Orijinalini görmek için tıklayınız : AtatÜrk Oldunuzmu...
EŞİTLİK PARTİSİ 07.03.2006, 21:13 ATATÜRK OLDUNUZMU TARİH:07/03/2006
Hala çağdaş ATATÜRK olmadı iseniz...ATATÜRK ''BOŞUNA'' uğraşmış demektir ve bu olugunun farkına varmayanlar da ATATÜRK'ü boşuna anlatmasın çunki inandırıcı olamazlar...inandırıcı olmanın ölçüsü ise BAŞARMAKTIR...
Ülkemizin,bölgemizin,dünyanın BUGÜN Kİ halini tekrarlamayalım... mevcut en ileri iletişim
sistemlerini kim yapmış olursa olsun.her gün dünyayı,niyetleri neye hizmet ederse etsin ayağımıza kadar getirmektedir...eh her şeye rağmen birşeyler de anlatıyorlar her halde...
Emek çekip göz nuru döküp,ATATÜRK'ü,ATATÜRK'ün dediği şekilde okuyup ve algıyanlar bilir ki,ATATÜRK kendisinden önce yaşamış ve yolundan gittiği A.D.S.önderlerinin adlarını sürekli anarak olayları anlatmaz...
Bunun onlara saygısızlık olacağını,kendisinin zaten geçmişte önder kabul ettiği insanların düşüncelerini gerçekleştirdiğini,eğer bunu yerli yesiz tekrarlarsa hala,YOLUNDAN GİTTİĞİ ÖNDERLERİN YAŞADIĞI ÇAĞLARIN aşılamamaış duygusunun insanlara anlatmak olcağını biliyordu...
Bilgilenme ile SAYGI DUYMANIN farklı şey olduğunu,bu anlayış birbirine karıştırılırsa KAVRAM kargaşası yaratılacağı o zaman da bu düşünce sisteminin gerçek değerinin ÇAĞINA göre algılanamayacağı sonucuna varılacağını elbette düşünmüştü...
Yolundan gittiğiniz DÜŞÜNCE ÖNDERLERİNİN düşünceleri elbette İNSANLIĞIN bir daha onlarca EMEK sarfedip yeniden aynı şeyleri boş yere yaratmak için emek çekmek olacağını bilmiyorsanız KENDİ KÜÇÜKLÜĞÜNÜZÜ de bir anlamda toplum nezdinde tesçil ettirmiş olursunuz...bu bir geçmişe KISKANÇLIK duygusu ile bakmak değil bilakis...DİNİ BEN ÖĞRETTİM KENDİ BABAMA ilkesinin gerçekleşmesidir.
İşte insanlığın uğradığı en önemli ASİMİLASYON budur...kendine güvenmeyen,biri yapsın hele görelim aymazlığı,canım İMKANIMI VAR çağdaş ATATÜRK OLMAK...VS...düşünceler,İNSANLIK KARŞITLARININ kabul etmesekte bize karşı kazandığı en önemli başarılarıdır...
Ve nitekim Hz.MUHAMMED S.A.S.efendimizin,BEN SON PEYGAMBERİM,BİR DAHA DA PEYGAMBER FALAN GELMEYECEK gibi çağına göre EN BÜYÜK SÖZÜ SÖYLEYİP İDDİADA BULUNMASI sanırım karşıtlarımızın bir türlü kabul etmediği bir harakettir...
Yine PİR SULTANIN,
BEN MUSAYIM SİZ FİRAVUN...diyerek
BİLMEYENLER BİLSİN BENİ,BEN ALİYİM ALİ BENİM DİYEREK...bir anlamda insanın yeniden doğuşunu da anlatmıştır...
Yine ATATÜRK,BANA Hz.ALİ'ye oynamaya çalıştığınız oyunu oynayamazsınız diyerek,çağına göre iblisleri,muaviyeleri ve yezitleri anlatmaya çalışmıştır...
Biz bunu bazı platformlarda söylediğimze,canım Hz.ALİ efendimize oyun oynanırmı diye konuyu anlamadan karşı çıksalarda,ama esas konu ATATÜR'ün anlatmaya çalıştığı gibi dir...
