Orijinalini görmek için tıklayınız : Bektaşinin namazı
manifesto 07.03.2006, 00:46 Bektaşiye sormuşlar neden namaz kılmıyorsun.
O da eyeti işaret ederk görmüyormusun namaza yaklaşmayın diyor.
Ama öncesinide okusana sarhoş iken namaza yaklaşmayın diyor
Bektaşi; benim gözüm öncesini seçmiyor. diye cevap verir
konuların tamamını okumadan veya bir şeye peşin hüküm vermeden işe koyulmanın nükteli anlatımı..
teşekkürler dostum.
şavolanlı 12.03.2006, 20:17 sevgili arkadaşım senin yazılarına dikkat ediyorum hep bir yerden igneliyorsun tamam bu işin mizah bölümü ama bunları yama bence hala senin yavuzun yaptıgı alevi katliamlarına katliam degilmiş gibi yorumlarına şaşırıyorum.yani biraz araştırırsan bu konuların tarih kitaplarında yer buldugunu göreceksin.sana tavsiyem devlet arşivleri genel müdürlügüne baş vurman bütün kaynaklar var orada.yani bunuda anlayabiliyorum kimse yogurdum kötü demez bu şeye benziyo fransızların senegalde yaptıgı olaya
fıratermis 15.03.2006, 16:12 Bektaşiye sormuşlar neden namaz kılmıyorsun.
O da eyeti işaret ederk görmüyormusun namaza yaklaşmayın diyor.
Ama öncesinide okusana sarhoş iken namaza yaklaşmayın diyor
Bektaşi; benim gözüm öncesini seçmiyor. diye cevap verirher nedense insanlar yanlızca bektaşilerin fıkralarıyla kendilerini avutuyorlar.Ama hocaların gerçek yaşamlarındaki gafları insanlara yansıtılmıyor.Her ne hikmetse
fıratermis 15.03.2006, 16:19 Bismişah allah allah adıyla
değerli canlar insan oğlu yaratığıldan buyanı iyi veya kötü bir yaşam biçimine girmişlerdir.işte bu yaşamda da tabiki bir takım latifeler vede uydurmalar olmuştur. bunlardan biriside:Yaradana sormuşlar Çerkezi niye yarattın?yaradan cevap vermiş:at çalmaya
Aleviyi neden yarattın?
yaradan cevap vermiş:saz çalmaya
Sünniyi neden yarattın?
yaradan cevap vermiş:namaz kılmaya
peki yarap kars lıyı neden yarattın?
yaradan cevap vermiş:Haşa ben böyle bir kul yaratmadım
manifesto 15.03.2006, 16:42 :) Töbe Töbe, Karslılar alınmasın:)
Sn.Şavolanlı, tarihi sorgularken insan faktörünü gözden çıkartmamalıyız,
Ben yazmıştım yinetekrar edeyim eğer yavuz sultan selim öyle bir olaya sebep vermiş ise Allah elbette bunu ondan sorar ben iyiki yapmış noktasında değilim
Moğolların İslam alemine yaptığının yanında nedir? Ben bir açık kapı bırakıyorum herkez oradan girebilsin diye yoksa kapıları kapatırsak birbirimizden haberimiz olmaz.
Şimdi bi müslümanlar Moğolların ibiğine mi çökelim, ekonomik siyasal yada kültürel ambargo mu koyalım.
Ve ben inanıyorum ki Irakta yaşanan müslüman kıyımınada sessiz kalmıyorsunuz.
Bugün hayatta olan sünnileri bu tarihi hadiselerden mesul tutmak nasıl anlayıştır?
