Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümüşhane / Şiran

ecem_m
05.03.2006, 20:55
Şiran İlçemiz Gümüşhane’nin en eski ilçelerinden biridir. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinden öğrendiğimize göre ilçe merkezi Erenkaya köyünde iken 1800’lü yıllarda bugünkü ilçe merkezine taşınmıştır.

Şiran Farsça bir kelime olup, aslanlar anlamına gelmektedir.

Şiran ilçe merkezinin ne zaman, kimler tarafından kesin olarak bilinmemekle beraber 1018 yıllarındaki Selçuklu akınları ile Anadolu’ya ilk giren Türk boyları tarafından kurulduğu muhtemeldir. Erzurum Kadılığı’nın 1219 tarihli mahkeme ilamına bakıldığında, ilçenin 200-250 senelik bir tarihi olduğu anlaşılmaktadır.

Şiran’ın tarihi Anadolu tarihi ve Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Erzincan, Şebinkarahisar, Amasya, Sivas, Çorum tarihleri ile birlikte ele alınıp incelendiğinde çeşitli kaynaklarla beraber ilçe tarihini hemen hemen çıkarmak mümkündür. Bölgede yaşayan uygarlıklar kronolojik sıraya göre şöyledir: Hattitler, Hititler, Urartular, Kimmer-İskit Akıncıları, Metler, Persler, Pontus Krallığı, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılar.

Şiran Bölgesinin Osmanlı yönetiminin eline geçmesi 1473’teki Otlukbeli savaşı ile olmuştur. Osmanlı fethinden sonra Şebinkarahisar sancağının bir nahiyesi olarak idare edilen Şiran, XVI.yüzyılın sonuna kadar buraya bağlı kaldı. XVII.yüzyıldan sonra Erzurum Vilayetinin Erzincan Sancağı ile Trabzon Vilayetinin Gümüşhane Sancağı arasında değişik zamanlarda idare edilmiş, bazen de Kelkit nahiyesi ile birlikte bir ilçe yapılmıştır. Tanzimatın ilanından sonra Erzurum’a bağlanan Şiran İlçesi, 1839 Osmanlı Vilayet Kanunu ile yeniden Kelkit ile beraber Erzincan’a bağlandı. 1865 yılında yapılan Vilayet teşkilatlanmasında tekrar Gümüşhane Sancağına bağlandı. 93 harbinden sonra, 1879 senesinde yine Gümüşhane Sancağından ayrılan Şiran ve Kelkit Kazaları, Erzurum eyaletinde yeniden teşkil edilen Bayburt Sancağına bağlandı. 1884 yılında Bayburt Sancağının lağvedilmesi ile yeniden Gümüşhane Sancağına bağlandı.

1921 yılında bağımsız sancaklar il olunca Gümüşhane Bağımsız Sancağı da il oldu.

1925’te Şiran İlçe statüsü aldı.

İlçemiz deniz seviyesinden 1311 metre yükseklikte olup, 992 km2 alanı kapsar. Şiran ; doğuda Kelkit, batıda Alucra, Kuzeyde Torul, güneyde Refahiye ilçeleri ile çevrilidir. İlçe çeşitli kaynaklarla Şiran Ovası diye adlandırılsa da arazi bakımından daha çok bir platoyu andırmaktadır. İlçenin kuzeyinde Tersun dağları doğudan batıya doğru uzanır. Güneyinde Çimen dağları,doğusunda Çilhoroz dağı ile üç tarafı kapalı açık hilal görünmektedir.

İlçenin en önemli akarsuyu Kelkit çayıdır. Sulama da pek kullanılmamasına rağmen sadece civarındaki yerleşim alanlarını sulamaktadır. İlçenin doğudan batıya doğru güneyinden geçer. Ayrıca Akbulak deresi, Yukarıkulaca deresi, Yeşilbük deresi, Karaca suyu Zunzurt suyu Kelkit çayına karışan akarsulardır.

İlçenin iklimi Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri iklimi arasında bir geçiş iklimi özelliği arzetmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı geçer. Yapılan rasatlara göre 92 yaz günü bulunmaktadır. Yaz günleri Mayıs ile Eylül ayları, Kış günleri ise Kasım, Mart ayları arasında geçmektedir.

2000 Yılı Genel Nüfus Sayımına göre İlçemiz Merkezi nüfusu 11.977, Köylerin Nüfusu ise 14.420 olup, toplam nüfusumuz 26.397’dır. İlçemiz Nüfus Müdürlüğü kütüklerinde 144.639 kayıtlı kişi bulunmaktadır. Çeşitli sebeplerden dolayı ilçede yaşanan göç nedeniyle ilçe nüfusunda özellikle genç nüfusta sürekli bir azalma görülmektedir.

İlçe Merkezinde Tekke, Karaca, Fatih, Mertekli ve Şehit Hakan Mahallesi olmak üzere 5 mahallesi mevcuttur. Ayrıca Yeşilbük Beldesi ve 69 köy ve bunlara bağlı 16 adet mezra olmak üzere 89 yerleşim birimi vardır.

İlçemize en uzak köy 32 km ile İncedere, en yakın köy ise 2 km ile Günbatur köyüdür.

İlçemizde sebzecilik ve meyvecilik gelişmektedir. Meyvelerden elma üretimi önemlidir. Hayvancılık ilçenin diğer bir önemli geçim kaynağıdır. Koyun, kılkeçisi ve sığır ciddi manada beslenen hayvanlardır. Ayrıca arıcılıkta yapılmaktadır.

İlçemizde 25 ton günlük kapasiteli süt fabrikası vardır. Bunun yanısıra ilçemizde yine bir boya fabrikası mevcuttur.

İlçemizde konaklama tesisi olarak 60 yatak kapasiteli Şiran Belediyemize ait lüks bir otel mevcut olup, ileri düzeyde belediye hizmetleri etkili bir şekilde devam etmektedir. Çilhoroz dağındaki Firdevs Hanım Türbesi, Çakırkaya Manastırı, Mumya Kalesi ve Tomara Şelalesi görülmeye değerdir.

ecem_m
11.03.2006, 21:24
ŞİRAN TARİHİ
Şiran kelimesi ilk olarak "Sharian" olarak latin kaynaklarında rastlanmıştır. Bu kelime büyük olasılıkla kutsal kitapta sözü edilen Saharon yani Kutsal Ova anlamına gelmekte ve öyle kullanıldığı düşünülmektedir. Osmanlı kaynaklarına göre Şiryan olarak yazılan bu kelimenin ne anlama geldiği bilinmemektedir. Trabzon Rum Devleti döneminde ise İlçemizin ismi Kherisan olarak kullanılmıştır.1850 yıllarına kadar Şiryan olarak adlandırılan yöre ismi daha sonraki yıllarda Şeyran olarak değiştirilmiştir.