Peki biz bunu anlatırken anlatmaya çalıştığımız ilkelerle ÇELİŞTİKMİ...hayır ve bu nedenle karşıtlarımıza diyoruzu ki,bize ATATÜRK'e oynamaya çalıştığınız oyunu bize oynayamazsınız...
İşte çağımızda insanlığı kurtaracak,insanlığı bir daha MASKELİ BALODA ŞEYTANLA DANS ETMEK zorunda bırakmayacak olan düşünce sistemi bütünü,ALEVİLİK DÜŞÜNCE SİSTEMİDİR...
Ve onun dünyadaki tek temsilcisi de EŞİTLİK PARTİSİ'dir...
Eğer insanlık,başta TÜRKİYE'de olmak üzere,EZELDEN BERİ GELEN,EBEDE KADAR DA VAROLCAK bu enerjiye bağlanır ve kendisindeki enerjiyi de harakete geçiririse o zaman kurtuluşa ermiş olur...yapmazsa da kendisi bilir,çun ki ATATÜRK bunu yaparak başarmıştı...saygılarımla.
Bektaş ÇELEBİ
izmirksk 07.03.2006, 21:21 sayın eşitlik partisi bu yazınız(kimi yerler muğlakda osla) hoş bir yazı
teşekkür ederim
kimi arkadaşlar belki kızacak ama atatürk ün en büyük savunucuları türk miliyetçileri değil alevilerdir hiç şaşmadan ve hiç sapmadan hem sağken hemde atatürk ün ölümünden bu yana atatürk en fazla aleviler tarafından sevilmiştir
kimileri için falanca şeyh efendi kimiler için bilmem hangi türk milliyetçisi gözde iken aleviler için atatürk hep en başta olmuştur ve olacaktır
(tabi onunda bir insan olduğunun ve hataları olduğunun bilince ile hareket etmek lazım malum hatasız ve eleştirilemez olmak Tanrı ya mahsustur.Atatürk ü tanrılaştırmadan günümüze uyarlayıp bu yoldan gitmeliyiz.)
ATATÜRK kendisinden önce yaşamış ve yolundan gittiği A.D.S.önderlerinin adlarını sürekli anarak olayları anlatmaz...okurken buraya gelince A.D.S nedir diye bi durakladım..sonra dedim herhalde "Atatürkçü Düşünce Sistemi" denmek istenmiş...
İşte çağımızda insanlığı kurtaracak,insanlığı bir daha MASKELİ BALODA ŞEYTANLA DANS ETMEK zorunda bırakmayacak olan düşünce sistemi bütünü,ALEVİLİK DÜŞÜNCE SİSTEMİDİR...
Ve onun dünyadaki tek temsilcisi de EŞİTLİK PARTİSİ'dir...Buraya gelince anladım ki "Alevi Düşünce Sistemi" imiş.
Benim anlamadığım şey; Eğer Atatürk Alevi/Bektaşi idiyse neden Alevileri dini açıdan temsil edilir hale getirmedi?... Gücü mü yoktu bunu yapmaya? hayır, istediği birçok şeyin genelinde başarılı oldu.
Atatürk'ün, çok içmesi ve oturduğu mahallenin Bektaşilerinde bulunduğu bir yer olması dışında Alevi olduğunu ispat edebilecek bilgi/belge olarak elimizde ne var?
Atatürk başlarda en çok Alevilerce destek görmüştür bu doğru hâlâ da öyle... Cumhuriyetin sünni ve aydın bir nesil yarattığınıda unutmamak lazım... Tabiki laik cumhuriyete sahip çıkmak ve hatta ileri götürmekte bizim görevimizdir.
okurken buraya gelince A.D.S nedir diye bi durakladım..sonra dedim herhalde "Atatürkçü Düşünce Sistemi" denmek istenmiş...
Buraya gelince anladım ki "Alevi Düşünce Sistemi" imiş.
Benim anlamadığım şey; Eğer Atatürk Alevi/Bektaşi idiyse neden Alevileri dini açıdan temsil edilir hale getirmedi?... Gücü mü yoktu bunu yapmaya? hayır, istediği birçok şeyin genelinde başarılı oldu.
