir
rüzgarin siddetliside siddetsizide rüzgardir estiginde olacaklari tahmin edebilirmisin yoksa sana kücük bir kac örnek daha yazayimmi
neyse siz kafaniza göre takilin sevgili kardesim

madem öyle hic cevap yazmasaydin daha iyi! ne kendini yoruyorsun bana yazmakla "yazsan ne olur yazmasan ne olur" dedigin gibi !

Lamekan
07.02.2006, 13:18
madem öyle hic cevap yazmasaydin daha iyi! ne kendini yoruyorsun bana yazmakla "yazsan ne olur yazmasan ne olur" dedigin gibi !

Arkadaşım varsa bir görüşün varsa savun bence... Sevgiye bu kadar inanıyorsan kimse sana evlenemezsin diyemez.. Ananda olsa babanda olsa karşısına alıyor insanlar.. Ama sonrada yıkılan yuvalar yada özüyle alakasız bir kuşak çıkıyor ortaya. Sonrada asimile olmaya aday bir nesil oluşuyor. Seviyorlar birbirlerini diyorsun.. Bence mantıklı gelmiyor sölediklerin...

kolpa
07.02.2006, 13:21
sünnilerle evlenirse ezilir diyosunuz.Peki ALEVİ kızlar yahudi/hristiyan/budistle evlense ne olur?

ibrahimcan
07.02.2006, 14:35
burasi aleviforumu

unutmayin

sevgili arkadaşım aşk beni aşar demişsin o zaman bide buraya aşık olduktan sonra yaz yani bizi anla

ibrahimcan
07.02.2006, 14:40

ya bu ateşe vermeler öldürmeler eskidendi doğru madımak falan unutulmaz ama şimdi kardeşlik zamanı değilmi

Lamekan
07.02.2006, 14:46
ya bu ateşe vermeler öldürmeler eskidendi doğru madımak falan unutulmaz ama şimdi kardeşlik zamanı değilmi

Osmanlı tarihe gömüldüğünde de kardeşlik zamanıydı ama maraşlar sivaslar ve daha birçokları yaşandı. şimdi dostluk zamanı diyorsun ama hala yaşanıyor. Sen senden sonra geleni düşünmezsen başkası sizin için düşünmesi birşey ifade etmez... Burada herkes kendinden ve oluşturacagı sonraki nesilden sorumlu.. Aşkın hepsinin üstündeyse gerçekden sorun yaşamazsın..... Umarım...

izmirksk
07.02.2006, 14:49
kardeşlik hikaye ellerinden gelse bir kaşık suda boğacaklar
üniversitede iken sünni arkadaşların bir kısmı
sivas olayları için
iyi olmuş hakettiler diyorlardı
düşünün bunlar üniversite gençliği
(bütün sünnileri kastetmiyorum ama bazıları azımsanmayacak bir oran alevi düşmanlığına devam ediyor)

ibrahimcan
07.02.2006, 14:50
Osmanlı tarihe gömüldüğünde de kardeşlik zamanıydı ama maraşlar sivaslar ve daha birçokları yaşandı. şimdi dostluk zamanı diyorsun ama hala yaşanıyor. Sen senden sonra geleni düşünmezsen başkası sizin için düşünmesi birşey ifade etmez... Burada herkes kendinden ve oluşturacagı sonraki nesilden sorumlu.. Aşkın hepsinin üstündeyse gerçekden sorun yaşamazsın..... Umarım...

doğru diyosun ama bide şöyle düşünelim niye bizim çocuklarımız torunlarımız ilerde öldürülme korkusuyla yaşasın. tabiki bu korkunun olmaması için öncelikle sünni kardeşlerimizin de kardeşliği öğrenmesi lazım. bizim inancımıza göre herkes kardeşimizdir.

Sema
07.02.2006, 14:51
Kimse sana aşkından vazgeç, onunla asla evlenemezsin demiyor ama gerçeklerede gözünü yumamazsın. Kadeşliğe gelince tamam kardeş olalım, benim sünni arkadaşlarımda var fakat şuda varki herhangi bir sürtüşmede senin sadece aleviliğini kullanıyorlar, şimdi gelde kardeş ol, ben bunu yapamıyorum, umarım sen yapabilirsin. Yada benim karşıma kendini bilmezler çıkmıştır. Açıkcası internette tavla oynarken bile adamlar hemen alevi-sünni sağ-sol kavgasına giriyorlar sonra saatlerce ona doğruları anlatmaya çalış. Bir sürü saçma sapan iftiraları biz yiyoruz unutma

kolpa
07.02.2006, 14:53
ya size göre tüm sünniler bu katliamları destekliyomuydu?hiç mi istisna yok?

Lamekan
07.02.2006, 14:54
doğru diyosun ama bide şöyle düşünelim niye bizim çocuklarımız torunlarımız ilerde öldürülme korkusuyla yaşasın. tabiki bu korkunun olmaması için öncelikle sünni kardeşlerimizin de kardeşliği öğrenmesi lazım. bizim inancımıza göre herkes kardeşimizdir.

Değişim tek taraflı olmaz.. Sürekli değişirsen birgün karşı tarafla aynı hale geldiğini görürsün. Hepimiz kardeşiz ama ölen öldürülen gene biziz. Karşındaki büyük çogunluksenin benim gibi düşünmüyor. Onun içinde evlilikden sonra sorunlar mutlaka yaşanılacak ve evleneceksende bunları göze alman gögüslemen gerekecek...

ibrahimcan
07.02.2006, 14:56
Kimse sana aşkından vazgeç, onunla asla evlenemezsin demiyor ama gerçeklerede gözünü yumamazsın. Kadeşliğe gelince tamam kardeş olalım, benim sünni arkadaşlarımda var fakat şuda varki herhangi bir sürtüşmede senin sadece aleviliğini kullanıyorlar, şimdi gelde kardeş ol, ben bunu yapamıyorum, umarım sen yapabilirsin. Yada benim karşıma kendini bilmezler çıkmıştır. Açıkcası internette tavla oynarken bile adamlar hemen alevi-sünni sağ-sol kavgasına giriyorlar sonra saatlerce ona doğruları anlatmaya çalış. Bir sürü saçma sapan iftiraları biz yiyoruz unutma

bence de çok haklısın belki benim yaşadıım yerden dolayıdır(ben yozgatlıyım ama antakyada yaşıyorum ve halkın çoğunluğu alevi) burda öyle alevi-sünni tartışmaları pek görmedim. ama bu kavgaları aşmanın tek yolu cahilliği aşmaktır bence. ayrım yapmış gibi olmayım ama hep ayrım yapanlar sünniler(hepsi deil) bu kardeşlik bilincini alsalar ancak o zaman gerçek kardeşlik olur. yazımda bir yanlışlık yaptıysam herkesten özür dilerim

Serkan_Devrim
07.02.2006, 14:56
kardeşleştirme adı altında sünnileştirmeyi çok gördük biz. ben alevi sünni evliliğini destekleyen biriyim ama evliliklerde eşi yada çocukları sünnileştirmeyi çok gördüm. benim amcamın oğlu bir sünniyle evlendi ve karısının isteğiyle arada bir cumaya gidiyormuş. olacak şey değil.

Lamekan
07.02.2006, 15:00
kardeşleştirme adı altında sünnileştirmeyi çok gördük biz. ben alevi sünni evliliğini destekleyen biriyim ama evliliklerde eşi yada çocukları sünnileştirmeyi çok gördüm. benim amcamın oğlu bir sünniyle evlendi ve karısının isteğiyle arada bir cumaya gidiyormuş. olacak şey değil.

Asıl Asimilasyon çocuklarda olacak .... Senden sonraki nesili işte bu yüzden düşünmelisin.....

ibrahimcan
07.02.2006, 15:02
doğru sünnileştirmeye çalışıyorlar. imamlar bile alevi kızla evlenip müslüman yapın cennete gidin diyolarmış. Tamamı CAHİLLİK ben lisedeyim ve geçen bi arkadaş geldi aleviler müslüman değiller ben böyle öğrendim diyo.
çok sinirlendim. bunun adı nedir yanlış eğitim. tamam evliliklerde saygı bittiği zaman baskı başlar. ve baskılar genelde aileler tarafından başlatılır.
bence evlilik yürür ama en gerekli olan şey SAYGI, BİLİNÇ tir.
bir insanın hakları diğerininki bittiğinde başlar

Hüseyin69
07.02.2006, 15:09
sevgili arkadaşım aşk beni aşar demişsin o zaman bide buraya aşık olduktan sonra yaz yani bizi anla

degerli kardesim ibrahim ben yasadiklarimi yasadim iki kelimeyi bir araya getirip bir cümlerden yüzlerce hatta binlerce siir yazip sair olmaya adaylik koyacak cicekler ivir ziviri bol olan cagda biz asik olmadik bizim asklarimiz ortacagin karanliklarini andiran asklardi bir birimizi ancak ayda bir sefer sadece dügünlerde eglencelerde vs ve sadece göz göze gelebilyorduk benim ask beni asar dedigim olay budur
ayrica zamani gelirse burda asik olabilirmiyim diye sana söylerim senin fikrini almak icin :yamukgul:

ibrahimcan
07.02.2006, 15:15
sevgili canerzincan kardeşim yada ağabeyim( yaşını bilmiyorum ),
şimdiki aşklar kısa ve sadece bir süreliğine his tatmin etmeye dönmüş aşklar. ama ben ilk defa bir kıza çok bağlandım ve gerçekten de farklı bi duygu.
dediklerini az önce yanlış yorumladım çok afedersin. ama aşık olunca hiçbirşeyi görmüyor bu göz(bunları aşık olmadan yazmam imkansızdı)

