Orijinalini görmek için tıklayınız : gene bir evlenme konusu

Sayfa : 1 2 [3]

Canan58
10.03.2006, 19:14
hehe :) artik dua etsende fayda etmez cünki noktayi koydum yeter OK ledim iki kizim var
bahtlari acik hayirli ve beni utandirmayan birer evlat olsunlar bana yeterlidir tabiki bu sözlerim sadece kendim icin degil evlat sahibi olan aramizdaki anne babalar icinde gecerlidir

aaa daha gençsiniz.hele bir oğlunuz olsun ben genede dua edeyim :)

emrah13
10.03.2006, 19:15
art nıyetli olsaydım braya katılmazdım

Canan58
10.03.2006, 19:15
neden bu kadar dıslayıcı konusuyorsunuz insanca katıldık buraya
hiç alakası yok kardeşim sadece bilgi veriyoruz.ok problem yok.tabi öğüt almak istersen yanii sana kalmış:p

emrah13
10.03.2006, 19:18
ayrıca yutacak seyler yazmıyorum ve gercekten iklem yapiyorsunuz burda

emrah13
10.03.2006, 19:22
bilgi diyorsun ben yutmam dıyorsun mesela nlamak mumkun deyıl oyle yazınca insanları dusuncelerını zorlastırıyorsunuz

Canan58
10.03.2006, 19:22
ayrıca yutacak seyler yazmıyorum ve gercekten iklem yapiyorsunuz burda

eh sen takmışın bir kere yardımcı olalım dedik ama zor.neyse kolay gelsin sana.emek harcaman lazım daha çok çaloşman lazım çoook .hakkında hayırlı sı kardeşim iii akşamlarrr

Lamekan
10.03.2006, 19:26
art nıyetli olsaydım braya katılmazdım

hoş geldiniz demişmiydim...

bilgi diyorsun ben yutmam dıyorsun mesela nlamak mumkun deyıl oyle yazınca insanları dusuncelerını zorlastırıyorsunuz

Herkes kendi görüşünü sölüyor. Kendi görüşlerine sayğı duymak durumundayız. Bize birşey isbatlamanız gerekmiyor, zaman içerissinde ne oldunuz çıkar ortaya... Bir kişi size inanmıyorum dedi diye bizim hakkımızda da genelleme yapmayın lütfen...

Ben bir soru sormuştum size...

Siz bir alevi seviyorum dediniz peki sonunu düşündünüz mü diye...

sava
10.03.2006, 19:26
aslında bu konu çok zor sevenlere allah yardım etsin nediyelim
sabir ve emek isteyen bir konu emeğini ve sabirını verirsen kazanırsın

emrah13
10.03.2006, 19:28
hayır ben takmadım sadece daha vazla bılgı edınmek ıstıyorum

sonu ne olabılirkı kardes cok cok olum olur

bu arada merhaba lakeman

kardes lamekan

Yakapınarlı
10.03.2006, 19:36
emrah13 bukadar ardarda alakasız mesaj yazmak forum kurallarına aykırı lütfen dikkat edin burda ikilemde yapılmaz.

Lamekan
10.03.2006, 19:36
Sonu şu olabilir, hanımın olarak aldığın alevi kız, sünlileşebilir sünlileşmese, çocuklar öle olmaya zorlana bilir, ailenle sorunlar yaşanabilir. Bunları daha derin incelemek ya da bizleri tanımak istiyorsan. en kısa yolldan kaynak eliinin altında buyur oku derim...

emrah13
10.03.2006, 19:44
ozaman herkesten özur .tamam hersey guzel anladım sızce ınsan olmak yetmezmı yanı smdi ben sunnı sevdığim alevi .illahi ayrılmakmı lazım ne ben ayrım yapıyorum nede sevdiğim

MekansizKaptan
10.03.2006, 19:49
siz ikiniz bir olduktan sonra bir birinize saygi sevgi gosterdikten sonra diyerlerini bos verin sonucta hayat sizin diye dusunuyorum onlarda ilk basta deyil ama sonra saygi duyacaklari

emrah13
10.03.2006, 19:52
eyvallah kardes cok samımisin düsüncene katılıyorum

Lamekan
10.03.2006, 20:10
eyvallah kardes cok samımisin düsüncene katılıyorum

bizde samimiyiz ama sölediklerimiz galiba hoşuna gitmedi. Her zaman dediğim gibi size şunu şöle yapın diyemeyiz, bizimkisi bilği paylaşmı ister alırsınız ister almazsınız...

Şahmati
10.03.2006, 23:22
ŞahMati can şiir süper teşekkürler ;)

sagolasin sores can..

Hüseyin69
11.03.2006, 00:11
illahi ayrılmakmı lazım ne ben ayrım yapıyorum nede sevdiğim

illaki yerine ilahi yazmissin ben bunu kücük bir harf hatasi olarak görüyorum
ikinci mesele evet illaki ayrilman lazim biliyorum cogu sunni inancli insanlar buraya gelir ben ayrim yapmiyorum ailelerimiz problem yapiyor vs gibi laflar ederler tabiki bu laflar iyi prim yapiyor burda nede olsa aleviler hosgörülü ilerici ve demokrattirlar bagnaz degil 72 millete bir gözle bakarlar vs günümüzün alevi gencliginde birbiriyle mutlu olsunda varsin kim olursa olsun anlayisi hakimdir genel kani bu olmasada bu böyledir alevi inancina mensup bir insan kötülügü ne baskasindan nede kendi icinde barindirmak istemez alevi bir insan sevgiden yana kardeslikten yana oldugu icin tarihler boyu katliamlara türlü türlü iftiralara ugramistir
neden sevgiden yana kardeslikten yana olan bir toplum katliamlara iftiralara maruz kalmis bu soruyu kimse birbirine sormaz tek birsey var aleviler bizim kardesimizdir diyip tereyagindan kil ceker gibi isin icinden siyrilmak söyle birsey ikidebir ayni nakarati tekrarlamak istemyiroum ama sormam lazim bana burda
1993 sivas katliaminda35yüregi atese veren yobazlar bu siteye giremez diye bir garanti verebilirmisiniz ? acik ve net bir soru konuyu dagitmak istemiyorum sana ve senin durumunda ister alevi ister sunni ister erkek ister bayan bir tavsiyem iki günlük ask ve sevgi icin birbirinizin hayatini karartmayin yol yakinken ayrilin ve herseyi unutun cünki askim hayatin canim ayaklari gecicidir asil ask hayat can o gecici dönem olan bir iki ay, iki yil gectikten sonra baslar hele hele dogacak cocugunuzun günahina girmeniz en büyük felakettir

deli kelebek
11.03.2006, 12:52
sen insanların mesheplerine değil benim anlagığım kadarıyla doğacak çocuklara fena halde kafayı takmışsın

Dogan24
11.03.2006, 13:56
sen insanların mesheplerine değil benim anlagığım kadarıyla doğacak çocuklara fena halde kafayı takmışsın dogacak nesil önemli degilmi gelecekdeki değişim ne yönlu olur sence bir alevimi yoksa sünimi olarak o çocuk kendini lanse edecek.....

Saygılı
11.03.2006, 14:35
iyi günler ben biriyle çıkıyorum ailem baştan karşı çıkıyodu ama artık benimsediler erkek arkadaşımı ama halada kararsızlar.Ben alevi biriyle evlenirsem cehennemde yanacaklarına inanıyolar.Bu doğrumudur?Ama ben onu çok sewiyorum oda beni çok seviyo.3 kere ayırdılar ama yinede ayrılamadık.Artık karşı çıkmıyolar.Sizce bi aleviyle evlenmek caizmidir?Yoksa büyük bir hatamıdır?Bana yardımcı olursanız sewinirim.Ben alevi değilim ayrıca onuda belirteyim.Ama sewgilim isterse onun için alevi bile olurum.Onu canımdan çok sewiyorum.Sorularıma cevap verirseniz sewinirim teşekkür ederim.

Bu soruyu burda sorman biraz garip geldi.Sonuçta burada katılan insanların büyük çoğunluğu sevdiğim dediğin insanla hemen hemen bu konuda aynı görüşte.Ne gibi bir cevap beklemektesinki seni bu ilişkide devam ettirmeye yarayacak olsun..En iyi cevabı sen sorunun içinde vermişsin.(onu canımdan çok seviyorum) bu sözler, caizmi yok cehennemde yanmak meselesini tamamen ortadan kaldırmıyormu..

E_K_O_L
11.03.2006, 14:54
ağzına diline ve yüreğine sağlık kapasitans

izem
11.03.2006, 15:13
sen insanların mesheplerine değil benim anlagığım kadarıyla doğacak çocuklara fena halde kafayı takmışsın

işte biz alevilerin hesap ettiği konuda bu sevgili kelebek..
sünniler ne yazık ki bu konuyu düşünmüyor ve göze almıyor bile.Çünkü çocuklarına alacakları kişinin mezhebi ne olursa olsun kendilerine benzeteceklerinden çok eminler..
ancak biz karşıdaki kişinin de, kendimizin de seçimlerine saygılıyız ve hoşgörülüyüz..

insanların mezhepleri, onlar doğmadan kazanılan bir sıfattır..
doğacak çocuklar da bu sıfata nail olurlar.
o yüzden iyi düşünmek gerek..

MetinK
11.03.2006, 15:36
Ayri inanctan iki insan birbirini delice seviyorlar ve evleniyorlar.
Cicim aylari erken biter.
Bir süre sonra anlazmazliklar cikmaya basliyor aralarinda...
Fakat bu arada cocuklari da olmustur.Kavgalarindan cocuklari göremezler bile.
ve siddet...(karsi ciktigim seylerden biridir)
ve ayrilik bir tokat gibi suratlarina carpar.

olan cocuklara olmustur...Arada yine cocuklar kurban gidecek.öyle anlasiliyor...

Yok arkadasim siz en iyisi evlenmeyin.Senaryonun sonu kötü bitiyor.Benden uyarmasi...

Sema
11.03.2006, 15:37
ya kusura bakmayında cu ahiret sizin tekelinizde allah ise sadece sizin rabbiniz mi?

Şekerkızın yazısını okuduktan sonra benim aklımdan da bunlar geçmişti, sağolasın

Ben bizden biriyle evlenipte mutsuz olan, horlanan bir kız görmedim. Ailenin tutumunada pek şaşırmadım. Hatta sünniler ne kadar bizlerle dostta olsa iş kız alıp vermeye gelince fikirleri değişi veriyor, çevremde çok gördüm böyle şeyler. Senin ailen sadece bir aleviye kız verdiklerinde mi cehennemde yanacaklarını düşünüyorlar, yani tamamen kendinerini Allaha adayıp hiç bir yanlış yapmadıklarınımı düşünüyorlar? Kimse kimsenin cehennemde yanıp yanamayacağını bilemez, bu çok saçma bir konu

Saygılar

sila
11.03.2006, 16:04
Ayri inanctan iki insan birbirini delice seviyorlar ve evleniyorlar.
Cicim aylari erken biter.
Bir süre sonra anlazmazliklar cikmaya basliyor aralarinda...
Fakat bu arada cocuklari da olmustur.Kavgalarindan cocuklari göremezler bile.
ve siddet...(karsi ciktigim seylerden biridir)
ve ayrilik bir tokat gibi suratlarina carpar.

olan cocuklara olmustur...Arada yine cocuklar kurban gidecek.öyle anlasiliyor...

Yok arkadasim siz en iyisi evlenmeyin.Senaryonun sonu kötü bitiyor.Benden uyarmasi...

bu durumm sadece ayri inanclarda olmuyorr ayni inanctan bu durumlarda cok oluyorr bu cok genel bir konuu..... her ianactan insanlarin arasinda bu tur olumsuzluklar oluyorr bunu sadecee ayrii inaclara yulkeyemeyizz degilmii ..........

saygilar.............

PirO_62
11.03.2006, 16:39
iyi günler ben biriyle çıkıyorum ailem baştan karşı çıkıyodu ama artık benimsediler erkek arkadaşımı ama halada kararsızlar.Ben alevi biriyle evlenirsem cehennemde yanacaklarına inanıyolar.Bu doğrumudur?Ama ben onu çok sewiyorum oda beni çok seviyo.3 kere ayırdılar ama yinede ayrılamadık.Artık karşı çıkmıyolar.Sizce bi aleviyle evlenmek caizmidir?Yoksa büyük bir hatamıdır?Bana yardımcı olursanız sewinirim.Ben alevi değilim ayrıca onuda belirteyim.Ama sewgilim isterse onun için alevi bile olurum.Onu canımdan çok sewiyorum.Sorularıma cevap verirseniz sewinirim teşekkür ederim.

bence sen bu soruyu sevdiğin insana söyle ondan güzel bir cevap gelir zaten yani alevilerin bulunduğu bir forumda alevi ile evlenmek caizmidir yoksa hatamıdır diye bir soru soruyorsun sana hatadır demiyeceğiz herhalde çok seviyorum diyorsun böyle bir çelişkiye düşüyorsun bana hiç SAMİMİ gelmedin kusura bakma BEN YARİM için CEheNNEMDEDE YANARIM

Arguvan 44
11.03.2006, 16:53
aynen Piro sana katiliyorum...

BEN NAZLI YAR ICIN CEHENNEMDE CAYIR CAYIR YANMAYA RAZIYIM ...

Balta
11.03.2006, 17:32
bence sen bu soruyu sevdiğin insana söyle ondan güzel bir cevap gelir zaten yani alevilerin bulunduğu bir forumda alevi ile evlenmek caizmidir yoksa hatamıdır diye bir soru soruyorsun sana hatadır demiyeceğiz herhalde çok seviyorum diyorsun böyle bir çelişkiye düşüyorsun bana hiç SAMİMİ gelmedin kusura bakma BEN YARİM için CEheNNEMDEDE YANARIM

Piro v Şekerkıza cevap;

Alevilerin bulunduğu bir forumda bir alevi olarak diyorum ki;
Alevi ile evlenmek caiz mi diye soruyorsan. CAİZ değil arkadaşım. Hem sevdiğini söyleyip hemde hala acaba kuşkusu yaşayan birisi ve bununlada yetinmeyip bir forumda bunu dile getirip şeyhten fetva bekler gibi soru soran arkadaşım Şekerkız önce bu bakış açını değiştir. Caizmi diye sorarken bile bir Aleviye ne sıfat yüklediğinin farkındamısın diye soracağım ben sana.
O nedenle bu evlilik sana caiz değil? Vazgeç çünkü sen kuşkuların ve caizlerinle evlensende mutlu olamazsın. Ve büyük bir hata olur ama bu senin için olur. Yani karşındakine haksızlık etmiş olursun.

