Orijinalini görmek için tıklayınız : ATATÜRK'ten hatıralar
emekçi05 04.03.2006, 20:07 SAKAL
Atatürk (http://www.kemalist.org/showthread.php?t=33) Amasya ziyaretinde.Vali konağında yörenin ileri gelenleri ile sohbette. Bir ara tam karsısında oturan birine takılır gözleri. Yaşı ellinin üzerinde bu adam beline kadar inen sakalıyla Atatürk (http://www.kemalist.org/showthread.php?t=33)'ün dikkatini çeker. Ata, yanındaki valinin kulağına eğilip sorar;
- Kimdir bu?
Vali yanıt verir;
- Efendim kendisi Şıh'tır. Yörede çok hatırlısı vardır.
Atatürk (http://www.kemalist.org/showthread.php?t=33) Şıh'ı yanına çağırır ve;
- Bak baba, imanın ölçüsü sakalın boyunda değildir. Sunu rica etsem de en azından Peygamber efendimizinki gibi kısaltsan der ve eliyle de boyun altı hizasını gösterir.
Şıh;
- “ Emrin olur Paşam ” diyerek yerine çekilir.
Aradan zaman geçer, bir aksam Atatürk (http://www.kemalist.org/showthread.php?t=33) Amasya'daki Şıh'ı hatırlar ve Vali'yi telefonla arayıp durumu sorar. Vali nasıl söyleyeceğini bilememekle birlikte, Şıh'ın sakal boyunda en küçük bir kısalma bile olmadığını aksine kimselere el sürdürmediğini anlatır. Atatürk (http://www.kemalist.org/showthread.php?t=33) telefonu kapatır, kağıdı kalemi eline alır ve az sonra nazırını çağırıp, yazdığı yazıyı Amasya Valiliği’ne tebliğ etmesini ister. Ertesi gün Amasya'dan bir haber gelir ki Şıh Efendi Ata’yı görmek üzere Ankara'ya yola çıkmış...
Şıh gelir, Ata’nın karsısına çıkar. Sakal tamamen kesilmiş, sinekkaydı bir tıraş olunmuş, saçlar kısaltılmış, kılık kıyafet bastan sona değiştirilmiş, bambaşka bir görünüme bürünülmüştür. Atatürk (http://www.kemalist.org/showthread.php?t=33)'ün mesai arkadaşları bu değişimi anlayamaz ve Ata'ya sorarlar;
- Aman Paşam, o Şıh ki sakalına el dahi sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden kesmesini sağladınız?
Ata gülümser, sonra da yanındakilere dönüp;
- Dün aksam Amasya Valiliği’ne bir yazı gönderdim ve Şıh'ı Afyon'a vali atadığımı bildirdim
der.
Ardından da yeni bir yazı hazırlayıp nazırına bu yazıyı da Şıh'a vermesini söyler. Yazıda söyle yazmaktadır;
- İnancın ölçüsünün sakalda olmadığını anladığına sevindim. Valilik meselene gelince, bugün koltuk uğruna kırk yıllık sakalından vazgeçebilen yarın başka şeyler için milletinden bile vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme mahkum bırakmayalım. Kal sağlıcakla...:komik :komik :komik
dostum arastirma ve makale yerine atatürkün hatirasini yazmak ne kadar dogru bilmiyorum...ya bence bu atatürkle ilgili ozel bir köse acsanizda tüm atatürkle ilgili seylerde orda yayinlansa bence güzel olur...hem sevenlere özel bir alt menü olur...hemde sevmeyenlerin cani sikilmaz...
Hüseyin69 06.03.2006, 04:34 dostum arastirma ve makale yerine atatürkün hatirasini yazmak ne kadar dogru bilmiyorum...ya bence bu atatürkle ilgili ozel bir köse acsanizda tüm atatürkle ilgili seylerde orda yayinlansa bence güzel olur...hem sevenlere özel bir alt menü olur...hemde sevmeyenlerin cani sikilmaz...