Hüseyin69
07.02.2006, 15:18
doğru sünnileştirmeye çalışıyorlar. imamlar bile alevi kızla evlenip müslüman yapın cennete gidin diyolarmış. Tamamı CAHİLLİK ben lisedeyim ve geçen bi arkadaş geldi aleviler müslüman değiller ben böyle öğrendim diyo.
çok sinirlendim. bunun adı nedir yanlış eğitim. tamam evliliklerde saygı bittiği zaman baskı başlar. ve baskılar genelde aileler tarafından başlatılır.
bence evlilik yürür ama en gerekli olan şey SAYGI, BİLİNÇ tir.
bir insanın hakları diğerininki bittiğinde başlar

kisi özünde ne bulursa odur yanlis egitim yanlis bilinc vs bunlar bos seylerdir kardesim ben ilkokul mezunuyum ama siyasiler taaüniversitede kalem tüketmis binlerce insan benden daha cahildir bir dönem fadime sahin olayi vardi az cok hatirlayanlariniz bilir iste zihniyet iste siz kendiniz söylüyorsunuz artik bana laf düsmez yok iki gönül müs yok sevmekmis yook askmis vsvs
cicek özünde ve dalinda güzeldir koparildimi ölü sayilir sizde iyi biliyrosunuz

ibrahimcan
07.02.2006, 15:18
işin ilginç yanı şimdiki arkadaşa babangil beni kabul edermi(damat olarak başka bişey değil ha) diyorum o da bilmiyorum diyo. ben okuduktan sonra bişey demezler diyo. kafam karıştı gerçektende

ibrahimcan
07.02.2006, 15:22
kisi özünde ne bulursa odur yanlis egitim yanlis bilinc vs bunlar bos seylerdir kardesim ben ilkokul mezunuyum ama siyasiler taaüniversitede kalem tüketmis binlerce insan benden daha cahildir bir dönem fadime sahin olayi vardi az cok hatirlayanlariniz bilir iste zihniyet iste siz kendiniz söylüyorsunuz artik bana laf düsmez yok iki gönül müs yok sevmekmis yook askmis vsvs
cicek özünde ve dalinda güzeldir koparildimi ölü sayilir sizde iyi biliyrosunuz

ben özünde ne bulursa o demedim. insanın özünde olmalı dedim

Hüseyin69
07.02.2006, 15:23
sevgili canerzincan kardeşim yada ağabeyim( yaşını bilmiyorum ),
şimdiki aşklar kısa ve sadece bir süreliğine his tatmin etmeye dönmüş aşklar. ama ben ilk defa bir kıza çok bağlandım ve gerçekten de farklı bi duygu.
dediklerini az önce yanlış yorumladım çok afedersin. ama aşık olunca hiçbirşeyi görmüyor bu göz(bunları aşık olmadan yazmam imkansızdı)

ben senin yerinde olsaydim asik olmazdim severdim bilmiyorum ask nedir sevmek nedir sekli cinsi nedir sadece siirlerde biliyorum neymis ben senin icin yasamayi göze aldim
bu cümleyi nerde okudum bilmiyorum ama aklima geldikce gülüyorum :)

ibrahimcan
07.02.2006, 15:27
canerzincan
bence sen ilahi aşk yaşamak istiyosun gibi.
anlamadım gitti ben senin için herşeyi göze aldım nasıl peki

Hüseyin69
07.02.2006, 16:04
canerzincan
bence sen ilahi aşk yaşamak istiyosun gibi.
anlamadım gitti ben senin için herşeyi göze aldım nasıl peki

yok baba biz kim ask kim
sen benim icin herseyi göze aldiysan anlatsik simdi sana en yakin köprüye git ve avazin ciktig kadar bagir deki BEN falan kisi icin herseyi göze aldim :)
hehe saka yaptim sakin öyle bir cilginlik yapim deme

kaanbilkay
07.02.2006, 18:06
ben alevi olmayan bir kişi olarak,alevi
bir kızı seviyorum ve ailesiylede tanıştım ve bu kadar da argoca konuşuyorum.ayırım yapan yapmak isteyen ***.çünkü o aile de b enim ailemde ayırım yapmadı.sırf mezhep mevzuu yüzünden evlenemeyenlere yazık

Oli
07.02.2006, 18:09
bir kızı seviyorum ve ailesiylede tanıştım ve bu kadar da argoca konuşuyorum.ayırım yapan yapmak isteyen göttür.çünkü o aile de b enim ailemde ayırım yapmadı.sırf mezhep mevzuu yüzünden evlenemeyenlere yazık

yuh! insan nokta nokta yapar bari... "g.tt.r" gibi.

Lamekan
07.02.2006, 18:11
bir kızı seviyorum ve ailesiylede tanıştım ve bu kadar da argoca konuşuyorum.ayırım yapan yapmak isteyen göttür.çünkü o aile de b enim ailemde ayırım yapmadı.sırf mezhep mevzuu yüzünden evlenemeyenlere yazık

kötü söz sahibini baglar biz buralarda kullanmıyoz zaten.. Argoya gerek yok bence.. Sorun yoksa ne güzel. bu sizin bişeyleri aşmış olmanızdan kaynaklanıyordur. Ama sorunu mezhep farklıgı yüzünden evlenemeyenlere yazık gibi bir üslupla küçümsemenizde yanlış bence. İstisnalar yok değil ama çogunluk sizin çok çok gerinizde. eğer dediğiniz gibiyseniz. Ben öle olmanızı isterim şahsen....

kolpa
07.02.2006, 18:24
merakımı bağışla senin bir kızın olsa alevi biriyle evlenmesine izin verir miydin?ya da kız kardeşin olsa alevi biriyle evlenmesine razı olur muydun?

derviscemal
07.02.2006, 18:55
İnanmak istemiyorum ama bu nasıl bir konuşma uslubu, bu ne bicim tavır. Burası neresi sen böyle konuşma cesaretinde nasıl bulunuyorsun ve bazı arkadaşlar buna espirili yaklaşıyorlar. Aramızda bayan arkadaşlarımız var eğer alevi bacımızın ailesinede aynı tavırla davranıyorsan sen bu kızı alamazsın kardeşim..

Burada herkes kendi görüşünü açıklıyor bu senin hoşuna gitmeye bilir ama bu şekilde davranamazsın. Bizde sanamı küfür edelim. Önce adap kurallarını öğrenmen gerekiyor bana kalırsa..

susuyorum..

bu tavırdan dolayı seni kınıyorum..
ve hala aktif olduğun için 1 gün foruma yazmıyorum..

Hüseyin69
07.02.2006, 19:41

ilgili mercilere duyrulur

ilginc ilan-i ask

haydin hep beraber hosgörüye

ibrahimcan
07.02.2006, 21:00
yok baba biz kim ask kim
sen benim icin herseyi göze aldiysan anlatsik simdi sana en yakin köprüye git ve avazin ciktig kadar bagir deki BEN falan kisi icin herseyi göze aldim :)
hehe saka yaptim sakin öyle bir cilginlik yapim deme

valla aşk bunu da yaptırır. ah ah sana en büyük duam umarım aşık olursun.

sila
07.02.2006, 21:03
valla aşk bunu da yaptırır. ah ah sana en büyük duam umarım aşık olursun.

:)) bu olsa olsa bir beddua olurrr bu nasil dua yaww :)

ibrahimcan
07.02.2006, 21:06
:)) bu olsa olsa bir beddua olurrr bu nasil dua yaww :)

yok valla bu gooddua

Serkan_Devrim
07.02.2006, 21:08
yok valla bu gooddua
oh my god :yamukgul: hehehe

ibrahimcan
07.02.2006, 21:10
oh my god :yamukgul: hehehe

yes let's wright in english ok mi

Serkan_Devrim
07.02.2006, 21:11
yes let's wright in english ok mi şu sondaki mi nedir? :yamukgul: hehehe

ibrahimcan
07.02.2006, 21:13
şu sondaki mi nedir? :yamukgul: hehehe
türkçedeki soru eklerinden olan mi mı mu mü'den biri

Serkan_Devrim
07.02.2006, 21:15
türkçedeki soru eklerinden olan mi mı mu mü'den biri
yok sorduğum o değil. ingilizce yazıya türkçe soru eki getirmişsin. onu belirtmek istemiştim şakayla karışık. :yamukgul:

ibrahimcan
07.02.2006, 21:18
yok sorduğum o değil. ingilizce yazıya türkçe soru eki getirmişsin. onu belirtmek istemiştim şakayla karışık. :yamukgul:

ben de zaten şakayla karışık yazmıştım yaww

sila
07.02.2006, 21:22
konuyuu dagitippp turkcee imlayaa ingilizceyee gelenee kadarr getirdiniz ne guzell yaww :))

ibrahimcan
07.02.2006, 21:25
konuyuu dagitippp turkcee imlayaa ingilizceyee gelenee kadarr getirdiniz ne guzell yaww :))

napalım ya konuyu zaten son sayfalarda karıştırdılar
hayır yani biri çıkıp oradan nayırr alevi sünni evlenemez diyo.
ben de soruyorum Niye?
asimilasyon der(biyolojidede hocalar cevap veremediği her konuya mutasyon diyo)

Serkan_Devrim
07.02.2006, 21:29
asimilasyon der(biyolojidede hocalar cevap veremediği her konuya mutasyon diyo)
:yamukgul: hehehe bak şimdi sana katılmasam bile bu son sözlerin kaliteli bir espiriydi belirteyim. :yamukgul: hehehe

konuya gelince; tekrar edeyim ben alevi sünni evliliğine karşı değilim ve hatta desteklerimde ancak karşı çıkanları anlıyorum. asimilasyon, senin biyoloji hocalarının yaptığı gibi kaçamak bir cevap değil bu milletin en büyük korkusu ve kaygısıdır. biz nice ölümlere göğüs gerdik ama asimilasyon korkulacak kadar sinsi bir düşman.

ibrahimcan
07.02.2006, 21:32
:yamukgul: hehehe bak şimdi sana katılmasam bile bu son sözlerin kaliteli bir espiriydi belirteyim. :yamukgul: hehehe

konuya gelince; tekrar edeyim ben alevi sünni evliliğine karşı değilim ve hatta desteklerimde ancak karşı çıkanları anlıyorum. asimilasyon, senin biyoloji hocalarının yaptığı gibi kaçamak bir cevap değil bu milletin en büyük korkusu ve kaygısıdır. biz nice ölümlere göğüs gerdik ama asimilasyon korkulacak kadar sinsi bir düşman.

ya tamam haklısın asimilasyondan korkarız ama başka nedeni yok mu diyorum. ayrıca benim fikirlerimin hiçbirine mi katılmıyosun be ali ekber ağabeyim

Serkan_Devrim
07.02.2006, 21:35
dedim ya ben bu durumu desteklerim ama önceden konuşulacak. yani sonradan pişmanlık olmaz. gelip aileye yalvarma olmuyacak. yani karar kişilere ait olur ama sonunu göze alacaksın. çünkü genelde sorun çıkıyor.