Atatürk'ün çok içmesi, oturduğu mahallenin Bektaşilerinde bulunduğu bir yer olması dışında Alevi olduğunu ispat edebilecek bilgi/belge olarak elimizde ne var?
Atatürk başlarda en çok Alevilerce destek görmüştür bu doğru hâlâ da öyle... Cumhuriyetin sünni ve aydın bir nesil yarattığınıda unutmamak lazım... Tabiki laik cumhuriyete sahip çıkmak ve hatta ileri götürmekte bizim görevimizdir.
Dostum oli Atatürkün En cok ne ictigi konusunda bir bilgin varmi. Rakidir dimi?
Dostum oli Atatürkün En cok ne ictigi konusunda bir bilgin varmi. Rakidir dimi?
en korktuğum şey birinin orayı cımbızlamasıydı... ben çok ciddi bir şekilde sordum...inşallah cevapta alırız.
en korktuğum şey birinin orayı cımbızlamasıydı... ben çok ciddi bir şekilde sordum...inşallah cevapta alırız.
dostum amacim orayi desmek deildi gereckten . Gercekten merak ettigim icin sormustum. Ama sana sunu söyliyim oturdugu mahalleyi cok ictigi icin sünnilerin disinda secmesi bana mantikli gelmiyor. insan evinde icerse bunu kimse görmez.baskalarina da rahatsizlik vermez.ki atatürkün evinin icide sokaktan bakinca görüncek gibi birsey deildir herhalde deilmi...
1937 li yillarda Atatürk en yakin arkadaslarindan birini Meksikaya gönderiyor. Cünkü okudugu kitaplarda Islam a cok benzer bir dinin orada islamdan yüzyillar önce yasandigi yaziyordu.
Bu dinde ayni sekilde namaz vardi fakat simdikinden iki vakit fazlaydi
bu dindede secde vardi fakat günes dogarken ve batarken günesin isiklarina dogru yapiliyordu
bu dindede kurban vardi
bu dindede oruc vardi
her yönüyle islamin aynisiydi tek farki islamdan yüzyillar önce yasanmis olmasiydi. (kaynak Yanilmiyorsam Server Tanilli "islam cagimiza yanit verebilir mi kitabi" yillar önce okumustum ama belki yanlisda olsa bu hikayeyi o kitaptan hatirliyorum arkadaslar
fakat bu arastirma tamamlanmadan atatürk ölmüstür ve bu arastirma yarim birakilmistir.
Bence ömrü vefa etseydi din diye birsey birakmayacakti türkiyede bu yüzden arastiriyordu
ki hakliydida. Yani alevi olmasi yada bektasi olmasi yada sünni olmasi söz konusu deildir atatürkün . bana sorarsaniz dini yoktu. ki onun gibi bir lider actigi yolda ilerlerken ayagina en büyük bagin din olacagini bilecebilecek kadar zekidir.
Gücü degilde sagligi yetmemistir belki de...
1937 li yillarda Atatürk en yakin arkadaslarindan birini Meksikaya gönderiyor. Cünkü okudugu kitaplarda Islam a cok benzer bir dinin orada islamdan yüzyillar önce yasandigi yaziyordu.
yanlışın var Kolera!
Atatürk Meksikada Türklüğün kökenini arıyordu.
Dediğin gibi Atatürkün din-diyanet işleri ile bir alakası yoktu bencede.
http://www.haberturk.com/habermetnix.haberturk?@=194495
EŞİTLİK PARTİSİ 08.03.2006, 22:15 Sn.OLİ nicli arkadaş...
Tekrar tekrar özür dileriz,telefonum kilitlen di,TÜRKİYE O.D.T.Ü. kaynaklı bir hata var...durum tarafımca izlenmekte,site yönetiminden,site ziyaretçilerinden ve de OLİ nickli ARKADAŞTAN özür dileriz...lütfen bir üst mesajı dikkate almayınız...saygılarımla.