Nedir bu arkadaşlar her yerde bu sorgulanıyor. Biri çıkıyor biri başlıyor Alevi Alevidir bunu böyle kabul etmek lazım nedir bu kabulsuzlük. Nerdeyse asırlardır içiçe yaşadıkları bir toplumda sanki dünyanın öbür ucunda yeni hiç bilinmedik biryer keşfediyorlar yada uzayda yeni bir tür insan çeşidine yeni rastlandı da bunun sorgulaması yapılıyor. Aleviler bu dünyada asırlardır var ve bu coğrafyada içiçe yaşıyorsunuz. Bu ne reddetme mantığı böyle. Eğer kafanda soru işareti varsa acabalarla yaşama, yoksa git evlen sonuçta bu iki kişinin kararı. Ama şahsi düşüncemi sorarsan ben bir alevinin ister erkek olsun ister bayan bugünün şartlarında ve şartlanmışlığında evlenmesine karşıyım. Nedeni mağlum; alevi kızsa neredeyse aleviliğinden utanacak, yada bir ömür boyu saklayacak hale geliyor yada getiriliyor. Alevi erkekse bu severse kız tarafının ailesi tarafından birşekilde yaptırımlar başlıyor.

PirO_62
11.03.2006, 17:39
Piro v Şekerkıza cevap;

Nedeni mağlum; alevi kızsa neredeyse aleviliğinden utanacak, yada bir ömür boyu sağlayacak hale geliyor yada getiriliyor. Alevi erkekse bu severse kız tarafının ailesi tarafından birşekilde yaptırımlar başlıyor.

hocam teşekkür ediyorum cevap vermissin AMA Arkadaşa bana değil bana cevap verilecek bir sey yok sen soruyu soran arkadaşla ilgili yorumunu y

Lamekan
11.03.2006, 17:40
Bende merak ediyorumdum arkadaşlar Alevi Sünli evliliği konusuna neden yazan yok. Yoksa bu sorunu aştık mı diye düşünmeye başlamıştım ki bu konuyu gördüm :)

http://aleviforum.com/showthread.php?t=2677&highlight=alevi+s%FCnli+evlili%F0i

Burası yetmedi başka yerleremi taşıntınız merak ettim.

Hüseyin69
11.03.2006, 17:51
VE ŞUNU UNUTMA SÖYLEDİĞİN KELİME KİMSE ALEVİLİĞİNDEN UTANMAZ BİZİM GELİNLİK KIZLARIMIZ DA CESUR VE YÜREKLİDİR SEVER AMA UTANMAZ HELEKİ ALEVİLİĞİNDEN SEN HEP DERSİN KINIYORUM BENDE SENİ KINIYORUM :::::::::::::::::::

sanalda büyük yazmak hakaret yapmak gibi birseydir pirim ayrica
bazen bu sitede alevi oldugunu iddia eden bazi insanlarin yazilarini görünce
acaba benmi alevilikten cikmisim
yoksa bunlar alevi degilde
alevigibi görünmeyemi calisiyorlar gibi bir tereddüt icime düser
cag teknoloji cagidir herkes istedigi anda ister alevi ister sunni vs gibi hersey olabiliyor
alevi oldugu icin utanan alevi yoktur demek yanlistir
vardi üc tane degilse binin icinde iki kisi sirf alevi oldugu icin
utanan aleviler mutlak var belki biz bilmyioruz ama vardir
tipki hizirpasayla birlik olup pirsultani asanlar gibi

PirO_62
11.03.2006, 17:56
doğru söylüyorsun canerzincan kardeşim ama utananlar ı tasvip ediyormuyuz ben aleviyim diyemiyorsa aleviliğinden utanıyorsa bende ondan utanırım

Balta
11.03.2006, 18:20
hocam teşekkür ediyorum cevap vermissin AMA Arkadaşa bana değil bana cevap verilecek bir sey yok sen soruyu soran arkadaşla ilgili yorumunu yap

VE ŞUNU UNUTMA SÖYLEDİĞİN KELİME KİMSE ALEVİLİĞİNDEN UTANMAZ BİZİM GELİNLİK KIZLARIMIZ DA CESUR VE YÜREKLİDİR SEVER AMA UTANMAZ HELEKİ ALEVİLİĞİNDEN SEN HEP DERSİN KINIYORUM BENDE SENİ KINIYORUM :::::::::::::::::::

Piro sen yazımı doğru algıladığından eminmisin. Yoksa bu kadar büyük yazıyla kınıyorumun altındaki anlamsızlık nedir. Diğer evlilik konulu tartışmaları oku. "Hepimiz müslümanız. Alevilik sünnülük benim için önemli değil "diye cesur kızlarımızın cevaplarından bol miktarda okuyabilirsin. Beni kınıyacağına onları kınasan çok daha mantıklı olur.

Canerzindan arkadaşım sanırım pironun yazısına göre yanıt vermişsin ve benden alıntı yaparak yazmıştı. Bir zahmet benim yazımında tamamını oku arkadaşım.

Bu Seni kınıyorum lafını düzeltmeni istiyorum Piro arkadaşım.

Hüseyin69
11.03.2006, 18:33
Canerzindan arkadaşım sanırım pironun yazısına göre yanıt vermişsin ve benden alıntı yaparak yazmıştı.

evet sayin abim piro nun yazisina göre yanit verdim
ama senin yazinida okudum bundan emin olabilirsin
senin ve senin gibi güzel insanlarla burda muhabbet etmek bana ayri bir onur verir
balta abim bu konuda hic kuskun olmasin

halitseyfi
11.03.2006, 18:33
şeker kız
sana değil ama ailene söylenecek tek bir sözüm var (siz sünni bir kardeşimizsiniz düşüncesiyle) dinlerini asıl kaynaktan yani kurandan öğrensinler

Balta
11.03.2006, 19:09
Ben daha önce Sünni bir erkek arkadaşın Alevi bir kızı sevdiğini söyleyip başlattığı formda şöyle yazmıştım. Şu anda buna cevap veren arkadaşların dışında orada evlenmelerini svunan arkadaşların bu bayana aynı öğütte bulunmadığını görünce bu yazıyı buraya aktarma gereği duydum. Çünkü o forumda cevaplar 500 aşmış ama bu bayan arkadaşla ilgilenen yok demekki kız alevi olunca evlenmesini bu kadar çok isteyen var. Ama kız bu arkadaş gibi sünni olunca demekki bu arkadaş yanlış düşünüğyor. Burda bile bir ikilem var. o Formda yazdığımı okuyun arkadaşlar yanılıyormuyum;
.

Şundan ben genelleme yapıyorum. hepimiz müslümanız evlenebilir diyen %90 cevapların profili bu forma katılmış Alevi olmayan kişiler. Peki neden böyle düşünüyorların cevabıda çok açık. Böyle düşünüyorlar çünkü konuyu başlatan kişi Yani erkek sünni ve istediği kız bir Alevi.

Bunu tersinden başlatsaydın sonuç şöyle olacaktı. Alevi erkek bir sünni kızı sevseydi ne olacaktı bu %90 şu anda bana karşı çıkacaklarından eminim ve hatta bu yazıdan sonra bu kişiler hayır ben yine aynısını düşünürdüm deyip hatta beni suçlayacaklarda ama sonuçta ben tanıdığım varın arkasına sığınarak kamufle etmiyorum kendimi elimdeki bilgileri değerlendiriyorum sadece neyse dediğim gibi bu %90 belki bu sitede değilde başka bir sitede olsa belki hakarete bile vardıracaklar nasıl bir sünni kızı sevebilirmiş diye. Belki hakaret etmeyecekler ama kesin karşı çıkacak Neden mi?

Çünkü Sünni kesim Ataerkildir. Yani Erkeğin üstünlüğünü kabul eder ve hatta çoğu Sünni yobaz kesimde Alevi kızı alıp müslümanlaştırmak dine hizmet olarak algılanır. bu nedenle Konu Sünni erkeğin Alevi kızını sevmesi bu temel esasta değerlendirilir nasıl olsa Erkek alır ve kendi düşüncesine göre şekillendirir fikri yaygındır. Lütfen arkadaşlar bu söylediklerimin kanıtımı bu fikri benimseyen arakadaşların oranına profillerini kontrol ederek başlayın ve başka konulardaki yazılarınıda okuyun.

Ben genelleme yapıyorum çünkü Sünniler Ataerkildir ve erkeğin üstünlüğüne dayanırlar ve bunu kabul ettirmeye çalışırlar en demokratıda böyledir. Ama Aleviler Anaerkildir ve Kadınla erkeği bir arada görürler onun içindirki yıllardır sizler bunları birçoğunuz yıkamasanızda yıkan kesimlerinizde bunu izi vardır hala ve o nedenle sürekli akraba bile olsa "Ateşle barut örmnekleri verirsiniz. Bu nedenle yıllarca Aleviler namus konusunda sürekli sizin iftiralarınızla yüzyüze kalmıştır. İşte Anaerkil bir ailede yetişen kızların mutsuzluğu Ataerkil bir ailenin yapısından kaynaklanır bunda ailelerin suçu yoktur verilen eğitimden kaynaklıdır ve buda kolay kolay çatlatılamaz ama saklanabilir gerçeklerdir ve birşekilde mutlaka su yüzüne çıkar çıkıncada yıkıcı olur. Diğer taraftan Ataerkil bir kesimden gelen kız mensup olduğu sosyal konumdan Anaerkil sosyal konumun imkan ve olanaklarından mutlu olmasıda tabii sonuçtur.

Aslında Redyellow ve benzeri kişilerin Alevi olmadıklarını beyan etmelerine rağmen ve Alevi düşüncelerini bilmediklerinden ve kabul göstermemelerine rağmen neden bu Formda yazdıkları benim kafamı meşgul ediyor.(!) Tabiiki herkes fikrini söylesin ben bu anlamda demiyorum. Fakat sanki bu bana kasıtlı ve amaçlı geliyor ve sanıyorum bize birşeyleri empoze etmeye çalışıyorlar gibi hatta birçok kişi yadırgamıyor ama ben yadırgıyorum ve birçok sitede bu ve buna benzer empoze edilmiş bilgiler bilinçli yada bilinçsiz kullanılır olmuş mesela nedir.

Biz Aleviler 72 millet ve bütün dinlere saygılıyız. Oysa bakıyorum şu söylem moda oldu.

"Hepimiz Müslümanız Hepimiz Türküz." bu Alevi literatüründe olmayan bir söylem. Yanlış anlaşılmasın ben Müslümana ve Türke karşı değilim ama en azından Aleviliğin geniş anlamını dar anlama ve kalıba sokmaya karşıyım. Biz öncelikle "Hepimiz İnsanız deriz. Alevilikte tek ulus sovenizmi yoktur ve ırkçılık hiç yoktur. Lütfen bu konulara ve yazan kişilerin ne maksatlı yazdıklarına dikkat edelim.

emrah13
11.03.2006, 19:25
merhaba kardeş iyi aksamlar yazdıkların cok anlamlı ve guzel aslında bunları bıze yanlıs anlatıkları icin bizde burdayız yani burdan doğruları öğrenmeye hakımız var yani sizlerden her insan karmasık duygular beslebilir önemli olan doğrulari öğrenmek burda .mesela ben buraya kayıt olduktan sonra daha iyi anladım alevliği cok guzel seyler öğrendim burda bilgin icin tesekürler kardes cok güzel olmus

emrah13
11.03.2006, 19:33
insanlar birbirilerini tanımadıkca anlamazlar neyin ne oldugunu bırseyleri öğrenmek istersen her turlu oğrenırsin ben yıllarca alevilerin icinde kaldıgım icin iyi bilirim ama bazı insanlar öğrenmeden yargılıyorlar buda beni sinir ediyor yani cahil insanlar

sevgibirvar
11.03.2006, 20:45
SELAM Şeker kız, öncelikle şunu söylemek istiyorum ''sevgilim isterse alevi bile olurum'' ne demek burada bir aşağılama var arkadaşım sana bu cümlenden dolayı kızıyorum.Ben sunni kökenli bir aileden gelmekteyim ve aleviliği istemiş ve benimsemiş biriyim eşim de alevi birbirimizi çok severek evlendik çok zorluk çektik ama başardık sonunda şu an inanılmaz mutluyum aleviler mükemmel insanlar ben de dahil. Şimdi arkadaşım ben bir örnek olayım sana SEVGİ kolay bulunmuyor sakın vazgeçme sevginden SANA BİR ÖMÜR MUTLULUKLAR SEVGİN DAİM OLSUN SEVGİLER SEVGİYLE KAL..

Arguvan 44
11.03.2006, 23:24
merhaba sekerkiz,

bence eyerki onu yürekten seviyorsan hic süphen olmasin elbette sonu hayir olucaktir.. zaten biz alevilerde ne baski var, ne zorlama var, hersey tamamiyla hosgörüye bagli; yani bundan yana icin rahat olsun. Önemli olan senin ailenin bu konuya bakis acisi. Bence onlarda bir an önce diyer aile ile tanissin ve kendileri görsünler alevilerin nasil yasadiklarini, nelere deyer verdiklerini...

Umarim hersey gönlünce olur... Mutluluklar !