Hüseyin69
07.02.2006, 21:54
ah ah sana en büyük duam umarım aşık olursun.

sen daha cok beklersin senin dualarinin gücü yetmez ibraam abey :)

ibrahimcan
10.02.2006, 00:31
sen daha cok beklersin senin dualarinin gücü yetmez ibraam abey :)

gücü yeter mi yetmez mi bunu ancak allah bilir değil mi??????sence

efsunbey
24.02.2006, 02:38
floydian demiş

Senin adına çok üzüldüm arkadaşım. yazdıklarında sonuna kadar haklısın. kabahat sevgilinin ailesinde diyeceğim ama onlarında kendilerine göre haklı nedenleri vardır. aleviler yılarca bu topraklarda sunni kökenli insanlar tarafından zulme uğramıştır. bundan dolayıdır ki sunni evliliklere karşı çıkılır. tabi bunun bir nedeni ise bir nevi soyun devamıdır. yani alevi çocuklarını sadece alevilerle evlendirmektedirler. ama büyük çoğunlukla alevi-sunni yaşamları bek benzerlik göstermediği için ileride çocuklarının sorunlar yaşayacağını düşünmektedirler bence

bir iddian varsa belgelerin olmalı , hala bu kadar nüfus olması yaşayan bir belgedir.öyle milleti kışkırtıcı şeyler yazmaaylım lütfen !

evet arkadaş sence ...

bence de sence değil :)

evlenmeyi düşünen arkadaşa tavsiyem ; kendin ol ,tavizini verme ki insanlar sebi kabullensinler ...

3 yıldır berabersin ses çıkmıyor da evlenince mi çıkacak ?

sen yeterki istemesini bil. aklın yolu birdir.

kori
24.02.2006, 23:21
arkadaşla benzer bir durum söz konusu önerilerinizi dikkatle izliyorum.ben de bir sunniyim..dinle de pek aram yok acıkcası bu sizce işimi kolaylaştırır mı..çelişkili bir durum gibi gözükebilir ama..

Dogan24
24.02.2006, 23:59
Sünni ve alevi kişinin evlenmesi O kişilerin bileceği bir iştir. Dini olarak herhangi bir sorun yok. Ama geçmiş tecrübelerden biliyoruz ki işin pratik tarafı oldukça zor oluyor. Yani evlendikten sonra sorunlar başlıyor. Evli çiftler birbirlerinden kendi inançlarına girmelerini istiyor, hatta bu noktada baskı yapıyor. O vakitte sorunlar başlıyor. bu surunlar aileler arasındaki inanış şekillerive ibadetin yapılma şekilleriyle doruga ulaşır ve ayrılmak kaçınılmaz olur tabi bunlar birer istisna böyle olacak diye bir şey olmaya bilirde bu kader işidir gönulden seviyor isen buna hiç bir engel yoktur çunkü sevginin ve anlayışın aşamadıgı engel yoktur mutluluk avuçlarında ise al sevdiğinin kalbine koy mutlu ve bahdiyar yaşayın ....i

saygılarla....

Yakapınarlı
25.02.2006, 00:03
gönulden seviyor isen buna hiç bir engel yoktur çunkü sevginin ve anlayışın aşamadıgı engel yoktur mutluluk avuçlarında ise al sevdiğinin kalbine koy mutlu ve bahdiyar yaşayın ....i

saygılarla....
çok güzel demişsin doğan24 yüreğine sağlık evet sanırım bu cevap tüm sorulara bir cevap olacak nitelikte

derviscemal
25.02.2006, 00:04
Sünni ve alevi kişinin evlenmesi O kişilerin bileceği bir iştir. Dini olarak herhangi bir sorun yok. Ama geçmiş tecrübelerden biliyoruz ki işin pratik tarafı oldukça zor oluyor. Yani evlendikten sonra sorunlar başlıyor. Evli çiftler birbirlerinden kendi inançlarına girmelerini istiyor, hatta bu noktada baskı yapıyor. O vakitte sorunlar başlıyor. bu surunlar aileler arasındaki inanış şekillerive ibadetin yapılma şekilleriyle doruga ulaşır ve ayrılmak kaçınılmaz olur tabi bunlar birer istisna böyle olacak diye bir şey olmaya bilirde bu kader işidir gönulden seviyor isen buna hiç bir engel yoktur çunkü sevginin ve anlayışın aşamadıgı engel yoktur mutluluk avuçlarında ise al sevdiğinin kalbine koy mutlu ve bahdiyar yaşayın ....i

saygılarla....

Tespitine katılıyorum sevgili doğan24 çevremizde söylediğin gibi olmaktadır ve malesef sunni inanca sahip biri ile evlenip problem yaşamayan tek kişi örnek gösteremiyorum ben çünküçevremde evlenen herkes boşanmayla sonuçlanmıştır..

Balta
26.02.2006, 01:38
merhaba.yardımcı olursanız sevinirim.ben bir sünniyim ve alevi bir kızı çok seviyorum.ikimiz de öğretmeniz.onunla evlenmek istiyorum ama ailesi kabul etmiyor sünniyim diye.geniş bir ailesi var ve hiç kimse beni kabul etmiyor.peki alevilik inancında önce insan gelmez mi.sevgi,barış,kardeşlik gelmez mi.bu devirde bu ailenin göstermiş olduğu tutumu siz bir alevi olarak nasıl değerlendiriyorsunuz.ve bu konuda bana bir çıkış yolu gösterebilir misiniz.yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Merhaba böyle bir soruya insanların cevap vermesi beni şaşırttı nedenini birkaç başlıkta toplayım daha doğrusu ben böyle bir soruyu bir öğretmene yakıştıramadım;
birincisi ben seviyorum evlenmek istiyorum düşüncen çok güzel ama hemen kızın ailesine karşı saldırıya geçmen ise çok yanlış bu bile ne kadar önemli oysa senin asırlardır üstün sovenist düşünceleri nasılda kabullendiğini gösteriyor arkadaşım kusura bakma sen kişisel sormuşssun bende kişisel cevaplıyorum;

1- Peki sen ve ailen böyle bir evliliğe bakış açınız nedir? ailen kabulleniyor mu? bundan hiç bahsetmemişsin. Böyle bir durum sizde olsa siz bir aleviyi hemen kabul edermisiniz bu konuda dürüst olalım önce kendimize

2- Seviyorum diye başlayan ailevi evliliklerinde kız alevi ise boşanma ve aşağılanmanın %95 olduğu bir genellemede bu konuda aileyi suçlaman çok yanlış,

3- Sonra alevi insanlara bir de hemen sevgi barış kardeşlik gibi konularla alevilikten dem vurmaya başlamışsın daha sıralayabileceğim çok şey var arkadaşım.

Ben sanmaki alevilik sunnilik evlilik vs karşıyım ama nedense ben seviyorum diye bitmiyor herşey çünkü insanların onca sorunları yetmez gibi birde sosyal ve kültürel ayrılıklar seni , sevgilini ve iki tarafın yıpratacaktır.

Açık konuşacağım; Ben demokratım saygı duyarım eşimin düşüncelerine vs diyorsan sen ve ailenin düşüncelerini bilmediğimden bu konuda yorum yapmam yanlış olur zaten sen teşhisi koymuşsun kızın ailesi senin ezen ulus sovenisminden öte yargılamadığın için şimdi ailesine daha sonra kıza kendi yaşam biçiminiz için baskı yapmaya başlayacaksınızdır bunu rahatlıkla istatistiklere göre söyleyebilirim. Ben Avrupanın birçok ülkesinide gördüm ve yaşadım şimdide Sydneydeyim o nedenle çok daha rahat söyleyebiliyorum çünkü veriler bu anlamda belirleyici, kişi olarak belki o istisnalar içinde olabilirsin ama zaten şu yaklaşımın bile çoğunlukta olduğunun göstergesi arkadaşım.

Sen ve Senin ailenin düşüncesi yok hangi amaçla bunu yazmadın onuda merak ettim yada bu söylediğin doğrumu açıkcası eminde değilim. Yada ailem nasıl düşünürse düşünsün zaten evlendikten sonra biz ataerkil bir toplumuz o nedenle gelen kişi bize uymak zorunda yaklaşımı sonucumu yada yine faturayı alevi aileye çıkarma önyargısımı bilinmez ama sana şu kadarını söyleyip sonuç ne ile sonuçlanırsa sonuçlansın evliliğinde bile senin ailen şöyle diye başlama (hoş şimdiden başlamışsın ya ) birde unutmaki bizim tolumumuz Anaerkil bir toplumdur ve kadınlarımız o nedenle çok değerlidir. Sakıl Ataerkil yaklaşımla yaklaşmayın.

İkinizinde işi zor allah akıl versin.