Rivayete göre Evliya Çelebi Şiran yöresinden geçerken ilçenin batısındaki Osman Ağa mezarlığına çıkar ve oradan derki; Ne seyran yer der ve İlçenin adı Seyran olarak kalır. Zamanla ağız değişikliğine uğrayan bu isim Şeyran olarak günümüze dek söylenegelmiştir. İlçe daha önce Erenkaya Köyünde olmasına karşın bu günkü yerine nakli yapılmıştır. 1933 ten sonra ise ilçe ismi Şiran olarak değiştirilmiştir.

ŞİRAN İLÇESİNİN KURULUŞU

Şiran ilçe merkezinin ne zaman kimler tarafından kurulduğu hakkında kesin bir rivayet bulunmamaktadır. Ancak bazı araştırmacılar ilçenin Türkler tarafından kurulduğunu söylemektedirler. İlçe merkezinin kuruluşu hakkında iki rivayet vardır. Birinci rivayet ; İlçe merkezine ilk gelen ilk kişinin bugün ilçede türbesi bulunan Karaca Baba olduğudur.
İkincisi ise ; Ahlat dolaylarından gelen bir kervanın o zamanlar ormanlık bir bölge olan ilçe merkezinden geçerken develer deve yokuşunda yorulurlar. Dinlenmek için Hacıoğlu mahallesindeki çeşmenin başında (Şuanda Kelkit yolu üzerinden ilçe girişinde bulunan) mola verilir. Bölge kervancılarının hoşuna gider ve bir daha bölgeyi terk etmezler
Küçük bir ihtimal ise Evliya Çelebi seyahatnamesinde içe merkezi için Karacalar diye yaz kış belki de günümüzde bile görünen karaca hayvanlarının bu bölgede çok olmasından kaynaklandığıdır.

ecem_m
11.03.2006, 21:36
HALK EDEBİYATI
TÜRKÜLERİMİZ

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Yeter artık bu hasretlik
Aşk ile olan halvetim
Sana gelmektir niyetim
Daha dönmem ben Şeyran'e

Kabul eyle ümmetini
Alsın pirinden himmetini
Ver bakayım cennetini
Daha dönmem ben Şeyran'e

Erdim Şefaat karına
Kabul edip ol yanına
Misafirim Osman'ına
Daha dönmem ben Şeyran'e

Yüzüm sürdüm eşiğine
Sen sahip ol aşığına
İlticam var böyle sana
Daha dönmem ben Şeyran'e
Fani dünyada daraldım
Hasretin ile bunaldım
İlticayı sana kıldım
Daha dönmem ben Şeyran'e
Burada tamam olsun ömrüm
Vuslat olsun hem bu günüm
Sultanıma gider gönlüm
Daha dönmem ben Şeyran'e
GURBET ÜZERİNE BİR TÜRKÜ

Rusya'ya çalışmaya giden bir kişi Giresun üzerinden ilçeye gelirken yolu eşkıyalar tarafından kesilerek parası alınır ve öldürülür. Bunun üzerine türkü söylenir;
Sör Rusya'da ömrün söküldü
Şu Şiran'a geldim belim büküldü
Kalur'un önünde kanım döküldü

Aman arkadaşlar beni dolaştırın
Perişanım çocuklarıma ulaştırın

Ben de Tamara'da tutuldum derde
Kırıldı kanadım kaldım bu yerde
Gözümün önüne çekildi perde

Ben de Babacan'a gizlice düştüm
Bu derdin elinden sarardım geçtim
Ecel şerbetini yollarda içtim

ALLI GELİN TÜRKÜSÜ

Yıllar önce ilçede iki genç evlenir. Evlendikten bir kaç ay sonra delikanlı gurbet yoluna düşer, gurbet elinde bir iftiraya uğrar düşer hapishaneye. Yıllarca yattıktan sonra saçı sakalı ağarmış olarak çıkar hapishaneden tutar köyünün yolunu. Ama aklından yamuklusu çıkmaz o erin. Acep yamuklusu duruyor mu yoksa başka birisi ile mi evlendi? Köy yoluna koyulur varınca köye yamuklusunun koynunda bir delikanlı yatıyor. Ne bilsin kendi oğlu olduğunu. Bari der karnımı doyurayım da yine çekip gidem gurbet ellere ve şu türküyü söylemeye başlar.
Aşağıdan gelir tatar
Kamçısını atar tutar
Garip olan nerede yatar
Kondur beni allı gelin

GELİN

Aşağıdan gelir tatar
Kamçısını atar tutar
Garip olan handa yatar
Konduramam yiğit seni

YOLCU

Sabah oldu tandır gelin
Kalk ataşı yandır gelin
Koynunda yatan yiğit
Senin neyindir gelin

GELİN

Sabah oldu tandırmışım
Ben ataşı yandırmışım
Koynumda yatan yiğidi
Ben memeden emzirmişim

ÖĞÜTLER

Sonu sana gelmez eyu.
Bozuk çıkar dostun soyu
Vişne iken kiraz olur.

Dostunu bul bana göster
Dostun seni çokça sever
Her gün senden yemek ister
Revan yolun şiraz olur.

Eğer ister isen mihnet
Çekeyim der isen zahmet
Dostlarına eyle hürmet
Yoksa adın yobaz olur.

Yaptığını önce düşün
Fikrinle eyle bütün
Düşünmezsen güçtür işin
Elindeki kırık saz olur.

Okudum harfini buldum
Hakka giden yolu sordum
Öğrenip ustası oldum
Böyle usta az olur

Mustafa TUĞ
KINA TÜRKÜSÜ

Batağa taş atma batarda gider
Irağa kız verme yiterde gider
Getirin kınasını ağlasın anasını
Anamı anamı benim anamı
Çarşamba günü yakın kınamı

Bir dal reyhanım, bir dal biberim
Akşam misafirim, sabah giderim
Anamı anamı benim anamı
Çarşamba günü yakın kınamı

Doğu Karadeniz Bölgesinde Tasavvuf şiirlerine az rastlandığı halde bu tür şiirlere ilçemiz çevresinde sıkça rastlamaktayız.