Hüseyin69
12.03.2006, 00:55
merhaba kardeş iyi aksamlar yazdıkların cok anlamlı ve guzel aslında bunları bıze yanlıs anlatıkları icin bizde burdayız yani burdan doğruları öğrenmeye hakımız var yani sizlerden her insan karmasık duygular beslebilir önemli olan doğrulari öğrenmek burda .mesela ben buraya kayıt olduktan sonra daha iyi anladım alevliği cok guzel seyler öğrendim burda bilgin icin tesekürler kardes cok güzel olmus

bu sözler bu cümleler bana birini hatirlatiyor ama kimi
haydin bakalim acaba buna benzer cümleleri daha önce kimin dilinden dökülmüstü
fazla gerilere gitmeye gerek yok galiba güner ümit olacakti yaniliyorsam hatami düzeltin

turgay_81_34
12.03.2006, 14:24
bu alevi sünni ilişkileri gerçekten büyük sorun... bende buna benzer bişey yaşadım.. fakat sunni insanlar alevilere göre daha bi tutucu bu konuda.. kızını aleviye verirse sanki dünyanın en büyük günahını işlemiş gibi düşünüolar.. ölsünde aleviye varmasın şeklinde bi düşüncce bu.... çok yobazca bu çagda hala böyle geri kafalı insanlar olması ve çogalmaya devam etmesi düşündürücü..

emrah13
12.03.2006, 14:24
slm kardes benim yazdiklarımmı birilerine benziyor yoksa yanlısmı anladim yaziyı iyi okumanı istiyorum

turgay_81_34
12.03.2006, 14:29
şeker kız
sana değil ama ailene söylenecek tek bir sözüm var (siz sünni bir kardeşimizsiniz düşüncesiyle) dinlerini asıl kaynaktan yani kurandan öğrensinler

Allah mesut etsin kardesim.. dogru olanı yapıosun.. KESİNLİKLE VAZGEÇME..

emrah13
12.03.2006, 14:31
merhaba kardes malesef halen geri kafalılar var ve ben halen yasıyorum cahillere ne anlatırsan anlat bildiğini okuyor

turgay_81_34
12.03.2006, 14:34
ben çok çektim bu konuda... ve artık bi sünni kız görünce kaçıom:) madem onlar bizi istemio biz neden onları isteyelimki.....

Şoreş
12.03.2006, 14:53
Bende çevremde bize karşı o kadar kötü bir horlama gördüm ki asla sünni ile evlenmem dersimi aldım ben.Kendi adamın olacak kardeşim inancın aynı olacak herşey yolunda gider ;)

tolga79
12.03.2006, 16:56
merhaba arkadaslar bende tesadufe buldum bu sıteyı benimde derdim aynı alevi- süni mezhep sorunu. ben sunıyım arkadasımda alevi 3 senedirde beraberiz mutlu bi arkadslıgımız var.kızı bizim tum aile tanıyor ve çokta seviyor fakat beni ailesi tanımıyor ve sorun cıkacak dıye arkadasım ailesıne konuyu acamıyor burda bizim gunahmız ne biz hepimiz kardes degilmiyız sonucta niye boyle mezhep sorunları yasıyoruz aynı memleketteyız farklı mezhep içinde, ben gercekten bu konuya cok karsıyım sırf basıma geldi diye de yazmıyorum bunu

turgay_81_34
12.03.2006, 17:08
bu önce kendi meshebindekilere sorman gerekio arkadasım.. bu konuda bence sünniler daha katı

Şoreş
12.03.2006, 17:13
Aleviler kızlarını sünni erkeklere vermekten çekinir haklı olarak ben olsam bende çekinirdim.Kızımın bir Alevi ile evlenmesi daha münasıp olur.Bize gelen gelinler inanç konusunda baskı görmezler ama bizim kızlarımız sünnilere gidince horlanıp baskı görüyorlar mesela baş bağlamaya zorlanıyorlar pantolon giydirmiyorlar.Cicim ayları geçince kızlarımız için genel olarak kabus dolu günler başlar bu çok olan bir durumdur ve daha niceleri.Bu yüzden aleviler birçok nedenden dolayı sünnilere KIZ VERMEKTEN ÇEKİNİRLER HAKLI OLARAK.!

cesmeli1985_20
12.03.2006, 23:24
iyi geceler

Hüseyin69
12.03.2006, 23:33
önemli olan sevgi bağıdır
bende sevdiğimden ailem için ayrıldım ama olmadı sevgimiz okadar kuvvetliydi ki ailem kabul etti ve şimdi yine sıra bizde evlenicez ve birbirimizi ne kadar sevdiğimizi ozaman görecekler
sevgi aşk bunun yeri başkadır
ben aleviyim ama sünni alevi ayrımı yapmadım
hemde dede kızıyım
ve talibimizin oğlunu sevdim
şimdi mutluyum
sadece sarılın birbirinize....:D :D :D

hem dede kizisin hemde talibin oglunu sevmissin ee tabiki karsidaki mum söndü yapiyorlar enstet yapiyorlar vs vs derler acaba
yanlis bizdemi yoksa bize iftira atanlardami
zaten dede kiziyim demekle yazdiklarinin arasindaki celiskiyi görünce senin alevilik ile hic bir iliskinin olmadigini rahatlikla söyleyebilirim ama neyse
...............

cesmeli1985_20
12.03.2006, 23:46
???

Hüseyin69
12.03.2006, 23:48
talibimiz derken çok uzak bir terimden bahsettim
benim dedem geçmişte çok yanlışlıklar oldu der
aleviyim ama insanım sünni de bir insan talipde
nişanlım ve ben iki ayrı köydeniz
bunun yanlışı nerde
sevgi diye birşey var
taliplik dedelik
bazı yerlerde devam edebilir ama benim çevremde böyle birşey kalmadı
ben yanlış birşey yaptığımı sanmıyorum
sünnilere de şu mesajı yolluyorum
mum söndü yapıp birbirleriyle bilmem ne yapıyorlarmış peki soruyorum bunun içindeydiniz galiba...
peki aleviler yıkanmıyo dediniz sizinlemi .................gördünüz
alevi arkadaşlar kusuruma bakmayın

kusura bakma yazilarini okudukca midem de depremler oluyor
af edersiniz gercekten lavaboya kadar ugramam lazim

yusufçukgecegez
13.03.2006, 01:08
ben güzel sanatlarda öğrenciyim ve sünniyim.geçen yaz okulumuzun yaz faaliyetlerinde yine bizim okuldan bir kızla tanıştım ,ondan çok etkilendim ve çok kısa sürede aşık oldum.birgün konuşurken ali ismini çok sevdiğini söyledi.o an anladımki kız aleviydi.bir günlük bir tedirginlik yaşadım.bu kıza aşık olmuştum ve o anda aramızda uçurumlar belirmişti sanki.bu halimi oda anladı.bir gün sonra kafamda herşeyi halllettim ve aramızda hiçbir farkın olmadığına karar verdim.ona aşkımı itiraf etim ve buna olumlu yaklaşmadı,sadece arkadaş olalım ne olur kırılma dedi.ben sünni olduğum için bunu yaptığını düşündüm ve nasıl olsa bunu aşarız bir müddet sonra dedim.fakat hiç aşamadık.arkadaştan çok öte olduk ama hep bana geleceğimizin olamayacağını söyledi.ben olabilir dedim yeterki iste herşeyi aşabiliriz.evlenmeyi asla düşünmüyorum dedi.aşkımı bir hastalık gibi gördüve bir zaman sonra geçer nasıl olsa dedi.erkeklere güven olmaz her erkek aldatır dedi.ben onu çok seviyordum ve öyle olmadığına ikna etmeye çalıştım.konuştukça bazı şeyler öğrendim neden bukadar güvensiz diye.sevgiye ve aşka hiç inanmıyordu.kimsenin kendisini sevdiğine inanmıyordu annesi babası dahil.babam bana bir kerecik olsun sevgisini belli etmedi diyordu ,bende sünnilerde böyle gelenek biliyordum ama daha modern olduğunu düşündüğüm alevilerde buna şaşırmıştım,kadın erkek yanyanaydı ama babalar kızlarına sevgilerini adetlerinden dolayı belli edemiyorlarmıydı.o kadar sevgisiz kalmıştıki kalbini sevgiye açamıyordu .ömrünün sonuna kadar yanlız yaşamayı kafasına koymuştu.birden mucize olmaya başladı ve yakınlaşmaya başladık.artık söylediklerimi onaylıyor beni sevdiğini söylüyordu mutluluktan ölecektim o aralar.bir gün buluştuk tuhaf davranıyordu,sanki uzaklaşmıştı yine benden.ne söylersem zıddını söylüyordu morali bozuktur üstüne gitmiyeyim dedim,oturuyorduk cüzdanımda annemin resmini gördü ve bakmak istedi.resme uzun uzun baktı annen güzel kadınmış dedi.ama düşündüğü bu değildi bunu hissetttim.annem başörtülüydü fotoğrafında.onu düşündüren buydu yani ailem akrabalarım çevrem.yarım saat sonra konuşurken aniden kalkıp gitti.mesaz yazdım akşama özür diledim hatalı bişey yaptıysam diye ve bana bidaha mesaz yazma diye cevap gönderdi.üstelemedim ama olacakları hissettim ve kalbime bıçak yemişgibi oldum.ertesi gün okulda görüştük ve artık hiç görüşmeyelim dedi.dondum kaldım.henmen akabinde telefon numaramı silmiş,msn mi engellemiş,ve ben hiç olmamışım gibi davranıyor.yani beni bir annda hayatından sildi.ve ben aşkından deli divaneydim.halendaha öyleyim.iki ay oldu ne bir saniye aklımdan çıkıyor nede hayali gözümün önünden gidiyor.çok acı çekiyorum ve yaşama sevincim kaybolmuş durumda.ona hiçbirşey için kızmıyorum ve kızmıycamda.artık geri döneceğinede ümidim kalmadı ama sevgisi kalbimde yaşayacak.o bana aleviliği tanıttı ve artık tüm alevileri kardeşim gibi görüyorum.onun olan herşey artık benim oldu.yada atrtık ben o oldum.şimdi kafamda birsürü sorular kaldı.sevmekten bağlanmaktanmı korktu,yoksa geleceğimizin olamayacağını düşünüp herşeyi bitirmeyemi karar verdi.bunun cevabını belkide hiç alamayacağım.çünkü şu an bana tek söylediği şey'' senden nefret ''ediyorum.şimdi ben onun bana bıraktıkları ile teselli buluyorum.bu alevi kızı o kadar çok sevdimki ömür boyu unutabileceğimide sanmıyorum.sadece paylaşmak istedim.sabrınız için teşekkürler.

satuk
13.03.2006, 02:12
cehenneme mi girerim sorusu seviyeni ve dünya görüsünü, at gözlügünü, her söylenene inan, birsey arastirmayan, bos bir insan oldugunu öyle apacik gösteriyor ki ben saskin saskin sana cevap yazmaya calisiyorum,

avustralyadan bir arkadasim cevabinda herseyden söz etmis, ben sahsen bu kafayla hayirli bir evliligin olacagini düsünmüyorum cünkü, sen isi bastan bozmussun. düsünce olarak bence sen cökmüs bir vaziyetdesin...

ben alevi degilim, tüm dinlere saygim sonsuz oldugu icin, alevilige de saygim sonsuzdur, cok saglam alevi inancinda olan arkadaslarim var.

o acidan, burda bir kac kisi kendi satarcasina ballandira ballandira ileti yazmislar. buna benzer iletiler seni suanki ruh halinden malesef kurtaramicak. o yüzden sen o kafandaki sacma sapan soru isaretlerini ilk önce kaldirmaya bak, ve sonra sevdigine dön, ve biraz aleviligin nerden geldigine ve hangi dinle alakali olup olmadigini bi güzel arastir. inan o zaman ufkun genisleyecektir, ve alevilerin senden farkli olmadigini görüp, güzel (insallah da hayirli) bir evlilik yapacaksin..

kimse kimseyi dislamaya, hor görmeye hele hele inanci icin asagilamaya hakki yoktur. biz bir bütünüz ve bir bütünde olmaliyiz. ancak o zaman bazi seyler degisecektir diye düsünüyorum.

yanlisim varsa düzeltin lütfen.

MetinK
13.03.2006, 02:56
bu durumm sadece ayri inanclarda olmuyorr ayni inanctan bu durumlarda cok oluyorr bu cok genel bir konuu..... her ianactan insanlarin arasinda bu tur olumsuzluklar oluyorr bunu sadecee ayrii inaclara yulkeyemeyizz degilmii ..........
saygilar.............
Sevgili sila can,bunu sakayla karisik söyledim.dikkat edersen senaryo gibi yazdim.tabi ki her inanctan insanla evlenilebilinir .ayni inanctan insanlarda da sorunlar olur.
sakayla karisik bir film senaryosuydu sadece...
saygi bizden ...

MetinK
13.03.2006, 03:04
merhaba yusufcuk.
acikli bir anini bizimle paylastin.sonu iyi bitmemis.benim yukarida saka ile anlattigim film senaryosuna benziyor...(cocuksuz bir film-cocuksuz film olurmu arkadaslar)
olabilir bir durum.bunda yadirganacak bir sey yok.
hayatin gercegini bizimle paylastin.ne diyelim Allah sabir versin.

elazıgsünköyü
13.03.2006, 17:41
bence sakıncası olamazmı bilmem ama bir yerde elbette sorun çıkacaktır

Lamekan
13.03.2006, 17:54
bence sakıncası olamazmı bilmem ama bir yerde elbette sorun çıkacaktır

Bence tam karar verememiş gibisiniz.

Sorunların olacağı kesin...

tolga79
13.03.2006, 21:53
bu önce kendi meshebindekilere sorman gerekio arkadasım.. bu konuda bence sünniler daha katı
kardes işte bizim sorunlarımız kendi mezhebin benım mezhebim burdan yasıyoruz süniler katı dıye bırsey yok sen bende yok bunu untma sadece kafalar yıkanmıs bunu untma.

yusufçukgecegez
14.03.2006, 01:32
teşekkür ederim metink kardeşim.ilerde sorun olacağını bende düşündüm ilk zamanlar ama sonraları derin derin düşündün aslında sorun diye bişey yoktu.sorun sadece kafalarımızdaydı.ben kafamdaki sorunu çözdüm.sevgi saf bir sevgi temiz bir sevgi tüm sorunları çözüyor,yeterki derinden inanarak sevebilin.eğer ortada bir sorun varsa bu sorun sevgi ile aşılabilir.birileri bunu aşmalı.ben bunu aşmak istedim.ama aşabilmek için bu kızın desteğine ihtiyacım vardı ve o buna cesaret edemedi.ve çok haklı ,bu büyükbir sorumluluktu.onunda kaldırabilecek gücü yoktu çok zayıftı.ben aşamadım ama birileri aşmalı.bu nekadar daha böyle gider.ne zaman aynı topraklarda yaşayan insanlar kardeş olucak.ne zaman tüm zincirler kırılacak.birileri bunu yapmak zorunda artık.ben sevdiğim bir insanı kaybettim bu zincirler yüzünden ve giderken benim bir yarımıda götürdü.diğer yarım ise sadece zincirleri kırmak için yaşayacak.haddimi aşdıysam affola.

erdal ates
14.03.2006, 02:22
İNSANIN AKLI HÜR OLMALI;
Bence bu ilişkinin sonunun görünmesi daha çok ailelere bağlıdır.Sünni aileleri bizim aileler gibi düşünmüyor.onlar çok katılar kızlarını kesinlikle aleviye vermek istemezler.(aydın aileler hariç)Ben 4 yıldan daha fazla süre bir sünni kız ile birlikte oldum ve sonu hüsran ile bitti.Sevgi bazen herşey olmuyor maalesef,sevenlerde ayrılabiliyor...