:3: gercekten atatürkle ilgili bir köse ayirin en azindan üyeler rahatsiz olmaz cesitli mesajlardan dolayi
sevgili arkadasım ismail gercekten güzel bir konuyu güzel bir yerde değerlendirmişsin bırak atatürkü sevmeyenler bunu bu köşede görüp kinlerini ortaya döksünler
emekçi05 06.03.2006, 17:44 arkadaşlar bir yanlış yaptıysam kusura bakmayın ortamın bu güzel forumda gerilmesini istemem herkes atatürkü sevecek diye bir şey yok bundan sonra arkadaşların dediği gibi atatürk köşesi açarız kimsede rahatsız olmaz neyse herkese selamlar
sevgili arkadasım ismail gercekten güzel bir konuyu güzel bir yerde değerlendirmişsin bırak atatürkü sevmeyenler bunu bu köşede görüp kinlerini ortaya döksünler
Dostum sevmiyor olabiliriz kinimizde olabilir fakat bu kini buraya kusarak hem konuyu acan arkadasi hemde diger üyeleri rahatsiz etmek gibi bir amacim yok...gaza getirmeye calisma...ortami da germe lütfen
saygilar
ATATÜRK'ün İtalyan Büyükelçisine Verdiği Müthiş Cevap
Birgün italyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve
huzura kabul edilir. O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında
konuşulduktan sonra, büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış oldugum bir
görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem
söylendi" der.
Odada buz gibi bir hava eser. Ata, büyükelçiye birşeyler daha ikram
eder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. Döndüğünde ayağında çizmeleri,
üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasına
gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve
Çakmak'a: " Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış. Hazır
mıyız" der. Fevzi Çakmak durmu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diye
yanıtlar...Ata büyükelçiye döner ve: "Biz hazırmışız. Hükümetinize
söyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der..
derviscemal 06.03.2006, 19:51 Sevgili Arkadşlar,
Atatürk ten canı sıkılanlar mı var acaba ben yanlış anlamadım galiba?
Canı sıkılanler varsa daha çok sıkılacak anlaşılan..
astokomlu 06.03.2006, 20:22 Sevgili Arkadşlar,
sevgili dervişcemal'e katılıyorum..
Günümüzde insanlar bir konuya yada bir şahsa bakarken önce kendi değer yargılarıyla bakıyor (at gözlükleriyle) ancak kendi değer yargılarını oluşturan değerleri (hakkında sağlam delilleri olmadan okumadan ondan bundan alıntı olan her ne varsa) bilmiyor. Sonra ise konu veya şahsı tüm yönleriylemi değerlendirecek yoksa o anki konu için mi? Unutmayalım ki her konu ve şahsın iyi kötü hoş nahoş yönleri ve yaşamları sözleri vardır. Eğer objektif olamıyorsak asıl sorun burdadır. İllada insanlar benim görüşüme destek çıksınlar demek yada destek çıkanlar şah çıkmayanlar yezid olarak görmemek gerekir. Her insan kendi hamurunda ekmek olur...
derviscemal 06.03.2006, 21:51 Günümüzde insanlar bir konuya yada bir şahsa bakarken önce kendi değer yargılarıyla bakıyor (at gözlükleriyle) ancak kendi değer yargılarını oluşturan değerleri (hakkında sağlam delilleri olmadan okumadan ondan bundan alıntı olan her ne varsa) bilmiyor. Sonra ise konu veya şahsı tüm yönleriylemi değerlendirecek yoksa o anki konu için mi? Unutmayalım ki her konu ve şahsın iyi kötü hoş nahoş yönleri ve yaşamları sözleri vardır. Eğer objektif olamıyorsak asıl sorun burdadır. İllada insanlar benim görüşüme destek çıksınlar demek yada destek çıkanlar şah çıkmayanlar yezid olarak görmemek gerekir. Her insan kendi hamurunda ekmek olur...