Ayrıldığım günden beru, şeyda gönül kan ağlıyor,
Duydum içimde bir seda, Baktım coşan can ağlıyor.
Bir derbeder olmuş gönül, Mecnun gibi Leyla arar,
Bezmi ezel ahengini andıkça yaran ağlıyor.
Firkat gözü görmez ider, Vuslat açar kör gözleri
Yusuf için kan ağlayan, Yakup Kenan ağlıyor.
Şeyda gönül bir sen misin vuslat için ah eyleyen,
Makberde ruhu inleyen binlerce kurban ağlıyor.
Tahrik ider aşkın eli, baran olur göz yaşları,
Bir cezbe-i rahman ile manada hayvan ağlıyor.
Gafil değil yad eyliyor Mevla'sını Hep masi-va,
Hayvan değil camid bile ol hüsne hayran ağlıyor.
Mevla'sının haletidir med ve cezr alemleri,
Yandan yana raksan olan deryayı umman ağlıyor.
Ahmed nedir ahın senin, bir dilbere aşık mısın,
Canlar yakan feryadını duymuşta ŞİRAN ağlıyor.
Ahmed Şirani

ecem_m
11.03.2006, 21:38
YEMİNLERİMİZ
_Allah'a kul olmayım yalan deysem
_Allah beni kör etsin ki
_Allah beni taş etsin
_Allah belamı versin
_Allah'ımı kitabımı inkar edim ki
_Başıma taş düşsün
_Çocuklarıma kavuşmayayım
_Çocuklarımın ölüsünü öpeyim
_Dillerim lal olsun
_Dinime imanıma
_Ellerim kırılsın
_Ekmek çarpsın
_Evim başıma yıkılsın
_Gençliğimin hayrını görmeyeyim

_Gözlerim önüme aksın
_Gündüzüm gecem olsun
_Günahın benden sorulsun
_Günahın boynuma
_Ha bu ekmeği kırk kapıda dilenim
_İnim inim inleyeyim
_Kazan belan bana gelsin
_Karnıma ateşler dolsun
_Kitap gözüme
_Ömrüne bereket
_Sevdiğimin ölüsünü öpim ki
_Şu nimet hakkı için
_Yediğim ekmek gözüme dursun
_Yağlı kurşunlara gidim.

ecem_m
11.03.2006, 22:00
İYİ DUALAR

Allah acı göstermesin
Allah çektirmesin
Allah bağışlasın
Allah bela yüzü göstermesin
Allah bunaltmaya
Allah dert verip derman aratmasın
Allah bunaltmasın
Allah hayırlı etsin
Allah kazadan beladan korusun
Allah kalbine göre versin
Allah kuvvet versin
Allah saklaya
Allah senden razı olsun
Allah seni kem gözlerden korusun
Allah seni kimselere muhtaç etmeye
Allah sevdiklerinden ayırmasın
Allah süründürmesin
Allah temiz süt emmişe düşüre
Allah utandırmasın
Allah yolunu izini açık etsin
Allah zihin açıklığı versin
Arkan yere gelmesin
Başına kaza bela gelmesin
Başın dert görmesin
Bir elin yağda bir elin balda olsun
Canına can katasın
Cennetlik olasın
Cehennem yüzü görmeyesin
Dert bulup derman aramayasın
Dinince dinlenesin
Ellerin dert görmesin
Ellerine sağlık
Fadime anamıza komşu olasın
Gökten yağa yerden toplayasın
Gençliğinin hayrını göresin
Güzel günler göresin
Hayır içinde kalasın
Hevesin kursağında kalmasın
Kabrin nurlu olsun
Kazancın ol olsun
Malın mülkün çok olsun
Muradına eresin
Nur içinde yatasın
Oğul ekmeyi yiyesin
Ömrün sular gibi uzun olsun
Peygamberimize komşu olasın
Sevdiklerine kavuşasın
Sular gibi aziz olasın
Şaşırmayasın
Torun tocak sahibi olasın

demir29
02.04.2006, 20:55
merhaba
gümüşhane-şiran bölgesindeki şadıllı aşiretine mensup köyleri yazarsan sevinirim heryasar@mynet.com

Şaah
14.04.2006, 21:06
Kırıntı köylüyüm

ecem_m
27.05.2006, 10:36
Ben Gümüşhane Şiran:)

Mışexli
17.06.2006, 03:40
şirandaki alevi türkmen köylerini yazarsanız sevinirim.

Sampıyon1905
19.06.2006, 21:32
Şiran ELDİĞİN köylüsüyüm işte köyümüz
http://img56.imageshack.us/img56/8149/030120067aa.jpg

striker29
21.06.2006, 21:04
aslan hemşom sampiyon koymuşsun resimleri
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
asln hemşom sampiyon koymuşsun köyümüzün resimlerini

duygu_m
23.06.2006, 23:05
Bende Şiran/Eldiğin'liyim.

genar
23.06.2006, 23:16
benim gümüşhene ile ilgim yok belki ordan evlenirsem diye şöle bir baktım

ecem_m
04.07.2006, 17:15
Gümüşhane halk oyunları*

İl toprakları, kuzeydoğu ve doğudan Zigana ve Soğanlı Dağlarıyla; batıdan Balaban dağları ve uzantılarıyla; güney ve güneydoğudan ise Çimen, Sipikör, Otlukbeli ve Kop dağlarıyla sınırlandırılmıştır.

“Kelkit’in Çimen Dağına yakın olan köyleri Erzincan Ağzına yakın konuşurlar. Köse Bucağı, Hoşmaşat deresi ile Elaç deresi ağızları başka başkadır. Elaç darasi ağzı, kendisine yakın olan Şiran köylerini de etkiler.

Şiran’ın Kozağaç, Tepedam, İnözü tarafları ile Kırıntı, Yeniköy, Selimiye, Çal tarafları ve Telme, Çambaşı tarafları ile Kadıçayırı, Paşapınarı, Sadık, Sinanlı tarafları farklı ağızlarda konuşurlar.

Gümüşhane Merkezinin ağzı ile, Kale Bucağı değişiktir. Hatta Gümüşhane’ye ve birbirine çok yakın olan Tekke ile Pirahmet Köyleri birbirinden çok farklıdırlar. Tekke’nin hemen arkasındaki Bahçecik köyü, Tekke gibi değil de kendine çok daha uzak olan, arada da dağlar olan Aktutan Köyü gibi konuşur. Aktutan Köyü ile hiç bir yakınlığı olmayan Dörtkonak, Hasköy ve çevre köylerle Aktutan’ın konuşma benzerlikleri çoktur.”(Özcan San, s.113-114)

Gümüşhane adından da anlaşılacağı gibi bir zamanlar gümüş yataklarının derya Deniz olduğu coğrafi bir bölgeymiş. Dolayısıyla madencilikle ilgili iş olanaklarının çokluğu kendine özgü zanaatkarlar ve ticari alanlar oluşturmuş. Bununla birlikte Gümüşhane/Argiropoli hatırı sayılır bir nüfus yoğunluğuna sahip olmuş.