MetinK
14.03.2006, 04:06
[QUOTE=yusufçukgecegez]teşekkür ederim metink kardeşim.ilerde sorun olacağını bende düşündüm
ben aşamadım ama birileri aşmalı.bu nekadar daha böyle gider.ne zaman aynı topraklarda yaşayan insanlar kardeş olucak.
birileri bunu yapmak zorunda artık.ben sevdiğim bir insanı kaybettim bu zincirler yüzünden ve giderken benim bir yarımıda götürdü.diğer yarım ise sadece zincirleri kırmak için yaşayacak.haddimi aşdıysam affola.[/Q

sayin yusuf

bence sorun ilerici ve demokrat ailelerde degilde muhafazakarlarda .
tanidigimiz bir sürü insan var birbiriyle evli ve sorunu olmayan.birakalim sunni ve türk olmayi,Alman,Yunanli,Yugoslav,hristiyanlarla evleniyor insanlarimiz artik ve sorun olmuyor bu.
Hersey insanin kafasindaki önyargilari paylasmaktan kaynaklaniyor.Einstein in bir sözü vardir:"Atomu parcalamak önyargilari parcalamaktan daha kolaydir" diye.
birileri bunu zaten yapmis ,yapiyor ama size kismet degilmis.Umarim kalan yarinizla bu zincirleri kirarsiniz.
sevgi ve saglikla kal...

cankut
14.03.2006, 21:21
Arkadaşlar tersi bir durum olursa erkek alevi kız sünni olursa o zaman nasıl bir durum izlenir ayrıca bende sünniyim.böyle bir davranış bence çok yanlış...

Caf€Ri
14.03.2006, 21:32
Bu tür evliliklerde şu an biz karar veremeyiz;

1- Alevi ne kadar Alevi,
2- Sunni ne kadar Sunni,

Bu iki kavramda çok ama çok önemli ...

karacadır
14.03.2006, 21:42
ya ben simdi alevi bi kıza asık oldum babasi da dede imiş bana kesin vermezler napacaz o da benim icin ii seyler hissedior

Caf€Ri
14.03.2006, 22:04
ya ben simdi alevi bi kıza asık oldum babasi da dede imiş bana kesin vermezler napacaz o da benim icin ii seyler hissedior

Ya ben zannetmiyorum öyle birşey olacağını. Eğer dede ise daha da iyi, en azından böyle mezhep olaylarını sorun yapmaz. Sevgi varsa ortada bunlar önemsenmez. En azından ben kendi ailemde böyle gördüm.

mercan
14.03.2006, 22:07
Ya ben zannetmiyorum öyle birşey olacağını. Eğer dede ise daha da iyi, en azından böyle mezhep olaylarını sorun yapmaz. Sevgi varsa ortada bunlar önemsenmez. En azından ben kendi ailemde böyle gördüm.

aaaa diyosun :sook
nediyosun caferi :sook
dedeyse asıl sorun daha büyük :)
bilmezmisin eskiden dede kızını sadece dede çocuğuna verirlermiş kaldıki sünniye vericekler:sook yok dede kızıysa daha imkansız bu

mercan
14.03.2006, 22:11

ya moralini bozmak gibi olmasın ama kız aleviyse zor ... ama bide dede kızıysa iki katı zor senin işin. çünkü dede etrafa örnektir önderdir yol göstericidir böyle bişeyi istese bile etrafdan çekindiği için bile red edebilir
yani bildiğim ve yaşadığım şeylerden dolayı diyorum bunuda

Caf€Ri
14.03.2006, 22:16
Sen Mercan' a bakma. Dede ile ben konuşurum elini öperim. Dedeler iyi niyetli aydın kişilerdir. Eğer gerçektende sevdiğini gösterirsen verirler, hayır demezler. Hem bizde rıza evliliği önemli, yani kızında rızası var birbirinizi seviyorsanız no problem..

mercan
14.03.2006, 22:20
Sen Mercan' a bakma. Dede ile ben konuşurum elini öperim. Dedeler iyi niyetli aydın kişilerdir. Eğer gerçektende sevdiğini gösterirsen verirler, hayır demezler. Hem bizde rıza evliliği önemli, yani kızında rızası var birbirinizi seviyorsanız no problem..

dedelerin iyi ,aydın olduğunu bende biliyorum.. kaldiki zaten ben dede soyundan geliyorum.
. benim demek istediğim hiçbi anne baba evladının üzülmesini ona sözle dahi olsa zarar gelmesini istemez en başta zaten çocuğunun mutluluğu için vermez bi sünniye
kim nederse desin ben bi sünni ile alevinin mutlu olabileceğine pek ihtimal vermiyorum..
evlendiği kişiyle mutlu olsa bile onun ailesiyle sorunlar yaşar sonucda biz alevileri; tanımıyolar tanımak istemiyolar

kişisel olarak kimseye bişey demiyorum genel olarak konusuyorum
dede konusuna gelincede sözümün arkasındayım eğer dedeyse işi daha zorr

Caf€Ri
14.03.2006, 22:22
Karacadır, olmadı kaçırırız ;)

karacadır
14.03.2006, 22:27
:( diorum bu duruma nokta saolun

mercan
14.03.2006, 22:29
:( diorum bu duruma nokta saolun

yaaa seni incitmek istememiştim sadece düşüncelerimi ve etrafimdeki örneklerden yola çıkarak bu konudaki görüşlerimi yazdım
siz caferi ile bi çuval bulup plan yapmaya başlayın

tabiki şaka herşey güzellikle ve zamanla halledilir..ailesine zaman tanı ve seni tanımalarını sağla ..diyebileceğim bu

dipterus
19.03.2006, 23:56
Sünni yada Hanefi yim. aslında ne olduğumu tam olarak bende bilmiyorum. Alevi bir kadınla evlenmek istiyorum ama ailesi buna karşı. Tek sebep mezhep farklılığımız. Bana açıklayabilirmisiniz neden karşılar neden buna izin verilmiyor ve bunu aşmak için ne yapabilirim. Ailesi izin vermediği sürece kız arkadaşımda benimle evlenmeyecek. Bu konuda çok kararlı. Bağzen onu istemese bile kaçırmayı düşünüyorum. Böyle bir şey olursa olası sonuçları ne olur ? Sorular çok oldu ama hepsi bir konu. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

SahHatayi
20.03.2006, 00:03
git bir dergaha dedelerin yanina otur, ögren ögren ögren

cemlere katil, fakat kizin oldugu ceme degil, sakin ha, düsüncelerin cemde olsun

herhalde ailede elinde sonunda bundan haberdar olur ... diye düsünüyorum

Serkan_Devrim
20.03.2006, 00:03
sayın dipterus; açmış olduğunuz konu başka topiklerde mevcut olduğu için konuları birleştirdim. lütfen bir konu açmadan önce arama butonundan sorgulatın.
saygılar

ali ekber

Lamekan
20.03.2006, 00:11
Sünni yada Hanefi yim. aslında ne olduğumu tam olarak bende bilmiyorum. Alevi bir kadınla evlenmek istiyorum ama ailesi buna karşı. Tek sebep mezhep farklılığımız. Bana açıklayabilirmisiniz neden karşılar neden buna izin verilmiyor ve bunu aşmak için ne yapabilirim. Ailesi izin vermediği sürece kız arkadaşımda benimle evlenmeyecek. Bu konuda çok kararlı. Bağzen onu istemese bile kaçırmayı düşünüyorum. Böyle bir şey olursa olası sonuçları ne olur ? Sorular çok oldu ama hepsi bir konu. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Engin öncelikle merhaba... Sorularının ve sorunlarının cevabı bu konuda mevcut bence sen önceikle bu konuyu bir oku derim sana.

Kaçırma konusuna gelince kız ailesini seçmiş sana karşı, kaçırsan ne olabilirki. Bu arada merak ettim kız arkadaşın aleviymiş haaa...Kolay gelsin şimdiden. Benim kızım olsa kesinlikle vermezdim, helede sana :)

Şoreş
20.03.2006, 00:12

Sünniye kız verilmemesinin sebebini anlamak güç değil Aleviliğin geçmişini bilirseniz bunu daha iyi anlayıp Alevilerin kaçınmalarına hak verirsiniz.Bende olsam kızımı vermem asla

dipterus
20.03.2006, 01:09
Sünniye kız verilmemesinin sebebini anlamak güç değil Aleviliğin geçmişini bilirseniz bunu daha iyi anlayıp Alevilerin kaçınmalarına hak verirsiniz.Bende olsam kızımı vermem asla
SOREŞ evet Alevi Süni geçmişini biliyorum. Tüm yaşamım boyunca hayatıma giren insanların yarısı Alevidir. Forumda hemen üstünde bulunan LAMEKAN gibi. Kültürünüze geçmişinize yaşanılanlarıda az çok biliyiyorum. Bu gün bana söylediğin şeyler bir zamanlar yaşadığınız hatta belki bugün bile yaşadıklarınızın intikamımı yoksa kendinle çelişmen mi? Aleviler soslayizmin öncü savunucularıdır fakat görüyoru ki senin içinde bir yerlerde ırkçı yaklaşımda hüküm sürmekte. Dün siz bu gün kürtler yarın kim bilir hangisi. Bence bunun sonu yok. Ya sence ?

git bir dergaha dedelerin yanina otur, ögren ögren ögren

cemlere katil, fakat kizin oldugu ceme degil, sakin ha, düsüncelerin cemde olsun

herhalde ailede elinde sonunda bundan haberdar olur ... diye düsünüyorum

iyi dedinde benim derdim Alevi gibi görünerek birilerini kandırmak değil olduğum gibi kabullenilmek. Diğer taraftan bu imkansız zaten farklı şehirlerdeyiz.

Şoreş
20.03.2006, 01:16
Benim içimde asla ırkçı bir yaklaşım yok olamazda ben sadec alevi sünni evliliğine karşıyım.Sünnilere giden gelinleri görüyoruz.Örnek vermek gerekirse;

Babamın kuzeni sünniye gitti başını bağladılar

Akrabamız müzik öğretmeni bir sünni kızla birbirlerini sevdiler kızı bize vermediler kız bize kaçtı ailesi düğünde sorun çıkardı

Eniştemin kuzeni sünni ile evlendi karşı taraf bizi hiç kabullenemedi ve kızı boşadılar.Oğlanda tuncelili bir alevi ile evli ve mutlu hata eski karısı sürekli oğlanı rahatszı ediyor çünkü anasını dinleyip boşandı.

Ve bunun gibi şeyler.Bu tip olayları görerek şok oldum çoğu zaman çünkü ayrımı hiçbir zaman biz değil karşı taraf yaptı ve alevi kızlarımızında çok çektiği apaçık bir gerçek mesela gelinlere şu deniyormuş ''önce kaynar sularda yıkancan, sonra hristiyan olacak ve islamiyeti kabul edicen'' kızlarımız bu tip şeylerle karşılaşıyorlar bunun örnekleri çok var bu tip şeyler.

Asla içimde biyerde ırkçılık yok.Bizde ırkçılık hoş görülmez

Hüseyin69
20.03.2006, 01:26
[quote=dipterus]
Tüm yaşamım boyunca hayatıma giren insanların yarısı Alevidir. quote]

kim ne yana ceker bilmem ama yukaridaki cümlen cok hosuma gitti
yigit adammisin velhasil

dipterus
20.03.2006, 01:36
Benim içimde asla ırkçı bir yaklaşım yok olamazda ben sadec alevi sünni evliliğine karşıyım.Sünnilere giden gelinleri görüyoruz.Örnek vermek gerekirse;

Babamın kuzeni sünniye gitti başını bağladılar

Akrabamız müzik öğretmeni bir sünni kızla birbirlerini sevdiler kızı bize vermediler kız bize kaçtı ailesi düğünde sorun çıkardı

Eniştemin kuzeni sünni ile evlendi karşı taraf bizi hiç kabullenemedi ve kızı boşadılar.Oğlanda tuncelili bir alevi ile evli ve mutlu hata eski karısı sürekli oğlanı rahatszı ediyor çünkü anasını dinleyip boşandı.

Ve bunun gibi şeyler.Bu tip olayları görerek şok oldum çoğu zaman çünkü ayrımı hiçbir zaman biz değil karşı taraf yaptı ve alevi kızlarımızında çok çektiği apaçık bir gerçek mesela gelinlere şu deniyormuş ''önce kaynar sularda yıkancan, sonra hristiyan olacak ve islamiyeti kabul edicen'' kızlarımız bu tip şeylerle karşılaşıyorlar bunun örnekleri çok var bu tip şeyler.

Asla içimde biyerde ırkçılık yok.Bizde ırkçılık hoş görülmez

Bende sana anlatayım izninle. Aile dostumuz Güray Alevi bir kızı sevdi ailesi evliliklerine engel koydu. Sebep sünni olması. Güray askere gittiğinde kızı zorla başkası ile evlendirdiler. Haberini aldığında kendisini mayın tarlasına atmış. Şansına hiç bir mayına basmamış.

Uzaktan kuzenim yine Alevi bir kızla evlenmek istedi. oda karşılıklı sevgiydi. Ailsei engellemek için kızı yurt dışına kaçırdı. Bizimki peşinden gitmek istedi ve duyulmuş. Bir yerde yolu kesilip tehtit edildi. vs vs...

