Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir bektaşi fıkrası

yener
06.03.2006, 19:25
Bektaşinin biri bulgur kaynatmış ve kuruması için sermiş. Sonrada Allah' a dua etmiş. Allah'ım bulgurlarım kurumadan yğmur yağdırma demiş. Bulgurlar tam kuruyacakken akşam üzeri yağmur yağmaya başlamış. Sabah eşeğinide ahırda ölü bulmuş.
Ramazan ayı gelmiş ve bektaşi oruca niyetlenmiş. İftara 5 dk. kala yakmış bi sıgara ve yukarıya doğru dumanını üflemiş bektaşi

Nasıl, illet oluyorsun şimdi bana değilmi ? ayrıca eşeğide kurbana saymazsam şerefsizim...

derviscemal
06.03.2006, 19:28
E bektaşi fıkrası ...

Kemal
06.03.2006, 19:32
ahahaaaaa sağol ya, hiç güleceğim yoktu :D

huseyincem
15.03.2006, 14:57
süper valla saol

manifesto
15.03.2006, 15:11
:) :)

Sema
15.03.2006, 16:05
:3: Güzeldi

volkansuslu
16.03.2006, 15:44
cok guzeldi:p

eylüleren
16.03.2006, 15:57
Harika:):)

yakamoz_tng
18.03.2006, 11:05
bencede süper ya...

Caf€Ri
18.03.2006, 13:02
Paylaşım için teşekkürler.

devrimci
19.03.2006, 19:56
:) süperdi yaa

temmuz
03.04.2006, 20:36
baba ben bu fıkrayı çok tuttum ya:::)):::)))

Yakapınarlı
03.04.2006, 20:37
Bektaşinin biri bulgur kaynatmış ve kuruması için sermiş. Sonrada Allah' a dua etmiş. Allah'ım bulgurlarım kurumadan yğmur yağdırma demiş. Bulgurlar tam kuruyacakken akşam üzeri yağmur yağmaya başlamış. Sabah eşeğinide ahırda ölü bulmuş.
Ramazan ayı gelmiş ve bektaşi oruca niyetlenmiş. İftara 5 dk. kala yakmış bi sıgara ve yukarıya doğru dumanını üflemiş bektaşi

Nasıl, illet oluyorsun şimdi bana değilmi ? ayrıca eşeğide kurbana saymazsam şerefsizim...
çok iyi yaaa her zaman diyorum şu bektaşilerin hazır cevaplılığınna hayranım

rinda
07.04.2006, 22:47
:sas :sas gerçektende komik on listesine girebilir
komik paylaşım teşekkürler

gestmertli
29.04.2006, 18:06
fıkran beni bayağı güldürdü eline sağlık

murat_ank20
29.04.2006, 18:10
yüreğine sağlık...

decar
02.05.2006, 19:08
haklı adam ya bu bektaşi fıkralı gülme kırizine sokar adamı

deniz gibi
02.05.2006, 20:51
Herşey karşılıklı haklı ama!!!

gizemli7575
02.05.2006, 22:50
harikaydı elinize sağlık

erayY
03.05.2006, 19:09
:) komik, güzel olmus...

greenheadbjk
03.05.2006, 23:53
çok iyi yaaa her zaman diyorum şu bektaşilerin hazır cevaplılığınna hayranım

bektaşi bir gün akrabalrını ziyarete gitmiş yolda başka bir ahırda sarı öküzü görmüş(bu öküz evine gidecegi akrabalarının)akşam olmuş ev halkı yemek indirken sarı öküzün kayboldugunu sölemişler bektaşi hemen atlamış gözlerini kapamış hemen öküz ahmetin ahırda demiş gidip bakmışlar ordaymış herkes ermiş gözyle bakarken ev sahibi bektaşi çok ii tanıdıgından herkese pilavın üstüne et bektaşiyede pilavın altına et koymuş yemekler gelmiş bektaşi sormuş herkese et var bana niye yok ev sahibi niye bektaşi ahmetin ahırda sarı öküzü görüyonda pilavın altındaki et i neden görmüyon o zzaman bektaşi kızarmış bu ayrı bi yanı

can85
04.05.2006, 00:43
:d :d :d :d

lion12
04.05.2006, 01:33
Süper bir fıkra dost teşekkürler!