Gün gelmiş Gümüşhane’nin gümüş yatakları tükenmiş. 18.yy’da madenlerin kapatılmasıyla yerli veya bölgeye sonradan iş için gelen binlerce insan başka topraklara göç etmeye başlamış. Özellikle zanaatkar bir nüfusa sahip olan Rumlar madenciliğin geliştiği başka yerlere (Akdağ Maden, adında Maden olan her yere...) veya verimli toprakları olan bölgelere göç ettiler. Bu bölgelerden en çok Gümüşhaneli nüfusuna sahip olan yer Kars yöresidir. Kars’ta 80 köy oluşturan eski Haldialılar, 1822 ve 1878 Türk-Rus savaşından sonra, Osmanlıya karşı Rusların yanında yer almalarından dolayı tamamı olmasa bile büyük çoğunluğu köylerini boşaltarak Kafkasya’ya (Gürcistan coğrafyasına) göç etmek zorunda kaldılar. Kafkasya’da maceraları bitmeyen bu insanlar Stalin döneminde topraklarının kollektif çiftliklere devredilmesine direndikleri için Kırgızistan, Özbekistan, Kırım ve Sibirya’ya sürülerek cezalandırılırlar. Stalin’in ölümünden sonra yine bir kısmına geriye dönüş izni verilir. Yeniden yurt değiştiren bu insanlar, S.S.C.B’nin dağılması üzerine 1990 yıllarda Kafkasya’da ortaya çıkan çatışmaların yine ilk kurbanı olurlar. Gürcüler, Abhazlar ve Megrel/Lazlara karşı savaşlarında yanlarına alamadıkları Pontosluları dışlarlar. Binlerce insan Yunanistan’a ve Kafkasların, Rusya’nın çeşitli bölgelerine göç ettirilirler. Son iki yüz yılını tehcir, işkence, sürgün ve asimilasyon politikaların altında geçiren bu halkın başlarına gelenler dünya tarihinde pek az rastlanabilen dramlardan biridir.

Gümüşhane kökenli eski yurttaşlarımızı Yunanistan’ı yeniden yurt edinme çabası gösterirlerken tanıma olanağı buldum. Bir rastlantı sonucu Selanik’in eski Türk mahallesinde onlara ait bir düğünde bulundum. Giysileri Kars ve Kafkas özellikleri taşıyordu. Akordion, klarnet ve kemençeyle düğünlerini renklendirdiklerinde, nasıl oluyor da bu halk hala ayakta durabiliyor, diye kendi kendime sorunuyordum. Belki de sergiledikleri halk danslarını yaşama direnişlerinin bir simgesi olarak göstermek istiyorlardı.

Halk Oyunları

Oyunların Çalgıları:
Meydanda ve kapalı yerlerde kemençe, tef, Armonika, Klarnet.

Ah Teze Yar –
Akça Ferikler –
Aşırtma –
Aşşahtan Gelirim –
Bıçakoyunu –
Büyük Cevizin Dibi –
Can Temer – Bar. Kadın, Erkek.
Daldalar –
Delipaşa – (Kelkit)
Deli Kız Sinin Geliyor –
Dello –
Dırıngı, Diringi, Dringi – Kadın, Erkek, Tek.
Dilvane –
Dittara –
Dizden Kırma, Dik horon, Urum diki, Vasilin diki –
Durnalar – (Kelkit)- Kadın, Tek.
Efeler – Horon. Erkek.
Eğlenceden Gelenler –
Güzeller barı – (Bak. Nari)
Havahatun –
Hey Mustafa –
Hoşbilezik –
Hoynari –
Karahisar horonu – (Bak. Efeler)
Karabet –
Karşılama –
Kasap –
Kaydırma – (Kelkit)
Kekliği Vurdum –
Koççari – (Kelkit)- Bar, Erkek, Kadın.
Köroğlu Zeybeği –
Köşkaltı –
Kürdün kızı –.
Kürt kızı –
Lazutlar –
Mektepli –
Mero –
Nari –
Nerra – (Kelkit)
Peştemalın Bağları –
Sallanma –
Sarı kız – (Kelkit)- Kadın. Tek.
Sıksara –
Şayrenize –
Şiro –
Sordadiki –
Tamzara barı – Erkek
Temirağa, Temurağa, Temürağa, Timur ağa, Temurağa barı – Bar. Erkek.
Tepeler –
Tiktak –
Tillora –
Tulum –
Turnalar – Halay. Erkek.
Yusuf Zeliha -

duygu_m
04.07.2006, 23:40
kimin kardeşi yaa araştırmacı gazeteci yazar bekir hazar gibi dolanıyon ortalıklarda :):)yine üşenmemiş ve gümüşhane hakkında biiz aydınlatmak için canla bala çalışıyo :) saol kardeşim ellerine sağlık

gelincik
15.07.2006, 19:38
Arkadaşlar merhaba, doğma büyüme istanbul luyum, bende şiran lıyım 28 yaşındayım ve ilkkez acı bir olay yüzünden 2 günlüğüne annem ve babamın doğup büyüdüğü topraklara gidebildim. Paşapınarı köyündeniz ama henüz göremedim :(
sinan lı köyü var orayı görebildim şampiyon 1905 in köyüne benziyordu, güzel bir duygu ama oraları görmek nede olsa annenin ve babanın mazisi var oralarda o yüzden daha bir anlamlıydı benim için oraları görmek kısmet olursa gezmeyede gideceğim.
Bu arada Şiran hakkında bilgi veren arkadaşların yüreğine sağlık teşekkürler...

ecem_m
19.07.2006, 20:50
rica ederiz...bilgiler paylaştıkça çoğalır demişler...:)

Demet Aksu
18.08.2006, 14:33
meraba ben şiran çambaşı köyündenim

rockçı turna
28.08.2006, 01:53
slm dogma büyüme istanbulluyum ama ailem şiran sinanlı köyünden:) gelincik köylerimiz kardeş sayılır bu arada.:yamukgul:

ecem_m
28.08.2006, 10:45
hehe forumda bi tane daha gümüşhaneli varmış:D:D

rockçı turna
28.08.2006, 18:13

evet ecus sen hangi köydensin?

duygu_m
28.08.2006, 23:32
bende ecus'ün ablasıyım gümüşhane/şiran köyündeniz...

ecem_m
03.09.2006, 10:20
evet ablacım aynen öyle:D:D...

rockçı turna
04.09.2006, 00:40
bende ecus'ün ablasıyım gümüşhane/şiran köyündeniz...

ok anladım da gümüşhane şiran lı oldugunuzu şiran ın hangi köyü onu merak etmiştim ama baska bir topikte eldiğinli oldugunuzu okudum. benim anneannem de eldiğinliymiş. ben göremedim kendisini küçükken vefat etmiş. soy isimleri çelik galiba anneannemin akrabalarının. benim ailemse sinanlı köyünden.
kalın sağlıcakla:thumbup:

ecem_m
04.09.2006, 16:01
ok anladım da gümüşhane şiran lı oldugunuzu şiran ın hangi köyü onu merak etmiştim ama baska bir topikte eldiğinli oldugunuzu okudum. benim anneannem de eldiğinliymiş. ben göremedim kendisini küçükken vefat etmiş. soy isimleri çelik galiba anneannemin akrabalarının. benim ailemse sinanlı köyünden.
kalın sağlıcakla:thumbup:

senin ismin ne acaba?merak ettimde!!:)baktın akraba çıkarız!başka türlü tanıyamicaz çünkü:D...