Bir insanı sevmekle başlar herşey ama boşanmak için iki şahit gerekli :)

Hüseyin69
26.02.2006, 02:01
sevgili balta kardes zaten günümüzde iki kelime herseyi öyle bir kolaylastiriyorki uzaktaki insanlar icin nasilki davul sesi hos geliyor alevi sunni evliligide öyledir ben biraz bu konuda radikal bir düsünceye sahibim
bence herkes özüne karsi sorumlulugunu bilsin sorumsuz insanlar icin zaten ne söylense söylensin degisen birsey olmaz alevilerin evlilikleri icindede sorunlar itismeler hatta bosanmalar bile vardir buna yok demek cahilligin ve aptalligin ötesinde birsey demektir ama basta dedigim gibi hersey özünde gözeldir
bir kagittan bezden yapilmis cicek birde orjinal dogal haliyle olan bir cicegi yan yana getir bakalim arada ne kadar fark bulunur dogal ve orjinal cicegin özü bellidir ama sunni bir cicekte öz yoktur sadedir yanlizdir ne damari var ne kökü nede kokusu

sunni sadece belirli bir inanc kesimine kullanilan bir kelime degil örnek SUNNI kalp nakli SUNNI KAR sunni tenefüs vs insallah yine simsekler üzerime cakilmaz

yinede her insan özüyle insandir sözler bu zamanda pek fazla itibar görmüyor

arda24
26.02.2006, 03:05
Bende birçok arkadaşıma katılıyorum.alevi sünni evlilikleri çok zor oluyor.özellikle bizim toplumumuzda genellikle kız alınır denir ya,yani kız erkeğin ailesine gider.bu durumda erkek tarafının aile yapısı çok önemli.onun için sünni kızlar alevi erkeklerle evlendiklerinde daha rahatlar.dini baskı olmaz,çalışma isteği gibi konularda da bi sorun olmaz.birde alevi ailelerde dinden çok siyaset ve toplum hakkında konuşulur.yani din konusu hiç geçmez desek yeridir.ama bi alevi kız sünni ile evlendiği zaman erkeğin kendisi ve ya anne babası demokrat bile olsa akrabaların değer yargıları ve kızın yanında konuştukları çok önemli.maalesef sünni kesimin çok büyük bir kısmı aleviler hakkında çok az şey biliyor bilmemesini bırakın aleviler hakkında söylenen iğrenç şeyleride dinleyerek büyüyorlar.ben maalesef çevremde bunları izliyorum.onun için alevi aileler kızların evlenmesi bakımından pek sıcak bakmıyor ve kendilerine göre haklı yanları çok.

mesela size bir olay anlatayım.bu olayı duyalı bikaç gün oldu.bizim akrabalardan birisinin eşinin bi dayısı var.adam evlenmiş ama evlendikten sonra izmire yerleşiyor ve orada yaşıyor.orada hiçbir akrabası yok adamın.neyse 2 kızı ve bi oğlu oluyor.adam istanbula arada gidip geliyor.adamın eşide açık bi bayan kendisi izmirli ve sünni.en küçük kızı 22 yaşında ve geçen aylarda istanbula geliyorlar ailece.neyse bunlar büyük bi akrabanın yanında iken laf oluyor ev sahibine bizim akraba soruyor cem tv kaçta diye,bu arada ev dolu kızlardan birisi "boşver bu kanalda kalsın değiştirme,ne yapacaksın alevi kanalını diyor".!!!içeridekiler hep alevi ve ses çıkmadan birbirlerine bakıyorlar.olayı sonra adama sorarak çözüyor bizim akraba meğerse adam 30 sene boyunca alevi olduğunu gizlemiş.ne karısına ne çocuklarına söylemiş.

şimdi dostlar bunu söyleyemeyen bi erkek,nedeni belli sanırım.karısının tepki duyması olabileceğindendir.yoksa bi ara kesin söylerdi.aslında çok üzücü bir olay.özünü saklamak,sanki bunda utanç duyulacak bişey varmış gibi gizlemek.bu adamın karısı ve ailesi ise gayet modern görünüşlü camiye gitmeyen bir sünni ailesi.eğer bu şekildeki bir ailede bile insan gizlenmek ihtiyacı duyuyorsa iş ortada.sizce bu adamın ailesi sünnilere kız vermeye nasıl bakıyor şimdi?

ALPerenShad
26.02.2006, 06:38
Herkeze selamlarimi sunuyorum, foruma yeni üye oldum, buda ilk mesajim olacak, aslinda baska konulara deginmekti niyetim, ama bu basligi görünce arkadasa cevap vermeden edemedim.

Simdi öncelikle sunu belirtmeliyimki isin zor arkadasim hemde baya zor, gerci bu senin sevda masalindaki son durumun ne oldugundan haberimiz yok.

Ancak bende bu yollardan gectim kisaca anlatayim yasadiklarimi.Belki sana biraz örnek olur.Normalde bu yasadiklarimi gercek hayatimda herkeze anlatmam malum özel durumlar, ama interetteki anonim olmanin getirmis oldugu rahatlik ile tüm samimiyetimle anlatiyorum:

Bundan 7 sene önce kalabalik bir arkdas ortaminda bende bir alevi kizla tanistim tabi tanistigimizda alevi oldugunu bilmiyordum,beni etkileyen yani uzun boylu olmasina ilaveten hal ve hareketlerininde hosuma gitmesiydi. Simdi bazi arkadaslar ask kriterlerime gülebilirler ancak türk erkegiseniz ve boyunuz 1.97 ise kolay kolay kiz bulamiyorsunuz ne cikmak icin nede evlenmek icin :) neyse uzun lafin kisasi sonucta kensidiyle tanismak istedigimi cevresindeki baska bir kiz arkadasina ilettim, ve iletmemle beaber su cevabi aldim arkadasindan;

'Alpereren sen ülkücüsün o kiz ise alevi tanismak istedigine eminmisin.?'

Tabi bu cevabi alinca biraz duraksadim dogrusu ,yillar sonra boyuma uygun bir kiz buluyorum oda alevi cikyiordu.

Tabi o güne kadar aleviler hakkindaki bildiklerim, ocaklarda dinledigim maras olaylarindan ve alevilerin genelde komünist oldugundan ibaretti. Ancak alevilik hakkindaki olumlu bilgilerde vardi tabiki aklimda mesela lise yillarimda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde din hocamiz her sünni alevidir ve her alevi sünnidir gibi bir tezi ortaya atmisdi ve bende sinifta bu tezi kabul edip aciklayan iki kisiden biriydim, akabindeki sinavdan 80 almistimki hic unutmam.

Konuya geri dönersem belkide lise yillarimdaki bu tezi kabul etmis olmanin getirdigi iyimserlikle ,olsun dedim alevide olsa tanismak istiyorum dedim. Ayrica hal ve hareketleri bukadar alimli ve olgun olan bir kiz aleviyse, alevilik analatildigi kadar öcü bir sey olamazdi.

Neyse derken tanistik konustuk, ve damdan düser gibi vurulduk birbirimize. Ciddi bir sekilde ilerleyen bu bu iliskide aradan bir yil kadar gectikten sonra malum cevremdeki insanlarin hatta ocaktaki baskanim dahil bütün arkadaslarim bu askdan haberdar olmuslardi.

Artik bulundugum ortamlarda veya ocakta nezaman aleviler hakkinda bir konu veya muhabbet olsa herkez lafini tartiyordu ve bunuda bana hissetiriyorlardi. Bu durum bazen öyle haller aliyorduki , rahatsiz olmaya basliyordum, yani sanki bir türk kizina degilde, yunan kizina asik olmustum, ve zamanla bende artik isyan bayragini cekmeye basladim. Ister istemez agresiflesmeye basladim, mesela askimdan yeni haberdar olan biri bana 'aaa o kizin babasi alevi biliyorsun degilmi'? dediginde, aleviyse alevi ama senden cok daha fazla türk, kaninda sah ismailden gelen halis mulis türkmen kani var. gibi cümleler kurmaya baslamistim.

Yalniz sunu acikca belirtmeliyim, beni asil kizdiranlar ülkücü arkadaslarim degildi, onlar yine alevilerin nerdeyse tamaminin katiksiz türkmen olduklarini bildikleri icin duruma kötümser bakmiyorlardi. icimizde gagavuz türkü seven bile vardi gavavuzlar hiristiyan olur , Ama beni asil kizdiranlar amcamin yüzünden tanidigim kökden dinci gecinen insanlardi, yani günümüzün erbakanci tayyipci milli görüscüleriydi, bir coguyla neredeyse kavga edecektim, yok efendim aleviler gusül almazmis yok domuz yerlermis vs. hele bir tanesi varki bana aleviler mum söndürür dediginde, beynimden vurulmusa döndüm, elimden zor aldirlar az kalsin misafire yumrugu salliyordum.

Bu aska baslarken bu gülün dikenin olacagini biliyordum ama bukadar dikeni olacagini tahmin etmemisdim, tabi bu olaylardan sonra alevileri daha iyi anlamaya basladim ve alevileri okumaya arastirmaya yöneldim, Hoca Ahmet yeseviden, haci bektasi veliye, caldiran savasina, horasana ve 80 dönemine kadar olan kisimlari beynime naksettim.

Tabi sevgilimde ayni benim yasadigim olaylara maruz kaldi, onada 'birak bu bozkurtcu iti ,yeziti' diyen oldu tabi, hatta bir keresinde aglarayak yanima geldi ,alperen siz ülkücüler alevileri yakmissiniz madimakta dedi, yani o an diyecegimi sasirmistim, artik bu sevgiye onay vermeyenler seriatci anarsistlerin yaptiklarin bile,askimizi bitirebilmek ugruna ülkücülere mal edebiliyorlardi.

Ve iki senin sonunda bütün bu cevrenin baskilarina ve ithamlarina gögüs gererek, konuyu aileme acmaya karar verdim, Annem bir alevi kizini istmeye gidecegimizi ilk duyduguna aynen su lafi söyledi, "Vah basimiza tas yagacak!". Tabi ertesi gün ikna ettim kendisini. Sonra annemle beraber konuyu babama actik, bir yandan ben bir yandan annem babamida ikna ettik isteme isine.

Tabi bazilari soracak simdi peki nasil ikna ettin diye, Cok basit Türklükten dem vurdum okadar, Yani temelde su mantigi kullandim, Alevilik islamiyetin icindedir, islamiyeti insan sevgisiyle vs. yorumlama bicimidir diye anlattim, tabi birde sevgilimin köyünden olan insanlarda cepniogullari dediklerini , cepinilerin oguzlarin 20. kolu oldugunu katiksiz türk olduklarini, alevilerin baska bir millet olmadigini acikladim tabi bu dediklerimi algiyalabilmeleri 2 ayimi aldi.

