Orijinalini görmek için tıklayınız : ONuda yar?n yapar?m....

eren
07.06.2005, 21:25
Meşhur Kuyucu Murat Paşanın türbedarı gayet keyfin düşkün bir Bektaşi imiş. Zevk aldığı keyif verici şeylerin vaktini bir dakika bile geçirmezmiş.
Bir bayram arifesinde, akşama doğru Bektaşi türbedar keyif verici içeceklerini hazırlamış. Rakısını, esrarlı sigarasını ve macun hokkasını önündeki sofraya sıralamış. Tam sofraya oturacağı zaman içeriye saray adamlarından biri girmiş:
- Aman! ?evketli efendimiz türbeyi ziyarete geliyor, demiş.
Bunu duyan Bektaşi canı fena halde sıkılarak yerinden kalkmış, hazırladığı şeyleri bir tarafa kaldırarak el pençe divan durup Padişahı beklemeye başlamış.
Biraz sonra, muhteşem bir alayla Sultan Mahmut gelmiş, türbeye girmiş. Adet olduğu şekilde üç ?hlas bir Fatiha okunduktan sonra Padişah oraya buraya göz gezdirmeye başlamış. Türbedara dönerek :
- Her tarafı bakımsız buluyorum.
Dedikten sonra, emirler vermeye başlamış:
- ?u perdelerin tozunu al.
Türbedar derhal bir merdivene tırmanmış, perdelerin tozlarını almış.
- ?uralarda da örümcekler var.
Türbedar derhal tavan süpürgesine sarılmış, örümcekleri de almış.
- Mübarek zatın sandukası üzerindeki örtüler pek de karmakarışık. ?unları da düzelt.
Türbedar derhal sanduka üzerindeki örtüleri indirmiş. Yeniden sermiş.
- Bu muhterem vezirin kavuğu da berbat bir halde. Çabuk, sarığı çöz de yeniden sar.
Alışkın olduğu keyif saatini geçirmiş. Fena halde sersemlemiş olan Bektaşi türbedarın, artık sabrı tükenmiş ve demiş ki:
- A benim şevketli Hünkarım! Bu herif de yarın bayram selamlığına yetişecek değil ya onu da yarın yaparım:3D_NG (8)

SAYGILARIMLA

LiberalistiC
22.06.2005, 08:41
Erler sabah yoklamasinda, çavus içlerinden birine soruyor;
- Söyle bakalim nerdensin ?
- Maras'liyim komutanim..
Çavus sinirleniyor ve askere okkali bir tokat atiyor. Ardindan tekrar soruyor
- bir daha söyle bakalim nerdensin ?
- Maras'liyim komutanim..
Çavus bu sefer iyice hiddetleniyor ve askere okkali bir tokat daha atiyor. Ardindan tekrar soruyor
- U lan sona son defa soruyorum nerelisin ?
- Kahramanmaras'liyim komutanim..
- Hah simdi oldu diyor çavus ve yanindakine soruyor,
- Oglum sen nerelisin ?
- Kahramansinop'luyum komutanim !

Alevi_Cocuk:3D_NG (27

LiberalistiC
22.06.2005, 08:44
Canlardan birine, Ramazanda sormuslar:
-Erenler kaç tane oruç tuttun?
-Henüz nasip olmadi.Tuzak kurdum bekliyorum

eren
22.06.2005, 12:14
Canlardan birine, Ramazanda sormuslar:
-Erenler kaç tane oruç tuttun?
-Henüz nasip olmadi.Tuzak kurdum bekliyorum

wooow.!!! mükemmel güzel fıkra..

bektaşide acaip adam yaaf.!! nerden buluyor bu sözleri anlamadım gitti.!!!:yamukgul:

yaraLiCeyLan
24.06.2005, 00:56
Güzel fikralar:))))) paylastiginiz icin tesekürler:)))

Alevimen
24.06.2005, 03:48
wooow.!!! mükemmel güzel fıkra..

bektaşide acaip adam yaaf.!! nerden buluyor bu sözleri anlamadım gitti.!!!:yamukgul:
bu tür 'bektaşi' fıkralar zeki insanlar tarafından derlemeleri yapılıyor. Çoğu zaman bu tür fıkralarda kişi 'bektaşi' olur. Aynı 'temel' klasiğin oluştuğu gibidir. http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20%283%29.png

LiberalistiC
25.06.2005, 14:19
Bektaşiyi, rica minnet camiye götürmüşler.Hoca başlamış anlatmaya :
-Bir yer vardır ki orada, zengin fakir ayrımı yoktur.Dertli giren neşeli olur.Oraya giren herkesin gönlü ferahtır.Bilin bakalım, burası neresidir?
Bektaşi yanıt vermiş :
-Neresi olacak, meyhane...

Alevi_Cocuk

LiberalistiC
25.06.2005, 14:20
Bektaşiye sormuşlar :
-Babaerenler, hangi nefesi seversin?
-Sigaranın ilk nefesiyle, kaynanamın son nefesini, demiş....

