Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasil birlesebiliriz.
Bu konuda lutfen nasil birlik olabilecegimizi yazin. Ayrim yapmadan fikirlerimizi bildirelim. Cunki, benim dusunceme gore bizim en buyuk gucumuz birlesme ile ortaya cikar. Elbetde ayri mezhepler vardir ve bu mezhepleri birlestirmek neredeyse imkansizdir Ama, oyle bir ortam yarata biliriz ki, simdi oldugu gibi mezhepler luzumsuz yere birbirine girmesin. Bu konuda fikirlerinizi isterim. Ama, bir sartla ki, Namaz, Hacc, Kuran hakkinda luzumsuz ifadeler kullanilmasin.
kapasitans 07.03.2006, 21:53 Merhabalar,
Birleşmek yada ortak paydada toplanabilmenin tek ama tek yolu koşulsuz şartsız inancımızın dışındaki inançlara saygı duymaktan geçiyor.
Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
bizim toplumuzda bencilik var birleşmek biraz zor bir kişi biraz ilerlerlerse hemen onun nasıl alt edeceğimizi düşünürüz o tarz planlar yaparız hiç bir zaman desdeklemeyiz burda bile dursuluk yok ben inanırım ki bazı kişiler yazdıkları gibi değil ne yazık
derviscemal 07.03.2006, 23:11 Bu konuda lutfen nasil birlik olabilecegimizi yazin. Ayrim yapmadan fikirlerimizi bildirelim. Cunki, benim dusunceme gore bizim en buyuk gucumuz birlesme ile ortaya cikar. Elbetde ayri mezhepler vardir ve bu mezhepleri birlestirmek neredeyse imkansizdir Ama, oyle bir ortam yarata biliriz ki, simdi oldugu gibi mezhepler luzumsuz yere birbirine girmesin. Bu konuda fikirlerinizi isterim. Ama, bir sartla ki, Namaz, Hacc, Kuran hakkinda luzumsuz ifadeler kullanilmasin.
Sayın inanclı biz sizin inancınıza saygı duyuyoruz tabiki ama sizinle birleşmemizin hiçbirşekilde mümkünatı yoktur..
Bu konuda fikirlerinizi isterim. Ama, bir sartla ki, Namaz, Hacc, Kuran hakkinda luzumsuz ifadeler kullanilmasin.
bak inançlı kardeşim!... anlaşmanın birleşmenin tek yolu karşındakini olduğu gibi kabullenmektir. biz sizi olduğunuz gibi kabul ediyoruz sizde bizi olduğumuz gibi kabul edin... namaz, hac yok diyorsak yoktur o kadar basit. sizde vardır, bizde yoktur... birleştik mi şimdi?
Bu dakikadan bu kadar zulumden Bu kadar assagilanmadan sonra mümkünati yoktur birlesmenin. ki böyle birsey olsa ben ayrilirim yani. o kadar karsiyim birlesmeye. hem ayrica herhangi bir birlesme icin atilan ilk adim kim kimden özür dileyecek hadi bakalim. ki ben bu özürleri sahsen istemekteyim yani torunu veliahti gibi 3. sahislardanda kabul etmemekteyim . hadi gel birles.
Serkan_Devrim 07.03.2006, 23:22 Bu konuda lutfen nasil birlik olabilecegimizi yazin. Ayrim yapmadan fikirlerimizi bildirelim. Cunki, benim dusunceme gore bizim en buyuk gucumuz birlesme ile ortaya cikar. Elbetde ayri mezhepler vardir ve bu mezhepleri birlestirmek neredeyse imkansizdir Ama, oyle bir ortam yarata biliriz ki, simdi oldugu gibi mezhepler luzumsuz yere birbirine girmesin. Bu konuda fikirlerinizi isterim. Ama, bir sartla ki, Namaz, Hacc, Kuran hakkinda luzumsuz ifadeler kullanilmasin.şartınızıda sunmuşsunuz ama böyle bir birleşme mümkün değil. birleşme, kardeşleşme vb adlar altında asimilasyon hareketi. bana pek inandırıcı ve samimi gelmiyor.