Artik sira kiz evine gelmistiki, sevgilimde kendi babasini ikna etmeye calisirken babasida onu sirasiyla önce dayisinin ogluna sonrada amcasinin ogluna vermeye calisiyordu. Tabi bu durum fazla sürmedi, sonunda baklavayi cicegi aldik, ailemle beraber gittik kiz evine kiz istemeye, kapidan iceri girerken gözüme ilk carpan Duvardaki , Zülfikar ile Hz. Alinin temsili resmi oldu.

Artik laflari tartma zamani, hosgörü zamani, Farkiliklarda bile ortak paydalarda bulusma zamani baslamisdi.Taviz vermeden taviz alinmazdi.

Derken Müstakbel kayinpederim babama, sen Ülkücüymüssün bende Aleviyim sosyalistim biliyorsun, bundan 20 sene önce kanli bicakliydik simdi ise kiz istemeye geldiniz, ileride sorunlar cikabilir deyince, Babamda espirili bir dille birsey olmaz insallah, Ecevitle Bahceli bir hükümet kurup bukadar iyi anlasabiliyorsa, bizim cocuklar niye anlasmasin dedi.. ve 6 ay sürecek bir nisanlilik dönemi basladi.

Ve bu yorucu yolun en Sonunda dügünüde yaptik.Evlendik.

Bazilari soracak, Din konusunu nasil halletiniz diye, ben cumaya gidiyorum vaktim oldukca, ramazanda oruc tutariz, asure gününde cemede gideriz oturur nefesleri dinleriz lokmamizi alir cikariz. hem camide hemde cemde hep iyi karsilandik, demekki evilikde keramet varmis. :) Müslümaniz Türküz. okadar.

Umarim arkadasim sende sevdigine kavusursun.Allah yardimcin olsun

Hüseyin69
26.02.2006, 13:24
Ve bu yorucu yolun en Sonunda dügünüde yaptik.Evlendik.

:) Müslümaniz Türküz. okadar.

bu mesajindaki hiddet celal nedir birazdaha aydinlatirmisin bizi sevgili damat bey

ben ne müslümanim nede türküm desem bana degil siteye bir zarar gelir
bu yüzden senin bu fasizan sloganini siddetle kiniyor ve seni protesto ediyorum

eline beline diline bile sahip olmayanlar bile alevi oluyorlarsa ki yazdigin mesajda o insanlarin alevi olmasi bana hic inandirici gelmedi alevilik kisvesi altinda cok sahtekarlar var dikkatini cekerim damat bey

altobelli
26.02.2006, 13:40
her ne kadar büyük şehirde yaşasakda yane ne kadar olmasada basen uyumsuzluklar oluyo??
amcamın hanımı sunni mesala bu aşure gününde babaannem onun yaptığı aşureyi yemedi... arlarınd bı kırgınlık felanda yok ama yemem diye tuturdu.. yane bişi diyemedik.......
bide ben kendim için konuya bakacak olursam ilerde hayırlısıyl musahip tutmak gibi bi niyetim var bundan sebeb bi sunni kısla evlenemem bide böle bi olay var... ayrıca annemin babası sunni bi kısla evlenen torunum mezarıma dahi gelmesin diyoo e kendisi dede oluyoda o bakımdan....
ya işin bu kısmıda var.
tabe bence gerçek aşk bütün engelleri aşar !!!!!!!!!!
saygılar.....
not: umarım yanlış anlaşılmam...........

Balta
26.02.2006, 15:03
[quote=ALPerenShad]
Tabi o güne kadar aleviler hakkindaki bildiklerim, ocaklarda dinledigim maras olaylarindan ve alevilerin genelde komünist oldugundan ibaretti. Ancak alevilik hakkindaki olumlu bilgilerde vardi tabiki aklimda Ayrica hal ve hareketleri bukadar alimli ve olgun olan bir kiz aleviyse, alevilik analatildigi kadar öcü bir sey olamazdi.

Artik laflari tartma zamani, hosgörü zamani, Farkiliklarda bile ortak paydalarda bulusma zamani baslamisdi.Taviz vermeden taviz alinmazdi.
/quote]

Şu mesajını tiksinti ile okudum diğer arkadaşlar lütfen beni anlayışla karşılasın. Aslında aklımdan geçenler dahada kötü ama neyse gelelim konuya bir kafatascı nasıl oluyorda bu kadar rahat dem vurabiliyor. Bununlada kalmamış yine kendi mentalitesine göre olayları tersyüz etmeye çalışıyor.
Alevilik konusunu maraş olaylarına götürüyor ve öyle bir ifade tarzı varki Maraş olayını sorumlusu sanki ite tapan bu kafatasçılar değilmiş, hamile kadınların karnına çivi çakanlar bunlar değilmiş gibi bunu nerdeyse alevilere yükleyecek, Başbuğ dedikleri baş it sanki bunların tezgahlayan ve harekete geçiren değilmiş gibi ve komünistliklerinden falan dem vuruyor ve lütfedip buna rağmen yinede olumlu şeyler yok değil diyede hangi kafa yapısında olduğunu açıkca ortaya koyuyor.

Arkadaşlar bu ve bunun gibiler her zaman provoke eden tiplerdir şimdi ne kadar yumuşatmaya çalışırsa çalışsın yinede kendini saklayamamış. Derler ya şeytan ayrıntılarda gizlidir işte bu şeytanda kendini ayrıntılara gizlemiş.
Bakın ilk cümlelerine alevileri kendilerine yedeklemeye çalışma ve alevileri özgül değerlerini aşağılama hatta Türkçülük pompalayarakta sözüm ona kendi ırkçı ve şoven yapılarını ajite etmeye çalışmakta. Zamanında bu ve bunun gibiler Hacı Bektaşi Veli Hünkarın türklüğünü işleyerek azınsanmayacak birçok alevi kardeşimizi kendi Dolar ve uyuşturucu çetelerinin ahlakına yem etmişlerdir.

Tarihiniz kanla ve salya ile doluyken uzlaşma dediğin şeydeki amntığın bile kendi ağzından dökülüyor Taviz vermeden taviz alınmaz diyorsun. İşte sen ve senin gibilerin düşüncesi hep buydu Ecevitle Bahcelinin yaklaşması Alevilikle alakalı olan bir konu değildir bunu örneklendirmen bile cehaletini gösteriyor. Ecevit Alevilerin öncüsü değildir hele hele solcular hiç değildir.

Dediğim gibi şu yazı ne kadar yumuşatılmaya çalışılırsa çalışılsın proveke kokmakta ve kafalar bulandırmaya çalışılmaktadır. Ben şahsen "ben bir alevi kızla evlendim "masalınada inanmadım anlatılanlar masaldan öte olamaz. Birincisi evlendiğini söylediği kızı bile şu anda masaldaki eşini şu ifadeyi hiç kullanmaz "Ayrica hal ve hareketleri bukadar alimli ve olgun olan bir kiz aleviyse, alevilik analatildigi kadar öcü bir sey olamazdi " bu sadece bu masaldaki bayan örneklendirmesiyle tüm alevi kadınlarımıza ve kızlarımıza hakarettir. Bizim öçü olmayısımız ilimimizde ve değerlerimizdedir "alımlı kızlarımızla" örtüşmez kafatascı-pravakatör ve hiçbir akli selim alevi babası Faşist birisine bu denli rahat kız vermez hele bu bir faşist guruhsa asla evine bile sokmaz.çünkü herkes bilirki Aleviler hep mazlumda yana olmuş Zalimden hesap sormuştur.

Bu nedenle bu tür provakatörleri dışlayıp teşhir edelim. Seni sınıf kinimle red ediyorum.

Tekrar bütün Canlardan özür diliyorum.

ALPerenShad
26.02.2006, 16:46
Bazi arkadaslar yazdiklarimi elestirmisler, ama dikkat ederseniz, yazilarim Alevileri tanimadan önceve Tanidiktan sonraki bölüm olarak ikiye ayriliyor, ve tanimadan önceki yazilarim Türkiyenin gercekleri malesef. Hic konusmayalim diyorsaniz susarim anlatmam bundan sonra. Ayrica yazimi bütün olarak ele alirsaniz art niyetli olmadigim asikar bir bicimde ortada.

Ayrica türküz müslümünaniiz okADAR derken, 'okadar' kelimesi bickin bir agizla söylemis 'okadar' degil, yani anlami sinirlayan fazla derinlestirmeye gerek yok diyen bir 'okadar'. yani günlük hayatta bu cümleyi sarfetseydim vurgulamamdan anlardin yine celallenmedigimi.

Niye bukadar hata ariyorsunuz anlamiyorum, bu hikayeyi bukadar detayli olarak ilk kez bir yerde paylastim,
Tahminimca bence bazi arkadaslar bir aleviyle evlenmis olmami hazmedemiyor heralde. Hatta bana Kafatasci diyen bile var ilginc, ne diyeyim caniniz sagolsun canlar.

Siz beni sevmesenizde ben sizi seviyorum diyorum baska söze gerek yok.

Dogan24
26.02.2006, 16:55
Bazi arkadaslar yazdiklarimi elestirmisler, ama dikkat ederseniz, yazilarim Alevileri tanimadan önceve Tanidiktan sonraki bölüm olarak ikiye ayriliyor, ve tanimadan önceki yazilarim Türkiyenin gercekleri malesef. Hic konusmayalim diyorsaniz susarim anlatmam bundan sonra. Ayrica yazimi bütün olarak ele alirsaniz art niyetli olmadigim asikar bir bicimde ortada.

Ayrica türküz müslümünaniiz okADAR derken, 'okadar' kelimesi bickin bir agizla söylemis 'okadar' degil, yani anlami sinirlayan fazla derinlestirmeye gerek yok diyen bir 'okadar'. yani günlük hayatta bu cümleyi sarfetseydim vurgulamamdan anlardin yine celallenmedigimi.

Niye bukadar hata ariyorsunuz anlamiyorum, bu hikayeyi bukadar detayli olarak ilk kez bir yerde paylastim,
Tahminimca bence bazi arkadaslar bir aleviyle evlenmis olmami hazmedemiyor heralde. Hatta bana Kafatasci diyen bile var ilginc, ne diyeyim caniniz sagolsun canlar.