Sayın aksakal,
Biz kimsenin görüşümüze destek çıksınlar diye bir şey söylemiyoruz. Atatürk bizim ülkemizin bugünlere gelmesinde çok büyük emeği geçmiş biridir. ve onun adından rahatsız olan arkadaşlar varsa yapacak çok fazla bişey yok..
Hüseyin69 06.03.2006, 22:25 internete baglanti gecmisim 7 yilliktir bu 7 yil icerisinde ülkücülerin yobazlarin binlerce sitesine giriyor cikiyordum hic birinde atatürkle ilgili bir kelime bile bulunmazdi son iki yildir nerde türkcülük sitesi varsa hepisinde birer atatürk kösesi var
gercekten kolera arkadasin fikri biraz düsünülsün atatürk kösesi hakkinda hem ikide bir ortam gerilmez hemde isteyen yazar isteyen yazmaz
Arkadaşlar Atatürk'le ilgili anlatılan olaylar anılar çok güzeldi. Bugüne kadar hiç duymamıştım. Atatürk'ün cesurluğunu ve yüksek zekasını gösteren çok güzel örnekler. Ayrıca Atatürk köşesi olması da çok güzel olur.
internete baglanti gecmisim 7 yilliktir bu 7 yil icerisinde ülkücülerin yobazlarin binlerce sitesine giriyor cikiyordum hic birinde atatürkle ilgili bir kelime bile bulunmazdi son iki yildir nerde türkcülük sitesi varsa hepisinde birer atatürk kösesi var
gercekten kolera arkadasin fikri biraz düsünülsün atatürk kösesi hakkinda hem ikide bir ortam gerilmez hemde isteyen yazar isteyen yazmaz
sayin canerzincan,
Hem türkcülük yapan sitelerde Atatürk kösesi bulundugunu yaziyorsunuz.
Hem de Kolera arkadasin Atatürk kösesi acilmasi fikrinin düsünülmesi gerektigini yaziyorsunuz.Atatürk kösesi acildiginda acaba burasini da türkcülük yapan site olarak mi göreceksiniz?
Atatürk´le ilgili konu acan arkadaslar zaten konu basliginda Atatürk´ün adini yaziyorlar.Isteyen okur isteyen okumaz.Her yazilani okumak ve yorum yapmak gibi bir kural yok.
Hüseyin69 06.03.2006, 23:38 sayin canerzincan,
1-Hem türkcülük yapan sitelerde Atatürk kösesi bulundugunu yaziyorsunuz.
Hem de Kolera arkadasin Atatürk kösesi acilmasi fikrinin düsünülmesi gerektigini yaziyorsunuz.Atatürk kösesi acildiginda acaba burasini da türkcülük yapan site olarak mi göreceksiniz?
2-Atatürk´le ilgili konu acan arkadaslar zaten konu basliginda Atatürk´ün adini yaziyorlar.Isteyen okur isteyen okumaz.Her yazilani okumak ve yorum yapmak gibi bir kural yok.
birinci paragrafin hakindaki yorumunu ben degerlerndirmeye almam modlarin ve üyelerin bilecegi ve verecegi kararlara baglidir
ikinci paragrafinda peki atatürk kösesi acilsa atatürkle ilgili mesajlar o kösede yayinlansa ve her seferinde kendi kafasina göre mesaj yazip siteyi karmasik bir duruma sokmak dahami iyidir sizce
isteye okur isteyen okumaz demissin
madem öylede neden yazdigim mesaji okuyup cevap verme geregi duydun
sakin yanlis analsilmasin bu ortami gerginlestirecek bir soru sekli bicimi degildir
madem öylede neden yazdigim mesaji okuyup cevap verme geregi duydun[/B]
sakin yanlis analsilmasin bu ortami gerginlestirecek bir soru sekli bicimi degildir
Atatürk kösesi acip acmama konusu yönetimin bilecegi istir.Bu konuyu daha önce bir arkadas yazdi,yönetim de yanitladi.Esas konu bu degil,Atatürk konusu acilinca rahatsizlik duyulmasidir.