Haksızsam söyle senin anlattıklarında koca bir saçmalık benim anlattıklarımda. En azından bana göre. Ve bana göre olan bir şey daha. Bu olaylar kişileri bağlar mezhepleri ırkları ülkeleri değil. Birilerini buna dur demesi gerekiyor ciddi anlamda dur demesi...

Şoreş
20.03.2006, 01:42
Ben dur denmesine karşıyım.Biz ne canlar verdik binlerce... Fedakarlık gerekiyor.Katıyım evet.Ama böyleyim değişmemde asla..Bizim bize ihtiyacımız var çok uzun bir süre.

saygılar

62ilev
20.03.2006, 01:53
arkadaş kısacası sen bu sevdadan vazgeç ya da sen de gel katıl bize olsun bu iş ancak böyle çözülür senin sorunun

dipterus
20.03.2006, 01:59
Ben dur denmesine karşıyım.Biz ne canlar verdik binlerce... Fedakarlık gerekiyor.Katıyım evet.Ama böyleyim değişmemde asla..Bizim bize ihtiyacımız var çok uzun bir süre.

saygılar

Sen istesende istemesende buna dur denecek SOREŞ. Bu kuşak değil sonrakide değil ama bir gün mutlaka denecek. Denmekte zorunda çünü asıl buna ihtiyacımız var. Sadece Alevi Süni konusu değil her konuda bu böyle. Çok canlar verdiniz ama çok canlarda aldınız. Tek taraflı bakmamalısın. 86 yılını hatırlarsan anlarsın. Artık insanlar geçmişe bağımlıktan kurtulmalı. Geleciği düşmanlıktan bağımsız kurmalı.

Katı olmana sevindim aslında. Soruma cevap verebilirsin. Şimdi söyle arkadaş bana ben bu kızı kaçırırsam sonuçları ne olur ? Benim ve Kızın açısından. Şu saatten sonra diğerlerini düşünecek durumda değilim. Bunu yaptığımda evlenmeye ikna edebilirim. Kaldıki son şansım bu.

dipterus
20.03.2006, 02:08
arkadaş kısacası sen bu sevdadan vazgeç ya da sen de gel katıl bize olsun bu iş ancak böyle çözülür senin sorunun

Açıkçası arkadaş ben ne kızdan ne mezhebimden ne dinimden nede benliğimden vaz geçmek niyetinde değilim. Bu koşullar altında bu iş nasıl olur siz bana onu söyleyin. Vur kafasına koy çuvala olayını son çağre olarak düşünüyorum.

Şoreş
20.03.2006, 02:26
Unut bu işi.Zorla alamazsın ya kızı.Vermezler vermek zorunda da değiller.Şimdi sen bence oturup bir düşün.Geçmişte bize atılan iftiralar karalamlar katliamlar yakmalar uydurma kulaktan dolma yalan bilgileri söyleyen kesimleri düşün.Tüm bu olanlar onlar yüzünden.Aleviler %100 haklı kaçınmakla..

Balta
20.03.2006, 02:29
edit

62ilev
20.03.2006, 02:40
Açıkçası arkadaş ben ne kızdan ne mezhebimden ne dinimden nede benliğimden vaz geçmek niyetinde değilim. Bu koşullar altında bu iş nasıl olur siz bana onu söyleyin. Vur kafasına koy çuvala olayını son çağre olarak düşünüyorum.

sen öğretmen olduğunu söylüyorsun bu gidişle bir sonuca varamasın alevi kızı ile evlenip bir ömür geçireceksin kaçırmayı düşünmen bile eğitimli insana yakışmaz sonu seni için ve kız içinde hüzün olur herşeyi iyilikle hallet sevgi fedakarlık gerektirmez mi?

Balta
20.03.2006, 02:51

Buyrun size ibret belgesi; ama kızdan bunları beklersin çünkü sizler busunuz işte. Neyse bu örnek altında;

Herkes öyle yada böyle fikrini burada örneklendiriyor yada uyduruyor. Ama gerçek olan birşey varki beşyüz küsür cevapta alevi-sünni evliliğinde bir sorun var ve o sorun öyle seviyorum herşey için bu yeterle olmuyor. Daha öncede belirttim sorun Anaerkil ve Ataerkil toplumların uyuşmazlığı ve ne anaerkil olanlar nede ataerkil olanlar bunlardan vazgeçmeyecek o nedenle yüzeysel tartışmalar sorunu çözmeyecek.Bırakalım Alevi ile evlenmeyi, Sünni Ataerkil bir yapıya sahip biri yabancı bir insanla evlensin sorun ondada devam edecek ve ilk işi kelimeye sahadet getirtmek ve adını değiştirtmekle başlayacak yada böyle beklenecek herzaman. Çünkü bakış açısı ortada buda kolay kolay değişmez ama saklanabilir bir dönem o zaman kim sevgisi uğruna nelerden vazgeçebilirin hesapları olacaktır buda genelde malum. O halde birde tersi örneğe bakalım alevi ile evlenen yabancı gelinler genelde ne dinlerini nede isimlerini değiştirirler. Burdaki yabancı gelin anlaşılmıştır sanırım avrupalı yada başka milliyetten olabilir. En basit bir zamanlar revaçta olan İngiliz-Türk aşklarına bakın. Bizim aslan damak yaşı küçük ingiliz kızın hemen başını kapattırıp milli kahraman olur. Ama evlilikler yada beraberlikler konusunda çok serbest olan ingilizler bir anda mütasıp olur ve ailelerden başka toplumsal bir kamuoyu oluşur ve girişimler başlar. Neden işte sergilenmek istenen bu değişim ve değiştirme mantığına göredir. Oysa bunu alevi aileler yapınca başla anlamlar çıkarılır. Şimdi çoğu şunu diyecek onlar başka milliyetten yada başka dinden ondan. değil arkadaşlar başka milliyet yada başka dinin özellikleri değil bakış açısı ve niyetlerdir. Ben Avusturalyada yaşıyorum ve birçok anlamda butür evlilikleri görüyorum. Avusturalyalı bile bu konularda sorarken Müslüman olmamıza değil hangi mezhebe bağlı olduğumuza bakıyor. Ve size tuhaf gelecek ama Alevilerle evlenmelerde hiçte karşı çıktıklarıı görmedim. Neden Alevilerin mentalitesi ortada ve kendilerine yakın hissediyorlar. Bu evliliklerden hiçbirinde ne din ne milliyet sorun olmamış ve hatta herşeylerini olduğu gibi muhafaza etmenin rahatlığı içinde ve o nedenle ki birinsanın sömürülmesi yada ezilmesi sadece baskıyla olmaz buna sevgilerlede sömürüye alet edilir ve bir insanın gayet insani bir hakkı olan kendisi olma hakkını almaya kimsenin ve hiçbir dinin hakkı olamaz.
O halde bizim aramızdaki bunca bariz farklılıklar varken, daha öncedende söylediğim onca yaşama dair ekonomik ve sosyal sorunlarımız varken ve bunlarla başa çıkmada bile zorlanırken neden sorunlarımızı azaltacağımıza artırırız. Çünkü sorun diyorum bizler gerçekten yabancıyız kültürel anlamda ve buna ek olarak yabancı olarak kalmamışız tarih boyunca birsürü haksızlıklara uğramışız. Böyle bir birliktelikten sağlıklı kararlar çıkmaz. Çıkmayacağıda % olarak fazladır. O halde kendimize gelelim. Ben şimdi bu gerçekler varken nasıl tutupta pembe tablolar çizeyim.

Şoreş
20.03.2006, 03:08
Benim bilecikte yaşayan 18 yaşında bir arkadaşım var ve tokatlı bir sevgilisi vardı.Çocuk sünni kız ise alevi ama çocuk kıza çok fena bağlanmıştı hemde aşırı.Kızın ailesi çıkmalarına tepki göstermedi ama çocuğun sünni olmasına itiraz ettiler ve ayırdılar çocukları.Benim arkadaş kapılarına kadar gitti resmen kapılarının önünde ağladı çocuk ama alevi aile kızını o çocukla arkadaşlık yapmasını istemediler.Şimdi çocuk başka kızla çıkıyor ama kızı hala unutamamış tam olarak ve bana dedi ki ''Benim babam işi nedeniyle sık sık sivas'a gider bu yüzden madımak otelinde kalır.Ordaki katliamı biliyorum dedi bu yüzden alevilerin bize böyle yapması normal'' dedi.18 yaşındaki çocuk bile anlamış bunu. (Bu olay 2005 eylül - ekim ayları içinde gerçekleşmiştir)

Kızlarımızı vermeyiz haklıyız.Aleviler kendi insanıyla evlensinler bırakın bence bizi ;)

Lamekan
20.03.2006, 12:06
Şimdi söyle arkadaş bana ben bu kızı kaçırırsam sonuçları ne olur ? Benim ve Kızın açısından. Şu saatten sonra diğerlerini düşünecek durumda değilim. Bunu yaptığımda evlenmeye ikna edebilirim. Kaldıki son şansım bu.

Hayatına giren alevilerden birisi olarak sana bir tavsiye vereyim dünyayı kurtaran kendini batıran arkadaşım benim.

Kedini ve sevdiğin insanı düşündüğün kadar birazda ailesini düşün ve anlamaya çalış derim. Onlarada zaman vermeyi unutma ama. Bu arada zorla güzellik olmaz biliyorsun... Zorla güzellik olsaydı ..... :)

Ben sana burayı tavsiye ederken bizleri tanıman ve bu sayaede sana karşı ailesini seçen kız arkadaşının kafasından neler geçiyor anlıyabilesin diye üye olmanı iştemiştim. Önce kız arkadaşını anlamaya çalış.

Kaçırmak ha :):):)

Sen beni güldürdün alllahda seni güldürsün :)

Bu arada kaçırma konusunda benden yardım isteme sizi ailesine sölerim :)

canugur
20.03.2006, 12:10
alevi-sünni insanlarin evliliginde sorun bulan ya da bulmayanlarla ilgili bir anket daha verimli olacakti belki de, kafalarin icindekini (!) ögrenmek icin sanirim.
saygilar.

dipterus
20.03.2006, 16:52
sen öğretmen olduğunu söylüyorsun bu gidişle bir sonuca varamasın alevi kızı ile evlenip bir ömür geçireceksin kaçırmayı düşünmen bile eğitimli insana yakışmaz sonu seni için ve kız içinde hüzün olur herşeyi iyilikle hallet sevgi fedakarlık gerektirmez mi?

hooppss !!! bir dakika sanırım hatlar karıştı ben öğretmen filan değilim. o başka bir arkadaş... kusura bakma mesaj benim altımda görününce bana yazdığını düşünmüştüm..

dipterus
20.03.2006, 16:57
Buyrun size ibret belgesi; ama kızdan bunları beklersin çünkü sizler busunuz işte. Neyse bu örnek altında;

Herkes öyle yada böyle fikrini burada örneklendiriyor yada uyduruyor. Ama gerçek olan birşey varki beşyüz küsür cevapta alevi-sünni evliliğinde bir sorun var ve o sorun öyle seviyorum herşey için bu yeterle olmuyor. Daha öncede belirttim sorun Anaerkil ve Ataerkil toplumların uyuşmazlığı ve ne anaerkil olanlar nede ataerkil olanlar bunlardan vazgeçmeyecek o nedenle yüzeysel tartışmalar sorunu çözmeyecek.Bırakalım Alevi ile evlenmeyi, Sünni Ataerkil bir yapıya sahip biri yabancı bir insanla evlensin sorun ondada devam edecek ve ilk işi kelimeye sahadet getirtmek ve adını değiştirtmekle başlayacak yada böyle beklenecek herzaman. Çünkü bakış açısı ortada buda kolay kolay değişmez ama saklanabilir bir dönem o zaman kim sevgisi uğruna nelerden vazgeçebilirin hesapları olacaktır buda genelde malum. O halde birde tersi örneğe bakalım alevi ile evlenen yabancı gelinler genelde ne dinlerini nede isimlerini değiştirirler. Burdaki yabancı gelin anlaşılmıştır sanırım avrupalı yada başka milliyetten olabilir. En basit bir zamanlar revaçta olan İngiliz-Türk aşklarına bakın. Bizim aslan damak yaşı küçük ingiliz kızın hemen başını kapattırıp milli kahraman olur. Ama evlilikler yada beraberlikler konusunda çok serbest olan ingilizler bir anda mütasıp olur ve ailelerden başka toplumsal bir kamuoyu oluşur ve girişimler başlar. Neden işte sergilenmek istenen bu değişim ve değiştirme mantığına göredir. Oysa bunu alevi aileler yapınca başla anlamlar çıkarılır. Şimdi çoğu şunu diyecek onlar başka milliyetten yada başka dinden ondan. değil arkadaşlar başka milliyet yada başka dinin özellikleri değil bakış açısı ve niyetlerdir. Ben Avusturalyada yaşıyorum ve birçok anlamda butür evlilikleri görüyorum. Avusturalyalı bile bu konularda sorarken Müslüman olmamıza değil hangi mezhebe bağlı olduğumuza bakıyor. Ve size tuhaf gelecek ama Alevilerle evlenmelerde hiçte karşı çıktıklarıı görmedim. Neden Alevilerin mentalitesi ortada ve kendilerine yakın hissediyorlar. Bu evliliklerden hiçbirinde ne din ne milliyet sorun olmamış ve hatta herşeylerini olduğu gibi muhafaza etmenin rahatlığı içinde ve o nedenle ki birinsanın sömürülmesi yada ezilmesi sadece baskıyla olmaz buna sevgilerlede sömürüye alet edilir ve bir insanın gayet insani bir hakkı olan kendisi olma hakkını almaya kimsenin ve hiçbir dinin hakkı olamaz.
O halde bizim aramızdaki bunca bariz farklılıklar varken, daha öncedende söylediğim onca yaşama dair ekonomik ve sosyal sorunlarımız varken ve bunlarla başa çıkmada bile zorlanırken neden sorunlarımızı azaltacağımıza artırırız. Çünkü sorun diyorum bizler gerçekten yabancıyız kültürel anlamda ve buna ek olarak yabancı olarak kalmamışız tarih boyunca birsürü haksızlıklara uğramışız. Böyle bir birliktelikten sağlıklı kararlar çıkmaz. Çıkmayacağıda % olarak fazladır. O halde kendimize gelelim. Ben şimdi bu gerçekler varken nasıl tutupta pembe tablolar çizeyim.