Siz beni sevmesenizde ben sizi seviyorum diyorum baska söze gerek yok. eminimki canlar sizi inçitmek istememişlerdir anlatımdaki nedenler degerlendirilirken biraz kırıcı oluna biliyor ama sizin yazdıgınız cumle herdürlü yorumlanaçağı gibi( tepkiye tepki )olarak size dönmeside olagandır yinede yaklaşımınızı taktir ediyorum bizde seni seviyoruz saygılarla candost......

Şoreş
26.02.2006, 17:06
Ben bu tip evlilik sorunlarını çok gördüm yakınlarımda.

Eniştemin yeğeni bir kızı sevdi kızda oğlanı çok seviyordu kız tarafı sünniydi bizde alevi.Bizim için mezhepi farketmezdi yeter ki ''İNSAN'' olsun.Kız ile oğlan evlendiler çokda güzel bir çiftlerdi ve gerçekten birbirlerini çok seviyorlardı zamanla kızın ailesi alevi olduğumu kendine iyice yedirememeye başladı çünkü onlarda herkes sünniymiş bizim alevi olmamız ters geldi.Kız tarafı ne yaptı ne etti oğlanla kızı ayırdılar biz hiç ayrılmalarını istemezdik çünkü gelini çok seviyorduk çok iyi bir insandı.Bu evlilikte böyle bitti.Sonra bikaç sene sonra bizim oğlan ise tuncelili bir alevi ile evlendi.Bir önceki evlilikten iyice yorulmuştu ve evlendiği kız da kendi mezhebinden ve çok mutlular.Eski eşi ilede mutlu olabilirlerdi ama bizim alevi olmamız kız tarafına fena koymuştu:yaw2

İkince bir konu ise şu;

Halamlar mersinde yaşiıyorlar çoğunuz bilirsinizki mersinde arap alevilerinin yanısıra anadolu alevilerine ait yoğun bir nüfus var.Halamın arkadaşının kardeşi bir sünni kızı sevdi birbirlerini sevdiler kız grafiker oğlan ise bağlama çaşıyor müzik öğretmeni gibi.Kızım ailesi itiraz etti bizim oğlanda kızı mersine kaçırdı ve orada evlendiler:komik Sonra gelinle beraber gebzeye döndüler öyle bir düğün yaptılarki bütün millet hayran kalmıştı kız tarafından kimse yoktu düğünde çünkü biz aleviydik:ilgili: Sadece annesi falan geldi ve düğünde kızı götürmeye kalktılar AMA GELİN GİTMEDİ!!:D bizimle kaldı şimdi çok mutlular

Diğer konu ise babamın kuzeni.
Babamın kuzeni bir şafii ye kaçtı.Şafileri bilirsiniz bize çok karşıdırlar.Babamın kuzeni türkan abla bu çocukla kaçtı ve evlendiler biz erkeke tarafını hiç görmedik sadece türkan ablanın ailesi biliyor.2005 ekimde babaannem vefat etmişti ve türkan abla geşdi geldi ama hepimiz şaşıp kaldık:olmadi Çünkü saçlarında siyah bir bez üzerinde de türban tam bir sünni olmuş uymak zorunda kalmış....

ALPerenShad
26.02.2006, 17:26
Ayrica birseyide ilave etmek istiyorum, Balta nickli arkadas yazini simdi sonuna kadar okudum, baya bir hakaret etmissin bana hatta kayin pederimle babam arasinda gecen konusmayi bile bana yamamissin. Cok saldirganca bir tavrin var. Acikca söyleyeim Cem evindede lokaldede hic senin gibi birini görmedim, Sanki maras olaylarini ben baslatmisim gibi bir tavrin var, Kim bir Kardesin kardesini öldürmesini kabul edebilir veya onaylayabilir, yani vatanimizi milletimizi seviyoruz diye IRKCI kafatasci agzi salyali seytanmi mi oluyorum.?

Bu kadar sig düsünme lütfen keske sende profilindeki resmin andirdigi kadar demokratik olabilseydin balta arkadas. Seninde canin sagolsun ne diyeyim.

Hüseyin69
26.02.2006, 21:29
bes tane ac kurt düsün etrafinda seni parcalamak icin cirit atiyorlar sence bu bes tane kurt icinde uysal zeki akilli kurt olabilirmi senin tarafina gecmek ve seni savunmak icin sanirim cevabin hayir dir
iste bu topickte beni anlamaya calisan ya gec anladi yada hic anlamadi anlamayanlarada herhangi bir sözüm olmaz zaten onlar bildigini okur tipki benim gibi

alp eren sana kardes demek isterdim ama aramizda cok farklar var
sen namaz kilarsin ben kilmam s
en ramazanda oruc tutarsin ben muharremde ve hizir orucunda tutarim
sen esedenlailaheillallah dersin ben el ele el hakka derim bana yazdigin göndermeleri hic üzerinde oynamadan sana iade ediyorum biz cok sisli havalarda kurtlarla dans ettik gözüm sen var git o aleviyim diyen sarlatanlarin yanina nede olsa özünü kaybetmisler

Balta
26.02.2006, 23:28
Ayrica birseyide ilave etmek istiyorum, Balta nickli arkadas yazini simdi sonuna kadar okudum, baya bir hakaret etmissin bana hatta kayin pederimle babam arasinda gecen konusmayi bile bana yamamissin. Cok saldirganca bir tavrin var. Acikca söyleyeim Cem evindede lokaldede hic senin gibi birini görmedim, Sanki maras olaylarini ben baslatmisim gibi bir tavrin var, Kim bir Kardesin kardesini öldürmesini kabul edebilir veya onaylayabilir, yani vatanimizi milletimizi seviyoruz diye IRKCI kafatasci agzi salyali seytanmi mi oluyorum.?

Bu kadar sig düsünme lütfen keske sende profilindeki resmin andirdigi kadar demokratik olabilseydin balta arkadas. Seninde canin sagolsun ne diyeyim.

Beni sıg olmakla suçlayacağına; anlatımlarına bak kimin sığ olduğu yada demokrat olduğu ortada hala demogoji yapıyorsun. Cem evinde lokalde benim gibisini görmemişsin. Kulliyen yalan benim onlardan onların benden ayrı düşünme farklılıklarımız olabilir bu bizim güzelliğimizdir ayrılığımı değil ortak paydalarda sınıf bilincimizde birleşiriz. Ben sınıfıma ve sınıfımın tarihine her zaman sahip çıkarım öncesinede sonrasınada o nedenle dirliğimiz ve birliğimiz yıllardır baskı,karalama onca katliama rağmen süregelmiştir. Maraş katliamını benmi yaptım derken bile şu anda sahiplendiğin kimliğini bile inkar ediyorsun ki ne diyeyim. Benim öfkem birebir kişilere değildir savunduğu fikirleredir ama buna karşı siz öncesi ve sonrası diye ikiye ayırdım diye de başka bir demogoji yapıp kendini savunduğun düşüncelerden soyutlama telaşın var çünkü masken aslında düştü diye. Bu konuda yazılacak çok şey ver ama burada sayfalar yetmez. Birkere düşün savunduğun o ırkçı yaklaşım vatan ve millet sevgisiyle bağdaştırmışsınız bu nasıl sevgidir ki sadece toprağı sever ama üzerinde yaşayan sizin dışınızda yaşayan herkesi yok etme mantığıdır. Bende vatanımı ve milletimi çok severim bu sizin tekelinizde değil ve yaptıklarınızı (bir insan savunduğunu söylediği fikirlerinin gelmişini geçmişini sahiplenir) bu kılıfla pazarlayamazsınız. Bir kere tarihinize ve gününüze bakın hatta arkadaşlar bu kafatascıların web sitelerine forumlarına bakın. Kin nefretlerini görecekseniz.

Bana; alevilerin yaptıkları tarihte bir tane katliam gösterin ben bundan sonra Aleviyim demiyeceğim çünkü ben sadece doğduğum için değil özümsediğim için aleviyim. Haklı ve haklılığna inandığım için aleviyim. Demokratlık eğer senin tekelinde yada senin şu demokrat bu değil söylemine olan şey değil, Ben demokrat değilim çünkü benim bir sınıfım var ve bu sınıf bilincimle dostu düşmanı ayırtedebilme gücüm ve bilgim olduğuna inanıyorum. Bizler yıllarca katlettiniz, asimile ettiniz, inkar ettiniz olmadı şimdi aklınızca taviz verip taviz almaya çalışıyorsunuz(aslında derdiniz taviz vermek değil taviz almak) bu taviz almak ve vermek sizin yazdıklarınız benim düşüncem değil.

Çokmu eskide kaldı bu olaylar; daha dün senin savunduğun düşüncedeki kafatascılar yurdun her köşesinde en sonda geçen haftada Kocelinde Demokrat ve Solcu öğrencilere saldırdı. Madımak öteline gidelim. Görünürde şeriatçıların yaptığı gibi salt bir düşünce var doğrudurda ama Ben sivastaydım o zaman birebir Ülkücülerin sloganlarınıda duydum. ve Madımak otelinin yanında BBP şubesi vardı oteldeki dumandan kaçmaya çalışan ve yan binaya girmeye çalışan Canları ellerinde sopalarla barikat kurup engelleyip onca Canın ölmesinde aktif rol oynadılar.

Şimdi benim öfkemden bahsediyorsun bu ve buna benzer örnekleri o kadar çok li anlatsam forumda yer kalmayacak. Ama sen bir tane alevilerin yaptığı katliam ve yardım göremezsin aramızdaki fark dağlar kadar o nedenle bana şimdi demokratlıktan bahsetme çünkü geçmişinize gününüzede yakışmıyor. Eğer hala ben yapmadım diyorsan kişi olarak konuş Ülkücü kimliğini reddet ama bunu yapamazsın çünkü taviz vermeden taviz alma derdinde ve provakasyon peşindesin.