keklikoluk köyü
13.09.2006, 18:08
Şiranlı Haydar Abi'ye selamlar. Bana orada köyler olduğundan söz etmişti.

silberhaus
01.11.2006, 00:05
Şiran'daki alevi köyleri olarak bildiklerim :
Kırıntı, Yeniköy, Çal, Çambaşı, Dilekyolu, Yedibölük, İnözü, Balıkhisar, Boğazyayla, Başköy, Belen, A. Duruçay, Y. Duruçay, Çavlan, Darıbükü, Dumanoğlu, Eldiğin, Güreş, Kozağaç, Ozanca, Paşapınarı, Pelitli, Sadıkköy, Sinanlı, Susuz, Tepedam
yanlış olanları düzeltirseniz sevinirim.

ecem_m
06.11.2006, 17:17
hiç biri yanlış değil valla:Dbizden bile daha iyi bilosun:)

gizemay
08.11.2006, 20:16
evettttttt şiran paşapınarı + sinanlıııııı:punk: :punk:

acareftelya
08.11.2006, 21:24
gümüşhane de alevi köyü olduğunu duymuştum ama görmek daha güzel...

ecem_m
17.11.2006, 17:42
biri daha gelmiş gizemay hoşgeldin Gümüşhaneliler arasına:)

devrim69
21.12.2006, 00:44
bende şiran tepedamlıyım.

ecem_m
12.01.2007, 17:21
hoşgeldin aramızda devrim69...

harmanyeri
28.01.2007, 15:40
selam kardeşlerim ben şu an şirandayım..Az bi zamanım kaldı burda inşallah kurtulacağım buradan..hepinizin köyüne tek tek gittim gördüm.buradaki 72 adet köyü gezdim...bir sürü de tanıdıklarım var.gerçi şiranın çoğunu tanıyom ama.ben daha çok hep alevi köyleri ile ilgilendim.benim canlarım iyiler ama kalanı beş lira etmezz inanın..

kayra
29.01.2007, 00:46
selam kardeşlerim ben şu an şirandayım..Az bi zamanım kaldı burda inşallah kurtulacağım buradan..hepinizin köyüne tek tek gittim gördüm.buradaki 72 adet köyü gezdim...bir sürü de tanıdıklarım var.gerçi şiranın çoğunu tanıyom ama.ben daha çok hep alevi köyleri ile ilgilendim.benim canlarım iyiler ama kalanı beş lira etmezz inanın..

Hayırdır, kitap mı yazacaksın tüm köyleri dolaşmışsın?

harmanyeri
30.01.2007, 23:43
Hayırdır, kitap mı yazacaksın tüm köyleri dolaşmışsın?

Söz senden de bahsedeceğim........

serdar (ç)
01.03.2007, 20:58
Nekadar güzel, Şiranlılarda var burda. Benimde Annem Şiran Kırıntı Köyünden.Bu başlığı açan arkadaşada teşekkürlerimi sunuyorum. Ve biliyorumki bu felsefenin devamı için büyük mücadeleler veriyor azınlıkta olsa Şiranlı Hemşerilerimiz..

Saygılar

kartalizma
13.04.2007, 18:49
slm can..ben Ordu - Mesudiyeliyim.. Bizim de kökenimiz Şiran - Kürtün'e dayanıyor... Soyadım da Karapınar... Akrabalarımla tanışmak istiyorum...

CANDAVUT
14.04.2007, 21:23

ben de gümüşhaneliyim, gümüşhane-kürtün- yaylalı köyü

ama seni kutlamk için yazmank istedim bu mesjı,
profilinde yaşın 11 görünüyor, bu yaşta bu araştırmacı karakter...,
kutlarım seni! bravo. kendim, memleketim hakkında senin girdiğin zahmete girmediğim için ezildim valla!

kutlarımm seni, saygılarımla...

CANDAVUT
14.04.2007, 21:32

siz devam din böyle aşağılamaya,
sonra da deyin ki, insanlık, kardeşlik, saygı...
sizin haddinize mi bu sözler!

yazık!

ayrımcılık yapacağım diye, sırf sunniler diye, ağzına geleni say! olmadı can! alevilere kötü örnek oluyorsun! yazık! alevilik öğretilerine o şikayet ettiğiniz sunnilerden ziyadesiyle, inandığı gibi yaşayamayanlar zarar veriyor.

konu, gümüşhaneliler ve şiran köylüler , tanıtım, kaynaşım amaçlanmış, sen ne güzel(!) de aktarmışsın, tebrikler! hiç kendini yormana gerek yoktu, 72 milleti bir görürken(!), 72 köyü gezip, alevi olmayanlar BEŞ PARA ETMEZ! demek için o kadar gezmene gerek yoktu. zaten biz sunniler YOBAZ;BEŞPARA ETMEZ;ÖRÜMCEK KAFALI... değilmiyiz dünyanın her yerinde... köyünde, şehrinde...
not: sözüm geneli kapsamamaktadır! sözüm bu düşüncede ve tavırda olanlara...

şiranlı
07.05.2007, 14:39
selam ben şiran tepedam köyündenim

canmuratcan
28.07.2007, 11:40
Kırıntı, Yeniköy, Çal, Çambaşı, Dilekyolu, Yedibölük, İnözü, Balıkhisar, Boğazyayla, Başköy, Belen, A. Duruçay, Y. Duruçay, Çavlan, Darıbükü, Dumanoğlu, Eldiğin, Güreş, Kozağaç, Ozanca, Paşapınarı, Pelitli, Sadıkköy, Sinanlı, Susuz, Tepedam

Değerli arkadaşım bahsettiğin köyler arasında
Dumanoluğu alevi değil çerkez
a.duruçay y.duruçay.boğazyayla,ozanca,sadık(hanyeri),tepedam türk köyleridir

canmuratcan
28.07.2007, 11:43
ve harman yeri kardeşim diğerleri beş para etmez demişsin yanlış cümleler kullanmışsın,yöremiz insanıyla,anlayışıyla,insaniyetiyle,misafir perverliğiyle vs vs meşhurdur kimin kapısını çalsan alır seni içeri ilgisini alakasını gösteriri lütfen senden özür bekliyoruz..Şiranlı olarak

koçgirli
28.07.2007, 12:22
merhaba canlar bende şiran darıbükülüyüm

canmuratcan
28.07.2007, 17:48
http://img528.imageshack.us/img528/8792/1009049bo9.jpg
http://img528.imageshack.us/img528/9278/1009051pp2.jpg

canmuratcan
28.07.2007, 17:51
Kendi elimle yıkadım
http://img392.imageshack.us/img392/2176/1009069ql1.jpg

battık
http://img392.imageshack.us/img392/8803/1009070jg5.jpg

mezarlığın yanındaki çeşme
http://img392.imageshack.us/img392/2219/1009071jg7.jpg

şiran mezarlığ
http://img392.imageshack.us/img392/2760/1009072gf6.jpg

Atatürk İ.O
http://img392.imageshack.us/img392/305/1009073gn1.jpg

uzaktan
http://img392.imageshack.us/img392/1272/1009074im2.jpg

canmuratcan
28.07.2007, 17:58
aslen erzincanlıyım ama şiranda kalıyoruz sıkça resimlerimi paylaşırım

kayra
05.08.2007, 15:03
Değerli arkadaşım bahsettiğin köyler arasında
Dumanoluğu alevi değil çerkez
a.duruçay y.duruçay.boğazyayla,ozanca,sadık(hanyeri),tepedam türk köyleridir

Türk yerine hanefi ya da sünni diyecektin sanırım. Tepedem sünni değil Türkmen'dir, Seyyit Cemal Abdal ocağına bağlılar.