işte sizin sorununuz bu. geçmişe bağımlı yaşamak. korkularınız ve ön yargılarınızlar. aydın olduğunuzu söylüyorsunuz ama ben size bu ışığı göremiyorum. işte buda bir ibret belgesi. yazık çok yazık...

dipterus
20.03.2006, 17:01
Benim bilecikte yaşayan 18 yaşında bir arkadaşım var ve tokatlı bir sevgilisi vardı.Çocuk sünni kız ise alevi ama çocuk kıza çok fena bağlanmıştı hemde aşırı.Kızın ailesi çıkmalarına tepki göstermedi ama çocuğun sünni olmasına itiraz ettiler ve ayırdılar çocukları.Benim arkadaş kapılarına kadar gitti resmen kapılarının önünde ağladı çocuk ama alevi aile kızını o çocukla arkadaşlık yapmasını istemediler.Şimdi çocuk başka kızla çıkıyor ama kızı hala unutamamış tam olarak ve bana dedi ki ''Benim babam işi nedeniyle sık sık sivas'a gider bu yüzden madımak otelinde kalır.Ordaki katliamı biliyorum dedi bu yüzden alevilerin bize böyle yapması normal'' dedi.18 yaşındaki çocuk bile anlamış bunu. (Bu olay 2005 eylül - ekim ayları içinde gerçekleşmiştir)

Kızlarımızı vermeyiz haklıyız.Aleviler kendi insanıyla evlensinler bırakın bence bizi ;)

hep birileri şunu yaptı birileri bunu yapmış... bu hayat birileriyle yürümüyor... yürümedi yürümeyecekte... geridönümcü olmak yerine ilerici bireyler olsanız... biraz cesaret biraz güven... hepsi çözülecek...

ama unutmayın ki sizler hakkında söylenen kulaktan dolma ve tamamiyle aşağılama üzerine kurulmuş her cümlede anlatılırken birilerinin duyduğu birilernin gördüğü birilerinin yaşadığıydı... birileri başlattı birileri devam ettiriyor... siz bunun neresindesiniz ???

dipterus
20.03.2006, 17:05
Hayatına giren alevilerden birisi olarak sana bir tavsiye vereyim dünyayı kurtaran kendini batıran arkadaşım benim.

Kedini ve sevdiğin insanı düşündüğün kadar birazda ailesini düşün ve anlamaya çalış derim. Onlarada zaman vermeyi unutma ama. Bu arada zorla güzellik olmaz biliyorsun... Zorla güzellik olsaydı ..... :)

Ben sana burayı tavsiye ederken bizleri tanıman ve bu sayaede sana karşı ailesini seçen kız arkadaşının kafasından neler geçiyor anlıyabilesin diye üye olmanı iştemiştim. Önce kız arkadaşını anlamaya çalış.

Kaçırmak ha :):):)

Sen beni güldürdün alllahda seni güldürsün :)

Bu arada kaçırma konusunda benden yardım isteme sizi ailesine sölerim :)

ALİŞİM senden gelen allahtan gelsin :yorgun:
aslında buraya üye olduğumdan beri tanıyorum... farklı bir şey yapmıyorum... sorular ve cevaplar bunun içindir... ki sen biliyorsun daha önceden de tanıyordum ama şimdi daha iyi anlmaya başladım.. sana söylediğimi hatırlarsın dimi sosyalizimin önde...... bu durum gerçekjten böyle göründü burada gözüme...

dipterus
20.03.2006, 17:06
alevi-sünni insanlarin evliliginde sorun bulan ya da bulmayanlarla ilgili bir anket daha verimli olacakti belki de, kafalarin icindekini (!) ögrenmek icin sanirim.
saygilar.

bence çok iyi bir fikir... gerçekten çok iyi bir fikir...

Lamekan
20.03.2006, 17:10
ALİŞİM senden gelen allahtan gelsin :yorgun:
aslında buraya üye olduğumdan beri tanıyorum... farklı bir şey yapmıyorum... sorular ve cevaplar bunun içindir... ki sen biliyorsun daha önceden de tanıyordum ama şimdi daha iyi anlmaya başladım.. sana söylediğimi hatırlarsın dimi sosyalizimin önde...... bu durum gerçekjten böyle göründü burada gözüme...

Sorununu kendin sadece kendi sorunun gibi gördüğün ve kendin için bir çözüm istediğinden olabilir o görünüşün sebebi.

Bir elin beş parmağı bir değil ama yobaz bir aileye gelin giden veya kız alan alan ailerin sonu pek iyi olmuyor. Dediğim gibi engin önce arkadaşınla sorunlarını çöz sonra ailesine sorarsın beni niye istemiyonuz diye.. Seni tanıdıklarında zaten hem kız, hemde ailesi senden zarar gelmeyeceğini bilir :)

müttaki
20.03.2006, 17:19
yahu 56 sayfa olmuş bi aleviyle sünniyi evlendiremediniz. bu kadar ikilem iyi değil ya evlensinler yada ayrılsınlar canım. yazık çocuklara

62ilev
20.03.2006, 17:22
hooppss !!! bir dakika sanırım hatlar karıştı ben öğretmen filan değilim. o başka bir arkadaş... kusura bakma mesaj benim altımda görününce bana yazdığını düşünmüştüm..

kardeş öğretmen olman yada olmaman farketmez. İnsan olman yeterli, bizim yolumuz rızalık yolu seni zorla yola getirmiyoruz, sen sevmişin önünde engeller var diyorsun ama biraz emek, biraz fedakarlı yapmalısın! sen diyorsun ki ben buyum bana alevi kızı verin yoksa kızı kaçırırım! sonuç ne olur? kızın ve ailesinin hiç mi onuru, adı yok? kızın ailesi de gerekeni yaparsa ne olur? kız ailesini atıp seni tutarsa seninle mutlu bir beraberlik geçirirmi acele etme
Bu yolda acele etme
acelede bin zarar var

Lamekan
20.03.2006, 17:26
yahu 56 sayfa olmuş bi aleviyle sünniyi evlendiremediniz. bu kadar ikilem iyi değil ya evlensinler yada ayrılsınlar canım. yazık çocuklara

Ya bir iki tane olsa eyvallah. 56 sayfayı okuyan yokki. Sorunu olan biri gidiyor, bir hafta geçmeden başka birisi geliyor. Olduğun yerde dön dur... Müttaki sende bir el atta kurtulalım :)

müttaki
20.03.2006, 17:28
Ya bir iki tane olsa eyvallah. 56 sayfayı okuyan yokki. Sorunu olan biri gidiyor, bir hafta geçmeden başka birisi geliyor. Olduğun yerde dön dur... Müttaki sende bir el atta kurtulalım :)

ben bunun canlı şahidlerindenim. :ehyani

ben evlenirsem size söylerim evlenin diye. hehe :uhhm:

sila

hahahahah:36_1_55:

dipterus
Sorununu kendin sadece kendi sorunun gibi gördüğün ve kendin için bir çözüm istediğinden olabilir o görünüşün sebebi.

Bir elin beş parmağı bir değil ama yobaz bir aileye gelin giden veya kız alan alan ailerin sonu pek iyi olmuyor. Dediğim gibi engin önce arkadaşınla sorunlarını çöz sonra ailesine sorarsın beni niye istemiyonuz diye.. Seni tanıdıklarında zaten hem kız, hemde ailesi senden zarar gelmeyeceğini bilir :)

ALİŞ ilk kez ağzından benim için hayırlı bişimi çıktı benmi yanlış anladım... 3-5 yada 100-500 yobaz... yobaz her yerde yobaz... ne zamandır yobazlığın adını dini mezhebi olmuş ?? o yobazdı bu yobazdı her kez mi yobaz... o yobazlardan daha büyük yobazlık her kezi yobaz görmektir...

Lamekan
20.03.2006, 17:32
ALİŞ ilk kez ağzından benim için hayırlı bişimi çıktı benmi yanlış anladım... 3-5 yada 100-500 yobaz... yobaz her yerde yobaz... ne zamandır yobazlığın adını dini mezhebi olmuş ?? o yobazdı bu yobazdı her kez mi yobaz... o yobazlardan daha büyük yobazlık her kezi yobaz görmektir...

Seni 7 seedir tanıyorum Engin bu zamana kadar iyi bişeyler sölemişimdir elbet.:)

Yoksa sölemedim mi?

ben bunun canlı şahidlerindenim.

ben evlenirsem size söylerim evlenin diye. hehe

Ah müttaki kardeşim sen kemale ermek üzeresin. Forumca sana bir belge düzenleyelim , onuda sen derneklerden birisinden onaylattır, kızın ailesine ver:) Seni bari bu dertten kurtaralım...

Şaka bir yana ama gerçekden de zor bir durum. Hem çiftler hem aileler için çokk zor bir durum...

müttaki
20.03.2006, 17:38
Ah müttaki kardeşim sen kemale ermek üzeresin. Forumca sana bir belge düzenleyelim , onuda sen derneklerden birisinden onaylattır, kızın ailesine ver:) Seni bari bu dertten kurtaralım...

Şaka bir yana ama gerçekden de zor bir durum. Hem çiftler hem aileler için çokk zor bir durum...

gerek yok. ben isteyecem de vermeyecekler. hehe :yamukgul: kaçırırım. isterlerse vermesinler. zaten ufak tefek bişey aldım mı sırtıma tamamdır iş. :D

Lamekan
20.03.2006, 17:41
gerek yok. ben isteyecem de vermeyecekler. hehe :yamukgul: kaçırırım. isterlerse vermesinler. zaten ufak tefek bişey aldım mı sırtıma tamamdır iş. :D

Engin gelir gelmez millete kötü örnek olmaya başladı iyimi. Bir kaçırma modası başlattı iyimi:)

müttaki
20.03.2006, 17:42
Engin gelir gelmez millete kötü örnek olmaya başladı iyimi. Bir kaçırma modası başlattı iyimi:)

napalım. herkes kendi hayatını kendisi kurmakla mükelleftir. aileler size destek olmuyorsa bu ailelerin sorunu. yaşlandığım da keşke diyerek aileme suçlu gözü ile bakacağıma kendi yaşamıma riayet ederim. :mahsum

her koyun kendi bacağından asılır.

Lamekan
20.03.2006, 17:46
Anlaşılan senin ailede istemiyor senin sorunun dahada içinden çıkılmaz gibi be kardeş. Anlatmak istersen forumca dinleyebiliriz...

Çocuklar ailelerine rest çekip bu bizim hayatımız siz karışamassınız diyebilirler.Diyemezler demek yalan olur. Ama o ana babada hakkını helal etmez kalırsın öbür tarafta. Ana babanın hakkıyla kul hakkıyla karşıya geçilmez...

müttaki
20.03.2006, 17:50
Anlaşılan senin ailede istemiyor senin sorunun dahada içinden çıkılmaz gibi be kardeş. Anlatmak istersen forumca dinleyebiliriz...

Çocuklar ailelerine rest çekip bu bizim hayatımız siz karışamassınız diyebilirler.Diyemezler demek yalan olur. Ama o ana babada hakkını helal etmez kalırsın öbür tarafta. Ana babanın hakkıyla kul hakkıyla karşıya geçilmez...

ben bir şeye inanıyorsam ailem saygı duymalı. bunun hakla hukula alakası yok. şahsen daha ailesel bi durum yok. ama buna karşı durabilirim.

ben kendime inanıyorum. eğer seçtiğim kişide kendine inanırsa sorun olmaz.

anlatılacak bişey de yok. ben yaşamayı seçenlerdenim. geriye dönüpte ah çekmek bana yakışmaz.

Lamekan
20.03.2006, 18:02
şimdiden çıkdığın yolda kolay gelsin müttaki. Hayırlısı olsun, nasip meselesi birazda bu işler...

:)

dipterus
20.03.2006, 23:38
napalım. herkes kendi hayatını kendisi kurmakla mükelleftir. aileler size destek olmuyorsa bu ailelerin sorunu. yaşlandığım da keşke diyerek aileme suçlu gözü ile bakacağıma kendi yaşamıma riayet ederim. :mahsum

her koyun kendi bacağından asılır.

MÜTTAKİ tuttum seni :yamukgul:

ALİŞ iyi diyorsun kızla aranı düzelt diyorsunda kızla aramdaki tep problem ailesi... Kız seçim yapmak zorunda bıkakıldı zorlandı bir yerde benide zorladılar. Yanlış yaptılar. Aile bir yere kadar var bi yerden sonra yok.. Helallik alacağız diye ömrümüzü onların dilekleriylemi yaşayacağız. Hayır. Bu konularda onlar helal etmesede ben karşı tarafta hesabımı veririm. Tabii ben istemiyor değilim her şey iyilikle olsun hoş olsun hoşnut olsunlar. ama insanların hoşnutluğu için kendimi heba edecek değilim. Ayşeyide. bizim tek sorunumuz ailesi. Oda bir yere kadar biliyorsun benim erken ölmeye niyetim yok. Önce gidecekte onlar yanlarında ahımı götüreceklerde onlar. Bundan gerisi karşı tarafta geçtiğimizde terazinin topuzuna bakıyor.

canikocan
21.03.2006, 22:39
ya bence ortada büyütecek sorun yok. eğer anlaşabilirsen evlenirsin.

Nesimi
21.03.2006, 22:53
Alevilerin daha çok sunnilerle evlenmek istememelerinin sebebi geçmişe dayanıyor kendi kültürümüzü korumak için bunu yapıyoruz. Ama artık geçmişteki kadar büyük problemler yok bir çok sunni insan çağdaş demokrat. Eğer Demokrat ilerici insanlarsa evliliktede problemler yaşanmaz ailelerde bu evliliğe bir güzellik olarak bakarlar.

Ama bana soracak olursanız ben sunni bi insanla evleneceğimi düşünmüyorum başlarda olmasa bile ilerde problem çıkabilir. Evlendiğim kişi olmasa bile ailesiyle problem çıkabilir ama çağdaş ve demokrat insanlarsa hiç bir problem çıkmaz hepimiz insanız önemli olan hoşgörü

erendogukan
22.03.2006, 00:12
senin işin çok zor biz aleviler için butür şeyler çok önemli. ben bunlara karşıyım bırakın herkes mutluluğu sevdiği kişiyle yaşasın.