Ben alevilerin bir ülkücüyü sevebileceğine inanmıyorum.

Hüseyin69
26.02.2006, 23:46
balta öyle bir zamanki zaman evladin babayi tanimadigi itin sahibine sadik olmadigi bir zamandir ne yaszak ne söylesek boss keske 20 sene önceki gizli sakli en arka planda olan alevilik olsaydi cünki bugün herkes alevi oldu cikti karsimiza sahtekarlarla gercek özüne sahip ve disaridan gelip alevileri ayirmak bu zamanda kuyuda igne aramak gibi birsey
aslinda yazmak istemiyroum ama yürek iste bu tür cirkinsahtekarliga dayanamiyor
yillardir alevi erkekleriyle sunni bayanlar evlilik yapmis halende var ama su ana kadar en olumsuz aile ici didismeler disinda hic bir olay ne duydum nede gördüm ama bir suni erkekle evlenen bir alevi bayanin neler yasayacagini kimi zaman iletisim araclari olan radyo tv gazete vs lerden kimi zaman gözlerimizle kimi zamanda kulaklarimizla duyuyoruz
aslinda yazilacak okadar cok sey varki biz yinede kendimizi sakin tutalim bize birsey olmaz ama züppe ve soytarilar coktur sanalda bizim yüzümüzden siteye bir zarar saldiri vs gibi gelemsinden yana degilim

birsen yıldırım
26.02.2006, 23:47
herkesin ağzında aynı kelimeler hepimiz müslüman değilmyiz bende bir sünnüyü sseviyorum ailem vermek ne kelime duymak bile istemiyor bizleri niye okutuyorlar kendi ayakları üzerinde durabilsin kimseye muhtaç olmasın hakkını arayabilsin diye değil mi?Benim sevgime saygıları yok yada hayatıma saygı göstermiyorlar, biliyorum kabul etmeyecekler ; aşkım ağzıyla kuş tutsa yine kabul etmeyecekler ... ben aleviyim demiyorum çünkü müslümanım olanları kabullenmek istemiyorum çünkü bugün yaşansın çoçuklarımızda yaşasın istemiyorum bildiğim tek şey allah aşkı ,,hepimiz kardeşiz ben kardeşliği öğreteceğim çünkü heğimiz din kardeşiyiz .ben kendi derdime yanarım kardeşlerime tüm müslüman din kardeşlerim allah hepimizin yardımcısı olsun kini nefrete bir kenara bırakalım hepinize sevgiler ve saygılar sunarım.

Lamekan
26.02.2006, 23:59
herkesin ağzında aynı kelimeler hepimiz müslüman değilmyiz bende bir sünnüyü sseviyorum ailem vermek ne kelime duymak bile istemiyor bizleri niye okutuyorlar kendi ayakları üzerinde durabilsin kimseye muhtaç olmasın hakkını arayabilsin diye değil mi?Benim sevgime saygıları yok yada hayatıma saygı göstermiyorlar, biliyorum kabul etmeyecekler ; aşkım ağzıyla kuş tutsa yine kabul etmeyecekler ... ben aleviyim demiyorum çünkü müslümanım olanları kabullenmek istemiyorum

Aileler cocuklarini okutuyor ; kendilerini kurtarabilsinler, hayatlarini kendi ayaklari üzerinde kaldiklarinda idare ettirebilsinler diye. Tabi okumakla hersey bitmiyor.

Peki ailenizin de bir bildigi olabilecegini hic disindinüz mü?

siz kendi kafanizda olayi çözmüssünüz ve benliginizide reddetmeyi göze almissiniz, peki sorun nedir...

hepimiz kardeşiz ben kardeşliği öğreteceğim çünkü heğimiz din kardeşiyiz hepimiz kardeşiz ben kardeşliği öğreteceğim çünkü heğimiz din kardeşiyiz

Kardes kardese, kardesce davranir. Ben hicbir sünli kesim grubun yakildigini, katledildigini duymadim ama alevilik osmanli döneminden beri katliamlarla dolu. Bu nasil bir kardeslik birde. Müslümanlik zorlama diniyse bende müslüman bile degilim...

Hüseyin69
27.02.2006, 00:05
herkesin ağzında aynı kelimeler hepimiz müslüman değilmyiz bende bir sünnüyü sseviyorum ailem vermek ne kelime duymak bile istemiyor bizleri niye okutuyorlar kendi ayakları üzerinde durabilsin kimseye muhtaç olmasın hakkını arayabilsin diye değil mi?Benim sevgime saygıları yok yada hayatıma saygı göstermiyorlar, biliyorum kabul etmeyecekler ; aşkım ağzıyla kuş tutsa yine kabul etmeyecekler ... ben aleviyim demiyorum çünkü müslümanım olanları kabullenmek istemiyorum çünkü bugün yaşansın çoçuklarımızda yaşasın istemiyorum bildiğim tek şey allah aşkı ,,hepimiz kardeşiz ben kardeşliği öğreteceğim çünkü heğimiz din kardeşiyiz .ben kendi derdime yanarım kardeşlerime tüm müslüman din kardeşlerim allah hepimizin yardımcısı olsun kini nefrete bir kenara bırakalım hepinize sevgiler ve saygılar sunarım.

su mesajina hic bir cevap yazmaya gerek duymuyorum cünki cevapverilecek bir mesaj degil lakin yenisin öncelikle hosgeldin benim sana bir tavsiyem profilindeki alevimisin sorusuna EVET degilde HAYIR yaz senin icin daha dogru olabilir inanki benden baska kimse davayi cakmadi

birsen yıldırım
27.02.2006, 05:32
chemetalib
merhaba aynı sorun bende de var ben konuşmak istedim ama
kabul etmiyorlar sna tavsiyem öleceğini bilsen
eşinin önüne kimseyi geçirme sözü nazı ne olursa olsun annnen yada babab
yada sülalen artık geleceğini kuruyorsan sonuna kadar allah korkusu olsun
sonunda göreceksinki herşey yoluna girecfek yeetrki mutlu olduğunuzu görsünler evlendikten sonra
sizin mutsuz olmanızı isteyecek bir dolu insan karşınıza çıkacaktır bu konuların hepsini bir kenera bırak hepimiz alllahın bir kuluyuz
ozaman allah la kul arasına kimsenin girmesine izin verme
seviyorsan ibadettin nasıl olursa olsun paylş saygı göster imanını tazele ve sadece allahtan niyet dile zmanla değişir herşey ama dediğim gibi
namusun olarak kabul et ama onu yargılama kendini asla çünkü hepimiz kardeşiz din kardeşiyiz nasıl algılarsak algılayalım.

Mercane
27.02.2006, 11:29
Bence herkes kendisi bilsin, bir çok alevi-sünni evliligi gayet normal yürüyor, ama ne yazik ki alevi olan kimligini sünnülige çeviriyor. Ancak durum böyle olunca geçinme ihtimali daha çok artriyor, yani en azindan bunlar benim çevremde gördüklerim.

Sahsen ben istemem bir sünni ile evlenmeyi. Belki bana deli diyeceksiniz ama, eger ki bunu yapsam aileme ihanet etmis gibi hissediyorum kendimi. Benim babam çok karsi bu tür evliliklere. Aleviligi yok ediyorsunuz diyor.

Mert_offline
27.02.2006, 11:48
malesef arkadaşlar her ne kadar teorikde bunların gayet normal şeyler olduğunu konuşsak da, pratik beklenen gibi olmuyor. özellikle önyargılar kırılmıyor, toplumda yüzyıllardan bu yana gelen anlayışlar bir anda ve insanın kendi belki o an için saf-temiz çabası ile bir anda değişmiyor. ayrıca insan evlenirken malesef aileler de çok önemli yer kazanıyorlar. bu konuda son sorun ise çocuk sorunu, her ne kadar anlayışlı olsak da bir yerde bu tıkanıyor ve çocuk kimlik bunalımı yaşamaya başlıyor.

karakartal
27.02.2006, 13:05
Bizim yöremiz bu konuda çok katı. Kürt, zaza aleviler ile olan evliliklerede sıcak bakmıyorlar.

Gördüğüm kadarıyla forumda "20.yy da hala bu gerici düşünceler" var deniyor ve önce insan olması bu konuda yeterli olduğu söyleniyor.

Ben böyle düşünmüyorum. Çünkü bize yapılan zulumler için çok geçmişe dönmeye gerek yok. Türkiyede sunnilerin yarısından fazlası aleviler hakkında hala iyi düşünmüyorlar. Türkiyede evlilikler 2 kişilik değildir. Bu nedenle sunni ailesi modern yada kökten dinci olmasada ailesinde mutlaka bu tarz düşünen bireyler bulunur. Ufak kıvılcımlar bu ciddi mezhep konularında büyük yarıklar oluşturur.

Çevrem yaklaşık 5-6 "sunni erkek" - "alevi kız evlilikleri" yapıldı ve inanın tümü alevi kızların dışlanması ve hor görülmesi ile bitti. Belki her iki taraftada sorun var ve belkide bu gözlemlediğim evlilikler kişilik uyuşmazlığından da kaynaklanabilir. Ama yinede dikkatli davranmak ve milyonda bir yürüyecek evlilikler için riske girmemek gerekli.

Ben ailemin bu düşüncesine saygı gösteriyorum ve kesinlikle bu tarz evliliklere karşı çıkıyorum.

Evlilik elele tutuşup ortaköyde simit yemeye, kadıköy sahilde gezmeye benzemez. Alevi kızlarımız bu konuya dikkat etmeli.

Lamekan
27.02.2006, 13:51
Ayrica siz ikinizin aleviliginide anlamis degilim, aksaray sariatli alevi köyünden cok samimi arkadasim vardi, lise yillarinda ara sira cumayada bile giderdik.

Kampüste Erzincanli bir arkadasim vardi, ramazanda sigarasizliga dayandigi günlerde oructa tutardi.