Baska kisiler ve konularda baslik acilinca site karmasik bir durum haline gelmiyor da,Atatürk konusu acilinca mi site karmasik hale geliyor?
Sizin acilan konu hakkinda yorum yapmak yerine,Atatürk isminden rahatsizlik duydugunuz izlenimi yarattigi icin mesajiniza yanit verdim.
Hüseyin69 07.03.2006, 00:39 [quote=canerzincan]
Atatürk kösesi acip acmama konusu yönetimin bilecegi istir.Bu konuyu daha önce bir arkadas yazdi,yönetim de yanitladi.Esas konu bu degil,Atatürk konusu acilinca rahatsizlik duyulmasidir.
Baska kisiler ve konularda baslik acilinca site karmasik bir durum haline gelmiyor da,Atatürk konusu acilinca mi site karmasik hale geliyor?
Sizin acilan konu hakkinda yorum yapmak yerine,Atatürk isminden rahatsizlik duydugunuz izlenimi yarattigi icin mesajiniza yanit verdim.
iyi etmisin kardes mesajlarinin devamini beklerim
Sevgili Arkadşlar,
Valla sen moderatörsün senin daha iyi bilmen lazim arkadasim.Atatürkün hatiralari Arastirma ve makale kisminda olmasi sana mantikli geliyorsa bilmem.bana mantikli gelmedi dile getirdim. Forumdaki daginikligin farkinda deilsin, bana cok karisik geliyor. bogucu bir yani var. yani o kadar birbirine girmis ki bazi seyler. bu yüzden kendi önerimi yazdim. ister dikkate alinir ister alinmaz. bu güzel caniimi atatürkle sikip kendime cile yaratamam.
Yakapınarlı 07.03.2006, 00:49 arkadaşlar baktınız atatürkle ilgili bir konu var yazmayabilirsiniz size kimse zorla yazın demiyor.herkez sevmekte ve sevmemekte özgür.hoşlanmıyorsanız takip etmezsiniz olur biter her konuyu aynı yere taşımalaım.
sayin canerzincan,
Hem türkcülük yapan sitelerde Atatürk kösesi bulundugunu yaziyorsunuz.
Atatürk´le ilgili konu acan arkadaslar zaten konu basliginda Atatürk´ün adini yaziyorlar.Isteyen okur isteyen okumaz.Her yazilani okumak ve yorum yapmak gibi bir kural yok.
canerzincan arkadasin söylediklerinden burada bir atatürk kösesi acilirsa burayida türkcülük sitesi gösterecegi cikmiyor bence. Hem Heryerde Hz Ali Atatürk Resimleri ayrilmaz bir bütün deilmi.ayrica forumda her konuyu okuyup her konuda fikrimi dile getirmeye calisiyorum. konu acan arkadasin basligini atatürk yaptiginda okumamak gibi bir lüksü kendimde görmüyorum. Ama olur olmaz yere de atatürkün hatiralari acilmaz deilmi. bu biraz seye benziyor. trt de yillar önce reklam aralarinda bazen "Atatürk diyorki " diye biseyler cikar atatürkten bir güzel söz okurdu. ona benziyor. forumun düzeni acisindan yanlis.
Sayin kolera,
Atatürk´le ilgili yazilarin yerinin neresi olduguna forum yönetimi karar verir.Uygun yere yazilmadigina karar verirlerse konuyu tasirlar.Bu konudaki düsüncelerinizi forum yönetimine özel mesajla bildirirseniz,gereksiz tartismalari önlemis olursunuz.