Sadık köyü de karışık olabilir...

canmuratcan
20.08.2007, 15:16
http://www.youtube.com/watch?v=LW2GLw4v2Bo

canmuratcan
20.08.2007, 15:16
http://www.youtube.com/watch?v=bz2OozuzXnY

canmuratcan
20.08.2007, 15:18
http://www.youtube.com/watch?v=yQarIQkzsHU

garipabdal
20.08.2007, 16:43
http://img109.imageshack.us/img109/2743/kkklarge5kh.jpg

Derya92
27.08.2007, 15:32
Ben de Şiran-sinanlı köyündenim hepinize selamlar

koçgirli
31.08.2007, 20:21
merhaba bende şiran darbükülüyüm:thumbup1:

zümrütü anka
05.09.2007, 00:00
Öncelikle merhabalar bende şiran/sinanlı köyündenim. tüm şiranlılara selamlar. ve tüm canlara sevgi ve saygılar.paylaşımlar için teşekkürler. birlik ve beraberliğimizin gerçek hayatada yansıması dileğiyle... ilçemizdeki alevi köyleriyle ilgili bilgide bir kaç düzeltme yapmak istiyorum.. Kırıntı, Yeniköy, Çal,Çavlan, Sifon(yedibölük), İnözü, Eldiğin, Tepedam. Balıkhisar, Darıbük (bir bölümü) , Babacan(bir bölümü), Paşapınar( karışık), Sinanlı, Güreş, Başköy, Pelitli(yeni köyümüz), Dilek yolu, Sadık köyünde ,hanyeri mezrasında sadece bir hane bulunmaktadır, Susuz, Belen (birkaç hane),Çambaşı, Törnük( bikaç hane),Kozağaç(birkaç hane).Diğer köylerde alevi bulunmamaktadır.Paylaşmakla çoğalır insan, paylaştıkça yüreklenir benlik, paylaştıkça bilenir bilgi...selamlar...

devrim69
05.09.2007, 00:07
Türk yerine hanefi ya da sünni diyecektin sanırım. Tepedem sünni değil Türkmen'dir, Seyyit Cemal Abdal ocağına bağlılar.

Sadık köyü de karışık olabilir...

Ben tepedamlıyım bizim köy türkmen değildir kürt köyüdür

wolcano84
06.09.2007, 07:28
Benİm Yengem Şİranli :)

alişero
06.09.2007, 10:14
ya bu kelkit,şiran,kürtün de alevi kürt lerde yaşar bilirdim hiç onlardan bahsetmeyin konuşmayın yazmayın türkler kurmuş türkler yapmış türkler yaşamış ne bu orta asya aşkı anlamadım doğrusu......

koçgirli
06.09.2007, 13:11
canlar tepedam köyünde ermeni kökenlilerde var
selametle

Devrimx29
11.09.2007, 19:09
Şİranda KarİŞik Köylerse Vardir ArkadaŞlar Mesala Babacan Köyünü UnutmuŞsunuz Ben Ordanim Ve Yarisi Alevİdİr

ekinsu
23.09.2007, 01:55
Benim şiranlı çok iyi bir kardeşim var aslen erzincalı alevi değil ama tanıyan varsa onlarda bilirler çok iyi olduğunu adı murat kendi siran forumunada üye yaptı beni gerçekten kapıma bir şiranlı gelse o kardeşim sayesinde kendi kardeşimmiş gibi ilgimi gösteririm her kese gösteriri bizim milletimiz ama o çocuk sayesinde başka bir ilgi göstermeye başkladım şiranlılara yakında misafri olmaya gideceğim bütün şiranlılara teşekkürler candan gönülden yürekten dostlukları var her kese teşekkürler.Saygılarımla

şiranlı
27.09.2007, 17:03
selametle

tepedamlılarla ne alıp veremediğin var bu lafı hangi art niyetle söylüyon bilmiyom ama

Ibiso
27.09.2007, 17:22
selametle

ben tepedamliyim ve köyumde ermeni oldugunu senden duydum neye dayanarak yaziyon boyle bir sey anlamadim. tepedam koyu kurt ve alevidir. kurmanci konusurlar.

tugberk_29
27.10.2007, 16:44
selamlar bende şiran yedibölüklüyüm bütün canlara selam olsun.

Ibiso
28.10.2007, 22:26
benim yanimda muslum mete var tanirsin (zurnaci muslum) hosgedin foruma iyi paylasimlar

beray
28.10.2007, 22:44
selametle

tepedamda ermeni kökenli bir bizim aile vardır . durumun böyle olmasının bi sakıncasımı vardır acaba ? kökenlerle fazla uğraşmayın ! o köyde bi tek aile var ermeni kökenli olan ama zamanında o ermeninin ekmeğini yemeyen kalmamış arkasındanda ş........ tecrid etmişler. yoksa siz onlardanmısınız?

koçgirli
03.11.2007, 17:12
ermenilerle bir alıp veremediğim yok
bunu da nerden çıkardınız anlayabilmiş değilim
benm eniştemde tepedamlı ve kökennde ermenilik var
bunu söylemenin neresi yanlış
ya da sözlerimin neresinden olumsuz bir anlam çıkardınız anlayabilmek güç
ermenilerde,çerkezlerde,kürtlerde... hep bir canız
teessüf edyorum

tugberk_29
05.11.2007, 01:13
ben inanmıyorum alevi olupta ermeni kökenliyim diyenlere. bunu en son hallaçoğlu söylemişti bütün alevilerin tepkisini çekmişti. alevilik bir kültürdür vede islamdan gelmedir. ermenilikle islamiyeti ben bağlayamıyorum birbirine bağlayan varsa anlatsın bende öğrenim.

koçgirli
05.11.2007, 20:43
can alevilik belli bir etnik kökene bağlı olanların mezhebi,yolu değildir ki
canlar arasında kürt,türk,ermeni vs ayrımı yoktur bildiğin gibi
ya da varsa söylede bilelim;alevilik hangi etnik kökene aitlerin yolu_?
her ermeni kökenli hristiyan olmak zorunda mı?
islamiyete ,aleviliğe gönül veren hiç mi olmamış şimdiye kadar?
ayrıca alevilik sadece kültürden ibaret olmayan bir islami bakıştır,yoldur.
alevilik islamdan doğmuştur,onunla bütündür
selametle

Ibiso
05.11.2007, 21:13
dogru söz vesselam

alfonso.29
29.01.2008, 14:34
Bilgiler için teşekkürler Bende Şiran/Paşapınarı Köyünden Onur.... ( Aşşağı Şemük köyün eski adı....)