Hüseyin69 07.03.2006, 23:26 Bu konuda lutfen nasil birlik olabilecegimizi yazin. Ayrim yapmadan fikirlerimizi bildirelim. Cunki, benim dusunceme gore bizim en buyuk gucumuz birlesme ile ortaya cikar. Elbetde ayri mezhepler vardir ve bu mezhepleri birlestirmek neredeyse imkansizdir Ama, oyle bir ortam yarata biliriz ki, simdi oldugu gibi mezhepler luzumsuz yere birbirine girmesin. Bu konuda fikirlerinizi isterim. Ama, bir sartla ki, Namaz, Hacc, Kuran hakkinda luzumsuz ifadeler kullanilmasin.
sevgili moderatörlerim takin teybe üc geri bir ileri türünden oynak bir hava
inancli ile halay cekecez digerleri dayanmaz gelir
katilirlar halaya ozaman bir fotograf denklansörü tarihi gerceklestirecektir
hemde omuz omuza :)
Bu konuda lutfen nasil birlik olabilecegimizi yazin. Ayrim yapmadan fikirlerimizi bildirelim. Cunki, benim dusunceme gore bizim en buyuk gucumuz birlesme ile ortaya cikar. Elbetde ayri mezhepler vardir ve bu mezhepleri birlestirmek neredeyse imkansizdir Ama, oyle bir ortam yarata biliriz ki, simdi oldugu gibi mezhepler luzumsuz yere birbirine girmesin. Bu konuda fikirlerinizi isterim. Ama, bir sartla ki, Namaz, Hacc, Kuran hakkinda luzumsuz ifadeler kullanilmasin.tamam kardeş birleşelim camilerinizi kapatın diyanetide gelin cemimize dedelerimizin yanına birleşiriz......
srdr_ist 08.03.2006, 12:05 Birleşelim diye bişey yok bence bu olay tamamen ahirete intikal edecektir.:) komiğime gidiyor çünkü ortak değer bile bulsak sendeki kuyruk acısı bendeki can acısı sözü mümkün değil dedirtiyor.
Mahşer meydanında sizin ve bizim taraf bile olacağından ordada bişlemeyeğimize göre saygıdır bizi bu hummandan kurtaracak olan biraz saygı.
karşımızdakini kendimiz gibi görmeye devam eden bizler her zaman yanılmaya ve de ihanete uğramaya mahkumuz bu senelerdir böyle oldu bundan sonra ne olduda birleşelim mumkun değil
pirimunzur görüşlerinize katılıyorum ama bir elin beş parmağın beşide bir değil.:hoş görülü, demokrat, anlayışlı ,aydın s...... arkadaşlarda var.
iyidost69 08.03.2006, 13:20 Sevgili Arkadaşlar,
Nasıl birleşebiliriz sorusundan önce, nasıl bölündük sorusuna cevap bulmalıyız.
Sevgiler
Saygılar..
Sevgili Arkadaşlar,
Nasıl birleşebiliriz sorusundan önce, nasıl bölündük sorusuna cevap bulmalıyız.
Sevgiler
Saygılar..
abi bundan sonra sen yaz ben altına imza atim. 1 cümle bu kadar açıklayıcı olabilir. hürmetler deli aşık abim.
derviscemal 08.03.2006, 14:05 Sevgili arkadaşlar buradaki birleşme alevilerin birbirleriyle birleşmeleri değil. alevilerin sunnilerle birleşmesinden bahsediliyo ilk mesajı okuyup yorum yazsanız konu alevilerin kendi içinde birleşmesine kadar kaymış
saygılar.
mesheplerin birlesmesi bence olanaksiz gorunuyor cunku her meshepin farkli bakis acisi birbilerine zit dusen dusunceleri var bunlarin asilmasi mumkun degil bence cok zor bi ihtimal
pirimunzur 08.03.2006, 14:27 sunniler ve alevilerin birleşmesindenmi soz ediyorsun eger oyleyse imkansiz!olamaz demiyorum,biz aleviler olarak (yada ben oyle biliyorum) şimdiye kadar hiç sen sunnisin veya bunlar camiye gidiyor bunlar namaz kılıyor hucum demedik admlari bir otelde canli canli yakmadik (uzatmaya gerk yok) annem babam bana kucukken herzamn dedigi bir sozdur"oglum kimse ile alevi sunni diye ayrim yapma yada onlar ileri geri konuşursa sakin uyma onlara" derdi.ben boyle bir dusunce ile yetişiyorum ama karşimdakiler nasil bir kul yapisi anlayamiyorum.biz aleviler hakkindada atip tutmakta ustlerine yok cocuklarinada bu düşünce ile yetiştiriyorlar.anlicaniz biz aleviler hep bir adimondeyiz bu konuda simdiye kadr kimseyede oruc tutyor diye satirlarlada saldirmadik ,boyle bir zihniyet varken asla bu ulke de birlik olmaz yanliş duşunuyorsam af ola bu benim şahsi düşüncem butun sunniler içinde soylemiyorum bunlari ama bir cogunluk var herkes biliyor
kizilderili 08.03.2006, 15:41 Bugüne kadar söylenenler söylendi.. Gelin yeni bir söz söyleyelim.....