deniz44
04.05.2006, 16:55
bencede çok komik hahaha:)

gizemli7575
05.05.2006, 00:10
çok güzeldi teşekürler

sengulkc
06.05.2006, 17:47
super valla :)

can85
08.08.2006, 00:56
:D :D :D çok güzel

cemahir
08.08.2006, 01:44
bektaşi bir gün akrabalrını ziyarete gitmiş yolda başka bir ahırda sarı öküzü görmüş(bu öküz evine gidecegi akrabalarının)akşam olmuş ev halkı yemek indirken sarı öküzün kayboldugunu sölemişler bektaşi hemen atlamış gözlerini kapamış hemen öküz ahmetin ahırda demiş gidip bakmışlar ordaymış herkes ermiş gözyle bakarken ev sahibi bektaşi çok ii tanıdıgından herkese pilavın üstüne et bektaşiyede pilavın altına et koymuş yemekler gelmiş bektaşi sormuş herkese et var bana niye yok ev sahibi niye bektaşi ahmetin ahırda sarı öküzü görüyonda pilavın altındaki et i neden görmüyon o zzaman bektaşi kızarmış bu ayrı bi yanı

Bizim Bektaşi hazır cevaptır. Burada altta kalmış bence bu Bektaşi fıkrası değil.

denizgunola
25.08.2006, 03:03
birgün bekatşinin biri camiden çıkarken görülmüş bunu gören softolar allah allah dünyanın sonu mu geldi demişler neyse ki yanınna gidip sormamaışlar ama softanın biri akşam dayanamayıp bektaişinin evine gidip sormuş ya bektaşi bugün seni camide namaz kılarken görmüşler demiş bizim bektaşi durur mu ha babam ha atmadığınız bir o iftira kalmışda demiş

yasemen
25.08.2006, 09:31
güne iyi başlamamı sağladın sağol, çok güzeldi...

cigdem2006
25.08.2006, 11:44
çok komikti ya.
ellerine sağlık:thumbup1:

can_mer
28.08.2006, 16:15
guzelllllllllllllllllllll

kanagladi
03.09.2006, 12:05
super kardeşşş

erdal kOsem
04.09.2006, 18:35
hehe heeeee cok güzel

heval19
04.09.2006, 21:26
süper yaaaaaaaaa

alev zile
09.09.2006, 13:31
:ilgili: birgün bektşinin biri fışkı taşıyomuş sırtında ya ömer ya osman sen yetiş demiş ya demişler niye ömerden osmandan medet diliyosun demişler ya demiş bok işlere onlar karışıyo nağpıyım alidenmi medet diliyim demiş:D

Nesimi
28.09.2006, 00:52
hehe güzel fıkra.

ozii
28.09.2006, 12:56
abi çok iyiydi ya

Gülseren58
28.09.2006, 21:31

Bektaşiye de böylesi bir cesaret yakışırdı. :komik

naze79
05.10.2006, 15:23
komik miş

SİBEL ŞEHRİBAN
05.10.2006, 19:40
SupermİŞ Yaziniz!

Bende Yenİ Katildim Bİ Mrb Ya MuhtaÇ Oldm

maymay
31.10.2006, 12:17
Cok guzel, paylasim icin saol! :D

spiders_king
31.10.2006, 13:13
bence iğrenç Arkadaşlar çünkü "Yüce Allah" konu alınarak komik yada kötü yorumlar yapmak hem insanlara bu konular hakkında daha ileriye gitmeleri için yol açmış oluryorsunuz hemde günaha giriyorsunuz. Birde bütün arkadaşlar pohpoh lamış fıkrayı yazanı. Helal olsun başka birşey demiyorum.

DrmdrM
31.10.2006, 14:12
bence iğrenç Arkadaşlar çünkü "Yüce Allah" konu alınarak komik yada kötü yorumlar yapmak hem insanlara bu konular hakkında daha ileriye gitmeleri için yol açmış oluryorsunuz hemde günaha giriyorsunuz. Birde bütün arkadaşlar pohpoh lamış fıkrayı yazanı. Helal olsun başka birşey demiyorum.
helal tabi,isteyen istediği kadar ileri gider,günahsa sana ait değil,saygısızlıksa sana karşı değil,fıkra bu arkadaşım,biraz hoşgörü...

eguzel
01.11.2006, 20:31
Çok hoş bi fıkra.. :) Teşekkürler...

deniz20
02.11.2006, 14:03
ellerine saglık:D:DD::D

ozgurgunler
02.11.2006, 20:11
harika

seyhunbey
13.11.2006, 11:03
Bayramın yaklaştığı günlerden birinde, iftar sırasında, misafirlerden biri:

-Keşke, Ramazan, senede iki kez gelse.