Egalitarian
25.02.2008, 18:08
Listede yeralan bazı köylerle ilgili şüphelerim var doğrusu .Aşağıdaki bilgileri sizinle paylaşmak istedim ki neden böyle söylediğim daha açık anlaşılsın.

son seçimlerdeki tablo

Şiran köylerinden

:excl:Arıtaş tüm köylü geçersiz oy kullanmış ?? neyin protestosu bilen var mı:confused1

:excl:Aşağıduruçay alevi+ sünni denen bir köy ancak toplam80 oydan ; chp 1 oy +akepe 60 oy:ninja:+ 7 oy saadet+ 8 oy mhp

:excl:yukarıduruçay 49 oy ;42 akp +3 chp

:excl:Dumanoluğu 40 oy; 18 mhp +:ninja:21 akp +1 chp (aleviler olduğu söyleniyor )

:excl:kavaklıdere 37 oydan; chp 0 oy,+ 14 mhp +22 akp:ninja:

:excl:kozağac 105 oydan ; 4 chp+ 82 akp+ 10 mhp
:excl:ozanca 79 oydan; chp 1 +akp 60 :shuriken:+mhp7 oy

:excl:sarıca köyü hiç alevi diye bahseden olmamış ama şiran gibi bir yer için aşırı yuksek sol oyları var.:confused1Bu köy hakkında bilgisi olan var mı acaba.?

şirandaki sonuçlar hakkında fikir yürütmek için Tümü alevi olarak bilinen köylerden üç örnek;

tepedam 46 oy 42 chp+ 3 akp
yedibölük 66 oy 57 chp+ 1 akp
yeniköy 46 oy 40 chp + 1 akp

fark apaçık ortada.
yukarda bahsettiğim köyler hakkındaki bilgileriniz neler acaba?bu köyler alevi midir? tam emin olamadığımdan şiranlılardan yardım beklıyorum.
Not; tum aleviler x partisine oy versin veya su partiye oy verilmesin gibi propaganda filan yapmak maksatlı değil sadece durum neyse onu yazdım.herkes istediğine oyunu vermekte hür olduğu gibi sahsen akepeye karsı olma hakkım da var sanırım! sadece yukarıdaki köylerden hangileri alevi onu merak ettim bu kadar.

zamane24
03.03.2008, 13:57
Listede yeralan bazı köylerle ilgili şüphelerim var doğrusu .Aşağıdaki bilgileri sizinle paylaşmak istedim ki neden böyle söylediğim daha açık anlaşılsın.

son seçimlerdeki tablo

Şiran köylerinden

:excl:Arıtaş tüm köylü geçersiz oy kullanmış ?? neyin protestosu bilen var mı:confused1

:excl:Aşağıduruçay alevi+ sünni denen bir köy ancak toplam80 oydan ; chp 1 oy +akepe 60 oy:ninja:+ 7 oy saadet+ 8 oy mhp

:excl:yukarıduruçay 49 oy ;42 akp +3 chp

:excl:Dumanoluğu 40 oy; 18 mhp +:ninja:21 akp +1 chp (aleviler olduğu söyleniyor ama nerde ?)

:excl:kavaklıdere 37 oydan; chp 0 oy,+ 14 mhp +22 akp:ninja:

:excl:kozağac 105 oydan ; 4 chp+ 82 akp+ 10 mhp
:excl:ozanca 79 oydan; chp 1 +akp 60 :shuriken:+mhp7 oy

:excl:sarıca köyü hiç alevi diye bahseden olmamış ama şiran gibi bir yer için aşırı yuksek sol oyları var.:confused1Bu köy hakkında bilgisi olan var mı acaba.?

şirandaki sonuçlar hakkında fikir yürütmek için Tümü alevi olarak bilinen köylerden üç örnek;

tepedam 46 oy 42 chp+ 3 akp
yedibölük 66 oy 57 chp+ 1 akp
yeniköy 46 oy 40 chp + 1 akp

fark apaçık ortada.
Yorumlarınız nedir acaba ve yukarda bahsettiğim alevi olması şupheli köyler hakkındaki bilgileriniz neler acaba?şiranlılardan yardım beklıyorum.

öncelikle araştırma için teşekkür ederim.
artık birçok bölgede yerel halk kalmadığına inanıyorum bunda şiran da dahil halkının göç ettiğini oraya sonradan gelen kişilerin yerleştiği hakkında duyumlar almıştım. gelenlerin siyasi düşüncelerini de bilmiyordum onları da araştırman ile az çok analiz edebiliyoruz artık.
her alevinin de solcu olduğu düşüncesinden vazgeçmeliyiz. bunu son seçimlerde çok açık bir şekilde (şahsi düşüncem) gördük...

canmuratcan
09.03.2008, 15:17
Yani her alevi chp ye oy vermek zorundamıdır?
ben çok şiranlı alevi tanıyorum mhp ye oy veriyor yada şöyle diyelim chp=alevi böyle bir yargının hükmü varmıdır...
İnsanın ırkıyla siyasal görüşü ne kadar bağdaşlaştırılabilinirki...''Afedersiniz ama çok cahilce..''Zaten chp nin Şirandan gördüğü göreceği en fazla oy miktarıda bu kadardır...

Egalitarian
12.03.2008, 11:52
Yani her alevi chp ye oy vermek zorundamıdır?
ben çok şiranlı alevi tanıyorum mhp ye oy veriyor yada şöyle diyelim chp=alevi böyle bir yargının hükmü varmıdır...
İnsanın ırkıyla siyasal görüşü ne kadar bağdaşlaştırılabilinirki...''Afedersiniz ama çok cahilce..''Zaten chp nin Şirandan gördüğü göreceği en fazla oy miktarıda bu kadardır...

En öncelikle üslubunuza dikkat ederseniz daha medeni bir insan olma yolunda evrimleşebilirsiniz.

Yukarıda yazdığım mesajda aleviler chp ye oy versin şeklinde bir satır var ise sizden özür diliyorum ama böyle bir satır yoksa ; yeterince dikkatli okumadan yorum yaptığınız için sizin bana bir özür borcunuz var.mesaj tekrar okunursa yazılış nedeni kolayca anlaşılır ayrıca açıklama yapmayı gereksiz buluyorum.