Bektaş ÇELEBİ
EŞİTLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI
EŞİTLİK PARTİSİ 08.03.2006, 22:29 Yani işim gücüm yok,bir sitede OLİ nickli biri ile ilgili,gereksiz,lüzumsuz işlemi ben tekip edeceğim...pes doğrusu...bu işlemin elektronik kayıtları belli...ADANA girişli...suçlu yine Bektaş ÇELEBİ...sitemiz elbette bunu çok iyi biliyor...her ne kadar bizim IP NUMARAMIZ yazsa da,durum bu.
Bektaş ÇELEBİ
manifesto 08.03.2006, 22:31 :) Neler oluyor anlayamadım ama yanlış anlaşılmalar var sanırım olsun bazan oluyor böyle şeyler
Zaten birbirimize sıfat kullanmayı severiz kimimiz kimimize mürteci deriz yobaz deriz kimimiz kimimize ataist deriz kominist deriz,bir başkası bir başkasına faşist der diğeri maocu der , kimi kimine laikçi der kimisi şeriatçı der ...falan falan..... uzar gider bu liste
hani herkez sopasını almış hasmına şiddetle indirmeye fırsat kollamaktadır.
Ama bu tutum hiçbirimize fayda getirmediği gibi ülkede darbelere hukuksuzluklara anti demokratik uygulamalara zemin hazırlamıştır.
İşte tam bu noktada çıkar çevreleri ortamın puslu havasından istifade ederek bankaları hortumlamış,kazançlarını ve mevkilerini güçlendirmiştir.
Bu ilkede en büyük Atatürk düşmanları en fanatik Atatürkçüler oluvermiştir.
Yanlış değil dünün maocuları devrimcileri sistem düşmanları bugün sahip oldukları medya ve köşeler ile en büyük Atatürkçü oluvermişlerdir.
Eee gözünü sevdiğimin dünyası yarın bize neler hazırlıyor bilemeyiz
:) Neler oluyor anlayamadım ama yanlış anlaşılmalar var sanırım olsun bazan oluyor böyle şeyler
Zaten birbirimize sıfat kullanmayı severiz kimimiz kimimize mürteci deriz yobaz deriz kimimiz kimimize ataist deriz kominist deriz,bir başkası bir başkasına faşist der diğeri maocu der , kimi kimine laikçi der kimisi şeriatçı der ...falan falan..... uzar gider bu liste
hani herkez sopasını almış hasmına şiddetle indirmeye fırsat kollamaktadır.
Ama bu tutum hiçbirimize fayda getirmediği gibi ülkede darbelere hukuksuzluklara anti demokratik uygulamalara zemin hazırlamıştır.
İşte tam bu noktada çıkar çevreleri ortamın puslu havasından istifade ederek bankaları hortumlamış,kazançlarını ve mevkilerini güçlendirmiştir.
Bu ilkede en büyük Atatürk düşmanları en fanatik Atatürkçüler oluvermiştir.
Yanlış değil dünün maocuları devrimcileri sistem düşmanları bugün sahip oldukları medya ve köşeler ile en büyük Atatürkçü oluvermişlerdir.
Eee gözünü sevdiğimin dünyası yarın bize neler hazırlıyor bilemeyizsevgili dostum kendi çercevenden bakdıgın dünyaya devrimci ğözü ile baksaydın bugun devrimcilere dil atmazdın devrimciler atanın bustleri önunde nöbet dutarken iftiracı guruplar küfredip yıkmaya calışıyordu geç bunları ne çabuk atatürkçü oldular bizler geçmişin en iyi kanıtlarıyız devrimçiler atanın izinde laik ve özgürük herkese eşitlik ilkesini benimsemişken darağacına dahi gözunu kırpmadan giderken onlar sevkinden cıgaralar tutturup keyifleniyordu bizler geçmişimize bakarken gururla bakıyoruz ve devrimci olmakdanda gurur duyuyorumçünku hiç bir zaman haksızlık yapmadık yetimin hakkını yemedik sulümlere baş eymedik ya onlar gorundugu gibi geçmişin izlerini pislikleriyle gunumuze taşıyanlar pislikleriyle şimdi kahraman oldular her neyse devrim atanın devrimciye bırakdıgı en buyuk armaganıdır bu boyle biline......
manifesto 09.03.2006, 16:07 Nedir Devrimcilik?