Elbette ona sahip çıkarlar 600 yıllık bir impaatorluğun padişahlarından biridir ama bu alevi kardeşlerimiz karşı çıktığı için değil
Peşin hüküme dolaylı yoldan güzel cevap ...
elazıgsünköyü 15.03.2006, 22:56 arkadasım neredn buldun bu fıkrayı karslılardan duyan olmasın
Bismişah allah allah adıyla
değerli canlar insan oğlu yaratığıldan buyanı iyi veya kötü bir yaşam biçimine girmişlerdir.işte bu yaşamda da tabiki bir takım latifeler vede uydurmalar olmuştur. bunlardan biriside:Yaradana sormuşlar Çerkezi niye yarattın?yaradan cevap vermiş:at çalmaya
Aleviyi neden yarattın?
Sünniyi neden yarattın?
can dost neden fıkraların orjinalını bözuyorsun cerkez,alevi,sunni belli kitleri çağrıştıran isimler ama kars diye bir millet bilmiyorum bu bir şehir ismi. bu şehirde azeri alevi sunni kürt vb.. bir sürü halk yaşamakta. al sepetten bir h... olmasın karslı değilim ama bu tür yakıstırmalar aşagılamak için yapılıyor.
sivaslını biri cok üşümüş hamama gitmiş yıkanmış tabi yıkanırken tüm kasları gevsemiş ohh öyle bir hos oluyorumki sanki beni s....ler
Umudum_Sende 11.08.2006, 09:27 can dost neden fıkraların orjinalını bözuyorsun cerkez,alevi,sunni belli kitleri çağrıştıran isimler ama kars diye bir millet bilmiyorum bu bir şehir ismi. bu şehirde azeri alevi sunni kürt vb.. bir sürü halk yaşamakta. al sepetten bir h... olmasın karslı değilim ama bu tür yakıstırmalar aşagılamak için yapılıyor.
sivaslını biri cok üşümüş hamama gitmiş yıkanmış tabi yıkanırken tüm kasları gevsemiş ohh öyle bir hos oluyorumki sanki beni s....ler
sen ne saçmalıyosun böyle bişeyi nasıl yazarsın buraya. bu arada moderatör arkadaşlar görmüyolarmı bunu... kullandığın kelimelere dikkat et...
ZülfüKakul 11.08.2006, 13:37 can dost neden fıkraların orjinalını bözuyorsun cerkez,alevi,sunni belli kitleri çağrıştıran isimler ama kars diye bir millet bilmiyorum bu bir şehir ismi. bu şehirde azeri alevi sunni kürt vb.. bir sürü halk yaşamakta. al sepetten bir h... olmasın karslı değilim ama bu tür yakıstırmalar aşagılamak için yapılıyor.
tebrikl ederim seni.... adaplı olmanın, nezaketli olmanın kuralları ancak böyle aşılabilir... tebrikler...
karadagli 11.08.2006, 14:35 Bismişah allah allah adıyla
Aleviyi neden yarattın?
Sünniyi neden yarattın?
Sn.Firat ermis sizin bu yaptiginiz karsli vatandaslarimiza bir hakarettir. bizler alevi toplumu olarak ta bu tür hareketlere hic bir zaman müsade etmedik, simden sonra da etmeyiz. biz öyle bana degmeyen yilan bin yasasin diyenlerden degiliz. biz bu zamana her zaman haksizligin karsisinda, yani zalimin karsisinda,mazlumun yaninda olduk bunu anlamani isterim.iste özelligimiz de buradan geliyor. sana tavsiyem az bucuk kendinden utaniyorsan cikar aslanlar gibi karsli ve burada bulunan insanlardan özür dilersin. birde sana Hz. Alinin bir sözünü hatirlatayim.
Söz benim agzimdayken söz benim esirim, söz benim agzimdan ciktiktan sonra ben sözümün esiriyim.