Sayin kolera,
Atatürk´le ilgili yazilarin yerinin neresi olduguna forum yönetimi karar verir.Uygun yere yazilmadigina karar verirlerse konuyu tasirlar.Bu konudaki düsüncelerinizi forum yönetimine özel mesajla bildirirseniz,gereksiz tartismalari önlemis olursunuz.
sayin ercan yönetime bunu bildirip isin icinden cikmak cok kolaydir.fakat konunun icine de yazdim ki konuyu acan arkadasimiz da bundan böyle dikkat eder diye. ayrica herseyi neden moderatörlerin kontrolüne birakalim. biz o yönetime ne kadar katki saglarsak o yönetim de o kadar adil o kadar hizli ve o kadar sorumluluk sahibi olur
saygilar
sayin ercan yönetime bunu bildirip isin icinden cikmak cok kolaydir.fakat konunun icine de yazdim ki konuyu acan arkadasimiz da bundan böyle dikkat eder diye. ayrica herseyi neden moderatörlerin kontrolüne birakalim. biz o yönetime ne kadar katki saglarsak o yönetim de o kadar adil o kadar hizli ve o kadar sorumluluk sahibi olur
saygilar
Sizin sorununuz nedir,rahatsiz oluyorsunuz diye Atatürk´le ilgili bir konu acilmayacak mi?
Kimlerden rahatsizlik duydugunuzun listesini yapin,bundan sonra o kisiler hakkinda konu acip sizin tatli caninizi SIKMASINLAR.
dostum bir sorunum yok.amma büyütün dedimki konu dogru yerdemi acilmis. Arastirma makale bölümünde hatira yazilmasi. Fikrimizi mi söylemeyelim cogunluga uymuyoruz diye ercan arkadas.
derviscemal 07.03.2006, 08:17 dostum bir sorunum yok.amma büyütün dedimki konu dogru yerdemi acilmis. Arastirma makale bölümünde hatira yazilmasi. Fikrimizi mi söylemeyelim cogunluga uymuyoruz diye ercan arkadas.
Sayın kolera,
Formumuz karmaşık değildi yüzler üyemiz problemsiz gezmekte ve konu açmaktadır. Ayrıca bu konuda kimse sana silah zoruyla yazdırmıyor canın sıkılacaksa hiç bakmazsınız konuya..
Satı Kadın
Ankara'da yakıcı bir yaz günü idi. Atatürk beraberinde arkadaşları ve yaverleri olduğu halde Kızılcahamam'a giderken Kazan Köyü yakınlarında durmuş ve otomobilinden inmişti. Köyün kadını, genci, yaşlısı, ihtiyarı köylerin içinden geçen, köşede duran bu yabancı konukları görünce hep beraber koşuştular. Kimi su getirdi, kimi ayran, bunlardan biri, güğümünden aktardığı soğuk ayranı Ata'ya uzattı:
"Bir soğuk ayran içer misiniz?" dedi.
Bu çorak iklimin kavurduğu yüzünde bronzlaşmış Türk kadının en bariz ifadelerini taşıyan, bir Türk anası idi. Böğrüne sıkıştırdığı kundağı biraz daha bastırdıktan sonra, sağ elindeki ayran bardağını uzattı, bekledi. Ata'sı, ayranı kana kana içmiş ve bir an durakladıktan sonra ona;
"Senin kocan kim?" diye sormuştu.
Köylü kadını, yüzü tunçlaşmış, elleri nasırlı bir Türk anası idi; Ankara'nın kendine has şivesi ile kocasının Sakarya harbinde boğazından yaralanmış bir cengaver olduğunu söyledi. Ata bir soru daha sordu :
"Ne zaman doğdun?"
"1919'da Atatürk Samsun'a çıktığı zaman doğdum."
Ata, bir an düşündü. Yıl 1934 idi. Kadının bu ifadesine göre 15 yaşında olması lazım gelirdi. Halbuki karşısındaki kadın 25 yaşlarında görünüyordu; tekrar sordu:
"Nasıl olur?"
Evet, nasıl olurdu. Bu Satı kadın hiç tereddütsüz, o her zamanki nüktedan haliyle ve memleketin işgal altında geçirdiği acı yılları ima ederek:
"Evet Paşam, ondan evvel yaşamıyordum ki!"
Bu espiri Ata'yı bir hayli düşündürdü. Ayrılırken yaverine kadının ismini ve adresini not ettirdi. Daha sonra biz, Satı kadını Büyük Millet Meclisi'ne giren ilk kadın milletvekili olarak görmekteyiz.