Sayın Alperen siz bizi asimilasyon çalışmarı sonucu özünden dömüş kişilerle karıştırdıgınız için, kendinize göre yorumlarını doğru bulmuyorum. Siz kendinize göre bir alevilik tutturmuşsunuz ve bizide o kalıba sokmaya çalışıyorsunuz. Yarın alevi olan arkadaşınızla evlendiğinizde işte şuan bize yapmaya çalıştıklarınızı eşinizede yapacaksınız.Ramazanda oruç tut ( saygı için ), namaz kılmayı öğren, diyebilirsiniz...

Miro
27.02.2006, 14:39
Alevi-Sünnü evlilikleri cok gördüm fakat bir sürü problem oluyor o tür evliliklerde. Belki ilk dönemlerde zorluk cekioyrlar ama coluk cocuk sahibi olunca is bayagi zorlasiyor. O zaman cocuk yetistirme konulara deginiyorlar ve burda Alevilik-Sünnülük kavgasi ortaya cikiyor.
Ben sahsen o aileyi iyi anliyorum. Aleviler, Sünnülere kiz vermeyi istemez, ve Sünnüler, Alevilere kiz vermeyi istemez! Bu böyledir. Ancak 40-50 yil sonra bu sorun cözülür gibi görünüyor.

Balta
27.02.2006, 14:51
Sayın Alperen siz bizi asimilasyon çalışmarı sonucu özünden dömüş kişilerle karıştırdıgınız için, kendinize göre yorumlarını doğru bulmuyorum. Siz kendinize göre bir alevilik tutturmuşsunuz ve bizide o kalıba sokmaya çalışıyorsunuz. Yarın alevi olan arkadaşınızla evlendiğinizde işte şuan bize yapmaya çalıştıklarınızı eşinizede yapacaksınız.Ramazanda oruç tut ( saygı için ), namaz kılmayı öğren, diyebilirsiniz...

Lamekan Can, bu kafa yapısından daha fazla ne beklenebilirki Canerle ben onun kalıplarında olmadığımızdan nerdeyse bizi alevilik dersi vermekten tut ta gericilikle, Devlet güvenlik mahkemesi tanımlamasıyla, yani daha doğrusu kendilerinin çok iyi bildikleri herşeyle tahakkum etmeye çalışmış, işte senin alıntı yaptığın bölümdeki kısım aynen onun düşledi alevilik modeli; Cumaları beraber camiye gitmek, sigaraya dayanabildiğinde oruç tutan bir kendi kafasındaki alevi mantığı.

Suçlamayalımda böyle düşünüyor diye çünkü bu Irkçı ülkücüler daha farklı düşünemez ki, Ezen ulus milliyetçiliğinin tipik yansıması doğal olarakta mesheplerdede yine ezen ulus sovenizmiyle yaklaşacak.Sözüm ona gerici ülkücülerle bizi aynı kefeye koymuş sözüm ona yine bir bakıma ülkücü değilmiş gibi bahsederken yine kelime oyunlarıyla Anadoluda Alevilerde bitmez ülkücülerde diye yine faşizan deyimlerini ön plana çıkarmakta

Baştada ayrıca belirtmemişmiydi bende birkaç yazımda defalarca kullandım.
Taviz verilmeden Taviz alınmaz diyen bir kafa yapısı ama amaç taviz vermek değil burda. zaten yaptığıda bu sözüm ona alevilere sözde övgüler yazarak aklı sıra taviz veriyor ama altında pompaladığı ve düşündüğü Alevilik modelini satır aralarında empoze etmeye çalışıyor. Zaten forumdaki tüm yazılarına bakın sadece bu kokuyor.
profilide ilginç hakkında hiçbir bilgi yok ne iletişim vs sadece türkçülük gibi ucuz ülkücülük propagandası var. Ayrıca Alperen adı tüm ülkücü ve Bozkurtların Ergenekondan etkilendiklerinden sürekli kullandıkları bir nick.

Kendine iyi bak

Balta
27.02.2006, 17:18
Herelde ikinizin eline firsat gecse katliam yapabilirmisiniz diye korkakmaya basladim, Sirf sana benzemiyoru diye insan ayirmak hic bir kitapta yazmaz. Bundan sonrada ikinizlede hic bir polemige girmicem Kalbinizi kirdiysam affola.

Evet biz insanı severiz. İmzamda da bu var. Benim kabem insandır diye. Mayası insan olanları.......

İte ve Kurda tapanları değil.

kavakli
27.02.2006, 17:26
hepimiz ayni yolda yuruyen insanlariz burada kimse kimsenin kalbini onurunu rencide veya zarar vermeye hakki yoktur diye dusunuyorum tartismalari biraz daha insana saygi cercevesinde yaparsak herkes mutlu olucaktir vede anlatilan konu hakkinda gusel yorumlar cikacaktir ben bole dusunuyorum hepimiz insaniz sonucta selamlar saygilar hepinize

halitseyfi
27.02.2006, 17:56

Sevgili kardeşim
sen ne hissediyorrsan osundur,lakin başkaları aleviler gibi sen neisen o sun demez. seni görmek istedikleri gibi olman için ellerinden geleni yaparlar. Örnek: 1000 yıldır alevilere yapılanlar gerisi elbette sana kalmış.
sanmaki ayrımcı bir düşünce yapım var. Benim ailemde (geniş aileyiz) sünnisi, şafisi, alevisi var. Hepside dostça yaşarlar ama sanmaki hekes aynı
inan çoğunlukla alevilerden başka herkes göründüğü gibi değil.Bu konularda çevrene sevgiyle değil kendi mutluluğun için mantıkla bak,ozaman belki sevdiğinle mutlu bir yuva kurabilirsin.
Tüm mutluluklar senin olsun

manifesto
27.02.2006, 19:56
:) :) :) Yani arkadaşlar bu aile meselesine herşeyi bulaştırdınız, demokratlıktan yobazlığa kadar herşeyi karıp karıştırdınız.

Mesele diye bahsedilen şey aslında klasik sosyal problem, İslam inancında Hırıstiyan yada Yahudi olan bayan kimseler ile evliliğe dahi izin verilmiştir.Kaldı kı Alevi insanlar ile evliliğe izin verilmesin.Bu sadece arada husumet çıkarmaya çalışan insanların çıkardığı sosyal ve siyasal bir sorun.
Ayrıca o her fırsatta dindar müslümanlara yobaz demeyi adet edinmiş sözde demokrat arkadaşlara da sesleniyorum, Tesettürlü bir hanım onların ailesinde nasıl karşılanır dı merak ediyorum.
Demokratlığınız orada çalışacakmı acaba.

Hocam kaçır yengeyi mesele kökünden hallolsun....Uzun lafa ne hacet....

Hüseyin69
27.02.2006, 21:48
[quote=ALPerenShad]

siz bütün alevileri bir kaliba sokmak istiyorsunuz, cünki sizden farkli bir aleviyi kesinlikle kabul etmiyorsunuz. Dolayisi ile kalipci olan sizsiniz.

quote]

bak en güzel lafi sen etmissin gözüm evet hersey kabugunda özünde güzeldir bunu anlamak istemiyorsan iki kere ikiyi bes yapabilirmisin hayir o zaman birakinda kendi kabugumuzla kavrulalim ne baskalarinin atesyile yanalim nede baskalari bizim atesimizle yansin bir alevi benim özüme kültürüme incan bicimime ters gelirse kusura bakma ayni sizin ziyhiniyetinizde bende kabul etmem siz sürekli dersiniz ya alevi aleviyse camiye gitsin cemevine degil ramazan tutsun haca gitsin vs vs nasil siz kabullenmiyorsunuz bende kendi adima aleviyim diyen sarlatansahtekarlari kabulenmiyorum benim özümde benim yollumda olmayan bir seyi zorla özüme ceviremem tipki zorla alevi köylerine yaptirilan camiler gibi
en güzel sözleri etmissin ama bu benden aferin beklemeniz anlamina gelmez sizin gibi düsünen zihniyetleri sanalda cok görüyoruz elinizden gelse topumuzu yok edersiniz ama firsat gecmiyor elinize evlilik konusuna gelince artik yorum yapmiycam degmez cünki iki ay icinde baya saclarima yildizlar düstü

Naz
28.02.2006, 03:24
ya ben cidden anlamakta zorluk cekiyorum artik. bunca insan gerikafalimi yani, sirf sunni esleri yada sevdikleri olanlarmi aydin ???? bi turlu cozemedim, tamam siz sevmis evlenmis yada evlenmek istiyor olabilirsiniz ama cevrenizdeki insanlarida suclamayi birakin. yok kaliplastirma, yok efendim kardeslik karsiti, vs vs.

ben Aleviyim ve bununla gurur duyuyorum, dunyaya on kerede gelsem hep bu yolumda gelmek isterim. tabiki diger insanlarada saygim sonsuz, ve sevgi ask bunlar belkide dunyanin en temiz duygulari ve kalp akildan izinsiz kararlar verebiliyor. FAKAT ben sizi anlamiyorum ya sirf sunni seviyorsunuz diye ayip yani ya Aleviliginizi yitirmissiniz, onlari savunmak sevmek icin kendi ozunuzden soyutlanmaniza gerek yok. bak ne guzel bir kaciniz onlarin orucuna namazina saygi duydugunuzu soylemissiniz, sizde biraz kendi kulturunuze yolunuza sahip cikin, zaten sevdiginiz kisi sizi ayni sevgiyle seviyorsa oda size ayni saygiyi gosterecektir.

bunun hic bir sekilde geri kafalikla kaliplasma veya baskiyla alakasi yok.
kaldiki,
eger adi bu ise,
varsin olsun... o zaman ben gerikafali kaliplasmis ve baskiciyim. ama asla ozumden ve guzelliklerinden vazgecmem ve boyle itamlarida kabul etmem !

hep boyle olur, birini overken digerini yerer insanlar.... malesef burda digeri olarak kendi ozunu secenler olmus....

Hüseyin69
28.02.2006, 03:59
bizi gercek hayatta sevmezler sanalda hic severlerimi bir kere beyinleri akil ile edeb ile irfan ile yikanmamiski iftira karalama ve asfaltlara dökülen ziftlerle yikanmis beyinlerden sizlerin be