Aynı sofrada misafir bulunan Bektaşi, hemen şu cevabı verir:

-Öyleyse Ramazan gider gitmez neden bayram yaparsınız? İnsan, sevdiği gidince bayrım mı yapar hiç!...

deniz olmak
13.11.2006, 21:54
bende bektaşiye bu konu da yürekten katılıyorum

gerçekten bazen mantığı hiçe sayıyorlar

ez_u_te
14.11.2006, 14:11
fıkra güzel tşk .her türlü oyunu dümeni hileyi haksızlığı yapan bazı insanlar ramazanda 30 gün aç kalınca tüm günahlarından arındıklarına inanıp seviniyor ve nasıl olsa bir daha ki ramazanda arınırız yanılgısıyla yollarına devam ediyor.

roza
15.11.2006, 12:48
Bektaşi bulgurunu kaynatıp, kuruması için sermiş, bir yandan karıştırırken bir yandan da dua edermiş:

-Allah'ım bulgurlarım kurumadan yağmur yağdırma!

Bulgurlar tam kurumaya yüz tutmuşken yağan yağmur, Bektaşi’nin bulgur sergisini su içinde koymuş. Bu zor durumunun üzerinden bir hafta geçmeden, ineğini de ahırda ölü bulan Bektaşi, üst üste gelen kötü olayları kabullenmekte zorlanmış.
Ramazan ayının geldiğini fırsat bilen Bektaşi oruç tutmaya niyet etmiş ve Ramazanın ilk günü, iftara beş dakika kala sigarasını yakmış. Sigarasından içine çektiği dumanı büyük bir keyifle gökyüzüne üfleyerek:

-Nasıl, illet oluyorsun şimdi bana değil mi? Diyerek kendi kendine söylenmeye devam etmiş:

-Ölen ineği de kurbana saymazsam şerefsizim!

seyhunbey
15.11.2006, 13:08
bir gün cami hocaları ile Bektasi dua ediyormuş.cami hocaları allahım bizi doğru yoldan ayırma bize din ver iman ver , bizim Bektaside allahım bana bi şarap parası ver diye allaha dua etmiş . cami çıkışında hocalar Bektasiye sorar hiç allahtan şarap parası istenirmi sen delimisin. Bektasi , ee napıyım bende şarap parası yok onu diledim , sizde din iman yok sizde onu dilediniz

belen
15.11.2006, 13:12
fıkra güzel tşk .her türlü oyunu dümeni hileyi haksızlığı yapan bazı insanlar ramazanda 30 gün aç kalınca tüm günahlarından arındıklarına inanıp seviniyor ve nasıl olsa bir daha ki ramazanda arınırız yanılgısıyla yollarına devam ediyor.

ez u te arkadaşıma şöyle bit yanıt vermek istiyorum oruç tutmak bütün günahlarımdan arınıcam anlamına gelmez bunu kimse söylemez oruç tutmanın manası aç kalan,susuzluk çeken insanların neler yaşadığını anlaması için her insana sunulan bir ibadettir.O zaman seninde söylediğin gibi her oyunu,hileliği,haksızlığı yapan insanlar yas oruçlarını da tutup yasımı tuttum olayını benimser lütfen bırakalım artık sizin bizim orucunu ramazan ayının orucu 12 imamların orucu hızır orucu bunlar bütün müslümanların oruçları hile yapan insanlar,haksızlığı yapan insanlar oruç tutamaz yada bu hayra geçmez diye birşey ne sen kullanabilirsin bu cümleyi nede ben bunun kararını yüce rabbim verir türkiye ne yazıkki o kadar kötü durumlara gidiyor ki haber okumaya kalkış hep ölme yaralama bunlar varken ne yazıkki insanlarımız hala alevi sünli ayrımı yapmakta devam ediyor çok yazık biz bunların yaşadık hala da yaşıyoruz umarım gelicek nesil böyle düşünmez UMARIM

diloş
15.11.2006, 16:36
gerçekten çoooook komik

Nesimi
17.11.2006, 02:12
Bektaşiler olayları iyi gözlemleyip açıkları güzel yakalıyorlar. Güzel fıkra

deniz20
18.11.2006, 13:18

yener valla fıkra kaybolmuş teşekkür yazılarından dolayı bi ortaya çıkartalım dimi ama :lol::lol::lol::lol::lol:

Nesimi
18.11.2006, 13:23

Sevinmen lazım sana cennette yer açılacak :)

Gülseren58
19.11.2006, 07:48

Bence iğrenç değil çünkü "Yüce Allah"ın basit şakaları, fıkraları kaldırabileceğine inanıyorum.
Onun bakışının sizin bakışınızdan daha farklı, daha olgun olması gerekir öyle değil mi?
Kendimi tutamayıp, Ay..buda mı günah diyeceğim. Nefes alsak dahi günah olacak sizin dar bakışınıza göre..
Biraz rahatlayın, öyle herşey günah olmaz.Hele insana dair olan şeyleri günah saymak, en büyük günahtır...
Gülmek ve mizah da insana dair olduğuna göre..

alevli
19.11.2006, 18:00
Adamın birinin oğlu olmazmış.Bir gün
-Yarrabbi, demiş bana soyumu yürütecek bir erkek evlad,verirsen nezrim olsun,onu bir eşşeğe bindirip minareye çıkarırım
Adamın oğlu olmuş.Zavallıyı bir düşüncedir almış .Nezrini yerine getiremesse Allah verdiği gibi oğlanı geriye de alır. İmama koşmuş,-nezirdir yerine getirmek muhakkak şarttır.Fakat minareye minareye eşşeği nasıl çıkarırsın?Buna çare bulamadım demiş.Müftüye koşmuş,yine çare yok.bir dostu hatırlatmış,doğru Bektaşi babasına gidip derdini anlatmış-Aman baba erenler,beni bu müşkülden kurtar.Oğlanı eşeğe bindirip nasıl minareye çıkarırım ? demiş Baba erenler ,çubuğunu çekmiş gayet sakin sormuş:
-Sen rakı içer misin?
Adam;[/COLOR[COLOR="Red"]]-Allah esirgesin damlasını ağzıma koymam ..demişBektaşi;
-Oyun oynar mısın, şuraya buraya gezmelere gider misin?
Adam;
-Haşa hiç bir zaman
Baba erenler adamın kulağına eğilmiş
-Evlat demiş ,al oğlunu omzuna,çık minareye ....anır NEZRİN YERİNE GELMİŞ SAYILIR... ben çok beğendim sizin de beğenmeniz umuduyla saygılar...

yorgun demokrat
19.11.2006, 18:26
sofu bektaşiye sorar allahın şartı kaçtır didye bedtaşi biraz düşünüdr ve birdir der sofu kahka atarak gülerek bidlemedin der;bektaşi sen söyle bakıdyım der
sofu saymaya başlar
1-kelimeyi şahadet getdirmek
2-namaz kılmak
3- oruç tutmak
4- hacca gitmek
5-zekat vermek
bektaşi gülerek birdir der sofu kızarak nasıl birdirder bektaşi namazla ordudcu biz yedik hacla zekatı siz yediniz bir kaldddı kelimeyi şahadet
o yüzden bir ddir der

mehmet_onal
24.11.2006, 00:55
hay ağzına sağlık ellerinde dert görmesin bu arada:D

suyunsesi
24.11.2006, 12:29
Forum listesindeki topik başlıklarını okurken (keşke ramazan senede iki kez gelse)gözüme çarpınca dedim senede biri çekilmiyor sene iki kez olması nasıl çekilir .
topiği okuyunca bektaşi üstün zekasıyla gereken cevabı vermiş.
(insanın sevdıği giderse hiç ardından bayram edermi) çok hoş ya.

sesler gittikçe azalıyor kuşlar azalıyor!
ve ne zaman yolum düşse vurulduğun yere...
kızğın bir halka oluyor boynumda o sokak

eylüleren
28.11.2006, 13:45
ZENGİN ve ikram seven ağanın konağına bayramda önce bir molla gelmiş, sonra da Bektaşi...
Ağa ikisini de ağırladıktan sonra, ocak başında kahvelerini içerken mollaya sormuş:
"Sıgara içer misiniz?
"Estağfurullah, mekruhtur!"
"Ya içki?"
"Aman efendim haramdır, hiç olur mu?"
"Ya kadınlarla ilişkiniz?"
"Hiç olur mu, biz harama uçkur çözmeyiz!"
"Saz, çalgı, musiki?"
"Neüzübillah! Bunu, bana sorarak günaha giriyorsunuz."