Bugunku chp nın bazı tavırlarına kızmak veya denizbaykaldan artık bıkmak ve birtakım yerel polıtik ayak oyunları gibi nedenlerle alevi kesimde de chpye karşı oluşan tepkileri bu insanların akpli olması yönünde sevinçle karşılıyor da olabilirsiniz. :ninja:Sizin siyasi görüşünüzdür beğenmiyorum ama saygılıyım.

ancaaak;:bela
:excl:Turkiyenin her yerinde genelialevi olan yerlerde birtakım siyasi çıkar hesapları vs. yoksa genelde sol partilere oy verildiğini bilemiyorsanız
:excl: ve bunun 1970 lerden beri her seçim döneminde genel durum ,seçim atmosferi ne olursa olsun bu şekilde olduğundan bihaberseniz
:excl:2002-1999-1995-1991-1987-1977-1973 seçimlerini alevi yerleşimlerine göre incelemiş olmalısın ki beni eleştirebilecek kadar kendinize güvenebiliyorsunuz.:sneaky2: (bknz ;cahil cesareti nedir)
:excl: ve bu eğilimin tarihsel nedenleri hakkında da bihaberseniz
:excl:ve de üstelik Aleviliğin birbirinden farklı pek çok etnik grubu içerisinde barındıran bir bütün olduğundan da habersizce ;
"ben çok şiranlı alevi tanıyorum mhp ye oy veriyor yada şöyle diyelim chp=alevi böyle bir yargının hükmü varmıdır...
İnsanın ırkıyla siyasal görüşü ne kadar bağdaşlaştırılabilinirki...''Afedersiniz ama çok cahilce....."
yazabiliyorsanız:
cevabım şudur;
Alevilik bir ırk değildir.
Esas cahil olan aleviliği akpyle bağdastıranlardır:thumbdown

canmuratcan
19.03.2008, 19:15
Değerli kardeşim sen beni anlamadın ben seni anladım konuyla alakayı nereden kurdun yorumumla anlamadım sana yorum yazacak olsam Sarıca elevi değil sünnidir.Sünni bir insan sol partiye oy veremezmi?
Verir..
Dikkatimi şu çekti Aşağıduruçay köyünün inancından bahsetmissin,diğerlerinin neden bahsetmemişsin,bilginmi yok yoksa bir şeylerimi vurgulamaya çalışıyorsun...

Köylerin ikisi zaten sünni her alevi chp ye oy vermek zorundadır deseydim yorumum tamam ama yukarı bak onurcum ne demiş...
Bilgiler için teşekkürler Bende Şiran/Paşapınarı Köyünden Onur.... ( Aşşağı Şemük köyün eski adı....)
sende altına siyasel bir gözlem eklemişsin eklentinin ne kadar paşapınarla alakası varsa benim yazımında seninle o kadar alakası var...Kendşi yazına yorum kabul etmişsin!? Maden öyle bir tablo çıkardın hadi ona bir yorum yapayım bu kez eleştir...

Arıtaş(Miyadun);Duyduğum kadarıyla millet vekili adayından yana sıkıntıları olduğu için reylerini geçersiz kıolmışlardır.''Sadece duyduğum''Aslı var yok bilemem

Dumanoğlu:Alevi kesinlikle yoktur o köyde 4 aile badıllı dır....
İnsan gördüğünü konuşmaktansa,görmediğini araştırmalı!!!!

Egalitarian
23.03.2008, 22:27
Değerli kardeşim sen beni anlamadın ben seni anladım konuyla alakayı nereden kurdun yorumumla anlamadım sana yorum yazacak olsam Sarıca elevi değil sünnidir.Sünni bir insan sol partiye oy veremezmi?
Verir..
Dikkatimi şu çekti Aşağıduruçay köyünün inancından bahsetmissin,diğerlerinin neden bahsetmemişsin,bilginmi yok yoksa bir şeylerimi vurgulamaya çalışıyorsun...

Köylerin ikisi zaten sünni her alevi chp ye oy vermek zorundadır deseydim yorumum tamam ama yukarı bak onurcum ne demiş...
sende altına siyasel bir gözlem eklemişsin eklentinin ne kadar paşapınarla alakası varsa benim yazımında seninle o kadar alakası var...Kendşi yazına yorum kabul etmişsin!? Maden öyle bir tablo çıkardın hadi ona bir yorum yapayım bu kez eleştir...

Arıtaş(Miyadun);Duyduğum kadarıyla millet vekili adayından yana sıkıntıları olduğu için reylerini geçersiz kıolmışlardır.''Sadece duyduğum''Aslı var yok bilemem

Dumanoğlu:Alevi kesinlikle yoktur o köyde 4 aile badıllı dır....
İnsan gördüğünü konuşmaktansa,görmediğini araştırmalı!!!!

Mesajı hala okumadığınıza kesin emin oldum artık;
zira ben zaten bu köyler alevi midir sünni midir tam emin olamadığım için yardım istemiştim.bu köyler için bazıları alevidir derken bazı insanlar da hayır sünnidir dedikleri için kesin bilenler emin olanlar yazsın diye yazmıstım.örneğin dumanoğlu köyü için aleviler de var diyen üye mevcut forumda.ben sünni diye bildiğimden acaba olabilir mi diye merak edip yazdım.diğer köyler de bunun gibi.siz ise yoksa bilgin mi yok demişsiniz ben de size yoksa okumanız mı yok mu demeliyim cevap olarak! evet şüphedeyim ki yazdım.

Bir diğer mevzu ise benden önceki üye şiran paşapınarından yazdı diye ben de paşapınarı ile ilgili mi yazmalıyım!:wacko: çok tuhaf bir anlayış.herhalde 'bir üstteki üyeye şarkı hediye et' tarzında bir forum gibi algıladınız ama hatırlatmak isterim ki konunun baslığı Şiran. yani şiranla ilgili yazılar yazılabilir sadece paşapınarı değil.yanılıyor muyum?:yanbakoo

Arıtas köyü hakkında aydınlattığınız için tesekkürler.

Son olarak birseyleri vurgulamaya calışmak tabırınızı gerçekten anlamadım acıklarsanız sevinirim.
Gördüğümü de görmediğimi de arastırmaktan mutluluk duyuyorum.

Maksadım sizinle veya baska bir üyeyle herhangi bir polemik içine girmek olmayıp yanlış anlaşılıyorsam düzeltmektir.Bunu yaparken karsımdaki kişiden üslup konusunda daha dikkatli olmasını isteme hakkım da var sanırım.:excl:

canmuratcan
13.04.2008, 20:57
Anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz!!!!!!!!!!
Sizin yazınıza ben yorum yapmadım,siz bir şeyler yazmışsınız bende kendimce yazdım Yani sizin yazınızı yakından uzaktan ilgilendirmiyorum benim yazdığım yazı....Üzerinize alınmayın...Her neyse iyi günler ola size susturmadınız sadece kesiyorum...Uzamasınında bir anlamı yokki zaten.Şiran hepimizin ortak noktamız bu en azında....

Egalitarian
15.04.2008, 14:37
Pekala sorun yok ,uzatmaya da gerek yok.