Birleşebilmenin tek yolu benlikleri kırabilmektir. Benliğini kıramayan yol kardeşi ile bile birleşemez..
Bence ayrı gayrılık yoktur.. O onu diyenin gözündedir..
derviscemal 09.03.2006, 00:45 Arkadaşlar bu konu anlaşılmıyor sanırım.
alevilerin alevielrle birleşmesinden bahsedilmiyor alevilerin sunnilerle birleşmesinden söz ediliyor..
sunniler ve alevilerin birleşmesindenmi soz ediyorsun eger oyleyse imkansiz!olamaz demiyorum,biz aleviler olarak (yada ben oyle biliyorum) şimdiye kadar hiç sen sunnisin veya bunlar camiye gidiyor bunlar namaz kılıyor hucum demedik admlari bir otelde canli canli yakmadik (uzatmaya gerk yok) annem babam bana kucukken herzamn dedigi bir sozdur"oglum kimse ile alevi sunni diye ayrim yapma yada onlar ileri geri konuşursa sakin uyma onlara" derdi.ben boyle bir dusunce ile yetişiyorum ama karşimdakiler nasil bir kul yapisi anlayamiyorum.biz aleviler hakkindada atip tutmakta ustlerine yok cocuklarinada bu düşünce ile yetiştiriyorlar.anlicaniz biz aleviler hep bir adimondeyiz bu konuda simdiye kadr kimseyede oruc tutyor diye satirlarlada saldirmadik ,boyle bir zihniyet varken asla bu ulke de birlik olmaz yanliş duşunuyorsam af ola bu benim şahsi düşüncem butun sunniler içinde soylemiyorum bunlari ama bir cogunluk var herkes biliyor
Bende bunun altına imza atmak istiyorum...
İmza atmakda bu aralar moda oldu:)
Sünli kesim kendi içindeki mesheplerle birleşip bir birliktelik ortaya koyamazken, türkiyede alevilerle sünli kesimin birleşebileceğini düşünmek hayaldir bence. Ama karşımızdaki insanlarda bizim gibi düşünürse ( genel olarak çogunluğu kast ediyorum ) işte o zaman birlikde bereber yaşamak daha kolay olur..
Hüseyin69 09.03.2006, 02:06 ben alevi sunni birlesmesinin atesle barutun birlesmesi gibi
yani atesle barutun brismasi yan yana geldiklerinde
tehlike arz etmemesi gibi görüyorum
buda imkansiz olduguna göre daha neyin birlesmesini bekleyebilirizki ?
acaba deniz baykal ile ecevitin birlesmesi bir dönüm noktasi olabilirmi ?
aleviler sunni ler icin
biliyorum ne ilgisi var diyeceksiniz
öylesine yazdim iste:)
Evet, galiba basligim yalnis anlasilmis. Burada ben sadece Alevi-Sunni birlesmesinden degil. Zaten, ben de bir Sii olarak kendimi bu birlesmeden ayri tutacak degilim. :) Alevi-Sunni-Sii-ve diger mehzeplerin birlesmesinden bahsediyorum. Ve burda mezheplere has olan kurallarin degismesinden bahsetmiyorum. Peygamber efendimiz mehzeplerin ayri olmasinin hikmeti oldugunu soylemis. Burda ben ruhen birlesmeden bahsediyorum. Ordata su adam ve ya su kadin su mehzepten demeyip de, su adam ve ya su kadin Musulman deyip, onu kardesimiz oldugunu anlamamiz gerekir. Dinimiz Hristiyan ve Yahudilere bile hosgoru gostermemizi sagliyorsa bu hosgoruyu kendi dinimizde olan insanlara niye gostermeyeleim. Benim burda anlatmak istediyim, atalarimizin yaptigi ayrimlari ortadan kaldirarak ruhen birlesme. Kaldi ki, her mezhebin kendine has ozelligi vardir. Bir de bu cumleme gore belki bana tepki verenler olacaktirt ama, bu durumda da Alevilerden bazilari kendilerini "Islamin ozu" ve ya icinde Islam da olan ayri bir kurulus olarak gormemeli. Sonunta hepimiz yuce Allaha inanan insanlariz. Saygi, Selam ve Dua ile...