LiberalistiC
25.06.2005, 14:21
SEN?NK? PAMUK G?B?
Paşanın biri, tanıdığı bir Bektaşi ile konuşurken sorar :
-Baba, geçen gün bir kadınla gidiyordun, kimdi o?
-Hanımım olurlar efendim...
-Peki ama, pek pasaklı ve çirkin biriydi.Onun koynuna nasıl giriyorsun?
Buna fena halde bozulan Bektaşi, lafı yapıştırır :
-Sizin pamuk gibi karınızın koynuna herkes girer.Marifet bizim o pasaklı karının koynuna girmekte, paşam!

LiberalistiC
25.06.2005, 14:23
Hoca, camide içkinin kötülüğünden bahsediyormuş.Cemaat arasında bulunan Bektaşinin fena halde canı sıkılmış.Gitmek üzere kalkayım derken, koynundaki şarap şişesi kayıp yere düşmüş.Baba hiç istifini bozmadan şöyle konuşmuş :
-Kör olasıcayı işte kaldırıp attım.Sizde varsa, tam zamanı, siz de atın!

Alevi_Cocukhttp://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20(27).png

Alevimen
25.06.2005, 15:08
LiberalistiC günde 1'den fazla bektaşi fıkraların yazılmaması gerekiyor lütfen bu sınırlandırmaya dikkat edelim. teşekkürler.

LiberalistiC
26.06.2005, 07:17
Kusura bakmayın öyle bir kaç içimden geldi günde bir tane olduğunu unutmuşum özür dileriz..

(arzawa_judge@hotmail.com)

özgüreren
05.11.2005, 16:27
hepsi güzel fıkralar sagolun

Canan
05.11.2005, 20:58
:3D_NG (8) Meşhur Kuyucu Murat Paşanın türbedarı gayet keyfin düşkün bir Bektaşi imiş. Zevk aldığı keyif verici şeylerin vaktini bir dakika bile geçirmezmiş.
Bir bayram arifesinde, akşama doğru Bektaşi türbedar keyif verici içeceklerini hazırlamış. Rakısını, esrarlı sigarasını ve macun hokkasını önündeki sofraya sıralamış. Tam sofraya oturacağı zaman içeriye saray adamlarından biri girmiş:
- Aman! ?evketli efendimiz türbeyi ziyarete geliyor, demiş.
Bunu duyan Bektaşi canı fena halde sıkılarak yerinden kalkmış, hazırladığı şeyleri bir tarafa kaldırarak el pençe divan durup Padişahı beklemeye başlamış.
Biraz sonra, muhteşem bir alayla Sultan Mahmut gelmiş, türbeye girmiş. Adet olduğu şekilde üç ?hlas bir Fatiha okunduktan sonra Padişah oraya buraya göz gezdirmeye başlamış. Türbedara dönerek :
- Her tarafı bakımsız buluyorum.
Dedikten sonra, emirler vermeye başlamış:
- ?u perdelerin tozunu al.
Türbedar derhal bir merdivene tırmanmış, perdelerin tozlarını almış.
- ?uralarda da örümcekler var.
Türbedar derhal tavan süpürgesine sarılmış, örümcekleri de almış.
- Mübarek zatın sandukası üzerindeki örtüler pek de karmakarışık. ?unları da düzelt.
Türbedar derhal sanduka üzerindeki örtüleri indirmiş. Yeniden sermiş.
- Bu muhterem vezirin kavuğu da berbat bir halde. Çabuk, sarığı çöz de yeniden sar.
Alışkın olduğu keyif saatini geçirmiş. Fena halde sersemlemiş olan Bektaşi türbedarın, artık sabrı tükenmiş ve demiş ki:
- A benim şevketli Hünkarım! Bu herif de yarın bayram selamlığına yetişecek değil ya onu da yarın yaparım:3D_NG (8)

SAYGILARIMLA

hayatim boyunca baya bektasileri kucuk dusurmeye calisan fikra gordum ama bunun kadarini gormemisdim..

yazan altinada saygilarimla yazmis. bunun neresi saygi resmen terbiyesizlik.

turbede icgi esrar icen bektasi. yok daha neler.

rockçı turna
05.11.2005, 23:06
:3D_NG (8)

hayatim boyunca baya bektasileri kucuk dusurmeye calisan fikra gordum ama bunun kadarini gormemisdim..

yazan altinada saygilarimla yazmis. bunun neresi saygi resmen terbiyesizlik.

turbede icgi esrar icen bektasi. yok daha neler.

her ne kadar bu bir fıkra olsada;

bir bektaşi nasıl kuyucu murat paşa gibi bir zamane yazid inin türbedarlığını yapar onu da anlayamadım!:3D_NG (29 :3D_NG (8)

Canan
05.11.2005, 23:51
her ne kadar bu bir fıkra olsada;

bir bektaşi nasıl kuyucu murat paşa gibi bir zamane yazid inin türbedarlığını yapar onu da anlayamadım!:3D_NG (29 :3D_NG (8)

bak kesin bu fikra ilk soylenmeye baslandiginda turbedar bektasi degildi. amaaaaaaaaaaa kendi kuyruklarina laf soyletmezlerya hemen bizim ustumuze atmislar.:3D_NG (8)

mustafag
05.03.2006, 20:44
fıkralar gerçekten güzeldi sağolun teşekkürler

meymane_usari
05.03.2006, 21:25
hehe güzel fıkralar emeğine sağlık:komik hehe

deniz44
27.03.2006, 15:39
çok güzeldi yaww fıkralar:))))