Sevgili Arkadşlar,
Bende katılıyorum sayın dervişcemale lütfen biraz saygı gösterelim.
astokomlu 07.03.2006, 21:53 Günümüzde insanlar bir konuya yada bir şahsa bakarken önce kendi değer yargılarıyla bakıyor (at gözlükleriyle) ancak kendi değer yargılarını oluşturan değerleri (hakkında sağlam delilleri olmadan okumadan ondan bundan alıntı olan her ne varsa) bilmiyor. Sonra ise konu veya şahsı tüm yönleriylemi değerlendirecek yoksa o anki konu için mi? Unutmayalım ki her konu ve şahsın iyi kötü hoş nahoş yönleri ve yaşamları sözleri vardır. Eğer objektif olamıyorsak asıl sorun burdadır. İllada insanlar benim görüşüme destek çıksınlar demek yada destek çıkanlar şah çıkmayanlar yezid olarak görmemek gerekir. Her insan kendi hamurunda ekmek olur...
her koyun kendi bacağında asılır..bu durum insanların hiç kimsenin düşüncelerine katılmayacağı anlamınada gelmez.
bir başkasıyla aynı düşünceleri paylaşmak,ortak değer yargılarına sahip olmak o şahısların kendi değer yargılarını bilmediği anlamına mı gelir? bunu asla kabul etmiyorum..bir arada yaşayan bireylerin ortak fikirlere sahip olması kadar doğal bir durum yoktur.
ortak düşüncelere sahip olan bireyleri kendi değer yargılarını bilmemekle suçlayan arkadaşları,herkesin düşüncelerine duyarlı olmaya davet ediyorum...
saygılar..........
celalkocairi 08.03.2006, 15:42 Ataturk öyle bir köşe açılıp ta oraya sığdırılacak bi insan değil. Bence onu kıyıya, koseye,ortaya her yere yazmak gerek. Onu sevmeyipte sıkılanlar varsa gitsin televoleyi,kim şık kim rüküşü, popstarı izlesinler. Tahminim yoneticiler de aynı fikirdelerdir...
evet arkadasım sana katılıyorum ben bunları söylediğim zaman bana gaz veriyorsun deniliyor demekki böyle düşünen tek ben değilim nice ulusların tanıdığı bu komutanı kendi ülkesini gençleri vede biz alevi gençleri öğreneceğimiz cok sey var
SOKAK ÇOCUĞU
Atatürk'e, düşmanlarından bir bayan, bir yabancı gazetede (sokak çocuğu ve zalim) diye yazılar yazmak küçüklüğünü göstermişti.
Bir gün Yat Kulüp'te Atatürk, arkadaşlarına bu yazıdan söz ederek demiştir ki:
- Bana sokak çocuğu diye yazmış... Ben pek küçük yaşta yatılı bir öğrenci olarak okullara girmedim. İdadi'den Harp Okulu'na, oradan da orduya hizmete gittim. Sorarım sizlere, benim sokakta oynamaya vaktim mi vardı? Bana (zalim) diyormuş... Ben eğer bu vatana ihanet eden birkaç adamı mahkemeye vererek, kanun çerçevesinde bu adamlar cezalarını buldularsa, benim onlara karşı sevgimden ziyade, Türk milletine sevgim daha büyüktür... Bu nedenle Türk milletine onların zararlı vücutlarını feda ettim..." demişlerdir.
“BEN EĞİLMEM”
Mustafa Kemal’in çocukluk arkadaşı Asaf İlbay, okula devam ettiği günlere ait iki anısını şöyle anlatır:
“Evimizin bahçesi büyüktü. Sık sık mahalle arkadaşları toplanır ve o zamanlar Selanik’de pek moda olan “mancık” oyunu oynardık. Bu bir çeşit “birdirbir” oyunu idi. Bir kişi eğiliyor, diğerleri sıra ile üzerinden atlıyorlardı. O, oyuna katılmazdı, ama seyrine de bayılırdı. Hele içimizde düşenler filan olursa, keyfine son olmazdı. Bir gün kararlaştırdık. Yaka paça zorla oyuna soktuk. Sıra ile hepimizin üzerinden atladı ve sıra kendisine gelince, eğilmeden dimdik durdu ve:
- Haydi atlayın! dedi.
