Baba Eren içkinin yasak olduğu dönemde cebinde içkisiyle bir zabtiye yolunu keser;
<<<utanmıyormusun be adam içki içmeye. seni tutuklayımda gör yasağa karşı geldin.
<<<<Sen benim içki içtiğimi gördün mü? der Baba eren
>>>> Hayır ama halinden belli, içmeye teşebbüs edeceksin çünkü halinden belli.
>>> Nerden biliyorsun der. bektaşi
>>>> oda bak işte şuç aletini yanında taşıyorsun " der.
>>> O zaman beni zinadanda tutuklamalısın der .Baba eren.
Zabtiye Şaşırır;
>>> Niyeymiş o . der.
Baba Erende;
>>> Bak onunda suç aletini sürekli yanımda taşıyorum der.
Kıssadan Hisse.
sevgili kardeşim fıkran güzel.
ayrıca duymuştumda.fakat bu fıkra biraz ayıp gibi.
yani bu forumda sadece erkekler yok bayanların olduğunu da düşünerek yazarsan sevinirim.
kesinlikle kırılma.bu sadece benim kişisel fikrim.
:D:D genemi halil abi yaaa:D:D
kapasitans
06.03.2006, 13:10
Bence ayıp mayıp yok.Gayette iyi bi fıkraydı.Teşekkürler.
meymane_usari
06.03.2006, 13:37
ben bu fikrayi daha önce paylaşmiştim
ben bu fikrayi daha önce paylaşmiştim
Zaza kardeşim ben baktım ama senin paylaştığın fıkralarda göremedim hatta birkaç kez kontrol ettim.
ama paylaştım diyorsan öyledir emeğe saygım sonsuz ve bu nedenle özür dilerim gerçekten. Ama bunu paylaştığını bilmeden oldu. Yinede sen bunu senin adına düşün güzel bulup paylaşmak istedim. Tekrar özür dilerim.
Arkadaşlar Zaza arkadaş ilk paylaştığı için bunu Zaza arkadaşın hatırlatması olarak düşünelim.
sevgili kardeşim fıkran güzel.
ayrıca duymuştumda.fakat bu fıkra biraz ayıp gibi.
yani bu forumda sadece erkekler yok bayanların olduğunu da düşünerek yazarsan sevinirim.
kesinlikle kırılma.bu sadece benim kişisel fikrim.
Ufuk kardeşim bunda hiçbir art niyet ve argo söz bulunmuyor asıl burda anlatılmak istenen konu başka ve hiçbir bayan arkadaşa herhangi bir şekilde saygısızlık anlamında olduğunu düşünmüyorum. Kırılmadım ama seninde beni yanlış anlamanı istemem.
meymane_usari
06.03.2006, 19:40
Zaza kardeşim ben baktım ama senin paylaştığın fıkralarda göremedim hatta birkaç kez kontrol ettim.
ama paylaştım diyorsan öyledir emeğe saygım sonsuz ve bu nedenle özür dilerim gerçekten. Ama bunu paylaştığını bilmeden oldu. Yinede sen bunu senin adına düşün güzel bulup paylaşmak istedim. Tekrar özür dilerim.
Arkadaşlar Zaza arkadaş ilk paylaştığı için bunu Zaza arkadaşın hatırlatması olarak düşünelim.
sen arayıp bulamadıysan sorun değil can sonuçta arkadaşlar unutmuştu sen de tekrar yazdin önemli değil emeğine sağlık kendine iyi bak
Ufuk kardeşim bunda hiçbir art niyet ve argo söz bulunmuyor asıl burda anlatılmak istenen konu başka ve hiçbir bayan arkadaşa herhangi bir şekilde saygısızlık anlamında olduğunu düşünmüyorum. Kırılmadım ama seninde beni yanlış anlamanı istemem.
sevgili kardeşim
sende beni yanlış anlama
SahHatayi
07.03.2006, 00:53
Baba Eren içkinin yasak olduğu dönemde cebinde içkisiyle bir zabtiye yolunu keser;
<<<utanmıyormusun be adam içki içmeye. seni tutuklayımda gör yasağa karşı geldin.
<<<<Sen benim içki içtiğimi gördün mü? der Baba eren
>>>> Hayır ama halinden belli, içmeye teşebbüs edeceksin çünkü halinden belli.
>>> Nerden biliyorsun der. bektaşi
>>>> oda bak işte şuç aletini yanında taşıyorsun " der.
>>> O zaman beni zinadanda tutuklamalısın der .Baba eren.
Zabtiye Şaşırır;
>>> Niyeymiş o . der.
Baba Erende;
>>> Bak onunda suç aletini sürekli yanımda taşıyorum der.
Kıssadan Hisse.
gercekten bir Baba Erenler nekadar dogru söz söylese, ve nekadar komikde gelse, hep gercegi söyler, fakat hicbir zaman terbiyesizlik yapmaz ... ve inanki benimde kisisel düsüncem bunun bir bektasi fikrasinin olmamasi
gercekten bir Baba Erenler nekadar dogru söz söylese, ve nekadar komikde gelse, hep gercegi söyler, fakat hicbir zaman terbiyesizlik yapmaz ... ve inanki benimde kisisel düsüncem bunun bir bektasi fikrasinin olmamasi
Dostlar, konumuz Hangi fıkraların Bektaşi Fıkrası hangilerinin değil olduğunu tartışıyor olsaydık ben sanırım bu konuda epey bir örnek verebilirdim. Kısım kısm Baba erenler toplumsal yanlışları ve analizlerinde değişik tepkiler göstermiş ama bu fıkrada da görüldüğü gibi çıkan bir saçma yasaya karşı akıl,mantık ve seviyeli birşekilde vevap vermiştir. Burda anlatılmak istenen de zaten zamanın basiretsiz yöneticilerinin icraatlarına bir tepki olarak söylenmiştir. Biz konuyu sadece konu dışı cümlelere takılırsak anlamda bütünleşemeyiz. Kaldı ki Zina kelimesi olsun diğer kelime olsun yasa kaoyucularla uygulayıcıların söylemlerinden alınmıiş ve her Bektaşi fıkrasındada karşıdaki kişinin cümle yapısına göre bir karşılık verme paratiği vardır buda onlardan bir örnek. Bu cümlelerden bu anlam çıkarılması açıkcası beni şaşırttı.