AĞA, Bektaşi'ye dönmüş, aynı soruları ona da sormuş, Bektaşi her soruya "Eyvallah imanım!" diye cevap vermiş...
Yola çıkarlarken ağa, mollaya bir altın, Bektaşi'ye 50 altın verince, molla itiraz etmiş:
"Böyle bir adama 50 altın, bana bir altın, yakıştı mı?"
Ağa gülmüş:
"Onun masrafı çok!"

eylüleren
28.11.2006, 13:47
DİLENCİ el açmış dileniyor, hem de dua ediyor. Bektaşi on para vermiş, "Duanı istemem!" demiş...
Dilenci şaşırmış:
"Niye duamı istemiyorsun
**** senin duan beş para etseydi, kendini kurtarır, dilenmezdin!"

spiders_king
30.11.2006, 12:40
arkadaşlar burası aleviforum bence alevi olmasanız bile Dolaylı olsa bile Allah Adı geçen hiç bir konu ile komiklik yapmak o kadar komik olmaz saygılar.

cigo
02.12.2006, 11:57
çok güzeldi

YoRuM78
02.12.2006, 16:00
bektaşi ile bir hacı yola çıkmışlar bir süre sonra hoca namaz saati demiş başlamış kılmaya rekat üstüne rekat selam üstüne selam bektaşinin beklemekten canı sıkılmış hoca namazı bitirince sormuş yahu bu ne uzun namaz böyle Hoca:kazaya kalmış namazlarımı edeyledim Betaşi:eh benda bir namaz kılayım demiş ve başlamış ne namaz,sonunda bitmiş Hoca: dayanamayıp sormuş senin namazda uzun sürdü der.Bektaşi önümüzde ki haftanın namazını kıldım der Hoca şaşırmış yahu olur mu böyle şey Bektaşi gülmüş:yukarıda ki senin veresiyeni kabul ediyorda benim peşinimi neden kabul etmesin?

dare_goze
02.12.2006, 22:41
haci bektaşı veli halka gönül abdeslerinin alınmasını tebenni etmiştir.fakat halk bunun anlamsız olduğunu söylemişlerdir...hacibektaşı veli herşeyin buna dayandığını söylemiştir ardından gönül abdestini aldıktan sonra sır olmuştur.......

suyunsesi
06.12.2006, 20:49
Bir fıkrada benden
Gencin birisi kulaklarında voltmen parkta sallana sallana bir oyana bir bu yana gelip gider sonra yorulup bir banka oturur müzigin ritmiyle titreyip durur yanında oturan yaşlı adama bakar oda aynı ritimle titrer durur genç yaşlı adama metalik metalik der yaşlı adam yok parkinson der.

alevli
08.12.2006, 19:55
güzelmiş.

deniz olmak
08.12.2006, 20:01
kanki hikaye çok güzel ama yazılar büyük teşekkürler...

odtülü aslan
09.12.2006, 18:08
Softa, namazini bitirmis, selam verirken, komsusu olan ve onu yaptigi kötülüklerden iyi taniyan, Bektasi yanina iyice sokulup, "Aleykümselam" demis. Softanin cani fena halde sikilmis:

-Be adam! Sen de nereden çiktin? Namazimi berbat ettin.

-Selam verdin, ben de aldim.

-Yahu ben sana degil, meleklere selam verdim.

-Erenler, ben de melegim.

-defol git suradan!...Senden melek mi olur?

-Kizma birader!...Senin gibi Müslümanin benim gibi melegi olur...

gamze...
09.12.2006, 23:15
ellerine ve yüregıne sağlık can değişik bir fıkra

seyhunbey
09.12.2006, 23:20
begenmenize çok sevindim Beştaşi işi biliyo :)

sokrates
17.12.2006, 22:31
:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

sono
11.01.2007, 11:16
harika ya çok güzel !!!Bayağı güldürdü beni....