ALPerenShad
22.03.2006, 07:25
YÜZDE 69,4 FARKLI MEZHEPLE EVLİLİĞE SICAK BAKIYOR

Kamil Fırat'a göre, Alevi soyundan gelmek, Alevi inancını benimsemek ve o inancın gereklerini yerine getirmek, Alevi olmayı sağlayan en önemli unsurlar...

Aleviler kendi inançlarından kişilerle evlilik yapmaya da bu nedenlerle özen gösteriyorlar. Fırat'a göre bu, onları dış dünyadan koruyor. Alevilerin yüzde 69.4'ü, başka bir din ya da mezhebi benimsemiş birisiyle yapılacak evliliklere olumlu yaklaşıyor.

Bu yüzde, kızlar söz konusu olduğunda yüzde 55,3'e düşüyor. Alevi olmayan biriyle yapılacak evliliklerde, o kişinin dinsel kökeni değil, ılımlı, zeki ve çağdaş olup olmadığı göz önüne alınıyor
Kamil Fırat'a göre, Alevilerle Alevi olmayanlar arasında yapılacak evliliklere olumsuz bakılmasının nedeni, bu evliliklerin kültürel ve geleneksel açılardan uyumsuzluk yaratacağının düşünülmesi... Alevilerin yüzde 76,8'i akrabalarından birinin bir Sünni ile evlendiğini belirtiyor. Bir arkadaş seçerken önce neyin göz önüne alındığı sorulduğunda ise, deneklerin sadece üçte biri "Alevi olup olmadığı"na bakıyor.

güldestim
22.03.2006, 08:58
ikinizde belli bi yaşa gelmişsiz.ee mesleğinizide elinize almışsınız.tabii ailede çok önemli bi faktör ama artık kendi yolunuzda kendi kararlarınızla ilerlemelisiniz diye düşünüyorum.kız ailesini belki karşısına alıcak,ama zamanla eminim araları düzelicektir.

umut_121
22.03.2006, 12:46
bu konuda yani alevi sunni evliliği konusunda bir çok sitede tartışıldı ve ne yazıkki bu konuya yani alevilerle sunnilerin evliliğini hala onaylayanlar var ve ne yazıkki bunların sayısı hiçte az değil
şöyle bir düşünüyorumda alevi olupta geçmişini bilen ve geçmişte maruz kaldığı katliamları bilen ve maruz kaldığı ayrımcılığı ve dışlanmışlığını bilen bir alevi nasılda böyle bir şeye kalkarş ve kendimi avutmak için herhalde bu evliği yapnlar aleviliğini yitirmiş alevilik hakkında zerre kadar bilgisi olmayan alevilik konusunda asimile olmuş kişlerdir diyorum ama şöyle bir etrafıma bakıp hayata baktığımda öyle olmadığını ne yazıkki görüyorum çünkü bu yanlışta bulananlar arsında eğitim seviyei hayli ileride olanlarda var
peki neden ,bu yanlışı yapanların klasik savunmalaraı yok aşk yok sevgi çiçek böcek vs ire oysa bence bu şaçmalıktan ibaret insanın aklı ve mantığı insanı yönetmeli insan her türlü kararını bu şekilde almalı ayrıca bence insanın hayatı sadece kendine ait değildir yani sadece kendisine karşı sorumlu değildir özelikle biz aleviler düşünüşdüğünde halkımıza ve toplumuza kısacası aleviliğe karşı sorumluyuz
konuyu özetleyecek olursak alevi sunni evliği bence aleviliğe ihanettir nedenlerini yazmaya gerek yok biraz düşünün bulursunuz örneğin bu evliklerden doğan çocuğun ne olduğu yada hangi kültüre ait olduğu yada aleviliğe zamansal süreçte ne gibi değişimler ve bozulmlar getirir
konu uzun ve derin bir kitap dahi yazacak kadar uzun ve derin bu evlilikleri saçma pembe dizilerden fırlama laflarla doğrulamaya çalışmak ve onaylamak ise gerçekleri görmekten aciz kişilerin işidir

Arkadaşım bi çok doğru tespit var ama bende sizi anlıyamıyorum yukarda deryaa arkadaşımızda bu tür evliliklere karşı olduğunu söylemiş hatta en iyi sunni erkeği alevi erkeğinin eline su dökemez demiş canı saolsun, ben alevi değilim ama aleviliğe büyük saygım ve sempatim var. ve unutmiyalım ki hiç kimse doğarken ne, nerde nasıl doğmak istediğini belirleyemez...

alevileri seviyorum ve evleneceğim insanda mutlaka alevi olacak, umarım bütün aleviler sizin gibi düşünmüyordur....

Hüseyin69
22.03.2006, 15:01
alevileri seviyorum ve evleneceğim insanda mutlaka alevi olacak, umarım bütün aleviler sizin gibi düşünmüyordur....

alevidewrim kardesim ne güzel bir örnek vermis
sunni ile evlilik alevilige yapilan ihanetlerden bir tanesidir
sana gelince efendi
bu kadar nasil emin olabiliyorsun mutlaka demekle sanki üstü kapali kibar tarafindan bir inat ve bir tehdit
ki ben böyle görüyorum yani neysee kocum

haa unutmadan eger gercekten alevileri seviyorsan onlardan uzak dur onlario rahat birak

derviscemal
22.03.2006, 15:10
Arkadaşlar ben sunni inancını taşıyan insanlarla evlilğe sıcak bakmıyorum alevi inancını taşıyan çok güzel kızlarımız ve delikanlılarımız var kendi inançlarımızı asimile etmeyelim derim..

saygılar..

Hüseyin69
22.03.2006, 15:19
Arkadaşlar ben sunni inancını taşıyan insanlarla evlilğe sıcak bakmıyorum alevi inancını taşıyan çok güzel kızlarımız ve delikanlılarımız var kendi inançlarımızı asimile etmeyelim derim..

saygılar..

abi böyle deme (bazi)alevi kizlarimizin dünyasini karartiyorsun

sen bakma onlarin aleviyim demelerine onlar sadece bir yere kadar alevidir ask söz konusu oldumu alevilik bile bir hictir

derviscemal
22.03.2006, 15:21
abi böyle deme (bazi)alevi kizlarimizin dünyasini karartiyorsun

sen bakma onlarin aleviyim demelerine onlar sadece bir yere kadar alevidir ask söz konusu oldumu alevilik bile bir hictir

can erzincan abi iyide çevremizde bir tane mutlu olmuş alevi sunni evliliği varmı. evlenen kızlarımızın hepsi boşanmıyormu..?

Hüseyin69
22.03.2006, 15:26
can erzincan abi iyide çevremizde bir tane mutlu olmuş alevi sunni evliliği varmı. evlenen kızlarımızın hepsi boşanmıyormu..?

seni bilmem abi ama ben her zaman derim varsin soysuz olsun bes parasiz olsun ac olsun ne olursa olsun herkez ke´ndi özüyle mutlu olmaya calissin benim haminda alevilidrir dört dörtlük bir evlilik hayatimiz var demem sanirim aptalca bir yalan olur ama sonucta benim özümden biriyle evliyim yani
birbirimizin inanc anlayisini bilen biriyiz cami sorunu ramazan sorunu olmadigi gibi cem sorunu muharrem orucu sorunuda yoktur bizde aradabir didismemiz oluyor ama buda normaldir bosansak bile en azindan baska bir inanca mensup oldugumuz icin herhangi bir dedikodu cikmaz cevremizde

EŞİTLİK PARTİSİ
22.03.2006, 16:13
Sevgili canlar...

Dünyanın en kıymetli varlıklarından olan insanın var oluşunu sağlayan bu eylem çok ama çok düşünerek ve de mümkün olan en üst seviye de bilgi edinerek yapılmalı diye düşünüyoruz...
Bunu da kimse IRKÇILIK diye değerlendirmesin...
Şunu kesinlikle belirtelim ki ALEVİNİN bir başka dini inanç gurbuna mensup biri ile evlenmesine şiddetle karşıyım...saygılarımla.

Bektaş ÇELEBİ

iyidost69
22.03.2006, 16:21
Dostlar, ben sünni birisiyle evliyim.
Çok şükür mutluyum. İnsana insan olarak değer verirseniz hiç bir zaman problemde olmaz. iki tanede çiçeğimiz var. hepimiz mutluyuz. Aman nazar değmesin.::))

Sevgiler,
saygılar.

umut_121
22.03.2006, 16:56
alevidewrim kardesim ne güzel bir örnek vermis
sunni ile evlilik alevilige yapilan ihanetlerden bir tanesidir
sana gelince efendi
bu kadar nasil emin olabiliyorsun mutlaka demekle sanki üstü kapali kibar tarafindan bir inat ve bir tehdit
ki ben böyle görüyorum yani neysee kocum

haa unutmadan eger gercekten alevileri seviyorsan onlardan uzak dur onlario rahat birak

Sayın arkadaşım benimkisi ne inat ne de tehdit sadece bi düşünce ve umarımda gerçekleşir,
Benim çevremde onlarca alevi - sunni evliliği var ve hepside çok mutlular. sanırım benim çevremde var sadece, Ya ben aleviliği yanlış anlamışım yada sizleri anlamakta zorluk çekiyorum...
Alevi; düşüncesiyle, yaşayışıyla, hareketleriyle, insana saygı sevgisiyle,
hiçbirşeyi ile ayrım yapmayan aydın diye nitelendirdiğim saygı duyduğum bi kesim ama sanırım bazı arkadaşlar aleviliği ırkcılıkla karıştırıyo burda. Karşıyız diyosunuz neye ve niçin karşı olduğunuzu söyleyin onun üzerinde yoğunlaşalım...
bir ırkcı edasıyla sebep göstermeden bişeyleri düşünce süzgecinden geçirmeden kötülemek, redetmek bence aleviliğe aykırı tabi bazı arkadaşlar sen alevi bile deilsin aykırı şeyleri sen belirleyemezsin diye parlayacaklar.....

ve şunu asla unutmayalım HAYIR diyen arkadaşlarda sunni olabilirlerdi, hiçbiriniz kendi isteğiyle alevi doğmadı ve bizlerde kendi isteyimizle sunni olmadık. Doğduk büyüdük ve kendimizi bi sosyal çevre içerisinde bulduk......

derviscemal
22.03.2006, 16:59
Sayın arkadaşım benimkisi ne inat ne de tehdit sadece bi düşünce ve umarımda gerçekleşir,
Benim çevremde onlarca alevi - sunni evliliği var ve hepside çok mutlular. sanırım benim çevremde var sadece, Ya ben aleviliği yanlış anlamışım yada sizleri anlamakta zorluk çekiyorum...
hiçbirşeyi ile ayrım yapmayan aydın diye nitelendirdiğim saygı duyduğum bi kesim ama sanırım bazı arkadaşlar aleviliği ırkcılıkla karıştırıyo burda. Karşıyız diyosunuz neye ve niçin karşı olduğunuzu söyleyin onun üzerinde yoğunlaşalım...
bir ırkcı edasıyla sebep göstermeden bişeyleri düşünce süzgecinden geçirmeden kötülemek, redetmek bence aleviliğe aykırı tabi bazı arkadaşlar sen alevi bile deilsin aykırı şeyleri sen belirleyemezsin diye parlayacaklar.....

ve şunu asla unutmayalım HAYIR diyen arkadaşlarda sunni olabilirlerdi, hiçbiriniz kendi isteğiyle alevi doğmadı ve bizlerde kendi isteyimizle sunni olmadık. Doğduk büyüdük ve kendimizi bi sosyal çevre içerisinde bulduk......

Sayın umut,

şimsi sana konuları baştan mı anlatalım yani mesajları en baştan sona doğru oku o zman hep aynı noktaya dönemeyizki. mesajları oku sonra yorumunu yazarsın..

umut_121
22.03.2006, 17:03
Sayın umut,

şimsi sana konuları baştan mı anlatalım yani mesajları en baştan sona doğru oku o zman hep aynı noktaya dönemeyizki. mesajları oku sonra yorumunu yazarsın..

Sayın derviscemal
okudum ve bu kadar karşı olunması için bi sebep bulamadım ve ben düşüncelerim yüzünden Alevi arkadaşlar tarafından Alevilerden uzak durmam gerektiğini okuyosam bu sayfalardan sanırım yazıcak bişeyde kalmamıştır benim için.....

Tşkler ve başarılar.........

Hüseyin69
22.03.2006, 17:10

bu teraneleri bu masumane cümlelerini baskalarina yutturki senin icin zorluk cikmasin efendi
benim ne inat nede tehdit demisin
iyi ozaman bende ne inat nede tehdit ediyorum birinci esim alevidir ikincisi neden sunni olmasinki hem dinimizde allah bir kari dört degilmi
ozaman en kisa zamanda aski sevgiyi bir kenara birakip sunni bir bayanla hemide imam nikah kilayim hos fazla mal göz cikarmaz dimi ama

bu ne tursu bune kebap efendi daha mesaj sayisi on olan efendi önce biraz formdaki mesajlari oku oku efendi oku
senin gibi yahu ben demokrat ilerici cagdas vs gibi yapilara sahip biriyim diyenler cok
ama unutmaki bardak tasirmak üzere agzina kadar doludur birgün bu bardak tasinca ne dag kalir ne de tas efendi

yine söylüyorum alevilerden uzak durun bakin biz ne kadar uzagiz size dimi

derviscemal
22.03.2006, 17:13
Sayın derviscemal
okudum ve bu kadar karşı olunması için bi sebep bulamadım ve ben düşüncelerim yüzünden Alevi arkadaşlar tarafından Alevilerden uzak durmam gerektiğini okuyosam bu sayfalardan sanırım yazıcak bişeyde kalmamıştır benim için.....

Tşkler ve başarılar.........

alvilerden uzak durun denmesinin hangi anlamda söylendiğini biliyorsunuzdur umarım. bizim kapımız herkese açık ve de düşüncemiz budur.

saygılar..