Biz devrimcileri ellerinde kızıl bayraklar sol elleri havada slogan atarken tanıdık.
Neydi dertleri neydi sıkıntıları?
Ülkede sosyalist-Kominist bir iktidar olması içinmi devrim türküleri söylüyorlar dı?
Peki türkiyenin buna ihtiyacı varmıydı?
Che ler idolleştirilirken kendi milli değerlerini yok farzeden, Mao tankları ile insanları sindiriyorken ülkede mao türküleri söyleyenler di devrimciler.
Devrim talepleri hiçbir zaman içeriden gelmedi geniş halk kitleleri tarafından desteklenmedi. Dışardan empoze edilmeye çalışılan dlobal bir oyunun türkiye şubesi olmaktan öte gidemediler.
Şimdilerde de anti-amerikan söylemden başka bir toplumsal yada siyasal arguman ortaya koyamadan muhalefet etmeye devam ediliyor.
Her türlü sisteme muhalefet etmekmidir, yoksa baskıların dayatmaların hukuksuzluğun olduğu bir yerde sessiz kalmayıp halkın iradesini temine çalışmakmıdır.
Serkan_Devrim 09.03.2006, 17:42 Nedir Devrimcilik?
devrimi sadece komünizm içine sığdırmayın kafanızda.
devrim
isim
1 . Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik.
2 . İhtilal:
"Fransız devrimi."- .
3 . Eskidil İnkılap.
www.tdk.org.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?kelime=devrim
köklü olan değişikliğin olumlu yönde olması gerekir. bu bakımdan ele alınırsa atatürk'ün yaptığıda devrimdi. mutlak monarşiden cumhuriyete geçti. ama köklü değişiklik olumsuz yöne giderse ona devrim değil irtica denir. yani devrimcilik illa komünizm değildir. kafanızda her solcuyu komünizt bilmeyi bırakın artık.
www.aleviforum.com/showthread.php?t=4502&highlight=devrimcininsıkılmadan okuyabilirseniz devrimcilerin sıkıntılarını anlarsınız. onların sıkıntıları halkın acılarını dindirmekten başka bir şey değildi.
Nedir Devrimcilik?
Biz devrimcileri ellerinde kızıl bayraklar sol elleri havada slogan atarken tanıdık.
Ülkede sosyalist-Kominist bir iktidar olması içinmi devrim türküleri söylüyorlar dı?
Peki türkiyenin buna ihtiyacı varmıydı?
Che ler idolleştirilirken kendi milli değerlerini yok farzeden, Mao tankları ile insanları sindiriyorken ülkede mao türküleri söyleyenler di devrimciler.
Devrim talepleri hiçbir zaman içeriden gelmedi geniş halk kitleleri tarafından desteklenmedi. Dışardan empoze edilmeye çalışılan dlobal bir oyunun türkiye şubesi olmaktan öte gidemediler.
Şimdilerde de anti-amerikan söylemden başka bir toplumsal yada siyasal arguman ortaya koyamadan muhalefet etmeye devam ediliyor.
Her türlü sisteme muhalefet etmekmidir, yoksa baskıların dayatmaların hukuksuzluğun olduğu bir yerde sessiz kalmayıp halkın iradesini temine çalışmakmıdır. sen kızıl bayraklarla tanıtıgın o insanları biz yurekleriyle tanıdık o ufacık yureginde hiç tanımadıgı nesiller için mucadele ediyordu mazlumun yanında olmanın hazıyla bagırıyorlardı anlamak önemli anlaman içinde o gunlerdeki zorlukları bilmelisin devrimcilik bu ulusun degerlerini koruyan asla vatanını satmayan insanlardılar peki birde karşı cepheye bak kendini satanımı demezsin ulusunu satanımı demezsin katil olanımı hangi taşı kaldırırsan kaldır altından onursuzları satılmışları bulursun devrimçi gençliğin özude birdi sozüde ya onların...?