Biz başını yere doğru eğmesi için ısrar ettikçe o:
- “Ben eğilmem” böyle atlarsanız atlayın, diyordu.
Bir türlü razı edemedik.
Kaynak: Banoğlu, Yayınlanmış Belgelerle Atatürk, Siyasi Ve Özel Hayatı-İlkeleri, 2. Baskı, İst.,198,S.22
Dünya'nın her yerinde Atatürk düşmanları mevcuttur, ben ingilterede yüksek lisans yaparken bazı araplar vardı akademik ortamlarda dahi atıp tutuyorlardı adamın erkekliğine kadar konuşuyorlardı,bir gün hiç unutmam kütüphanenin orda bir yokuşta karşılaşmıştık maşallah hepside büyük sağlık koşusuna katılmışlardı, çok hızlılardı çok...
mustafag 12.03.2006, 14:20 merhaba arkadaşlar atatürkü sevmemekten bahsediliyordu bunun sebebinin ne olduğunu çok merak ediyorum ama ne olursa olsun büyük bir lider ve bu lideri sevenler saygı duyulmalı tebrik ederim ismail kardeşim seni her zaman böyle yazılar bekliyorum teşekkürler
mustafag 12.03.2006, 14:26 [quote=izem]“BEN EĞİLMEM”
Mustafa Kemal’in çocukluk arkadaşı Asaf İlbay, okula devam ettiği günlere ait iki anısını şöyle anlatır:
“Evimizin bahçesi büyüktü. Sık sık mahalle arkadaşları toplanır ve o zamanlar Selanik’de pek moda olan “mancık” oyunu oynardık. Bu bir çeşit “birdirbir” oyunu idi. Bir kişi eğiliyor, diğerleri sıra ile üzerinden atlıyorlardı. O, oyuna katılmazdı, ama seyrine de bayılırdı. Hele içimizde düşenler filan olursa, keyfine son olmazdı. Bir gün kararlaştırdık. Yaka paça zorla oyuna soktuk. Sıra ile hepimizin üzerinden atladı ve sıra kendisine gelince, eğilmeden dimdik durdu ve:
- Haydi atlayın! dedi.
Biz başını yere doğru eğmesi için ısrar ettikçe o:
- “Ben eğilmem” böyle atlarsanız atlayın, diyordu.
Bir türlü razı edemedik.
teşekkür ederim bize böyle bir anıyı anlattığınız için tüm Atatürkçü doslara selamlar
mustafag,
hoş geldiniz öncelikle..
Atatürk'ü sevmemek demek herhalde bizi de sevmemek demektir..
Atatürk'e saygı duymamak herhalde bize de saygı duymamak demektir..
Bazıları bu herhaldeleri anlayamadı..
Ama siz anlayanlar..
siz anlayanlar hoş geldiniz...
celalkocairi 12.03.2006, 16:08 Atatürk'ün Bursa söylevinde de dediği gibi,(onun kastettiği vatan ve millet içindi) ona yapılan saygısızlık ve haksızlıklara biz gençler koşmalıyız. bu ülkenin polisi askeri var diye düşünmemeliyiz...türk gencine yakışan budur...
Hüseyin69 12.03.2006, 16:18 bakin bir keresinde erzincanda ordu caddesinde
ozamanlar askerligi bitireli 1 sene olmustu
kalabaligin icinde babamdan yedigim dayaklarin izleri silindi ama hatirasi halen duruyor
niye evde degilde carsinin ortasinda herkesin önünde beni dövdü
ben babama karsi cikacak kadar
haysiyetsiz terbiyesiz degilim ama görüyorsunuzki babami elestiriyorum :)
|
|