İnanclı'dAn
Burda ben ruhen birlesmeden bahsediyorum. Ordata su adam ve ya su kadin su mehzepten demeyip de, su adam ve ya su kadin Musulman deyip, onu kardesimiz oldugunu anlamamiz gerekir. Dinimiz Hristiyan ve Yahudilere bile hosgoru gostermemizi sagliyorsa bu hosgoruyu kendi dinimizde olan insanlara niye gostermeyeleim. Benim burda anlatmak istediyim, atalarimizin yaptigi ayrimlari ortadan kaldirarak ruhen birlesme. Kaldi ki, her mezhebin kendine has ozelligi vardir. Bir de bu cumleme gore belki bana tepki verenler olacaktirt ama, bu durumda da Alevilerden bazilari kendilerini "Islamin ozu" ve ya icinde Islam da olan ayri bir kurulus olarak gormemeli. Sonuçta hepimiz yuce Allaha inanan insanlariz.
[COLOR="Black"]
aynen katılıyorum. Fikirlerdeki ve yaşamlardaki farklılıkları hikmet bilmek ve asgari müşterek olanda buluşmak ve yaşamak gerekir. Zoru başarmak bizlere yakışır.
yusufçukgecegez 14.03.2006, 20:50 birlik olmak şart,gönül birliği şart.birbirimizi sevmemiz şart.geçmişte yapılmışhataların,affedilmesi şart,affetmek büyüklük.affetmek insanlık,insana yakışan affetmek,affetmezsek kinleniriz.kinlenirsek düşmanlaşırız.aynı oprakların evladıyız,kardeşiz ,kardeş olmak zorundayız.inaçlarımız düşüncelerimiz ne olursa olursa olsun.aynı toprak sınırları içinde aramızda sınırlar olmamalı.sevgiye inanmalıyız,saygıya i
namnmalıyız,anlayışa ve hoşgörüye inanmalıyız.ben inanıyorum.inananlarda çok var bunu biliyorum.haddimi aşdımsa affola.
şavolanlı 16.03.2006, 19:54 evet can herkes aynı idoloji ve aynı dini konuya vakıf olcak diye bir konu yok bencede zaten biz alevilerde insan çok önemlidir insanı kamil çok önemlidir dini farklılıklarımız ve sosyal farklılıklarımız en büyük kültürel zenginligimizdir.bana kalırsa elinize saglık canlar
izmirksk 16.03.2006, 20:38 aleviler kendi aralarında birleşemezken alevi-sünni olmaz
zaten insanın doğasına aykırı farklılıklar hep olacak
ama ikili ilişkilerde alevlik ve sünnilik değil de ortak değerler ve zevkler ele alınırsa sorun olmaz(fakat önyargılı insanlar hep var ve hep var olacaktır)
Ön yargılı tutum içerisinde yaklaşmasalar dahi her zaman beyinlerinin bir köşesinde mutlaka sorgulama yapacaklardır. Bu biraz zor gibi görünüyor. Ancak her mezhepte bir ılımlı, birde radikal kesim vardır, radikaller ve kökten dinciler olduğundan dolayı bu zor gibi.
halitseyfi 16.03.2006, 22:30 canlar
alevi ve sünnilerin birleşmesidiye birşey pek mümkün görünmüyor.
gelin birlikte yaşamanın yolunu arayalım.bu da ancak karşıdakini olduğu gibi kabuletmekle olur.biz süni kardeşlerimizi zaten olduğu gibi kabul ediyoruzda sünni kardeşlerimiz bizi olduğumuz gibi kabuledebilecek yürekliliği gösterebileceklermi birinci mesaja bakacak olursak bu pek mümkün değil.
EŞİTLİK PARTİSİ 17.03.2006, 20:18 KENDİLERİ BİLİR...
Öncelikle biz kimseye düşman gözü ile bakmıyoruz,bu konuda ki temel ilkemiz de belli,
-DÜŞMANIMIZ KİNDİR BİZİM,DÜNYA ALEM BİRDİR BİZİM...
En can alıcı örnek ise,Hz.Ali EFENDİMİZİN alçakça katledilişinden sonra ki anda aldığı tavırdır,yani,kendisini katleden için...