EŞİTLİK PARTİSİ 09.03.2006, 22:10 ONUN ADIDA DEVRİMCİLİKTİR...
Devrimcilerin en temel özelliği de yaşadıkları her çağda İNSANLIK için,çağdaş,çoğulcu ve doğru yönde DEĞİŞİMLER YAPARARAK DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRİRLER...
Bizler tarihi bilgileri yorumlayıp hüküm verirken, tarihi olayların insanlığı ne kadar ileri götürdüğüne bakarız...
Diğer bir özelliğimiz TOPLUMSALLIKTIR Kİ,her olaya toplumsal çıkar açısından hiç bir ayırım gözetmeden bakar,bireysel katkılarımız için özel bir talebimiz olmaz,bireysel çıkarımızı toplumun çıkarları ile eş değerde görürüz ve orada ararız...bunun dışında birileri ''devrimciyim'' diyerek hata yapmışsa,biz onların hatalarını DEVRİMCİLİĞİN hataları olarak değil,onların devrimci olmadığını kanıtlarken,doğru DEVRİMCİ ilkeleride HALKIMIZA anlatarak yolumuza devam ederiz...
İşte bu nedenle diyoruz ki,geçmiş önderlerimizin her anlamda koyduğu ve bizlere emanet ettiği temel ilkelerinden sapmadan,bu ilkelere çağdaş yorumlarla katkıda bulunarak ZAFER elde edeceğiz,geçmişte de bu böyle olmuştur...
Yine geçmişi de,nerelerde eksik varsa hiç bir komplekse kapılmadan DOĞMATİKLİKTEN uzak bir anlayışla değerlendireceğiz...
Her DEVRİMCİ bilir ki,devrimciliğin esas okulu hayattır,eğer bu hayatta bize empoze edilmeye çalışılan karşı devrimci ilkeler ne denli zor kullanarak dayatılırsa dayatılsın asla kabul etmeyiz,bu mücadele biçiminden tutun da tüm alanlarda böyle olmalıdır,zaten bu yapılırsa BAŞARI elde edilir.
Biz DOĞMATİKLİKLE mücadeleyi sadece ALT YAPI kurumlarında değil,ÜST YAPI KURUMLARINDA DA yapıyoruz...
Diğer bir temel anlayışımız ise,DEVRİMCİ MÜCADELEYİ EMPERYALİZMİN KAR BUNALIMINA endeksliyerek değil,sürekli mücadele içerisinde ederek yaparız...süreçlerden geçiş sancılarını HALKA en az yansıtarak yapılması içinde her türlü fedekarlığı yaparız.
Asla mazlumları oynayarak değil,ki-bu da bir sömürüdür...- her değişime önder olmayı bilip,önderliğide hiç kimseye vermeyiz...saygılarımla.
Bektaş ÇELEBİ
manifesto 21.03.2006, 13:43 her değişime önder olmayı bilip,önderliğide hiç kimseye vermeyiz...
Değişim mi? Sözde Devrimcilerin beceremedikleri en önemli şey.
Asla değişemiyorlar,100 yıl önceki mantalite yaklaşım yüzyıl önce önderlerinin çizdiği yol 50 kez yıkılmış 50 kez yanlışlığa götürdüğü görülmüş ama onlar 51. peşindeler. Küba yada vietnam olmaya mahkumlar...
devrim dışardan başlamaz. önce dışarıyı güzelleştirip sonra içeriyi düzeltmeye çalışanlar çok yanılıyorlar. önce iç düzelecek sonra da dışarıyı aydınlatacak. işte devrim bu olsa gerek. hehe :)
devrimciyiz elhamdülillah. :)
EŞİTLİK PARTİSİ 21.03.2006, 17:37 Sevgili manifesto...
KIRMIZI tonlu sloganınıza katılıyorum ama müsade ederseniz DEVRİM ve DEVRİMCİLERİ bu nedenle eleştirmenizi kabul etmemiz mümkün değil...konu o kadar basit değil diye düşünüyorz...saygılarımla.
Sevgili müttaki...
Mücadeledeki taktiksel anlayış her kişiye göre değişebilir...saygı duyarız...