KURŞUNveli 11.08.2006, 20:17 can dost neden fıkraların orjinalını bözuyorsun cerkez,alevi,sunni belli kitleri çağrıştıran isimler ama kars diye bir millet bilmiyorum bu bir şehir ismi. bu şehirde azeri alevi sunni kürt vb.. bir sürü halk yaşamakta. al sepetten bir h... olmasın karslı değilim ama bu tür yakıstırmalar aşagılamak için yapılıyor.
sen hiç sivalı ile hama ma gittin mi ?
sen hiç sivalı ile hama ma gittin mi ?
benim burada vurgulamak istediğim olayı algılayamamışsın ben fıratermis isimli canın yazdığı fıkarnın orjnalını bozup karslılarla ilişkilendirmesine bir yanıt olsun diye sivaslı yazdım. sivastaki kasıt fıkrayı yazan arkadasın yani fıratermis sıvaslı olmasıdır. ne kadar kötü değilmi... şehirler adında insanları aşagılamak. slm
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
tebrikl ederim seni.... adaplı olmanın, nezaketli olmanın kuralları ancak böyle aşılabilir... tebrikler...
sevgili can düşüncelerime katılmadan dolayı teşekkür ederim bildiğim bir sey var fıkraların orjinalliği bozulup daha cok biz alevilere uyarlanırdı şimdi biz aynı haksızlığı yapıyoruz gibi geldi.
ayrıca bağlama benimde can dostum cok yakınım onun tınısını hiç birseye değişmem sanada içi oyuk derdi büyükle(bağlamayla) birlikte buyumen dileğimle
benim burada vurgulamak istediğim olayı algılayamamışsın ben fıratermis isimli canın yazdığı fıkarnın orjnalını bozup karslılarla ilişkilendirmesine bir yanıt olsun diye sivaslı yazdım. sivastaki kasıt fıkrayı yazan arkadasın yani fıratermis sıvaslı olmasıdır. ne kadar kötü değilmi... şehirler adında insanları aşagılamak. slm
sadece fıratermısmı sıvaslı kastın sadece saygısızlık senın nasıl bır mantık kuruyon anlamıyorum
sevgili can düşüncelerime katılmadan dolayı teşekkür ederim bildiğim bir sey var fıkraların orjinalliği bozulup daha cok biz alevilere uyarlanırdı şimdi biz aynı haksızlığı yapıyoruz gibi geldi.
ayrıca bağlama benimde can dostum cok yakınım onun tınısını hiç birseye değişmem sanada içi oyuk derdi büyükle(bağlamayla) birlikte buyumen dileğimle
Ayrıca arkadas senı onaylamamıs kendı kendıne gelın guvey olmussun ama tabı mantık işte ne olacak nasıl algılamak ıstıyorsan ole anlamıssın allahtan yonetıcılerımız senın gıbılerıne meydan vermıyor
ilk defa bu forumda,bi fıkra için tartışıldığını gördüm....:sarkazm
ilk defa bu forumda bir fıkra için tartışıldığını görüyorum...ama tartışılmayacak gibi değil...
fıratermis isimli üyenin yazdıgı fıkrayı okumadın sen her halde fıkranın orjinallığını bozmasına bir tepki idi benimki
hoş değil değilmi bana tepki vereceğine sen fıratermis neden öyle saçma fıkra yazdığını eleştir.
sadece fıratermısmı sıvaslı kastın sadece saygısızlık senın nasıl bır mantık kuruyon anlamıyorum
Ayrıca arkadas senı onaylamamıs kendı kendıne gelın guvey olmussun ama tabı mantık işte ne olacak nasıl algılamak ıstıyorsan ole anlamıssın allahtan yonetıcılerımız senın gıbılerıne meydan vermıyor
sen ne diyorsun benimle ayni düşünceleri paylaşan ozlemkral yazmıştım belki yanlışlıkla sanada gönderdim. sende abdurahman celebi sayılma sana nasıl yanıt vereyım anlamadım. anlamadan yazıyorsun. sivaslı biri karslılar için uygun olmayan bir fıkra yazmıştı bende bu fıkra karslı değilde sıvaslı olsa nasıl olur nasıl tepki alır diye örnekleme yaptım bak seninde zoruna gitmiş demekki öyle karslı yazıp kenara çekilmek olmuyor. düşünerek adım atmak gerekir. biraz daha araştır yanlişlıklarıda öyle saygısızca yazma slm
|