-Gidin söyleyin ona eziyet etmesinler...
Tabi insanlar,toplumlar bir süre kendini kandırır,zararını iyice görür, TÜRKİYE'de olduğu gibi inandım der,fırsatını bulunca da bu ülkenin kurucularını devlet kurumlarına temizlik görevlisi dahi almamak için alicengiz oyunu oynar...
TABİ OYUN BİTTİ,ÖYLE BİTTİKİ ARTIK DİKİŞ TUTMUYOR VE işaret fişekleri atılmaya BAŞLANINCA maşallah bu tartışmalar başladı...
HER ZAMAN DEDİĞİMİZ BİR ŞEY VAR,
MASKELİ BALODA ŞEYTANLA DANS ETMEK...
Dans bitmek üzere,FİNALE geliyoruz veeee IŞIKLAR YANACAK,MASKELERDE ÇIKARILACAK...
Son yaşadığım bir örneği anlatayım...
Batı illerimizin birinde il yönetimi ataması yapmak üzere gittiğimde,yemek ve toplantı bitti,görevlendirdiğim arkadaştan bilgileri aldım...önüm de kırk kişilik liste...tüzük,siyasi partiler kanunun vs...resmi görev yazısını imzaladım verdim...ayrılacağız,bir arkadaş özel görüşme talep etti... kenara çekildik,
-Başkanım listede il yönetimin de ki................. ALEVİ...
Durdum,zamanı tam hatırlamıyorum ama epey zaman geçmiş ki,
-Başkanım bir şey mi oldu...
-Yooo...nasıl oluyor bu ALEVİLER...
-Bu adam inşaatta çalışan doğulu işçilerle hep beraber...( Malum örgütten falan bahsetti...)
O an aklımdan bir filim şeridi gibi neler geçti...
Neyse...bahsedilen kişinin dedeleri o bölgeye doğu illerimizin birinden gelmişler...o ile yakın... şimdi belde olan o yerde toprak almışlar,evlenmişler,kaynaşmışlar... ve sonuç.
Yani 2006/MART durum bu...genelleştirilebilinirmi,taktir sizin...
Tabi biz,birilerini,bir toplumu asla dışlama amacı ile bunları yazmıyoruz...böyle bir şey asla aklımızın kenarından geçmez...
EVET KATILIMLAR DEVAM EDİYOR...SAYGILARIMLA.
Bektaş ÇELEBİ
Ya birleşmeye de gerek yok ki zaten inançlı kardeşim.Sen bana saygı duy,ben sana duyayım işte olay bitmiştir.Ayrıca sana şunu da söyleyeyim tabii bunu şahsi algılama ama tarihe de bakarsan birleşmeye engel davranmış,karşı tarafa hoşgörüsüz davranmış olan sünni kesimdir.Ben sana bizzat yaşadığım örneği vereyim.Oturduğum sitede 120 daire var ve 100 daire alevi,20 daire sünni var.Arkadaşım var ve bana diyor ki ya ben Sünniyim hatta ailem çok koyu düşünceli insanlar ki keza öyledir de babası pek çocuğun bizimle görüşmesini bile istemez,çocuk diyor ki ya abi 10 tane Sünniye değişmem seni.Yani bunlar bir nevi toplumsal kültürün gökkuşağıdır bu farklılıklar tabii ki karşı tarafa karşı hoşgörülü olmak şartıyla.Yani ezici çoğunlukla üstün olmamıza rağmen çocuk ne kadar memnun.Bununla birlikte 5-6 Sünni arkadaşın yanında alevi biri aleviliğini ya da inançlarını söyleyemiyor fakat Sünniler rahatça ifade edebiliyor.Bu da açıkça gösterir ki bizler çok daha hoşgörülüyüz tabi genel oranda bakarsak.İşte en güzel birleşme örneği.
Birlesmek diye bir seyin olabilecegine inanmiyorum.Bir evdeki iki insan arasinda bile anlasmazliklar varken farkli inanclar arasinda birlesme nasil olur ki?Benim mantik sinirlarimi zorlayan bir durum.Birlik olmaz ama bereber yasamak diyorsaniz bu herkesin yararina olur.Kimse buna karsi gelmez
imza
böylesi bolemiklere girmenize neden anlamadın bu birleşme sevdasıda ne anlamış degilim birkere kültürler farklı inanişlar farklı vs vs vs binlerce ayrım oluşturan nedenleri siralaya biliriz ayrıca olsa getirileri ne olur yada göturdukleri ne olur kısacası bu konuyu bile bırakın düşünmek bile yanlıştır seni tanımayan tanımak istemeyen süni kesim sana çamur atarken ellerinden gelse bir sivas daha olur bir çorum olur bir maraş olur geçin kardeşin daha o şehitlerimizin acıları yüregimizi yakarken aleviler sünilerle birleşın demekde ne anlamış değilim.....