ŞAHSINIZIN DEVRİMCİLİĞİ konusunda bir şüphemiz yok...diğer sitede aktararak yazdığınız şiirleri ve HACI BEKTAŞ VELİ efendimizle ilgili yazınızı zevkle okudum teşekür ederim ve saygılar.
Bektaş ÇELEBİ
Sevgili müttaki...
Mücadeledeki taktiksel anlayış her kişiye göre değişebilir...saygı duyarız...
ŞAHSINIZIN DEVRİMCİLİĞİ konusunda bir şüphemiz yok...diğer sitede aktararak yazdığınız şiirleri ve HACI BEKTAŞ VELİ efendimizle ilgili yazınızı zevkle okudum teşekür ederim ve saygılar.
Bektaş ÇELEBİ
şahsen doğru olan ve aklımın idrak ettiği şeyleri savunurum. aklını yadsımak devrimciliğe yakışmaz. :yamukgul:
ama aydınlatmak için önce aydın olmak lazım. bu taktik değil bir mecburiyettir. biri daha kendini aydınlatmamış nasıl başkalarını aydınlatsın. işte aydın kişi aydınlık olandır. şüpheleri akıl ile aşmış kişiye aydın denir ki Muhammed o emin dir. kim emin olmak istiyorsa Ali kapısına müracaat etsin. anahtar alide. hakikat alide. anahtarı alıp içeriye girene korku yoktur. emin beldeye girmişse devrimci olmuş demektir. :D
EŞİTLİK PARTİSİ 22.03.2006, 14:49 Sevgili müttaki...
Bildiğiniz üzere her insan KENDİNDE bir son,bir başlangıçtır...
Bu izinin varlığı var olacağı anlamına gelir...başka bir deyişle İMTİHANI kazanan herkes hak kapısına gelir yani ALİ kapısına...gerisi sizin dediğiniz gibi diye düşünüyoruz...ayrıca hem sonu hem başlangıcı anlamadan,SIRATI YOL EYLEYİP BU GÜNE GELMEDEN de ayrıca hak kapısına gelinmez diye de düşünüyoruz...diğerleri teferruattır...saygılarımla.
Bektaş ÇELEBİ
bence sende haklısın.Orhan Gencebay
Bence hepiniz Atatürkçüsünüz.
EŞİTLİK PARTİSİ 24.03.2006, 10:53 Sn.kirshof...
Elbette ki kendisini ATATÜRK'çü hisseden herkes ATATÜRK'çü dür...gerçi biz sitemizde bir arkadaşın belirttiği gibi cı,ci,cu,cü ve buna benzer eklerle tarif edilen düşünce benimsemelerini pek kabul etmesekte,genel kabul görmüş ifade tarzı böyle olduğundan böyle izah ediyoruz...
Diğer yandan benimseme türlerine,ister ciddi,ister alaycı şekilde eleştiri getirmenin bir hak olduğunu benimsemekle birlikte,benimsemenin şekli olmayacağı kanaatindeyiz...
Yine insanlığın yarattığı tüm bu değerli insanlar ve düşünceleri hiç kimsenin özel mülkiyetinde adledilemez,tıpkı bayrak,din ve buna benzer şeylerde olduğu gibi...
Günümüzde bunun öyle sakıcaları görülüyor ki,kişinin ne kadar yanlışı varsa sırf bu nedenle o sisteme saldırmak moda oldu...bu ise sinsi bir plan diye düşünüyor,saygılar sunuyorum.
Bektaş ÇELEBİ
"Beni gormek demek, zorunlu olarak yuzumu gormek demek degildir. Benim dusuncelerimi anliyor, duyduklarimi duyuyorsaniz, bu yeterlidir!" Mustafa Kemal Atatürk
Cumhuriyetin nasil ilan edildigini gelin Ataturk'ten dinleyelim. Nutuk'un ilgili kisimlarini asagida bulacaksiniz. Ataturk'u anlamanin O'nun ilkelerini, devrimlerini bilmekle mumkun olacagi gerceginden yola cikarak sizler icin Ataturk Ilkelerini ve Turk Devrimini anlatan yazıları okuyun
|
|