Balta
22.03.2006, 17:19
bu teraneleri bu masumane cümlelerini baskalarina yutturki senin icin zorluk cikmasin efendi
iyi ozaman bende ne inat nede tehdit ediyorum birinci esim alevidir ikincisi neden sunni olmasinki hem dinimizde allah bir kari dört degilmi
ozaman en kisa zamanda aski sevgiyi bir kenara birakip sunni bir bayanla hemide imam nikah kilayim hos fazla mal göz cikarmaz dimi ama

bu ne tursu bune kebap efendi daha mesaj sayisi on olan efendi önce biraz formdaki mesajlari oku oku efendi oku
senin gibi yahu ben demokrat ilerici cagdas vs gibi yapilara sahip biriyim diyenler cok
ama unutmaki bardak tasirmak üzere agzina kadar doludur birgün bu bardak tasinca ne dag kalir ne de tas efendi

Canerzican Dost, ya sen artık sınırlarının sonundasın sinirlenir çok yıpranmış sorma aynı evredeyim bende :p yada sen yazılanlardan pompalanan fikirlenden etkilendin Mezhep değiştirmesende tercihleri değiştiriyon :p Dur Dost nereye daha sana çok ihtiyacımız var:)

Hüseyin69
22.03.2006, 17:28
Canerzican Dost, ya sen artık sınırlarının sonundasın sinirlenir çok yıpranmış sorma aynı evredeyim bende :p yada sen yazılanlardan pompalanan fikirlenden etkilendin Mezhep değiştirmesende tercihleri değiştiriyon :p Dur Dost nereye daha sana çok ihtiyacımız var:)

yok abi nasilki sunniler aleviligi sözümona benimsiyor ve alevi bir kizla evliliklerini bu benimsemeyle pekistiriyorlarsa bende sunnileri benisiyim nolacak yani ramazan tutsam gece yataklardan kalmaktan baska bir bir derdim olmaz namaz konusu ise caktirmadan bir yolumuzu buluruz heralde
hehe
yukarida yazdiklarimi ben söylesem kendimden süphelenirim valla iyiki ben demiyorum sadece abime mizahi yaklastim neyse umarim mesajimi yanlis anlamazlar

güldestim
22.03.2006, 17:28
ya arkadaşlar bırakın allah aşkına bunları önemli olan insan olandır.insan

umut_121
22.03.2006, 17:29

Konuyu nereye getirdiğine dikkat etmelisin arkadaşım, ben ikinci evlilikten falan bahsetmiyorum ve söylediklerinide bi aleviye yakıştırmadığımıda söylemek istiyorum.....

yine söylüyorum alevilerden uzak durun bakin biz ne kadar uzagiz size dimi demişsin

Sen Uzak olabilirsin ama ben kendimi alevilerden uzak görmüyorum

bu ne tursu bune kebap efendi daha mesaj sayisi on olan efendi önce biraz formdaki mesajlari oku oku efendi oku demişsin

insanın bişeyleri diyebilmesi için 10000 mesaj yazmış olması gerektiğinide sanmıyorum.....

senin gibi yahu ben demokrat ilerici cagdas vs gibi yapilara sahip biriyim diyenler cok demişsin

buna cvp vermek bile istemiyorum arkadaşların yorumuna bırakıyorum ve sen lütfen bu çağdaşlığınla kalmaya devam et. malüm sana ulaşabilmemiz için daha 10000 mesaj yazmam gerekiyo

Çağdaşlığı, ilericiliği bar köşesinde elinde içkisiyle kabararak ben aleviyim diyen, alevilik için ne yaptığı belli olmayan ve aleviliğin nolduğunu bile anladığına inanmadığım senin gibi arkadaşlara selam olsun!!!!!!!!!!!!

derviscemal
22.03.2006, 17:31
arkadaşlar olayları lütfen kişiselleştirmeyelerim konu tamamiyle sen bene dönmüş lütfen dikkat..

umut_121
22.03.2006, 17:35
alvilerden uzak durun denmesinin hangi anlamda söylendiğini biliyorsunuzdur umarım. bizim kapımız herkese açık ve de düşüncemiz budur.

saygılar..

Hayır bilmiyorum. benim çevremin, arkadaşlarımın % 90 ı alevidir ve bugüne kadar böyle bi yaklaşımla yaklaştıklarını hisetmedim bile.....

Neden Uzak durmam gerekiyor ?????????????

Hüseyin69
22.03.2006, 17:38
Çağdaşlığı, ilericiliği bar köşesinde elinde içkisiyle kabararak ben aleviyim diyen, alevilik için ne yaptığı belli olmayan ve aleviliğin nolduğunu bile anladığına inanmadığım senin gibi arkadaşlara selam olsun!!!!!!!!!!!!

efendi sen seni bil efendi bu cirkin bir cirkin oldugu kadarda hakaret küfürlü yazini aynen sana iade ediyorum
sen alevi yasamini benimsemissen
evet ben alevi degilim istedigin oldumu

Serkan_Devrim
Hayır bilmiyorum. benim çevremin, arkadaşlarımın % 90 ı alevidir ve bugüne kadar böyle bi yaklaşımla yaklaştıklarını hisetmedim bile.....

Neden Uzak durmam gerekiyor ?????????????niye bu kadar alınıyorsunuz? kişiler görüşlerini paylaşıyorlar. bakın öyle düşünmeyen arkadaşlarınız da varmış. demekki farklı görüşler mevcut. karşı görüşten olanlarda bırakın fikirlerini sunsunlar.

derviscemal

Neden Uzak durmam gerekiyor ?????????????

evlilik ile ilgili söylemiştir. lütfen konuyla ilgili mesaj gönderin tekrarlıyorum konu kişiselleşmesin.

saygılar..

derviscemal
22.03.2006, 17:40
arkadaşlar konuyu bu şekilde devam ettirirseniz kilitleyeceğim bilginize.

Balta
22.03.2006, 17:41

Adın umut olabilir ama yazdıkların kötüdüşman durumunda. Bende elimde içkim olsada Aleviliğimle öğünenlerdenim. Çünkü bizde içkinin ayrı bir anlamı vardır. Biz içkiyi dem olsun diye içeriz sarhoş olmak için değil. Muhabbet için mezedir içki. İçkiye meze aramayız. Laflarını ve söylemlerini dikkatli kullan. Senin özlemini çektiğin Alevilik sadece senin yararına olanlarla örtüşmüyor. Farklı söylemler için kişilerin Aleviliğe söz söyleme hakkını sana kimse vermez ki hele hele Canerzincan gibi Can için böyle söylenmesini kabul edemeyiz. Eğer Canerzincan alevilik için ne yaptığı belli olmayanlardan olmuş olsa bu forumdaki arkadaşlardan bu kadar itibar görmezdi. Eğer bakmasını biliyorsan bunun ispatı itibar puanından bellidir. Bu satırlarını düzeltilmesini istiyorum senden. Kişileri eleştirebilirsin ama o kişilerin mensup olduğu Geneli itham edemezsin. Biz diyormuyuz sünnilik için ne yaptığı belli olmayan barlarda bilmem nerelerde ki sünniliği ile kabaranlara selam olsun vs gibi düzeysiz laflar.......

umut_121
22.03.2006, 17:41
efendi sen seni bil efendi bu cirkin bir cirkin oldugu kadarda hakaret küfürlü yazini aynen sana iade ediyorum
sen alevi yasamini benimsemissen
evet ben alevi degilim istedigin oldumu

Hayır olmadı........
Yanlış bişey yazdığımı hakaret ettiğimi düşünmüyorum öyle algılanmamasınıda rica ediyorum.......
öyle anlayan arkadaşlardanda özür diliyorum.........

Hüseyin69
22.03.2006, 17:44
Hayır olmadı........
Yanlış bişey yazdığımı hakaret ettiğimi düşünmüyorum öyle algılanmamasınıda rica ediyorum.......
öyle anlayan arkadaşlardanda özür diliyorum.........

iste delikanli insan budur
cikar gelir saga sola saldirir sonra hic birsey olmamis gibi yada tipki türk siyasileri gibi beni yanlis anladiniz ben öyle demek istemedim
özür diliyorum

kafayi yememek elde degil

manifesto
22.03.2006, 17:48
Biz içkiyi dem olsun diye içeriz sarhoş olmak için değil. Muhabbet için mezedir içki

biz derken Sn.Balta kimi kastediyorsunuz?

derviscemal
22.03.2006, 17:50
tamamiyle kişselleştiği için konu kısa bir süreliğine kilitlenmiştir. anlayışla karşılayacağınızı umarım.

saygılar

derviscemal
22.03.2006, 19:14
Konu kişiselleştiği için gecici bir süreliğine kilitlenmişti, tekrar açıyorum arkadaşlarımın konuyu kişselleştirmelerini istemiyorum.

saygılar..

umut_121
22.03.2006, 19:16
iste delikanli insan budur
cikar gelir saga sola saldirir sonra hic birsey olmamis gibi yada tipki türk siyasileri gibi beni yanlis anladiniz ben öyle demek istemedim
özür diliyorum

kafayi yememek elde degil

Sayın Arkadaşlar;

Ben kimseyi kırmak yada sağa sola saldırmak amacında değilim ve öle yaptığımıda sanmıyorum...

Sadece fikrimi düşüncemi paylaşmak istemiştim, dışlanmak zoruma gitti.(bizden uzak dur)

Ben alevi değilim tesadüfen buldum forum sayfasını bişeyler öğrenebilmek, tartışabilmek ve konuşabilmek için gelmiştim sanırım bazı arkadaşları rahatsız ettik onun içinde artık bişey yazmicam

Hepinize teşekkürler ve başarılar.....

astokomlu
22.03.2006, 19:20
bu konuda ki Alevilerin en büyük sıkıntısı,evlenen kızlarına başörtüsü taktırılmak istenmesi,namaz ve ramazan orucu... (çevremde gördüklerimi söylüyorum,istisnalar mutlaka vardır)... oysa ki Aleviler'in %90'ı gelin aldıkları sünni kızlarının ibadetine karışmazlar...kişi ne yaparsa kendisi için yapar felsefesi...

saygılar.....

dipterus
22.03.2006, 23:58
Ben buraya üye olalı daha 1 hafta bile olmadı... Sizler gibi Alevi olan eski bir arkadaşımın tavsiyesi ile burada bulunmaktayım. Fikirler düşünce ve yorumlarınızı paylaşabilmekti amacım. Daha öncede belirtmiştim hayatıma giren insanların yarısı Alevi inancına sahip insanlardır. Birbirimizden hayatımızın hiç bir noktasında dostluklarımızı esirgemedik. En büyük tartışmalarımızda bile mezhep farklılığımızı gözetmedik. Her birinin öngörüsü önce insan kavramına dayanıyor. İnanıyorum ki aramızdaki bu güzel bağları oluşturmamız bu öngörüyü taşımamıza ve yaşamamıza bağlı.

Ne yazık ki buraya kaydolduktan ve yorumlarınızı incelemeye başladıktan sonra aranızdan bağzılarının Aleviliğin temen felsefelerinden olan önce insan kavramını önce Alevi kavramı olarak algıladıklarını ve düşünce biçimlerini ne yazk ki ırkçılık boyutunda ifade ettiklerini görmüş durumdayım. Açıkçası bu beni üzmekte.

Ben şunu iyi biliyorum ki -abartı bir tabirlede olsa- kanla yapılan hiç bir devrim kalıcı değildir. Bu sertlik, bu geçmişe bağımlık, bu hoşgörüsüzlük ile her kazanımınız daha büyük kaybınız olacaktır. Bu hoşgörüsüzlük ve ön yargılar ne bir insana, ne her hangi bir mezhebe, nede her hangi bir dini inanca sığmaz ve yakışmaz.

Umuyorum ki bu günlerde gördüğüm bu olumsuz tavırlı insanların fikir ve düşünceleri daha fazla insana yayılmaz. Umuyorum ki özünüzdeki değerleri korumak adına özünüzden uzaklaşmazsınız. Umuyorum ki bir gün hangi mezhepten olursak olalım önce insan kavramıyla yaşamaya başlarız.

derviscemal
23.03.2006, 00:05
Ben buraya üye olalı daha 1 hafta bile olmadı... Sizler gibi Alevi olan eski bir arkadaşımın tavsiyesi ile burada bulunmaktayım. Fikirler düşünce ve yorumlarınızı paylaşabilmekti amacım. Daha öncede belirtmiştim hayatıma giren insanların yarısı Alevi inancına sahip insanlardır. Birbirimizden hayatımızın hiç bir noktasında dostluklarımızı esirgemedik. En büyük tartışmalarımızda bile mezhep farklılığımızı gözetmedik. Her birinin öngörüsü önce insan kavramına dayanıyor. İnanıyorum ki aramızdaki bu güzel bağları oluşturmamız bu öngörüyü taşımamıza ve yaşamamıza bağlı.

Ne yazık ki buraya kaydolduktan ve yorumlarınızı incelemeye başladıktan sonra aranızdan bağzılarının Aleviliğin temen felsefelerinden olan önce insan kavramını önce Alevi kavramı olarak algıladıklarını ve düşünce biçimlerini ne yazk ki ırkçılık boyutunda ifade ettiklerini görmüş durumdayım. Açıkçası bu beni üzmekte.

sayın dipterus,
henüz çok yeni üye olduğunuz halde oo yargılamışsınız olayı bitirmişsniz bile
Ben şunu iyi biliyorum ki -abartı bir tabirlede olsa- kanla yapılan hiç bir devrim kalıcı değildir. Bu sertlik, bu geçmişe bağımlık, bu hoşgörüsüzlük ile her kazanımınız daha büyük kaybınız olacaktır. Bu hoşgörüsüzlük ve ön yargılar ne bir insana, ne her hangi bir mezhebe, nede her hangi bir dini inanca sığmaz ve yakışmaz.

Umuyorum ki bu günlerde gördüğüm bu olumsuz tavırlı insanların fikir ve düşünceleri daha fazla insana yayılmaz. Umuyorum ki özünüzdeki değerleri korumak adına özünüzden uzaklaşmazsınız. Umuyorum ki bir gün hangi mezhepten olursak olalım önce insan kavramıyla yaşamaya başlarız.

sayın dipterus,
henüz çok yeni üye olduğunuz hal