EŞİTLİK PARTİSİ 18.03.2006, 23:06 AYRI NOKTALARI BULMAK...
Hepimiz biliriz ki hristiyanlıkta günah çıkarma,müslümanlıkta tövbe etme ve siyasette özeleştiri de bulunma...
Bu niçin ve neden yapılır,insan yada topluluklar adına yetkili kurumlar geçmişte genel kabul görmüş hataları demokratik bir anlayışla anlatır ve konu kapanır...tabi anlatmak ta yetmez,bu hataların oluş nedenlerini de usulüne uygun bir şekilde bir daha tekrarlanmasını mümkün kılmayacak şekilde ortadan kaldırmak gerekir...ama şundanda korkmamak gerekir ki,biz bunu yapınca kaos doğarmı...asla böyle bir şey olmaz.
Yine TÜRKİYE'de halen uygulanmakta olan ve özellikle bürokrasi içerisinde demoklasin kılıcı misali insanların üzerinde dolaştırılan ve amirlerce alt bürokratlar hakkında her yıl düzenlenen GİZLİ TEZKİYE VARAKASI denen bir uygulama...işte bu hiç bir zaman dile getirilmiyor,yada biz duymadık...bu öyle bir kayıt ki geriye doğru değiştirilmesi mümkün değil...
Hep tekrarlanan bir olgu var,ben vatanımı daha çok seviyorum...be adam biz vatan hainimiyiz...sen kimsin...? bu ölçüyü neye ve kime göre koyuyorsun...tabi bu 1945 yılından sonra iyice AZITILARAK uygulandı...zaman zaman tek tük ALEVİ bürokrat atlatıldı ama...oda önemli görevlere yoğunlukla getirilmedi...ABD taktiği...bir kaç ZENCİ kökenli ABD vatandaşı ''kontrollü'' olarak bakanlığa kadar göstermelik olarak getirilir ama bireysel karar almaları özenle kısıtlanır...TÜRKİYE'de daha ağırı uygulanıyor...işte bu ve buna benzer durumlar çözülmeden hangi hoşgörüden bahsediyorsunuz...
Bizim bir önceki yazımız da anlatmaya çalıştığımız konu ne denli önemli...yanlış anlamayın ama,şu anlayışa bakın ALEVİ inançlı bir genel başkanlık bile içe sindirilemiyor...
Sorunlar gerçek zeminde her yerde her platformda konuşulmalı...bu konuşulmadığı ve çözümler üretilmediği taktirde daha çok havanda su döveriz...biz gideriz arkamızdan gelenler yine sorunları yaşamaya devam eder...
Tabi biz bunun kesin çözümünü topluma önerdik,tüm resmi ve özel kurumlarda bulunan komite,kurul,genel kurul...vs... gibi yerlerde oy birlği esasına dayalı karar alma şartı,olmadı HALK OYLAMASI...sonuçta çıkan oya göre cezai yaptırım...ne tartışma kalır,ne ali cengiz oyunları...saygılarımla.
Bektaş ÇELEBİ
izmirksk 18.03.2006, 23:20 teşekkürler bektaş bey
önemli bir soruna parmak bastınız
sanki bu cagriii bir orgut kurma cagrisi gibi olmuss cokk yapmacik geldi banaa boyle bir birlesmeyle nereye varacaksin cok merak ediyorumm.inanc din kultur olmadan...... sacma.......
yusufçukgecegez 20.03.2006, 02:29 birleşme olması çok gerekli değil yeterki düşmanlık olmasın,yeterki karşılıklı hoşgörü olsun,yeterki biri diğerini ezmeye çalışmasın veya biri diğerine üstünlük taslamasın.
canikocan 21.03.2006, 22:47 ya bu konuyu ben hiç samimi bulmuyorum. bir kere inançlara saygı yok. birleşmek mümkün değil. herkesi olduğu gibi kabul etmekle başlar herşey..
|
|